💥تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه یونان
✍استاد شهید #مطهری:
🔹 حكمت الهى مشرق زمين سرمايه عظيم و گرانبهايى است كه در پرتوى اشعّه تابناك اسلام بوجود آمده و به بشريّت اهداء گرديده است.
🔸 اما افسوس كه عده قليل و بسيار محدودى عميقانه با اين سرمايه عظيم آشنا هستند و از ناحيه بىخبران و دشمنان متعصّب، بر آن، ستمها شده است. عدهاى كه اطلاعاتشان از فلسفه قديم عموما از حدود افلاك تسعه و عقول عشره تجاوز نمىكند، و چون فقط نام آن را شنيده و يا اگر به كتابها مراجعه كردهاند چيزى از آن سر در نياوردهاند، خيال كردهاند #فلسفه اسلامى همان است كه درباره افلاك تسعه و عقول عشره بحث مىكند، و چون امروز بىاساسى نظريّه افلاك روشن شده پس آنها مىتوانند گردن برافرازند و خود را از فارابى و بو على و صدر المتألّهين برتر شمارند. آرى، اين عده مىپندارند #حكمت الهى اسلامى همان فلسفه قديم يونانيان است و چيز علاوهاى ندارد و ناروا هم داخل اسلام شده است.
🔹 اينان، نفهميده يا فهميده، جنايت عظيمى نسبت به اسلام و معارف اسلامى مرتكب مىگردند.
🔸 حكمت اسلامى با فلسفه يونان همان اندازه متفاوت است كه فيزيك اينشتين با فيزيك يونان. دلائلى هست كه حتى الهيّات ابن سينا هم بطور كامل به اروپا نرفته است و اروپائيان از اين گنجينه ارزنده هنوز هم بىخبرند.
📚مجموعه آثار شهید مطهری(عدل الهی)،ج1، ص112
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_فلسفه_اسلامی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🔸 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥گفتگویی کوتاه با آیت الله شیخ علی جاودان
🔺پ.ن: آیت الله #جاودان ظهر ها در شبستان اصلی مسجد امام حسن عسکری ع قم اقامه نماز می کنند و ساعت ۱۰ در مدرسه آیت الله گلپایگانی ره درس خارج فقه در مدرس ۶ دارند.
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
7.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥بخشی از سخنان حجت الاسلام ابوالفضل #حافظیان و محقق جوان آقای محمد حسین حکیم
در نخستین محفل فهرستنگاران نسخ خطی در کتابخانه آیت الله بروجردی
#فهرست_نگاری
#نسخ_خطی
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
📚منبع: همان!
پ.ن: پایه اول که بودم در پاورقی های کتاب صرف بسیار میدیدم که نوشته همان ، ص... ! اوایل مثل این بنده خدا خیال می کردم اسم کتابیست!😊
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
هدایت شده از محسن قنبریان
⚠️ یک نکته دلسوزانه!
کمی عجیب نیست روحانیون و مجتهدین شاخص جمهوری اسلامی اغلب اقتصاد نمی دانند و تئوری ها و سیاستهای مکاتب اقتصادی را به تفکیک نمی شناسند؟!
به تعبیر امام خمینی، "بصیرت و دید اقتصادی"، "اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان"، "شناخت سیاست ها و حتی سیاسیون و فرمول های دیکته شده آنان"، "درک موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایه داری و کمونیزم" از ویژگی های یک مجتهد جامع است!
اغلب فقهای شورای نگهبان، خبرگان، ائمه جمعه پایتخت و شهرهای بزرگ، رئیس جمهوران و روسای مجالس معمم و... از این حیث فاصله آشکاری با مثل شهید صدر، بهشتی و مطهری نداشته اند؟!
اینکه مثلا سیاست آزاد سازی قیمت ها -که فرمول شناخته شده یک مکتب اقتصادی است- آزاد کردن خرمشهر اقتصادی معرفی میشود۱، یا کارشناسان بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای تنظیم سند خصوصی سازی یا تحول بودجه نویسی و...دعوت میشوند، نمونه های کوچک از آن خلا و کمبود است که امام عزیز داشتنش را برای مجتهد جامع تاکید داشت!
قصه خیلی عمیق تر از این نمونه هاست!
۱.آنطرفش احیای کالابرگ هم آزادسازی خرمشهر بلکه مردمی سازی یارانه ها نیست!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
💥نسخه خطی ۱۰۰۰ساله!
در کتابخانه آیت الله العظمی #مرعشی_نجفی (ره) نسخه ای خطی از کتاب تفسیر تبیان وجود دارد که با خط مبارک مولفش یعنی شیخ طوسی می باشد.
#دستخط
#نسخه_خطی
پ.ن: خط آبی درون تصویر برای راهنمایی به مخاطبین کشیده شده و در اصل نسخه موجود نمی باشد.
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
♨️وقتی کلیسا مردم را از دین روی گردان کرد
✍️ استاد شهید #مطهری:
🔹«کلیسا چه از نظر مفاهیم نارسایی که در الهیات عرضه داشت و چه از نظر رفتار غیر انسانی اش با توده مردم، خصوصاً طبقه دانشمندان و آزاد فکران، از علل عمده گرایش جهان مسیحی- و به طور غیر مستقیم جهان غیر مسیحی- به مادّیگری است.
