🔰 فاطمه عزیز ! تربت بینشانت نشانه راه بود
👤 #حسین_شریعتمداری
🔻۱- « ای رسول خدا... سلام من و دخترت را که به دیدار تو آمده و در جوار تو به خاک رفته، پذیرا باش... اکنون امانت به صاحبش رسیده، زهرا از کنار من دامن کشیده و نزد تو آرمیده است... بعد از او، آسمان و زمین زشت مینماید و اندوه دلم، هرگز نمیگشاید... رفتن فاطمه، دلم را خسته و غصهام را پیوسته کرد و چه زود جمع ما به پریشانی کشید... شکایت خود به خدا میبرم و دخترت را به تو میسپارم. زهرا خواهد گفت که پس از تو چه ستمها بر او روا داشتند... آنچه میخواهی از او بجوی و هرچه میخواهی با او بگوی، تا راز دل نزد تو بگشاید و خون دلی که فرو داده است، برون آید... ای پیامبر خدا... دخترت زهرا، پنهانی به خاک میرود و حال آنکه، هنوز چند روزی بیش، از رحلت تو سپری نشده و هنوز نامت از زبانها نیفتاده است... ای فاطمه!... اگر بیم آن نبود که ستمگران چیره شوند، برای همیشه در کنار مزارت میماندم و در این ماتم بزرگ جوی اشک از دیده میراندم و...»... علی را چه شده است؟!
🔸بر دختر رسول خدا چه گذشته است؟! که امیرمؤمنان در آن شب غم گرفته بر مزار او اینگونه با رسول خدا به نجوا مینشیند و زبان به گلایه میگشاید که «شکایت خود به خدا میبرم و دخترت را به تو میسپارم. زهرا خواهد گفت که پس از تو چه ستمها بر او روا داشتند و...»... آن روزها چه اتفاق افتاده بود؟ بخوانید!
🔻۲- «زهرا(س)، آن روزها، بعد از رحلت رسول خدا(ص) و پیش از آنکه، خود نیز چشم از جهان فرو بندد و در جوار قرب الهی به پدر چشم انتظار خویش بپیوندد، بارها کوچههای مدینه را کاویده بود و به دیدن برخی از «خواص» رفته بود، فاطمه(س) با دلواپسی سفارشهای رسول خدا(ص) را به آنان گوشزد کرده بود و عهدی را که با خدا بسته و اکنون بیمحابا شکسته بودند، به یادشان آورده بود. اما، دلشوره فاطمه(س) که اصرار او را در پی داشت، پاسخی جز سکوت برخی از خواص را به دنبال نداشت و چنین بود که صدای فاطمه(س) در سکوت سنگین و سؤالآفرین آن روزها گم شد. زهرای ما(س) میدانست که اگر مردم از ولایت علی(ع) دور شوند بیتردید به پذیرش ولایت حاکمان جور، مجبور میشوند. فاطمه(س) در محرومیت جهان اسلام از امامت علی(ع)، «فتنه جمل» را میدید، نعره مستانه معاویه در فریب صفین را میشنید، در «نهروان»، جهالت خوارج را مینگریست و در سحرگاه خونین نوزدهم رمضان سال چهلم هجری در محراب مسجد کوفه بر فرق شکافته علی(ع) میگریست، اشرافیت بر باد رفته را میدید که بار دیگر به میدان آمده، حسن(ع) را که از محرومیت مردم گرفتار در چنگال معاویه خون دل میخورد و سر مطهر حسین(ع) را میدید که در هنگامه خون و فریب اشراف بر نیزه میرود، یزید را میدید که سر بریده فرزند رسول خدا(ص) را پیش روی نهاده،
بر لب و دندان او میزند و اجداد به هلاکت رسیده خود در «بدر» و «حنین» را به تماشای انتقام میخواند! و... مردم مظلوم را که در چنگال خونریز «بنیامیه» و «بنیعباس» گرفتارند و جماعت مسلمانان را که انگشت پشیمانی به دندان میگزند و دست حسرت بر پیشانی میزنند که کاش ولایت علی(ع) آن دوستدار محرومان و حامی مظلومان را پاس میداشتند تا ولایت حجاجبن یوسفها و منصور دوانقیها که خونریز و انسانستیزند را به زور بر گرده خویش نمیداشتند» فاطمه(س)، این همه را میدید که آن همه دلواپس بود.
🔻۳- تاریخ نویسان و وقایعنگاران در صدر اسلام برخی از کوچکترین و کماهمیتترین رخدادهای آن روزها را با دقت و شرح جزئیات آن ثبت کردهاند که امروزه در دست و قابل مراجعه است. مثلاً این که خانه فلان سردار اسلام در کدام نقطه قرار داشت و فلان شخصیت صدر اسلام در کدام جنگ و حتی در کدام نقطه از میدان جنگ به شهادت رسید و یا فلان شخص با نیزه حمله میکرد یا با شمشیر و... بنابراین آیا تعجبآور نیست که تربت پاک دختر پیامبر خدا(ص) با آن همه نقش برجستهای که در اسلام داشته است و آن همه فضیلت و شأن والایی که از قول رسول خدا(ص) درباره آن حضرت نقل شده است «بینشان» باقی بماند؟! و این بینشانی توصیه و سفارش اکید خود آن حضرت باشد؟ فاطمه(س) با بینشانی تربت خود، نشانهای گویا و ماندگار بر پیشانی تاریخ ثبت کرده و برای همیشه برجای نهاده است. تربت پنهان فاطمه، نشانه آشکاری از نارضایتی زهرای مرضیه است و گزارشی ماندگار از انحرافی است که بعد از رحلت رسول خدا(ص) اتفاق افتاده بود. فاطمه با بینشانی تربت خود، صراط مستقیم را به آیندگان نشان داده است.
🔻۴- گردونه زمان چرخید و چرخید تا به دورانی رسید که به قول رهبر معظم انقلاب، «عصر خمینی» شایستهترین تابلو و بایستهترین نام برای معرفی آن است. گردونه زمان که به عصر خمینی رسید، بار دیگر ماجرای صدر اسلام جامه تکرار پوشید.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰 فاطمه عزیز ! تربت بینشانت نشانه راه بود 👤 #حسین_شریعتمداری 🔻۱- « ای رسول خدا... سلام من و دخترت
🔸امام راحل ما غبار قرنها بدعت و تحریف و کجاندیشی را که بر چهره اسلام ناب نشسته بود، زدود و اسلام ناب محمدی(ص) را همانگونه که در صدر بود، به دنیای تشنه خداجوئی و عدالت ارائه فرمود. مردم در این مرز و بوم و سپس در جای جای جهان، گمشده خود را یافته بودند. بار دیگر رخدادهای صدر اسلام به تکرار نشست. مردمان فوج فوج و گروه گروه به اسلامی که از غبار تحریفها و بدعتها پاک شده بود پیوستند. خواب دشمنان و بدخواهانی که اسلام ناب را به حاشیه کشیده بودند، آشفته شد. نظام سلطه بینالملل که همه دشمنان بشریت را در خود جای داده بود، سراسیمه به میدان آمد. بار دیگر بدر و احد و حنین و صفین و جمل با همان مختصات و این بار با دامنهای بسیار گستردهتر و پیچیدهتر تکرار شد و...
🔻۵- این دفعه اما با آنچه در صدر اسلام اتفاق افتاده بود، تفاوت بنیادین داشت. امت اسلام، تجربهای ۱۴۰۰ ساله را به دوش کشیده بود. چهرهها را از پشت نقابها میدید. سرهها را از ناسره تشخیص میداد. درپی آب به سوی سراب نمیرفت و... مردم این دوران از فاطمه(س) آموخته بودند که اگر از ولایت علی(ع) دور شوند بیتردید به پذیرش ولایت حاکمان جور، مجبور میشوند... با خدای خویش آن عهد که در «وادی ایمن» بسته بودند، «ارَنی گوی» به میقات بردند. با پای جان به دو فرزند فاطمه -خمینی و خامنهای- پیوستند. سقف تاریک نظام سلطه را شکافتند و طرحی نو در انداختند و این قافله نورانی همچنان سنگر به سنگر پیش میرود تا به فرموده امام راحلمان سنگرهای کلیدی جهان را یکی پس از دیگری فتح کند... امروز در آوردگاه غرب آسیا فتح فلسطین اشغالی و سرنگونی رژیم وحشی صهیونیستی را پیشروی دارد. نگاه که میکنی و نقطه کنونی را که با نقطه آغاز به مقایسه مینشینی، به وضوح میبینی که سنگرهای فراوانی را گشوده است و در نزدیکی قله ایستاده است.
🔸راستی، فاطمه عزیز! امروز از فرزند تو به یک اشاره است و از خیل عظیم مردان و زنان، به سر دویدن... آیا از امت آخرالزمانی خود راضی هستید؟
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
حامیان سازش با آمریکا بخوانند
🔰 صهیونیست و ضدایرانی ۲ ویژگی اصلی اعضای کابینه ترامپ
🔸۲ ماه مانده به تحلیف و بازگشت دوباره ترامپ به کاخسفید، وی جمعی از افراد را برای مناصب کلیدی دولت خود معرفی کرده است که ویژگی بارز و مشترک آنها جنگطلبی، عشق به رژیم صهیونیستی و ایرانستیزی است. مسئلهای که حامیان سازش با آمریکا در کشورمان به جد باید روی آن فکر کنند!
🔸گزینههایی که وی برای سیا، وزارت خارجه، پنتاگون و مشاور امنیت ملی برگزیده است به شدت «تندرو»، «ضدایرانی» و «عاشق اسرائیل» هستند؛ این در حالی است که داخل کشورمان عدهای صاحب تریبون و پُست، «سازش» و «مذاکره» با ترامپ، لحظهای از دهانشان نمیافتد.
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001FxX
@Kayhan_online
🔰خودروى وزير صمت دچار حادثه شد
🔸مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان: خودروی وزیر صمت که برای سفر به کردستان حرکت کرده بود در مسیر تهران به زنجان دچار حادثه شد.
🔸در این حادثه اتفاقی برای وزیر صمت و همرانشان رخ نداده و در سلامت کامل به سر میبرند.
🔸با بروز این حادثه سفر امروز وزیر به کردستان لغو شد.
@Kayhan_online
🔰 مشکل مدعیان اصلاحات بدتدبیری است، نه بدشانسی
🔸روزنامه هممیهن با استقبال سخنان روحانی که گفته بود «شرایط دولت چهاردهم، سختتر از دولت یازدهم در سال ٩٢ است»، مدعی شد دولت پزشکیان بد اقبالتر از دولت روحانی است.
🔸این روزنامه در یادداشتی نوشت «شاید هیچکس همچون حسن روحانی، معنای عبارت «دونالد ترامپ» را نداند؛ رئیسجمهوری غیرمترقبه که در طلاییترین روزهای ریاستجمهوری روحانی ناگهان در آمریکا ظهور کرد و هرچه او کِشته بود، بر باد داد.
خروج از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ بلایی بود که ترامپ بر سر روحانی نازل کرد و کلید او را که تازه دو سه سالی بود سختترین قفل سیاست خارجی را گشوده و بندهای تحریم را تا حد زیادی زدوده بود؛ از کار انداخت. روحانی و یارانش، تازه داشتند از زیر بلای ترامپ کمر راست میکردند که سیلابهای سراسری ۱۳۹۸ و پس از آن، بلایی سهمگینتر چون کرونا فرا رسید.
🔸روحانی با اینحال، حالا که ۱۰۰روز از آغازبهکار پزشکیان میگذرد، احساس میکند یکی، بدشانستر از او هم وجود دارد. شب نخست با ترور رهبر حماس، گذشت و از فردای آن، ایران وارد بیسابقهترین سطح تنش خارجی پس از جنگ ایران و عراق شد. چنین بود که صد روز نخست دولت را باید روزها و شبهای خوف و رجا دانست...
🔸نویسنده هممیهن طوری ماجرا را به بخت و اقبال و شانس ارجاع میدهد که انگار اتفاقات عالم بر مبنای شانس و اقبال است و حال آن که هم در زمان مذاکرات برجام و هم قبل از انتخابات ریاست جمهوری اخیر کشورمان، حضور ترامپ در مسند قدرت در آمریکا قابل پیشبینی بود و صاحبنظران نسبت به آن تذکر میدادند اما مثلا در ماجرای برجام، از سوی امثال آقای ظریف مورد انکار و تمسخر قرار میگرفتند. این که با وجود هشدار صاحبنظران درباره نگاه امثال ترامپ به توافق محتمل در سال 1394، آقای واعظی رئیس دفتر آقای روحانی گفت آمدن ترامپ و خروج آمریکا از برجام را پیشبینی نمیکردیم، از بیتدبیری و خوشخیالی محض حکایت میکند.
🔻نکته دوم این که بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، بلایی همه جایی است. و در هر دوره و دولتی ممکن است اتفاق بیفتد. اما درباره کرونا، میتوان رکورد 709 کشته در یک روز در دولت روحانی را با واردات و واکسیناسیون سراسری در دولت رئیسی مقایسه کرد و این در حالی بود که روحانی و دولتمردانش فقط بلد بودند بگویند «واکسن، سوهان قم نیست» و «تا مشکل FATF حل نشود، نمیتوانیم واکسن وارد کنیم»!
🔻سوم؛ گرفتاری بزرگ آقای پزشکیان، نه شدت و ضعف مشکلات و خصومت دیرین آمریکا، بلکه از محافل سیاسی پدرسالاری هستند که به هر مدیریت دولتی راه یافتهاند، آن مدیریت و دولت را زمینگیر کرده و وادار به انفعال در برابر آمریکا کردهاند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Fxu
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تداوم بارش باران در برخی نقاط کشور
🔸سازمان هواشناسی از تداوم بارشها در ۲۴ ساعت آینده در برخی مناطق استانهای ساحلی خزر، دامنههای جنوبی البرز و جنوب شرق کشور خبر داد
@Kayhan_online
📷 کاری که مدعیان اصلاحات با مسعود پزشکیان میکنند
مجله اِنقُلت
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 شاهکار مقاومت در دریا و خشکی ۳ ناو آمریکا و پایگاههای اسرائیل هدف قرار گرفتند
🔸مقاومت لبنان در ادامه حملات خود نقاط مختلف «اسرائیل» را زیر آتش سنگین خود بُرد از جمله، کارخانه تولیدات تکنولوژی نظامی در حیفا. از آنسو، مقاومت یمن نیز یک ناو هواپیمابر و ۲ ناوشکن آمریکایی را در هم کوبید.
🔸در همین رابطه دیروز حزبالله در بیانیهای اعلام کرد که در چارچوب مجموعه عملیات خیبر و با اسم رمز «لبیک یا نصرالله»، صبح سهشنبه حمله هوائی با اسکادرانی از پهپادهای انتحاری برای نخستینبار به کارخانه یکنعام عیلیت (کارخانه تولیدات تکنولوژی نظامی) داشتند.
🔸این جنبش محبوب در بیانیهای دیگر اعلام کرد که شهرکهای شمالی سرزمینهای اشغالی از جمله «مالکیه» را هم با دهها راکت و موشک هدف قرار داده است. پایگاه نظامیان صهیونیست در منطقه «المناره» نیز هدف موجی از پهپادهای انتحاری حزبالله قرار گرفت. طی این حمله به دشمن صهیونیست تلفات و خسارات قطعی وارد شد.
🔸حزب الله همچنین خبر داد که در ضمن سلسله عملیاتهای خیبر و با ندای لبیک یا نصرالله، برای اولینبار مقاومت اسلامی پایگاه کریاه (مقر وزارت جنگ و ستاد کل نیروهای مسلح دشمن، و اتاق اداره جنگ و هیئت مراقبت و کنترل نیروی هوایی) در شهر اشغالی تلآویو را هدف حملات پهپادی قرار داد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001FxV
@Kayhan_online
در گفتوگوی کیهان با کارشناسان بررسی شد
🔰 قطع مازوتسوزی در ۳ نیروگاه/ آلودگی هوا یا بهانهای برای خاموشیها؟!
👤 #مهدی_برارنده
🔸بنا بر تصمیم اعلام شده از سوی دولت به عنوان راهکاری زیست محیطی برای مقابله با آلودگی هوا، چند روزی است مازوتسوزی در سه نیروگاه کشور قطع شده اما بسیاری از کارشناسان معتقدند؛ ماجرا چیز دیگریست.
🔸مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری فارس گفت: «اعلام جدول خاموشی به بهانه حذف مازوت آدرس غلط دولت است. اگر مازوت هم میسوزاندند باز ما خاموشی داشتیم. علتش این است که تکالیف درخصوص ذخیرهسازی، تکالیف افزایش راندمان نیروگاهها و تکالیف درخصوص کیفیسازی سوخت پالایشگاهها انجام نشده است. اینکه بگویند آلودگی را کم میکنیم، اما بهجای آن خاموشی میدهیم غلط است.»
🔸سمیه رفیعی، نماینده تهران و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به کیهان گفت: «ما اساساً با دوگانه تولید آلودگی یا خاموشی مشکل داریم و این وضعیت نباید در کشور بهوجود میآمد. دولت پیش از این باید نسبت به ذخیره گاز، گازوئیل استاندارد و حتی مازوت در نیروگاهها اقدام میکرد. دستگاههای مربوطه باید اطلاعات درست در اختیار رئیسجمهور قرار دهند و به همین نسبت به مردم نیز اطلاعات درست ارائه شود. نمیتوان بخشی از ناکارآمدیهای خود را گردن محیط زیست بیاندازیم و ژست محیط زیستی بگیریم.»
🔸مهدی بابایی، نایبرئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران به کیهان گفت: «درصد بسیار ناچیزی از تامین سوخت نیروگاههای ما از طریق مازوتسوزی انجام میشد و توقف مازوتسوزی یک راهکار برای کاهش آلودگی هوا است. با این حال بررسی میزان خاموشیهایی که این روزها شاهد هستیم، چیزی فراتر از این میزان را نشان میدهد؛ در حقیقت ما به اندازه همان درصد ناچیز باید خاموشی داشته باشیم.»
🔸توقف مازوتسوزی در نیروگاهها اگرچه حتی یک درصد هم در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد و سلامت مردم را تضمین کند مفید است، اما اشکال اینجاست که مبادا برای پوشاندن یک کمکاری مدیریتی در ذخیرهسازی بموقع سوخت مورد نیاز نیروگاهها موضوع سلامت مردم و رفع آلودگی هوا یک بهانه باشد.
🔸نکته مهم اینکه حتی اگر توقف واقعی، کامل و با برنامه مازوتسوزی را برای کاهش آلودگی هوا مؤثر بدانیم، نباید از این مسئله غافل شد که بیان غیرشفاف علت توقف محدود مازوتسوزی و ربط دادن خاموشیها به حفظ سلامت مردم و رفع آلودگی بدون عمل به تکالیف قانونی دولت و دستگاههای مختلف از جمله اجرای «قانون هوای پاک»، گسترش حملونقل عمومی، جایگزین کردن خودروهای فرسوده با خودروهای نو، افزایش کیفیت سوخت و... مشکل را حل نمیکند.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001FxH
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: خداوند به وعدهاش عمل میکند و قوانین الهی در جریان عمومی زندگی بشر تابع واحد است
@Kayhan_online
🔰 وقتی وکیل زنجیرهای تحلیل برقی در شرق مینویسد!
🔸وکیل مدافع برخی عناصر سیاسی و رسانهای متخلف، در نوشتهای بیربط به تخصص حرفهای خود، به آسیبشناسی مشکل قطع برق نیروگاهها پرداخت و آن را به موضوع مازوتسوزی و آلودگی هوا ربط داد؛ ادعایی که دیروز با اذعان آقای پزشکیان درباره کاهش ذخائر گازوئیل، از اساس خلاف واقع بود.
