گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 «با دشمنان مدارا» جواب داد اروپا تحریمها را بیشتر کرد!
🔸مسعود پزشکیان هفته گذشته در اظهاراتی در جمع وزرای اسبق امور خارجه با اشاره مجدد به مشی مدارا با دشمنان، سامان دادن امور داخلی را به سامان روابط بینالمللی کشور مشروط کرد، این اظهارات به سرعت به دستاویزی برای غربگرایان داخلی برای تجویز نسخه مذاکره به هر قیمتی بدل شد. نسخهای که بلافاصله با تحریمهای جدید اروپا و انتصاب افراد ضدایرانی توسط ترامپ مواجه شد.
🔸«با دوستان مروت با دشمنان مدارا» این مصرع از لسانالغیب حافظ، بارها در سخنان مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران مورد اشاره قرار گرفته است.
پزشکیان در روزهای گذشته و در جمع وزرای خارجه دولتهای پیشین مجددا با اشاره به این مثل فارسی عنوان کرد: ما برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعه کشور علاوهبر ساماندادن امور داخلی، باید روابط بینالمللی کشور را سامان داده، تنشها را رفع و زمینه را برای تعاملات و مراودات با کشورهای منطقه و جهان نیز بهبود ببخشیم.
🔸این موضع پزشکیان گرچه در نگاه اول گزارهای درست و مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی است ولی استفاده وی از این مصرع و سخن قصار حافظ شیرازی بدون توجه به ظرف مکانی و زمانی و شرایط، سوءبرداشتهای ناخواستهای را در ناخودآگاه خود به وجود میآورد.
🔸«با دشمنان مدارا»، «مذاکره با اروپا، سید عباس عراقچی از فرصت محدود ایران برای گفتوگو با اروپا و خروج از FATF سخن گفت»، «طنابکشی کاسبان تحریم؛ ترامپ اعلام کرده به دنبال پایان دادن به تنازعات و معادلات منطقهای و جهانی است امیدواریم این تمهیدات باعث استیفای منافع ایرانیان وآتشبس شود»
🔻این گوشهای کوچک از تیتر روزنامهها و رسانههای زنجیرهای مدعیان اصلاحات است که تجویزهای سادهلوحانه و خیانت بار آنان را (که حتی دست دولت را پیش از هر مذاکرهای خالی میکند)، عیان میسازد.
🔸عجیبتر آنکه پس از ۱۱۰ روزی که از آغاز دولت پزشکیان میگذرد، اروپا نه تنها کوچکترین گامی را در جهت کاهش تنش برنداشته است که بالعکس اقدامات خصمانه و فشارهای خود را بیش از پیش کرده است. آمریکای دموکرات نیز پس از چهارسال امید واهی برجامیها، از کوچکترین حرکتی در جهت مذاکره و توافقی جدید اجتناب کرد.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001G3Q
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رگبار پراکنده در شمالغرب و شمال شرق کشور
🔸سامانه بارشی که وارد کشور شده است و همچنان در دامنههای زاگرس، البرز و برخی نواحی شمال فعال است.
🔸امروز در برخی نقاط شمالغرب، غرب و شمالشرق کشور رگبار پراکنده، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
🔸دمای فعلی هوای تهران ۱۰ درجه است و امروز حداکثر به ۱۸ درجه بالای صفر خواهد رسید.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بازخوانی بیانات رهبرانقلاب درباره اراده جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش
🔻ما رعد و برق نخواهیم داشت، مگر اینکه بارانی به دنبال آن باشد
📝سالگرد نامه شهید حاج قاسم سلیمانی درباره پایان سیطره داعش به رهبر انقلاب و پاسخ ایشان
#وعده_صادق
@Kayhan_online
🔰 نشریه آمریکایی: به خاطر عهدشکنی فرصت توافق با ایران را از دست دادهایم
🔸نشریه آمریکایی تأکید کرد: خروج ترامپ از توافق هستهای، بدترین اشتباه آمریکا در قبال ایران بود و دولت آمریکا باید جبران کند.
🔸در حالی که غربگرایان حامی برجام در ایران، مدتهاست حرفی از حقوق پایمال شده ایران در این توافق نمیزنند و عوض آن، نسخه مذاکره دوباره با بایدن و ترامپ را میپیچند، نشریه «ریسپانسیبل استیتکرفت» بر ضرورت جبران عهدشکنی آمریکا تأکید کرد.
🔸این نشریه که به اندیشکده کوئینسی وابسته است، نوشت: با گذشت ۶ سال از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا از توافق هستهای ایران، پیامدهای فاجعهبار این تصمیم همچنان در حال افزایش است. علاوهبر اینکه ایران بیش از هر زمان دیگری به توانایی ساخت تسلیحات هستهای نزدیک شده است، اکنون باید در نظر بگیریم که چگونه وضعیت رو به افول امنیتی در خاورمیانه خطرات را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
ترامپ، وعده «توافق بهتر» را داد، اما در عوض، اشتباه پرهزینهتری مرتکب شد که ممکن است رفع آن غیرممکن باشد. برای درک کامل تصمیم ترامپ، این موضوع در نظر بگیرید: زمانی که آمریکا و ایران به توافق پایبند بودند، تخمین زده میشد که حدوداً یک سال طول میکشد تا ایران مواد شکافتپذیر کافی برای ساخت یک سلاح هستهای تولید کند و کشورهای مذاکرهکننده با ایران ارزیابی میکردند که این زمان برای پاسخ به تخلفات احتمالی و جلوگیری از تولید بمب کافی است.
🔸ایران میگوید قصد تولید سلاحهای هستهای ندارد و اطلاعات آمریکا در حال حاضر، هیچ تلاشی را از سوی تهران برای تسلیحات نمیبیند، با این حال تصور میشود تهران نه یک سال بلکه فقط چند هفته تا توانایی تولید مواد شکافتپذیر کافی برای یک بمب در صورت تمایل به این کار فاصله داشته باشد. در عین حال، توانایی بازرسان برای کشف بهموقع تخلفات احتمالی کاهش یافته است. همانطور که یکی از مقامات آمریکایی در مورد ایران گفت، «آنها رقصکنان تا آستانه تولید سلاح خواهند رفت.»
🔸بدتر اینکه، روابط آمریکا و ایران به دلیل خروج ترامپ بهقدری آسیب دیده که به نظر نمیرسد توافق دوباره به همان شکل قبلی قابل احیا باشد. هرگونه تلاش برای تثبیت روابط طرفین به دلیل تبادل آتش مستقیم بین اسرائیل و ایران به شدت پیچیده شده است. همانطور که بیش از هر زمان دیگری به یک رویکرد غیرنظامی نیاز داریم، چشمانداز راهحل دیپلماتیک دور از دسترس به نظر میرسد.
🔸البته نیازی نبود اینطور شود. این توافق تا زمانی که ترامپ آن را رها نکرد کار میکرد و اگر ترامپ از آن خارج نمیشد امروز هم میتوانست کارساز باشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001G3M
@Kayhan_online
🔰 سناتور آمریکایی: نتانیاهو با پول و سلاح ما کودکان غزه را میکُشد
🔸«برنی سندرز»، سناتور ایالت ورمونت آمریکا اعلام کرد: «نتانیاهو با پول مالیاتدهندگان کشور و سلاحهای ما در حال کشتار مردم غزه است.»
🔸سناتور ایالت ورمونت آمریکا روز دوشنبه در سخنانی با انتقاد از رژیم صهیونیستی گفت که «... اسرائیل به دلیل اقدامات غیراخلاقیاش با انزوای بیشتر و امنیت کمتر مواجه شده است...اقدامات غیراخلاقی اسرائیل سبب شده که منفور شود و تمامی دولتها و نهادهای بینالمللی آن را محکوم میکنند...». «برنی سندرز» این را هم گفت: «من با پزشکهایی که در غزه خدمت میکنند و کودکانی زخمیشده با گلوله را مداوا میکنند، دیدار کردم. بسیاری از این مرگها با سلاحهای آمریکایی صورت میگیرند و با پول ما مالیاتدهندهها تامین مالی میشوند. این هفته، سنای آمریکا درباره مسدود کردن فروش سلاحهای تهاجمی به اسرائیل رأیگیری میکند و....»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001G4Q
@Kayhan_online
🔰 چرخه معیوب تصمیمات هزینهآفرین
👤 #عباس_شمسعلی
🔸شانزدهم آبانماه جاری خانم مهاجرانی سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همینرو به دستور رئیسجمهور مازوتسوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود. میتوان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.»
🔻همان روز، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرائی رئیسجمهور هم با اعلام مصوبه دولت و دستور رئیسجمهور برای ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در سه نیروگاه از 19 آبان با هدف تامین سلامت مردم گفت: «این اتفاق ممکن است منجر به کاهش برق در شبکه توزیع و خاموشی شود اما چارهای نداریم زیرا نمیتوانیم شاهد مرگ مردم بر اثر آلودگی باشیم.»
🔸نوزدهم آبانماه هم خانم انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در تشریح روند تصمیمگیری برای ممنوعیت مازوتسوزی در یادداشتی نوشت: «یکشنبه هفته گذشته گزارشی درباره شروع مصرف مازوت در نیروگاه شازند در جلسه هیئت دولت ارائه کردم... باید اذعان کنم که تصور نمیکردم ایشان (رئیسجمهور) پس از شنیدن گزارش دستوری صادر کنند که اجرای آن با دشواریهایی برای دولت و مردم همراه است. ناترازی تولید و مصرف گاز موجب شده که برخی نیروگاههای حرارتی در فصل پاییز و زمستان از سوخت مایع استفاده کنند. با توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه کشور، دولت مجبور است که ساعاتی در شبانهروز خاموشی برنامهریزی شده در کشور اعمال کند. درک این واقعیت و همراهی مردم میتواند دولت را برای اتخاذ تصمیمهای سخت اما واقعبینانه مصمم سازد.»
🔸همه این اظهارنظرها حکایت از نگرانی دولت محترم در خصوص سلامت مردم داشت. با این حال در شرایطی که بسیاری از کارشناسان با دیده تردید به اینکه دلیل واقعی خاموشیهای اعلام شده و غافلگیرکننده پاییزی ممنوعیت مازوتسوزی در تنها سه نیروگاه و صرفا نگرانی در مورد سلامت مردم باشد نگاه میکردند؛ آقای پزشکیان رئیسجمهور چهارشنبه ۲۳ آبان در حاشیه جلسه هیئت دولت برخلاف برخی اظهارنظرهای اعضای دولت مانند سخنگو و معاون اجرائی درباره خاموشیهای اخیر اظهار داشت: «چون ذخایر ما کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم الان مجبوریم ذخایر نیروگاهها را طوری تنظیم بکنیم که در زمستان به مشکل برنخوریم.»
🔸با این سخنان دیگر مشخص شد که مشکل و ریشه اصلی خاموشیها، ذخیره و تامین نکردن سوخت مورد نیاز نیروگاهها در موعد مقرر بوده است.
🔻رئیسجمهور ۲۶ آبان هم در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت بیان داشت: « شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفهجویی است.»
با این حال، موضوع مورد نظر در اینجا بررسی تناقضات یا نگاه فنی و تخصصی به موضوع خاموشیهای اخیر و قصور و تقصیرهای مطرح شده حول این مسئله نیست. ما حتی میپذیریم که دولت محترم به عنوان بازوی اجرائی کشور قطعاً دغدغه سلامت مردم را دارد به ویژه که جناب رئیسجمهور خود عضوی مجرب از جامعه خدوم بهداشت و درمان کشور و صاحبنظر در این زمینه است.
🔸موضوع به یک تصمیم بحثبرانگیز در روزهای اخیر برمیگردد که انتظار از دولت در حوزه سلامت و نگرانی اعلام شده از سوی مسئولان دولتی در روزهای اخیر در مورد حفظ جان و سلامت مردم را خدشهدار میکند.
ماجرا به اعلام ناگهانی، شبانه و چشمگیر افزایش قیمت خودرو از سوی دو تولیدکننده عمده و عزیزکرده خودرو با چراغ سبز دولت مربوط میشود. فارغ از مباحث اقتصادی و نحوه اجرای این افزایش قیمتها، این موضوع در تضادی جدی با دغدغه مسئولان دولت و شخص رئیسجمهور در خصوص سلامت و جان مردم است.
🔸این مسئله در دو حوزه قابل طرح است؛ در شرایطی که مسئولان دولتی علت قطعی برق را ممنوعیت مازوتسوزی و محافظت از جان و سلامت مردم اعلام میکردند و در شرایطی که به اعتقاد کارشناسان تردد خودروهای فرسوده بهویژه در کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت به عنوان یک عامل مهم و غالباً متهم اصلی آلودگی هوا محسوب میشود، این سؤال مطرح میشود که آیا افزایش جهشی قیمت خودرو، امکان و شرایط اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده که تاکنون هم به دلایلی همچون گرانی خودرو و ناکافی بودن عرضه روندی نامطلوب و کند داشت را بیش از پیش دشوارتر و دست نیافتنیتر نمیکند؟
🔸در حالی که رئیس محترم سازمان حفاظت از محیط زیست میگوید: «در شهر تهران سهم منابع متحرک (خودرو و موتورسیکلت) در انتشار ذرات معلق ۵۸ درصد است. در شهرهایی مثل تهران و مشهد که سهم منابع متحرک بیشتر است باید اقدام به اسقاط خودروهای فرسوده کنیم، بهترین راهکار کاهش آلودگی هوا در تهران اسقاط خودروهای فرسوده است»
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔻در شرایطی که دیروز مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد: «در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد ناوگان تاکسی شهر تهران فرسوده و مستلزم نوسازی است اما افزایش قیمت خودرو انگیزه و توان تاکسیرانها برای نوسازی تاکسی را کاهش میدهد»، این افزایش قیمت خودروها را باید در راستای همان نگرانی دولت در خصوص سلامت مردم ارزیابی کرد؟!
🔸چند روز قبل بود که رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به مرگ ۳۰ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا در کشور تاکید کرد: «راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد. هزینهها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بهگونهای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل میشود.»
🔸جنبه دیگر نگرانیآفرین در خصوص افزایش چشمگیر قیمت خودرو، مسئله سوانح جادهای است.
🔸کارشناسان امر و بهویژه پلیس راهور همواره یکی از مهمترین علت تصادفات مرگبار در جادههای کشور را فرسودگی و ناایمنی خودروها میداند.
🔻بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، در سال گذشته تعداد جانباختگان حوادث رانندگی با رشد ۲.۸ درصدی به۲۰ هزار و ۴۵ نفر و تعداد مصدومان این سوانح با رشد ۵.۹ درصدی به ۳۹۱ هزار و ۶۹ نفر رسیده است.
🔻حال سؤال جدی این است که با این افزایش جهشی قیمت خودرو چه تعداد خانواده دیگر امکان تبدیل خودروی فرسوده و ناایمن خود به خودرویی مطمئن و ایمن را خواهند داشت؟ آیا دولت محترم که وظیفه و دغدغه صیانت از جان و سلامت مردم را دارد در هنگام موافقت با افزایش قیمت خودرو به این مسئله هم توجه کرده است؟
🔸کاش دولت به جای موافقت با این افزایش قیمت که نتیجه ناخوشایند آن را باید چندی دیگر در جادهها و بخشهای بستری بیمارستانها جستوجو کرد، به نیابت از مردم، به خودروسازان فشار میآورد که به جای افزایش قیمت بر کیفیت و ایمنی محصولاتشان بیفزایند.
🔸این ماجرا اهمیت توجه به همه ابعاد تصمیمات کلان و مرتبط با زندگی مردم را گوشزد میکند تا مبادا به جای اصلاح روندهای غلط، در چرخه معیوب و تصمیمات هزینهآفرین گرفتار نشویم.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰دلار نیمایی از مرز ۵۱ هزار تومان عبور کرد
🔸قیمت دلار نیمایی که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم در کانال ۴۵ هزار تومان بود همچنان درحال پیشتازی است و امروز ۵۱ هزار و ۲۵ تومان قیمت خورده است.
@Kayhan_online