14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تشکیل حکومت، هدف بلندمدّت تمامی ائمّه
🔻بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگرهی جهانی حضرت رضا(علیه السّلام). ۱۴۰۳/۲/۱۹
@Kayhan_online
سردار فدوی:
🔰 کتاب «مرد ابدی» راهنمای خوبی برای شناخت پاسدار انقلاب است
🔸مراسم تجلیل از خانواده معظم شهید طهرانی مقدم و همچنین نویسنده و پژوهشگر کتاب «مرد ابدی» با حضور همرزمان و خانواده شهید، جمعی از فرماندهان ارشد نظامی و مسئولان کشوری و لشکری در سالن کوشک نمایشگاه کتاب برگزار شد.
🔸سردار فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه در این مراسم، گفت: این کتاب میتواند برای بسیاری از افراد راهنمای خوبی باشد که بدانند یک پاسدار انقلاب اسلامی چگونه زندگی کرده است.
🔸گفتنی است، کتاب «مرد ابدی»، روایتی مستند از زندگی پدر موشکی ایران، شهید والامقام سردار حاج حسن طهرانی مقدم است که بهقلم معصومه سپهری نوشته و از سوی انتشارات خبرگزاری تسنیم و با همکاری انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
https://kayhan.ir/001CwR
@Kayhan_online
🔰 وقتی نماینده سابق مجلس مقلّد نوکران اسرائیل و آمریکا میشود
🔸روزنامه اعتماد از قول یک نماینده سابق مجلس مدعی شد: موضوع فلسطین با دیپلماسی حلوفصل میشود نه جنگ
حشمتالله فلاحتپیشه به این روزنامه گفته است:
🔻اتفاقی که دیروز با حمله اسرائیل به رفح رخ داد، برآمده از پیچیدگیهای بسیاری است. در واقع این رخداد را باید به عنوان بخشی از یک پازل بزرگ امنیتی و راهبردی دید و تحلیل کرد. برخلاف برخی تحلیلهای داخلی و خارجی معتقدم اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا گذرگاه رفح را تسخیر نکرده است.
🔻کشورهای عرب منطقه بیش از اینکه راهبرد خود را به آرمانی به نام فلسطین مرتبط سازند، به واقعیتهای قدرت در منطقه ربط دادهاند. از سالهای پایانی دهه 70 میلادی، کشورهای عربی در اغلب راهبرد مبتنی بر قدرت حرکت میکنند نه راهبرد مبتنی بر آرمان. آنها سعی میکنند، حتی در قالب یک طرح سرهمبندیشده هم به معضلی به نام فلسطین پایان دهند! حیرتانگیز اینکه کشورهای عربی، معادله فلسطین را یک معضل میدانند نه یک آرمان!
🔻این گزارهای است که مسئولان ایرانی در تصمیمسازیهایشان توجه نمیکنند. کشورهای عربی سعی میکنند دامان خود را از این معضل دور نگه دارند. نه اینکه منافع سیاسی و اقتصادی خود را در آرمان فلسطین قرار دهند. این واقعیتی است که توسط اسرائیل و آمریکا درک شده است. نهایتا عربستان به ضعیفترین نوع موجودیت فلسطین موافقت خواهد کرد.
🔸طرح این ادعا که «موضوع فلسطین با دیپلماسی حلوفصل میشود نه جنگ»، در حالی است که نتیجه چند دهه مذاکره و دیپلماسی برای سازش، گسترش روند اشغالگری و جنایات صهیونیستها، و آوارگی ملت فلسطین بوده است. در واقع اگر مذاکره و صلح با اشغالگران و حامبان غربی آنها حتی روزنهای از امید میگشود، ملت فلسطین نهایتا نبرد با صهیونیستها را با وجود خیانت برخی کشورهای عربی انتخاب نمیکردند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CwW
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲-بخش چهل و یک
🔰 چگونه مخاطب سینمای ایران عطایش را به لقایش بخشید!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸آمار نشان میدهد که نمودار مخاطب سینمای ایران در دوران نخست پس از انقلاب اسلامی یعنی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۹ (یعنی همان دوران سینمای هدایتی/حمایتی که به سینمای گلخانهای نیز معروف شد) روندی صعودی داشت و پرمخاطبترین سالهای سینمای ایران در دوران بعد از انقلاب را رقم زد و پس از دوران فوق، روند نزول آغاز شد که در ابتدا این روند بطئی به نظر رسید ولی از نیمه دهه ۷۰ یعنی از زمان دولت مدعی اصلاحات و حاکمیت نسبی نهادهای به اصطلاح مدنی برسینما سرعت خارقالعادهای یافت.
🔸 سرانه سینما رفتن از رقم ۱۸/۳ درصد در سال ۱۳۶۵ به رقم ۷/۰ درصد در سال ۱۳۸۰ کاهش یافت! این درحالی است که تعداد سالن سینما در سال ۶۵، در کل کشور ۲۴۶ واحد بود ولی در سال ۸۰ به ۳۱۱ واحد افزایش یافت. یعنی آنچه باعث کاهش تماشاگر و در نتیجه نزول رقم فروش فیلمهای روی اکران شد، از کارافتادن یا کمبود سالنهای فعال سینما نبود. بگذاریم آمارها قضاوت کنند!
🔸سال ۱۳۸۲ (یعنی حاصل ۶ سال سینمای فضای باز سیاسی دولت مدعی اصلاحات) فاجعهبارترین سال به لحاظ جذب مخاطب برای سینمای ایران به شمار آمده است، بهطوریکه حتی تلاشهای محمد مهدی حیدریان در مقام معاونت جدید سینمایی وقت برای درمان موقت آن نیز به جایی راه نبرد. از جمله نتایجی که میتوان از این آمارها گرفت، افت فاجعه بار تماشاگر مابین سالهای ۱۳۶۵ (دوران اوج جنگ تحمیلی) تا سال ۱۳۸۲ یعنی اوج دوران به اصطلاح اصلاحات است.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001CvH
@Kayhan_online
#بهار_کتاب | در حال برگزاری است؛
🔰 بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب
🔸حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه با حضور در مصلای امام خمینی(ره) از سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند.
@Kayhan_online
🔰 کاپیتان ۲۰ دقیقه به استراحت رفت ناو آمریکا به گِل نشست!
🔸شام ۲۰ دقیقهای کاپیتان ناو آمریکایی در بحرین برای دولت بایدن گران تمام شده است. ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۳ (۲۴ تیر ۱۴۰۲) بود که رسانهها گزارش دادند ناو «الن شپرد» نیروی دریایی آمریکا در آستانه شرکت در یک رزمایش دریایی و در حالی که تعمیرات خود را به تازگی انجام داده بود در نزدیکی بندر «خلیفه بنسلمان» بحرین به گِل نشسته است.
🔸 نتایج تحقیقات درباره دلایل به گِل نشستن کشتی جنگی آمریکا در بحرین نشان میدهد، افسری که کاپیتان کشتی در هنگام صرف غذا مسئولیت را به او واگذار کرده بود،کشتی را از مسیر خارج کرده و آن را به گل نشانده است؛ آن هم طی فقط ۲۰ دقیقه!
https://kayhan.ir/001CvT
@Kayhan_online
🔰 بانیان خسارات برجام میخواستند توانمندیهای دفاعی را هم واگذار کنند!
🔸معامله با غرب بر سر تواناییهای دفاعی و میدانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، راهکار کسانی بود که پیشبرد اهداف خود را در تکمیل پروژه برجام با نسخههای دوم و سوم جستوجو میکردند.
🔸روزنامه ایران در بررسی «آدرس اشتباه حامیان برجام ۲ و ۳» نوشت:
🔻روحانی تنها چند ماه پس از دستیابی ایران و کشورهای 1+5 به توافق هستهای و بدون راستیآزمایی طرف مقابل، با گفتن اینکه «برجام یک تمام شد، همه باید برای اجرای برجام ۲ به صحنه بیایند»، خود را برای مذاکره پیرامون زیادهخواهی کشورهای غربی آماده نشان داد.
🔻بنابراین میشد تصور کرد که او چند سال بعد با تنزل دادن خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام به یک اتفاق عادی و دست چندم، چشم خود را بر عهدشکنی غرب ببندد. اوج غفلت از واقعیات صحنه، یک سال پس از خروج ترامپ و تصویب یکی پس از دیگری تحریمهای این کشور روی داد که روحانی در مواجهه با آن سیاست «صبر استراتژیک» پیشه کرده بود و در عین حال نسبت به سیگنالهای ارسالی واشنگتن به مذاکره دوجانبه، خود را بیمیل نشان نمیداد.
🔻روحانی نه تنها برای این پرسش پیچیده ناظران که «ایران در مواجهه با توافقی که به مبادلات مالی و فروش نفت آن کمک نمیکند، نهایتا چه خواهد کرد؟» پاسخی نداشت بلکه در ماههای پایانی دولتش که با وجود نظام سختگیرانه تحریمهای ایالات متحده ادعا کرد: «فرصت دستیابی به توافق را از دولت دوازدهم گرفتند، برای از دست رفتن این فرصت متاسفیم.»
🔸اشاره او به مذاکراتی بود که دیپلماتهایش در پی روی کار آمدن «جو بایدن»، رئیسجمهور دموکرات آمریکا برای احیای توافق هستهای به جریان انداخته بودند و به نظر میرسید که گزینه مهم دولت دوازدهم برای به مقصد رساندن این فرآیند دیپلماتیک، «چراغ سبز» به درخواستهای زیادهطلبانه آمریکا فارغ از چهارچوب توافق هستهای مبنی بر پیوست کردن برجام ۲ و ۳ به مذاکرات بازگشت به برجام باشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CwV
@Kayhan_online
مروری بر رشد منفی جمعیت در شرق آسیا
🔰 «کالبد شکافی یک سقوط»
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸کم شدن رشد نرخ زاد و ولد و حتی در برخی از مناطق رشد منفی جمعیت تبدیل به یکی از مشکلات برخی از کشورهای توسعه یافته جهان، به ویژه در شرق آسیا، شده است، مسئلهای که در طول زمان نتایج ناگواری را به دنبال خواهد داشت. در واقع این «سقوط» جمعیت این امکان را دارد که تبدیل به یک «بحران» در این کشورها شود.
🔸 سال ۲۰۲۲ نخستین کاهش جمعیت چین از سال ۱۹۶۱ در دوران قحطی بزرگ دوران «مائوتسه تونگ» رخ داد. با کاهش نرخ زاد و ولد و موج مرگ و میر ناشی از کرونا پس از پایان قرنطینه شدید جمعیت این کشور برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت که انتظار میرود اثرات طولانیمدت عمیقی بر پتانسیل رشد اقتصاد چین داشته باشد. در نتیجه سیاست تک فرزندی که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ اجرا شد و شهرنشینی سریع آن دوره، نرخ زاد و ولد این کشور دهها سال است که در حال کاهش بوده است.
🔸اما مورد ژاپن؛ این کشور در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است در حالی که سالهاست دولت ژاپن تلاش میکند، تا با ارائه مشوقهای نقدی و در نظر گرفتن یک سال مرخصی برای والدین، مردم را به داشتن فرزند بیشتر تشویق کند. اما این تلاشها تاکنون راه به جایی نبرده و نتوانسته است نمودار کاهش جمعیتی این کشور را معکوس کند.
🔸هشت تا نُه سال متوالی است که آمار تولد نوزادان در کره جنوبی، نمودار رشد جمعیت این کشور ثروتمند آسیایی را روی منحنی نزولی قرار داده است. به استناد آمارها، کره جنوبی با کاهش نوزاد روبهرو شده است. زیرا بسیاری از جوانان در مواجهه با رکود اقتصادی و قیمتهای بالای خانه، بچهدار شدن را به تعویق میاندازند یا از بچهدار شدن منصرف میشوند. کره جنوبی اولین کاهش طبیعی جمعیت خود را در سال ۲۰۲۰ گزارش کرد و از آن زمان روند کاهش جمعیت ادامه دارد.
#نگاه
https://kayhan.ir/001CvV
@Kayhan_online