کیهان بررسی میکند
🔰 آیا نگاه مالکانه ترامپ به کانادا کانال پاناما و جزیرهگرینلند جدی است؟
🔸گزارش رسانههای آمریکایی و اظهارات نزدیکان ترامپ نشان میدهد که نگاه مالکانه ترامپ به کانادا، کانال پاناما و جزیره گرینلند شوخی نیست، و او واقعاً به دنبال تصاحب آنهاست.
🔸در پاناما مردم با ریختن به خیابانها و آتش زدن پرچم و تصاویر ترامپ نشان دادهاند، اظهارات او درباره کانال پاناما را شوخی نمیدانند. در خود آمریکا نیز بحث درباره انگیزههای ترامپ از این مواضع حسابی داغ است. مثلاً «سیانان» در گزارشی نوشته است: معلوم نیست ترامپ در این پیشنهادهای خود جدی است یا صرفاً لفاظیهایی هستند که هدف از آنها جلب توجه رسانهها یا تقویت جایگاه خود است... در برخی موارد نیز اظهارات تحریکآمیز وی، آغازگر تلاشهایش برای انجام برخی معاملات است. روزنامه «نیویورکپست» اما معتقد است این اظهارات خیلی هم جدی هستند به ویژه درباره لزوم الحاق جزیره «گرینلند».
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GhD
@Kayhan_online
7.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معاون سابق وزیر اقتصاد بیان کرد؛
🎥 ۱۴ سال است بانک آینده تخلفات آشکار دارد
🔸سید علی روحانی، معاون سابق وزیر اقتصاد: بیش از ۱۴ سال است که بانک آینده تخلفات آشکار دارد ولی هر بار که مسئولین به سمت اصلاح آن می روند، دادگاهی از گوشهای از کشور جلوی اصلاح را می گیرد.
@Kayhan_online
🔰 حراج FATF در دیدار مقام آمریکایی با سرکرده تروریستهای سوریه
🔻«دیدار آمریکاییها با جولانی رئیس گروهک تروریستی جبهه النصره، کلاس درسی برای FATF دوستان در ایران است».
🔸وطن امروز با اشاره به دیدار دستیار وزیر خارجه آمریکا با جولانی و نقض دعاوی FATF نوشت: در روزهایی که تعریف «تروریسم» از سوی قدرتهای جهانی همچون ایالات متحده به چالشی سیاسی و نه حقوقی تبدیل شده، تازهترین نشست دیپلماتیک میان مقامات آمریکایی و نمایندگان گروه تحریرالشام بار دیگر این واقعیت را برجسته کرده است. ابومحمد جولانی، رهبر گروهی که در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده قرار دارد، تا ۲ هفته پیش با وعده ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعاتی که منجر به دستگیریاش شود، تعقیب میشد اما حالا در یک چرخش آشکار و با اعلام رسمی مقامات آمریکایی، این جایزه لغو شده است. این موضوع بار دیگر نشان میدهد در نگاه آمریکا، «تروریسم» و «تروریست» مفهومی سیاسی دارد که میتواند بسته به منافع منطقهای و جهانی، تغییر کند. این امر نه تنها اعتبار وعدههای مالی برای مبارزه با تروریسم را زیر سؤال میبرد، بلکه برای کشورهایی نظیر ایران که با فشارهایی همچون تصویب لوایح مرتبط با FATF مواجهند، پیام مهمی دارد، چرا که تصویب بدون قید و شرط این لوایح میتواند به ابزاری برای بهرهبرداری سیاسی آمریکا تبدیل شود و اتهاماتی جدید را علیه گروههای مقاومت و نهادهایی نظیر سپاه پاسداران تسهیل کند، در حالی که برخی دیگر از گروهها مانند هیئت تحریرالشام از این دایره بیرون میمانند.
در نشست اخیر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، خبرنگاری پرسید: «آیا اگر کسی جولانی را دستگیر کرده و به پایگاههای آمریکا در سوریه تحویل دهد، این جایزه پرداخت خواهد شد؟» پاسخ سخنگو مبنی بر اینکه «جایزه همچنان پابرجاست»، بهجای رفع ابهام، تنها آتش کنجکاویها را شعلهورتر کرد. سپس، خبرنگار دیگری با لحنی کنایهآمیز پرسید: «آیا دیپلماتهای آمریکایی نیز میتوانند برای دریافت این جایزه اقدام کنند؟». متیو میلر، در برابر این سؤال سکوتی گویاتر از پاسخ اختیار کرد و گفت «تعجب خواهد کرد اگر دیپلمات آمریکایی چنین درخواستی بدهد».
🔸ماجرای لغو جایزه ۱۰ میلیون دلاری و تعامل آمریکا با تحریرالشام، نشان داد تعریف تروریسم به عنوان یک مفهوم حقوقی، در عمل تابعی از ملاحظات سیاسی قدرتهاست. این موضوع زنگ خطری برای کشورهایی نظیر ایران است که تحت فشار سازوکارهایی مانند FATF قرار دارند.
🔸گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، نهادی است که هدف آن مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اعلام شده. با این حال، تأثیرپذیری آن از قدرتهای بزرگ، به یکی از چالشهای اصلی تبدیل شده است. ایران سالهاست که تحت فشار FATF برای تصویب لوایح مرتبط قرار دارد. منتقدان بر این باورند که پذیرش این لوایح بدون در نظر گرفتن سیاستهای دوگانه آمریکا و متحدانش، میتواند به ابزاری برای بهرهبرداری علیه ایران تبدیل شود.
🔸ماجرای جولانی و تغییر موضع آمریکا درباره تروریسم، نمونهای بارز از این واقعیت است که آمریکا «تروریسم» را بر اساس منافع خود تعریف میکند. زمانی که تحریرالشام در خدمت منافع آمریکا باشد، از فهرست خارج میشود اما همین آمریکا، نهادهایی نظیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروههای مقاومت را که با تروریسم جنگیدهاند، در فهرست سازمانهای تروریستی قرار میدهد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Ghj
@Kayhan_online
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
🔰 قبای «فسادستیزی» بر تن غربگراها «زار» میزند
🔸مدعیان اصلاحات درحالی شعار «مبارزه با فساد» سر میدهند که مرور کارنامه و سوابق این طیف مثال نقضی بر این ادعا و شعار است.
🔸با نظر به کارنامه مدعیان اصلاحات در رابطه با بحث «مبارزه با فساد» میتوان دریافت که قبای «فسادستیزی» بر تن این طیف سیاسی «زار» میزند. با این وجود طیف پیشگفته در جهت قوام و توجیه مطالبات خود اقدام به «ادلهسازی» کرده و مسائل بیربط را به هم «بخیه» میزنند.
🔸در همین راستا، یکی از مدعیان اصلاحات روز گذشته رابطه «فیلترینگ» و «مبارزه با فساد» را بررسی کرده و رفع فیلتر را یک از مبادی مبارزه با فساد جلوه داده است.
🔸مبارزه با فساد یک پروسه تخصصی و زمانبر است که شناسایی بسترهای فسادزا و آگاهی از شبکههای مرتبط با آن را طلب میکند؛ علاوه برآن پیشگیری از وقوع فساد و مجازات عوامل و نهادهای فسادآفرین بخشی از این پروسه بهحساب میآید. با این وجود میان اقدام به «فسادستیزی» و شعار «مبارزه با فساد» فاصله قابل توجهی وجود دارد.
🔸با اشاره به چند نمونه از فسادهای ثبت شده مانند واگذاری مسئلهدار «کارخانه رشتالکتریک» و «هفتتپه» - اختلاس «صندوق ذخیره فرهنگیان» - فساد «کرسنت»، «توتال» و «استات اویل» و همچنین مفاسدی چون «حقوقهای نجومی» و «حیف و میل کردن ۶۰ میلیارد دلار ارز دولتی و ۶۰ تن طلا» میتوان به این نتیجه رسید که ادعای «مبارزه با فساد» که از جانب مدعیان اصلاحات در بوق و کرنا شده با گزارههای تاریخی منطبق نبوده و خلاف واقع است.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001GhI
@Kayhan_online
🔰 یک بار هم ناقوسها را برای مظلومان به صدا درآورید
📝 #گفت_و_شنود
@Kayhan_online
📷 معمای قطع برق حل شد
🔸آمارها نشان میدهند ذخایر گازوئیل نیروگاهها در بازه زمانی شهریور تا آذر سالجاری با کاهش ۶۵۰ میلیون لیتری مواجه شده است؛ درحالیکه میانگین روزانه ذخایر گازوئیل در ۵ماه نخست سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ میلیون لیتر بود، این عدد در ۳ماه اخیر به ۷.۲ میلیون لیتر کاهش یافته است.
🔸علاوه بر این، تامین گاز طبیعی نیز با کاهش ۳.۸ میلیارد مترمکعبی مواجه بوده است؛ کاهشی که مستقیماً فعالیت نیروگاهها را تحتتأثیر قرار داده و باعث شده سوخت مایع نظیر گازوئیل و مازوت جایگزین شود.
🔸کارشناسان انرژی بر این باورند که بحران تامین سوخت نیروگاهها، بیش از آنکه به کمبود منابع مرتبط باشد، ناشی از ضعف برنامهریزی و مدیریت است.
🔸کاهش ۴میلیارد مترمکعبی گاز طبیعی تامینشده از شهریور تا آذر سالجاری، نشاندهنده عدمذخیرهسازی مناسب در فصل گرم است.
همشهری
@Kayhan_Online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استاندار به زبانبازی مشغول بود؛ امام جمعه مشکلات مردم را گفت
🔻استاندار خراسان شمالی: آقای پزشکیان ما از شما مطالبهای نداریم و هیچ نمیخواهیم جز خودتان!
🔻شما که باشید انصاف هست شما که باشید جوانمردی هست شما که باشید آزادی بیان هست شما که باشید دیدن مخالفین هست.
🔺حجتالاسلام رضا نوری امام جمعه بجنورد و نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی: ما مشکل آب داریم.
🔺ناترازی در مصارف و منابع بانکی داریم که نیاز به تدبیر دارد. وامهای تکلیفی مثل ازدواج، مسکن و خیلی از این وامها در پرداختشان مشکل وجود دارد.
🔺پایه استان بر اساس کشاورزی و دامداری است و صنایع مرتبط با مسئله کشاورزی و دامداری اگر باشد سبب ارزش افزوده میشود.
@Kayhan_Online
7.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 استاد دانشگاه خطاب به پزشکیان: عدم انطباق رشته تحصیلی با شغل شاغلین هم تقصیر تحریم هاست؟ / ناترازیهای دیگری نیز در راه است
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی:
🔸رتبه علمی کشور ۱۵ در سطح بین الملل به آن افتخار میکنیم اما رتبه فناوری و نوآوری کشور ۶۴ است یعنی پژوهش تبدیل به محصول دانش بنیان و هایتک نمیشود.
🔸اقتصاد ایران بیست و یکمین اقتصاد جهان است (از نظر جی دی پی و بر اساس تولید ناخالص داخلی) اما رتبه ایران از نظر شاخص پیچیدگی اقتصادی ۸۰ است یعنی ۵۹ پله تفاوت است. بین علم و فناوری ۴۹ رتبه تفاوت هست.
🔸این شکاف بایستی توسط نخبگان کامل شود. میانگین عدم انطباق رشته تحصیلی با شغل شاغلین ۷۰ تا ۹۰ درصد است. ما چگونه میخواهیم به مردم بگوییم این هم تقصیر تحریم هاست! این ضعف مدیریت ماست.
🔸یک خط اعتباری ویژه برای توسعه زیرساختهای زیست بوم فناوری استانها شاملها آزمایشگاهها و کارگاههای مرتبط با حوزه فناوریهای نوین و نوظهور پیشنهاد میشود.
@Kayhan_online
🔰 عراقچی فردا به چین میرود
سخنگوی وزارت خارجه:
🔸وزیر خارجه به دعوت همتای چینی فردا به پکن سفر میکند.
🔸این اولین سفر رسمی وزیر امور خارجه دولت چهاردهم به این کشور است.
🔸قرار است علاوه بر تبادل نظر راجع به روابط دوجانبه و روند اجرای برنامه همکاری جامع، پیرامون تحولات منطقهای و بینالمللی نیز بحث و رایزنی شود.
@Kayhan_online