خدای متعال در قرآن مذمت و نکوهش کرده است کسی را که دیگران را نسبت به غذای مسکین ترغیب نمی کند:
🌴وَ لا تَحَاضُّونَ عَلى طَعامِ الْمِسْكينِ 🌴(18 فجر)
🌴وَ لا يَحُضُّ عَلى طَعامِ الْمِسْكينِ 🌴(3 ماعون)
حضرت ابوالحسن الرضا عليه السلام فرمود: در قنوت نماز ظهر جمعه چه مي گوييد؟ عرض کردم: آنچه مردم مي گويند. امام عليه السلام به من فرمود: آنچه آنها مي گويند تو مگو، ولي بگو:
ِ اللَّهُمَّ أَصْلِحْ عَبْدَكَ وَ خَلِيفَتَكَ بِمَا أَصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِيَاءَكَ وَ رُسُلَكَ وَ حُفَّهُ بِمَلَائِكَتِكَ وَ أَيِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِكَ وَ اسْلُكْهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً يَحْفَظُونَهُ مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَ أَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أَمْناً يَعْبُدُكَ لَا يُشْرِكُ بِكَ شَيْئاً وَ لَا تَجْعَلْ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ عَلَى وَلِيِّكَ سُلْطَاناً وَ أْذَنْ لَهُ فِي جِهَادِ عَدُوِّكَ وَ عَدُوِّهِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
#جمعه
#امام_زمان
اماله کردن یا تنقیه با چیزهای روان و قی کردن اگر به صورت عمدی باشند سبب باطل شدن روزه می شوند.
امروز در مسجد معنای جمله بالا را پرسیدم اما هیچ کس معنایش را نمی دانست❗️یا باید این مسائل از توضیح المسائل حذف شوند یا بیان شوند که چه فوایدی دارند تا مردم استفاده کنند.
✅ تنقیه یعنی مثلا آب گرم یا روغن زیتون را برای از بین بردن #یبوست وارد مقعد کردن. داروخانه ها دستگاه تنقیه را هم دارند. نباید تنقیه را به عنوان یک درمان همیشگی به کار برد.
✅ قی کردن یعنی استفراغ کردن. مثلا انگشت را در حلق می کنند تا بالا بیاورند.
چند حدیث از معصومین علیهم السلام درباره درمان بودن تنقیه و مفید بودن استفراغ خصوصا استفراغ عمدی به دست ما رسیده است. مثلا امام باقر علیه السلام می فرماید:
اگر کسی عمدا استفراغ کند قبل از اینکه استفراغ خود بخود حاصل شود بهتر از هفتاد دارو است و استفراغِ عمدی هر نوع بیماری و معلولیت (یا درد) را از بدن خارج میکند.
🌴مَنْ تَقَيَّأَ قَبْلَ أَنْ يُتَقَيَّأَ كَانَ أَفْضَلَ مِنْ سَبْعِينَ دَوَاءً وَ يُخْرِجُ الْقَيْءُ عَنْ هَذَا السَّبِيلِ كُلَّ دَاءٍ وَ عليلة [عِلَّةٍ]🌴
اثر تلقین:
افلاطون شاگرد سقراط بود. سقراط وجود افلاطون را تحمل نمیکرد چون بیش از استاد قدرت پیدا کرده بود. سقراط با پادشاه در میان گذاشت که باید به افلاطون زهر بنوشاند.
روزی معین شد و افلاطون قبلا به مادر خود گفت که حوض خانه را از شیر پُر کن و جنازه من را داخل حوض بیانداز. نزد سلطان رفت و گفته شد به دستور استادت باید زهر بخوری.
افلاطون زهر را خورد و افتاد. مادر به سفارش فرزندش او را در حوض انداخت و افلاطون به استفراغ افتاد و خوب شد.
افلاطون نزد سلطان آمد و گفت سقراط یک بار من را کشت و من حق قصاص دارم و سه ماه دیگر به او زهر میدهم. افلاطون در مدت سه ما سه نفر را اجیر کرد تا در راه سقراط بنشینند و به یکی پشم و یه یکی آب و به دیگری خاک داد و گفت این ها بکوبید و اگر سقراط از شما پرسید چه کار میکنید بگویید به دستور افلاطون برای شما زهر درست میکنیم.
سه ماه به همین حالت گذشت. بعد از سه ماه زهر را به سقراط داد و او مرد و باقیمانده زهر را خود افلاطون نوشید و گفت این آب بود❗️
#استاد
کشکول اهل البیت
پیامبراکرم با حلوا [ ساخته شده با مواد غیرشیمیایی ] افطار می کردند و اگر حلوا نبود با شکر سرخ یا چن
با توجه به این که تقریبا همه مردم در این زمانه مریض هستند و حضرت رسول مزاج متعادل داشتند شروع افطار با آب #فاتر بر حلوا و شکر سرخ و خرما برای مردم ترجیح دارد.
روغن #پالم در چه چیزهایی هست؟
کیانوش جهانپور، سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت بهداشت گفت:
۳۰ درصد حجم روغنهای وارداتی به کشور پالم است که در صنایع آرایشی و بهداشتی و غذایی مورد استفاده است. با این حال بر میزان استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی نظارت وجود دارد و برخی از روغنهای پایه روغنهای سرخ کردنی، روکشهای بستنیها و برخی کیکها پالم دارد.
در شب جمعه از گناهان پرهیز کنید که عقاب دوبرابر است و پاداش دوبرابر است و هر کس گناه را در شب جمعه ترک کند خداوند تمام گناهان گذشته اش را می بخشد و به او گفته می شود کارَت را از صفر دوباره شروع کن و هر کس گناه علنی در #شب_جمعه انجام دهد خداوند عزوجل تمام گناهانی که در عمرش انجام داده را منظور می کند و عذابش به خاطر این معصیت دوبرابر می شود.
پس وقتی روز #جمعه شد ماهی های دریا و جنبندگان خشکی ها سرشان را بالا می آورند و می گویند خدایا ما را به خاطر گناه آدمیان عذاب نکن ❗️
🌴قَالَ الصَّادِقُ ع اجْتَنِبُوا الْمَعَاصِيَ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ فَإِنَّ السَّيِّئَةَ مُضَاعَفَةٌ وَ الْحَسَنَةَ مُضَاعَفَةٌ وَ مَنْ تَرَكَ مَعْصِيَةَ اللَّهِ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ كُلَّ مَا سَلَفَ فِيهِ وَ قِيلَ لَهُ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ وَ مَنْ بَارَزَ اللَّهَ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ بِمَعْصِيَتِهِ أَخَذَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُلِّ مَا عَمِلَ فِي عُمُرِهِ وَ ضَاعَفَ عَلَيْهِ الْعَذَابَ بِهَذِهِ الْمَعْصِيَةِ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ رَفَعَتْ حِيتَانُ الْبُحُورِ رُءُوسَهَا وَ دَوَابُّ الْبَرَارِي ثُمَّ نَادَتْ بِصَوْتٍ ذَلِقٍ رَبَّنَا لَا تُعَذِّبْنَا بِذُنُوبِ الْآدَمِيِّين🌴