🔸ما این عامل را در دو بخش بررسی میکنیم: نارسایی مفاهیم کلیسایی در مورد خدا و ماوراء الطّبیعه و خشونتهای کلیسا.
🔹امّا بخش اوّل: در قرون وسطی که مسأله خدا به دست کشیشها افتاد، یک سلسله مفاهیم کودکانه و نارسا درباره خدا به وجود آمد که به هیچ وجه با حقیقت وفق نمیداد و طبعاً افراد باهوش و روشنفکر را نه تنها قانع نمیکرد، بلکه متنفّر میساخت و بر ضدّ مکتب الهی برمی انگیخت.
🔸در تاریخ فلسفه سیاسی می خوانیم آنگاه که مفاهیم خاص اجتماعی و سیاسی در غرب مطرح شد و مساله حقوق طبیعی و مخصوصاً حق حاکمیت ملی به میان آمد، عده ای طرفدار استبداد سیاسی شدند و برای توده مردم در مقابل حکمران حقی قائل نشدند و تنها چیزی که برای مردم در مقابل حکمران قائل شدند وظیفه و تکلیف بود.
🔹این عده در استدلال های خود برای اینکه پشتوانه ای برای نظریات سیاسی استبدادمابانه خود پیداکنند، به مسأله خدا چسبیدند و مدعی شدند که حکمران در مقابل مردم مسئول نیست، بلکه او فقط در برابر خدا مسئول است، ولی مردم در مقابل حکمران مسئول اند و وظیفه دارند. مردم حق ندارند حکمران را بازخواست کنند که چرا چنین و چنان کرده ای؟ و یا برایش وظیفه معین کنند که چنین و چنان کن؛ فقط خداست که می تواند او را مورد پرسش و بازخواست قرار دهد. مردم حقی در برابر حکمران ندارند، ولی حکمران حقوقی دارد که مردم باید ادا کنند.
🔸از این رو طبعاً در افکار و اندیشه ها نوعی ملازمه و ارتباط تصنّعی به وجود آمد میان اعتقاد به خدا از یک طرف، و اعتقاد به لزوم تسلیم در برابر حکمران و سلب حق هرگونه مداخله ای در برابر کسی که خدا او را برای رعایت و نگهبانی مردم برگزیده است و او را فقط در مقابل خود مسئول ساخته است از طرف دیگر. و همچنین قهراً ملازمه بوجود آمد میان حق حاکمیت ملی از یک طرف، و بی خدایی از طرف دیگر. و همچنین قهراً ملازمه بوجود آمد میان حق حاکمیت ملی از یک طرف، و بی خدایی از طرف دیگر.
🔹از نظر فلسفه اجتماعی اسلامی، نه تنها نتیجه اعتقاد به خدا پذیرش حکومت مطلقه افراد نیست و حاکم در مقابل مردم مسئولیت دارد، بلکه از نظر این فلسفه، تنها اعتقاد به خداست که حاکم را در مقابل اجتماع مسئول می سازد و افراد را ذی حق می کند و استیفای حقوق را یک وظیفه لازم شرعی معرفی می کند.
🔸امیرالمومنین پیشوای سیاسی و اجتماعی و امام معصوم و برگزیده حضرت حق درگیرودار صفین با مردم سخن گفت و فرمود:
«حق تعالی با حکومت من بر شما برای من حقی بر شما قرارداده است و شما را همان اندازه حق بر عهده من است که مرا بر عهده شماست. حق همواره دو طرفی است؛ کسی را بر دیگری حقی نیست مگر اینکه آن دیگری را هم بر او حقی است. و اگر کسی باشد که بر دیگران حق دارد و دیگران بر او حقی ندارند، او تنها خداست و آفریدگانش را چنین مزیتی نیست، زیرا او بر بندگانش توانایی و قدرت دارد و قضای گوناگون او جز بر عدالت جاری نمی گردد.»
🔹یعنی حق، متبادل است؛ هر کس از آن بهره مند شد، مسئولیتی در مقابل خواهد داشت.»
📚 علل گرایش به مادیگری، ص55 و 157
💎کشکول ناب حوزوی🔻
✅ @kashkolenab
22.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥احراز سیادت
🎤پاسخ استاد سید مهدی رجائی(از شاگردان آیت الله مرعشی نجفی و محقق علم انساب) به کسانی که میخواهند بدانند آیا سید قطعی هستند یا خیر و توضیح ایشان در مورد وظیفه پژوهشکده انساب السادات در قبال ساداتی که نمیدانند به کدام امام معصوم میرسند
#نسب_شناسی
#اثبات_سیادت
❇️ کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥احراز سیادت 🎤پاسخ استاد سید مهدی رجائی(از شاگردان آیت الله مرعشی نجفی و محقق علم انساب) به کسانی ک
اطلاعیه در کتابفروشی کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره)
#نسب_شناسی
#اثبات_سیادت
❇️ کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
انتقاد یک جوان کم سواد و تحریفگرِ اخباری مسلک به سخنان آیت الله استادی
طرز تفکرات شخصی که ادعا می کند هم حوزه درس خونده ، هم دانشگاه و کتابهای متعددی نوشته در مسائل فقه و حقوق!!
پ.ن: ماشاء الله چقدرم معتقد به تحمل مخالف و آزادی بیان و تعدد قرائاته و چقدر مودب!! این شده محقق فقه و حقوق!