🔸روزنامه زنجیرهای شرق، در یادداشتی به قلم کامبیز نوروزی با عنوان «برق از کجا میرود؟» نوشت: «دردها نشانههای مرضاند. حکایت اغلب مشکلات و بحرانهایی که سالها گریبان ما را گرفته است، حکایت درد و مُسکن است. ماجرای کمبود برق، نوک کوه یخ بحرانها و ماجرای سلسلهای از دردهاست که با مسکّن موقتاً آرام میشوند و فراموش میشوند. سه نیروگاه از مدار خارج شدهاند، چون مازوت میسوزانند که هوا را بسیار میآلاید. مازوت میسوزانند، چون کشور دچار کمبود گاز است. کمبود گاز به خاطر وجود بحران فرسودگی در صنایع نفت و گاز و برق است. بحران و فرسودگی دارند، چون سوءمدیریت طولانیمدت و تا حدی تحریمها مانع از بهروزرسانی آنها شده است.
🔻سوءمدیریت است، چون این صنایع در ایران از بزرگترین منابع تولید رانتاند و تسلط بر آنها از عسل شیرینتر. تصدی این مجموعههای عظیم نه تابع معیارهای تخصصی، بلکه تابع منفعتطلبی قدرتهای سیاسی است.
🔸این نوشته در حالی است که اکنون معلوم شده فقط سه نیروگاه از سوخت مازوت استفاده میکنند و روی هم رفته بیش از ۵ درصد برق مصرفی را تامین نمیکنند. اکنون معلوم شده دولت از شهریورماه اقدام به ذخیرهسازی سوخت گازوئیل موردنیاز پاییز و زمستان به روال سالهای قبل نکرده است. آقای پزشکیان دیروز درباره علت خاموشیها، تلویحاً ادعای قطع برق به خاطر مازوتسوزی و جلوگیری از آلودگی هوا را رد کرد و گفت:
🔻«چون ذخایرمان کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم، مجبوریم ذخایر نیروگاهها را طوری تنظیم کنیم که در زمستان به مشکل نخوریم.»
🔸متاسفانه سیاسیکاری و سیاستبازی برخی نشریات زنجیرهای و کارشناسان «همهکاره و هیچیبلد» آنها موجب شده تا در مقاطع مختلف، تحلیلهای غلط و گمراهکننده به مردم و مدیران داده شود که بزککاری برجام و کتمان منافذ آن، و بزک کردن تهدیداتی مثل FATF و توافق آب و هوائی پاریس (فشار برای کاهش مصرف سوخت فسیلی در ایران در دولت روحانی و کاهش نیروگاهسازی) از جمله این آدرسهای غلط است که نهایتاً هم به گدایی از آمریکا و غرب، به جای تدبیر و استفاده از ظرفیتهای داخلی ختم میشود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Fxl
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کاش ایشان رهبر ایران نمیشد...
🔸برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت ۲۴آبان، روز کتاب و کتابخوانی
@Kayhan_online
پس از اتصال شبکه بانکی دو کشور
🔰 رسانههای خارجی: ایران و روسیه دلارزدایی را تقویت کردند
🔸رسانههای خارجی درخصوص اتصال شبکه کارتهای بانکی ایران و روسیه گزارش دادند این دو کشور به منظور مقابله با تحریمهای آمریکا به دلارزدایی بیشتر در مبادلات تجاری روی آوردند.
🔸پایگاه خبری الجزیره در گزارشی با عنوان «شبکه میر روسیه در ایران...آیا جایگزینی برای سیستم سوئیفت ایجاد خواهد کرد»؛ آورده است: مقابله با تحریمهای غرب همواره یکی از دغدغههای مشترک ایران و روسیه بوده است و موضوع کاهش تبعات تحریم بخش بزرگی از گفتوگوهای سران دو کشور را در سالهای گذشته به خود اختصاص داده است. تهران و مسکو پیوند سیستمهای بانکی را راهی مؤثر برای تسهیل مبادلات مالی دور از سیستم مالی جهانی سوئیفت یافتهاند.
🔸بر اساس گزارش این رسانه قطری، حدود یک ماه پس از دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و آیتالله علی خامنهای، رهبر عالی ایران در تیرماه ۱۴۰۱ در تهران، دو طرف از آغاز معاملات فیمابین به ریال ایران و روبل روسیه خبر دادند و به دنبال آن هم تهران از حصول توافق برای یک سیستم مشترک پرداخت خبر داد.
🔸پایگاه خبری انگلیسی ایندیپندنت با تیتر «تهران و مسکو به دنبال رویارویی با تحریمهای غربی» نوشته است: «استفاده از کارتهای بانکی ایران در روسیه ممکن شده است» زیرا این موضوع با اتصال سیستمهای بانکی دو کشور در آخرین تلاش برای مقابله با تحریمهای غرب امکانپذیر شده است.
🔸خبرگزاری فرانسه نیز با اعلام خبر اتصال شبکههای بانکی ایران و روسیه به یکدیگر آورده است: شبکه خبری جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه با پخش تصاویری از روند برداشت پول با استفاده از کارت بانکی ایرانی از دستگاهی در روسیه، از امکان استفاده از کارتهای بانکی ایرانی در روسیه خبر داد. این عملیات با اتصال شبکه ایرانی «شتاب» مورد استفاده بین بانکها با همتای روسی خود «میر» امکانپذیر شد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Fwz
@Kayhan_online
🔰 تاوان سنگین حمایت از نسلکشی ملت فلسطین برای «هریس»
👤مترجم: #سید_محمد_امینآبادی
🔸زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در انتخابات 2016 در حالی که به نظر میرسید شکست او قطعی است پیروز شد. مقالهای در میدلایستآی نوشتیم تا ریشههای پدیده اسرارآمیز او را توضیح دهیم. در آن مقاله استدلال شد که نژادپرستی سفید به تنهائی نمیتواند پیروزی ترامپ را توضیح دهد و دلایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عمیقتری در پس سربرآوردن او در سپهر سیاسی آمریکا وجود دارد. هرچند که تعداد رایدهندگان سفیدپوست در آمریکا به طور مداوم در حال کاهش است اما آنها هنوز هم اکثریت را تشکیل میدهند. لذا وجود نژادپرستی در میان اقشار خاصی از جامعه نمیتواند تغییرات رفتار رایدهی را از زمانی که باراک اوباما، رئیسجمهور سابق دو بار انتخاب شد و چهار سال بعد، رایدهندگان آمریکایی قاطعانه ترامپ را کنار گذاشتند، توضیح دهد. هرچند که «هیلاری کلینتون» در انتخابات ۲۰۱۶ با ۶۶ میلیون رای در مقابل ۶۳ میلیون رای ترامپ در آرای عمومی پیروز شد، اما وی در رای الکترال با ۳۰۶ رأی در مقابل ۲۳۲ رأی شکست خورد. چهار سال بعد، «بایدن» با نسبت مشابه رای الکترال ۳۰۶ به ۲۳۲ ترامپ را به طور قاطع شکست داد. آرای عمومی بایدن نیز بسیار بیشتر بود و وی ۸۱ میلیون در مقابل ۷۴ میلیون ترامپ را شکست داد.. دلیل اصلی این امر نرخ مشارکت بود که از ۶۰ درصد در انتخابات ۲۰۱۶ به ۶۶ درصد در انتخابات ۲۰۲۰ بهبود یافت.
🔸پس در سال ۲۰۲۴ چه اتفاقی افتاد؟ برای توضیح پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ پس از شکست تحقیرآمیز او در سال ۲۰۲۰، باید به بررسی نرخ مشارکت رایدهندگان و همچنین نتایج رایگیری، به ویژه در ایالتهای سرنوشتساز چرخشی پرداخت و تجزیه و تحلیل مقایسهای بین انتخابات ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ انجام داد. در سال ۲۰۲۰، بایدن و ترامپ در مجموع حدود ۱۵۵ میلیون رای از مجموع ۱۵۸ میلیون رای اخذ کردند و نرخ مشارکت بسیار بالاتری را رقم زدند. از سوی دیگر، در انتخابات ۲۰۲۴، هریس تنها ۶۷ میلیون رای دریافت کرد، در حالی که ترامپ کمتر از ۷۳ میلیون رای کسب کرد. این موضوع به وضوح نشان میدهد که ترامپ در واقع پیشرفتی نداشته است، زیرا حتی نتوانسته است به آمار رایهای خود در سال ۲۰۲۰ برسد. در همین حال، آرای هریس در سال 2024 بسیار کمتر از بایدن بود و بایدن 14 میلیون رای بیشتر نسبت به هریس در سال 2020 کسب کرده بود.
🔸در چرخه انتخابات 2024، مشارکت حدود ۵۸ درصد بود که به طور قابل توجهی کمتر از سال 2020 و حتی کمتر از انتخابات 2016 بود. بنابراین چه چیزی کاهش مشارکت رایدهندگان از ۱۵۵ میلیون در سال 2020 به ۱۴۰ میلیون در سال 2024 را توضیح میدهد و این در حالی است که تعداد رای دهندگان واجد شرایط در آمریکا از ۲۴۰ میلیون در سال 2020 به ۲۴۴ میلیون در سال 2024 افزایش یافته بود؟ بر اساس نتایج انتخابات ۲۰۲۰، اکثریت مردم آمریکا به وضوح از ترامپ خسته شده بودند. با این حال، در سال ۲۰۲۴، تقریباً ۱۷ درصد از رایدهندگان که به بایدن رای داده بودند در انتخابات مشارکت نکردند و بنابراین حمایت از ترامپ تثبیت شد. همچنین باید تأکید کرد که دیدگاه منفی نسبت به ترامپ از سوی تعداد قابل توجهی از رایدهندگان دموکرات و مستقل، همچنین اقلیت جمهوریخواهان، به علت انباشت پروندههای کیفری علیه به شدت افزایش یافته بود.
🔸با نگاهی به سوابق و پیشنهادات سیاسی هر کاندیدا، میتوان تفاوتهای قابل توجهی در دیدگاه، فلسفه و سیاستهای آنها در زمینه مسائل داخلی، مانند سیاست اقتصادی، مسائل بودجه، مسائل اجتماعی، بهداشت و درمان، مهاجرت، انتصابات قضائی، اصلاحات سیاسی و غیره یافت. در عرصه سیاست خارجی و امنیت ملی نیز تمایزات مهم و رویکردهای متفاوتی بین هر دو نامزد در مورد موضوعات کلیدی از جمله تجارت، ناتو، اوکراین و چین وجود دارد. اما برای پاسخ کامل به این سؤال باید موضوع محوری انتخابات را بررسی کرد که ممکن است هر دو کاندیدا بر سر آن اتفاقنظر داشته باشند و در عین حال باعث شده باشد که تعداد قابل توجهی از رایدهندگان انتخابات را تحریم کنند یا به اشخاص دیگری رای داده باشند. علاوهبر این باید بررسی دقیقی درباره میزان مشارکت و الگوهای رایگیری در ایالتهای چرخشی انجام شود که معمولاً برنده و بازنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تعیین میکند. یکی از موضوعات مبارزاتی که در آن توافق قابل توجهی بین دو نامزد اصلی بلکه میان احزاب و فعالان سیاسی مربوط به آنها وجود داشت، حمایت بیقید و شرط آمریکا از اسرائیل در جنگ نسلکشی مداوم آن در غزه بود. بر اساس چندین نظرسنجی، امروز دموکراتهای بیشتری با فلسطینیها همدردی میکنند تا با اسرائیلیها. همچنین، جنبشهایی در سراسر آمریکا شکل گرفته بود که به خاطر حمایت هریس از اسرائیل باید انتخابات را تحریم کرد یا به «جیل استاین» نامزد حزب سبز آمریکا رای داد.
کیهـــان آنلاین
🔰 تاوان سنگین حمایت از نسلکشی ملت فلسطین برای «هریس» 👤مترجم: #سید_محمد_امینآبادی 🔸زمانی که دونالد
🔸همانند دو انتخابات قبلی، انتخابات امسال نیز به همان شش ایالت چرخشی، یعنی «جورجیا»، «پنسیلوانیا»، «میشیگان»، «ویسکانسین»، «آریزونا» و «نوادا» بستگی داشت که در مجموع ۷۷ رای کالج الکترال را به خود اختصاص دادند. از میان ۴۴ ایالت غیرنوسانی دیگر، هریس ۲۲۶ رای الکترال داشت، در حالی که ترامپ ۲۳۵ رای الکترال کسب کرده بود. در انتخابات 2020، بایدن هر 6 ایالت چرخشی را پشت سر گذاشت و در مجموع 12.73 میلیون رای در مقابل 12.38 میلیون رای ترامپ در این ایالتها به دست آورد از سوی دیگر، در سال 2024، ترامپ 12.55 میلیون رای برای تصاحب همان 6 ایالت نوسانی دریافت کرد در حالی که هریس 12 میلیون رای به دست آورد که نسبت به آرای بایدن در سال 2020 میلادی کاهش 730 هزار رایی را نشان میدهد. به طور خلاصه، مجموع آرا در شش ایالت چرخشی در سال ۲۰۲۴ به ۲۴.۵۵ میلیون رسید که حاکی از کاهش ۵۶۰ هزار رایدهنده نسبت به سال ۲۰۲۰ است. در حالی که ترامپ در سال ۲۰۲۴ در شش ایالت نسبت به نتایج سال ۲۰۲۰ خود اندکی بیش از آرای قبلی خود یعنی 170 هزار رای بیشتر به دست آورد.
🔸در مقابل هریس ۷۳۰ هزار رایدهنده یا حدود ۵.۷ درصد از آرای بایدن ۲۰۲۰ را از دست داد؛ افت قابل توجهی که قطعا به ضرر او و حزبش در انتخابات تمام شد. وضعیت مشابهی نیز در قلب جوامع عرب- آمریکایی در ایالت میشیگان جایی که جنبش «عدم رای » به هریس متولد شد رخ داد. میزان مشارکت در بین جوامع عرب -آمریکایی این ایالت نیز در سال 2024 نیز بسیار کمتر از سال 2020 بود و به دلیل حمایت دولت دموکرات از نسلکشی اسرائیل در غزه این روند منفی در جوامع مسلمان میشگان نیز برای هریس ادامه یافت و هریس آرا این منطقه را از دست داد و در مقابل «جیل استاین» حدود یک پنجم آرا در سراسر این منطقه را به دست آورد که احتمالاً بالاترین رای او در سراسر آمریکا بود.
🔸به نظر میرسد که دلیل اصلی پیروزی ترامپ بر هریس در سال 2024 افزایش ناگهانی محبوبیت او نیست، زیرا ترامپ در بحبوحه یک بیماری همهگیر ویرانگر، نتیجه سال 2020 خود را در آرای عمومی به رقیب دموکرات خود واگذار کرد. بنابراین، محتملترین توضیح برای پیروزی ترامپ کاهش حمایت از هریس نسبت به بایدن در سال 2020 بود که برای وی گران تمام شد. میلیونها آمریکایی نه فقط آمریکاییهای عرب و مسلمان در ایالتهای چرخشی بلکه در سراسر کشور آگاهانه تصمیم گرفتند که انتخابات و رای به هریس را تحریم کنند. در واقع، میلیونها آمریکایی وظیفهشناس مخالفت خود را با نسلکشی اسرائیل در غزه که به طرز بیرحمانهای توسط یک طبقه سیاسی فاسد در آمریکا حمایت میشد با تحریم انتخابات نشان دادند.. شکست هریس باید نشانهای شوم برای همه سیاستمدارانی باشد که بدانند خون فلسطینیها و لبنانیها برای آنها بدون هزینه نیست.
🔻منبع: میدلایستآی
#نکته
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سوال خبرنگار صداوسیما از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی: چرا از برخی فعالیتهای هستهای ایران ابراز نگرانی میکنید؟
@Kayhan_online
🔰 دولت رئیسی چگونه کشور را از خاموشی نجات داد؟
🔸دستاوردهای دولت شهید رئیسی در حوزه انرژی و افزایش ظرفیت تولید برق کشور به نحوی بود که نرخ رشد تولید برق ایران در سه سال اخیر در رتبه هفتم جهان و اول منطقه غرب آسیا قرار دارد.
🔸به گزارش رجانیوز، افزایش سالانه ۲۵/۵ درصدی بار مصرفی بر شبکه توزیع برق کشور باعث شد تا طبق قانون، دولتها موظف شوند تا بهصورت سالانه و یا دورهای ظرفیت تولید برق کشور را افزایش دهند و نیروگاههای جدیدی را احداث کنند.
با اینکه در برنامه ششم توسعه مکرراً به موضوع توسعه ظرفیتهای شبکه برق کشور اشاره شده و دولت روحانی مکلف به افزایش ۲۵ هزار مگاوات شبکه برق کشور در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بود، اما بررسیها نشان میدهد که دولت تدبیر و امید، ظرفیت شبکه برق کشور را در این مدت تنها حدود ۱۱ هزار مگاوات افزایش داده است. همچنین مقایسه مجموع ظرفیت نصب شده شبکه نیروگاهی در دولتهای مختلف نشان میدهد که دولت روحانی رکورد کمترین توسعه ظرفیت تولید برق کشور را بعد از دوران دفاع مقدس به ثبت رسانده است.
🔸آنچه در برنامه دولت سیزدهم پیشبینیشده بود، آن بود که نیروگاههای حرارتی ۲۵ هزار مگاوات افزایش ظرفیت برق داشته باشند؛ اما دولت ۴ سال خود را پشت سر نگذاشت و طی سه سال در بخش تولید برق حرارتی نزدیک به ۹هزار مگاوات افزایش ظرفیت داشت که شامل ۴۸ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۶هزار و ۹۵۰ مگاوات به مدار آمده است و ۲ هزار مگاوات ارتقا و رفع محدودیت نیروگاهی وجود داشته است. همچنین ۴۱۴ مگاوات واحدهای کوچک و تولید پراکنده بودهاند که در مجموع ۹ هزار و ۳۶۴ مگاوات افزایش ظرفیت داشته است.
🔸به دنبال رکوردزنی ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور در یک سال، برای اولینبار ساخت یک نیروگاه توسط سازنده داخلی در کمتر از ۶ ماه به سرانجام رسید و رکورد بینالمللی جدیدی در این زمینه ثبت شد و این دستاوردی دیگر برای دولت شهید رئیسی به شمار میرود، چرا که بهطور عادی ساخت نیروگاههای برق بین ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان میبرد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Fxk
@Kayhan_online
⚽ ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کره شمالی
🔸علیرضا بیرانوند، میلاد محمدی، شجاع خلیلزاده، علی نعمتی، آریا یوسفی، سید محمد کریمی، محمد محبی، مهدی طارمی، مهدی قائدی و سردار آزمون
@Kayhan_online
🔰 فرمانده گردان 51 تیپ ویژه گولانی نیز در عملیات موفقیت آمیز رزمندگان حزبالله به هلاکت رسیده است
@Kayhan_online
🔰 فرمانده کل ارتش: قطعا به رژیم صهیونی پاسخ کوبنده خواهیم داد
🔸امیر سرلشکر موسوی: زمان و نحوه پاسخ به رژیم صهیونیستی را ما تعیین میکنیم.
🔸زمانی را که لازم باشد در آن هیچ تعللی نخواهیم کرد و قطعا پاسخ ما کوبنده خواهد بود.
@Kayhan_online
🔰 هلاکت ۴ تروریست در رزمایش سپاه
🔸روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه: در ادامه رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه ۴ تروریست به هلاکت رسیدند.
🔸۶ تروریست دستگیر شدند و ۲ تن از رزمندگان جان بر کف حافظ امنیت نیروی زمینی سپاه به شهادت رسیدند.
🔸قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اعلام کرده است محل اختفای این تروریست ها با همکاری و هوشمندی مردم در شهرستان راسک شناسایی شده است. این رزمایش عملیاتی همچنان ادامه دارد.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
⚽ ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کره شمالی 🔸علیرضا بیرانوند، میلاد محمدی، شجاع خلیلزاده، علی نعم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚽️ گل اول ایران توسط مهدی قایدی در دقیقه ٢٩
🔺کرهشمالی ٠ - ١ ایران
@Kayhan_online