🔰 تابآوری پزشکیان مقابل مشورتهای سمّی
👤 #محمد_ایمانی
🔸 رئیسجمهور، پس از مشورت با گروه موسوم به «شورای راهبری دولت چهاردهم» و محافل دیگر، کابینه پیشنهادی خود شامل ۱۹ نفر را برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی کرد. طبعا نمیشود درباره افراد پیشنهادی قضاوت یکسره کرد. هر کدام از آنها باید جداگانه بر اساس سوابق، کارنامه، برنامه و تناسب تواناییشان با وزارت مورد نظر، مورد ارزیابی قرار بگیرند.
🔸 معرفی کابینه چهاردهم، با دورههای قبل، اندکی تفاوت داشت. هر چند که در هر دوره، رئیسجمهور منتخب با مشاوران مشورت و کابینه را معرفی میکرد، اما این بار آقای ظریف اعلام کرد «شورای راهبری» و کارگروههای زیر نظر آن تشکیل شده تا برای هر وزارت، چند نفر را پیشنهاد کند. متاسفانه باید گفت ترکیب این شورا، بیصداقتی در امانتی بود که آقای پزشکیان به متولیان آن سپرده بود. برخی از افرادی که عضو شدند و کار را به دست گرفتند، از مجرمان و محکومان امنیتی، بهشدت سیاسی کار و تندرو، دنبال غنیمت انتخاباتی و بعضا حتی ذینفعان اقتصادی بودند. معلوم بود که عناصر فاقد صلاحیت، نتوانند افراد ذیصلاح و کارآمد را پیشنهاد کنند. شماری از افراد پیشنهادی که نهایتا از سوی آقای پزشکیان کنار گذاشته شدند، برخلاف خود ایشان، با مبانی اسلام و انقلاب و سیاستهای کلی نظام و قانون اساسی زاویه داشتند (همچنان یکی دو نفر از افراد پیشنهادی زاویهدار هستند).
🔸 هنوز نامه آقای پزشکیان درباره کابینه پیشنهادی به مجلس نرفته بود، که فضاسازی و طلبکاری و فرافکنی مسئولیت، از سوی برخی افراطیون مدعی اصلاحات آغاز شد و حال آنکه از طریق شورای راهبری، بیشترین تاثیر را در چینش کابینه ایفا کرده بودند:
🔻سخنگوی جبهه اصلاحات: اخبار نگرانکنندهای درباره برخی اسامی کابینه معرفی شده به گوش میرسد. برخی از آنها نه نسبتی با اصلاحات دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند.
🔻سلحشوری: پزشکیان در اولین امتحان بهجز در مواردی معدود، نمره مردودی گرفت. کابینهای که نه بر اساس شایستگی و تخصص و مشورت کارگروهها و شورای راهبری، بلکه با سهمخواهی و دخالت این و آن شکل گرفت.
🔻«مصطفی/ ن»، روزنامهنگار اصلاحطلب: متاسفانه سازوکار انتخاب وزرا با شکست سنگینی مواجه شد و شورای راهبری نتوانست تا آخر، مسیر تعریف شده را راهبری کند. متغیرهای متعدد منجر به تغییر مداوم گزینهها و سردرگمی عجیب در افکار رئیسجمهور شده لابیها و فشارهای درون جناحی، ملاحظات بیرونی و عملیاتهای متعدد روانی خودیها، در همین آغاز راه، دولت را با چالش بزرگی مواجه کرده است.
🔸چه اتفاقی میان رئیسجمهور و برخی مشاوران ناهمراه در جریان است؟ آقای پزشکیان دو هفته قبل در دیدار شورای عالی استانها گفت: «قطعا با وحدت میتوانیم موفق باشیم. من به تنهائی هیچ کاری نمیتوانم بکنم». فارغ از ارزیابی مصادیق افراد پیشنهادی، به نظر میرسد او کوشیده به شعار وفاق ملی عمل کند. نکته قابل تاملی که از مخالفخوانی برخی مدعیان اصلاحات رازگشایی میکند، سخنان سه هفته قبل رئیسجمهور در جمع اعضای ستادهای مردمی خود است که به گلایه گفت: «انتخاب مسئولان، برای ما معضل شده، چون شعار دادیم انتخاب برتر میکنیم، اما حالا به همه میگوییم کمک کنید، اما آدمهای خودشان را معرفی میکنند؛ نمیدانم باید چه کار کنیم».
🔸مرحله پس از اخذ رای اعتماد مجلس و تشکیل کابینه جدید، راهبردنگاری دولت است. البته رئوس کلی، همان گونه که آقای پزشکیان بارها تاکید کرده، در بیانات رهبر انقلاب، سیاستهای کلی نظام و برنامه هفتم توسعه روشن است. در عین حال، نحوه اجرائی کردن این الزامات و تعیین اولویتها تعیینکننده است.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001ENo
@Kayhan_online
کاروان ورزش کشورمان با کسب 12 مدال به کار خود پایان داد
🔰 هادی ساعی و علیرضا دبیر ۲ ستاره مدالآور المپیک ۲۰۲۴
🔸کاروان ایران با کسب ۱۲ مدال به کار خود در المپیک پایان داد؛ با درخشش تکواندو و کشتی باید ساعی و دبیر را ستارههای ورزش ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس بدانیم.
🔸المپیک 2024 بهترین عملکرد کاروان ایران بعد از 2012 لندن از نظر تعداد مدالهای کسبشده است، از لحاظ تعداد مدال طلا نیز این دوره بعد از لندن کنار المپیک 2000 سیدنی، 2016 ریو، 2020 توکیو جزو برترین دورهها برای کاروان ایران محسوب میشود.
🔸بدون تردید تکواندو و کشتی موفقترین رشتههای ورزشی کشورمان در المپیک 2024 پاریس بودند. ما در این دو رشته 15 ورزشکار داشتیم و در نهایت موفق به کسب 12 مدال شدیم. در تکواندو هر 4 ورزشکارمان به روی سکو رفتند (یک طلا، 2 نقره و یک برنز) تا بهترین نتیجه تاریخ این رشته ورزشی در المپیک بدست آید. در کشتی فرنگی و آزاد هم 11 نماینده کشورمان به 8 مدال (2 طلا، 4 نقره و 2 برنز) رسیدند تا یکی از بهترین نتایج کشتی در تاریخ بازیهای المپیک رقم بخورد.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001ENG
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف 2 - بخش شصت و دو
🔰 اولین میدان امتحان سینمای دولت دهم
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در حالی که معاونت سینمایی دولت دهم با قطعیت، به خانوادههای ایرانی اطمینان داده بود که از جهت سالم بودن فضای سینما میتوانند با خیال راحت به تماشای آثار بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر بروند اما متأسفانه گویا ایشان اغلب فیلمهای یاد شده را مشاهده نکرده و به نظر و توصیه مشاوران خود بسنده کرده بود. چراکه حداقل بسیاری از آثار ایرانی به نمایش درآمده در جشنواره بیست و نهم، فضای سالمی برای خانوادههای مسلمان ایرانی به همراه نداشتند و در این دسته فیلمها به شدت روابط غیراخلاقی و نامشروع مابین زن و مرد و دختر و پسر و همچنین کاربرد کلام و عبارات مبتذل و مستهجن جنسی (که زبان از بازگویی آنها شرم دارد) جاری بود...
🔸زیر علامت سؤال بردن محکمات دینی و شعائر مذهبی و مظاهر اسلامی از دیگر ضایعات فیلمهای ایرانی جشنواره بیست و نهم فیلم فجر بود. یکی از این مظاهر و محکماتی که مورد انتقاد و اعتراض و بعضا استهزاء قرار گرفت، آیه مربوط به قصاص بود که بنا به تصریح وحی الهی «در آن برای اهل فکر و اندیشه حیات وجود دارد، باشد که تقوا پیشه کنند». اما بارها و بارها طی سالهای مختلف در فیلمهای تولیدی این سینما و جشنوارههای مختلف فیلم فجر زیر علامت سؤال رفته است. در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر هم این روال ادامه داشت:
🔻 از جمله فیلم «سوت پایان» اجرای لایحه قصاص را موجب قربانی شدن بیگناهان نشان میداد؛ یا فیلم «انتهای خیابان هشتم» تبعات اجرای این قانون اسلامی را باعث رواج فساد و فحشاء درجامعه میدانست؛ یا فیلم «گزارش یک جشن» با درددلهای یک محکوم به قصاص و قصهگویی بانو (شخصیت اصلی فیلم) برای وی آغاز میشد، محکومی که میگفت مفسدی را به قتل رسانده و قصاص او، یکی از پروژههای تربیتی بانو را ابتر میگذاشت و یا حتی در یکی از فیلمها با اشکال گیری در نابرابری دیه زن و مرد برای قصاص، اصل قانون را ناعادلانه میخواند!
🔸ترویج فرقهها و شبه عرفانهای انحرافی در برخی آثار بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر از دیگر آسیبهای این دوره از جشنواره بود که یکی دو فیلم از همان آثار مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند. از سایه این نوع فرقه بازی در آن مؤسسه به ظاهر تدارک ازدواج فیلم «گزارش یک جشن» گرفته تا نمایش مناسک و به اصطلاح کرامات قطب یکی از فرقههای صوفیه در فیلم «آسمان محبوب» (که متأسفانه چند جایزه اصلی جشنواره را هم دریافت نمود).
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001EMZ
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰فرزند دوتابعیتی ظریف و بیتوجهی پزشکیان به لیست شورای راهبری، خروج زودهنگام ظریف را از دولت چهاردهم
🔰ظریف تابعیت آمریکایی فرزندانش را تأیید کرد
🔸محمدجواد ظریف در تازه ترین مطلبی که پس از انصراف خود از معاونت راهبردی رئیس جمهور منتشر کرده است؛ علت این انصراف را «تردید در مفید بودن» و «جلوگیری از کارشکنی در کار دولت» عنوان کرده است.
🔸آقای ظریف در این متن تأیید کرده است که فرزندانش تابعیت آمریکا را دارند اما او مدعی شده است این تابعیت «قهری» بوده و نه «اکتسابی».
🔸آقای ظریف همچنین مدعی شده است هیچ کدام از نهادهای نظارتی مخالفتی با معاونت او نداشته اند.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🎥 امام حسن مجتبی(ع)، احیاءکننده نهضت اسلام 🔸روایتی از حضرت آیتالله خامنهای درباره دوران مبارزات ا
🔰 گزیدههایی از کتاب صلح امام حسن(ع)، ترجمه حضرت آیتالله خامنهای
🗓انتشار به مناسبت هفتم صفر؛ سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام
@Kayhan_online
روزنامه عبریزبان هاآرتص:
🔰 تجاوز جنسی به اُسرا در زندانهای اسرائیل فراتر از چیزی است که رسانهای شد!
🔸روزنامه عبری زبان «هاآرتص» چند روز پس از افشای رسوایی بزرگ زندانِ «سدی تیمان» نوشت: «تجاوز جنسی به اسرای فلسطینی بیش از چیزی است که مستندسازی شده است.»
🔸به رژیم اسرائیل که میرسیم، همه چیز متفاوت میشود. نوشتن درباره جنایات این رژیم، سخت است و متفاوت است. هم در شکل و جنسِ جنایات و هم در میزان و تعداد این جنایات، صهیونیستها یک سرو گردن از سایر جنایتکاران بالاترند. وقتی مشغول پوشش گزارشهای مربوط به بمباران مساجد و خانهها و کلیساهای غزه از سوی این رژیم هستی، خبر بمباران وحشیانه مدرسه «تابعین» از راه میرسد.
🔸وقتی در حال تهیه گزارش راجع به تعداد شهدا و بمبهای مورد استفاده در این حملهای، خبر تجاوز جنسی به زندانیان فسطینی در زندان «سدی تیمان» از راه میرسد. به علت عمق فاجعه و جنایت، هنوز نتوانستهای آن را درک و تحلیل کنی که دوباره خبر بعدی از راه میرسد مبنی بر این که «آنچه درباره تجاوز به اُسرای این زندان گفته شده که چیزی نیست. موضوع و میزان این نوع جنایت بسیار فراتر از این حرفهاست.» این را، کیهان نمیگوید، رسانههای عبری زبان میگویند.
🔸روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اعلام کرده است که «نتایج یک تحقیق امنیتی داخلی احتمال میدهد که تجاوز جنسی به اسرای فلسطینی بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که سازمانهای حقوقی مستندسازی کردند و این مسئله تنها به بازداشتگاه «سدی تیمان» نیز محدود نمیشود.»
🔸جان مرشایمر، نظریه پرداز مشهور آمریکایی اخیراً گفته بود: «میزان حمایت از تجاوز جنسی سربازان اسرائیلی [به اُسرای فلسطینی] در این رژیم بسیار قابل توجه و بالاست. در نظرسنجی که در شبکه 12 اسرائیل راجع به مناسب بودن تجاوز جنسی به تروریستها (اشاره به کلمهای که صهیونیستها درباره فلسطینیها به کار میبرند) منتشر شد، 47 درصد کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند گفتند این کار اشکالی ندارد و 42 درصد هم گفتند این کار اشکال دارد. این نظرسنجی چه چیزی را درباره جامعه اسرائیل نمایان میکند؟ این که با چنین جامعهای روبهرو هستیم، بسیار زننده است....»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EMj
@Kayhan_online