فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی رهبر انقلاب چفیه خود را به یکی از عزاداران مراسم شب دوازدهم محرم اهدا کردند
@Kayhan_online
🔰 آقای پزشکیان بخوانند
👤 #جعفر_بلوری
🔸اینکه چرا عنوان این یادداشت را «آقای پزشکان بخوانند» گذاشتیم، یک دلیل ساده اما مهم دارد. او احتمالا این روزها سرش حسابی شلوغ است و فرصت ندارد یا اگر هم دارد، مطالب «احتمالا» آن طور که هست به دستش نمیرسند. فقط به عنوان یک نمونه اگر فراموش نکرده باشید، در ایام مبارزات انتخاباتی، صفحه توئیتر آقای پزشکیان اعلام کرد، تا ساعاتی دیگر پیام مهمی را منتشر خواهد کرد. وقتی خبرنگاری از ایشان درباره محتوای این پیام سؤال کرد، او اصلا از موضوع و پیامی که به نام او در صفحه شخصی او منتشر شده بود اطلاع نداشت و تصریح هم کرد که «حتما بچههای رسانهای آن را منتشر کردهاند.»
🔻این، یک هشدار بود هم به خود آقای پزشکیان و هم به مردم و نشان داد، آقای پزشکیان را افرادی احاطه کردهاند که بعضا، بدون هماهنگی با او اقداماتی را «سَرِ خود» انجام میدهند.
🔻عنوان این یادداشت را با توجه به این شرایط انتخاب کردیم تا شاید مطلب عینا، بدون کم و کاست و بدون تغییر در محتوا، به دست ایشان برسد.
🔸رفتارها و رخدادهای روزهای پس از انتخاب آقای پزشکیان هم، «خاص» و «ویژه» است. او طی دو هفتهای که انتخاب شده، حتی یک کنفرانس خبری نداشته است که این برخلاف رویه همیشگی است. ایشان طبیعتا باید جلوی دوربینها حاضر شود و به سؤالات پاسخ دهد. از برنامههایش، کابینهاش، اولویتهایش بگوید. اما در همین مدت، تا دلتان بخواهد این «اطرافیان» و «دور و بریها» موضع داشته و از طرح و برنامه و تشکیل شورا و....سخن گفتهاند.
🔸اطرافیان رئیسجمهور منتخب افرادی هستند که نشان دادهاند، بدون هماهنگی و اطلاع او امور را جلو میبرند. اگر ایشان یک کنفرانس خبری در این مدت تشکیل میداد، میتوانست به این شبهات و سؤالها پاسخ دهد. اما در عوض گفته شده این آقای ظریف است که با حضور در تلویزیون، میخواهد به مردم توضیح دهد!
🔸شرایطی که در بندهای بالا به گوشهای از آنها اشاره شد، در دوران مبارزات انتخاباتی آقای پزشکیان نیز، کاملا مشهود بود. او تقریبا همه چیز را به اطرافیان میسپرد. گفت یک پزشک و جراح قلب است و برنامهای هم ندارد و مسائل را به کارشناسان میسپارد.
🔸-تردید نداریم- شما هم نداشته باشید-که این اطرافیانِ مجاهد شنبهیِ طلبکار، فردا روزی اگر خدایی نکرده آقای پزشکیان موفق نشد، به هیچ وجه مسئولیت اقداماتش را نخواهد پذیرفت. آنها به بزرگتر از پزشکیان هم رحم نکردند.
🔻آقای پزشکیان اگر ۱- از این طیف فاصله نگیرد ۲- اداره امور را همانگونه که تا امروز بوده، به آنها بسپرد، همینها او را زمین خواهند زد و اگر زمین خورد، همین طیف انگشت اتهام را به سوی ما منتقدانی خواهد گرفت که خیلی زود و به موقع هشدارهای دلسوزانه را دادیم.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Dxh
@Kayhan_online
🏴 در کربلا چه گذشت...
دوازدهم محرم الحرام | دفن شهدای کربلا
🔸دفن بدن مطهر سیّد الشّهداء علیه السّلام و اهل بیت و اصحاب آن حضرت، توسّط امام سجّاد علیه السّلام، که با یاری جمعی از بنی اسد انجام شد.
🔻وقایع نگار روزانه محرم
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 شهادت جانسوز حضرت امام سجاد علیه السلام بر عموم شیعیان جهان تسلیت باد
@Kayhan_online
🔰 شورای تعیین وزرا یا جمع متهمان و محکومان پروندهها؟!
🔸برخی اعضای شورای راهبری دولت جدید و کمیتههای فرعی آن که اسامی آنها در رسانههای مدعیان اعتدال و اصلاحات منتشر شده، سوابق فعالیتهای مجرمانه و بازداشت یا محکومیت قضائی دارند!
🔸خبرگزاری خبر آنلاین وابسته به برخی مدیران دولت روحانی، اعضای شورای راهبردی دولت چهاردهم را اینگونه برشمرده است: «علی شکوریراد، هادی خانیکی، محسن رنانی، فاطمه مهاجرانی، محمدجواد ظریف، محمدجواد آذریجهرمی، علی عبدالعلیزاده، محمد قائمپناه، سیدرضا صالحی امیری، علی ربیعی، الیاس حضرتی، حسین مرعشی، محمد صدوقی، شهیندخت مولاوردی، حسین عبده تبریزی، نورالدین آهی، عباس عبدی، علی تاجرنیا، فیاض زاهد، محمدرضا جلاییپور و علی طیبنیا».
🔸در میان این افراد و همچنین برخی اعضای کمیتههای انتخاب وزیران، اسامی برخی بازداشتیهای فتنه و آشوب ۱۳۸۸ (شورش علیه جمهوریت و انتخاب مردم)، متهمان پرونده فساد کرسنت، متهم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان، شریک نزدیک شهرام جزایری (مفسد اقتصادی دوره موسوم به اصلاحات)، متهمان سوءمدیریت در دولت روحانی، متهمان اجرای سند ضد فرهنگی و ضد اسلامی ۲۰۲۳ و... دیده میشود و جای شگفتی است که افراد ناصالح و ناشایستی از این دست بخواهند در مسند معرفی وزیر و مدیر بنشینند و به اسم گرهگشایی از معیشت مردم، حجم خسارتهای دولت قبل خود را چند برابر نمایند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Dxa
@Kayhan_online
آمارها شهادت میدهند
🔰 میراث شهید رئیسی برای پزشکیان از کاهش نرخ تورم و بیکاری تا رشد اقتصادی و خزانه پُر
🔸دولت چهاردهم در حالی طی ماههای پیش رو بر مسند اداره امور اجرائی مینشیند که طبق آمارهای بانک جهانی و بانک مرکزی، شرایط اقتصادی که پزشکیان دولت را تحویل میگیرد به مراتب بهتر از شرایطی است که شهید رئیسی دولت را از روحانی تحویل گرفت.
🔸اگرچه دولت سیزدهم نتوانست با ریاست جمهوری شهید آیتالله رئیسی به ایستگاه پایانی برسد اما در همین عمر سه ساله نیز به دلیل تلاشهای شبانهروزی شهید رئیسی، بسیاری از مشکلاتی که در سال پایانی دولت دوازدهم بُروز و ظهور یافت و با همان مشکلات عدیده خصوصا در بخشهای اقتصادی، معیشت مردم، روابط خارجی، تأمین کالاهای اساسی و اعتماد اجتماعی به دولت سیزدهم تحویل شد، برطرف و با پشتوانه خوبی به دولت بعدی تحویل داده خواهد شد.
🔸دولت سیزدهم در شرایطی که تورم حدود ۶۰ درصد (۵۹ و ۹ دهم درصد) بود، امور اجرائی کشور را در دست گرفت اما با تلاشهای گسترده دولت سیزدهم، کاهش نرخ رشد نقدینگی رقم خورد و به ۲۴ و سه دهم درصد در زمان تحویل به دولت چهارم رسید همچنین نرخ تورم سالانه در زمان تحویل به دولت مسعود پزشکیان به ۳۱ درصد رسید.
🔸آمارهای فروش نفت در سالهای پایانی دولت دوازدهم و در پی خروج ترامپ از برجام با افت ناگهانی مواجه شده و تقریبا به ۵۷۷ هزار (نزدیک ۶۰۰ هزار) بشکه در روز رسیده بود اما دولت سیزدهم با استفاده از فرصتهای دیپلماتیک گسترده، توانست این شاخص را به میانگین روزانه یک و نیم میلیون بشکه ارتقا دهد.
🔻جذب سرمایهگذاری خارجی دو برابر سالهای برجامی در حوزه سرمایهگذاری خارجی رکورد جذب سرمایهگذاری ۱۶ ساله با جذب ۵.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری رسمی واقعی در سال ۱۴۰۲ شکسته شد.
🔸بر اساس اطلاعات مربوط به کشورهای حوزه منطقه غرب آسیا، ایران رتبه چهارم در جذب سرمایه مستقیم خارجی را بعد از کشورهای امارات، عربستان و ترکیه کسب کرده است. این رتبه در حالی است که سه کشور مذکور با یکدهم دشواریهای ورود سرمایه و موانع تحریمی و مشکلات بانکی ما مواجه۶ نیستند.
🔸در حالی که در پایان دولت دوازدهم، ذخایر کالاهای استراتژیک برای مدت کوتاهی پاسخگو بود، اما آیتالله رئیسی توانست با اندیشیدن تدابیری، این مشکل را برطرف کند. این در حالی است که دولت سیزدهم با افزایش شدید نرخ خرید تضمینی گندم، توانست در فاصله سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تولید گندم را افزایش داده و از میزان وابستگی کالاهای اساسی به واردات بکاهد.
🔻طبق آمارهای بانک جهانی و بانک مرکزی، شرایط اقتصادی که پزشکیان دولت را تحویل میگیرد به مراتب بهتر از شرایطی است که شهید رئیسی دولت را از روحانی تحویل گرفت.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Dwl
@Kayhan_online
🔰 معرفی فرماندهان جديد انتظامی سيستانوبلوچستان و چهارمحال و بختياری
🔸با حکم فرمانده کل انتظامی کشور سرتيپ پاسدار «محمدرضا اسحاقی» به سمت فرمانده انتظامی استان سيستانوبلوچستان و سردار «حسين امجديان» به سمت فرمانده انتظامی استان چهارمحال و بختياری منصوب شدند.
@Kayhan_online
🔰دندانشان را شمردهاند!
🔸محافل آمریکایی، دندان مدعیان اصلاحطلبی را شمردهاند. حتی یک سیاستمدار یا رسانه معتبر غربی نمیگوید که با انتخاب پزشکیان، سیاست خصمانه غرب علیه ملت ایران تغییر میکند و آمریکا و اروپا به عهدشکنی برجامی پایان میدهند. بر عکس، اصرار دارند که پای منطق کلاهبردارانه و زورگویانه خود بایستند.
🔸در مقابل، رسانههای غرب پر از تحلیلهایی است مبنی بر که ایران باید از درون تغییر کند و اصلاحطلبان متولی چنین کاری هستند. تغییر از درون، اسم رمز برنامه ناتوان سازی ایران قدرتمند است.
🔸دو هفته بعد از انتخاب آقای پزشکیان، نه آمریکا و نه تروئیکای اروپایی حاضر نشده اند به وی تبریک بگویند. و تا کسانی مانند ظریف، پزشکیان را دوره کردهاند، سر سوزنی از تکبر و طلبکاری غرب کم نخواهد شد. ماجرا همان است که وبسایت رادیو فرانسه، ۱۹ مهر ۱۳۹۲، با مشاهده ادبیات روحانی و ظریف نوشت:
🔺ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می بیند. بر پایه این جمع بندی، صبوری خریدار، وضعیت فروشنده را دشوارتر و قیمت فروش را کمتر خواهد کرد. پیشنهاد سقف زمانی ۳ ماهه از سوی روحانی برای انجام معامله قطعی با غرب، نشانه وضعیت اضطراری او است که در ژنو در هیئت فروشنده ظاهر خواهد شد.
📷 شرح عکس: ذوقزدگی کانال غربگرا از تیتر نیویورکتایمز!
محمد ایمانی
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از پهپاد، خودروی محمد جباره یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان را در منطقه بقاع هدف قرار داد و او را ترور کرد.
@Kayhan_online
🔰 دنیای اقتصاد: دولت، غنیمت جنگی فعالان ستادهای انتخاباتی نیست
🔸یک روزنامه اقتصادی اصلاحطلب برای دومینبار درباره چینش کابینه بر مبنای سهمخواهی و غنیمتطلبی هشدار داد.
🔸روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: در روزهای اخیر، خبرهای رسمی و غیررسمی، درباره فرآیند انتخاب افراد برای ترکیب دولت جدید به گوش میرسد. طبق اخبار، ۵ کارگروه قرار است این وظیفه را برعهده بگیرند.
🔻شفافیت، استفاده از خرد جمعی، تنوع اشخاص و گروههای مؤثر در انتخاب کابینه و شکلگیری رویکرد جدید را میتوان از نقاط قوت این شیوه جدید دانست. اما باید تاکید کرد که این روش، نقاط منفی نیز دارد. تنوع اعضا بدون داشتن راهبرد مشخص و نگاه منسجم در دولت میتواند منجر به عدم شکلگیری اجماع در میان اعضای دولت شود. در شرایطی که دولت، نیازمند دیدگاهی همسو در میان اعضای کابینه است، انتخاب وزرا توسط افراد دارای دیدگاههای معارض و متفاوت میتواند، منجر به تشتت آرا و جلوگیری از همکاری دولتمردان با یکدیگر شود.
🔻همچنین تمامی اعضای دولت باید با رئیسجمهور کار کنند، به همین دلیل، رئیسجمهور باید نقش بسیار مهمی در انتخاب وزرا داشته باشد. عدم اشتراک و هماهنگی بین اعضای کارگروهها میتواند به مشکلات جدی در زمان وزارت منجر شود.
🔸سن بالای اعضای کارگروهها هم میتواند به مشکلات جدی در فرآیند انتخاب وزرا منجر شود. وقتی اعضای کارگروهها بیشتر مسن باشند، ممکن است تمایل کمتری به انتخاب جوانان برای تصدی وزارتخانهها داشته باشند. این مسئله میتواند به از دست رفتن فرصتهای نوآوری و پویایی در دولت منجر شود.
🔸پویـا جبلعاملی، سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد» در این رابطه اعتقاد دارد در مقایسه با دولتهای پیشین تشکیل این کمیتهها، تعریف رویههایی برای انتخاب اعضای دولت و شفافیت در اعلام آن فیالنفسه امر مبارکی است و پیش از این وجود نداشته است. اما نکتهای که وجود دارد این است که گمانهزنیها و اخباری که جسته و گریخته از انتخابهای افراد به گوش میرسد و در عین حال تعدد افرادی که مطرح شده، بهگونهای است که این ظن را به وجود میآورد که ما با سهمخواهی از سوی گروههای مختلف مواجه هستیم.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DxZ
@Kayhan_online