🔹 برپایی سفرههای نورانی افطاری ساده از جوار امام رئوف تا معابر شهرهای مختلف کشور
https://kayhan.ir/fa/news/262384/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹کنگره آمریکا: ایران در حال تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه است
🔸مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارش تحقیقی خود، به بررسی میزان تاثیرگذاری تحریمهای ایالات متحده روی نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته و عنوان کرده که سیاستهای تحریمی آمریکا در برخی موارد، برخلاف پیشبینیهای سیاستمداران این کشور نتیجه داده است.
در این گزارش ۲۴ صفحهای که رویترز منتشر کرده ادعا شده است: کنگره نقشی کلیدی در شکل دادن به سیاستهای آمریکا در قبال ایران بازی کرده و زمینه تحریمهای گسترده، کمک به صدور مجوز فروش سلاح به شرکای مورد تهدید ایران، تلاش برای اثرگذاری بر مذاکرات مرتبط با برنامه هستهای ایران و قانونگذاری درخصوص بررسی توافقات مرتبط را فراهم کرده است. علاوهبر برنامه هستهای ایران، حمایت جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی مسلح در منطقه، نقض حقوق بشر و روابط نزدیک و فزاینده با روسیه و چین، همگی چالشهایی پیش روی ایالات متحده در مواجهه با ایران هستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: سیاستهای مختلف آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، نتوانسته در جلوگیری از نفوذ منطقهای این حکومت و توانایی ایران برای «به چالش کشیدن منافع آمریکا» موفق باشد. بر اساس ارزیابی سالانه کنگره درباره تهدیدات علیه ایالات متحده در سال ۲۰۲۳، حکومت ایران پس از کاهش نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه، در حال برهم زدن توازن قدرت میان کشورهای همسایهاش است.
در همین حال کارشناس اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» گفت که «مارک میلی» رئیس ستاد ارتش این کشور به دولت آمریکا توصیه میکند توانایی تسلیحات هستهای ایران را بپذیرد.
«آندرهآ استریکر» معاون و پژوهشگر برنامه منع گسترش تسلیحات هستهای در این اتاق فکر آمریکایی در تحلیلی مینویسد، چند روز قبل ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در جلسه استماع کنگره عنوان داشت که ایالات متحده در چارچوب یک امر سیاسی، متعهد است که ایران سلاح هستهای عملیاتی نداشته باشد. این اظهارات در کنار سخنان دیگر وی در سپتامبر گذشته حکایت از آن دارد که دولت بایدن آماده است تا سلاحهای هستهای موجود در ایران را تحمل کند، مشروط بر اینکه این سلاح به صورت میدانی مستقر نشده باشد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262310/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹رئیس شاباک: اوضاع امنیتی اسرائیل حساس و حجم تهدیدات بیسابقه است
https://kayhan.ir/fa/news/262372
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
درخت بادمجون!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹تصمیم اوپکپلاس بر کاهش تولید نفت آمریکا را عصبانی کرد
🔸ائتلاف اوپکپلاس در اقدامی مهم در روز یکشنبه اعلام کرد؛ تولید خود را یک میلیون و 160 هزار بشکه در روز پایین میآورد که موجب شوک به بازار نفت و عصبانیت آمریکا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت ائتلاف اوپکپلاس در اقدامی شگفتآور در روز یکشنبه اعلام کردند تولید خود را یک میلیون و 160 هزار بشکه در روز پایین میآورند. تحلیلگران عقیده دارند این اقدام قیمت نفت را بلافاصله افزایش میدهد. آمریکا این کاهش تولید را غیرعاقلانه میداند.
بدینترتیب کل کاهش تولید اوپکپلاس به سه میلیون و 660 هزار بشکه در روز میرسد که برابر با سه و هفت دهم درصد از تقاضای جهانی است. خبر کاهش تولید اوپکپلاس یک روز قبل از اجلاس مجازی وزرای این ائتلاف اعلام شد. انتظار میرفت این ائتلاف در اجلاس اخیر، کاهش تولید دو میلیون بشکهای خود را تا پایان سال جاری میلادی حفظ کند.
قیمت نفت در ماه گذشته بهخاطر نگرانی در مورد کاهش تقاضا درنتیجه بحران بانکی جهانی تا 70 دلار در هر بشکه پایین آمد که کمترین رقم طی 15 ماه گذشته بود اما پس از آن تا 80 دلار در هر بشکه بالا رفت. برخی تحلیلگران عقیده دارند این کاهش تولید قیمت نفت را 10 دلار در هر بشکه افزایش میدهد. عربستان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک در چنین شرایطی اعلام کرد تولید خود را 500 هزار بشکه در روز پایین میآورد.
عصبانیت آمریکا
تصمیم اخیر اوپکپلاس برای کاهش تولید نفت در حالی است که این ائتلاف در اکتبر سال گذشته میلادی تصمیم گرفت تولید خود را دو میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر تا پایان 2023 کاهش دهد. این اقدام باعث عصبانیت واشنگتن شد چون کاهش عرضه، قیمت نفت را افزایش داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262365
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹نظامیان آمریکایی باید خاک عراق را ترک کنند
نخستوزیر عراق در سخنانی تأکید کرد کشورش دیگر هیچ نیازی به حضور نیروهای رزمی آمریکایی ندارد.
پارلمان عراق کمتر از 72 ساعت پس از جنایت آمریکاییها در این کشور و ترور شهیدان سپهبد «قاسم سلیمانی» و سردار «ابومهدی المهندس»، به طرح خروج نظامیان خارجی که به معنای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است، رأی مثبت داد. اما این مهم بنا به دلایلی به طور کامل هنوز محقق نشده است. «محمد شیاع سودانی»، نخستوزیر عراق با حضور در برنامه «المقابله» شبکه «الجزیره» به مسائل مختلف ازجمله پرونده ادامه حضور آمریکاییها در کشورش پرداخت. وی در این باره اظهار کرد که امروز داعش به پایان راهش رسیده و نیروهای امنیتی عراق از سطح آمادگی لازم برای تامین امنیت در سراسر کشور برخوردار هستند لذا: «نیاز امروز عراق حضور رزمی آمریکا و حضور نظامیان خارجی نیست، بلکه نیاز به روابط امنیتی و آموزش است و در تلاش هستیم تا یک بستر و چارچوب جدید برای این روابط وضع کنیم.»
گروههای مسلح مخالف ایران در عراق غیرقانونیاند
وی درخصوص حضور گروههای مسلح مخالف ایران در خاک عراق، هرچند که از عبارت «احزاب اپوزیسیون ایرانی» در توصیف آنها استفاده کرد، اما گفت که این طرفها سالهاست که به عنوان پناهنده در عراق حضور دارند اما حضور آنها به عنوان افراد مسلح دارای اردوگاه نظامی و تحت آموزش نظامی یا ورودشان به خاک ایران و انجام اقدامات مسلحانه، طبق نص قانون اساسی عراق کاملا مردود است. وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سؤالی درباره روابط بغداد و تهران؛ ایران را کشوری همسایه دانست که پس از سال ۲۰۰۳ از روند سیاسی عراق حمایت کرده و روابطش با همه طیفهای عراقی خوب است. سودانی در ادامه به توافق اخیر تهران و ریاض مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک اشاره و آن را مهم توصیف کرد و گفت: «این توافق به ثبات منطقه کمک خواهد کرد و توسعه و رشد اقتصادی تنها میتواند در فضای همکاری بین کشورهای منطقه تحقق یابد.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262367
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹موافقت رئیس جمهور با استعفای وزیر آموزش و پرورش
رئیسجمهور با قبول استعفای نوری، رضامراد صحرایی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.
در پی استعفای دکتر یوسف نوری از وزارت آموزش و پرورش، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی با پذیرش این استعفا، دکتر رضا مراد صحرایی رئیسدانشگاه فرهنگیان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.
صحرایی متولد ۱۳۵۵ و دکتری زبانشناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام این دانشگاه است که از اردیبهشت سال گذشته به عنوان رئیسدانشگاه فرهنگیان انتخاب شد.
به گزارش تسنیم، بعد از ماجرای تأخیر در پرداخت حقوق معلمان در روزهای پایانی سال 1401 انتقادات زیادی علیه نوری بهوجود آمده بود که رئیسجمهور به معاون اول خود دستور داد موضوع را بدون اغماض بررسی و مقصر را شناسایی و معرفی کند؛ مخبر پس از بررسی به رئیسی گزارش داد مقصر اصلی در این زمینه وزارت آموزش و پرورش بوده است، ضمناً، پرداخت حقوق معلمان طی روزهای گذشته به جریان افتاده و در حال انجام است.
بر اساس این گزارش، طبق اصل 135 قانون اساسی «رئیسجمهور میتواند برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین نماید.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262388/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹مهمترین دغدغه رهبری رسیدگی به مردم و به ویژه نیازمندان است
🔸رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: چه در دولتهای قبل و چه حالا مسئولان ارشد که میآیند خدمت ایشان سراغ ندارم در جلسهای سفارش مردم و معیشت مردم را نکرده باشند. مهمترین دغدغه ایشان رسیدگی به مردم، بالاخص نیازمندان و افراد آسیبپذیر است.
آیتالله محمدی گلپایگانی رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب در گفتوگویی با مجله پاسدار اسلام انتخاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای از سوی مجلس خبرگان را از الطاف الهی عنوان کرد و با اشاره به گذشت سی و سه سال از زعامت و رهبری ایشان گفت: ابتدا باید ببینیم کجا بودیم و الان در همه جهات و زمینهها کجا هستیم. کشور ما در شرایط عادی نیست. ما از همان اول دچار دشمنیها و شدیدترین تحریمها بودهایم. دشمنان هرچه توانستند انجام دادند تا این انقلاب و نظام را به زمین بزنند، حالا هم دارند همین کار را انجام میدهند، لیکن این انقلاب و این نظام بر قرار مانده است و انشاءالله که به دست صاحبالزمان «عج» خواهد رسید. ما در زمان جنگ تحمیلی حتی برای تهیه سیم خاردار مشکل داشتیم به ما سیمخاردار نمیدادند. اما الان چه؟ الان خودمان انواع تجهیزات صنعتی و نظامی را تولید و حتی صادر میکنیم. این چیز کمیاست؟ به کشورهای مختلف حتی به کشورهای پیشرفته انواع کالاهای صنعتی، پزشکی تا واکسن کرونا و...، را صادر میکنیم. این پیشرفتها و اقتدار با هدایت و رهنمودهای چه کسی حاصل شده است؟ صعود ایران در زمینههای مختلف جز با تاکیدات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب میسر نشد. با وجود این، بسیاری از کارهای حضرتآقا به جهت برخی ملاحظات و اینکه نباید دشمن از آن اطلاع پیدا کند، از عموم پوشیده مانده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262390
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹کشف و انهدام خط لوله 6 کیلومتری انتقال سوخت قاچاق در سواحل میناب
فرمانده مرزبانی استان هرمزگان از کشف و انهدام خط لوله انتقال سوخت قاچاق به طول
۶ کیلومتر در سواحل میناب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار بهادر اسماعیلی گفت: مرزبانان پایگاه دریابانی میناب با استفاده از اشراف اطلاعاتی مطلع شدند که قاچاقچیان در سواحل به طرز ماهرانهای اقدام به جاسازی چند خط لوله انتقال سوخت قاچاق در زیر ماسههای دریا کردهاند.
اسماعیلی افزود: بر اساس این گزارش بلافاصله اکیپهای گشت دریایی و خودرویی برای جستوجو و انهدام این خطوط لوله به موقعیت اعزام شده و پس از ساعتها موفق شدند انشعابات این لولهها را که در زیر ماسههای ساحل جاسازی شده بود شناسایی کنند.
وی ادامه داد: ماموران در این عملیات موفق به بیرون کشیدن و انهدام ۶ کیلومتر لوله انتقال سوخت قاچاق شدند.
به گفته فرمانده مرزبانی استان هرمزگان، قاچاقچیان این خطوط لوله را در زیرماسهها و آب دریا جاسازی و از این طریق سوخت را از ساحل به دریا و شناورهای متخلف منتقل میکردند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262356
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹ممانعت از ورود هواپیمای جاسوسی آمریکا به آسمان ایران با اخطار پدافند هوایی ارتش
با اخطار پدافند هوایی ارتش کشورمان، یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی از آسمان کشورمان دور شد.
در روز ۱۳ فروردین یک هواپیمای آمریکایی پس از دریافت اخطار از سوی پدافند هوایی کشورمان در محدوده دریای عمان، مسیر خود را تغییر داد و از آسمان کشورمان دور شد.
براساس اعلام ارتش، این هواپیما از لحظه پرواز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت و قبل از رسیدن به منطقه شناسایی پدافند هوایی و به دور از آبهای سرزمینی توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی اخطار دریافت و اقدام به اصلاح مسیر خود کرد و در کل مدت پرواز نیز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت.
EP-۳E یک هواپیمای شناسایی و جاسوسی بوده که به انواع سامانههای جمعآوری داده، سیگنال، جنگ الکترونیک و سامانههای شنود مجهز است. نمونه اولیه این هواپیما در سال ۱۹۶۹ توسط کمپانی لاکهید در آمریکا ساخته و در سالهای بعد این هواپیمای جاسوسی بهروز شده است.
طول این هواپیما ۳۵ متر، ارتفاع آن ۱۰ متر و طول بالهای آن حدود ۳۰ متر است. سرعت EP-۳E به ۴۱۱ نات (۱۸۵۲ کیلومتر در ساعت) و سقف پروازی آن به ۸ هزار و ۵۰۰ متر میرسد. EP-۳E قادر است بیش از ۱۲ ساعت پرواز کند.
این هواپیمای ۴ موتوره که در پایگاههای آمریکا در اقیانوس هند، اطلس و آرام مستقر است، ۲۴ خدمه و افسر دارد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹راه و رسم استقلال را زنده نگه دارید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper