نگاهی به مستند «سایه حقیقت»
🔰 لایههای زیرینِ زندگی در رژیم صهیونیستی
👤 #فاطمه_قاسمآبادی
🔸مستند «سایه حقیقت» ساخته «یوتام گوندلمان» محصول سال ۲۰۱۷ اسرائیل است. این مستند، روایت قتل دختر نوجوان ۱۳ ساله اسرائیلی را در توالت مدرسهاش دنبال میکند که به بدترین شکل سلاخی شد و هنوز هم قاتل احتمالیاش آزاد است....
🔸پرونده تا سالها نیمه کاره و باز باقی میماند تا اینکه در نهایت یک روز مردی به پلیس مراجعه میکند و عنوان میکند هفت سال قبل در شب حادثه، دوست دخترش با نام مخفف «ای کی»، به او چاقو و پیراهن خون آلودش را نشان میدهد و میگوید که در آن روز، به مدرسه مورد نظر رفته و با تغییر شکل در توالت، منتظر مانده و دختری را کشته است....
🔸در انتها مستند سایه حقیقت در حالهای از ابهام تمام میشود و تا آخر هم معلوم نمیشود که ای کی، که از قضا خانواده رده بالای نظامی هم دارد، با این شدت علاقه به خون و آدم کشی چه کاره است که اینقدر از او حمایت میشود؟ و چرا باید فردی با چنین روح و روان بیماری دوباره به جامعه برگردد و آزاد شود!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DMS
@Kayhan_online
هیاهوی استادیومی
یا رقابت اخلاقی و عقلانی؟ -۱
🔹برخی فعالان سیاسی، غیر از رفتار های استادیومی، مهارت و آورده دیگری ندارند. رفتار استادیومی یعنی غوغا سالاری، هو و هیاهو، نفرین و آفرینِ بی حساب، و جنجال به قصد منفعل کردن داور یا بازیکنان تیم رقیب.
♦️هیجان البته تا آنجا که چاشنی رقابت باشد، عیبی ندارد و پذیرفته هم هست. اما اگر قرار باشد چاشنی، جای دستپخت و آورده و توانمندی را بگیرد، آنگاه مسابقه از غایت خود که آشکار کردن تیم توانمند تر و با برنامه تر و کاری تر است، منحرف می شود.
🔹در این صورت، بعید نیست که مسابقه فوتبال، به جای این که میدان نمایش مهارت های هر یک از رقبا باشد، تبدیل به رینگ بوکس و کتک کاری و ناسزاگویی، یا ریختن تماشاگرانی به وسط زمین و جیمی جامپ بازی شود.
♦️اولا باید ابراز خشنودی کرد از این که برخی فعالان سیاسی درک کرده اند رادیکالیسم کور سه چهار ماه قبل، رفتاری به دور از عقلانیت بوده است و شگرد تحریم انتخابات را که روش منسوخ و بیهوده گروهک های بله قربان گوی بیگانگان است، کنار گذاشته اند.
🔹برخی اصلاح طلبان عاقل همان زمان و بعد تر گفتند که رفتار تحریمی، همه جور باخت بود. نوشتند که تحریم، جبهه و تشکیلات نمی خواهد و تحریم کنندگان، به انتهای جایی پرت می شوند که سازمان منافقین، گروهک های تروریست دیگر و نهضت آزادی و، خود را انداختند و در تاریخ گم شدند.
♦️این که برخی احزاب، از منطق کور قهر و گروکشی بی حاصل دست برداشته و به بازی برگشته اند، یک موفقیت برای خود آنهاست و برای کشور هم مفید تر است.
🔹همچنین ایجاد هیجان استادیومی، تا جایی که چاشنی کار باشد و به گرم تر شدن فضا کمک می کند، پذیرفته است. اما همه چیز رقابت انتخاباتی، کُری خوانی استادیومی و خدای ناکرده، ناسزاگویی و فحاشی نیست. فراتر از اینها، نامزدها و گروه های حامی آنها در کنار تخطئه دیگری، باید "برنامه" و "کارنامه" داشته باشند.
♦️در این میان، فرق هیجان استادیومی با کُری خوانی و هیاهوی انتخاباتی این است که در استادیوم، هر تماشاگر طرفدار، به اندازه یک نفر دیده و نمایانده می شود. اما در فضای تبلیغات انتخاباتی، حجم غوغای پمپاژ شده، نه نشانگر شمار طرفداران، بلکه نمایشگر اغواگری رسانه ای است.
🔹اغوا برای کدام کار؟ مصادره به مطلوب و قاپیدن عنوان "مردم". نوعی چشم بندی و عملیات فریب برای تور کردن مردم. کرم یا ماهی کوچگ را سر قلاب زدن برای شکار ماهی های واقعی.
💢ادامه دارد
@Kayhan_online
هیاهوی استادیومی
یا رقابت اخلاقی و عقلانی؟-۲
♦️نباید اسیر هیاهوی بوقچی های انبوه رسانه ای شد که خود را "مردم" جا می زنند، یا می خواهند تولید عصبانیت و واکنش نسنجیده کنند، تا بتوانند تنور سردشان را این گونه با هیزم دیگری روشن سازند.
🔹انتخابات، مصاف قرمز و آبی نیست. در فوتبال، حتی اگر بدترین اتفاقات هم در ورزشگاه بیفتد، ماجرا ظرف چند ساعت تمام می شود و افراد به زندگی عادی بر می گردند.
♦️اما انتخابات، اگر غبار آلود و جنجالی و تبدیل به دعوای حیدری/ نعمتی شود، دود آن به چشم ملت و کشور خواهد رفت. انتخابات، فضای گفت و گو و نقد جدی، اما مستدل و مستند و محترمانه است.
🔹از ابتدایی ترین آداب چنین مسابقه سرنوشت سازی، اخلاق و ادب و انصاف و عقلانیت و سعه صدر و طمانینه و آرامش و حوصله و حِلم است.
♦️حِلم را به بردباری، درنگ و تامل، حوصله و شکیبایی، آرامی، خویشتنداری از هیجان غضب، و عقل معنا کرده اند، و نقطه مقابل آن را سبکسری، سبک مغزی و سَفَه (بیخردی) دانستهاند. بردباری در رفتار با دیگران و در مواجهه با ناگواریها که موجب میانهروی در امور و آرامش یافتن روان میشود.
🔹از حِلم به عنوان برترین عزت و بهترین یاور انسان یاد شده؛ و این که، منشأ وقار و حیا و تحمل است. همچنین حِلم را از نتایج عقل دانسته اند.
♦️هیجان زدگی و زیست هیجان، خسارت آفرین است. امیر مومنان (ع) در نامه ۶۶ نهج البلاغه، به ابن عباس فرمود: "...فَلا يَكُن أفضَلُ ما نِلتَ في نَفسِكَ مِن دُنياكَ بُلوغَ لَذَّةٍ أو شِفاءَ غَيظٍ ، ولكِن إطفاءَ باطِلٍ أو إحياءَ حَقٍّ ، وَليَكُن سُرورُكَ بِما قَدَّمتَ ، وأسَفُكَ عَلى ما خَلَّفتَ ، وهَمُّكَ فيما بَعدَ المَوتِ .
🔹برترین چیز نزد تو نباید رسیدن به لذت و یا خالی کردن خشم (خنک کردن دل)، بلکه باید خاموش کردن باطل و یا زنده کردن حق باشد. و بايد خوش حالى ات براى چيزى باشد كه [براى فردايت] پيش فرستاده اى، و افسوست به خاطر چيزى باشد كه به جا گذاشته اى تا ديگرى بهره مند گردد، و غمت براى پس از مرگ باشد".
♦️انتخابات پیش رو، انتخاباتی عادی نیست، فوق العاده است؛ به اقتضای شهادت رئیس جمهوری با اخلاص و خستگی ناپذیر، که در حین خدمت به شهادت رسید و داغ بزرگ او همچنان برای ملت ما تازه است، برگزار می شود.
🔹در این موقعیت، می توان و باید از انتخابات، حماسه ای در تراز تجلیل از شخصیت اخلاقی رئیس جمهور شهید ساخت، تا سرمایه پیشرفت ملی، موجب شادی دوستان ملت ایران و سرخوردگی دشمنان شود؛ ان شاء الله.
▪️محمد ایمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنگوی وزارت خارجه:
🎥 برنامه سفر سرپرست وزارت خارجه به عراق را تایید میکنم و هماهنگیهای اولیه برای انجام این سفر در حال صورت گرفتن است.
@Kayhan_online
صندوق بینالمللی پول گزارش داد
🔰 رشد ۲ برابری تولید ناخالص داخلی ایران در ۳ سال اخیر
🔸آمارهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمتهای جاری در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم بیش از دو برابر شده است.
🔸تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمتهای جاری در سال پایانی دولت دوازدهم برابر با ۱۹۵ میلیارد و ۵۲۸ میلیون دلار بوده که در سال ۲۰۲۳ به ۴۰۳ میلیارد و ۵۲۶ میلیون دلار رسیده است. به این ترتیب، میزان تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمتهای جاری ۱۰۶ درصد رشد کرده است. از طرفی، رتبه ایران از این لحاظ در سال ۲۰۲۰ برابر با ۵۱ و در سال ۲۰۲۳ برابر با ۳۷ بوده است که نشان از صعود ۱۳ پلهای ایران را دارد.
🔸تولید ناخالص داخلی ایران به لحاظ شاخص قدرت خرید(PPP) هم در دوره ریاستجمهوری شهید رئیسی با افزایش ۴۲۵ میلیارد و ۲۵۹ میلیون دلاری به حدود ۱۸۰۰ میلیارد دلار رسیده؛ به طوری که جایگاه ایران هم یک پله بهبود یافته و از جایگاه بیستم در سال ۲۰۲۰ به جایگاه نوزدهم در سال ۲۰۲۳ صعود کرده است.
🔸گفتنی است، افزایش تولید ناخالص داخلی، نتیجه افزایش رشد اقتصادی است. بر اساس بررسیهای انجام شده، تولید ناخالص داخلی در دولت شهید رئیسی نسبت به دولت روحانی، رشد قابل توجهی داشته که نتیجه استمرار رشد اقتصادی در دو سال اخیر است. بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ به رشد پنج درصدی دست یافت و در سال جاری میلادی هم رشد سه و دو دهم درصدی را تجربه خواهد کرد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001DNG
@Kayhan_online
5.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 وزاری خارجه در نشست بریکس به احترام شهید رئیسی و امیرعبداللهیان ایستادند و یک دقیقه سکوت کردند.
@Kayhan_online
نخست وزیر مجارستان:
🔰 غرب برای پرکردن جیبش جنگ اوکراین را به راه انداخت
🔸نخستوزیر مجارستان میگوید اروپا و آمریکا برای پُر کردن جیب خود و به چنگ آوردن ثروت روسیه جنگ اوکراین را به راه انداختهاند و هدف دیگری ندارند.
🔸دولت مجارستان طی ۲ سال گذشته بارها نسبت به جنگافروزی ناتو در اوکراین هشدار داده و مخالفت خود را گلاویز شدن با قدرتی مثل روسیه ابراز داشته است. به باور مقامات مجارستانی تحریم روسیه و تسلیح اوکراین با موشکهای دوربرد تنها به تشدید جنگ منجر شده و نهایت نیز به ضرر مردم اروپا خواهد بود و «بوداپست» حاضر نیست کاری علیه منافع خود انجام داده یا اصطلاحاً به پای خود شلیک کند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DMc
@Kayhan_online
🔰 هممیهن: آخه عباس آخوندی هم شد نامزد برای جبهه اصلاحات؟!
🔸روزنامه هممیهن مصوبه انتخاباتی جبهه اصلاحات را نامفهوم و انداختن خود در بنبست ارزیابی کرد.
🔸عباس عبدی در روزنامه هممیهن نوشت: اعلام سه نامزد مورد تایید جبهه اصلاحات که پیش از آن نیز بیانیهای صادر کرده بودند، نشان داد که وضعیت سیاسی در ایران بیش از اندازه نامتعارف و غیرقابل فهم شده است. درباره بیانیه اول جبهه اصلاحات پیشتر نظر خودم را نوشتهام ولی اعلام نام نامزدهای مزبور ابهامات را بیشتر کرد. بهویژه وجود نام آقای آخوندی در ابتدای این لیست، گرچه به ترتیب حروف الفبا بود، ولی واقعیت آرا هم همین ترتیب را نشان میداد....
🔸 روشن است که جبهه اصلاحات مجموعهای از گرایشها است و تصمیم نهائی باید براساس فصل مشترک آنان گرفته شود، ولی در هر حال تصمیمات باید از استحکام کافی برخوردار باشد.
🔸ایرادی که به تصمیم جبهه اصلاحات وارد بود، اکنون با شدت بیشتری رخ داده است. هر مخاطبی میخواهد بداند منطق چنین ترکیب سهگانهای چیست، وجه مشترک آنان سلبی و منتقد بودن وضع موجود است. حتی در همین ویژگی هم تناسبی میان سطوح انتقادی آنان وجود ندارد. بهویژه که آقای آخوندی گرچه در ظاهر برای نامزد شدن آمدهاند ولی فارغ از این که با متن خواندهشده ایشان موافق یا مخالف باشیم بدون تردید فراتر از ظرفیتهای انتخاباتی متعارف ایران بود و این چیزی بود که خودشان هم میدانستند.
🔻اگر قرار بود صاحب چنین متنی را نامزد جبهه کنید چرا یکی یا چند تن از اعضای جبهه اصلاحات و احزاب مهم را نامزد نکردید که حداقل یک عمل جمعی سیاسی به آن اطلاق شود؟
🔸گفتنی است عبدی پیش از این هم در روزنامه اعتماد، دستاندرکاران جبهه اصلاحات را دچار سردرگمی خوانده و نوشته بود:
🔻«باعث تأسف است که بگویم دوستان جبهه اصلاحات در یک سردرگمی تحلیلی قرار گرفته و قادر نیستند تصمیمات سیاسی جامعی را اتخاذ کنند. این مشکل به علت نداشتن یک راهبرد کارآمد و مبتنی بر تحلیل پایدار و مستدل از وضعیت کنونی کشور است. به همین دلیل در انتخابات ۱۴۰۰، آن رفتار را کردند که هم چوب را خوردند و هم پیاز را. نه شرکت کردند و نه شرکت نکردند. دوستان اعلام کردهاند که: «مشارکت جبهه در انتخابات منوط به تأیید صلاحیت حداقل یکی از نامزدهای اختصاصی خود خواهد بود».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DNW
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف ۲ - بخش چهل و شش
🔰 جشنواره ، سالنسازی ، فیلم خارجی
👤 #سعید_مستغاثی
🔸یکی از قدیمیترین جشنوارههای فیلم که در ایران برگزار شده و میشود، جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان است. این جشنواره از سال ۱۳۴۴ در ایران آغاز به کار کرد، یعنی در سالهایی که هنوز در هیچ جای دنیا جشنوارهای تحت عنوان کودک و نوجوان برگزار نمیگردید و در ایران هم اساسا فیلم کودک ساخته نمیشد! این جشنواره در سالهای پس از انقلاب، به جشنواره فیلم رشد، تغییر عنوان داد و همچنان در سطح آموزشی و تخصصی برگزار گردید.
🔸در کنار آن هم جشنواره نوپایی با همان اسم جشنواره کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۲ ابتدا در کنار جشنواره فیلم فجر آغاز به کار کرد و سپس به طور مستقل همچنان با افت و خیز، همه ساله به طور مستقل برگزار شد. اما واقعا نتیجه برپایی حدود ۸۰ جشنواره کودکان و نوجوان در طی این سالها برای سینمای ایران چه بود؟ سینمای کودک و نوجوان ما به کجا رسید؟ چند فیلم در سال برای کودکان تولید میشود و چقدر مورد استقبال قرار میگیرد؟
🔸یکی از بهانههایی که در طی این سالها همواره از سوی عدهای از تولیدکنندگان و برخی فیلمسازان، به عنوان دلیل اصلی گریز مردم از سینما، پایین آمدن سطح فروش فیلمها و ایجاد بحران در سینمای ایران عنوان گردیده، کمبود و نامطلوب بودن سالنهای سینما ذکر شده است.
🔸این واقعیت مورد قبول است که سالن خوب و استاندارد مانند هر کالا و خدمات استاندارد دیگر باعث جلب مشتری و رونق سینما خواهد شد و این هم قبول است که تعداد زیادی از سالنهای سینما در جریان درگیریهای روزهای انقلاب سوختند، برخی ترمیم شدند و بعضی هم به کمهمتی صاحبانشان همینطور باقی مانده و یا به مصارف دیگر رسیدند!
🔸زمانی گفته شد، اکران فیلم خارجی در سینماها، باعث تعامل تماشاگر و حتی فیلمساز ما با سینمای روز دنیا شده و اگر نگوییم به ارتقای ذائقه سینمایی و تصویریش میافزاید و برای سینمای ایران آثارمثبت انکارناپذیری به بار خواهد آورد، اما باید اذعان داشت که سینمای ما (چه در جناح سازنده و چه در طرف بینندهاش) را در جریان روز سینمای جهان قرار خواهد داد که بتواند از نکات مثبت و منفیاش استفاده خود را ببرد.
🔸به نظر میآید زمان آن فرارسیده که برای اکران آثار سینمای ارزشمند روز جهان تدبیری جدی اندیشیده شود، تا هم مخاطب ایرانی بتواند به طور عادی از تماشای اینگونه فیلمها بهرهمند شود، هم سینمای ایران از قِبَل آن رونق دیگری بگیرد و هم دکان دانلودهای بدون ملاک و معیار تعطیل شده و پخش این دسته از فیلمها تحت کنترل و برنامه خاصی قرار بگیرد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DMR
@Kayhan_online
🔰 بلندگوهای غولپیکر و بالنهای زباله سلاحهای دو کره برای آغاز جنگی دوباره
🔸سئول قصد دارد، تا در واکنش به ارسال و تخلیه بالُنهای زباله از جانب کره شمالی به داخل خاک کره جنوبی، بار دیگر «بلندگوهای غولپیکر تبلیغاتی»اش را در مرزِ ملتهب دو کشور نصب کند!
🔸دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در بیانیهای با اشاره به تشکیل نشست امنیتی اضطراری به ریاست «چانگ هوجین»، مدیر امنیت ملی این کشور، اعلام کرد که سئول تصمیم گرفته است تا در واکنش به ارسال مداوم بالنهای حاوی زباله و فضولات از جانب کره شمالی و تخلیه آن در خاک کره جنوبی، بلندگوهای تبلیغاتی را بار دیگر در مرز ملتهب دو کشور نصب کند! براساس گزارشها، این اقدام بدون شک واکنش تند و خشم و اقدام نظامی تلافیجویانه پیونگیانگ را به همراه خواهد داشت.
🔻مقامات کره جنوبی، همسایه شمالی را به تلاش برای ایجاد «اضطراب و اختلال» در سئول متهم کرده و مدعی شدهاند که پیونگیانگ تنها مسئول تشدید تنش احتمالی در آینده بین دو کره است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DMe
@Kayhan_online