#عناوين
📆 روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹گزارش خبری تحلیلی کیهان
سایه خیالی جنگ سرپوش دولت بر سوء مدیریت اقتصادی
http://kayhan.ir/fa/news/159678
▫مدیر مسئول کیهان برای تفهیم اتهام درباره ۲۱ شکایت دولت به دادگاه رفت
http://kayhan.ir/fa/news/159658
▫وداع با شکوه مردم قم با پیکر مطهر دو شهید مدافع حرم
http://kayhan.ir/fa/news/159653
▫دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام کرد
هلال ماه مبارک رمضان رؤیت نشد /امروز دوشنبه آخر ماه شعبان است
http://kayhan.ir/fa/news/159684
🖌 #یادداشت_روز
🔹تربیت سرباز آمریکایی پشت نیمکت ایرانی
http://kayhan.ir/fa/news/159682
📌 #خبر_ویژه
🔹ارز ۴۲۰۰ تومانی دادید که گرانی را به مردم تحمیل کنند؟
▫اگر طرف اصلی برجام آمریکا بود چرا همچنان در برجام ماندهاید؟
▫شما اگر در کره و ژاپن بودید حتما تویوتا و هیوندا را به زمین میزدید
▫وکیل مدافع شرور جنایتکار در روزنامه اطلاعات آفتابی شد
▫نان به نرخروز خوری سقوط اخلاقی است نه تغییر طبیعی
http://kayhan.ir/fa/news/159683
📎🔹️با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفت
انتصاب حجتالاسلام حائری به مدیریت مؤسسه دایرهًْالمعارف فقه اسلامی
http://kayhan.ir/fa/news/159677
▫تشییع پیکر مادر شهیدان طهرانی مقدم
http://kayhan.ir/fa/news/159656
▫کدام روایت وزیر آموزش و پرورش درست است؟
سند ۲۰۳۰؛ از ادعای «توقف کامل» تا «باید متوقف شود»!
http://kayhan.ir/fa/news/159667
▫نمایندگان در تذکرات خود بیان کردند
حقوق ۱۳۸ میلیونی کارشناس خارجی و تعیین قیمت دلار توسط دلالان در سایه عدم نظارت دولت
http://kayhan.ir/fa/news/159670
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹با وجود گرانیهای افسارگسیخته
جهانگیری: دولت همین قدر میتواند بر بازار نظارت کند!
http://kayhan.ir/fa/news/159645
▫مدیرعامل مپنا خبر داد
خودکفایی کامل ایران در طراحی و ساخت نیروگاه
http://kayhan.ir/fa/news/159642
▫دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر:
قیمت شکر طی یک ماه آینده کاهش مییابد
http://kayhan.ir/fa/news/159639
▫مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی:
تولید پنبه در سال جاری ۲۰ درصد افزایش مییابد
http://kayhan.ir/fa/news/159646
▫نماینده مجلس:
خودروسازان به تحول مدیریتی نیاز دارند
http://kayhan.ir/fa/news/159644
▫یک نخبه مهندسی:
رویکرد دولت منجر به تعطیلی شرکتهای مهندسین مشاور میشود
http://kayhan.ir/fa/news/159641
🌍 #بین_الملل
🔹شلیک ۶۰۰ موشک به اسرائیل /مقاومت فلسطین: این تازه شروع کار است
http://kayhan.ir/fa/news/159587
▫در واکنش به کودتای ونزوئلا
لسآنجلس تایمز: تاریخ کشور ما پر است از غارت دموکراسی آمریکای لاتین
http://kayhan.ir/fa/news/159588
▫آمریکا به گروه تروریستی پ.ک.ک حقوق ماهیانه میدهد
http://kayhan.ir/fa/news/159584
▫گزارش اشپیگل از شخصیت متناقض و بیرحم بنسلمان
http://kayhan.ir/fa/news/159586
▫حزبالله لبنان: به کمک ارتش مزارع شبعا را از اسرائیل پس میگیریم
http://kayhan.ir/fa/news/159590
▫پسلرزههای برگزیت ادامه دارد
اسکاتلندیها برای جدایی از انگلیس به خیابانها آمدند
http://kayhan.ir/fa/news/159583
▫واکنش خبرگزاری رسمی کرهشمالی به از سرگیری آزمایشهای موشکی این کشور
http://kayhan.ir/fa/news/159585
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹تربیت سرباز آمریکایی پشت نیمکت ایرانی
#جعفر_بلوری
🔸در روزگاری که پیاز و پراید نقل هر محفل و مجلسی است، گفتن و نوشتن از برخی موضوعات دشوار است و شاید گوش چندانی برای شنیدن موضوعات ریشهای و فرهنگی نباشد. اما اگر اندکی تامل و دقت شود، میبینیم که بسیاری از مسائل روزمره نیز ریشه در همان مسائل فرهنگی و عمیقی دارند که همیشه قربانی «شرایط حساس کنونی» شدهاند. برای نمونه، صف بستن –برخی با خودروهای چند صد میلیونی و حتی چند میلیاردی- برای یک باک بنزین جلوتر بودن (از چه و که؟) پیش و بیش از آنکه، تحت تاثیر عوامل اقتصادی باشد، ناشی از نواقص و ضعفهای فکری و فرهنگی است.
رهبر انقلاب هفته گذشته در دیدار معلمان کشور به موضوع سند ۲۰۳۰ برای چندمین بار طی سالهای اخیر اشاره کرده و آن را برنامهای برای تربیت سرباز و رعیت غربی توصیف کردند؛ «لُبّ کلام و جان کلام در این سند ۲۰۳۰ که فصل مهمّی مربوط به آموزش و پرورش دارد، این است که نظام آموزشی باید سبک زندگی و فلسفه حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد... شما اینجا بنشینید سرباز درست کنید برای انگلیس و فرانسه و آمریکا و بقیّه این وحشیهای کراواتزده ادکلنزده ظاهرساز... ما برای اینها در ایران و در کشورهای آسیا و غرب آسیا و کشورهای اسلامی و مانند اینها، سرباز و پشتیبان و رعیّت تربیت کنیم؛[سند] ۲۰۳۰ این است.»
اما علت این همه حساسیت ایشان درباره این سند غربی و نسخههای مشابه در حوزههای فکری و فرهنگی چیست؟ دشمن و در راس آنها آمریکا به صراحت میگوید که جمهوری اسلامی ایران باید رفتار خود را تغییر دهد و به قول آمریکاییها کشوری عادی شود. منظور آمریکاییها از یک کشور عادی چیست؟ عربستان سعودی که بیش از چهار سال است مردم مظلوم و بیپناه یمن را محاصره کرده و سلاخی میکند، یک کشور عادی است. همان کشوری که به تازگی
۳۷ نفر را با اتهاماتی مضحک و در یک دادگاه نمایشی محکوم به اعدام کرده و گردن زد. این حکومت بدوی و جنایتکار که از قطعه قطعه کردن شهروند خود در یک مکان دیپلماتیک و در کشوری دیگر نیز ابایی ندارد، عادی است! ملاک عادی بودن یا نبودن از نظر آمریکاییها میزان سرسپردگی به اوامر واشنگتن است. پس ایران عادی نیست، چون اهل کرنش نبوده و در سیاستهای خود استقلال دارد. ...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/159682
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹ارز ۴۲۰۰ تومانی دادید که گرانی را به مردم تحمیل کنند؟
🔸آقای جهانگیری! سوال مردم از دولت این است که گرانی تا کی قرار است پیش برود و چرا مردم باید هزینه ناتوانی دولت را بپردازند.
▫وبسایت الف ضمن طرح این پرسشها نوشت: نگاهی به جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت نرخها و تغییرات قیمتی در سبد معیشت خانوار طی فروردینماه امسال نشان میدهد که نرخ تمامی اقلام پُرمصرف در سبد مصرفی خانوار افزایش داشته است.
بنا به اعلام مرکز آمار ایران، از ۲۵ تا ۴۵۹/۵ درصد افزایش قیمت در اقلام مصرفی طی فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل اتفاق افتاده است.
ناتوانی در تنظیم بازار و کنترل نرخها، سوءاستفادههای پیدرپی برخی دلالان از نوسانات قیمتی، کسری درآمدی خانوار و ناتوانی دولت در تثبیت بازارها؛ چالشهای عمیقی را در اقتصاد ایجاد کرده است.
مهمترین سوالی که این روزها مردم از یکدیگر میپرسند این است که نرخها تا کجا و تا چه زمانی قرار است رشد داشته باشد؟ چرا دولت توان ایجاد رابطهای منطقی بین نرخ اقلام مصرفی ودرآمد خانوار را ندارد؟ آیا دستهایی در میان است که به بازار خط میدهد؟ مگر مردم تا چه حد تحمل افزایش قیمتها را دارند؟
فرامرز توفیقی؛ نمایندگان کارگران در شورای عالی کار در گفتوگو با الف با اشاره به مشکلات معیشتی حقوقبگیران و بیاثر شدن افزایش دستمزدها گفت: مگر دولت برای تأمین گوشت قرمز مورد نیاز خانوارها ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص نداد؟ پس چرا تفاوت قیمت چندانی در بازار مشاهده نمیشود؟ آیا جامعه کارگری و حقوقبگیران مشکل تأمین ۱۰ هزار تومان اختلاف قیمت گوشت با ارز ۴۲۰۰ تومان و ارز آزاد را داشتند؟
▪️به گفته توفیقی، دولت در فضای هیجانی صادرات برخی اقلام را آزاد و واردات برخی دیگر را ممنوع میکند و اقدامات غیرکارشناسی باعث تحریک بازار و کمبود میشود. از آنسو با تغییر سیاستهای ارزی باعث جهش قیمتها میشود. بنابراین قوه قضاییه باید پایش کند که آیا دولت در انجام وظایف نظارتی و کنترلی خود در بازار موفق عمل میکند و یا خیر؟
وی گفت: معاون اول رئیس جمهور میگوید بخشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی که اختصاص داده شد در جای خود هزینه نشده است. آیا مسئول این امر مردم هستند و آنها باید هزینه ناتوانی دولت در کنترل و نظارت را بپردازند؟
http://kayhan.ir/fa/news/159683
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🔏🔹مدیر مسئول کیهان برای تفهیم اتهام درباره ۲۱ شکایت دولت به دادگاه رفت
http://kayhan.ir/fa/news/159658
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹با وجود گرانیهای افسارگسیخته
جهانگیری: دولت همین قدر میتواند بر بازار نظارت کند!
🔸در شرایطی که بازار عمده کالاهای مصرفی کشور دستخوش گرانیهای افسارگسیخته شده، معاون اول رئیسجمهور اعلام کرده توان نظارتی ما همین مقداری است که هست!
▫اسحاق جهانگیری، در حاشیه بازدید خود از نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی، دو نظریه وجود دارد؛ نخست اینکه به سمت محدودیتهای بیشتری پیش میرویم و باید نقش دولت پررنگتر شود. شاید مجبور شویم برخی کالاها، سهمیهبندی و یا کوپنی شود. از سوی دیگر عده زیادی از کارشناسان اقتصادی که با دخالت دوباره دولت در امور اقتصادی مخالف هستند، معتقدند در چنین شرایط سختی باید به سمت آزادسازی اقتصاد حرکت کنیم و حتی محدودیتها را نیز برطرف کنیم.
وی ادامه داد: موضوع کاغذ نیز یکی از موضوعات اقتصادی است. اینکه دولت چهقدر توان نظارت بر جریان توزیع کاغذ دارد همین میزانی است که الان دیده میشود. بعد از گذشت ۳۰ سال از جنگ و واگذاری امور، اینکه بهیکباره بخواهیم سازمانهای نظارتی وسیع اجرایی را دوباره ایجاد کنیم، فرآیند آسانی نیست.
اظهارات جهانگیری درخصوص توان نظارتی دولت که «همین میزانی است که الان دیده میشود» یعنی تقریبا هیچ انتظاری نباید از دولت داشت! ادعایی که اگر در زمان انتخابات مطرح میشد معلوم نبود مورد اقبال مردم قرار میگرفت یا نه. به عبارت دیگر، سخنان مذکور به این معنی است که در پاسخ به نارضایتی مردم نسبت به شرایط اقتصادی گفته شود: همینی که هست!
به گزارش مشرق، قبل از جهانگیری هم قاضیزاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت نیز در اظهاراتی کنایهآمیز خطاب به مردم عبارت «رأی دادید، باید تحمل کنید» را به کار برده بود....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/159645
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹️با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفت
انتصاب حجتالاسلام حائری به مدیریت مؤسسه دایرهًْالمعارف فقه اسلامی
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در حکمی حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سید علیرضا حائری را به مدیریت بنیاد دایرهًْالمعارف فقه اسلامی براساس مذهب اهلبیت(ع)، منصوب کردند.
▫متن حکم رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجهًْالاسلام والمسلمین
آقای حاج سید علیرضا حائری دامافضاله
یکی از موهبتها و الطاف الهی در دوران جمهوری اسلامی توفیق اقدام به تهیه دایرهًْالمعارف فقه اسلامی براساس مذهب اهلبیت علیهمالسلام است که حقاً پدیدهای افتخارآفرین و ماندگار و راهگشا است. نقش اصلی و اساسی را در این اقدام بزرگ مرحوم آیهًْالله هاشمی شاهرودی رحمهًْاللهعلیه بر عهده گرفته و با همکاری گروهی از فضلای برجسته، بخش مهمی از این بنای فاخر را به سامان رساندند. اکنون پس از ارتحال آن عالم محقق، لازم است تلاش مبارک برای به انجام رساندن این کار بزرگ ادامه یابد. اینجانب پس از بررسی و مشورت و جستوجوی لازم جناب مستطاب عالی را که بحمدالله دارای منزلت علمی و شایستگی وافر میباشید و سالها در تدوین آن اثر برجسته همکاری و مشارکت داشتهاید برای این مسئولیت مهم برگزیدم و مدیریت بنیاد متصدی این کار را به شما میسپارم و امیدوارم با جدیت و تلاشی که به کار خواهید برد ادامه کار را با کیفیت و سرعت شایسته به سامان برسانید. توفیقات جنابعالی و دیگر دستاندرکاران را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
http://kayhan.ir/fa/news/159677
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 اگر طرف اصلی برجام آمریکا بود چرا همچنان در برجام ماندهاید؟
🔸 معاون وزیر نفت در اظهاراتی متناقض میگوید: برجام بسیار توافق خوبی بود اما اروپاییها نتوانستند پای آن بمانند.
امیرحسین زمانینیا در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد تهران گفت: اروپا از معاهده چندجانبه هستهای حمایت میکند اما در عرصه عمل کار زیادی نمیتوانند انجام دهند. وی افزود: طرف اصلی ما در برجام آمریکا بود و حتی اروپاییها هم در مذاکرات به این موضوع خرده میگرفتند که ایران مذاکرات خود را با آمریکا تمام کرده است و اکنون از ما میخواهید آن را تایید کنیم. وی گفت: برجام فایده زیادی داشت اما در بخش نفت نتوانستیم از این مزایا استفاده کنیم.
معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی افزود: در هنگام جلسه معارفه خود گفتم به زودی برجام نهایی میشود، قراردادها را آماده کنید تا بلافاصله اجرایی شود تا ضرر و زیان ناشی از تحریم نفت جبران بشود، برجام اجرایی شد اما در صنعت نفت قراردادی امضا نشد. مدل قراردادی آیپیسی را معرفی کردیم که به دلیل اختلافات بچهگانه داخلی این مدل به مدت یک سال زمینگیر شد تا سرانجام توانست اجماع داخلی را شکل دهد.
عضو تیم مذاکره هستهای درباره صحبتهای وزیر خارجه در خروج از برجام هم خاطرنشان کرد: دکتر ظریف نگفته آمریکا نمیتواند خارج شود بلکه گفته است در صورت خروج هزینه بسیاری برای آمریکا به وجود میآید که همانطور که مشاهده کردیم آمریکا در حال دادن این هزینهها است. اکنون همه در فکر استقلال از آمریکا هستند که پارادایم شیفت مورد نظر با خروج آمریکا از برجام شروع شده است.
معاون وزیر نفت همچنین گفته است: اروپاییها هم پس از خروج آمریکا از برجام متوجه شدند که گروگان آمریکا از نظر مالی و اقتصادی و سیاسی هستند. برای استقلال تلاش میکنند اما این موضوع 50 و 60 سال طول خواهد کشید.
درباره این اظهارات، چند پرسش مطرح است:
1- اگر اروپا کار زیادی نمیتواند انجام دهد (یا هیچ کاری نمیتواند انجام دهد) چرا با او توافق و تعهد متقابل کردید؟ و چرا ادعا میکنید میشد با آنها شراکت کرد؟
2- اگر طرف اصلی شما در برجام آمریکا بوده، اکنون که آمریکا آن را زیرپا گذاشته، چرا باز هم به شکل یک طرفه به تعهدات عمل میکنید و برنامه هستهای را همچنان معطل و متوقف نگه داشتهاید؟!
3- اگر قراردادهای IPC شاهکار بود چنان که ادعا میکنید، چرا در قبال بدعهدی بعدی شرکت توتال هیچ جریمه و خسارتی تعبیه نکردید که بازدارنده باشید؟ و چرا اطلاعات سری و ذیقیمت نفتی را به این شکل دادید و باز هم مدعی ارزشمندی قراردادهای IPC هستید؛ با ارزش برای ما یا طرف فرانسوی؟!...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/159675
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 در واکنش به کودتای ونزوئلا
لسآنجلس تایمز: تاریخ کشور ما پر است از غارت دموکراسی آمریکای لاتین
🔸 روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز» در واکنش به تلاش آمریکا برای کودتا در ونزوئلا و برکناری رئیسجمهور قانونی این کشور نوشته: «بزرگترین شرور و عامل اصلی در بحران ونزوئلا، آمریکاست».
سرویس خارجی-
مداخله عیان آمریکا برای سرنگونی رئیسجمهور قانونی ونزوئلا از طریق وابستگان غربگرای خود در این کشور، اعتراض جریانهای سیاسی این کشور را هم به دنبال داشته است. پس از اینکه «گوایدو» اعتراف کرد، در شورش مسلحانه اخیر یارانش علیه مادورو شکست خورده، لس آنجلس تایمز در گزارشی با اشاره به این شکست نوشت: «آمریکا تاریخچهای نه چندان خوب در غارت دموکراسی آمریکای لاتین دارد و برخی از خوانندگان روزنامه ما هم، عقیده دارند که دست امپریالیستی «عمو سام» در تلاش برای کودتای اخیر در این کشور از سوی خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا دخیل بوده است؛ اما نظرات درباره ونزوئلا به یک الگوی بزرگتر میرسد؛ مخاطبان ما اغلب با رژیمهایی که آزادانه مخالف آمریکا هستند و حتی کره شمالی ابراز همدردی میکنند.»
به گزاش ایسنا این روزنامه آمریکایی در ادامه از قول خوانندگان خود نوشته: «تزویر و دورویی آمریکا فراتر از تحقیر است. برای بیش از دو سال، همگی ما از رسانهها اخبار مربوط به مداخله روسیه را در انتخابات آمریکا شنیدیم و در حال حاضر میشنویم که دولت آمریکا در تغییر رژیم در ونزوئلا دست دارد. جهان ما را آنچنان میبینند که شدهایم: گانگستری است که احساس میکند میتواند در سراسر جهان دست به جنایت بزند. ما دیگر آدمهای خوبی نیستیم».
این گزارش میافزاید: «مادورو، رئیسجمهوری مشروع ونزوئلا است؛ اگر پرسنل ارتش آمریکا با نانسی پلوسی، رئیسمجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای برکناری ترامپ دست به یکی شوند، همگی آنها بازداشت میشوند. گوایدو در تبانی با آمریکا تلاش میکند تا رئیسجمهوری منتخب ونزوئلا را از قدرت به زیر بیفکند. اقدامات گوایدو با قانون اساسی ونزوئلا مغایر است. چرا ما درباره تأثیر تحریمهای آمریکا بر توانایی ونزوئلا برای مراقبت از نیازهایش مطالعه نمیکنیم؟ به نظر این یک تلاش شرم آور دیگر برای سرقت منابع یک کشور دیگر است»…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/159588
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 به عهدشکنی آمریکا باید پاسخ داد اما در قالب برجام!
🔸 روزنامه ایران دیروز در یادداشتی با عنوان «لزوم واکنش هوشمندانه به نقض برجام» نوشت: «سیاست فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران در حالی به تدریج ابعاد گستردهتری مییابد که آمریکا تلاش میکند عملاً توان ایران برای اجرای تعهداتش در چارچوب توافق هستهای را به حداقل برساند. رویکردی که به نظر میرسد جمهوری اسلامی در مواجهه با آن و با هدف تعدیل تبعات اقدامات هزینهساز آمریکا خود را برای ارسال یک پیام مشخص و روشن آماده میکند... اقدام تلافیجویانه ایران باید در قالب تدابیر اندیشیده شده در برجام صورت گیرد...آمریکا از طریق افزایش فشارهای همهجانبه تلاش میکند ایران را در چنان تنگنایی قرار دهد که عملاً چیزی برای از دست دادن نداشته باشد. از این رو طراحی یک برنامه هوشمندانه فنی در چارچوب برجام از سوی ایران میتواند پیام روشنی به سایر شرکای این توافق ارسال کند تا اگر یک بار برای همیشه میخواهند اقدامی برای جلب رضایت تهران انجام دهند، وقت آن اکنون است...»
گفتنی است، اکنون قریب به 6 سال از آغاز به کار دولت روحانی سپری شده است. برخی مقامات دولت هم بارها اذعان کردهاند که برجام هیچ دستاوردی برای کشور نداشته و اروپا نیز به تعهدات خود پایبند نیست. اما با اینحال دولت همچنان رویکرد خسارت بار «اجرای برجام به هر قیمت» را رها نمیکند و برای آن بهانه میتراشد.
روزنامه واشنگتنپست چندی پیش در سرمقاله خود، تشدید فشارهای اقتصادی به ایران را نتیجه عدم واکنش تهران در پاسخ به تحریمهای قبلی توصیف کرده و نوشته بود: «تهران، با وجود تهدیداتی که کرده بود، به این ضررها پاسخی نداد و از خطوط قرمز ایالات متحده عبور نکرد. دولت [ترامپ] که احتمالاً به واسطه این انفعال جسور شده، در حال تشدید این وضعیت است.»
http://kayhan.ir/fa/news/159671
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 انتقاد یک ناشر از نمایشگاه کتاب:
لابیگری و کتابسازی، برخی ناشران را جلو میبرد
🔸 یک ناشر معتقد است که عدم سیاست واحد، لابیگری و کمیتگرایی منجر به بیعدالتی در تخصیص غرفهها در نمایشگاه کتاب تهران میشود.
محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان درباره سیودومین دوره نمایشگاه کتاب تهران به خبرنگار کیهان گفت: آقای آشنا اعلام کرد که گردش مالی نمایشگاه، امسال سیوهفت درصد افزایش یافت. این درحالی است که با توجه به افزایش 80 تا 100 درصدی قیمت کتاب، گردش مالی در عمل نسبت به سال قبل کاهش یافت. این نشان میدهد که خرید کتاب برای مردم در مقایسه با گذشته سختتر شده است.
وی افزود: در این دوره نیز متأسفانه با عدم سیاست واحد در واگذاری غرفهها مواجه بودیم. یعنی هرچه روابط و لابی ناشران قویتر باشد کارشان در نمایشگاه کتاب، بهتر جلو میرود. بارها بین دو ناشر که از هر نظر با هم شرایط برابری دارند مقایسه کرده و دیدهام، آنکه ارتباطات بهتری دارد، جای بهتری را در نمایشگاه میگیرد.
حقی، درباره دیگر نقطه ضعف این دوره از نمایشگاه کتاب تهران نیز، اظهار داشت: در واگذاری غرفهها، یک کمیتگرایی جدی وجود دارد و توجه چندانی به کیفیت نمیشود. به این معنا که اگر ناشری با خوندل یک سال زحمت کشیده باشد و کاری را با کیفیت خوب ارائه کند، با ناشری که از طریق کتابسازی اثری را در چند روز بیرون داده باشد، از نظر مدیریت نمایشگاه یک عنوان محسوب میشود. یعنی در ارزیابی کار ناشران، کیفیت کتابها اصلا ملاک نیست. این باعث شده تا برخی از ناشرانی که با کتابسازی تعداد عنوانهای خود را افزایش دادهاند، غرفه بزرگتری را در اختیار بگیرند. به طور مثال، در غرفه انتشارات کتابستان، نسبت به سال قبل با یک رشد چشمگیر در گردش مالی مواجه بودیم و به نظر برخی نیز غرفه ما به واسطه برنامههای جشن امضا، نشستها و محصولات جدیدش، یکی از پدیدههای نمایشگاه کتاب امسال بود. اما به واسطه سیاست کمیتگرایی، در مقایسه با بسیاری از ناشران، غرفه کوچکتری در اختیار ما قرار دادند.
این ناشر در پایان گفت: کند بودن اطلاعرسانی هم از دیگر نقاط ضعف این دوره از نمایشگاه کتاب تهران بود، بهطوری که بعضا صفهای طولانی در مقابل باجههای مربوط به این کار تشکیل میشد که البته شاید به دلیل کم شدن تعداد باجههای اطلاعرسانی بود. اما به هر حال برای بازدیدکنندگان، ناراحتکننده بود. با توجه به اینکه سال به سال بر تعداد ناشران افزوده شود، اطلاعرسانی هم باید گستردهتر صورت گیرد.
http://kayhan.ir/fa/news/159651
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper