گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 آغاز نبرد سرنوشتساز بین یمن و رژیم صهیونستی
🔸جنگندههای رژیم آپارتاید اسرائیل مناطقی از یمن را هدف حملات سنگین خود قرار دادند و بلافاصله انصارالله یمن نیز با هایپرسونیکهای خود به ۲ هدف حیاتی در قلب اراضی اشغالی حمله کرد؛ خبرهایی نیز از حمله موشکی به ناو هواپیمابر آمریکایی مخابره شده است. حالا این پرسش مطرح میشود که «آیا این آغاز همان جنگ سرنوشتساز بین یمن و رژیم اسرائیل است؟»
🔸شبکه تلویزیونی المسیره در گزارشی اعلام کرد که دو کارخانه مرکزی برق در صنعا بمباران شدهاند. این شبکه تلویزیونی همچنین از هدف حمله قرار گرفتن تأسیسات نفتی در رأس عیسی خبر داد.
🔸رسانه صهیونیستیِ «جروزالمپست» به نقل از منبع آگاه گزارش داد که «اسرائیل پیش از حمله اخیر خود به یمن، آمریکا را مطلع کرده بود.» همزمان نخستوزیر رژیم صهیونیستی در توجیه اقدام این رژیم برای حمله به زیرساختهای انرژی و بنادر یمن مدعی شد: «حوثیها (انصارالله) در حال حمله به سراسر جهان هستند و آمریکا و دیگران این را بهخوبی درک میکنند.» نتانیاهو همچنین ادعا کرد: «حوثیها در حال یادگیری هستند و به سختی یاد خواهند گرفت که هر کسی که به اسرائیل حمله کند بهای بسیار سنگینی میپردازد.»
🔸این ادعاهای نتانیاهو در شرایطی مطرح میشود که رسانه اسرائیلی با اشاره به اینکه مفهوم «بازدارندگی» در قاموس یمن جایی ندارد، از عدم آمادگی ارتش این رژیم برای جنگ در منطقهای دورتر خبر میدهد. «یوسی بهوشع»، تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، میگوید: روشن است که وضعیت با یمن از آرامش بسیار دور است. شرکای جنگ علیه یمنیها به اسرائیل هشدار دادند که واژه بازدارندگی در قاموس یمن جایی ندارد. او ادامه داد: «مشکل این است که ارتش اسرائیل بعد از ماهها جنگ در شمال، در موقعیت مناسبی برای جنگیدن گسترده در منطقهای بسیار دورتر از لبنان قرار ندارد.»
🔸مسئولان یمنی تأکید کردند حملات اخیر رژیم صهیونیستی به زیرساختهای شهری در صنعاء و الحدیده هرگز این کشور را از استمرار عملیات ارتش این کشور در حمایت از غزه منصرف نخواهد کرد. سخنگوی گردانهای شهید «عزالدین قسام» ضمن تبریک عملیات موشکی ارتش یمن به تلآویو، از صنعاء خواست تا حملات خود را تشدید کند.
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GaK
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هموطنان غرب کشور دیشب یلدای خود را همراه با بارش برف و باران سپری کردند
🔸سازمان هواشناسی امروز هم اعلام کرد: در تهران و ۲۵ استان دیگر بارش باران و برف و وزش باد با احتمال رعد و برق پیشبینی میشود.
@Kayhan_online
🔰 خبرآنلاین: اشتباه دولت خود را با گرانی ارز نشان داد
🔸«سیاست ارزی دولت پزشکیان خیلی زود اثرات خود را نشان داد؛ به نحوی که در پاییز امسال نرخ هر دلار نه تنها از کانال ۶۰ و ۷۰ هزار تومانی عبور کرد که اکنون نرخ آن بیش از ۷۵ هزار تومان است».
🔸این ارزیابی را خبرگزاری خبرآنلاین از خبرگزاریهای حامی دولت منتشر کرده و افزود: سیاست ارزی دولت موفقیتی نداشته و حذف سامانه ارزی نیما میتواند به نارضایتیها دامن بزند.»
🔸خبرآنلاین نوشت: سیاست ارزی دولت چهاردهم خیلی زود اثرات خود را نشان داد، به نحوی که در پاییز امسال نرخ هر دلار آمریکا نهتنها از کانال ۶۰ و ۷۰ هزار تومانی عبور کرد که اکنون نرخ آن بیش از ۷۵ هزار تومان است. بانک مرکزی از پایان هفته گذشته خبر از حذف سامانه نیما داد، اقدامی که به نظر میرسد محرک جهش دوباره نرخ ارز شد. به گفته یک کارشناس، توسعه اقدامات ارزی در دولت چهاردهم که با هدف نزدیک کردن فاصله شکاف ارز ترجیحی و بازار انجام شد، موفقیتی نداشته چرا که نرخ دلار در بازار به سرعت در حال افزایش است.
حسین رجب پور گفت: «هر دولتی بنا به تعریف وظایفی دارد؛ در سطح اول وظایف حاکمیتی آن هستند مانند تأمین امنیت عمومی. در سطح بعدی حفظ ثبات اقتصادی مانند جلوگیری از تورم و بیکاریهای شدید است و در سطح سوم نیز ارائه خدمات اجتماعی فراگیر مانند سیاستهای بازتوزیعی یا اقدامات مربوط به تحولبخشی به تولید قرار دارند.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gb1
@Kayhan_online
🔰 «نَقل و نُقل»؛ گعدهای برای گفتوگوهای فرهنگی
#زهرا_محبی
🔸برنامه «نَقل و نُقل» با میزبانی حامد عسکری و تمرکز بر موضوعات فرهنگی و هنری، در فصل دوم خود به یکی از برنامههای خاص و متفاوت شبکه دو تبدیل شده است.
🔸این برنامه به میزبانی حامد عسکری و دعوت از افراد شاخص در چهار ساحت فرهنگ، هنر، روایت و اندیشه تلاش دارد با هدف ایجاد فضائی صمیمی و جذاب برای گفتوگو در هر شب به بررسی موضوعات متنوع فرهنگی و هنری بپردازد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GZp
@Kayhan_online
🔰 چاقوی تحریمها را تیز نکنید!(۱)
👤 #مسعود_اکبری
🔸متأسفانه طیفی در داخل کشور، خواسته یا ناخواسته، پازل دشمن در جنگ ترکیبی را تکمیل کرده و به عبارت دقیقتر، آب به آسیاب دشمن میریزد.
🔻به این اظهارات توجه کنید:
- تا زمانی که تحریم هستیم و FATF حل نشود نمیتوان کاری کرد.
- تحریم و FATF مانع از رشد سرمایهگذاری خارجی است.
- روا نیست این هزینههای سنگین را مردم بپردازند. باید تحریمها رفع شود و مسئله FATF را نیز حل کنیم.
- حل نشدن مشکل FATF به عنوان یکی از مسائل مهم بازدارنده در انسجامبخشی به فعالیتهای اقتصادی است.
- بدون رفع تحریمها، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی محدود خواهد بود.
حالا این اظهارات را بگذارید کنار گزارش اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» که در اوج اغتشاشات ۱۴۰۱ در نشریه نیوزویک منتشر شد. در این گزارش آمده بود: «باید محصول عملیات روانی علیه ایران این باشد که روزبهروز بر مردم خشمگین - از دانشآموز تا معلم - افزوده شود.»
🔸یکی از ابزارهای عملیات روانی دشمن در جنگ ترکیبی که هدف اصلی آن عصبانی کردن مردم است، چیزی نیست جز ارائه آدرس غلط برای رفع مشکلات کشور. یک سؤال؛ آیا رفع مشکلات کشور منوط به رفع تحریمها و عضویت در FATF است؟! تجربه دولت سیزدهم، این ادعا را کاملا رد میکند.
🔸به عنوان نمونه، در نتیجه زحمات شبانهروزی شهید رئیسی و دولتمردان، حدود ۸ هزار و ۸۰۰ طرح در نهضت احیای کارخانهها و کارگاههای تولیدی به چرخه تولید بازگشت و ۷۲۰ واحد راکد، نیمهفعال و غیرفعال نیز در حال احیا و بازگشت به چرخه اقتصادی کشور است. این در حالی است که پیش از آن، چرخیدن چرخ کارخانهها و احیای کارخانهها به رفع تحریمها منوط شده بود.
