🔰 ویژگیهای رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی از منظر شاگرد شایسته امام (ره)
آیتالله رجبی، رئیس موسسه امام خمینی(ره) در همایش خادم جمهور:
🔸️رئیس جمهوری که در کشور ما انتخاب میشود دومین مقام اثر گذار در جمهوری اسلامی است. بر اساس اندیشه علامه مصباح(قدس سره) معیار اول رئیس جمهور تراز آن است که باید آگاه از اهداف تشکیل این نظام باشد. معتقد به آن اهداف باشد و باورمند به این باشد که این اهداف را باید عملی سازد و متجلی کند.
🔺اگر کسی باور داشته باشد که همه چیز دست خدا است، آن موقع برای حل مشکلات دنبال حل مشکل دینی می گردد اما اگر کسی چنین اعتقادی نداشت میگوید برای پیشرفت راهی جز همان پیشرفت غربی نداریم و حتی می گوید که اگر اسلام هم معارض با توسعه باشد، باید اسلام را کنار بزنیم، این یعنی ریل از انقلاب اسلامی تغییر کرده است.
🔸بر اساس اندیشه علامه مصباح(قدس سره)، شاخص دوم برای رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی این است که ساختار جمهوری اسلامی را باور داشته باشد. ما در جمهوری اسلامی ساختاری را داریم که در راس آن ولایت فقیه قرار دارد. مقام تشریفاتی هم نیست. هیچ چیز دیگری این را تبصره و کنار نمی زند. رییس جمهور باید این نظریه را به لحاظ فکری شناخته، و به لحاظ قلبی باور داشته باشد که این بهترین نظام سیاسی است. باید پیوند دلی به چنین ساختار و ولایتی داشته باشد و در مقام عمل هم تلاش کند که این جایگاه تقویت شود و مورد توجه باشد.
🔺حاج قاسم سلیمانی فرمودند که «یکی از شئون عاقبت بخیری این است که ارتباط قلبی و دلی با کسی که سکان این کشور را دارد، داشته باشیم». اگر به ولی فقیه عشق می ورزیم باید کسی رئیس جمهورمان باشد که به ایشان عشق بورزد.
🔸️شاخص سوم از دیدگاه علامه مصباح این است که با تقوا باشد. اگر دستوری را خدا فرموده، مهم است، نباید فکر کند که برخی احکام خیلی مهم نیستند. اگر رئیس جمهور از برخی احکام عبور کند مدتی بعد از برخی خطوط دیگر هم میگذرد. تقوا اگر نبود اسلام با چیزهای دیگری تغییر میکند. به خاطر رفع تحریمها، ارزشها به حاشیه میرود که این نتیجه بیتقوایی است.
🔺خدا رحمت کند شهید عزیزمان آیت الله رئیسی را که اینگونه بود. چقدر طعنه شنید؛ آنقدری که رهبر عزیزمان فرمود دلم برایش سوخت. اما مسیر را رها نکرد، مسیر را تغییر نداد. ثابت قدم ماند. بخشی را می توانست و نگفت و بخشی هم از اسرار نظام بود و همه را تحمل کرد و این تحمل، نتیجه تقوا است.
🔸️چهارمین و آخرین ویژگی که علامه مصباح(رحمت الله علیه) برای رییس جمهور تراز انقلاب اسلامی اشاره می کنند، حسن تدبیر است. این ارتباط با ولایت و ساختار را اگر رئیس جمهور می خواهد تثبیت کند، باید با راه های پیاده کردن اسلام در جامعه، آشنا بوده، مشرف بر مسائل روز باشد، مشرف بر مسائل جهانی باشد. خب ما شاهدیم پشتیبانی که این شهید عزیز از جبهه مقاومت کرد، از مواردی بود که نمیتوانست بیان کند.
🔺این وعده صادقی که همه جهان را متحول کرد و بعد از آن جهان تعاملش با ما تغییر کرده، در چنین موقعیتی رییس جمهور باید درک کند که ما وظیفه مان حمایت از جبهه مقاومت است و شهید رئیسی همینطور عمل کرد. اما قبلا هم رئیس جمهوری آمد و همان ابتدا میگفت که تا کی میخواهید ادامه دهید و ما نمیتوانیم از مقاومت پشتیبانی کنیم. او نمیفهمید که جبهه مقاومت برای تثبیت جایگاه ما در منطقه و جهان چه نقشی دارد، شاید هم میفهمید و عامدانه و به دلیل دیگری مخالفت می کرد.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تحلیل آماری نامنویسی داوطلبان انتخابات
🔸از ۲۸۷ مراجعه کننده به ستاد انتخابات کشور در ۵ روز مهلت نامنویسی ، ۸۰ داوطلب صلاحیت ثبتنام قطعی پیدا کردند.
🔸بیشترین آمار ثبتنام کنندهها مربوط به نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی با ۵۲ نفر بود.
@Kayhan_online
#توییت
📸 پاسخ زاکانی به ابراز احساسات انتخاباتی جهانگیری
🔸شما ۸ سال فرصت داشتید درک عمیق خود را در کشور پیاده کنید که نتیجهاش را مردم عمیقا درک کردند.
🔸در دو نوبت رقابت انتخاباتی و سه سال دولت شهید جمهور هم بیشترین توهینها و بداخلاقیها را علیه شهیدرئیسی به کار بردید و تخریبش کردید.
🔸نسخه واقعی احیای سرمایه اجتماعی، زنده کردن مجدد شعارهای انقلاب بود که پرچمش را رئیسی عزیز بدست گرفت؛ باید همچنان حفظش کرد و راهش را با خدمت صادقانه ادامه داد.
#به_عقب_برنمیگردیم
@Kayhan_online
🔰 ملت ایران به رئیسجمهور فعّال، پُرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب احتیاج دارد
🔸رهبر انقلاب: ملّت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیدهی بینالمللی، منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خودش را تثبیت کند و ظرفیّتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خودش را به مرحلهی بُروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پُر کند، احتیاج دارد به یک رئیسجمهور فعّال، پُرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب.
🔺بخشی از بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۳/۱۴
@Kayhan_online
📰 #روزنامه_کیهان
چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
🔹️رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره):
پیشبینی امام(ره) درباره آینده فلسطین در حال تحقق است
🔹️ علی باقری با سیدحسن نصرالله و رهبران مقاومت دیدار کرد
🔹️با پایان موعد نامنویسی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری
۸۰ نامزد ثبتنام کردند بررسی صلاحیتها آغاز شد
🔹️ جوگیری بیخودی و تحلیل باسمهای متهم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان
@kayhan_online
رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره):
🔰 پیشبینی امام(ره) درباره آینده فلسطین در حال تحقق است
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دوشنبه در اجتماع عظیم مردم در سیوپنجمین سالگرد عروج حضرت امام خمینی(ره) با تبیین اهمیت و برجستگی مسئله فلسطین در دیدگاهها و رویکردهای امام راحل، تأکید کردند:
🔻پیشبینی ۵۰ سال قبل امام بزرگوار درباره فلسطین، بهتدریج در حال تحقق است و عملیات معجزهآفرین طوفانالاقصی با باطل کردن نقشه وسیع دشمنان برای تسلط بر منطقه و جهان اسلام، رژیم صهیونیستی را در مسیر اضمحلال قرار داده و در پرتو ایستادگی ایمانی و تحسینبرانگیز مردم غزه، رژیم اشغالگر در مقابل چشم جهانیان در حال ذوب شدن است.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001DHd
@Kayhan_online
🔰 هوای تهران آلوده شد
🔸شاخص کیفیت هوای تهران بر روی عدد ۱۰۴ قرار گرفته و هوا برای گروه های حساس جامعه آلوده است.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رعدوبرق در مناطق مرکزی و غربی کشور
🔸هشدار سطح نارنجی در برخی نقاط کشور از جمله ارتفاعات شرقی استان گیلان، ارتفاعات غربی مازندران، البرز و تهران صادر شده است.
🔸مناطق مرتفع استانهای البرز و تهران نیز در ساعات بعداز ظهر ابری است و رگبار و رعدوبرق پیشبینی شده است.
@Kayhan_online
🔰 جوگیری بیخودی و تحلیل باسمهای متهم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان
🔸محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان مدعی شد روحانیون برای اولینبار از سال ۱۳۶۰ خود را به کلی از انتخابات کنار کشیدهاند.
🔸عباس- ع در شبکه ایکس نوشت: «به نظر میرسد پس از ۱۳۶۰، این اولین دورهای است که روحانیون خود را بهکلی از انتخابات کنار کشیدهاند. ظاهرا روحانیون بزرگشده در این ساختار، برای رایآوری خود شانسی قائل نیستند».
🔸تحلیل باسمهای این طوری است که شبهتحلیلگر، ذهنیت خود را به واقعیت تحمیل میکند. اولا چهار نفر از ثبتنام کنندگان، روحانی هستند و دو نفر از آنها (آقایان میرتاجالدینی و پورمحمدی)، سوابق ارشد اجرائی و مدیریتی در حد معاون پارلمانی رئیسجمهور، وزیر کشور، وزیر اطلاعات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و... دارند.
ثانیا آقایان بنیصدر، رجایی، و احمدینژاد، سه رئیسجمهوری هستند که روحانی نبوده، اما رئیسجمهور شدهاند. هر سه آنها هم کمابیش در دوران نامزدی انتخابات، از حمایت بخشی از روحانیت برخوردار بودهاند. ثالثا جزو ملاکهای نامزدی ریاستجمهوری، رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبّر بودن است، نه روحانی بودن.
🔸یادآور میشود نشریه ضد انقلابی پیکنت، در آخرین روزهای دولت خاتمی، بخشهای قابل انتشار ملاقات نفوذی خود با حجاریان را اینگونه منتشر کرده بود:
🔻«در یکی از کوچههای فرعی خیابان نوفللوشاتو، یکی از ساختمانهای ریاستجمهوری قرار دارد، وارد این ساختمان قدیمی که میشوید، تابلویی در روبهرو نظرتان را جلب میکند که با امضای حراست ریاستجمهوری از مکالمهکنندگان میخواهد در هنگام صحبت پشت تلفن احتیاط کنند و مواظب شنود بیگانگان باشند. این تابلوها همهجا حتی کنار در آسانسوری که سوار آن میشوم تا در طبقه دوم به مصاحبه با حجاریان بروم، به چشم میخورد. او در گفتوگویی که داشتم، گفت؛ ترجیح میدهم درباره خاتمی صحبت نکنم مبادا که به او بربخورد. او با ما تفاوت داشت. خاتمی روحانی بود و گروه خونیاش بیشتر به مجمع روحانیون میخورد. حزب مشارکت ما هم با مجمع خیلی فرق دارد. هرچند خاتمی در بین اعضای مجمع بهترین است. مجمع روحانیون، بدترین خیلی دارد. ما از ابتدا هم میدانستیم خاتمی با ما فرق دارد. بین اجزای سیستم فکری او سازگاری وجود ندارد. او آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زد.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DIR
@Kayhan_online
🔰 مرتجعان سیاسی و سیاستهای تاریخگذشته
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸۷ ژوئن ۲۰۱۳ (۱۷ خرداد ۱۳۹۲) مناظرات انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری ایران در ساختمان شیشهای رسانه ملی؛ بینندگان ویژهای فرسنگها آن طرفتر در واشنگتن داشت. «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا یکی از این بینندگان بود که علیرغم اختلاف زمانی بسیار میان تهران و واشنگتن نهتنها به تماشای این برنامه نشست بلکه روز بعد، متن کامل گزارش آن مناظره را در دفتر کارش مرور کرد.
🔸مناظره ۷ ژوئن ۲۰۱۳ (۱۷ خرداد ۱۳۹۲) یک خصوصیت قابل توجه برای مقامات آمریکایی داشت و آن اینکه برای اولین بار سیاست کلان جمهوری اسلامی در حوزه هستهای میان چهرههای برجسته سیاسی و صاحب نفوذ ایران در مقابل چشم میلیونها بیننده مورد مناقشه اساسی قرار میگرفت. نقدهای بیرحمانه نامزدهای مخالف، تقریبا یک درونمایه مشترک داشت که «مقاومت مقامات وقت ایران در برابر زیادهخواهیهای طرف غربی را سرزنش میکرد.» یکی از جملات مورد توجه آن برنامه از نظر «هیلاری کلینتون» صحبتهای «حسن روحانی» بود؛ آنجا که گفت:
🔻همه مشکلات ما از همینمقاومت ناشی میشود. خوب است که سانتریفیوژهای ما بچرخد، اما به شرط آنکه چرخ زندگی و معاش مردم هم بچرخد.» این شاید اولین نشانهها از سیاست خسارتبار دولت آقای روحانی در شرطیسازی اقتصاد کشور بود.
🔸صحبتهای آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتیاش کاری کرده بود که وقتی محمدجواد ظریف و عباس عراقچی در اولین جلسات مذاکراتشان با 5+1 از عدم تأثیر تحریمها بر ایران میگفتند، هیچکس در تیم مذاکرهکنندگان غربی حرف آنها را جدی نمیگرفت. «وندی شرمن» معاون سیاسی وقت وزیر خارجه آمریکا و یکی از مذاکرهکنندگان ارشد آمریکایی درباره اولین جلسات مذاکراتی با دیپلماتهای آقای روحانی مینویسد:
🔻«تیم مذاکرهکننده ایران مدعی شدند که تحریمها به آنها آسیبی نرسانده است. این ادعای پوچی بود، ولی برای حفظ غرورشان ضروری بود.»
🔸یکی از عبرتهای انتخابات ۱۳۹۲ این بود که جای نقد و بررسی سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در فضای عمومی، میان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی و مقابل چشم میلیونها ناظر داخلی و خارجی نیست! این سیاستها میتواند قابل تغییر، نقد و بهینهسازی باشد اما صرفا در جلسات تخصصی، با حضور کارشناسان و با رویکردی ملی و فراجناحی میشود آنها را بازنگری و تغییرات احتمالی را توسط نهادهای بالادستی در سیاستگذاریها اعمال کرد.
🔸فهرست بلند موفقیتهای دولت کوتاه سیزدهم سندی گویاست که ثابت میکند مسیر پیشرفت و توسعه ایران بدون توجه به تحریمها و با فرض دائمی بودن آنها بسیار دستیافتنی و واقعبینانهتر از مسیری است که در آن چشم به دستان غرب دوختهاند و به میز مذاکرات و توافق با آمریکا امید بستهاند. کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو به دنبال اولویت دادن به مسئله تحریمها برای گشایش اقتصادی هستند سالهاست که از تحولات روز ایران و جهان عقب ماندهاند.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001DIU
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 آتشبس در غزه، خیلی دور خیلی نزدیک
🔸دوباره موضوع آتشبس در غزه بر سر زبانها افتاده است و کشورهایی که یکی از طرفهای مذاکره هستند میگویند: «این بار خیلی به آتشبس نزدیک شدهایم.» گفته میشود، رژیم اسرائیل به خواستههای اصلی حماس تن داده و رسیدن به یک توافق پایدار، دور نیست! اما آیا واقعاً نتانیاهو که عمر سیاسی و آزادیاش به ادامه جنگ غزه گره خورده، با آتشبس موافقت میکند؟
🔸خبرهای غیر رسمی نیز میگویند، طولانی شدن این جنگ و افزایش بیسابقه فشارهای افکار عمومی علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا را واداشته تا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد، چرا که آمریکا حدود ۵ ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری در پیش دارد و بایدن اگر یک دلیل برای باختن در این انتخابات داشته باشد، در کنار جنایات نتانیاهو قرار گرفتن است.
🔸سخنگوی وزارت خارجه قطر نیز دیروز گفت که پیشنهادات رژیم اسرائیل را درخصوص آتشبس در غزه و آزادی اسرا دریافت کرده است که منعکسکننده مواضع مطرح شده از سوی رئیسجمهور آمریکاست.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DHg
@Kayhan_online
🔰 ضربالاجل دو هفته بانک مرکزی به هیأت مدیره بانکها برای نرخ سود بانکی
🔸معاون نظارت بانک مرکزی با هشدار به هیأت مدیره بانکها در مورد رعایت نرخ سود مصوب تأکید کرد: بانکهای متخلف باید حداکثر طی دو هفته آینده نسبت به اصلاح نرخ غیرمتعارف سود سپرده ها اقدام کنند، در صورت عدم اصلاح، با این دسته از بانکها حتی تا سلب صلاحیت ارکان مدیریت آن برخورد خواهد شد.
🔸بانک مرکزی در یک ماه آینده برای بررسی و ابطال سپردههای با نرخ بالا اقدام خواهد کرد.
🔸سپردههایی که به علت نرخهای بالا ابطال و به بانک دیگری منتقل شدهاند، به صورت ویژه رسیدگی میشود.
@Kayhan_online
🔰 احزاب اصلاحطلب منفعل خود را بازنشسته کنند
🔸یک روزنامهنگار اصلاحطلب با اشاره به آشفتگی انتخاباتی در میان جبهه اصلاحات و عدم نامزدی برخی افراد سرشناس مانند محمدرضا عارف و محمد صدر، از افراد تصمیمگیر در این طیف خواست خود را بازنشسته اعلام کرده و نام تشکلهایشان را از «حزب سیاسی» به «دورهمی دوستانه» تغییر بدهند.
🔸مازیار خسروی همکار سابق روزنامه شرق که اکنون سردبیر روزنامه اینترنتی فراز است، در پایان ثبتنام نامزدهای انتخابات نوشت:
🔻شب گذشته در شرایطی به اصلاحطلبان توصیه کردم با تمام توان برای متقاعد کردن محمدرضا عارف به نامنویسی در انتخابات بکوشند که همه خبرها و نشانهها خلاف آن مینمود. پیشبینی میکردم توصیهام در میان این جناح سیاسی، پژواک درخوری نخواهد یافت و بخش اعظم واکنشها و نظرات در شبکههای اجتماعی نیز، منفی و انتقادی باشد. هر دو پیشبینی درست از آب درآمد.
🔻همه دیدگاههای مردمی البته که محترم و ارزشمندند؛ چه آنان که شرکت در انتخابات را از اساس منتفی و بلاموضوع میدانند چه دیگرانی که منتقد کارنامه عارف در مقام ریاست فراکسیون امید هستند، یا باور دارند او توانایی جلب آرا و موجآفرینی در جامعه را ندارند.
🔻مخاطب و روی سخن اصلی این نوشته اما به روشنی، کنشگران و احزاب اصلاحطلب بودند؛ جریانی که لابد خود را یک نیروی سیاسی زنده و پویا میداند و انتظار میرود در بزنگاههای سرنوشتساز، مسئولانه و واقعبینانه سیاستورزی و عمل کند. اکنون مهلت ثبتنام به پایان رسیده و چه بخواهیم چه نخواهیم، از میان نزدیک به ۸۰ نامزدی که ثبتنام کردهاند، یک نفر برای ۴ سال آینده عهدهدار سمت ریاست جمهوری خواهد شد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DIQ
@Kayhan_online
کیهان به مناسبت روز جهانی محیط زیست بررسی میکند
🔰 نگاهی به دستاوردهای محیط زیستی رئیسجمهور شهید
👤 #مهدی_برازنده
رسیدگی به ۴۱۱ ابَرپروژه محیطزیستی ناقص
🔻یکی از تاکیدات رئیسجمهور شهید درباره اجرای پروژههای مختلف، در نظر گرفتن مجوزهای محیطزیستی برای پروژههای مذکور بود، بدین صورت که اگر پروژهای پیوست محیطزیستی نداشت، نباید کلنگزنی و اجرا میشد...
برگزاری اولین نشست بینالمللی گرد و غبار
🔻برای نخستینبار نشست بینالمللی و منطقهای مقابله با پدیده گرد و غبار برگزار شد و دولت موفق شد قطعنامهای در این راستا در ششمین مجمع جهانی محیطزیست به تصویب برساند.
تلاش برای نجات دریاچه ارومیه
🔻دریاچه ارومیه به عنوان نگینی در شمالغرب کشورمان همواره به دلایل متعدد، مورد تهدید خشک شدن قرار گرفته بود و دولتهای مختلف نیز همواره برای احیای آن شعارهای زیادی دادهاند، با این حال، رئیسجمهور شهید با مجموعه اقداماتی از جمله اجرای انتقال آب از مخزن سد کانی سیب، این آرزو را تبدیل به عمل کرد.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001DHv
@Kayhan_online
🔰 افغانستان چگونه به بازی دو سر باخت برای آمریکا تبدیل شد؟
🔸فرانک مکنزی، فرمانده سابق نیروهای آمریکا در خاورمیانه(سنتکام) در کتاب خاطراتش توافقنامه دوحه با طالبان را «یکی از بدترین اشتباهها در مذاکره» خواند که در زمان دو رئیسجمهور آمریکا انجام شد.
🔸او در زمان مذاکرات با طالبان در دوحه و خروج آشفته سربازان آمریکا از افغانستان فرماندهی سنتکام را برعهده داشت. مکنزی در گفتوگو با برنامه «رو در رو با ملت» شبکه سیبیاس گفت: توافقنامه دوحه میان آمریکا و طالبان، دولت افغانستان (اشرف غنی) را نابود کرد.»
🔸او افزود: در توافقنامه دوحه بخصوص با مشخص کردن جدول زمانی خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، طالبان دیدند که بدون توجه به پیامدها، مشتاق خروج هستیم و آمریکا اقداماتی را که طالبان هم باید انجام میداد، دنبال نکرد.
🔻به عقیده او، دو رئيس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و جو بایدن، اهداف سیاسی خروج از افغانستان را بدون توجه به پیامدهایش دنبال کردند.
🔸کتاب خاطرات فرانک مکنزی با عنوان «نقطه ذوب؛ فرمانده عالی و جنگ در قرن ۲۱»، قرار است به زودی منتشر شود. او در این کتاب به مأموریت سه ساله خود در فرماندهی نیروهای آمریکا در خاورمیانه از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ پرداخته است.
🔸گفتنی است افغانستان، تلهای بود که آمریکا برای شوروی چید؛ سپس حماقت کرد و خود هم در آن پا گذاشت و هزینههای گزاف از جمله چند هزار کشته داد. برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر، زمانی که گروهی از جهادیون (طالبان بعدی) را در افغانستان علیه شوروی به خدمت گرفتند، گفت «ما این فرصت را داریم که به روسها، جنگ ویتنامشان را عرضه کنیم. برای ده سال، مسکو مجبور بود در جنگی وارد شود که توانایی پیشبرد آن را نداشت و به فروپاشی انجامید».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DIP
@Kayhan_online
🔰 روسیه برای نخستین بار با سلاحهای آمریکایی مورد حمله قرار گرفت
🔸به گفته منابع روسیه، اوکراین برای نخستینبار از تسلیحات ساخت آمریکا علیه اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده کرده است.
🔸ظاهراً هیچ یک از تهدیدها و هشدارهای بینالمللی علیه استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی علیه خاک روسیه تاکنون مؤثر واقع نشده است و ناتو روز به روز در جنگ روسیه موضع تهاجمیتری میگیرد، ولو به قیمت نابودی کامل اوکراین.
🔸دیروز رسانهها به نقل از وزارت دفاع و ارتش روسیه گزارش کردند که ارتش اوکراین استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی علیه خاک روسیه را آغاز کرده است. به گفته آنها «هیمارس» که سیستم راکتی دوربرد است توسط اوکراین شنبه عصر علیه خاک روسیه به کار برده شده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DHi
@Kayhan_online
🔰 اگر انتخابات مهندسیشده بود که شما وزیر نمیشدید!
🔸سخنگوی دولت روحانی و وزیر رفاه وی در اظهارنظری عجیب ادعا کرد: انتخابات مهندسیشده است!
🔸در حالی که بالغ بر ده نفر از طیف مدعیان اعتدال و اصلاحات در انتخابات ثبتنام کردهاند، علی ربیعی نوشت:
🔻«آنچه که این روزها جامعه در صحنه سیاسی انتخابات با تعجب شاهد بود، به نظرم نگرانکننده و موروث انتخابات مهندسیشده، کوچک و کوچکتر شدن مداوم گردش نخبگان، غربالگری مداوم در نظام سیاسی و بیرون ماندن بسیاری از بزرگان، جامعه بیمیانجی و بیسامانی سیاسی است. اهتمام به صندوقها به عنوان میانجیگران سیاسی و اجتماعی، هم وظیفه دولتها و هم وظیفه آحاد جامعه است و اتفاقا نوع کنش دولتهاست که نسبت مردم و رفتار مشارکت را مشخص میکند. انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ در ایران، نمونه قابل تببین و قابل تفسیر است».
🔸ادعای مهندسیشدگی انتخاباتهای قبلی در حالی است که بارها نامزدهایی از طیفهای مختلف در انتخابات ریاستجمهوری و مجلس و شورای شهر را به دست گرفتهاند. در همین انتخابات اخیر مجلس با وجود همراهی برخی احزاب عضو جبهه اصلاحات با گروهکهای حامی تحریم، طیف دیگری از احزاب اصلاحطلب، فهرستی ۱۶۵ نفره ارائه کردند که بنا بر ادعای رسانههای خودشان ۸۰ تا ۱۰۰ نفر از آنها راهی مجلس شدهاند.
🔸این طیف در انتخابات مجلس یازدهم با سه فهرست حضور داشت اما ناکام در جلب اعتماد مردم بود و در انتخابات سال ۱۴۰۰ نیز در کنار مهرعلیزاده و همتی (با دو میلیون و چهارصد هزار رای)، فهرست جمهور را هم برای انتخابات شورای شهر با امضای خاتمی ارائه کرده بود اما نفر اول آن لیست در تهران، 39هزار رای آورد.
🔸گفتنی است آقای ربیعی عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات سال ۱۳۸۸ بود؛ انتخاباتی که با همراهی مدعیان اصلاحطلبی همراه بود اما آنها با ادعای دروغین تقلب زیر میز جمهوریت زدند و به مدت هشت ماه کشور را گرفتار ناامنی و آشوب کردند. در حقیقت برخی اعضای ستاد موسوی، با تغییر کاربری ستاد انتخاباتی، آن را به ستاد فرماندهی آشوب تبدیل کردند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DIO
@Kayhan_online
🔰 ترامپ برای فرار از زندان به دیوان عالی آمریکا متوسل شد
🔸رئیسجمهوری پیشین آمریکا از دیوان عالی این کشور خواسته است که، در پرونده جنائی مربوط به او درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلمهای غیراخلاقی مداخله کند.
🔸از سوی دیگر و در حالی که هنوز اخبار دادگاه ترامپ تیتر یک بسیاری از رسانههای آمریکاست رسانههای این کشور از آغاز محاکمه «هانتر بایدن» پسر جو بایدن خبر میدهند. به گزارش ایرنا از نیویورک محاکمه هانتر بایدن از روز دوشنبه به وقت محلی با سه اتهام حمل و مخفی کردن غیرقانونی اسلحه آغاز شده است که در صورت مجرم شناخته شدن حداکثر ۲۵ سال زندان در پی خواهد داشت.
🔸بر اساس این گزارش با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) و نیز مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق جمهوریخواه آمریکا از سوی هیئت منصفه دادگاه نیویورک، برخی از جمهوریخواهان احتمالاً تلاش خواهند کرد تا این پرونده را در مرکز توجه قرار دهند. این اولین مورد از دو محاکمهای است که پسر بایدن رئیسجمهور آمریکا امسال با آن مواجه است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DHk
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصوبه های امروز دولت در حوزه امور دانشجویی و حمایت از دانشجویان دانشگاهها
سخنگوی دولت:
🔸آیین نامه جامع بورس تحصیلی دانشجویان ایرانی در راستای ارتباط موثر بین جامعه، صنعت و دانشگاه و توسعه عدالت آموزشی و ایجاد انگیزه بین دانشجویان و جذب برخی اعضای هیئت علمی مورد نیاز تصویب شد.
🔸مصوبه دوم حمایت از دانشجویان کم بضاعتی بود که در حوزه تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکتری تحصیل میکنند و دولت آیین نامههایی را به منظور جهتدهی حوزههای آموزشی و پژوهشی و حمایت از استعدادهای برتر که در حوزه دکتری تحصیل میکنند تصویب کرد که بر مبنای آن بتواند بورس تحصیلی به دانشجویان دکتری برتر اعطا کند.
🔸همچنین مصوبهای در راستای تسهیل جذب دانشجویان بینالمللی به تصویب رسید.
@Kayhan_online
نگاهی آماری به بیست و سومین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال
🔰 بیشترین برد و کمترین باخت به پرسپولیس و استقلال رسید
🔸در پایان بیستوسومین دوره لیگ برتر فوتبال ایران تیمهای پرسپولیس بیشترین برد و استقلال کمترین باخت را بهدست آوردند.
🔸لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ شنبه شب (۱۲ خرداد) به ایستگاه پایانی خود رسید. پرسپولیس جام قهرمانی را بالای سر برد و تیمهای صنعت نفت آبادان و پیکان راهی لیگ دسته اول شدند. مربع استقلال، سپاهان، پرسپولیس و تراکتور تا نیمفصل لیگ بیستوسوم مدعی قهرمانی بودند، اما استقلال و پرسپولیس رفتهرفته خودشان را از سایر تیمها جدا کردند و نمایندگان ایران در فصل آینده لیگ نخبگان آسیا شدند.
🔻سرخابیها برترین آمار لیگ را درو کردند و بدترین آمار هم نصیب تیمهای صنعت نفت، پیکان و فولاد شد.
🔸سپاهان از هفتههای پایانی نیمفصل اول گرفتار افتی محسوس شد که این تیم را از قهرمانی دور کرد. قهرمان پنج دوره لیگ برتر با وجود خریدهای مازادی چون احسان پهلوان و عیسی آلکثیر، به لطف درخشش شهریار مغانلو، رضا اسدی و رامین رضاییان از خط آتش زهرداری بهره میبرد و روزهای سختی برای رقبا ایجاد میکرد.
🔸نفت در هفتههای پایانی فصل گذشته به شکلی معجزهوار در لیگ برتر ماند و آبادانیها شبی پُرشور را در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ تجربه کردند. با این حال امسال خبری از معجزه نبود و صنعت نفت از هفتههای نخست، خودش را پای ثابت تیمهای رقابتکننده برای فرار از سقوط معرفی کرد. عبدالله ویسی، سهراب بختیاریزاده و فراز کمالوند هیچکدام نتوانستند مانع حرکت تختهگاز نفت بهسوی لیگ یک شوند تا هشت سال حضور برزیل ایران در لیگ برتر به پایان برسد.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001DI4
@Kayhan_online