#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹ضربالاجل ۶ ماهه به بانکهای تورمزا اصلاح یا انحلال
🔸رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد: بانکهای ناتراز شش ماه فرصت دارند تا معضل ناترازی را که تأثیر نامطلوبی در شاخصهای کلان اقتصادی دارد برطرف کنند، در غیر این صورت بهناچار باید به سمت تعیین تکلیف و انحلال آن بانک پیش برویم.
اقتصاد ایران از مشکلات ساختاری بسیاری رنج میبرد که از دههها قبل با آن همراه بوده است که سلطه ساختار پیچیده دیوانسالارانه و نابودگر خلاقیت و نوآوری، وابستگی به درآمدهای نفتی، تورمهای بلندمدت و... از آن جملهاند. اما برخی موارد هستند در دهههای اخیر به وجود آمده و خود به اژدهایی هفتسر در ساختار معیوب اقتصادی ما بدل شدهاند.
شاید مهمترین معضل اقتصاد ایران از اواخر دهه 70 به اینسو، ظهور و بروز بانکهای خصوصی و ریشه دواندن آنها در همه ساحات اقتصادی است. این نهادهای نوظهور که قرار بود بازوی یاریگر اقتصاد ما باشند، امروز به نقطهای رسیدهاند که هر کجا دست میگذارید، نشانههایی از حضور مخرب آنها مشاهده میشود.
البته نمیتوان خدمات این بانکها را هم نادیده گرفت، چرا که به فراخور شرایط، این نهادهای مالی در زمینه تأمین مالی تولید، اعطای تسهیلات قرضالحسنه و برخی موارد دیگر مشارکت داشتهاند، اما حجم خرابی این نهادها به قدری بزرگ بوده است که خدمات آنها در برابر این تخریبها به چشم نمیآید.
تیغ در کف زنگی مست
وجه تمایز بانکها- اعم از خصوصی و دولتی- با سایر نهادهای مالی، در یک ویژگی بسیار مهم نهفته است؛ قدرت خلق پول! در طول تاریخ، تنها دولتها از امکان خلق پول برخوردار بودهاند که در حقیقت ابزار چیرگی آنها بر اقتصاد بوده است. اما با ظهور و تعمیق بانکداری، دولتها کمکم این قدرت را با بانکداران شریک شدند.
البته این آغاز ماجرا بود؛ بانکها حالا ثروت و قدرت را در کنار هم دارند و به پشتوانه این ابزار قدرتمند، راه خود را در همه ساحات اقتصاد و سیاست و... باز کردهاند.
رها... مثل بانکهای خصوصی ایران!
وقتی بانکهای خصوصی گسترش یافتند، دولتها با احتیاط بیشتری با آنها برخورد نموده و با توجه به تجربههای گذشته، نظارتهای شدیدتری را بر آنها اعمال کردند. با این حال جای خالی این نظارت و اعمال محدودیت، دقیقاً همان پاشنه آشیل بانکداری در ایران بوده که حالا به بلای جان او بدل شده است. برای دریافت بهتری از وضع امروز بانکها بهویژه بانکهای خصوصی، به این چند نمونه توجه کنید؛
علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود میگوید: «با توجه به اطلاعات منتشرشده بانک مرکزی در اجرای بند قانونی شفافیت تسهیلات کلان بالای ۱۰۰ میلیارد تومان، بانک گردشگری با تخلف در اعطای تسهیلات کلان بیش از ۹ برابر حد مجاز قانونی و اعطای ۴۰ برابر بیش از سقف مجاز تسهیلات به اشخاص مرتبط بانک، در صدر تخلف از قوانین قرار میگیرد».
به گزارش خبرگزاری مهر، «مطابق با مستندات منتشرشده از سوی سازمان بورس، زیان انباشته بانک آینده برای عملکرد منتهی به پایان شهریورماه ۱۴۰۰ به ۸۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور باید گفت تقریباً معادل یک میلیون تومان بهازای هر ایرانی زیان تراشیده است»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263589
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹نقش رژیم صهیونیستی در بحران سودان
#سعدالله_زارعی
ده روز از آغاز درگیریهای سودان میگذرد و شواهد و قرائن از تشدید درگیریها خبر میدهند. طی این ده روز تلاش محمد حمدان دقلو موسوم به «حمیدتی» فرمانده نیروهای موسوم به «واکنش سریع» بر پایتخت تمرکز داشت. او کوشید با استفاده از نیروهای نسبتاً ورزیدهای که در دارفور، لیبی و یمن تجربه جنگ داخلی داشتند، نقاط اساسی پایتخت شامل کاخ ریاستجمهوری، رادیو و تلویزیون دولتی، فرودگاه و محل اقامت رئیسجمهور را به تصرف خود درآورد و از این طریق بر سودان حاکم گردد. این تلاشها اگرچه با شدت ادامه دارد اما هنوز به نتیجه نرسیده است. درخصوص تحولات سودان نکاتی وجود دارد:
1- نیروهای حمیدتی از نظر سابقه و تجربه، در زمان درگیریهای دارفور در سال 1382 به عنوان نسخه البشیر در مقابل قذافی برای یکپارچه نگهداشتن سودان مطرح شدند. اینها نیروهای قبایل غربی سودان بودند که مأموریت داشتند شورش دارفور را بخوابانند و تا حد زیادی در این کار موفق بودند اما همینها بعدها با مخالفان خارجی البشیر شامل رژیم صهیونیستی، مصر، عربستان و امارات همراه شده، با فرماندهی ارتش سودان، حکومت البشیر را در 22 فروردین 1398 ساقط کردند.
در این میان ژنرال عبدالفتاح البرهان با هدف تسلط بر ارتشی که در دوره طولانی زعامت رئیسجمهور برکنارشده شکل گرفته و به او دلبسته بود، اقدام به برکناری بخش وسیعی از امرای ارتش نمود که سبب تضعیف ارتش و ضعف انگیزه در بدنه آن گردید. متقابلاً نیروهای قبیلهای حمیدتی که به موازات ارتش شکل گرفته و تحت اداره ارتش نبود، احساس قدرت کردند و دیگر نمیخواستند نقش سپر دارفور یعنی نقش مکمل ارتش را ایفا نمایند از آن طرف ژنرال برهان که از تمایلات استیلاطلبانه و روابط خارجی حمیدتی خبر داشت، درصدد مهار این نیروها برآمد در حالی که عددشان به عدد ارتش نزدیک بود. بر این اساس شورای حاکمیت انتقالی سودان در تاریخ 14 آذر 1401 از «توافقنامه چارچوب» میان این شورا و رهبران معترضین خبر داد که براساس آن از یکسو نظامیان باید طی یک فرآیند، قدرت را به دولت غیرنظامی تحویل میدادند و از سوی دیگر نیروهای شبهنظامی - و بهطور خاص نیروهای تحت امر حمیدتی - طی دو سال در ارتش سودان ادغام میشدند. حمیدتی که در سودای به دست گرفتن حاکمیت سودان بود، زیر بار انحلال نیروهایش در ارتش نرفت و به جای دو سال، فرآیندی ده ساله را پیشنهاد کرد که مورد پذیرش قرار نگرفت. قرار بود فرآیند ادغام نیروهای حمیدتی در ارتش از روز چهارشنبه 23 فروردین ماه گذشته شروع شود، بر این اساس جلسهای با حضور برهان، حمیدتی و رهبران مخالفان تنظیم شده بود، اما حمیدتی از شرکت در این جلسه خودداری کرد و روز شنبه گذشته درگیری با ارتش را شروع نمود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263609
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹رأی مردم را باطل کنید یعنی همان احترام به نظر مردم؟!
🔸کسانی امروز از احترام به نظر و رأی مردم دم میزنند که در گذشته بارها دنبال ابطال انتخابات و رأی مردم بودند.
روزنامه همشهری با مرور برخی واقعیتهای تاریخی نوشت: صبح شنبه سوم خرداد ۱۳۷۶، دفتر رهبر انقلاب. خبر رسیده بود که مردم روز قبل آقای خاتمی را به ریاست جمهوری انتخاب کردهاند. جناح راست آن روزها در انتخابات از آقای ناطق نوری حمایت کرده بود. یک شکست سخت ۲۰ بر ۷ آن هم برای کاندیدایی که تا یکماه قبل از نظر نخبگان سیاسی و حکومتی قطعا رئیس دولت بعدی بود و حتی کابینه خود را انتخاب کرده بود.
عباس آخوندی، باجناق این کاندیدای شکست خورده که از قضا وزیر مسکن هاشمی رفسنجانی یعنی دولت وقت بود خود را به بیت رهبری رساند و پیشنهاد ابطال انتخابات و مردود دانستن رای ۲۰ میلیونی مردم را مطرح کرد. پاسخ منفی آیتالله خامنهای به او آنقدر تند و با عتاب بود که بعدها خود ایشان گفت آقای آخوندی از همان موقع دلش با ما صاف نشد. به عصر نکشیده پیام تبریک رهبری به مردم و کاندیدای منتخبشان در رسانه ملی قرائت شد و آن انتخابات پرشور از سوی ایشان حماسه دوم خرداد نام گرفت و همه تلاشها برای بازگشت از رای مردم خنثی شد.
این خاطره و آن دلخوری را رهبری کجا تعریف کرد؟ روز دوشنبه ۲۵خرداد سال ۸۸ در جلسه با نمایندگان کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری همان سال؛ انتخاباتی که چند روز قبل در ۲۲ خرداد برگزار شده بود و اینبار از طرف جناح چپ یا همان اصلاحطلبان مورد خدشه واقع شده بود؛ چراکه برعکس دوم خرداد اینبار جناح چپ یک شکست بزرگ ۲۴ به ۱۳ را تجربه میکرد. کاندیدای شکستخورده هوادارانش را با همان تقاضای تکراری ابطال انتخابات به خیابان کشانده بود. رهبری که مثل سال۷۶ همان فردای انتخابات پیام تبریک داده بود در این جلسه هم بر همان موضع همیشگی و چندباره اصرار کرد: رای مردم را ابطال نمیکنم. سال۸۸ از این جهت ویژه بود که بخش مهمی از نخبگان ارشد سیاسی کشور به دنبال ابطال انتخابات بودند و این مطالبه تا روزها در کف خیابان ادامه داشت و از سوی دولتها و رسانههای بیگانه حمایت میشد.
حالا حساب کنید همین ناراضیان و معترضان به رای مردم در سالهای۸۴و۸۸ در سال۹۲ از آقای روحانی دربرابر کاندیداهای جناح اصولگرا حمایت کردند؛ انتخاباتی که تا یکی دوماه قبل طبق همه نظرسنجیها به نفع کاندیداهای اصولگرایان در جریان بود اما نتیجه دیگری رقم خورد. آقای روحانی که حداکثر امید داشت با یکی از اصولگرایان به دور دوم انتخابات برود با کسب پایینترین حدنصاب رای و کمتر از یک درصد بیش از نصف رای دهندگان در همان دور اول به پیروزی رسید. اختلاف با حد نصاب آنقدر کم بود که شورای نگهبان با ابطال چند صندوق رای در چند حوزه انتخابیه هم میتوانست نتیجه را تغییر دهد و حداقل انتخابات به دور دوم بکشد. بحثها و ادعاهایی هم به صورت غیر علنی در بخشی از جریان اصولگرایی در جریان بود اما باز هم پیام تبریک رهبر انقلاب به مردم و منتخبشان به همه آنها پایان داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263602
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#نکته
🔹در سر هزار فتنه، نیرنگهای رنگی!
۱- نگارنده از تفسیر قرآن چیزی نمیداند. تفسیر آیات را باید از عالمان دینی که عمر شریف خود را در این وادی سپری کرده و از محضر معصومین علیهمالسلام توشه اندوختهاند، جویا شد. ولی در کلام خدا آمده است «وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ؟... و قرآن را براى پندآموزى آسان كردهايم پس آيا پندگيرندهاى هست»؟ (آیه ۱۷ سوره مبارکه قمر). از این روی علاوهبر متن و بطن کلام خدا، ظاهر آیات نیز سندیت دارد، تا آنجا که فرمودهاند -و حکیمانه و منطبق با عقل نیز هست- هیچ تفسیری از آیات کلامالله مجید نباید با ظاهر آن آیه در تعارض باشد. با این توضیح مختصر که برگرفته از آموزههای مسلم اسلام عزیز است به نکتهای اشاره میشود. بخوانید!
۲- حالا در این آیه از سوره آلعمران دقت کنید
«إِنْ تَمْسَسْکُمْ حَسَنَهًٌْ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْکُمْ سَيِّئَهًٌْ يَفْرَحُوا بِهَا وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لاَ يَضُرُّکُمْ کَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَ اللهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ... اگر نیکی به شما برسد، آنها را ناراحت میکند؛ و اگر حادثه ناگواری برای شما رخ دهد، خوشحال میشوند. (امّا) اگر (در برابرشان) استقامت و پرهیزگاری پیشه کنید، نقشههای (خائنانه) آنان، به شما زیانی نمیرساند؛ خداوند به آنچه انجام میدهند، احاطه دارد.
و تاکنون دیدهایم و دیدهاند که اینگونه بوده است.
۳- روز شنبه حماسهای بینظیر -و نه کمنظیر-
در سراسر کشور رقم خورد. علاوهبر شهرهای سراسر کشور، نماز عید فطر تهران با امامت رهبر معظم انقلاب حماسهای ماندگار بود که تاکنون هیچ نمونه مشابهی نداشته است و قلم و زبان از شرح و توصیف آن ناتوان است. تصاویر موجود از جمعیت انبوه و بیرون از شماری حکایت میکند که
کران تا کران را پوشانده است و نه فقط در فضای وسیع و گسترده مصلای تهران، بلکه جمعیت در خیابانهای اطراف مصلی نیز بهگونهای بیسابقه موج میزند و...
روزنامهها و سایتها و کانالهای مدعی اصلاحات با بیتوجهی آشکار و در اقدامی هماهنگ با رسانههای بیگانه از کنار این رخداد عظیم و بینظیر عبور کردند و تنها به چاپ تیترهای دستچندم درباره این واقعه بزرگ بسنده کردند و دریغ از چاپ یک عکس در صفحه اول روزنامههای زنجیرهای که از اهمیت این رخداد حکایت کند!
۴ - رخداد عظیم مورد اشاره از هر سه زاویه دینی، حرفهای و ملی رخدادی منحصر به فرد و بینظیر بود و اهمیت مافوق تصوری داشت. بنابراین رسانههای تحت مدیریت [ظاهری] مدعیان اصلاحات نه فقط به مبانی دینی اهمیتی ندادهاند بلکه وطندوستی و ملیت ایرانی خود را هم نادیده گرفته و اصول شناخته شده حرفهای را هم زیر پا گذاشتهاند! چرا؟! بار دیگر آیهای که در صدر این وجیزه آمده است را بخوانید!
۵- بارها از این جماعت پرسیدهایم آیا میتوانید به نمونهای از تفاوت مواضع خود با مواضع دشمنان تابلودار مردم این
مرز و بوم اشاره کنید؟! و این سؤال را تاکنون بیپاسخ گذاشتهاند! ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263605
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
تراژدی وحشت در زندانهای آمریکا از مرگ زندانی گرسنه در سلول انفرادی تا جان باختن با نیش حشرات!
https://kayhan.ir/fa/news/263548
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹آر پی جی!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹مقاومت برخی دستگاهها در تکمیل سامانه املاک و اسکان
نیاز به اطلاعات دقیق در حوزه مسکن موجب شد تا قانونگذار سال 99 سامانه املاک و اسکان را بهعنوان حلقه مفقوده سیاستگذاری در بازار مسکن تعریف کند. حال آنکه همانطور که سخنگوی دولت نیز اخیرا خبر داده، اجرای ناقص دولت قبل در این زمینه اکنون حل مشکلات مسکن را پیچیدهتر کرده است.
طبق قانون اصلاح ماده ۵۴ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 99، وزارت راه و شهرسازی موظف به راهاندازی و تکمیل سامانهای موسوم به «سامانه املاک و اسکان» شد. این قانون موجب شفافیت اطلاعات مالکیت و سکونت مسکن همه افراد میشود.
تکمیل این سامانه علاوهبر فراهم کردن پیشنیازهای لازم برای شناسایی خانههای خالی و دریافت مالیات از صاحبان آنها، ابزار دقیقی در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی مسکن برای مسئولان است.
آنطور که خبرگزاری فارس خبر داده، بررسیها نشان میدهد سامانه املاک و اسکان با وجود تغییر دولت هنوز هم در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است. بهطوری که در یک مقطع زمانی طولانی، برای تکمیل سامانه املاک و اسکان تنها به خوداظهاری سرپرستان خانوار اکتفا شد و در عمل دستگاههای مختلف نظیر شهرداریها و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حاضر به همکاری کامل و ارائه اطلاعات به این سامانه نشدند.
از طرف دیگر بسیاری از تکالیف قانونی که درواقع به تسریع و الزام فرآیند خوداظهاری میانجامید، از سوی دستگاههای اجرایی انجام نشده است.
به عبارت دیگر، دستگاهها باید ارائه خدمات خود را مبتنی بر آدرس محل سکونت ثبتشده در سامانه املاک و اسکان انجام دهند. مثلا براساس قانون، «ثبتنام در مدارس»، «خدمات بانکی»، «ارسال مدارک هویتی» و «تعویض پلاکِ خودرو» باید بر اساس نشانیِ ثبتشده در سامانه املاک و اسکان انجام شود.
اکنون سازمان بازرسی و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در حال بررسی تخلفات دستگاههای مختلف در ارائه خدمات بر اساس ثبتنام در سامانه املاک و اسکان هستند.
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت هم 29 فروردینماه ضمن تأکید بر اینکه اگر نرخ مسکن را بتوانیم کنترل کنیم، نرخ اجارهبها هم کنترل میشود، گفته بود: متأسفانه معلوم نیست به چه دلیل برخی روالها و سامانههای مربوطه در حوزه شفافیت اقتصادی مثل صدور کد رهگیری معاملات و ثبت قراردادهای اجارهنامه مسکن در طول یک دهه قبل کاملا کنار گذاشته و همین عامل دولت را از انجام اقدامات نظارتی مؤثر جهت جلوگیری از تخلفات و افزایش بیرویه قیمتها بازداشته است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263590
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹درجهداران اوکراینی سلاحهای ارسالی غرب را در بازار سیاه میفروشند!
«سیمور هرش»، روزنامهنگار مشهور غربی در اظهارات جدیدی درباره ارسال گسترده تسلیحات به اوکراین اعلام کرد غرب در مورد ورود تسلیحات ارائه شده توسط نیروهای مسلح اوکراین به بازار سیاه سکوت کرده است و غربیها به خوبی میدانند که بخش زیادی از این تسلیحات توسط درجهداران و فرماندهان اوکراینی در بازار سیاه فروخته میشود.
دبیرکل ناتو پنج شنبه گذشته در سفری اعلام نشده به کیف و در جریان کنفرانس خبری مشترک با «زلنسکی» رئیسجمهور این کشور اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲،(24 اسفند 1400) کشورهای عضو ناتو بیش از ۱۵۰ میلیارد یورو به کیف کمک کردهاند اما. علی رغم ارسال گسترده انواع تسلیحات به کیف، کارشناسان و تحلیلگران نظامی هشدار میدهند که حتی باوجود تمامی حمایتهای نظامی غرب و ارائه ادوات سنگین نظامی ناتو به کیف، این مسائل نمیتواند تاثیری فوری بر جنگ اوکراین در مقابل روسیه داشته باشد. پیش از این نیز کارشناسان هشدار داده بودند که نیروهای رزمی اوکراینی بهاندازه کافی برای استفاده از این تسلیحات آموزش دیده نیستند. از سوی دیگر علی رغم ارسال حجم انبوهی از انواع تسلیحات به کیف اشتهای مقامات اوکراینی برای دریافت تسلیحات جدید سیری ندارد. معاون وزیر خارجه اوکراین ضمن کافی ندانستن کمکهای نظامی غرب به این کشور برای جنگ با روسیه با لحنی قلدرمآبانه از متحدان کیف خواست که هر کدام یک درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به این کشور اختصاص دهند. «آندری ملنیک» در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «ما از متحدان خود برای کمکهای نظامی آنها سپاسگزاریم، اما کافی نیست. ما از شرکای خود میخواهیم که از تمام خط قرمزهای ساختگی عبور کرده و یک درصد از تولید ناخالص داخلی را برای تحویل تسلیحات اختصاص دهند»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263571
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹اغتشاش در دانشگاهها زمینهساز حمله آمریکاییها
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
یکشنبه 20 آوریل 1980 (31 فروردین 1359) یکی از نشریات آمریکایی به نام «هوستون کرونیکل» در سرمقاله خود به قلم «میلز کوپلند» از اعضای سازمان سیا، به تجاوز نظامی آمریکا به ایران برای نجات جاسوسان آمریکایی اشاره نمود. در بخشهایی از آن سرمقاله آمده بود:
«...اکثر اعضای CIA معتقدند که این برنامه کاملاً و به خوبی قابل اجراست. تجربههای ما نشان میدهد... این کار به وسیله شوراندن مردم علیه گردانندگان و با استفاده از تظاهرات برای پوشش جهت حمله و ورود و همچنین حفاظت از سفارت صورت گیرد...اطلاعاتی که CIA در مورد گروههای سیاسی دارد، نشان میدهد که... آنها با ما همکاری خواهند کرد...»1
برهمین اساس از روز دوشنبه اول اردیبهشت 1359، دانشگاههای تهران، محل درگیری گروهکهای ضدانقلاب با مردم شد. بهدنبال اعلام انقلاب فرهنگی در دانشگاهها و تصفیه آنها از نیروهای ضدانقلابی، این گروهکها که اتاقها و سالنهای متعددی در برخی دانشگاهها را به پایگاه خود و انبار اسلحه تبدیل کرده بودند، در مقابل انقلاب و مردم صفآرایی نمودند.
گروهکهایی مانند فداییان خلق, مجاهدین خلق (منافقین)، پیکار، حزب توده و... با تصرف بخشهای مهمی از این موسسات عالی، سعی داشتند از همان جا با انقلاب و نظام اسلامی تسویه حساب کنند. درگیریها چند روز ادامه داشت و در این درگیریها صدها نفر مجروح و مضروب شدند.
دستور عملیات تروریستی علیه ایران
اسناد کاخ سفید در آن تاریخ چنین حکایت دارد:
«... طرحی نیز به منظور ساقط نمودن حکومت آیتالله خمینی که شامل تضعیف موقعیت ایران و بیاعتبار نمودن آیتالله میباشد به دستور شخص کارتر تحت بررسی است. بدین منظور به سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در خاورمیانه دستور داده شده که عملیات و حملات تروریستی را علیه ایران آغاز نمایند... به منظور ساقط نمودن حکومت خمینی، افسران سابق ارتش و ساواک ایران که به کشورهای ترکیه، اسرائیل، آمریکا و اروپای غربیگریخته و با سازمانهای جاسوسی نظامی آمریکا و اسرائیل همکاری نزدیک دارند، انتخاب میشوند... یک گروه از این افسران که در مراکز سازمان سیا آموزش دیدهاند، قرار است برای کشتن آیتالله خمینی به قم اعزام گردند... سرویسهای اطلاعات و جاسوسی اسرائیل و آمریکا نیز با سازمان غیرقانونی فرقان و شورای نجات ارتش ایران در ارتباط میباشند...»2
در چنین شرایطی عملیاتی تحت عنوان «پنجه عقاب» ظاهرا برای نجات جاسوسان آمریکایی در ایران که در اختیار دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بودند، طراحی گردید. ژنرال جیمز بیوات، فرمانده ارشد عملیات موسوم به «پنجه عقاب» در ششم مارس سال 1980(16 اسفند 1358)، زمانی که برای نظارت بر چگونگی انجام تمرینات «نیروی دلتا» در پایگاه «وادی قنا» در مصر، به این کشور رفته بود، خطاب به اعضای این نیرو اظهار داشت:...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263580
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹درخشش مردمسالاری حقیقی
به راستی کجای دنیا یک جوان بیستوچند ساله مقابل شخص اول یک کشور میایستد و اینگونه راحت سخن میگوید؟ کسانی که بعد از این دیدار، یک کلیدواژه «رفراندوم» را در رسانههای زنجیرهایشان برجسته کردند، درخشش مردمسالاری حقیقی را در همین دوساعت و نیم ندیدند.
آخرین سهشنبه فروردینماه سال جدید، حوالی ساعت 14. خیابان جمهوری مثل همیشه در این ساعات شلوغ است. اما در تقاطع کشوردوست، صحنهای متفاوت به چشم میآید. دهها جوان دهه هشتادی و هفتادی که بعضی پیاده آمدهاند و بعضی دیگر از اتوبوس و تاکسی پیاده میشوند، از پیادهرو سمت راست خیابان کشوردوست پایین میروند. کسانی که با این خیابان آشنایی ندارند، احتمالا از دیدن این همه جوان در اینجا تعجب میکنند، اما به نظر میرسد ساکنین محل دلیل آن را خوب میدانند. هرچه باشد، دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب بیش از دو دهه است در ماه رمضان برگزار میشود.
دانشجویان در پیادهرو صف کشیدهاند. با اینکه روزهدارند، اما اثری از ضعف و بیحالی در چهرههایشان معلوم نیست. با هم حرف میزنند و شوخی میکنند و میخندند. این صف با جاهای دیگر خیلی فرق دارد. با اینکه کند پیش میرود، اما هیچکس غر نمیزند. بعضی دانشجوها را میبینم که وقتی دوستانشان را کمی جلوتر میبینند، به آنها میپیوندند. اما کسی از به هم خوردن نوبت شاکی نمیشود. همه میدانند که انتهای این صف قرار نیست چیزی کم بیاید. همه به خانه پدری دعوت شدهاند و جا برای همه محفوظ است.
هر روز هم بیایم، حس خوبی دارم!
اینکه میگویم خانه پدری، تعبیر خودم نیست. یکی از دانشجوها میگوید. اسمش امیرحسین است و مهندسی فضای سبز میخواند. کندی حرکت صف فرصتی است تا با بعضیها گپ بزنم. از یکی که کت و شلوار و ریش مرتبی دارد، میپرسم: چه حسی داری؟ میگوید: خیلی خوب! میپرسم دفعه اول است میآیی؟ میگوید: نه، قبلا برای دیدار نخبگان هم آمدهام. و ادامه میدهد: ولی هر روز هم بیایم، حس خوبی دارم!
ساعت از سه بعدازظهر که میگذرد، کمی سرعت پیشروی بچهها زیاد میشود. تعبیر بچهها را از باب خودمانی بودن میگویم. وگرنه هرکدام برای خودشان مردی هستند. بالاخره به گیت ورود میرسیم و بازرسیهای چندمرحلهای را رد میکنیم. افراد تیم حفاظت، خوشرو که چه عرض کنم، شوخطبع هم هستند! در همان حالی که با دقت کارشان را انجام میدهند، با دانشجوها شوخی میکنند و البته جوابش را هم میگیرند! آنها میزباناند و بچهها مهمان. اینجا قرار نیست کسی ناراحت بشود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263599
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹دریاچه ارومیه چگونه احیا شد چگونه زنده میماند؟
افتتاح اول طرح احیای دریاچه ارومیه در اسفندماه سال گذشته همراه با بارانهای خوبی که در سال آبی کنونی رخ داده است، وضعیت نگین آبی آذربایجان را به طور ملموس بهبود داده و امید میرود با تکمیل اقدامات احیائی توسط دولت، شاهد تصاویر بهتر از دریاچه ارومیه طی روزها و سالهای آتی باشیم.
به گزارش کیهان، تصاویری که ابتدای امسال از دریاچه ارومیه در رسانهها منتشر شد، حاکی از آن بود که مسافران و گردشگران زیادی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت به دریاچه ارومیه مراجعه کردهاند. دریاچهای که تا همین سال گذشته اعلام میشد بیش از 80 درصد خشک شده است، با این حال افزایش بارشها در سال آبی جاری و افتتاح فاز اول طرح احیای دریاچه ارومیه از اسفند سال گذشته، لبهای خشک دریاچه را بهطور قابل توجهیتر کرده است، بهطوری که دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در 29 فروردینماه گفته است: «با بهرهبرداری از طرحهای احیا و بارندگیهای مطلوب اخیر شاهد افزایش ۱۷ سانتیمتری ارتفاع آب دریاچه در روزهای گذشته هستیم.»
دریاچه ارومیه از چه زمان و چگونه خشک شد؟
در مورد تاریخ خشک شدن و علل خشک شدن دریاچه ارومیه نظرات مختلفی به میان آمده است. وحید جلال زاده، استاندار وقت آذربایجان غربی و نماینده کنونی ارومیه در مجلس طی سخنانی در تاریخ 1390 گفته بود: «دریاچه ارومیه از غفلت 50 ساله رنج میبرد و دوره خشکسالی این دریاچه از سال 70 آغاز شده است.» وی در زمینه تاثیر احداث پل میانگذر بر روی دریاچه ارومیه نیز گفته بود: «این پل هیچ تاثیری در خشک شدن آب دریاچه نداشته و تنها در چرخش آب در دو طرف پل تاثیرگذار بوده است.» اگرچه حسین دلیریان، سخنگوی سازمان فضای ایران، در حساب توئیتری خود در 7 دیماه سال گذشته نوشته بود: «سازمان فضایی ایران با بررسی تصاویر ماهوارهای اعلام میکند که پل کلانتری نقش بسزایی درخشک شدن دریاچه ارومیه داشته است، میزان مصالح واردشده به دریاچه برای احداث این میانگذر و برهم خوردن چرخه جریانهای آبی در نیمه شمالی و جنوبی این دریاچه، یکی از عوامل تخریب اکوسیستم و خشک شدن آن است».
برخی منابع دیگر نیز زمان آغاز خشک شدن دریاچه را طبق تصاویر ماهوارهای از ابتدای دهه 80 میدانند، به گونهای که تصاویر نشان میدهند تا اواخر دهه 80، حدود 88 درصد از مساحت این دریاچه خشک شده است. سدسازی بیرویه، احداث بزرگراه بر روی دریاچه و استفاده بیرویه از منابع آب حوضه آبریز دریاچه و همچنین بارش کم برف و باران در سالهای متمادی از عوامل خشک شدن دریاچه ارومیه طی حداقل 20 سال اخیر عنوان شده است. برخی کارشناسان نیز برداشت آب بیرویه توسط کشاورزان و ساکنان محلی از رودخانههای منتهی به حوضه آبریز دریاچه از جمله رودخانه زاب را در فهرست عاملان خشک شدن این دریاچه میدانند.
اما در آخرین اظهار نظر، معتمدیان، دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در 29 فروردین ماه امسال، وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را نتیجه شرایط نزدیک به ۲۰ سال اخیر دانسته و گفته است: «تحولاتی چون تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی، مصرف زیاد آب و برداشت مازاد از چاههای کشاورزی منطقه، شرایط کنونی دریاچه ارومیه را موجب شده است.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263546
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قدرت ايمان بر آنها غلبه كرد و غلبه مىكند
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹باز شدن قفل 2/5 میلیون خانه خالی نیاز مستأجران و تکلیف بر زمین مانده مسئولان
🔸قوانین خوبی برای عرضه خانههای خالی موجود در کشور وجود دارد که سالها بر زمین مانده و به خوبی اجرا نمیشود. سه قوه باید برای کاهش فشار بر مستأجران همه تلاش خود را برای اجرای این قوانین به کار گیرند.
با فرارسیدن اردیبهشتماه کمکم وارد فصل جابهجایی مستأجران میشویم و همزمان با گرمتر شدن هوا، دمای بازار اجاره هم بیشتر و بیشتر میشود. هرساله در این ایام مستأجران حال و روز خوشی ندارند چرا که باید خود را برای مواجهه با ارقام عجیب و غریبی که از سوی موجران مطرح میشود آماده کنند.
سال گذشته اجارهبها در تهران بهطور میانگین ۴۶ درصد رشد داشت و امسال هم در صورت استمرار روند کنونی، وضعیت بازار اجاره اگر بدتر نباشد، بهتر نخواهد بود.
از نگاه کارشناسی که موضوع را بررسی کنیم، باید چند کار اساسی بهمنظور حل مشکل مسکن انجام شود که عمده راهکارها به تقویت سمت عرضه بازمیگردد. برای سنگینتر شدن کفه ترازو به سمت عرضه یک راه این است که زمینه انبوهسازی با اولویت اقشار کمتربرخورداری که صاحبخانه نیستند فراهم گردد. بدون شک اجرای طرحهای بزرگ انبوهسازی مسکن زمان بر است و دولتهای مختلف در قالب مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن آن را پیش بردهاند و البته توفیق آنها در پیشبرد طرح با هم متفاوت بوده است.
اما یک راهکار میانمدت و کوتاهمدت برای تقویت سمت عرضه، هدایت واحدهای خالی به بازار است که مهمترین ابزار برای این کار، استفاده از مالیاتهای تنظیمی از جمله مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر خانههای لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه است که در دنیا سابقه طولانی دارند.
2/5 میلیون خانه خالی در کشور
سال 96 عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی با اشاره به معضل خانههای خالی در سراسر کشور گفت: بر اساس آمار سال 95 بالغ بر دو میلیون و 587 هزار واحد مسکونی خالی در کشور داریم که این خانههای خالی بیشتر برای سوداگری و تجارت ساخته میشوند.
شبیه به این آمار را وزرای بعدی هم تأیید کردند. رستم قاسمی وزیر فقید راه و شهرسازی هم سال گذشته پس از حضور در کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: تعداد خانههای خالی بهصورت دقیق مشخص نیست و بین دو تا دو و نیم میلیون واحد اعلام میشود.
آمار عجیب تهران
عباس آخوندی در سخنانی که پیشتر به آن اشاره گردید گفته بود: تنها در تهران سه میلیون و 900 هزار واحد مسکونی وجود دارد بدین معنا که چیزی در حدود 13 میلیون نفر میتوانند در پایتخت، زندگی کنند این در شرایطی است که جمعیت تهران هشت میلیون و 600 هزار نفر است. براساس آخرین آمار منتشرشده از مرکز آمار ایران در تهران 490 هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد. در حالی که در آمار سال 90، این میزان 327 هزار واحد مسکونی بوده است.
تازهترین آمار و ارقام که در سال ۱۳۹۹ ارائه شد هم از وجود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران حکایت داشت که حدود ۲۰ درصد واحدهای خالی کل کشور را به خود اختصاص میدهد. این در حالی است که به گفته شهردار تهران ۵۱ درصد خانوارها در این کلانشهر مستأجر هستند.
65 هزار واحد خالی در پردیس...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263645
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_میهمان
🔹شوک بعدی، برجامِ بدون آمریکا!
#دکتر_محمد_حسین_محترم
۱- در حالی که ایران مشغول خنثیسازی تحریمها و کاهش تاثیر دلار بر اقتصاد کشور با سیاست گسترش روابط با کشورهای جهان بهخصوص همسایگان است و جایگاه برجام در اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی تنزل یافته، مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر چندبار تلاش ناموفقی در رسانههای خود کردند تا شاید همچون سالهای گذشته علیه ایران فضاسازی کنند؛ اما در فضایی که جمهوری اسلامی با سیاستهای مدبّرانه خود برای رقمزدن تحولات سریع و تشکیل نظام جدید در سطح بینالمللی و منطقه به وجود آورده، نتوانستند. این یعنی اولا در فضاسازی به عنوان آخرین حربه هم شکست خوردند و ایران توانسته این تهدید را نیز خنثی کند. ثانیا یعنی اینکه آمریکاییها همچنان نیازمند شدید برجام هستند. آنها ابتدا در اقدامی فریبکارانه دوباره از «توافق موقت» و
«تعلیق برخی تحریمها» در ازای «توقف برخی فعالیتهای هستهای ایران»، از جمله غنیسازی ۶۰ درصد سخن گفتند. این ادعا در حقیقت همان «پوسته خالی برجام» بود که به اذعان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از برجام باقی مانده است. رافائل گروسی بااشاره به نظارت مستمر بازرسان آژانس بر فعالیتهای هستهای ایران تاکید میکند سیاست یکجانبه ایالات متحده در خروج از برجام چنین سرنوشتی برای برجام رقم زده است. رسانههای غربی همچنین با هدف مقصرنمایی ایران و ایجاد دوقطبی در داخل کشور ادعا کردند تهران این پیشنهاد را رد کرده است! همچنین هفته گذشته در حالی که از یکسو ویلیام برنز رئیس سازمان جاسوسی آمریکا و کالین کال دستیار پنتاگون مدعی شدند که ایران تنها دو هفته تا غنیسازی اورانیوم کافی برای ساخت بمب هستهای فاصله دارد! و از سوی دیگر چند مقام آمریکایی از جمله مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان رفتند تا علیه ایران فضاسازی و ایرانهراسی کنند و سعودیها را از نزدیکی به تهران بترسانند.خودِ کالین کال مقام ارشد پنتاگون اذعان کرد آمریکا در موقعیت خوبی نیست و چارهای جز راه دیپلماتیک با ایران ندارد! هرچند با توجه به زمین بازی جدیدی که جمهوری اسلامی تعریف کرده موفق به پروپاگاندا نشدند، اما اولا بایدن به همراه چند کشور اروپایی با اعمال تحریمهای جدید بعد از اجرای سناریوی آشوب و براندازی، در تناقضی فریبکارانه و آشکار در حالی که بخش جدیدی بر تحریمها افزوده، ادعا کرده است میخواهد بخشی از تحریمها را بردارد! ثانیا با سیاست و عملکرد موفقیتآمیز نظام در سیاست خارجی، ملت ایران از مرحله تاثیرپذیری از دوقطبیسازیهای کاذب با ابزار دلار و برجام عبور کرده است. ثالثا گروسی در پی سفر به تهران از گشایش در توافق با ایران خبر داده و گفته بود بابهایی در حال باز شدن است. این بدان معناست که ایران با آژانس مشکل فنی ندارد و به توافق رسیده و آماده امضای برجام در صورت لغو تحریمهاست اما این آمریکاست که توافق حاصل شده با آژانس را نپذیرفته و با زیادهخواهیهای خود حاضر نیست تصمیم سیاسی درست را بگیرد. رابعا ایران دیگر اجازه نمیدهد با فریبکاری مجدد، تاریخ تکرار شود و اگر منافعاش تامین نشود حاضر به امضای توافق دائمی هم نیست چه برسد به موقت! و سیاست جمهوری اسلامی لغو همه تحریمهاست...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263693
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹ممنوعیت استفاده از قابلمه در خیابانهای فرانسه / پلیس: قابلمهها را توقیف میکنیم!
https://kayhan.ir/fa/news/263619
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹سرکرده آشوب علیه رای مردم طرفدار و طلبکار جمهوریت شد!
🔸رئیسشورای مرکزی مجمع روحانیون بر خلاف مشی طیف متبوع خود مدعی شد نگران جمهوریت است.
خاتمی در جمع عدهای از سیاسیون و فعالان رسانهای گفته است:
« -جمهوری معنی و تاریخ دارد و آن اسلامی که در انقلاب ۵۷ در کنار جمهوریت قرار گرفت، اسلامی بود که باید خود را با جمهوریت سازگار میکرد.
- جمهوری، تاریخ و معنا و لوازمی دارد. از دوران روم باستان، یونان و تا به امروز جمهوری بهاشکال مختلف وجود داشته و توسعه یافته است و امروزاشکالی از آن در جهان وجود دارد و در حکمرانی موفق بودهاند.
- اینکه جمهوری اسلامی در ایران معنا دارد یا ندارد، باید در مورد آن بحث شود اما شخصا معتقدم نسخه اسلام سازگار با عرف،اشکالی را ایجاد نمیکند.
- متاسفانه اولین بار من از مفهوم مردم سالاری دینی استفاده کردم، اما منظور ما از مردم سالاری همان دموکراسی و از دینی بودن همان اخلاق دینی سازگار با عرف بود. امروز شاهدیم جمهوری اسلامی به سمت حکومت اسلامی تمایل پیدا کرده است، در حالی که منظور موسسان از جمهوری اسلامی، حکومت آخوندی نبود.
- یکی از فرماندهان ارتش در همان روزهای ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب- که فکر میکنم تیمسار مصطفی رحیمی بود- نگران کلمه جمهوری اسلامی بود و به امام نامه نوشت و نگرانی خود را با ذکر دلایلی ابراز کرد. من شخصا پیگیر نامه بودم و میخواستم بدانم حضرت امام چه نظری دارند. از مرحوم احمد آقا [سید احمد خمینی] پرسیدم چه شد. سید احمد آقا به من گفت، امام نه یک بار که دوبار نامه را مطالعه کرد و گفت به رحیمی بگویید منظور از جمهوری اسلامی، حکومت آخوندی نیست، این مردم نگرانند اسلام با جمهوری سازگار نباشد.
- مردم در همهپرسی تعیین نظام به کدام جمهوری اسلامی رای دادند؟ اگر همان زمان میگفتیم که قرار است با اسلامیتش تو سرتان بزنیم، آیا کسی به آن رای میداد؟
- میگویند اگر زنی روسریش تا نصفه عقب باشد،اشکالی ندارد و بچههای خودمان هستند، اما اگر روسری افتاد و چهار تار مو بیشتر آشکار شد، دیگر بچههای خودمان نیستند. بله اسلام نسبت به بیحجابی محض حرف دارد و البته اختلاف نظرها هم زیاد است، ولی اسلام دین رکود نیست بلکه برای زمان و مکان انعطاف دارد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263687
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹سانسور از کجای تاریخ به امروزمان رسید؟!
سانسور شدید رسانههای زنجیرهای بیگانه و جیرهخواران آنها در داخل کشور در مورد حضور بینظیر مردم در مراسم ماه مبارک رمضان، راهپیمایی روز جهانی قدس و نماز عید فطر، بهانهای شد تا نگاهی بیندازیم به پس زمینههای تاریخی این سانسور وحشتناک و فاجعهبار:
شاید بتوان گفت نخستین سانسور تاریخ بشر را سامری (یار و همراه پیشین حضرت موسی علیهالسلام و دشمن سرسخت بعدیاش) اعمال کرد، وقتی در زمان غیبت حضرت، از طلاها و زیورآلات غنیمتی، گوسالهای پرسروصدا برپا نمود و به دروغ شایع کرد که حضرت موسی علیهالسلام قوم خود را ترک گفته است. او گوساله را خدای خود و قوم برجای مانده خواند.
سامری پس از مراجعت حضرت موسی، همچنان معجزات وی از جمله ید بیضاء و اژدها شدن عصا و شکافتن رود نیل را منکر گردید و آنها را نه معجزه بلکه تنها جادوهای سادهای نامید که جادوگران فرعونی بهتر از آن را میدانند.
الواح الهی حضرت موسی علیهالسلام، از دسترس دور ماند و بهجای آن تورات تحریف شدهای نوشته شد که در آن دیگر چندان از تعالیم نجاتبخش پیامبر خدا، نشانی رویت نمیشد.
سانسور مسیحیت و تعالیم حضرت عیسی مسیح(ع)
شاید بتوان سانسور بعدی تاریخ را در مورد مسیحیت دانست که به جز تحریفات پولس و تحمیل تثلیث به آن، آنچه یوحنا برخلاف سخنان و تعالیم حضرت عیسی مسیح علیهالسلام به عنوان «مکاشفات» به عهد جدید افزود، زمینههای منازعات بعدی و پیدایش لوتریسم و آمیخته شدن به آموزههای عبرانی و پدیدههایی همچون مسیحاگرایی یا به عبارتی آخرالزمانگرایی و به وجود آمدن فرقههای صهیونی مانند پیوریتانیسم و اوانجلیسم را باعث گردید که تا همین امروز فجایع سلطهگری آمریکا و غرب و موجودیت نامشروع اسرائیل را توجیه میکند.
لشکرکشی صلیبیون به غرب آسیا و برپایی جنگهای دویستساله علیه مسلمانان نیز از سانسور دیگری منشأ گرفت، آنجا که کانونهای صهیونی برای سرکوب مسلمانان و تسلط بر بیتالمقدس، مسیحیان را فریب داده و به بهانه تهدید مراکز دینیشان در قدس شریف، آنها را به سرزمین مقدس کشانده و در برابر سپاه اسلام قرار دادند.
آنها با دروغ و فریب، گوساله سامری دیگری به نام «معبد سلیمان» را علم کرده و گروهی از شوالیههای صلیبی را تحت عنوان «راهنمای زائران معبد مقدس»، پایهگذار فرقههای تاثیرگذار و مخوفی همچون فراماسونری و ایلومیناتی و کابالا نمودند. فرقههایی که طی قرنهای بعد، شورشها و انقلابات و حکومتهای متعددی را در اروپا و آمریکا رقم زدند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263681
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹پدر داستان انقلاب
🔸از هجرت مرحوم امیرحسین فردی، سردبیر کیهانبچهها و از مفاخر ادبیات معاصر ایران 10 سال گذشت!
فردی مدیرمسئول و سردبیر هفتهنامه کیهانبچهها، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و سرپرست شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) بود و در کارنامهاش نگارش رمانهای «سیاه چمن»، «اسماعیل»، «کوچکجنگلی»، «آشیانه در مه»، «یک دنیا پروانه» را ثبت کرده است.
فردی در روزهای پایانی حیات گرامیاش با 64 سال سن و با وجود ابتلا به ناراحتی قلبی اما تا لحظه آخر زندگی خود دست از مجاهدت شبانهروزی برای اعتلای فرهنگ کشور و پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی برنداشت. وی در قله ادبیات داستانی قرار داشت و سالهای آخر عمرش را وقف نگارش رمان درباره انقلاب اسلامی نموده بود. طوری که تا آخرین روزهای حیات دنیویاش و با وجود کسالت، تلاش داشت تا سهگانهای که نگارش آن را شروع کرده بود را تکمیل کند. سهگانهای که با رمان «اسماعیل» با روایت نوجوانی که درگیر مبارزات انقلابی میشود، شروع شد و با رمان «گرگسالی» که ادامه اسماعیل بود ادامه پیدا کرد، اما رحلت او باعث ناتمام ماندن داستانش از انقلاب شد.
مرحوم فردی تا آخرین روزهای زندگیاش در سنگرهای فرهنگی مختلف مشغول بود اما هیچ گاه از سادهزیستی و زندگی بسیجیوار خود دست نکشید. بهطوری که حاضر نشد از زندگی در محله مستضعفنشین 30متری جی که از جوانی در آنجا سکونت داشت تغییر محل بدهد.
این نویسنده که از او به عنوان پدر ادبیات داستانی انقلاب یاد میشود بانی بسیاری از جریانها و حرکتهای فرهنگی بود. کانون نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) یکی از این جریانهاست که پیش از انقلاب از پایگاههای مبارزه با رژیم ستمشاهی بود و پس از انقلاب به محلی برای پرورش نسل جدیدی از هنرمندان تبدیل شد. بهگونهای که دهها نفر از هنرمندان برجسته کشورمان در عرصههای مختلف ادبیات و سینما و تئاتر از این مرکز برخاستند. جایزه ادبی شهید غنیپور هم یکی از یادگاران این مسجد است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263679/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹اعتراف روزنامه اصلاحطلب به خشونت عریان اپوزیسیون
سرویس سیاسی-
روزنامه هممیهن روز گذشته در مطلبی نوشت: «مخالفان حکومتها پیش از پیروزی سعی میکنند که چهره دموکراتیکی از خود نشان دهند، حتی اگر موافقتی هم با دموکراسی نداشته باشند؛ ولی مجموعه اپوزیسیون بهویژه از نوع سلطنتطلب آن هیچ ابایی از این ندارند که خشنترین چهره خود را نشان دهند و همه ایرانیانی را که خلاف آنان میاندیشند را به انواع و اقسام شیوهها تهدید میکردند. حتی نمادهای خشونت از جمله شکنجهگران را هم به میدان آوردند تا نشان دهند که هیچ تغییری نکردهاند.»
این روزنامه در ادامه افزود: «واقعیت این است که سرنوشت ملتهای دیگر منطقه جلوی چشم مردم ما قرار دارد. هر تغییری که تحت حمایت نیروهای خارجی شکل بگیرد، ناپایدار و زیانبار است، حتی اگر حمایت آنها از روی حسننیت باشد که معمولا نیست.»
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263658
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹از اين هاى و هويها نترسید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹خوزستانیها بهتر از هر کسی میدانند فرق میکند چه کسی رئیسجمهور باشد!
🔸در دولت قبل- دولتِ مدعیان اصلاحات- به دلیل قصور و تقصیرهای فراوان در رسیدگی به مطالبات مردم شریف خوزستان، مشکلات عمدهای در این استان به وجود آمد.
17 خرداد 1394 روحانی، رئیسجمهور سابق گفت:«تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید، تا مسئله محیطزیست،اشتغال جوانان، و صنعت حل شود، تا آب خوردن مردم حل شود، تا منابع آبی زیاد شود».
در دولت قبل همه امور کشور و حتی آب خوردن مردم به نقطههای خیالی و از جمله برجام و FATF موکول شد. در دولت قبل و بهتر است بگوییم «دولتِ مدعیان اصلاحات» به واسطه مدیریت خسته و کم تحرک، غربگرا و آلوده بهاشرافیگری، بسیاری از امور مهم بر زمین ماند. یکی از موارد مذکور، رسیدگی به مطالبات مردم شریف و غیور خوزستان بود.
و اما از شروع به کار دولت سیزدهم تا به اکنون، رسیدگی به مطالبات مردم در استانهای مختلف و از جمله خوزستان با جدیت و پیگیری دنبال شده است. در همین رابطه در اولین سفر آیتالله رئیسی به استان خوزستان بهعنوان اولین مقصد سفر استانی دولت سیزدهم، رئیسجمهور پروژه آبرسانی غدیر را بهعنوان اصلیترین پروژه بر زمین مانده در استان عنوان کرد.
در ادامه، پروژه آبرسانی غدیر که طی ۱۰ سال تا سال ۱۴۰۰ زیر ۴۵درصد پیشرفت فیزیکی داشت، با همت و تلاش قریب به ۲۰۰۰ نفر از مهندسان و کارگران ایرانی در مدت ۱۰ ماه به مرحله بهرهبرداری رسید.
در دولت قبل- دولتِ مدعیان اصلاحات- به دلیل قصور و تقصیرهای فراوان در رسیدگی به مطالبات مردم شریف خوزستان، مشکلات عمدهای در این استان به وجود آمد. مشکلات آبرسانی به غیزانیه و دیگر بخشهای استان و همچنین مشکل کارگران کارخانه هفتتپه تنها بخشی از نتایج مدیریت ناکارآمد در دولت مدعی اصلاحات است.
مردم عزیز ایران به خوبی از عملکردها آگاه هستند و کارنامه افراد را با یکدیگر مقایسه میکنند. شاید اکنون مردم شریف خوزستان بهتر از هرکسی میدانند که فرق میکند چه کسی رئیسجمهور باشد!
چهارمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی
رئیسجمهور صبح پنجشنبه در چهارمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی وارد استان خوزستان شد.
آیتالله رئیسی در بدو ورود به استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد: در دور دوم سفرهای استانی پیگیر مصوبات دور اول سفر هستیم تا ببینم که مسئولان چه کردهاند و مدیران بازخواست خواهند شد تا ببینیم که آنچه در دور اول سفرها تصویب شد، اجرایی شده است یا نه!
وی خاطرنشان کرد: در گزارشها، آمار و ارقام، برای بنده مهم آن است که آیا مشکلات مردم حل شده است یا نه؟ مراجع مختلفی از جمله نماینده محترم ولی فقیه در استان، نمایندگان استان در مجلس، استاندار، افراد شاخص استان که در دولت حضور دارند و برخی افراد دیگر مسائل استان را به ما منتقل میکنند و برای ما مهم آن است که با حضور در میدان مشکلات را حل کنیم؛ به دنبال این هستیم که با این حضور مشکلات حل شده و تا حل مسائل این نحوه کار را با جدیت ادامه خواهیم داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263857/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹بدون تعارف
#سید_محمد_عماد_اعرابی
«787 میلیون دلار»؛ این هزینهای بود که شرکت فاکس به شاکی خود در یک پرونده قضایی داد تا پیش از تشکیل دادگاه، شکایتش را پس بگیرد. ماجرا از آن قرار بود که شبکه خبری فاکس وابسته به این شرکت با شکایت یکی از دستاندرکاران انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به اتهام زیر سؤال بردن سازوکار رأیگیری در آستانه جریمهای یکونیم میلیارد دلاری قرار داشت، شبکه خبری فاکس ترجیح داد پیش از برگزاری دادگاه با شاکی پرونده مصالحه و با پرداخت تقریبا نیمی از جریمه یعنی 787 میلیون دلار به آنها، پیگیری قضایی را متوقف کند. ماجرا اما به اینجا ختم نشد؛ حدود یک هفته بعد شبکه خبری فاکس «تاکر کارلسون» یکی از مجریان سرشناس خود که برنامهای پربیننده را در این شبکه اجرا میکرد کنار گذاشت و با او خداحافظی کرد. علت این تصمیم با پرونده قضایی فاکس ارتباط داشت؛ «تاکر کارلسون» و برنامه او یکی از مستندات شکایت علیه شرکت فاکس به اتهام زیر سؤال بردن سازوکار رأیگیری انتخابات 2020 آمریکا بود.
این شکایت در حالی رخ میداد که فاکسنیوز اگرچه از حامیان سرسخت ترامپ طی پنج سال 2016 تا 2020 بود اما در انتخابات ریاستجمهوری 2020 ایالات متحده سعی میکرد ادعاهای بیاساس علیه انتخابات را که عمدتا توسط ترامپ و هوادارانش مطرح میشد، منتشر نکند. 10 نوامبر 2020 وقتی «کایلی مکانانی» سخنگوی وقت کاخ سفید در نشست خبریاش ادعاهایی مبنی بر عدم شفافیت در انتخابات، تقلب و رأیگیری غیرقانونی کرد؛ شبکه خبری فاکس بلافاصله سخنان او را قطع کرد و «نیل کاووتو» مجری این شبکه گفت: «فکر میکنم که باید صادق باشیم. کایلی مکانانی، سخنگوی کاخ سفید طرف دیگر رقابتهای انتخابات را به استقبال از تقلب و رایگیری غیرقانونی متهم میکند. تا زمانی که مکانانی اسناد و مدارک معتبری برای اثبات ادعاهای خود ارائه ندهد، نمیتوانم این فیلم را پخش کنم.» پیشتر در 5 نوامبر 2020 نیز وقتی
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت آمریکا در نشست خبری خود در کاخ سفید درباره تقلب در انتخابات آمریکا صحبت کرد؛ اگرچه مدیران فاکسنیوز سخنان او را قطع نکردند اما بلافاصله پس از این سخنان «جان رابرتز» خبرنگار فاکسنیوز در کاخ سفید گفت:
«ما هیچ مدرکی دال بر حمایت از ادعاهای رئیسجمهور درباره تقلب در انتخابات ندیدهایم.» وقتی اصلیترین رسانه حامی ترامپ اینچنین در برابر ادعاهای او از حریم انتخابات آمریکا دفاع میکرد، تکلیف دیگر رسانهها روشن بود. آنها در موارد مختلف ادعاهایی که منجر به شک و شبهه در انتخابات میشد را حذف میکردند. سخنرانی ترامپ در 5 نوامبر دقایقی پس از آغاز توسط شبکههای سیبیاس (CBS)، انبیسی (NBC) و ایبیسی نیوز (ABC) قطع شد. اماسانبیسی (MSNBC) فقط 35 ثانیه از این نشست خبری را پخش کرد و «برایان ویلیامز» مجری این شبکه بلافاصله پس از قطع تصویر به بینندگان گفت: «این حرکت بهعنوان یک اقدامی نمایشی انجام نشده است. ما فقط نمیتوانیم چنین چیزهایی را پخش کنیم، چون ریشه در واقعیت ندارد و در شرایطی که هم اکنون کشور ما در آن قرار دارد، طرح چنین مسائلی خطرناک است.»
یک چیز کاملا واضح به نظر میرسید و آن اینکه مدیریت رسانهای آمریکا در برخورد با انتشار اخبار جعلی و ادعاهای کذب حداقل در مورد انتخابات هیچ تساهل و تسامحی نداشت. یک روز پیش از اعلام نتایج انتخابات، هیئت حاکمه آمریکا تنها چند شبکه و خبرگزاری دولتی را دارای صلاحیت برای اعلام نتایج انتخابات آمریکا معرفی کرد و انتشار خبر پیروزی توسط هر فرد و رسانهای به جز آنها را غیرقانونی خواند. این محدودیت فقط منحصر به شبکههای خبری نبود و شامل فضای مجازی نیز میشد. همان زمان شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد تنها 7 سکوی رسانهای ایبیسی نیوز ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263867
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹ضرورت تعقیب و مجازات عاملان تخریب حیثیت مجلس و دولت
🔸تکذیب ادعای یک نماینده درباره واگذاری خودروی شاسیبلند به 70 نماینده، کافی نیست و باید با کسی که با دروغپردازی با اعتبار دولت و مجلس آسیب زده، برخورد شود.
در این زمینه روزنامه همشهری نوشت: «فکر کنید در شرایطی که داد مردم از بیداد قیمت خودرو بلند است، خبر برسد دولت به مجلس خودروی شاسیبلند داده است تا در ازای این رشوه از خطای دولت چشمپوشی کند. حالا خشم اجتماعی را تخمین بزنید.
فرض کنید بلافاصله هم خبر تکذیب شود؛ آیا فایده دارد؟ اساسا تکذیب دیده میشود؟
سخن کیلویی شنیدهاید؟ غرض خدای ناکرده طعنه و حرف گوشهدار نیست. کلام کیلویی یک پرده زشتتر از کلام بیحساب و دیمی است.
سخن دیمی و بیحساب چیست؟ سخنی که مبنا ندارد و بدون سند است. اما کیلویی سخن گفتن، همان سخن بیحسابی است که گوینده به عواقب آن نیز بیاعتناست. نگاه نمیکند این حرف چه عوارضی دارد و چطور میشود آن را جبران کرد.
این روزها حرف بیحساب و کیلویی در شبکههای اجتماعی فراوان است و وبالی است دامنگیر. چپ و راست هم نمیشناسد. اشتباه نشود؛ منظور رسانههای شیطانی نیست؛ آنها که کذاباند و با دروغ جیره میگیرند. غرض آدمهاییاند که صفت کذاب بر آنها صدق نمیکند اما حرف بیحساب میزنند و کیلویی سخن میگویند. هرچه میشنوند و میبینند، بیدرنگ توزیع میکنند. مثل آب خوردن آبرو میبرند و ندیده و نشنیده قضاوت میکنند. چه بسیار روایتهای بیحساب و کیلویی که در چرخه توزیع هیجانی، تبدیل به ابرروایتی ماندگار شده است.
حرف بیحساب را میشود تکذیب و اصلاح کرد اما کیلویی سخن گفتن، الزاما با تکذیبیه جبران نمیشود. ضرر کیلویی سخن گفتن تنها در نادرستی سخن نیست، در عوارض جبرانناپذیر آن است. یک وقت حرف غلط و بیسند میزنیم اما یک وقت با این حرف غلط آبرو میبریم. تکذیبیه مگر جبران بیآبرویی میکند؟ با این توضیح حرف بیحسـاب از هیچکس پذیرفته نیست اما خدا نکند آن هیچکس، مسئول باشد. چرا؟ چون حرف بیحساب مسئول برخلاف افراد عادی، مصداق کیلویی سخن گفتن است.
حرف بیحساب را باید متناسب با «نادرستی سخن» برخورد کرد اما سخن کیلویی را باید متناسب با «آثار نادرستی سخن» برخورد کنند. آثار کلام مهمتر از خود کلام اسـت. اتهام گوینده اولی خبر غلط است و اتهام گوینده دوم تشویش اذهان عمومی و برهم زدن امنیت روانی.
این مردم چه گناهی کردهاند که در دعوای سیاسی آقایان اینطور با روح و روانشان بازی شود؟ با این توضیح، تکذیب ادعای نماینده مجلس درخصوص رشوه دولت کافی نیست، باید ذیل اتهام تشویش اذهان عمومی قهریه ورود کند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263862/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹وزارت اطلاعات: ماده سمی در کار نبود اما عوامل دیگر شناسایی شدند
https://kayhan.ir/fa/news/263851
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹اگر پیدا شد!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper