واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف 2
🔰 حمایت دولت از جشنواره فیلمهای توقیفی
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در 30 اردیبهشت سال 1393 کنفرانسی مطبوعاتی در خانه سینما با حضور فرهاد توحیدی، شهرام مکری (فیلمساز) و سیامک پورشریف (مقیم آلمان) به عنوان رئیس هیئتمدیره نخستین فستیوال فیلمهای ایرانی در شهر کلن آلمان برگزار شد که در آن کنفرانس مطبوعاتی اعلام گردید فستیوالی با موضوع فیلمهای ایرانی (داستانی و مستند) در آلمان برگزار خواهد شد و این فستیوال در سالهای آینده نیز ادامه مییابد.
🔸وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز همواره در گزارشهای سالانه و آمار و ارقام خود، حمایتهای مالی و تأمین هزینههای برگزاری فستیوالها و جشنوارهها و هفتههای فیلم ایرانی در خارج کشور و همچنین اعزام سینماگران و فیلمهایشان به جشنوارههای بینالمللی را از جمله افتخارات خویش به حساب آوردند.
🔸در روزهای اول مه تا اول ژوئن 2014 برابر با هشتم خرداد تا 11 خرداد 1393 اولین جشنواره سینمای ایران در آلمان با حضور فرهاد توحیدی رئیس هیئتمدیره و سخنگوی خانه سینما در شهر کلن آلمان برگزار شد. علاوه بر سازمان سینمایی، وزارت امورخارجه نیز از جمله حامیان جشنواره مذکور بود که فرهاد توحیدی در مصاحبهاش با وب سایت «بیبیسی فارسی» به تاریخ 13 خرداد 1393، صریحاً به آن اشاره کرد.
🔻فیلمهای انتخاب شده برای جشنواره فوق که براساس سیاستهای دفترچه سازمان سینمایی قاعدتاً بایستی با نظارت شورای راهبردی امور بینالملل سینمای ایران انتخاب میشدند، غالباً از آثار سیاهنما و شبه روشنفکری و مغایر با ارزشهای دینی و ملی مردم انتخاب شده بودند که بعضاً از سوی خود اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی دارای پروانه نمایش نبودند مانند فیلمهای «مهمونی کامی» ساخته علی احمدزاده و «پرویز» از مجید برزگر (که در آن زمان پروانه نمایشش موکول به برخی اصلاحات شده بود).
🔸دومین دوره فستیوال فیلمهای ایرانی در کلن در اردیبهشت 1394 برگزار شد که بازهم مجموعهای از فیلمهای سیاهنمای ایرانی مانند «اعترافات یک ذهن خطرناک» و «اسب حیوان نجیبی است» و همچنین فیلمهای توقیفی مانند «مادر قلب اتمی» ساخته علی احمدزاده و «وقت داریم حالا» ساخته عبدالرضا کاهانی در آن حضور داشتند.
🔸فرهاد توحیدی در 13 خرداد 1393 گفتوگوی مفصلی با وب سایت بیبیسی فارسی انجام داد که در آن ضمن ابراز تأسف از ممنوعالکار شدن جعفر پناهی، ابراز امیدواری کرد فیلمهای توقیفی دیگر نیز بتوانند در این فستیوال نمایش پیدا کنند. همچنین برخی وب سایتهای خارجی مانند وب سایت رادیو صدای آلمان (دویچه وله) در همان زمان گزارشهای مبسوطی درباره این فستیوال منتشر ساخته و از برگزاری آن حمایت کردند.
🔸قابل ذکر اینکه بسیاری فیلمهای توقیفی یا فاقد پروانه نمایش اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد، توسط همین شورای راهبردی امور بینالملل سینمای ایران در جشنوارههای مختلف خارجی اکران شد و چهره بسیار چرک و کدری از جامعه ایرانی برای مخاطب ایرانی به نمایش گذارد. از جمله میتوان به فیلم «خانه دختر» ساخته شهرام شاه حسینی اشاره کرد که وزیر سابق ارشاد علیرغم همه تسامح و تساهلش، آن را شخصاً و خارج از روند قانونی توقیف کرد. اما فیلم از طریق معاونت بینالملل سازمان سینمایی در برخی جشنوارهها مانند فستیوال توکیو و جشنواره استرالیا شرکت داشت! یعنی فیلم ایرانی که دیدنش برای مردم ایران ممنوع بود برای خارجیها آزاد بوده و نمایش داده شد!!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001FSK
@Kayhan_online
🔰 سخنگوی دولت با دقت بیشتر و احترام به قانون موضع بگیرد
🔸فرهنگسازی و قانون هر کدام در جای خود ضروری است و ارزش دارد، اما هیچکدام جای یکدیگر را نمیگیرند.
🔸جهان نیوز با انتقاد از دو عبارت نادرست سخنگوی دولت نوشت: در نشست خبری اخیر سخنگوی دولت، بعضاً سخنانی از سوی خانم مهاجرانی مطرح شد که جای نقد بسیار دارد. برای مثال، خانم سخنگو در این نشست خبری گفت: «رویکرد آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس دولت راجع به موضوع عفاف و حجاب کاملاً مشخص و مصرح است. همانطور که ایشان بارها خودشان هم گفتند، موضوعات فرهنگی را با زور نمیتوان جا انداخت». همچنین وی اشاره کرد: «موضوعات فرهنگی از جنس باور است و باور را لزوما با باید نمیتوانیم موضوعش را حل بکنیم».
🔸زوری که سخنگوی دولت به آن اشاره کرده است، در حقیقت، همان قانون و الزام است که در همه جای دنیا یک اصل پذیرفته شده است و هر کشوری براساس منافع، مصالح، باورها و آداب و رسوم خود، در عرصههای گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... چنین زوری را دارد. چون قانون یعنی همان زور و اجبار؛ وگرنه دیگر قانون نیست!
🔸کمتر مسئلهای را در جامعه میتوان یافت- اگر نگوییم که هیچ مسئلهای وجود ندارد- که یا مستقیم و یا غیرمستقیم به فرهنگ برنگردد. اگر اینگونه است با توجه به پیش فرض سخنگوی دولت، باید تمام قوانین در همه کشورهای دنیا پاره شوند!
🔸کلاهبرداری، خرید و فروش و استعمال مواد مخدر، دزدی، رشوه، تخلفات راهنمایی و رانندگی و دیگر آسیبهای اجتماعی هم در هر صورت به باور افراد گره خورده است! مگر غیر از این است که باید باور افراد را در این موارد تصحیح کرد؟ اما آیا میتوانیم با این امید، از قانون و اجرای قانون مجازات در برابر این افراد کوتاه بیاییم؟
🔸یکی دیگر از حواشی نشست خبری، آنجا بود که سخنگوی دولت گفت: «طیف تندرو هم یک طیفی از همین مردم هستند؛ لذا باید صدای آنها را شنید و دغدغههای آنها را درک کرد. هر چند که هر گونه خواستهای که با منافع ملی و منافع نظام همسویی نداشته باشد از طرف هیچکسی مورد اقبال و استقبال نخواهد بود».
🔻شایسته نیست که سخنگوی دولت، با توجه به جایگاه حساسی که در آن سخن میگوید، در مورد تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و در حقیقت، بخش زیادی از جامعه، همان واژهای را استفاده کند که آن خبرنگار پرسشگر استفاده کرده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001FTS
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
📷 تصاویری از دیدار مجاهد قهرمان فرمانده شهید «یحیی السنوار» با رهبر انقلاب در ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ @kayhan_
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دفتر رهبر انقلاب برای اولین بار فیلمی از دیدار شهید یحیی سنوار با ایشان را منتشر کرد
@Kayhan_online
🔰 خون یحیی غرق خواهد کرد اسرائیل را
📝 #به_جای_گفت_و_شنود
@kayhan_online
یک یارانه خاص برای طبقهای خاص!
🔰 شرکتهای هواپیمایی سالانه ۳۳ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت دریافت میکنند
🔸شرکتهای هواپیمایی برای تامین سوخت ناوگانهای خود سالانه ۳۳ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت دریافت میکنند؛ درحالی که این هزینه میتوانست در زمینههایی به کار گرفته شود که عموم مردم جامعه هم از آن بهرهمند شوند.
🔸به گفته «حمید نجف»، کارشناس صنعت هوائی کشور، روزانه چهار و نیم میلیون لیترسوخت در کشور صرف حملونقل هوائی میشود اما شرکتهای هواپیمایی مبلغ سوخت را کمتر از نرخ آزاد تهیه میکنند، این درحالی است که شرکتهای هواپیمایی خارجی و هواپیماهای باری که نقش مهمی در صادرات دارند سوخت را به قیمت آزاد تهیه میکنند.
🔸دولت هر لیتر سوخت را به مبلغ ۶۰۰ تومان به شرکتهای هواپیمایی میفروشد، به عبارت دیگر دولت هر لیتر سوخت هواپیما را ۲۱ هزار تومان خریداری کرده (بر اساس صورتحساب مالی سالانه پالایشگاه اصفهان) و لیتری ۶۰۰ تومان به شرکتهای هواپیمایی میفروشد.
🔸دولت هر لیتر سوخت را به مبلغ ۶۰۰ تومان به شرکتهای هواپیمایی میفروشد، به عبارت دیگر دولت هر لیتر سوخت هواپیما را ۲۱ هزار تومان خریداری کرده (بر اساس صورتحساب مالی سالانه پالایشگاه اصفهان) و لیتری ۶۰۰ تومان به شرکتهای هواپیمایی میفروشد.
🔸با در نظر گرفتن سوخت ۶۰۰ تومانی، هزینه یک سفر یک و نیم ساعته با توجه به ظرفیت باک هواپیما، حدود پنج میلیون تومان برآورد میشود که با تقسیم بر ۱۲۰ مسافر، سالانه نفری حدود 14 میلیون تومان به این افراد یارانه تعلق میگیرد.
🔸نجف، کارشناس صنعت هوائی نیز درباره یارانه سوخت هواپیما گفت: لزومی به پرداخت این یارانه احساس نمیشود، این حمایتها صحیح نبوده و در نهایت منجر به فلج شدن این صنعت خواهد شد.
🔻نکته مهمی که وجود دارد این است که با این مبلغی که صرف این صنعت میشود، اقدامات قابل توجهی از جمله خرید هواپیماهای جوان، تاسیس فرودگاه بینالمللی، توسعه زیرساختهای این صنعت و غیره میتوان انجام داد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001FSp
@Kayhan_online
🔰 یحیی آمده که بماند
👤 #محمد_ایمانی
🔸یحیی سنوار فرمانده دلاور حماس، تاکنون به روایت صهیونیستها چند بار ترور و کشته شده. او دیروز در حالی که نه بیرون غزه بود و نه در تونلهای زیرزمینی، رودررو با نظامیان صهیونیست ایستاد و جنگید.
🔸زمام تاریخ پرتلاطم بشر، دست کیست که پس از ۱۴ قرن، فرماندهانی در تراز یحیی سنوار در فلسطین - آنجا که آوردگاه مصاف جبهه حق با جبهه شیطان است- پدیدار میشود و او با صدای رسا، مقتدای خود را امیر مؤمنان و امام حسین (علیهما السلام) معرفی میکند؟
🔻مگر در جهان اسلام نگفته بودند (نعوذ بالله) حسین بن علی خارجی (خروجکننده) بود و یزید، خلیفه مسلمین، که حسین را کُشت؟! حقیقت منکوب شده از کجا به یحیی سنوار رسید، هرچه گواراتر در جان وی نشست، و از او، فرماندهی نستوه ساخت؟!
🔸روزنامه وال استریت ژورنال، از پیامها و نامههای یحیی سنوار در غزه به رهبران حماس برای خبر داده و نوشته است: «در کل پیغامها ایستادگی و ایمان موج میزند. در بخشی از نامه یحیی سنوار آمده است: «باید در مسیری که شروع کردهایم پیش برویم.. یا بگذار کربلای جدیدی رخ دهد».
🔸سنوار نه یک بار بلکه بارها با ادبیات مختلف، دم از کربلا زده و گفته بود: «سازش و مذاکره در کار نیست، یا پیروز میشویم یا کربلا رخ میدهد؛ والسلام».
🔸یحیی مردنی نیست، آمده تا بماند و در جهنم سوزان مادی، نجات دهنده باشد. یحیی، بشارت عیسی را با خود داشت و مسیح، بشارت پیامبر آخرالزمان را. سرنوشت دنیا بر این قرار گرفته که مسیح(ع) در رکاب منجی قائم (عج) بیاید؛ با سپاهی از شهیدان. نه، شهید نمیمیرد، زندگی میسازد.
#نگاه
https://kayhan.ir/001FSg
@Kayhan_online
📷 تصویر شهید یحیی سنوار روبروی سفارتخانههای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس در تهران نصب شد
@kayhan_online