📎🔹️معاون اردوغان: تقویت تولید داخلی راهحل ترکیه برای مقابله با تحریمهاست
🔸معاون رئیسجمهور ترکیه میگوید تهدید آمریکا به تحمیل تحریمهای بیشتر و امتناع از تحویل جنگندههای «اف-۳۵»، ما را به تولید داخلی بیشتر تشویق میکند.
▫کشمکشهای ترکیه با آمریکا در سالهای اخیر روندی افزایشی گرفته است. ترکیه که علیرغم درخواست ناتو و آمریکا از خرید «اس-۴۰۰» از روسیه کوتاه نیامده، دائم از طرف آمریکا تهدید به تحریم بیشتر میشود تا جایی که خبر رسید، آمریکا در بودجه سال ۲۰۲۰ خود، تحریم ترکیه را در نظر گرفته است! «فؤاد اوکتای»، معاون رئیسجمهور ترکیه اما، روز جمعه به این دو خبر پاسخ داد و، به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، گفت: «کسانی که ما را به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ از روسیه تهدید میکنند و جنگندههای اف ۳۵ را تحویل نمیدهند باید درک کنند که تهدیداتشان ما را به تولید داخل بیشتر تشویق میکند».
http://kayhan.ir/fa/news/177784
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 صدای روزنامه حامی دولت درآمد چرا وعدههای اقتصادی برعکس شد؟!
🔸 یک روزنامه حامی دولت معتقد است سوءمدیریت شدید در دولت، برعکس وعدههای روحانی است.
روزنامه جمهوری اسلامی مینویسد: اطلاعات اجمالی از لایحه بودجه ۱۳۹۹ کل کشور حکایت از استمرار بیتوجهی دولت به اقشار ضعیف جامعه دارد. توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره این لایحه نیز بر همین واقعیت تلخ صحه میگذارد.
متاسفانه با افتخار اعلام میکنند یارانههای هدفمندی را در فلان زمان از هرماه و یارانههای معیشتی را نیز در فلان زمان از هرماه به حساب خانوارها واریز خواهیم کرد و به این نکته بدیهی فکر نمیکنند که ادامه صدقه دادن به مردم افتخار نیست. دولتمردان هنگامی میتوانند به عملکرد خود افتخار کنند که شرایط اقتصادی کشور را آنچنان بهبود ببخشند که هیچ خانوادهای نیازمند دریافت یارانهای که به صدقه بیش از هرچیز دیگری شبیهتر است، نباشد.
رئیسجمهور روحانی در تبلیغات انتخاباتی دور اول خود گفته بود و بعد از آنکه رئیسجمهور شد نیز چندبار تکرار کرد که این دولت چنان رونق اقتصادی ایجاد خواهد کرد که نهتنها هیچکس در ایران نیاز به یارانه گرفتن نداشته باشد بلکه مردم، داوطلب کمک کردن به دولت باشند.
این روزنامه میافزاید: میدانیم که دولت دوازدهم با فشارهای خارجی و داخلی زیادی مواجه شد و بخشی از تنگناهای پدیدآمده اقتصادی ناشی از همین فشارهاست، ولی نمیتوان سهم اشتباهات و تصمیمات نادرست خود دولتمردان در تشدید اوضاع نابسامان اقتصادی را نادیده گرفت. کوتاهی در حذف بودجههای غیرضروری برای دستگاههای غیرضروریتر، قصور در کوچک کردن دستگاههای دولتی، خودداری از ولخرجیهای مربوط به دستگاههای آویزان و از همه بدتر اتخاذ تصمیمات کارشناسی نشدهای مانند افزایش جهشی قیمت بنزین و دونرخیکردن آن که موجب زایش صدقه دومی به نام یارانه معیشتی شد، ازجمله عملکردهای نادرست دولت دوازدهم است که به تشدید بحران اقتصادی دامن زده است.
هنر این نیست که سالهای سال مردم را یارانهبگیر نگهداریم و فاصله طبقاتی هر لحظه بیشتر میشود. هنر اینست که بحران اقتصادی چنان مهار شود که مردم بتوانند روی درآمدهای خود حساب کنند و محتاج یارانه نباشند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177864
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیس یک مرکز تحقیقاتی:
بتنهای تولیدی ایران بسیار حرفهای و صنعتی است
🔸 رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت: بتنهای تولیدی ایران بسیار حرفهای و صنعتی است.
به گزارش تسنیم، مصطفی احمدوند در نشست خبری بیست و دومین همایش سالانه انجمن علمی بینالمللی بتن (ACI) با یادآوری اینکه در سدسازی مشکل نداریم چون حرفهای هستیم، اظهار کرد: بتنهای تولیدی ایران بسیار حرفهای و صنعتی است، در صنعت سدسازی قبل از خرید سیمان، آن را آزمایش میکنند اما در ساختوسازها اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه بتن ساروج ایرانی است، افزود: 80 درصد بتنهای استفاه شده در ایران افقی (کف) است و ستون و تیر نیست و به همین دلیل باید کارگر این کار را انجام دهد.
رئیس مرکز تحقیقات بتن (متب) با تأکید بر اینکه کارخانه تولید بتن باید تولید استاندارد داشته باشد، تصریح کرد: در کارخانهها، تولید بتن سلیقهای است و استاندارد
تولید نمیشود.
احمدوند با اشاره به اینکه 80 درصد بتن تولید شده کشور در ساختمانها نیست و در پروژههای عمرانی مصرف میشود، گفت: حضور بازرسان سازمان ملی استاندارد و بازرسان مقیم در واحدهای تولیدی بتن آماده جهت نظارت بر فرآیند تولید بهصورت ادواری و مستمر بسیار ضرورت دارد.
این بازرسان باید همواره فرآیند تولید بتن را منطبق بر استاندارد ملی اجباری شماره 6044 مورد ارزیابی قرار داده و نسبت به ارسال گزارشهای خود در این خصوص به سازمان ملی استاندارد اقدام کنند.
وی با بیان اینکه عمر مفید آسفالت 5 سال و رویههای بتنی حداقل 30 سال است، اظهار کرد: هزینههای رویههای بتنی در ایران ارزانتر از رویههای آسفالت است و حدود 45 درصد ارزانتر بوده و مصرف بنزین خودروها را
کاهش میدهد.
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177843
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 اعترافات تکان دهنده قاتلان نوجوان عراقی با چاقو روی سینهاش نشستم و...
🔸 پنج قاتل نوجوان 16 ساله عراقی در مورد جزئیات جنایت هولناک خود، حرف زدند و گفتند که چگونه سینه این نوجوان بیگناه را دریدند و به گونهای عمل میکردهاند که دیگران هم تحریک شوند و به او ضربه وارد کنند.
عوامل جنایت میدان «الوثبه» بغداد، که چند روز پس از کشتن نوجوان 16 ساله عراقی، دستگیر شده بودند، جزئیات جنایتهای خود را بر زبان آوردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «حسین سامی» یکی از پنج متهم، که معروف به «حسین زعفرانیه» است، گفت: «گروهی وی(هیثم) را از پا آویزان کرده و کتک زدند و از دیگران نیز میخواستند او را بزنند.»
«محمد عادل عبد کاظم» متهم دیگر این پرونده گفت: «در آویزان کردن جسد وی مشارکت داشتم.»
«هند بشار صالح» متهم سوم، که خواهر یکی از کشته شدگان داعش است، نیز گفت: «روی سینهاش نشستم و چاقو را در سینهاش فرو کردم.»
افراد مذکور 21 آذر، نوجوان ۱۶ ساله عراقی را به قتل رسانده و جسد او را در میدان الوثبه بغداد از تیر چراغ راهنمایی آویزان کرده بودند. جنایت علیه این نوجوان عراقی، واکنشهای زیادی را به دنبال داشت و آیتالله «سید علی سیستانی» مرجع دینی عراق، هم خواستار محاکمه عاملان این حادثه هولناک شده است.
موضعگیری علیه رئیسجمهور
پس از آنکه رئیسجمهور عراق رویه مستقلی را در پیش گرفته و اعلام کرده است، زیر بار نخستوزیر تحمیلی نمیرود، برخی از جریانهای سیاسی در صدد برکناری او بر آمدند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177777
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 سفر روحانی به ژاپن سیاسی بود نه اقتصادی!
🔸 روزنامه اعتماد روز گذشته در یادداشتی با اشاره به سفر رئیسجمهور به ژاپن نوشت: «سفر رئيسجمهور اسلامي ايران، حسن روحاني به ژاپن، بيشتر يك سفر سياسي بود تا يك سفر اقتصادي. اين سفر سياسي است به اين دليل كه رئيسجمهوري و دستگاه سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، به اين نتيجه رسيده بودند كه تلاشهاي بينالمللي براي كاهش تنشها بعد از خروج آمريكا از برجام، در ماههاي اخير كاهش پيدا كرده است... بايد منتظر ماند تا در روزها و بلكه هفتههاي آينده، دستاوردهاي اين سفر مشخص شود. اينكه تصور ميشد اين سفر اهداف اقتصادي را، بهويژه تلاشهايي براي از سرگيري خريد نفت توسط ژاپن از ايران دنبال ميكند، چندان با واقعيات منطبق نبود.»
این درحالی است که رسانههای اصلاحطلب و ارگانهای دولت در چند روز گذشته بر وجوه اقتصادی سفر روحانی به ژاپن تأکید داشته و حتی روزنامه ایران از بازگشت ارقام افسانهای چون ٢٠ میلیارد دلار به کشور در نتیجه این سفر داستانسرایی کرده بودند.
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آزادسازی ۲۰ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران در ژاپن» به نقل از یک رسانه عربزبان نوشته بود: «میزبانی ژاپن از حسن روحانی در بیستم دسامبر جاری و موفقیت رئیسجمهوری ایران در بازپسگیری ۲۰ میلیارد دلار از اموال بلوکهشده این کشور در بانکهای ژاپن، میتواند این اعتماد را به سران ایرانی برگرداند که مذاکره با طرف آمریکایی، فواید زیادی داشته و روحانی را تشویق میکند تا دیگر مسئولان نظام را برای نشان دادن نرمش بیشتر در راستای تحقق منافع کشور، راضی کند.»
روزنامه همشهری نیز شنبه هفته گذشته، برای پرداختن به سفر رئیسجمهور به ژاپن از تیتر «توکیو؛ دریچه مذاکره و گشایش اقتصاد» استفاده کرد و در این خصوص نوشته بود: معافیت تازه برای ژاپن در خرید نفت از ایران، ایجاد یک کانال مستقیم نقل و انتقال مالی و آزادسازی دستکم 1/5 میلیارد دلار از پولهای نفت ایران، از جمله امتیازهای احتمالی است که ایران دریافت خواهد کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/177792
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 اعتراف توئیتر به جنگ روانی شبکه 88 هزار اکانت علیه ایران
🔸 شبکه توئیتر اعلام کرد که هزاران اکانت (حساب) کاربری از رژیم سعودی را بسته و گفت که این حسابها بخشی از یک عملیات بزرگ جنگ روانی حکومتی علیه ایران بودهاند. یعنی به قول معروف آش آنقدر شور بوده که گویا خان هم صدایش درآمده است!
البته این همه ماجرا نیست و در حالی که این شبکه به اصطلاح اجتماعی مدعی شده اطلاعات مربوط به حدود ۶ هزار اکانت (حساب) رژیم آلسعود را بطور عمومیمنتشر کرده، اما از طرف دیگر میگوید این 6 هزار حساب توئیتری فقط بخشی از یک شبکه عظیم اینترنتی است که شامل ۸۸ هزار اکانت (حساب) میشود. یعنی شبکه بزرگ یاد شده حدود 15 برابر اکانتهای بسته شده توئیتر وسعت دارد! یا به عبارت دیگر هم اینک 82 هزار اکانت (حساب) توئیتری از سوی رژیم آلسعود علیه ایران فعال بوده و جنگ روانی عظیمیکه این روزها در مقابل مردم ایران قرار دارد را هدایت میکنند. جنگ روانی که هر روز و هر ساعت برروی مسئله یا موضوعی در ایران زوم کرده و صدها و هزاران توییت و پست جعلی و عکس و فیلم نامربوط، درون فضای اینترنت پمپاژ میکنند و متأسفانه گروهی نیز در داخل کشور، آگاهانه و یا ناآگاهانه در بازنشر این مطالب بهعنوان عامل بیجیره و مواجب آلسعود عمل میکنند.
بنا به اعلام توئیتر این حسابها عمدتاً به زبان عربی مینویسند اما در عین حال برای مخاطب غربی هم محتوا تولید کرده وموضوعات مربوط به تحریمهای ایران از جمله محورهای کار این اکانتها (حسابها) است.
توئیتر میگوید این حسابها عمدتاً به بزرگنمایی مضامینی درباره ایران یا در حمایت از حکومت عربستان پرداخته و بهطور فعالانه و با استراتژی تهاجمی درگیر «لایک» زدن، نظر دادن و ریتوییت هستند.
به اینترتیب مشخص میشود آنچه این روزها اکثر حجم فضای شبکههای به اصطلاح اجتماعی را پر کرده، به ناکارآمدی و بیتدبیری و سوءمدیریت مسئولان دولتی، دامن زده و اغتشاش ذهنی و روانی جامعه را باعث میگردند، از کجا و کدامین منابع ناشی میشوند.
http://kayhan.ir/fa/news/177848
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 ژاپن کنار برجام نیست کرم سر قلاب ترامپ است
🔸 روزنامه دولتی ایران، تیتری خلاف واقع برای سفر روحانی به ژاپن و اظهارات نخستوزیر آن کشور انتخاب کرد.
روزنامه ایران دیروز تیتر زد «ژاپن کنار برجام» و نوشت ژاپن با 3 کشور اروپایی برای حمایت از برجام همکاری میکند.
این ادعا در حالی است که طبق گزارشهای منتشر شده، نخست وزیر ژاپن خواستار تداوم تعهدات ایران در برجام شده اما کمترین انتقادی از آمریکا بهخاطر زیر پا گذاشتن برجام و یکطرفه کردن آن مطرح نکرده است. مواضع مقامات ژاپن در واقع انتقاد از کاهش تعهدات برجامی ایران است که پس از یکسال مماشات در قبال خروج آمریکا، صورت میگیرد.
نکته جالب دیگر این است که طبق برجام (به عنوان توافق مورد تائید قطعنامه 2231 شورای امنیت) تحریمهای نفتی آمریکا لغو شده و کشورها میتوانند از ایران نفت بخرند اما ژاپن به جای «تعهد آمریکا»، به «عهدشکنی» آمریکا گردن نهاده و خرید نفت از ایران را ظرف سالهای اخیر به صفر رسانده است! با این حال روزنامه ایران از سوی ژاپنیها مینویسد «با سه کشور اروپایی برای حمایت از برجام، همکاری میکنیم»!!
ملاحظه بعدی این است که فرانسه- به همراه دو دولت اروپایی دیگر- بالغ بر یک سال، دولت روحانی را سر دواندند و آخرسر نیز به جای عمل به کمترین تعهدات برجامی خود، از روحانی در نیویورک خواستند کار ترامپ را برای گرفتن عکس یادگاری راه بیندازد و ضمنا بپذیرد که برجام باطل شده و ایران حاضر است مذاکرات جدیدی را با هدف گسترش تعهدات برجامی خود و همچنین کاهش توانمندی موشکی و واگذاری نفوذ منطقهای خویش آغاز کند! در واقع پس از آن که معلوم شد 3 دولت اروپایی اراده و انگیزهای برای عمل به تعهدات ضدتحریمی خود ندارند، آقای روحانی سراغ دولتی در ژاپن رفته که بیاختیارتر از فرانسه است و تنها نقش طوطی سخنگوی آمریکا را بازی میکند. با این وجود تیتر روزنامه ایران قابل تأمل جدی است: ژاپن کنار برجام(!!). ژاپن کنار ایران و برجام است یا طعمه سر قلاب ترامپ؟
http://kayhan.ir/fa/news/177863
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 عضو کمیسیون تلفیق بودجه:
فروش اموال دولت با «ترک تشریفات» بوی فساد میدهد
🔸 عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با بیان اینکه اعداد و ارقام موجود در لایحه بودجه 99 واقعی نیست، گفت: دولت باید رقم صادرات نفت در بودجه 99 را واقعبینانه در نظر بگیرد؛ متاسفانه دولت برای انجام وظایف همواره انگشتش به سمت صندوق توسعه است.
یکی از ابهامات پیرامون عملکرد سال آینده دولت این است که در بودجه 99 دولت میخواهد با ترک تشریفات از طریق واگذاریها و فروش اموال حدود 50 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند. اما چه تضمینی وجود دارد که تجربه تلخ خصوصیسازی دوباره تکرار نشود؟
در همین رابطه نصرالله پژمانفر در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: فروش داراییهای دولت در بودجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. ما اموال مازاد در دولت داشتیم و داریم. طبیعتا دولت باید اموالی که برای کشور سودی ندارد را رها کند و دست از بنگاهداری بردارد. اما اگر این روحیه را پیدا کنیم که هیچ نوع حرکت اقتصادی در کاهش هزینههای دولت نداشته باشیم و اموال را با «ترک تشریفات» که از آن بوی فساد میآید، بفروشیم درست نیست.
وی یادآور شد: به خصوص که در بحث خصوصی سازی مسائلی پیش آمد که تا امروز حل نشدند و به رغم دفاعیات رئیسجمهوری، معاون اول و برخی دیگر از اعضای دولت، هنوز رئیسسابق سازمان خصوصیسازی در بازداشت است و هنوز بسیاری از اسناد هم رو نشده است. بنابراین فروش اموال دولت باید به صورتی باشد که داراییهای مردم به تاراج نرود…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177837
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper