هدایت شده از کافه سیاسی
🔰امان از فراموشی؛ وقتی رسانههای بنفش از آرشیو خودشان هم خبر ندارند!
🔸رسانههای وابسته به حسن روحانی پس از تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس؛ فیلم قسمتی از سخنان رئیس جمهور سابق را به شکلی گسترده بازنشر دادهاند.
🔸حسن روحانی در این سخنان که اسفند ۱۳۹۴ در یزد ایراد شده، می پرسد: «اعدام بابک زنجانی که مهم نیست؛ بگویید چه کسی به او مجوز فروش نفت داد، چه کسی او را پشتیبانی کرد، پولها کجاست؟!»
🔸ذوقزدگی رسانههای هوادار آقای روحانی از پرسش «پولها کجاست؟» در حالی است که قوه قضائیه در بهمن ۱۴۰۲روند شفافی از آخرین رسیدگی به پرونده بابک زنجانی ارائه داده است:
🔺طبق اعلام قوه قضائیه بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شده و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت.
🔺قوه قضائیه همچنین گفت مجموعا ارزش داراییهای وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بوده است.
🔸اما در مورد سؤال دیگر آقای روحانی که چه کسی بابک زنجانی را پشتیبانی کرد و به اینجا رساند؟ میتوان به گفتوگوی شخص بابک زنجانی با هفتهنامه آسمان در سال ۱۳۹۲ به مدیریت محمد قوچانی که بعدها مشاور رسانهای حسن روحانی شد مراجعه کرد؛ آقای زنجانی در آن مصاحبه میگوید:
🔺در بین سربازها، مرتبتر بودم و تمیزتر مینوشتم بنابراین من را به قرارگاه فرماندهی سپاه فرستادند. حدود ۱۴-۱۳ ماه آنجا بودم. زمانی که در آن مجموعه بودم یادم هست آقای هاشمی رفسنجانی برای بازدید به آنجا آمدند، گفتند تعدادی سرباز برای ریاست جمهوری، بانک مرکزی و جاهای مختلف انتخاب کنید.
🔺وقتی به عنوان سرباز به بانک مرکزی رفتم، گفتند شما باید به عنوان راننده آقای نوربخش را جابجا کنید.
🔺زمانی که خدمت سربازیام تمام شد آقای نوربخش گفتند می خواهی چکارکنی؟ اگر بخواهی میتوانی اینجا بمانی.
🔺وقتی خدمت سربازیام تمام شد آقای نوربخش ۵-۴ جا را انتخاب کرده بود و برای کنترل بازار به آنها دلار میداد تا در بازار پخش کنند. به خاطر اینکه قیمت دلار بالا نرود آقای نوربخش به من گفت شما هم بیا در این مجموعههایی که دارند کار میکنند (دلار تزریق میکنند) و ۴ یا ۵ نفر بودند کار کن به من اعتماد پیدا کرده بود.
🔸علاوه بر این نقل قول از شخص بابک زنجانی در تصاویر ضمیمه شده به این فرسته در زیر نیز میتوانید همراه با فیلم اظهارات آقای روحانی دو تن از حامیان و پشتیبانان آقای زنجانی را ببینید که در حال اهدای لوح تقدیر به او و تشکر از خدماتش هستند.
🔸در پایان امیدواریم آقای روحانی و رسانه های زنجیرهای هوادارش؛ پاسخ سؤال خود را گرفته باشند.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
| #استاد_شجاعی
کسی که اتفاقات مهم این روزها را نمیتواند بفهمد؛
بزودی با ظهور امام زمان علیهالسلام غافلگیر شده و توان انتخاب و حرکت از او سلب خواهد شد.
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
چرا #بابک_زنجانی اعدام نشد!
حتما بخوانید 👍👇
۱. او در ۹ دی ۹۲ با جرائم مختلف که با توجیه #دور_زدن_تحریمهای بینالمللی ایران اخذ کرده بود توسط دادستانی کل کشور بازداشت شد
۲. سخنگوی قوه قضاییه در بهمن ۹۲ از #توقیف_کلیه_اموال او در داخل و خارج از ایران خبر داد
۳. برگزاری دادگاه در سال ۹۳ و ۹۴
۴. ۱۶ اسفند ۹۴ و اعلام حکم اعدام او در دادگاه بدوی
۵. ۱۶ فروردین ۹۵، #حکم_اعدام بابک زنجانی ابلاغ شد
۶. سال ۹۶ #عدم_همکاری_کشورها برای بازگرداندن اموال بابک زنجانی به ایران
۷.#مخالفت_برخی_از_مقامات دولت و مجلس با اعدام بابک زنجانی به دلیل عدم بازپسگیری بدهیهای او از کشورهای خارجی در صورت مرگ او
۸. ۲۵ تیر ۱۴۰۰ رئیس دیوان عالی کشور اعلام کرد، حکم اعدام قطعی است ولی #ممکن_است_در_صورت_همکاری مورد #تخفیف قرار گیرد.
۹. ۲۷ تیر ۱۴۰۲ حکم اعدام بابک زنجانی دوباره به طور کامل #ابلاغ_شد
۱۰. تقریبا #غیر_ممکن شدن بازگشت اموال به دلیل عدم همکاری کشورها
۱۱. ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ #اطلاعات_سپاه در عملیاتی کاملا فنی -که با همکاری بابک زنجانی صورت گرفت- اموال او در خارج از کشور را شناسایی و به تهران منتقل کرد.
۱۲. اسفند ۱۴۰۲ بازگشت اموال #مورد_تایید_رسمی بانک مرکزی قرار گرفت.
۱۳. اردیبهشت ۱۴۰۳ مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: بنا بر کارشناسیهای صورت گرفته، این اموال، #کفاف_بدهیها و خسارتهای او خواهد بود و اگر بازگشت اموال قبلی را هم اضافه کنیم مبلغ برگشت داده شده بیش از کل رقم بدهی و جریمه و خسارت است.
۱۴. مبالغ به #صورت_ارز و به قیمت روز محاسبه شد. نه به صورتِ ریالیِ سال ۹۲
۱۵. ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد با توجه به #همکاریهایی که در طول زندان کرد و بیش از ۱۰ سال در حبس بود، حکم اعدامش #نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.
🔴 نکته ای باید توجه کرد، این است که رسانه های ضد انقلاب با تحریف خبر تغییر حکم زنجانی را پس از بازگرداندن اموال و پول ها به گونه ای تیتر می زنند که انگار او تبرئه و آزاد شده است.
#جریان_تحریف
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ حمله کوبنده ایران به اسرائیل خبرنگار CNN را به نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه کشاند!
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سردار رادان: در شبکههای اجتماعی خانم مکشفهای را نشان میدهند که قاریِ قرآن است و با لهجهها و روشهای قاریان برجسته قرائت میکند
🔹دشمن این کار را میکند تا بگوید «میشود قاریِ قرآن مشکفهٔ صدقلم آرایشکرده باشد» و اینقدر واقعیت را تحریف میکند که بچهحزباللهیها این قرائت نامیمون را برای یکدیگر بازنشر کنند!
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استاندارد دوگانه رسانههای فارسی زبان؛ از حمایت تمام قد از سخنان ضد دانشجویی شهردار نیویورک تا توهین به مسئولان ایرانی!
🔶کارشناس مزدور رسانههای معاند وقتی به اعتراضات دانشجویان در ایران میرسد در قالب یک فرد هتاک به مسئولان ایرانی توهین میکند اما همین کارشناس در تایید سخنان مسئولان آمریکایی، علیه دانشجویان این کشور اظهار نظر میکند.
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴چهره های معروف بازداشت شده در تجمعات دانشجویی ضد اسرائیلی
پروفسور نوئل مک آفی، رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه اموری
پروفسور «کارولین فوهلین»، استاد اقتصاد دانشگاه اِموری
دکتر «جیل استاین»، پزشک آمریکایی و نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
«مک دونالد»، رئیس دپارتمان مطالعات فرهنگ عامه و قوم موسیقی شناسی دانشگاه ایندیانا
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
🔆 اهم شایعات و اخبار جعلی
1️⃣ ماجرای خبر زندانی شدن یک استاد مقیم آمریکا در اوین
▫️ هدف : بدبین سازی افراد و ایجاد فضای رعب و خفقان در میان مردم
▫️ بستر انتشار : تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی/بین المللی
2️⃣ پیاده روی اکیپ های سه نفره زنان چادری در خیابان های شلوغ تهران
▫️ هدف : ایجاد حس خشم و نفرت نسبت به نظام دینی
▫️ بستر انتشار : تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
3️⃣ ایجاد بدبینی نسبت به زندگی شخصی مراجع عظام تقلید
▫️ هدف : بدبینی مردم نسبت به دین و بزرگان دینی
▫️ بستر انتشار : تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
4️⃣ دستور رهبری جهت استخدام افغان ها برای جلوگیری از زنان بی حجاب
▫️ هدف : ایجاد حس خشم و نفرت نسبت به نظام دینی و حاکمان کشور
▫️ بستر انتشار : تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
5️⃣ شکنجه شدید توماج صالحی در دوران زندان
▫️ هدف : ایجاد حس خشم و نفرت نسبت به نظام اسلامی
▫️ بستر انتشار : اینستاگرام/ تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
6️⃣ توزیع شیر فاسد در بین دانش آموزان مدارس در زاهدان
▫️ هدف : بدبین کردن مردم نسبت به مسئولان نظام اسلامی
▫️ بستر انتشار : اینستاگرام/ تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
7️⃣ شکنجه شدید کیوان رشوزاده؛ زندان سیاسی کرد در زندان ارومیه
▫️ هدف : ایجاد حس خشم و نفرت نسبت به نظام اسلامی و مسئولان کشور
▫️ بستر انتشار :تلگرام
▫️ سطح انتشار : ملی
📚منبع: اتاق وضعیت معاونت فضای مجازی صداوسیما
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
آیا راه پیشرفت، غربی شدن است؟
✍سید یاسر جبرائیلی
بخش اول
چرا گروهی از کشورها از نظر اقتصادی پیشرفت کرده اند و گروهی دیگر عقب ماندهاند؟ پاسخ به این پرسش همواره یکی از دغدغه های اصلی سیاستمداران و اقتصاددانان در کشورهای در حال پیشرفت است. چه، تعیین سیاستهایی که برای پیشرفت اقتصادی انتخاب می شوند، در گرو نوع پاسخی است که به چرایی پیشرفت دیگران و عقب ماندگی خود میدهند.
پاسخهایی که اقتصاددانان و سیاستمداران لیبرال در ایران به پرسش درباره عقب ماندگی و پیشرفت دادهاند را میتوان به سه دسته تقسیم کرد.
دسته نخست، کسانی هستند که معتقدند پیشرفت اقتصادی نیازمند یک استعداد و توانایی ذاتی است که مردم ایران فاقد آن بوده اند و درواقع، دلایل فرهنگی و نژادی را عامل پیشرفت یا عقب ماندگی میدانند. سپهبد علی رزم آرا که از مخالفان ملی شدن صنعت نفت ایران بود خطاب به نمایندگان مجلس که پیگیر این مسئله بودند گفت: «ما لیاقت لولهنگسازی هم نداریم. ۵۰ سال است که آن را میسازیم ولی ترقی نکرده ایم. ما چطور میتوانیم خودمان صنعت نفتمان را اداره کنیم؟». اکبر ترکان نیز در اظهارات مشابهی میگوید: «بدون تعارف بگویم آیا در فناوری الکترونیک و یا برق و یا صنایع دیگر امکان رقابت را با محصولات کشورهای دیگر داریم؟ بگذارید با خود روراست باشیم، ما به جز پخت آبگوشت بزباش و قورمه سبزی در هیچ تکنولوژی صنعتی نسبت به جهان برتری نداریم».
گروه دیگر که در واقع مفروض گروه نخست را در ریشه های فرهنگی و نژادی پذیرفته است، اتخاذ روش و منش غربی را برای پیشرفت اقتصادی ضروری میداند. سید حسن تقی زاده از روشنفکران عصر مشروطه میگوید: «تنها راه پیشرفت ما این است که از فرق سر تا ناخن پا یکسره فرنگی شویم. من بودم که اولین بار بمب تسلیم به اروپایی را در جامعه ایران منفجر کردم». سید محمد خاتمی نیز نگاه مشابهی دارد: «توسعه به معنای امروزش میوه یا شاخ و برگ تمدن جدید است. اگر آن تمدن آمده، توسعه هم خواهد آمد و به این معنا سخن کسانی که میگویند ابتدا باید خرد غربی را پذیرفت تا توسعه بیاید، سخن بیراهی نیست و این سخن را کامل کنم که علاوه بر خرد و بینش غرب باید منش غربی متناسب با این بینش را نیز پذیرفت».
در سطحی دیگر اقتصاددانان لیبرال قرار دارند که پیروی از اصول اقتصاد بازار، عدم اعمال مدیریت دولت بر اقتصاد و ادغام در نظم اقتصادی تحت مدیریت غرب را برای پیشرفت اقتصادی ضروری می دانند. مسعود نیلی میگوید: «یا باید تفکر مکانیزم بازار و منطق رقابت آزاد را بپذیریم یا اقتصاد دولتی و روشن است که رشد اقتصادی و رفاه عمومی در اقتصاد دولتی قابل دسترسی نیست». محمد طبیبیان درباره ادغام در اقتصاد بینالملل و آزادسازی تجاری میگوید: «توسعه تجارت جهانی دستاوردی است که هم به نفع کشورهای صنعتی بزرگ و هم به نفع کشورهای در حال توسعه است. یعنی تضاد منافعی در کار نیست. هرچه تجارت جهانی گسترده تر میشود مسئله اشتغال و سطح درآمدهای کشورهای جهان سوم بالاتر میرود بنابراین عضویت در سازمان تجارت جهانی در نهایت به نفع کشورهای جهان سوم خواهد بود. موسی غنی نژاد نیز رویکرد مشابهی را تجویز میکند: «فلسفه وجود سازمان تجارت جهانی این است که تمامی موانع مبادلاتی که در دنیا وجود دارد برداشته شود. چون مبادله همیشه به نفع همه طرفین است و از سوی دیگر روابط سیاسی کشورها و صلح نیز تقویت میشود. ارزشها دارند جهانی میشوند. تا زمانی که مجموعه ارزشهای پارادایم ما با سیستم جهانی و اقتصاد مدرن همخوانی نداشته باشد، ممکن است جهانی شدن را به صورت یک واقعیت بپذیریم اما جذب نخواهیم کرد. یعنی منافعی که از آن سود میبریم شاید محدودتر و متزلزل تر باشد».
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
.
بخش دوم
تفکر لیبرال در ایران هرگاه به قدرت رسیده است، رویکرد اقتصاد بازار و تجارت آزاد را به عنوان بخشی از «تلاش برای غربی شدن» دنبال کرده و اصول بازار آزاد را سرلوحه برنامه ها و سیاستهای خود قرار داده است. در دوره سازندگی که اولین دولت پس از پایان جنگ تحمیلی است، ریل گذاری اقتصاد کشور بر پایه اصول اقتصاد بازار انجام شد و توصیههای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در قالب سیاستهای تعدیل ساختاری در ایران به اجرا درآمد. دولتهای پس از سازندگی نیز یا به دلیل همسویی فکری و یا به دلیل جبر ساختاری نهادینه شده در دوره سازندگی کم و بیش همان سیاستها را ادامه دادند. در دولت یازدهم لیبرالیسم و اصول اقتصاد بازار وارد ادبیات مقامات دولتی شد و اگر تا پیش از آن اتخاذ رویکردهای لیبرال یک تابو محسوب میشد، در این دوره آن تابو شکسته شد. برای نمونه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت های یازدهم و دوازدهم که تصریح میکرد «لیبرالیسم برای توسعه به میدان آمده است»، پس از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از موافقتنامه هسته ای موسوم به برجام، به این دلیل که در شرایط تحریم پیاده کردن اصول اقتصاد بازار نیست، استعفا کرد.
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز در پیروی از اصول اقتصاد بازار به اندازهای راه افراط را پیمود که حتی در توسعه زیر ساختهای کشور نیز از دولت مسئولیتزدایی کرد و این امور را بر عهده بخش خصوصی دانست: «اصولاً احداث فرودگاه، کشیدن خط آهن، ساخت مسکن یا احداث اتوبان به عهده دولت نیست، بلکه دولت موظف به بهبود شرایط سرمایه گذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولتهای خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم آورد.
از عصر مشروطه تاکنون تفکر لیبرال به دلیل نگاه غلطی که به غرب دارد یک مانع اصلی در برابر پیشرفت ملت ایران بوده است. لیبرالیسم ایرانی به جای تأمل در تجارب غرب ،همواره یا در پی تقلید از مظاهر تمدن غرب بوده، یا از توصیههای غربی پیروی کرده است. در حالی که گفتمان انقلاب اسلامی دقیقاً در نقطه مقابل این رویکرد قرار دارد. آیت الله خامنهای درباره نسبتی که باید با غرب برقرار شود میفرمایند: «برای پیشرفت علمی از همه تواناییهای غربیها استفاده کنید و از شاگردی کردن و یادگرفتن هرگز پرهیز نکنید، زیرا ما از شاگردی کردن ننگمان نمی آید بلکه از همیشه شاگرد ماندن ننگمان می آید. هیچگاه به برنامه ها و توصیه های غربیها اعتماد نکنید».
در کتاب «دولت و بازار» نشان دادهام که اولا اقتصاد بازار و مشخصاً رویکرد تجاری برخاسته از آن یعنی تجارت آزاد، دارای انحرافات اساسی در مبانی انسان شناختی است و نقصهای فراوان منطقی دارد. ثانیاً کشورهای پیشرفته امروزی که پرچمدار اقتصاد بازار هستند، تنها در ادواری به این شعار پایبندی نشان دادهاند که همسو با منافعشان بوده و هرگاه اقتصاد بازار را در تعارض با منافع خود دیدهاند، بدون تعارف آن را کنار گذاشتهاند. ثالثاً رویکرد اقتصاد بازار و برنامهها و توصیه های غرب به ملل در حال پیشرفت یا عقب مانده بر مبنای این رویکرد، طرحی هوشمندانه برای تداوم استعمار است.
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
منطقه در آستانه یک تحول ژئوپلیتیک؟!
✍صابر گل_عنبری
برخلاف برآورد و اظهارات برخی مسئولان و ناظران، روند عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان از دستور کار خارج نشده و به جد هم پیگیری میشود. سخنان دیروز وزرای خارجه آمریکا و عربستان نشانگر احتمال وقوع این اتفاق در آینده نزدیک است.
بلینکن در ریاض گفت که گفتگوها در ماه مارس درباره عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو "پیشرفت بسیار خوبی" داشته و این فرایند به زودی نهایی میشود. بن فرحان نیز از امضای توافقنامههایی دو جانبه میان عربستان و آمریکا در آینده "بسیار نزدیک" خبر داد.
روند عادیسازی روابط میان دو طرف که از زمان ترامپ آغاز و در عهد بایدن نیز پیگیری میشد با عملیات "طوفان الاقصی" حماس برای مدتی متوقف شد، ولی با طولانیتر شدن جنگ غزه، رفته رفته ازسرگرفته شد و تقریبا از ماه چهارم آن به شکل جدیتر با دیدارها و تماسهای فشردهای دنبال شد.
اکنون این روند تحت تاثیر دو عامل برای دولت آمریکا از اهمیت بیشتری با قید فوریت برخوردار شده است.
نخست، "طوفان الاقصی" و آسیب بیسابقه وارده به پرستیژ امنیتی و نظامی اسرائیل، بازدارندگی آن در منطقه، نگرانی از پیامدهای راهبردی این اتفاق در جهت بنیانگذاری معادلات امنیتی جدید به ویژه پس از طولانیتر شدن جنگ غزه و بن بست راهبردی که اسرائیل پس از هفت ماه جنگ با آن مواجه است و نیز نبود چشماندازی روشن برای خروج ظفرمندانه اسرائیل از این وضعیت که در نوع خود پیامدهای حمله هفتم اکتبر را تشدید میکند.
عامل دوم هم تنش بیسابقه و مستقیمی است که اخیرا میان ایران و اسرائیل رخ داد و به حمله مستقیم ایران ختم شد که این حمله صرف نظر از پاسخ محدود اسرائیل به عنوان تحولی در جهت خروج منازعه و قواعد درگیری از ریل مرسوم خود طی این چند دهه و نوعی معادلهسازی در امتداد پیامدهای "طوفان الاقصی" و وضعیت قفل شده اسرائیل در غزه قلمداد شد.
اکنون آمریکا به شکل جدیتر از قبل و با قید فوریت از طریق عادیسازی مناسبات ریاض و تلآویو به دنبال تبدیل این تهدیدهای بیسابقه علیه اسرائیل در منطقه به فرصتهای راهبردی، برهم زدن معادلات امنیتی در حال شکلگیری پس از "طوفان الاقصی" و پایهریزی نظم امنیتی نوینی در خاورمیانه است.
البته در این میان، در کنار آمریکا، برخی متحدان آن در منطقه از عربستان و امارات گرفته تا اردن و مصر نیز در این نگرانی شریکند و اتفاقا حذف حماس در غزه هدف مشترک این طرفها نیزبوده و هست؛ اما رفته رفته دشواری تحقق این هدف با طولانیتر شدن جنگ، پیامدهای آن در جبههبندیهای منطقهای، همچنین بالا گرفتن تنشها و اتفاقات اخیر در سطح منطقه و تاثیرات آن بر چشماندازهای کلان اقتصادی موجب نگرانی بیشتر این طرفها شده است.
از این رو، به نظر میرسد که امروز خود بنسلمان نیز به عادیسازی روابط با اسرائیل بیش از گذشته اهمیت میدهد و پیوستهای امنیتی آن را ضروریتر از قبل برای خلق معادله کلان امنیتی در منطقه در مواجهه با ایران و شرایط کنونی را واجد فرصتی "بیسابقه" برای انعقاد پیمان دفاع مشترک با آمریکا میپندارد که هدف از آن هم روشن است. یکی از ارکان این توافقنامه هم ایجاد سپر پدافندی مشترک و چندلایه در منطقه است که آمریکا پس از حملات اخیر ایران، آن را یک ضرورت فوری و خط مقدم پدافندی برای اسرائیل میداند و برخی متحدان عرب آمریکا نیز آن را اکنون ضرورتی راهبردی میپندارند.
البته این تحولات در حالی است که یک سال از "آشتی تشریفاتی" میان تهران و ریاض میگذرد؛ اما در این مدت، روابط رسمی وارد فاز گفتگوهای عمیق امنیتی و سیاسی نشد. البته گویا این شکل روابط هم مطلوب ریاض برای کنترل و مهار واکنشها و پیامدهای عادی سازی روابط با اسرائیل است.
در کل، به نظر میرسد که آمریکا میخواهد همزمان با پایان جنگ غزه از برگ عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان رونمایی کند؛ زمانی که دلالتهای معنادار و روانشناختی مهمی هم دارد. احتمالا واشنگتن میخواهد در وهله نخست فضای کنونی و دلالتهای شکل پایان جنگ از طریق توافق با حماس و باقیماندن این تشکیلات را که به معنای شکست جنگ و مکمل هفتم اکتبر است، معکوس کند.
واقعیت اما این است که عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل مانند عادیسازیهای قبلی نیست، بلکه این اتفاق در صورتی که رخ دهد، یک تحول ژئوپلیتیکی واجد فرمتها و پیامدهای امنیتی سهمگین در سطح منطقه است و احتمالا متعاقب آن، کشورهای عربی و اسلامی بیشتری به تاسی از عربستان نظر به جایگاه خاصش به این روند بپیوندند.
در این میان، اما این اتفاق توام با تشکیل کشور فلسطین نخواهد بود و صرفا برای حفظ ظاهر امر، فرایندی سیاسی در این باره شروع میشود که بعید است به سرانجامی برسد و بخشی از این فرایند احتمالا تغییر ریاست تشکیلات خودگردان است.
💠 کاتوسا؛
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd
شرایط و مفاد پیشنهاد جدید مصر برای آتش بس در غزه چیست ؟
✍علیرضا تقوی_نیا
1️⃣ همه اسرای اسرائیلی، زنده و مرده بازگردانده خواهند شد.
2️⃣ اسرائیل طبق لیست های ارائه شده توسط حماس، حدود 4000 زندانی را از زندان های اسرائیل آزاد خواهد کرد.
3️⃣ عوامل شاخه نظامی حماس که مجروح شده اند می توانند از طریق گذرگاه رفح در خارج از نوار غزه تحت درمان قرار گیرند.
4️⃣ اسرائیل متعهد می شود که زندانیانی را که دستگیر کرده است - به خاطر همان جرم - دوباره دستگیر نکند.
5️⃣بازسازی نوار غزه از جمله بازسازی زیرساخت های غیرنظامی آغاز خواهد شد.
6️⃣ ارتش اسرائیل از مناطق پرجمعیت عقب نشینی کرده و در منطقه مرزی مستقر خواهد شد.
7️⃣ فلسطینی های آواره به خانه هایشان بازگردانده خواهند شد.
8️⃣افزایش واردات کمک های بشردوستانه از جمله سوخت و تجهیزات برای پاکسازی ساختمان های تخریب شده و زیرساخت ها به غزه.
9️⃣ در روزهای اجرای معامله، مذاکرات غیرمستقیم بین طرفین برای توقف کامل جنگ انجام خواهد شد.
🔟 حماس متعهد می شود که زیرساخت های نظامی را بازسازی نکند و از نظر نظامی تقویت نشود.
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز
eitaa.com/joinchat/1340538899Cc457613bcd