هدایت شده از نصاب الصبیان
از کلمات قصار استاد اعظم:
اگر انسان هزارسال به روش غیر سنتی درس بخواند وقتی با یک کارشناس سنتی روبرو شود کشتیهایش غرق می شود و می فهمد که محتاج تحصیل است.
@NesabAlsebyan
☘جمعه☘
🔺وجه تسمیه:
🔸1) زیرا خداوند در آن روز از خلق اشیاء فارغ شد و در نتیجه همه مخلوقات در آن روز جمع شدند.
🔸2) زیرا در آن روز مسلمانان جمع میشوند برای نماز
🔸3) اولین کسانی که جمعه را اسم گذاری کردند، انصار بودند و قبل از آمدن پیامبر به مدینه و نزول سوره جمعه بود پس انصار جمع شدند و گفتند برای یهودی ها روزی هست که در آن جمع میشوند و آن روز سبت (شنبه) است و برای نصاری یکشنبه است پس روزی را برای خود قرار میدهیم که در آن به ذکر خدا بپردازیم و شکر خدا کنیم و آنرا روز جمعه قرار دادند و نامیدند و قبل از آن یوم العروبه بود نه یوم الجمعه.
و...
📚منبع: خزائن نراقی
@kashkoolfn
🔺ه و ت🔺
⁉️سوال: چرا تاء مثل رحمت،آیت، شکایت در عربی به هاء نوشته میشود ولی در فارسی این طور نیست؟
✅ جواب:
🔸اصل در نوشتن حروف در زبان عربی آن است که به صورتی که وقف به آن میکنند یا ابتدا به آن میکنند، نوشته شود: رحمت>>رحمه وقف میشود ولی در فارسی رحمت نوشته میشود.
📚منبع: نفائس الفنون
@kashkoolfn
🔺ما🔺
🔸ما هم حرف میباشد و هم اسم.
🔸ما حرفی را متصل به ما قبل می نویسند
❇️مثال:
🔹انما الهکم اله واحد
🔹اینما تولوا
🔹کلما
🔸ما اسمی به صورت جدا نوشته میشود.
❇️مثال:
🔹کل ما عندی لک
🔹این ما وعدتنی جئتک
✅سر مطلب این است که حروف به جهت عدم استقلال تتمه غیر گرفته اند به خلاف اسم.
📚خزائن نراقی
@kashkoolfn
🔺استاد حکیمی :
🔸در حـوزههاي عـلمي، ادبيات قديم اسلام آنگونه كه بايد تدريس نميشود. در سدههاي پيش، دانشجويان روحاني در همه زمـينههاي ادبـي آگاهي پيدا ميكردند و تمرينهاي بيشتري در كار بود. از اين رو در ادب عرب مـايهاي بـه دست مـيآوردند.
🔸اما امروز كتابهاي قديم را به خاطر سبك نـويسندگي قـديمي كنار گذاشتهاند و از طرفي كتاب جديد داراي ارزش علمي هم كمتر جايگزين شده است.
🔸خيلي از اين خـشك مغزان مـيگويند در ادبيات معطل نشويد و به سـراغ عـلومي چون فـقه و اصـول بـرويد؛ حال آنكه نميدانند زبان اصولي اين كلام و تـفسير، ادبـيات است. اصولاً كليد فهم هر فرهنگي، ادبيات آن فرهنگ است.
🔸حال اگر طلاب، زبـان فـرهنگ اسلامي را در نيابند، چگونه ميتوانند اين مفاهيم را درك كرده و سـپس عرضه كنند؟! آيا واقعاً قرآن و احـاديث ائمـه علیهم السلام با يك المنجد بـراي مـا قابل هضم ميشود؟ حال آنكه ما عناصر اصيل زباني آنها (مجاز، استعاره و …) را ندانيم؛ حـال آنـكه اين زبان، زبان مادري ما نـيست.
🔸آيا كسـاني چـون شيخ طوسي و عـلامّه حـلّي از روز اوّل پس از خواندن ۴ كلمه، شـيخ طـوسي و علامه حلّي از آب درآمدند؟! مثلاً سيد مرتضي، خودش چند جلد كتاب شعر دارد و انجمنهاي ادبي و نقد شـعر داشـته است.
🔺‼️در واقع مقدار عمري كه در راه ادبـيات صـرف ميشود، بـه صـورتي عـجيب در دوران بعد جبران ميگردد؛ زیـرا سطح فكر و انديشه را بالا ميبرد و فرد، معلوماتش درست پيش ميرود؛ نه خشك و بيربط
📚منبع: کتاب ادبیات و تعهد در اسلام
@kashkoolfn