📎🔹 پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت حجتالاسلام جعفری
http://kayhan.ir/fa/news/204036
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 غریبآبادی: هیچ کشوری مثل ایران قبول نخواهد کرد که این سطح از همکاری را با آژانس داشته باشد
🔸 نماینده دائم ایران در آژانس انرژی اتمی با بیان اینکه یکپنجم بازرسیهای آژانس از ایران است، اظهار داشت: هیچ کشوری مثل ایران قبول نخواهد کرد که این سطح از همکاری را با آژانس داشته باشد
کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی در گفتوگویی با اشاره به بیاقدامی اروپاییها در قبال برجام اظهار داشت: اروپاییها عموماً از خروج آمریکا از برجام ابراز تأسف میکنند و به همین موضع کلامی بسنده میکنند، اما نوبت به ایران که میرسد، از اقدامات جبرانی ایران که منطبق با مفاد برجام است، ابراز نگرانی جدی میکنند.
وی افزود: اروپاییها عملاً در طول دو سال و نیم گذشته اقدام عملی خاصی را در جهت اجرای تعهداتشان در دو حوزه رفع تحریمها و همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران انجام ندادند.
ایران باید آثار رفع تحریمها را ببیند
غریبآبادی گفت: رفع تحریم روی کاغذ، طبیعتاً هدف برجام و ایران نبوده است.
در برجام در کنار رفع تحریمها، مقولهای نیز به نام آثار رفع تحریم در حوزههای مختلف وجود دارد، یعنی اینکه ایران باید عملاً این آثار را ببیند. در مورد اینستکس هم که خودشان میدانند عملاً ابزار مؤثری
نبوده است. نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل افزود: اگر آنها خواهان برگشتپذیری اقدامات جبرانی ایران هستند، حتماً به تعهدات خود از طریق اعاده توازن به برجام و رفع تحریمها عمل کنند.
تزریق گاز آخرین مرحله
برای آغاز غنیسازی است
غریبآبادی در بخشی از گفتوگوی خود اظهار داشت: تزریق گاز هگزافلوراید اورانیوم یا یو.اف.شش به سانتریفیوژ، آخرین مرحله برای آغاز غنیسازی و جداسازی اورانیوم 238 از اورانیوم 235 است.
از این منظر، در نطنز علاوه بر سانتریفیوژهای نسل یک، یک زنجیره 174تایی از سانتریفیوژهای جدید آی.آر.ام دو نیز به غنیسازی خواهد پرداخت...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/204057
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مدعیان اصلاحات دنبال قربانی کردن منافع ملی پای منافع خود در انتخابات 1400
🔸 روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم حشمتا... فلاحت پیشه نماینده مجلس دهم نوشت: چند ماه باقیمانده از دولت دوازدهم بسیار اهمیت دارد. زیرا تیم جدید آمریکا در ذیل کاندیدای پیروز (جو بایدن) برخلاف دولت ترامپ مواضع بیادبانه و تند نسبت به ایران ندارند... پس نباید از فرصت احتمالی بعد از به قدرت رسیدن بایدن غافل شویم. باید تیم دیپلماسی ایران موضوع برجام را از مسئله مذاکره با آمریکا جدا کند و ضمن احیای آن، برجام را به عنوان «بنیاد روابط پایدار در سیاست خارجی» شکل دهد.
سرویس سیاسی ـ
در ادامه این مطلب آمده است: نباید اینگونه تفسیر و القا شود که برجام یعنی مذاکره با آمریکا. زیرا برجام یک رژیم مناسباتی و دیپلماتیک بود که ایران در قالب آن وارد بحث و گفتوگو شد و حتی بخشی از اختلافات جدی خود را نیز در یک دوره زمانی رفع کرد. باید از هرگونه شتابزدگی در یکسانسازی برجام با مسئله مذاکره با آمریکا اجتناب کرد. باید برجام همانند گذشته با اختیاراتی که به وزیر امور خارجه سپرده شده دنبال شود، اما مسئله مذاکره مستقیم با آمریکا بحث دیگری است که باید براساس مقتضیات موجود آن را پیگیری کرد. فضای روانی موجود در جامعه ایران پس از انتخابات آمریکا به سود تکانههای مثبت اقتصادی است و دولت در فرصت باقیمانده باید از این فضا نهایت استفاده را کند. اگر دولت از این فرصت پیشآمده استفاده نکند، به تبع آن بیشتر جریانات حامی دولت فعلی در انتخابات سال 1400 با شکست و آسیب مواجه خواهند شد...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/issue/2005/11
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 وقتی بازداشتی فتنه 88 درباره تحریمها و برجام رد گم میکند
🔸 معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات میگوید هیچ دولت مقتدری از مذاکره نمیگریزد.
محسن امینزاده (عضو حزب منحله مشارکت و بازداشتی فتنه 88) در نشست حزب جوانان ایران اسلامی گفته است: شباهتهای زیادی میتوان میان رفتار ماجراجویانه ترامپ در انتخابات و رفتار ماجراجویانه احمدینژاد پیدا کرد. اما ترامپ رئیس جمهور یک کشور ثروتمند و قدرتمند است. آمریکا قادر است خسارات گاه عظیم ماجراجوییهای رئیسجمهور کشور را با هزینه گاه خیلی زیاد جبران و ترمیم کند.
وی گفت: نکته دیگری هم دارد و آن اینکه شکست ترامپ برای ایران یک فرصت بزرگ است. این به معنای آسان بودن مذاکره و مصالحه با دولت بایدن نیست. به معنای نادیده گرفتن مقاصد دولت آمریکا نیست. به معنای بیتوجهی به تاثیرپذیری شدید آمریکا از اسرائیل نیست. به رغم همه این دشواریها، شکست ترامپ موقعیت و منزلتی برای ایران ایجاد کرده که میتواند سرافراز به مذاکره با دولت جدید آمریکا بنشیند و از بحران بینالمللی خارج شود و مسیر خردمندانه دیپلماسی مقتدرانه برای دستیابی به مصالح و منافع خود را دنبال کند. فرصتی که میتواند زمینهساز توسعه ملی در ایران و بازسازی اقتصاد در حال سقوط کشور باشد.
امینزاده در رابطه با مسئله برجام و ضرورت توجه به دستاوردهای آن گفت: برجام پیروزی بزرگ ایران در دیپلماسی چند جانبه و بهترین راهکار برای عبور از معضلی بود که با ماجراجویی دولت احمدینژاد به ایران تحمیل شده است. هرچه تحریم به ایران تحمیل شده است ناشی از عملکرد دولت احمدینژاد و کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت سازمانملل و تحویل پرونده به دولت آمریکا بوده است.
وی افزود: در زمان حمله آمریکا به افغانستان و عراق، ایران توانست با دیپلماسی قوی و مدبرانه، بدون کمترین هزینه انسانی و نظامی، صرفا با دیپلماسی خردمندانه امتیازات بسیار مهمی بدست آورد. امتیازاتی که باعث افزایش قدرت منطقهای ایران شد و درهای زیادی در سطح جهان را به روی توسعه ملی ایران گشود و ایران بدون خسارت و هزینه، به اهداف مورد نظر خود در مقابل رژیم صدام و رژِیم طالبان رسید…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/204053
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 شمسالدین حسینی:
گره زدن بازار ارز به تحولات خارجی مایه بیثباتی است
🔸 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: باید از هرگونه گره زدن بازار ارز به تحولات سیاسی خارج از کشور پرهیز کنیم چرا که همین موضوع یکی از عوامل اصلی بیثباتی در بازار ارز است.
سیدشمسالدین حسینی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه تحلیل بازار ارز نیازمند رصد دو متغیر سیاستی و سیاسی است، گفت: در تحلیل متغیر سیاستی ارزیابی میزان هماهنگی و کارآمدی سیاستهای پولی، ارزی و بانکی ضروری است. باید دید که در شرایط فعلی، نظام ارزی شناور مدیریت شده که بیش از یک دهه از اتخاذ آن میگذرد، تا چه میزان اجرایی شده است.
وی ادامه داد: برخی تصمیمگیریها از عزم جدی برای حرکت به سمت ثبات بازار ارز حکایت دارد اما در عمل باعث آشفتگی بازار و ایجاد تقاضای کاذب شده است. نرخگذاریهایی مانند ارز 4200 تومانی مانع از عرضه و تسهیل در عرضه ارز میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره رصد متغیرهای سیاسی نیز گفت: تصویب سیاستهای سازگار با بازار ارز به ثبات این بازار کمک خواهد کرد. همچنین مدیریت بازار برای جلوگیری از اعمال شوک سیاسی خارجی به بازار ارز امری ضروری و مهم است.
حسینی ادامه داد: باید از هرگونه گره زدن بازار ارز به تحولات سیاسی خارج از کشور و شرطی کردن بازار پرهیز کنیم. چرا که همین موضوع یکی از عوامل اصلی بیثباتی در بازار ارز است.
وی برخورد با سفتهبازان و سوداگران بازار ارز را یک ضرورت دانست و گفت: نقش این افراد در بازار ارز انکار نشدنی است. اما زمانی که سیاست و نظارت ناکارآمد باشد، بازار سفتهبازی عمق بیشتری پیدا خواهد کرد. باید توجه داشت که انگیزههای سفتهبازی همیشه وجود داشته و خواهد داشت. مهم آن است که سیاستگذار اجازه ظهور و بروز را به آنان ندهد.
وزیر پیشین اقتصاد با بیان اینکه کنترل تراکنشها و جریانهای ریالی امری ضروری است، گفت: بازارهای مالی باید تحت مقررات سختگیرانهتری نسبت به بازارهای دیگر قرار داشته باشند. همانطور که دستفروشی اجناس در کنار خیابان قانونی نیست، به مراتب در بازار ارز نیز باید به همین صورت باشد و با سوداگران این بازار برخورد شود. باید توجه داشت که در کنار این برخوردها، جریانهای تجاری و مالی سرکوب نشوند و کنترل و نظارت بر جریانهای ریالی در دستور کار باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/204018
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 توافق نفتی 50 ساله بین اربیل و آنکارا بدون اطلاع بغداد!
🔸 در پی بروز اختلاف در خانواده بارزانی بر سر قرارداد پنهانی نفتی میان اقلیم کردستان عراق و دولت ترکیه، مشخص شد که مدت این قرارداد، 50 سال است!
پیش از این، حزب «التغییر» کردستان عراق، فاش کرده بود که دولت اقلیم کردستان عراق در دوره نخستوزیری «نیچروان بارزانی»، به طور پنهانی با دولت ترکیه قراردادهای نفتی و گازی امضاء کرده است. اما، اکنون با از سرگیری اختلافات و نزاع در خانواده بارزانیها، مشخص شده است که مدت این قرارداد، 50 سال است. به گزارش خبرگزاری فارس، یک منبع آگاه سیاسی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: «مسرور بارزانی» نخستوزیر منطقه کردستان، از اقدامات «نیچروان بارزانی» داماد و پسرعمویش، که در حال حاضر رئیساین منطقه است، ناراضی بوده و او را مسئول تبعات امضای توافق با ترکیه و فروش نفت کردستان عراق به مدت ۵۰ سال به قیمتی نمادین در دوران نخستوزیریاش میداند.
http://kayhan.ir/fa/news/203958
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 استقبال مردم و ناراحتی شبکههای ضدایرانی از پویانمایی «شهر موشکی»
🔸 پخش مجموعه پویانمایی «شهر موشکی» بازتابهای مختلفی در شبکههای اجتماعی داشت. این برنامه با واکنش منفی برخی از شبکههای ماهوارهای ضدایرانی مواجه شد.
«شهر موشکی» عنوان یک مجموعه پویانمایی است که از نگاه سه کودک، موضوع تقابل آمریکا با ایران و مقاومت کشورمان در برابر آمریکا را به تصویر کشیده است. پخش این مجموعه از کانال نهال سیما، بازتابهایی در شبکههای اجتماعی داشت.
یکی از کاربران نوشت: «این کارتون خیلی زیبا و باکیفیت داره به بچهها دشمنی آمریکا رو یاد میده... مثلا یه تیکهاش گفته دوران بزن در رو تموم شده... شبکه «منوتو» گفته بود این برنامه برخلاف روحیه لطیف بچههاست و مناسب اونا نیست. این یعنی این کارتون دقیقاً زده به هدف...»
کاربر دیگری هم نوشت: «برای پسرام برنامهریزی کرده بودم تو چند سال فرهنگ مقاومت رو بهشون آموزش بدم؛ این انیمیشن کار ما رو راحت کرد.»
یکی دیگر از فعالین فضای مجازی هم توئیت کرد: «شهر موشکی، کارتون بهشدت عالی که بالاخره پس از سالها انتظار در صداوسیما ساخته شده، تو این قسمت داستان لانه جاسوسی و به نوعی کودکانه بازسازی کردن. اون آقا سمت چپیه میگه جاسوس باید آزاد بشه چون ما زورمون به اونا نمیرسه، همه مدارک رو هم از بین برد، آفرین صداوسیما، امیدوارم تعطیلش نکنن...»
http://kayhan.ir/fa/news/204027
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper