☘لها ما کسبت و علیها ما اکتسبت☘
⁉️سوال: چرا در آیه کَسَبَ و اِکتَسَبَت امده است ؟
✅جواب
🔸بعضی ها گفته اند:
🔻مقدمه: کسب و اکتسب به یک معناست اما اکتسب مبالغه در معنا دارد(زیاده المبانی تدل علی زیاده المعانی).
🔹اصل در نفس، سستی در عبادت است و رغبت به گناه دارد.
لذا :
❇️برای عبادت: کسب را آورد که خالی از مبالغه است تا اگاهی دهد بر سستی در طاعت.
❇️برای معصیت اکتسب اورد که دارای معنای مبالغه و زیادی است تا اگاهی دهد بر رغبت به گناه.
🔸برخی دیگر:
🔹کسب در طاعت و اکتساب در معصیت استعمال شد زیرا در طاعت اگر به ذهنش بعضی خیرات خطور کند و مانعی برای انجامش باشد ثواب میبرد لذا کسب را آورد که معنای مبالغه ندارد و به راحتی به دست می آید اما در معصیت به محض خطور به ذهن عقاب داده نمیشود بلکه باید به آن اصرار بورزد و موجب گناه شود لذا اکتسب را اورد که معنای مبالغه دارد یعنی به صرف خطور موجب عقاب نمیشود بلکه اصرار بر ان که موجب گناه شود عقاب دارد.
📚منبع : تدریج الادانی
@kashkoolfn
🔺نکات بسیار جالب و دقیق ادبی در مورد ایه۲۳ سوره یوسف🔺
☘وَرَاوَدَتْهُ الَّتِي هُوَ فِي بَيْتِهَا عَنْ نَفْسِهِ وَغَلَّقَتِ الْأَبْوَابَ وَقَالَتْ هَيْتَ لَكَ ۚ قَالَ مَعَاذَ اللَّهِ ۖ إِنَّهُ رَبِّي أَحْسَنَ مَثْوَايَ ۖ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ☘
به زودی:
🔸۱) چرا کلمه راود بیان شد؟
🔸۲) چرا به جای اسم زلیخا صفت اورد؟
🔸۳) چرا غلّقت را اورد؟
🔸۴) هَیتَ بیانگر چه معنایی است؟
🔸۵)معاذ الله نقشش چیست و چه مفهومی دارد؟
🔸۶) منظور از ربّی چه میباشد؟
🔸و...
✅ به امید خدا جواب سوال ها فردا شب بیان خواهد شد.
@kashkoolfn
🔺نکات بسیار جالب و دقیق ادبی در مورد ایه۲۳ سوره یوسف🔺
☘وَرَاوَدَتْهُ الَّتِي هُوَ فِي بَيْتِهَا عَنْ نَفْسِهِ وَغَلَّقَتِ الْأَبْوَابَ وَقَالَتْ هَيْتَ لَكَ ۚ قَالَ مَعَاذَ اللَّهِ ۖ إِنَّهُ رَبِّي أَحْسَنَ مَثْوَايَ ۖ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ☘
🔸۱) چرا کلمه راود بیان شد؟
✅جواب:
🔹(مراوده ) به معناى اينست كه كسى در اراده با تو نزاع كند يعنى تو چيزى را بخواهى و او چيز ديگرى را، و يا تو در طلب چيزى سعى و كوشش كنى و او در طلب چيز ديگرى است.
🔹در مجمع البيان گفته است: (مراوده ) به معناى مطالبه چيزى است به رفق و مدارا و نرمى تا كارى كه در نظر است به آن چيز انجام يابد(عشوه گری).
📚منبع: تفسیر المیزان
@kashkoolfn
🔸۲) چرا به جای اسم زلیخا صفت اورد؟
🔺نکته: گاهی اسم شخص را نمیبرند بلکه از القاب یا صفت یا فعل شخص یا اطرافیان شخص و... نام برده میشود هر کدام دارای نکته هست.
✅جواب
و آوردن وصف (فى بيتها) براى دلالت بر اين معنا است كه همه اوضاع و احوال عليه يوسف و به نفع همسر عزيزِمصر جريان داشته و كار بر يوسف بسيار شديد بوده است.
🔸۳) چرا غلّقت را اورد؟
✅جواب
🔹 چون اين تعبير (باب تفعيل ) مبالغه را مى رساند. و مخصوصا با اينكه مفعول آن را (الابواب ) با الف و لام و جمع آورده و جمع داراى الف و لام خود استغراق را مى رساند.
🔸۴) هَیتَ بیانگر چه معنایی است؟
✅جواب
🔹تعبير به هيت لك كه امرى است كه معمولا از سوالى بعيد به منظور اعمال مولويت و آقايى صادر مى شود، و به اين نيز اشاره دارد كه همسر عزيز كار را از ناحيه خود تمام مى دانسته و جز اقبال و پذيرفتن يوسف انتظار ديگرى نداشته ، و نيز به نظر او علل و اسباب از ناحيه يوسف هم تمام بوده است.
📚منبع: المیزان
@kashkoolfn
🔺به مناسبت عید قربان🔺
☘ و فَدَیناهُ بِذِبح عظیم(سوره صافات آیه ۱۰۷)☘
⁉️سوال: ذبح عظیم چیست؟
✅جواب
🔸1) فَدَیْنَاهُ: فدای جان او و بلاگردان عمر وی کردیم.
🔹 «ذِبْحٍ»: حیوانی که سر بریده میشود. مصدر است و به معنی اسم مفعول، یعنی مذبوح است.
🔹 مراد قوچ بزرگ و ارزشمندی است که خداوند فرو فرستاد تا به جای فرزند قربانی شود.
🔹«عَظِیمٍ»: عظمت این قربانی بیشتر در دو چیز است: یکی این که به فرمان خدا و بلاگردان یکی از انبیاء بود. دیگر این که سنّت و شیوهای شد که تا پایان جهان به صورت برنامه هر ساله مؤمنان بر جای است.
🔸2 ) روایتی از امام رضا (علیه السلام) در خصال و عیون و... هست که به خاطر سیدالشهدا (علیه السلام)که ذبح عظیم است حضرت اسماعیل(علی نبینا و اله و علیه السلام) ذبح نشد(روایت را کامل مطالعه کنید).
@kashkoolfn
☘سریال امام جواد علیه السلام☘
🔸این مجموعه تلویزیونی مراحل مختلف زندگی امام جواد (ع) از تولد در مدینه، همراهی پدر در مراحل مختلف، شهادت امام رضا (ع) تا شهادت این امام به دست معتصم عباسی را به تصویر میکشد.
🔸 «باب المراد» محصول مشترک شش کشور سوریه، لبنان، عراق، کویت، بحرین و ایران که توسط شرکت کویتی (میدل آپ پروداکشن) تهیه شده است .
🔺به همه ی عزیزان توصیه میکنم این فیلم را از دست ندهند.
❇️رفته رفته فیلم خیلی زیباتر و جذاب تر میشود.
🔹 دانلود فیلم : آپارات
@kashkoolfn
هدایت شده از نصاب الصبیان
از کلمات قصار استاد اعظم:
اگر انسان هزارسال به روش غیر سنتی درس بخواند وقتی با یک کارشناس سنتی روبرو شود کشتیهایش غرق می شود و می فهمد که محتاج تحصیل است.
@NesabAlsebyan
☘جمعه☘
🔺وجه تسمیه:
🔸1) زیرا خداوند در آن روز از خلق اشیاء فارغ شد و در نتیجه همه مخلوقات در آن روز جمع شدند.
🔸2) زیرا در آن روز مسلمانان جمع میشوند برای نماز
🔸3) اولین کسانی که جمعه را اسم گذاری کردند، انصار بودند و قبل از آمدن پیامبر به مدینه و نزول سوره جمعه بود پس انصار جمع شدند و گفتند برای یهودی ها روزی هست که در آن جمع میشوند و آن روز سبت (شنبه) است و برای نصاری یکشنبه است پس روزی را برای خود قرار میدهیم که در آن به ذکر خدا بپردازیم و شکر خدا کنیم و آنرا روز جمعه قرار دادند و نامیدند و قبل از آن یوم العروبه بود نه یوم الجمعه.
و...
📚منبع: خزائن نراقی
@kashkoolfn
🔺ه و ت🔺
⁉️سوال: چرا تاء مثل رحمت،آیت، شکایت در عربی به هاء نوشته میشود ولی در فارسی این طور نیست؟
✅ جواب:
🔸اصل در نوشتن حروف در زبان عربی آن است که به صورتی که وقف به آن میکنند یا ابتدا به آن میکنند، نوشته شود: رحمت>>رحمه وقف میشود ولی در فارسی رحمت نوشته میشود.
📚منبع: نفائس الفنون
@kashkoolfn
🔺ما🔺
🔸ما هم حرف میباشد و هم اسم.
🔸ما حرفی را متصل به ما قبل می نویسند
❇️مثال:
🔹انما الهکم اله واحد
🔹اینما تولوا
🔹کلما
🔸ما اسمی به صورت جدا نوشته میشود.
❇️مثال:
🔹کل ما عندی لک
🔹این ما وعدتنی جئتک
✅سر مطلب این است که حروف به جهت عدم استقلال تتمه غیر گرفته اند به خلاف اسم.
📚خزائن نراقی
@kashkoolfn
🔺استاد حکیمی :
🔸در حـوزههاي عـلمي، ادبيات قديم اسلام آنگونه كه بايد تدريس نميشود. در سدههاي پيش، دانشجويان روحاني در همه زمـينههاي ادبـي آگاهي پيدا ميكردند و تمرينهاي بيشتري در كار بود. از اين رو در ادب عرب مـايهاي بـه دست مـيآوردند.
🔸اما امروز كتابهاي قديم را به خاطر سبك نـويسندگي قـديمي كنار گذاشتهاند و از طرفي كتاب جديد داراي ارزش علمي هم كمتر جايگزين شده است.
🔸خيلي از اين خـشك مغزان مـيگويند در ادبيات معطل نشويد و به سـراغ عـلومي چون فـقه و اصـول بـرويد؛ حال آنكه نميدانند زبان اصولي اين كلام و تـفسير، ادبـيات است. اصولاً كليد فهم هر فرهنگي، ادبيات آن فرهنگ است.
🔸حال اگر طلاب، زبـان فـرهنگ اسلامي را در نيابند، چگونه ميتوانند اين مفاهيم را درك كرده و سـپس عرضه كنند؟! آيا واقعاً قرآن و احـاديث ائمـه علیهم السلام با يك المنجد بـراي مـا قابل هضم ميشود؟ حال آنكه ما عناصر اصيل زباني آنها (مجاز، استعاره و …) را ندانيم؛ حـال آنـكه اين زبان، زبان مادري ما نـيست.
🔸آيا كسـاني چـون شيخ طوسي و عـلامّه حـلّي از روز اوّل پس از خواندن ۴ كلمه، شـيخ طـوسي و علامه حلّي از آب درآمدند؟! مثلاً سيد مرتضي، خودش چند جلد كتاب شعر دارد و انجمنهاي ادبي و نقد شـعر داشـته است.
🔺‼️در واقع مقدار عمري كه در راه ادبـيات صـرف ميشود، بـه صـورتي عـجيب در دوران بعد جبران ميگردد؛ زیـرا سطح فكر و انديشه را بالا ميبرد و فرد، معلوماتش درست پيش ميرود؛ نه خشك و بيربط
📚منبع: کتاب ادبیات و تعهد در اسلام
@kashkoolfn
💠 بی میلی علامه طباطبایی به تحصیل علم و عنایت الهی که نصیب ایشان شد.
🔹علامه طباطبایی رحمه الله:
🔸هر كسى حسب حال خود در زندگيش، خوشى و تلخى و زشت و زيباهايى ديده و خاطرههايى دارد.
🔸من نيز به نوبه خود و خاصه از اين نظر كه بيشتر دوره زندگانى خود را با يتيمى يا غربت يا مفارقت دوستان يا انقطاع وسايل و تهيدستى و گرفتارى هاى ديگر گذرانيدهام، در مسير زندگى با فراز و نشيبهاى گوناگون رو به رو شده، در محيط هاى رنگارنگ قرار گرفتهام.
🔸ولى پيوسته حس مىكردم كه دست ناپيدايى مرا از هر پرتگاه خطرناك نجات مىدهد و جاذبه مرموزى از ميان هزارها مانع بيرون كشيده، به سوى مقصد هدايت مىكند.
🔅من اگر خارم و گر گل، چمنآرايى هست
🔅كه از آن دست كه مىپروردم مىرويم
🔶 در اوايل تحصيل كه به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقه زيادى به ادامه تحصيل نداشتم و از اين روى هر چه مىخواندم نمى فهميدم و چهار سال به همين نحو گذرانيدم.
🔸پس از آن، يك باره عنايت خدايى دامن گيرم شده، عوضم كرد. و در خود يك نوع شيفتگى و بىتابى نسبت به تحصيل كمال حس نمودم.
🔸به طورى كه از همان روز تا پايان ايام تحصيل كه تقريباً هفده سال كشيد، هرگز نسبت به تعليم و تفكر درك خستگى و دلسردى نكردم و زشت و زيباى جهان را فراموش نموده و تلخ و شيرين حوادث را برابر مىپنداشتم، بساط معاشرت غيراهل علم را به كلى برچيدم. در خورد و خواب و لوازم ديگر زندگى به حداقل ضرورى قناعت نموده، باقى را به مطالعه مىپرداختم. بسيار مىشد (و به ويژه در بهار و تابستان) كه شب را تا طلوع آفتاب با مطالعه مىگذرانيدم و هميشه درس فردا را شب پيش مطالعه مىكردم و اگر اشكالى پيش مىآمد با هر خودكشى بود، حل مىنمودم و وقتى به درس حضور مىيافتم، از آنچه استاد مىگفت قبلًا روشن بودم و هرگز اشكال و اشتباه درس پيش استاد نبردم.
▫️منبع: زندگینامه خودنوشته علامه طباطبایی رحمه الله.
@kashkoolfn
💠 کانال #المدرس_الافضل صوت و خلاصه دروس کفایه را در ایتا بارگزاری می کند.
❄️ ویژگی های درس:
1⃣ توضیح کامل مطلب از خارج.
2⃣ تطبیق دقیق مطلب بر متن کفایه همراه با ارجاع ضمیرها و نکات دقیق متن.
3⃣ بیان شیوا و رسا در ارایه مطالب.
4⃣ توجه به نظرات حاشیه ها و شروح مهم مانند:منتهی الدرایه، حقایق الاصول، عنایت الاصول و . . . .
5⃣ دسته بندی دقیق مطالب.
6⃣ توجه به اشکال ها و سؤال ها و ابهام های مطرح شده توسط طلاب.
7⃣ ذکر نکات ادبی مهم.
8⃣ ارایه سوالها و مطالب پژوهشی مرتبط با درس.
9⃣ بررسی و دقت در جایگاه بزرگان علم اصول و نوع نگاه ایشان به مطالب.
🔟 ارایه مثالها و مطالب به روز و مرتبط با مطلب درسی.
🔶 کلاس کفایه ۱، پایه ۹ از شنبه ۹۸/۶/۲۳ هر روز ساعت ۸ صبح به وقت مهر در مدرسه امام کاظم علیه السلام، مدرس ۱۲۲ برگزار می شود.
@alafzal1400
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#تدریس_کفایه_به_روش_نجفی؛
با حول و قوه الهی کلاس کفایه ۱، پایه ۹ از روز شنبه ۹۸/۶/۲۳ ساعت ۸ صبح به وقت مهر در مدرسه امام کاظم (ع) طبقه اول، مدرس ۱۲۲ تشکیل می شود.
@alafzal1400
#اخبار_حوزه
#احیای_طب_در_حوزه
⚪️ علم طب را استکبار از حوزه های علمیه جدا کرد.
◀️ بخشی از بیانات آیت الله العظمی نوری همدانی در جمع فعالان طب اسلامی :
1⃣ سابقا در حوزه های علمیه، همانطور که علم فقه خوانده میشد علم طب هم خوانده میشد. بعدا دستهای استکبار حوزه های فقهی را از حوزه های طبی جدا کرد و الا همه در یکجا درس میخواندند و در یک حوزه تمام علوم خوانده میشد....
2⃣ پدر بنده از علما بود و طبیب هم بود. ایشان هر دو علم را بلد بود از بس کتاب تحفه حکیم مومن را خوانده بود آنرا حفظ بود. ایشان معالجه هم میکرد و پول هم نمی گرفت و دوا را هم از خودش تولید میکرد...
3⃣ اگر شما (طلاب) هم فقیه باشید و هم طبیب، مقام بلند پیدا خواهید کرد.
4⃣ یکی از موضوعات بسیار مهم طب و حفظ سلامت انسان است و هر کسی در جایگاه خودش باید به علم طب توجه کند.
5⃣ ما در احادیث داریم، العلم علمان علم الابدان و علم الادیان. علم ابدان مربوط به علم طب و علم الادیان مربوط به علم فقه است و اینها از مهمترین علوم هستند.
6⃣ طب قدیم بسیار مهم است و قرنها برای حفظ سلامت مردم این طب مرجع و پناهگاه بوده است.
7⃣ بهترین کار برای ترویج طب این است که شما (فعالان طب اسلامی) باید عملا به دنیا نشان دهید که طب قدیم دارای مزایای بسیار زیادی است و این کار مهم تر است و اثر بیشتری دارد. اینکه طب قدیم کامل تر از طب جدید است عملا اگر نشان دهید و نمونه هایی را بیاورید که افرادی به طب جدید مراجعه کردند و جواب نگرفتند و سپس با مراجعه به شما مداوا پیدا کردند و درمان شدنند این کار ایمان مردم را به شما بالا میبرد.
7⃣ سابقا میگفتند طب چهار اصل دارد و انسان ها چهار مزاج دارند یا دموی مزاج بودند یا صفراوی یا سوداوی یا بلغمی مزاج.
امروزه این را قبول ندارند و این شکی نیست که انسانها با هم متفاوتند و شناختن این تفاوت ها در معالجه و حفظ سلامتی بسیار مهم است.
8⃣ در نتیجه پیشرفت دانش برای انسان پای مصنوعی، دندان مصنوعی و چیزهای مختلف میسازند اینها هیچ کدام جایگزین آنچه خدا قرار داده نیست و اگر صدها نمونه از اینها درست کنند جایگزین آنچه خدا قرار داده نمی شود. بر اساس طب قدیم سن مردم بالا تر بود، سلامت مردم بیشتر بود، اما بر اساس تمدن فعلی سن مردم پایین آمده است و سلامت از بین رفته است
◼️ کانال محمد غفاری قمی
@MM_GHaffariQomi
نصاب الصبیان 001.mp3
5.46M
#نصاب_الصبیان 001
#استاد_بکان_طالقانی
👉 @raveshsonnati
❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌
بسم الله الرحمن الرحیم
📢کانال نصاب الصبیان تحت نظر استاد گرانقدر «حضرت حجة الاسلام و المسلمین شیخ مهدی بکان طالقانی مدّظله»
💠 موضوع : تفسیر دقیق چگونگی تحصیل علوم حوزوی با روش سنتی
♦️ بسیار قابل استفاده بلکه لازم است هر طالب علمی مطالب این کانال را من البدو الی الختم بخواند،اگر نقاط مبهمی هم بود امکان سوال از جناب استاد فراهم می باشد.
تبادل نیست!
پیشنهاد عضویت👇👇👇👇👇👇👇
@NesabAlsebyan
@NesabAlsebyan
@NesabAlsebyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آیتالله بهجت رحمه الله:
🔹در کربلا مدرسین در علم و کتابی که تدریس میکردند تخصص داشتند.
@kashkoolfn
☀️ جوانی خدمت امام جواد علیه السلام رسید وعرض کرد:
حالم خوب نیست، از مردم خسته شدم،تهمت،غیبت و... چه کنم؟
بریده ام،نفسم در این بلاد بالا نمی آید
امام جواد(ع) فرمود:
به سمت حسین فرار کن
@kashkoolfn
18.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸قسمتی از زندگینامه و بیانات علما در مورد علامه طهرانی رحمه الله
@kashkoolfn