آمادگی مجدد آمریکا برای رفع تحریمهای مغایر برجام
معاون نمایندگی آمریکا در سازمانهای بینالمللی:
🔹به صراحت گفتهایم که اگر ایران اجرای همه تعهدات خود ذیل توافق هستهای را از سر بگیرد، ما آماده برداشتن همه تحریمهای مغایر با برجام هستیم.
🔹همه مشارکتکنندگان در برجام باید واقعبین باشند؛ فرصت بازگشت به اجرای متقابل و کامل برجام برای همیشه ادامه نخواهد داشت.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 دعوت رسمی از رئیس جمهور برای سفر به آفریقای جنوبی
🔸«ویکا خومالو» سفیر آفریقای جنوبی در تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و پیام تبریک «پاندرو» وزیر روابط خارجی و همکاری های بین المللی آفریقای جنوبی را به وی اعلام کرد.
🔹وی با تکرار دعوت از رئیس جمهور کشورمان برای سفر به پرتوریا، اظهار امیدواری کرد این سفر در سال آینده میلادی و پس از کمیسیون مشترک انجام شود.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی تحت عنوان « آژانس شتر مجنون است پیاده شوید» خواستار خروج ایران از معاهده «منع گسترش سلاح های هسته ای- NPT» شد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 بیانیه تروئیکای اروپایی: ایران از فرصت پیش رو برای احیای برجام استفاده کند!
🔸تروئیکا در این بیانیه تاکید کرد که به مذاکرات وین که در پرتو آن مزایای برجام برای همه احیا شود، متعهد هستیم.
انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه خود از ایران خواسته اند تا از فرصت دیپلماتیک به وجود آمده در وین برای احیای برجام «فورا» استفاده کند.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 سه اهمیت حضور رئیسجمهور در اجلاس شانگهای
🔸نوذر شفیعی کارشناس مسائل در گفت وگو با ایسنا در خصوص سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان برای شرکت در اجلاس شانگهای گفت: این سفر به سه دلیل حائز اهمیت است؛ نخست اینکه اولین سفر آقای رئیسی به تاجیکستان می باشد، دوم اینکه به احتمال زیاد عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای در این اجلاس بررسی خواهد شد. البته فرایند عضویت شاید دو یا سه سال هم طول بکشد.
وی تصریح کرد: اهمیت سوم این سفر این است که یکی از مهمترین موضوعات منطقه یعنی افغانستان در اجلاس شانگهای بررسی خواهد شد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴بمبگذاری در اهواز تکذیب شد
فرمانده انتظامی اهواز:
🔹خبر وجود یک بسته مشکوک در یکی از بانکهای منطقه کیانپارس شهر اهواز کذب بوده و شناسایی و دستگیری عوامل انتشار این شایعه در دستور کار پلیس قرار دارد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 مصباحی مقدم: FATF در دستور کار مجمع قرار ندارد
👤 غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 حضور رئیسی در قوه مجریه تاثیری در حل و فصل مساله FATF نداشته است.
🔹 موضوع FATF هنوز هم در دستور کار قرار ندارد و مشخص نیست کی دوباره در دستور کار قرار گیرد.
🔹 از سوی دولت جدید در این مورد با مجمع هیچ رایزنی و صحبتی صورت نگرفته است.
🔹 بررسی دوباره FATF بستگی به تحریمهای آمریکا دارد. اگر تحریمهای آمریکا لغو شود احتمال دارد دوباره FATF در مجمع مورد بررسی قرار گیرد./ فارس
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 تدبیر هوشمندانه دولت رئیسی: تعدیل نرخ سیمان براساس مکانیزم بازار
🔹 حدود ۵۰ درصد سیمان عرضهشده در دو روز ابتدایی هفته جاری، بدون رقابت قیمتی و با نرخ پایه مورد دادوستد قرار گرفت. معامله بخش قابل توجهی از محصول سیمان در رینگ صنعتی بورس کالا بهخوبی موید بازگشت آرامش به بازار سیمان کشور و تعدیل نرخ در آن است.
🔹 نکته مورد اهمیت در خصوص تعدیل قیمتی سیمان ظرف روزهای اخیر، عدم استفاده از روشهای تعزیراتی در آن بود. درواقع این مرتبه اطمینان مدیران صنعتی و اقتصادی کشور به پتانسیل بورس کالا در تعدیل نرخ و تمرکز بر صحت عرضه و تقاضا به جای اقدامات تعزیراتی باعث شد تا ظرف بازه زمانی نسبتا کوتاهی هیجانات بازار سیمان از میان رفته و قیمتها در این بازار به پیش از صعود اخیر بازگردد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴ادعای تازه یک متهم سال 88 درباره فرایند دستگیریها
🔹فیضا... عربسرخی، فعال اصلاحطلب و از بازجویان خشن دهه60، اخیراً در بخشی از یک مصاحبه اظهار کرده است: در چنین شرایطی، کمپینهایی نظیر محاکمه روحانی با چنین رویکردهایی، حتما با حمایت و پشتیبانی بخشهایی از نهاد قدرت شکل میگیرد. این مسئله، امری نیست که برای همه مباح یا مجاز باشد.
🔹به گزارش امتداد، او میافزاید: دستِکم، تجربه شخصی من از ماجراهای پس از ۸۸ به من میگوید که برخوردها، عمدتا سیاسی و بر اساس سوگیریهای خاص انجام شد. وقتی که حکم دستگیری امثال من قبل از برگزاری انتخابات صادر شده و از سوی دیگر اتهاممان هم، برنامهریزی برای اغتشاشات پس از انتخابات بوده، پیداست که رفتارها با سوگیری سیاسی همراه بوده است.
🔻نکته و نظر:
🔹اخلاق و تقوای سیاسی ایجاب میکرد آقای عربسرخی که در یکی از خطرناکترین توطئهها علیه انقلاب اسلامی و مردم(فتنه 88) دستگیر شدند و البته با رأفت و سماحت نظام مواجه شدند؛ اکنون قدردان آن رأفت باشند نه اینکه به حمایل کردن دوباره تفنگها بیاندیشند!
🔹از عقلانی بودن یا نبودن بحث محاکمه رئیسجمهور سابق در مقطع کنونی که بگذریم؛ آقای عربسرخی درباره فتنه بزرگ سال 88 حاضر نشده به مردم بگوید که این رخداد از مدتها پیش از برگزاری انتخابات برنامهریزی شده بود و از همین رو بود که اصلاحطلبان ستادی از ماهها قبل از برگزاری انتخابات 88 طرح مزوّرانه "ایجاد ستاد صیانت از آرا" را کلید زدند تا بعدا بتوانند راحتتر به القای شبهه تقلب بپردازند.
🔻آیا این یک امر مجرمانه نیست؟!
🔹مردم و جوانان باید بدانند که برخی اعضای ستاد میرحسین موسوی از یکسال قبل از انتخابات در مصاحبههایشان از این میگفتند که اگر انتخابات سالم برگزار شود؛ موسوی پیروز انتخاب خواهد بود.
🔹آقای عربسرخی با اعترافات امثال ابطحی چه میکنند که در دادگاه صراحتا گفته بود که اغتشاش و به خیابانآمدنها از مدتها قبل برنامهریزی شده و تقلب اسم رمز آشوب بود.
🔹و اکنون ما این قضاوت را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذریم که برخورد نظام اسلامی با عوامل ضد امنیتی فتنه 88، برخوردهایی سیاسی و بر اساس سوگیری بوده است یا برخوردهایی عقلانی و اسلامی که برای حفظ کشور و امنیت مردم ضروری بود...
🔹پاره کردن ورقهای کتاب فتنه سال 88 و جعل واقعیت؛ طرحی است که هرگز عملی نخواهد شد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴 جنگ داخلی افغانستان بین تفریط غربگراهای آمریکایی در پنجشیر و افراط طالبانی در کابل/ بازخوانی موضع رهبر ایران: طرفدار مردم افغانستانیم
🔹مقاله احمد مسعود که در پنجشیر برای روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشته و اظهار کرده که به ارزشهای غرب ایمان داریم و از آمریکا تمنا می کنیم که ما را در پنجشیر تنها نگذارد نشان داد که حمایت جریان های طرفدار آمریکا در برخی کشور ها از جمله اصلاح طلبها و سلبریتی هادر ایران از احمد مسعود، مستقیما با هماهنگی سرویسهای جاسوسی غرب و در واقع حمایت از آمریکا بوده است و فرار مفتضحانه آمریکایی ها از افغانستان بعد از ۲۰ سال قرار است با دامن زدن به جنگ داخلی و کشتار مردم پوشش داده شود.
🔹سوی دیگر این ماجرا طالبان است که طی دهه های گذشته با تندروی همواره نمادی از افراط بوده است. این یعنی جنگ در افغانستان عملا یک جنگ داخلی بین ذهنیتی از افراط طالبانی و تفریط آمریکا پرستی است.
🔹درحالی که برخی از هوادان آمریکا در کشورهای مختلف از جمله ایران برخلاف گذشته خود که تلاش می کردند مقاومت در برابر حتی اسرائیل و داعش و آمریکا را مذموم و ژست مذاکره طلبی بگیرند، این بار طرفدار جنگ حامیان آمریکا در پنجشیر با طالبان و ادامه خونریزی ها و جنگ داخلی در این کشور به نفع جبهه آمریکایی شده اند.
🔹این در حالی است که شاید تنها موضع دقیق را در روزهای گذشته رهبر انقلاب اسلامی ایران در باره افغانستان اتخاذ کرده و فرمودند: ما طرفدار مردم افغانستانیم. افغانستان برادر همزبان همدین و هم فرهنگ ماست، مصیبت های افغانستان و این سختیهایی هم که می کشند، این کشتارها همهاش کار آمریکاست. ۲۰ سال این کشور را اشغال کردند و مجلس عروسی و عزا را بمباران کردند. یک قدم هم برای پیشرفت مدنی و اقتصادی افغانستان برنداشتند. به هرحال ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. دولتها می آیند و میروند.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
🔴افغانستان؛ سرگردان در سهراهی بسیار سخت
✍ عبدالله عبداللهی:
🔻توصیف وضعیت افغانستان تا وقتی مقدمهای بر توصیه و تجویز نباشد اگر چه کاملاً لازم است اما کفایت نمیکند. به همین دلیل بسیاری در این اندیشهاند که نقشهراه بهبود وضعیت در افغانستان چیست؟
اما مساله بالاتر اینکه واقعاً هر توصیهای فعلاً ناقص است و بعید است ماجرای افغانستان به این سادگی حل شود.
در مدتی که اینجا هستم و یا از پیش که با موضوع افغانستان درگیر شدیم حداقل 3 رهیافت برای حل مساله وجود دارد اما اشاره خواهیم کرد که چرا بعید است هیچکدامشان به این سادگی راه به جایی ببرد.
۱ - اینکه تفکر طالبان در افغانستان تفکر اکثریت نیست، اینکه مردم نسبت به طالبان خوشبین نیستند، اینکه طالبان اگر دستش برسد و مجالی دست بدهد بعید نیست خشونتهای عجیب به خرج بدهد، امر پوشیدهای نیست اما اینکه مردم از جنگ خستهاند به دنبال امنیت و اقتصاد خوب و معیشت و مناسبات اجتماعی خوب میگردند هم قطعی است؛ لذا دیدگاهی میگوید که با این توصیفات و علیرغم آنکه طالبان را هم میشناسیم ولی عجالتاً کسی با طالبان جنگ نکند، کشورهای دیگر هم کمک کنند تا حتیالمقدور طالبان با کمی تعدیل، امنیت و اقتصاد را ساماندهی کند و مردم از این وضع بغرنج خارج شوند.
محدودیت این دیدگاه آن است طالبان اگرچه میتواند بگوید تغییر کردم و بعضی جاها تغییر هم بکند اما احتمالاً نمیتواند این تغییر را آنقدر بنیادی کند که ماهیتش دچار انقلاب شود؛ لذا حتی اگر قدرتهایی مثل چین و روسیه هم به او کمک کنند و به رسمیت هم شناخته شود کار سنگین و دوری تا شکل دادن به یک حکمرانی مطلوب دارد و شاید نوع نگاهش اساساً اجازهی چنین کاری را ندهد.
در کتاب صلحی که همه صلحها را بر باد داد یک جمله طلایی هست: عثمانیها هنر جنگیدن را خوب آموخته بودند اما هنر کشورداری را خیر! احتمال میدهم این جمله درباره طالبان هم صدق کند.
۲ - دیدگاه دوم میگوید با توجه به تفکر و سابقه طالبان و عدم خوشبینی به تغییر جدی ماهیت او، باید یک جنگ فراگیر علیه طالبان آغاز شود و با کنار زدن طالبان باقی گروهها و اقوام یک دولت همهشمول (فراگیر) را تشکیل دهند و وضعیت امنیت و اقتصاد و جامعه را سازماندهی کنند.
این ایده مبتنی بر این دیدگاه است که «مدارا با همه، غیر از مخالفان مدارا»؛ لذا چون طالبان اهل مدارا نیست نباید با او مدارا کرد و در دولت جایش داد.
محدودیت این دیدگاه آن است که اولاً بخش زیادی از مردم از جنگ خستهاند و ثانیاً امکان و ارادهای از ناحیه خود افغانستانیها برای یک نبرد تعیین کننده با طالبان نمیبینند.
اینها میگویند این کار فقط خونریزی را افزایش میدهد اما طالبان هم کاملاً کنار نمیرود؛ کما اینکه در ۲۰ سال گذشته کنار نرفت. الان نیز غیر از یک محدوده کوچک در پنجشیر مقاومت خاصی علیه طالبان شکل نگرفته است؛ لذا این دیدگاه دوم هم چندان شانس زیادی برای تحقق ندارد.
۳ - دیدگاه سوم اما میگوید که طالبان به این سادگیها کنار زدنی نیست؛ حداقل بخشی از مردم افغانستان دیدگاه نزدیک به طالبان دارند. لذا میشود طالبان را قانع و راضی کرد که با دیگر گروهها بنشینند و حکومتی همهشمول و بر مبنای ارزشهای مشترک و نه انحصارطلبانه تشکیل دهند؛ در این حالت هم مشکل جنگ حل میشود و هم مشکل اقتصاد و امنیت!
اما مساله و محدودیت این دیدگاه هم آن است که بسیار بسیار بعید است که طالبان زیر بار دولت فراگیر برود. برخی از افراد همسو با طالبان این روزها در تلویزیونهای افغانستان هم تاکید از این ایده دفاع میکنند که نیازی به شرکت دادن بقیه تفکرات نیست.
آنها ادبیات سازی هم کردهاند و میگویند چرا قومیت پرستی میکنید؟ در همین طالبان قومیتهایی هستند و در دولت هم حضور دارند! در واقع طالبان میخواهد بگوید اگر هم از قومیت دیگری بخواهیم در دولت باشد، باید طالبانی باشد.
از سوی دیگر بعید است که طالبان بتواند یکجانبه و بدون رضایت دیگر تفکرات بتواند حکومت کارآمد و مطلوبی داشته باشد.
لذا این دیدگاه هم بعید است محقق شود و همهی این مسائل باعث میشود که احتمال بدهیم مسائل افغانستان به این سادگی قابل حل نیست؛ مگر اینکه یک ایدهی مشترک و عمومی شکل بگیرد و همه گروهها به آن رضایت بدهند.
این روزها که در افغانستانم به نحو ناخودآگاه اما مداوم این مفهوم از سفرنامه جانستان کابلستان رضا امیرخانی در ذهنم تکرار میشود که مهمترین مشکل افغانستانیها این است که هنوز یک ملّت نشدهاند و قومیتهای مختلفاند؛ چیزی که شرایط ایران را با افغانستان متمایز میکند.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اف بی آی نخستین بخش از اسناد مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر را منتشر کرد
🔹شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارش داد اف بی آی نخستین بخش از اسناد مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر را که از حالت محرمانه خارج شده است منتشر کرد.
🔹هفته گذشته رئیس جمهور آمریکا دستور داده بود احتمال از حالت محرمانه خارج شدن اسناد تحقیقات اف بی آی درباره حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ بررسی شود.
🔹خانواده های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر همچنان خواهان دریافت اطلاعاتی در این باره هستند که چه عاملی سبب انجام این حملات شد. آنها بر این باورند این اسناد نشان می دهد عربستان سعودی در این حملات نقش داشته است, ادعایی که این پادشاهی آن را رد می کند.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee