فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ مراسمی با حضور مردم در مسجد مقدس جمکران برگزار نخواهد شد
🔴حجت الاسلام رحیمیان تولیت مسجد جمکران درباره برنامه های مسجد مقدس جمکران در نیمه شعبان گفت:
امسال در نیمه شعبان اجتماع در مسجد مقدس جمکران منتفی است و هیچ مراسمی با حضور مردم برگزار نخواهد شد
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
رژیم صهیونیستی نگران است هشتاد سالگیش را نبیند
🔴سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی به مناسبت نیمه شعبان گفت:
سلامتی و تندرستی نعمت بزرگی است که بیشتر انسانها و مؤمنان از آن غافل هستند و همین که این نعمت را از دست میدهند، حسرت میخورند. ️چندین پیام از پزشکان مسلمان و پرسنل پزشکی بدست رسیده که نظیر همان چیزی است که مردان مقاومت در پیامهای خود گفتهاند.
اعتقاد به مُنجی منحصر در بین مسلمانان و شیعیان نبوده و مسیحیان نیز معتقد به رجعت مسیح عیسی بن مریم (ع) هستند. ️باور به منجی در کتب سماوی، ادیان بوده و بسیاری از خاخامهای یهود منتظر ظهور ایشان هستند.
هماکنون در فلسطین اشغالی، رژیم غاصبی وجود دارد که نگران حفظ موجودیت سیاسی است و بیم آن دارد که این رژیم بیش از هشتاد سال عمر نکند.
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
پیام امام راحل در روز شهادت #شهید_صدر
🔴عجب نیست که مرحوم صدر و همشیره مظلومه اش به شهادت نایل شدند؛ عجب آن است که ملتهاى اسلامى و خصوصاً ملت شریف عراق و عشایر دجله و فرات و جوانان غیور دانشگاهها و سایر جوانان عزیز عراق از کنار این مصایب بزرگ که به اسلام و اهل بیت رسول اللَّه-ص- وارد مى شود بى تفاوت بگذرند.
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
حامیان حوزوی احمد الحسن الیمانی
🔴در میان طرفداران احمد الحسن هستند افرادی که لباس روحانیت به تن دارند و مدعی هستند که از فدائیان امام زمان تقلبی خود یعنی احمد الحسن الیمانی هستند.
گرچه احمدالحسن فراری محسوب می شود اما طرفدارانش مدعی غیبت وی شده اند.
چهره های این قشر از روحانیون باید هویدا شود تا اگر کلیپی از این افراد در فضای مجازی پخش شد، بیننده بداند که پشت پرده فعالیت رسانه ای که می بیند چه جریانی است.
نکته قابل تامل این است که حامیان احمد الحسن جُرأت ندارند در فضای حقیقی با مردم روبرو شوند اما در فضای مجازی توان بالایی گداشته اند.
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
نامه #مولوی_عبدالحمید به حسن روحانی در خصوص ویروس کرونا
🔴امام جماعت مسجد مکی زاهدان پس از اقداماتی که در جهت تشویش اذهان عمومی در موضوع کرونا رقم زد و به دنباله آن واکنش های مختلفی رقم خورد در نهایت نامه ای به رئیس دولت ارسال کرد و در بخش از نامه نوشت:
ملت شریف ایران که وضعیتشان به نسبت بسیاری از ملتها بحرانیتر است، هیچ امیدی جز به الله تعالی و سپس برنامهریزی و مدیریت مقام رهبری و دولت جنابعالی ندارند که اگر این بحران بهصورت صحیح و کارشناسانه مدیریت نشود، بیم آن میرود که از کنترل خارج شود و فاجعۀ انسانی رخ دهد.
اعلام وضعیت سفید موجب میشود افرادی از سایر استانها به استانهای جنوبی سفر کنند و این ویروس را منتقل نمایند، مردم نیز حساسیت کمتری به نکات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه نشان دهند که این امر موجب فشار مضاعف بر کادر درمانی شده و اوضاع را از کنترل خارج میکند.
#مولوی_عبدالحمید در حالی این نامه را نوشته که حوزه مدیریتی خودش بیشترین سهم را در انتشار ویروس کرونا در استان داشته است و هنوز بعد از چهار هفته، نماز جمعه مسجد مکی تعطیل نشده و برخی از افراطیون در شهرهای جنوبی به تبعیت از وی نماز جمعه را برپا می کنند.
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
واکنش روانبخش به قرق شکنی رئیس جمهور
🔴 حجت الاسلام روانبخش در واکنش به آخرین تصمیمات رئیس دولت نوشت:
#روحانی قرق مردم رامی شکند ولی خودش حاضر به خروج از #قرنطینه نیست!
امروز درمجلس برای گزینه پیشنهادی وزارت جهاد و کشاورزی رأی گیری می شود، اما در حالی که علی القاعده #رئیس_جمهور باید برای دفاع از گزینه پیشنهادی برود، اما او از ترس کرونا حتی در جمع مجلسی ها نیز حاضر نمی شود و معاون اول به جای او می رود.
♦️بعید می دانم روحانی تا پایان بحران #کرونا از کاخ خودش خارج شود! او به شعار #در_خانه_بمانیم کاملا وفادار است!
شما هم دعوتید به #حجره 👇👇
https://eitaa.com/HOJREH14
[۱]. امالی طوسی، مجلس هفتم، ص ۲۰۴؛ «عبیدﷲبنولید صافی میگوید از امام صادق (علیهالسّلام) شنیدم که میفرمود: سه خصوصیّت است که به همراه آنها، چیزی به انسان ضرر نمیرساند: دعا در هنگام سختیها و طلب بخشش هنگام گناه و شکرگزاری در هنگام برخورداری از نعمت.»
[۲]. سورهی انعام، بخشی از آیهی ۴۳؛ «پس چرا هنگامى که عذاب ما به آنان رسید تضرّع نکردند؟ ...»
[۳]. برگرفته از دعای کمیل؛ مصباحالمتهجّد، ج ۲، ص ۸۴۴
[۴]. سورهی ابراهیم، بخشی از آیهی ۷
[۵]. سورهی حمد، آیهی ۱
اَخبَرَنا مُحَمَّدُ بنُ مُحَمَّدٍ قالَ: حَدَّثَنَا الشَّریفُ الصّالِحُ اَبو مُحَمَّدٍ الحَسَنُ بنُ حَمزَةَ العَلَویُّ (رَحِمَهُ اللَّهُ) قالَ: حَدَّثَنا اَحمَدُ بنُ عَبدِ اللَّهِ، عَن جَدِّهِ اَحمَدَ بنِ اَبی عَبدِ اللّهِ البَرقیِّ، عَنِ الحَسَنِ بنِ فَضّالٍ، عَنِ الحَسَنِ بنِ الجَهمِ، عَن اَبِی الیَقظانِ، عَن عُبَیدِ اللَّهِ بنِ الوَلِیدِ الوَصّافیِّ قالَ: سَمِعتُ اَبا عَبدِ اللّهِ جَعفَرَ بنَ مُحَمَّدٍ (عَلَیهِمَا السَّلامُ) یَقولُ: ثَلاثٌ لا یَضُرُّ مَعَهُنَّ شَیءٌ: الدُّعَاءُ عِندَ الکُرُباتِ وَ الِاستِغفارُ عِندَ الذَّنبِ وَ الشُّکرُ عِندَ النِّعمَة. [۱]
ثَلاثٌ لا یَضُرُّ مَعَهُنَّ شَیء
امام صادق (علیه السّلام) فرمود: اگر این سه خصوصیّت در شما باشد، دیگر نگرانی از حوادث گوناگون دنیوی و اخروی نداشته باشید؛ نه اینکه حادثهای رخ نمیدهد، بلکه معنایش این است که یک مصونیّتی در شما به وجود میآورد که این حوادث، ضرری بر شما وارد نمیکند؛ اگر این سه خصوصیت را رعایت بکنید، اثر و نتیجهاش این است.
اَلدُّعَاءُ عِندَ الکُرُبات
اوّل، وقتی که حادثهی تلخی ــ کُربهای، یعنی گرفتاریای، همّ و غمّ مهمی ــ برایتان پیش میآید، متوسّل بشوید به ذیل عنایت پروردگار و دعا کنید! دعا و تضرّع. در قرآن [آمده:] فَلَولا اِذ جاءَهُم بَأسُنا تَضَرَّعوا؛ [۲] وقتی که حادثه پیش میآید، انسان بایستی به خدای متعال پناه ببرد و دعا کند. این دعا، منافاتی ندارد با اینکه انسان در مقام عمل، در مقام تدبیر، همهی آن کارهایی که بر عهدهی یک انسانِ عاقل و متفکّر و مدبّر است، انجام بدهد؛ امّا در عین حال، دعا لازم است. پیغمبر اکرم وقتی کار مشکل میشد، در وسط میدان جنگ، دستها را به دعا بلند میکرد و اشک میریخت و از خدای متعال نصرت میخواست! ماها اگر چنانچه در یک حادثهای به خدای متعال تضرّع کنیم، از مردم و از کسانی که شاهد و ناظر ما هستند، کأنّه خجالت میکشیم؛ کأنّه این دعا و تضرّعِ عنداﷲ را اقرار به ناتوانیِ خودمان در مقابل این قضیّه قرار میدهیم! مثلاً فرض کنید حالا یک توطئهای از طرف استکبار به وجود آمده، باید مشتها را گره کنیم و همین طور حماسه و شعار بدهیم؛ دعا و «خدایا! خودت کمک کن» و مانند اینها نباید باشد؛ ما این جور تصوّر میکنیم؛ امّا پیغمبر اکرم وسط میدان جنگ که دشمن او را احاطه کرده و حادثههای بزرگ در پیش است، تضرّع میکرد، گریه میکرد، توسّل میکرد، دعا میکرد و از خدای متعال میخواست؛ البتّه جنگ هم میکرد، تدبیر هم میکرد، آرایش جنگیِ لشکر را هم به بهترین وجهی انجام میداد. در دفاع مقدّسِ خود ما هم همین جور بود؛ در آنجا هم بچّههای ما، جوانهای ما در سختیها، در مشکلات بزرگ متوسّل میشدند به ذیل عنایت حضرت حق و به ائمّهی اطهار(علیهم السّلام) و دعا میکردند؛ خدای متعال هم فرج میداد. پس اوّل، دعای در سختیها و کُرُبات.
وَ الِاستِغفارُ عِندَ الذَّنب
دوّم، استغفار کردن در وقتی است که گناهی از انسان صادر میشود. شب و روز ما مبتلا است به معاصی و ذنوبِ کوچک و بزرگ؛ بعضی را میفهمیم، بعضی را هم خودمان ملتفت نیستیم، عادی شده برایمان! از آن ذنب و گناهی که وقتی انجام دادیم و ملتفت شدیم، بلافاصله استغفار کنیم؛ استغفار هم فقط گفتنِ «استغفر اللّه و اتوب الیه» نیست؛ یعنی واقعاً عذرخواهی کنیم. استغفار یعنی عذرخواهی از پروردگار، معذرتخواهی؛ [یعنی] پروردگارا! معذرت میخواهم؛ این استغفار است. این موجب میشود که موانع استجابت دعا برداشته بشود، موانع صدور دعا برداشته بشود، موانع تضرّع برداشته بشود. خصوصیّت استغفار این است: اَللّهُمَ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تَهتِکُ العِصَمَ، تُنزِلُ النِّقَمَ، تُغیِّرُ النِّعَمِ، تَحبِسُ الدُّعاء. [۳] پس استغفار هم، آن کارِ دوّمی است که اگر چنانچه انجام بدهیم، نگرانیهای ما از ضرری که از حوادث متوجّه میشود، برطرف خواهد شد.
وَ الشُّکرُ عِندَ النِّعمَة
سوّم، هر نعمتی که خدای متعال به شما داده، شکر کنید که «لَئِن شَکَـرتُم لَاَزیدَنَّکُم»؛ [۴] شکر نعمت، موجب افزایش نعمت است. در روایت دارد که هر وقت یادتان آمد از این نعمت ــ نه فقط الانی که خدا نعمت را داد، نعمتی که قبلاً هم داده ــ سر به سجده بگذارید، بگویید: اَلحَمدُ لِله رَبِّ العلَمین؛ [۵] اگر سوار اسب هستید ــ گاهی انسان داخل خیابان است، داخل کوچه است، و نمیتواند مثلاً [روی خاک] بیفتد ــ سرتان را روی آن قاچ زین بگذارید بگویید: اَلحَمدُ لِله رَبِّ العلَمین؛ داخل کوچه [آن نعمت] یادتان میآید، حالا سجده نمیتوانید بکنید، بگویید: اَلحَمدُ لِله رَبِّ العلَمین؛ یعنی شکر نعمت در همهی احوال. این، سه خصوصیّتی است که موجب میشود انسان نگران و دلواپسِ زیانِ حوادثِ گوناگون در پیرامون خود نباشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰توصیۀ آقا مجتبی تهرانی به قرائت دعای شب نیمه شعبان برای دفع بلا
🔸حجتالاسلام حسین تهرانی از مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی نقل کرده که ایشان توصیه فرمود برای سلامتی و دفع بلا و گرفتاری در شب نیمه شعبان بین نماز مغرب و عشاء این دعا ۲۱ مرتبه خوانده شود:
▪️بسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
اللّهُمَّ اِنَّکَ عَلِیمٌ حَلِیمٌ ذوُ اَنَاةٍ وَ لاَ طَاقَةَ لَنَا بِحُکْمِکَ یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ، اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ مِنَ الطّٰاعُونِ وَ الْوَبَاءِ وَ مَوْتِ الْفُجْأةِ وَ سُوءِالْقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الْأعْدَاءِ رَبَّنَا اکْشِفْ عَنَّا الْعَذَابَ إنّٰا مُوْمِنوُنَ إنّٰا مُوْقِنُون بِرَحمَتِکَ یَا اَرحَمَ الرّاحِمین
(از كتاب عنوان الكلام مرحوم ملا محمدباقر فشاركي ص 210) .
یکی از ایّامی را که اختصاص دارد برای اتصال، نیمه شعبان است.
نیمه شعبان. من نمیخواهم وارد شوم. از نظر موقعیت زمانی اینطور است که یک شرافت ذاتی دارد و یک شرافت ما میگوییم عرضی دارد.
شرافت ذاتی نیمه شعبان این همه ما روایات داریم. چه بسا اصلاً همین موجب بوده است که این ظرف زمانی اختصاص پیدا کرده است به آن مولود آن چنانی. مثل ظرف مکانی کعبه. خوب دقّت کنید آنجا یک شرافت ذاتی مکانی دارد کعبه. این موجب شده است که علی(علیهالسّلام) باید در این ظرف مکانی به دنیا بیایید. شرافت ذاتی مکانی موجب شده است که علی(علیهالسّلام) آنجا شریفترین موجودات حق ولیاللهاعظم. مال مکان.
نیمه شعبان عین تقریباً میشود گفت کعبه است از نظر زمانی از نظر شرافتش شرافت ذاتی دارد این. و این موجب شده است که این ظرف باید انتخاب بشود از ظرف خداوند برای امام زمان(صلوات الله علیه).
فقط من به یک روایت اشاره بکنم. روایت از پیغمبراکرم است که دارد: «قال رسول الله(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم): کُنتُ نائماً لیلة النصف مِن شَعبان فَاَتالی جِبرائیل فَقال یا محمد(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم) أتَنام فی هذه اللیله»؛ استراحت کرده بود پیغمبراکرم شب نیمه شعبان حضرت فرمود جبرائیل آمد گفت استراحت کردی در امشب؟ «فقلت یا جبرائیل ما هذه لیله؟»؛ سوال کردم این چه شبی است؟ «قال اللیلة النصف من الشعبان»؛ این نیمه شعبان است. «قُم یا محمد(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم)»؛ در روایت دارد جبرائیل به من گفت بلند شو ولی اکتفا نکرد به بلند شو، «فَاَقامَنی»؛ زییر بغلم را گرفت بلندم کرد. مهلت نداد خودم بلند شم، زیر بغلم را گرفت بلندم کرد. «فَاَقامنی»؛ سر پایم کرد. «ثُم ذَهَبَ لی إلی البَقیه»؛ بعد با من آمد رفتیم به سمت بقیه. «ثم قال لی إرفَع رَأسَک». اینها درش خیلی مسائل ظریف دارد من هم سادهاش را میخوانم میروم. به من گفت سرت را بالا کن. «فان هذه لیله»؛ امشب شبی است که باز میشود در او دربهای آسمان. باز میشود در این شب «ابواب الرَحمه و باب الرِضوان و باب المَغفِره و باب الفَضل و باب التُوبه و باب النِعمَه و باب الجُود و باب الاِحسان». عجب شب، شب خیلی عظیم و بزرگی است.
در آن یک باب رضوان، مغفرت، فضل، توبه، نعمت، جود، احسان. بعد گفت در امشب آزاد میشوند انسانها به عدد موهای بدن حیواناتی مثل شتر. ثبت میشود عمرها. تقسیم میشود ارزاق از سال به سال شروع کرد. من نمیخواهم روایت مفصلی است.
بعد گفت «یا محمد(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم) مَن اَحیاها بِتَکبیرٍ وَ تَسبیحٍ و تَحلیلٍ و دُعاءٍ و صَلاه و قَرائتٍ و تَطوع و اِستغفارٍ کانت الجنة لَه مَنزل و مُقیما»؛ در امشب اگر کسی ذکر الهی، تسبیح الهی ،تحلیل، دعا، تلاوت قرآن، نماز مستحبی، استغفار انجام بدهد جایگاه او، استراحتگاه او بهشت است. و غفران دارد نسبت به ماتقدم. کسی که اهل حزن عامه باشد امشب خوب عمل میکند. خاصهاش را ما کاری نداریم. آن عامهاش باشد. خاصهاش که دیگر بالاتر است.
بعد این جمله را دارد «وَلَقد اَتَیتُکَ یا محمد(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم) و ما فی السَماءِ مَلکٌ الاّ وقد صَفَّ قَدَمیه قائمٌ یُصلی وَ قائِدٌ یُسَبح وَ راکِعٌ و ساجِدٌ وَ ذاکر»؛ من که داشتم میآمدم از آسمان به زمین به سمت شما به خدمت شما من فرشتهای را برخورد به آن نکردم مگر این که این ایستاده بود مشغول نماز بود، نشسته بود تسبیح میگفت، در حال رکوع و سجود بود ذکر خدا میگفت. «و هی لیله لایدعوا فیها الاّ داعٌ الاّ اُستُجیبَ لَه»؛ این شبی است که دعا کنندهای دعا نمیکند مگر این که به اجابت میشود. «و لا سائلٌ الا اُجیب»؛ درخواست کنندهای نیست که از خدا درخواست بکند الا این که خدا عطا میکند درخواست او را. «و لا مستغفرٌ الاّ غُفِر لَه»؛ کسی نیست که از خدا در امشب مغفرت بطلبد و پوزش بطلبد مگر این که خدا او را مشمول غفران قرار بدهد. «و لا تائبٌ الا»؛ توبه کنندهای نیست در امشب مگر این که توبهاش پذیرفته بشود. کسی که محروم بشود خیراش نیمه شعبان را او محروم است. که بعد دیدند پیغمبراکرم یک مرتبه شروع کرد این دعا را خواندن. «و کان رسول الله یَدعوا فیها» اینگونه. «اللهم قسم لَنا مِن خَشیَتِک ما یِقول»، شروع کرد دعا را خواندن. غرضم دوستان این است که بهترین شبها از بهترین شبهای سال نیمه شعبان است و همین شرافت ذاتی موجب شده است که اشرف مخلوقات آدم از نظر مقام در یک چنین شبی پا به عرصه وجود بگذارد در این عالم.