🔸در تیرماه سال جاری، «تد کروز» نماینده جمهوریخواه در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا خطاب به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «ایران امروز حدود ۲ میلیون بشکه در روز نفت میفروشد. با این حساب با وجود تحریمها و کنترلهای صادراتی، آنها از این طریق حدود ۸۰ میلیارد دلار درآمد دارند... امروز ناوگان اشباح ایران (شناورهای بدون امکان مکانیابی) بیش از ۴۰۰ فروند شناور را در اختیار دارد.» و اما بلینکن در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به تد کروز، از توصیف جالبی استفاده کرد؛ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «علت این مسئله آن است که آنها (جمهوری اسلامی ایران) مصمم هستند که این کار را انجام دهند.»
🔸اهتمام دولت شهید رئیسی در ساخت مسکن، از دیگر مصادیق تلاش برای رفع مشکلات کشور بدون اتکا به رفع تحریمها و FATF بود. نهضت ملی مسکن، یادگار گرانقدر شهید رئیسی در این خصوص است.
🔸اگر در ۸ سال دوره فعالیت دولت مدعی تدبیر و امید، بیعملی و ترک فعل رخ نداده و بازار مسکن ساماندهی شده و برای مردم مسکن ساخته میشد، بیشک امروز شاهد کاهش قدرت خرید مسکن عموم مردم جامعه نبودیم که کام بسیاری از مستأجران را تلخ کند. اگر نگاهی به میانگین قیمت مسکن در طول دوره فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم بیندازیم باید بگوییم قیمت مسکن در کلانشهر تهران به طور میانگین از متری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به متری ۳۲میلیون تومان رسید و این یعنی رشد ۱۰۰۰ درصدی قیمت!
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 چاقوی تحریمها را تیز نکنید!(۲)
👤 #مسعود_اکبری
🔸بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ تورم در تابستان ۱۴۰۰ و در پایان دولت دوازدهم به حدود ۶۰ درصد رسید. نکته تأمل برانگیز اینجاست که خرداد ۱۴۰۱ و در شرایطی که هنوز یکسال هم از روی کارآمدن دولت رئیسی سپری نشده بود، ۶۱ نفر از مدیران منتسب به طیف مدعی اصلاحات در نامهای سرگشاده درباره سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم هشدار دادند که تورم سهرقمی در راه اقتصاد ایران است.
🔻اما برخلاف این فضاسازیها و در نتیجه عملکرد دولت سیزدهم، آمار تورم به حدود ۴۰ درصد رسید.
🔸در یک نمونه دیگر، دولت شهید رئیسی موفق شد حجم بزرگی از بدهیها و تعهدات دولت یازدهم و دوازدهم را تسویه کند. در همین رابطه، در مجموع قریب به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت یازدهم و دوازدهم توسط دولت سیزدهم تسویه شد.
🔸علاوه بر تجربه موفق دولت سیزدهم، در اظهارات طرف غربی نیز، مستندات قابل توجهی مشاهده میشود. به عنوان نمونه، «ریچارد نفیو» که از او به عنوان یکی از معماران شبکه تحریمها علیه ایران یاد میشود در اواخر تابستان سال جاری در یادداشتی در «انستیتو سیاستهای خاور نزدیک» نوشته بود: «در حال حاضر به راه انداختن مجدد کارزار تحریمهای ایران بسیار دشوار خواهد بود... اینبار ایرانیها با کارآمدی بیشتری از خودشان و داراییهایشان محافظت میکنند. شکست فشار حداکثری، این مسئله را تأیید میکند... در دولت بایدن هیچکدام از تحریمهای ضدایرانی از لحاظ فنی رفع نشدند اما این موضوع نه ایران را به سمت سقوط پیش برد و نه به سمت پذیرش توافق سوق داد.»
و اما جریان مدعی اصلاحات، طوری وانمود میکند که گویی ایران تاکنون ارتباطی با سازمان FATF نداشته و اگر در آینده به آن بپیوندد و دستورات آن را اجرائی کند، فتحالفتوح اقتصادی رخ خواهد داد.
🔸این ادعا در حالی است که دولت یازدهم و دوازدهم (دولت مدعی تدبیر و امید) در اقدامی تأملبرانگیز از سال ۹۵ به بعد، ۳۷ بند از ۴۱ بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده بود و به عبارتی حدود ۹۰ درصد دستورات FATF را اجرا کرد.
🔸این در حالی است که کشورهای دیگر چهبسا اصلا این حجم از تعهدات را نیز انجام نداده و به عضویت این سازمان درآمدند. پس برخلاف ادعای حامیان FATF، اینطور نیست که در آینده دستورالعمل FATF را اجرا کرده و از منافع اقتصادی آن بهرهمند شویم، بلکه دولت یازدهم و دوازدهم دستورالعملهای این سازمان را اجرا کرد و نتیجه این همکاری افزایش تحریمها به جای کاهش آن بود. چرا؟! چون فلسفه تشکیل سازمان مافیایی FATF، نه رفع تحریمهای ضدایرانی، بلکه بازویی در اختیار وزارت خزانهداری آمریکا برای اثرگذاری بیشتر تحریمهاست.
🔸اگر از کارکرد اصلی FATF هم چشمپوشی کنیم، بدترین شرایطی که FATF میتواند برای یک کشور بهوجود آورد، «اقدام متقابل» است که از آن تحت عنوان «لیست سیاه» یاد میشود. در یادداشت تفسیری توصیه شماره 19 این نهاد، مصادیقی از اقدامات متقابل علیه کشورهای هدف ذکر شده است. مطابق این یادداشت تفسیری، نهایت فشاری که «اقدام متقابل» میتواند بر کشور هدف وارد کند، افزایش مراقبت کشورهای دیگر درباره آن است و نه قطع همکاری. بر همین اساس تاکنون FATF در مبادلات تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها هیچ تأثیر منفیای نداشته است.
🔸سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در خصوص بازی در پازل دشمن از تعبیر بسیار زیبایی استفاده کرده بود. این شهید بزرگوار گفته بود: «کوچه دادن به دشمن بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن در جامعه و حساسیت جامعه را از بین بردن و جامعه را سرد کردن و در درون آن تفرقه ایجاد کردن خیانت است. این بعد مهمی است و ابعاد گوناگونی دارد که باید به آن توجه کرد.»
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 ظرفیتهای گروه «دی8» برای تجارت با ارزهای ملی
🔸به نوشته روزنامه الاهرام مصر، اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی بین اعضای گروه «دی8»، چشماندازهایی برای گسترش سیستمهای پرداخت یکپارچه و انجام معاملات بین کشورهای گروه با استفاده از ارزهای محلی ایجاد میکند.
🔸به گزارش خبرگزاری فارس، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی: ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.
🔻مجموع جمعیت این هشت کشور حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است.
🔸این هشت کشور مساحتی به وسعت هفت و شش دهم میلیون کیلومتر مربع یا پنج درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند.
🔻در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود
۶۸ میلیارد دلار بود.
🔸زمینههای اصلی همکاری میان کشورهای عضو این گروه شامل امور مالی، بانکداری، توسعه روستایی، علم و فناوری، توسعه بشردوستانه، کشاورزی، انرژی، محیط زیست و بهداشت است.
🔸روزنامه الاهرام مصر درباره اهداف این نشست خبر داده که پیوستن به ائتلافهای بینالمللی و منطقهای یکی از اهداف راهبردی است که مصر در چارچوب سیاستهای اقتصادی، تجاری و مالی خود برای گسترش دامنه همکاریهای اقتصادی و همگرایی با کشورهای دارای منافع مشترک و افزایش وزن بینالمللی و منطقهای تلاش میکند.
🔸بر اساس گزارش این روزنامه مصری، برگزاری اجلاس سران گروه هشت توسعه اسلامی برای همکاری اقتصادی و توسعه در مصر که ریاست دورهای این گروه را از می ۲۰۲۴ تا دسامبر ۲۰۲۵ (اردیبهشت امسال تا دی سال آینده) بر عهده دارد در پرتو اولویت های دولت مصر است.
🔸این اولویتها برای تقویت همکاری میان کشورهای این گروه و ارتقاء سطح مشارکت و کار در زمینههای تجارت، کشاورزی، گردشگری، بهداشت، ارتباطات و تولید، علاوه بر حمایت از سازوکارهای حل و فصل اختلافات و موافقتنامههای تجاری ترجیحی است.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Gad
@Kayhan_online
اسکار باز هم سیاسی رفتار کرد
🔰 از حذف درخت ایرانی تا پذیرفتن دانه ضد ایرانی!
🔸درحالی که نماینده سینمای ایران از اسکار ۲۰۲۵ کنار گذاشته شد، یک فیلم فوقالعاده ضعیف صرفاً بهخاطر محتوای ضد ایرانی به جمع نامزدهای اولیه این مراسم راه یافت!
🔸مراسم اسکار که قبلا نیز به آثار ضد ایرانی همچون «آرگو» توجه ویژه نشان داده بود و بدون شایستگی جایزه بهترین فیلم را به چنین آثاری داده بود، این بار نیز سیاسی و علیه ایران رفتار کرد. اعلام نامزدهای اولیه اسکار ۲۰۲۵ و قرار گرفتن نام یک اثر ماقبل فیلم به نام «دانه انجیر معابد» درمیان نامزدهای اولیه، شگفتانگیز است.
🔸اثر جدید محمد رسول اف که مجموعه تصاویری به هم پیوسته درجهت تبلیغ علیه کشورمان و ملت ایران است، اساساً یک فیلم حرفهای و قابل تماشا نیست و ورود آن به جمع نامزدهای اولیه اسکار ۲۰۲۵ صرفاً بخشی از طرح ایرانهراسی از سوی نهادهای خارج از کشور محسوب میشود.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Gah
@Kayhan_online
🔰 مالهکشی روزنامه زنجیرهای روی گرانسازی بیضابطه خودرو
🔸روزنامه اقتصادی وابسته به جریان سرمایهداری و غربگرا، دستور گرانسازی قیمت خودرو را «اصلاح قیمت» نامید و تحلیلی با عنوان «ترس پوشالی از آزادسازی» را به عنوان تیتر اول خود منتشر کرد!
روزنامه دنیای اقتصادی نوشت:
🔻شامگاه یکشنبه، خبر افزایش قیمت محصولات پرتیراژ تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور در سامانه «کدال» اعلام شد.
🔻رصد تحولات بازار خودرو نشان میدهد که افزایش قیمت کارخانهای خودروها اثر ملموس و قابل توجهی بر این بازار نداشته و گسل قیمتی «بازار» و «کارخانه» را کاهش داده است. این خبر، موجب استقبال قابل توجهی از سهام خودرویی و دیگر سهام موجود در بازار سهام شد و شاخص بورس تهران رشد ۲درصدی را تجربه کرد. سهام دو خودروساز بزرگ کشور نیز با توجه به افشای این اطلاعات در کدال بسته شدند و در روز جاری بدون محدودیت دامنه نوسان بازگشایی خواهند شد.
🔻بنابراین، اصلاح قیمتها و حرکت به سوی آزادسازی، نه تنها موجب افزایش محسوس قیمتها در بازار نشده، بلکه سبب شده است صنایع بورس تهران نیز از اقبال قابل توجهی برخوردار شوند. به این ترتیب بازار سرمایه برای قرار گرفتن در مسیر رشد پایدار در فاز بعدی عملیات، به چرخش جدی دولت از سیاستهای سرکوبگرایانه و اعمال قیمتگذاری دستوری چشم دوخته است.
🔻دو خودروساز بزرگ کشور سرانجام پس از چند روز سکوت، مجوز افزایش میانگین ۳۰درصدی قیمت را روی محصولات خود اعمال کردند و لیست بهروزشده قیمت را در اختیار بورس گذاشتند. انجمن خودروسازان اواخر ماه گذشته در نامهای به معاون اول رئیسجمهور، خواستار صدور مجوز افزایش ۷۰ تا ۸۰درصدی قیمت خودروهای داخلی (محصولات ایرانخودرو و سایپا) شد. این درخواست در کمیسیون اقتصادی دولت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت وزارت صمت نیز با چراغ سبز این کمیسیون، چهارشنبه هفته گذشته مجوز افزایش قیمت میانگین ۳۰درصدی محصولات دو خودروساز بزرگ کشور را صادر کرد.
🔸این روزنامه که خود تا خرخره غرق در آگهیهای رانتی و انحصاری برخی شرکتهای دولتی است، توضیح نداده که سرنوشت مردم عادی و نیازمندان واقعی خودرو از طبقات پایین و متوسط چه میشود که یکشبه و به شکل ناگهانی با افزایش چند ده میلیونی و بعضا ۱۵۰ تا دویست میلیون تومانی قیمت انواع خودرو رو به رو شدهاند و چرا هر بار گرانسازی به بهانه آزادسازی و واقعیسازی قیمت و مقابله با دلالان، به روند گرانفروشی بیشتر در ماههای آینده و سپس تجویز دوباره همین نسخه مضحک ختم میشود؟
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gb0
@Kayhan_online
🔰 هیچ تماسی با بشار اسد برای خروج از سوریه وجود نداشت
وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه مصری الغد:
🔸خطاست که دست آمریکا و رژیم اسراییل در آنچه که در سوریه رخ داد، نادیده گرفته شود.
🔸ما به بشار اسد توصیههای زیادی کردیم و او از شنیدن آنها امتناع کرد.
🔸ما در خصوص تحرک معارضین در ادلب به او هشدار دادیم و دولت سوریه تصمیمات مستقل گرفت.
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب /حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 فیلمهای سفارشی سینمای ایدئولوژیک-بخش نود و چهارم
👤 #سعید_مستغاثی
🔸سینمای بر بنیاد تفکرات سکولاریستی و اومانیستی بیش از همیشه، خود را در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نشان داد:
🔻در اغلب فیلمها، معمولا حتی در سختترین لحظات، سخنی از خدا ودین نبود و یا تفکرات دینی ناکارآمد نشان داده میشد و خود آدمها از پس دشوارترین امور برمی آمدند.
🔻در فیلم «اسرافیل» (آیدا پناهنده)، جلسه زنانه قرآن، محل تسویه حسابهای شخصی شد و از همین روی، شخصیتهای اصلی فیلم از آن جلسه فرار کردند، در فیلم «دعوت نامه»، تمامی مشکلات ریز و درشت شخصیتها (اعم از دزدی و تصادف و کمارفتن دختر بچه و...) در کنار حرم امام رضا(علیهالسلام) اتفاق افتاد و گره برخی مشکلات نه با توسل به امام بلکه تنها توسط خود آدمها حل شد.
🔸در بسیاری از آثار موجود، سبک زندگی ایرانی/اسلامی به نام سنتهای قدیمی و تعصبات خشک، عملا زیر علامت سؤال رفته و نوع سبک زندگی غیر اسلامی و غربی به عنوان روش درست در خانواده و ازدواج و عشق و دوستی و... نشان داده شد. فی المثل در فیلم «ایتالیا، ایتالیا»، دوستی زن شوهردار با رفیق دوران مجردی علیرغم حساسیت همسر، عادی نمایانده شد و مخالفت همسر، نوعی تعصب خشک به نظر رسید! یا در فیلم «سوفی و دیوانه»، مردی که قصد خودکشی داشت علیرغم دارا بودن همسر، با دختری دیگر همراه و همقدم شد و حتی زندگی را با وی قابل تحمل میدانست!!
🔸در اغلب فیلمها، عشق و عاشقی از طریق روابط بیبند و بارانه و غیر شرعی را مثبت و انسانی نمایش دادند و ازدواج به سبک ایرانی/اسلامی یعنی از طریق نظارت والدین و با رعایت حدود شرعی، تحمیلی، منهدمکننده خانوادهها و نافرجام نمایانده شد. فیلمهای «سوفی و دیوانه»، «ماجان» (رحمان سیفی آزاد)، «مادری»، «انزوا»، «آذر»، «سارا و آیدا»، «زیر سقف دودی»، «رگ خواب»، «اسرافیل» و... چنین فضائی را القاء کردند.
🔸به این ترتیب به نظر رسید پس از گذشت حدود ۶۰ سال از صدور دستورالعمل و سفارش آمریکایی در سازمان سیا تحت عنوان «آزادی نظامی»، مبنی بر ترویج ایدئولوژی و سبک زندگی غربی در مقابل سبک زندگی متضاد با غرب، فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درمی آمدند (خودآگاه یا ناخودآگاه) به آن سفارش و فرمول سازمان سیا عمل کردند!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GZq
@Kayhan_online