گزارش کیهان از شکاف بیسابقه در روابط دو سوی آتلانتیک
🔰 فصل جدایی اروپا از آمریکا آیا چین جای آمریکا را میگیرد
🔸کنفرانس ۲ روزه امنیتی مونیخ، امسال به عرصه رسمی نمایش شدید اختلافات میان اروپا و آمریکا تبدیل شد، طوری که کارشناسان از آن تحت عنوان «طلاق سیاسی آمریکا و اروپا» نام بردند. همزمان «دویچه وله» نوشت چین شاید از این اختلاف استفاده کرده و جای آمریکا را بگیرد.
🔸اصرار ترامپ به دورزدن اروپا و نادیدهگرفتن آن در جنگ اوکراین، اصرار به وضع تعرفههای سنگین علیه اروپا و درخواست از دولتهای اروپایی ناتو برای ارائه ضمانتهای امنیتی به کیف و افزایش بودجه نظامی خود در کنار مداخله در امور داخلی دولتهای اروپایی که اوج آن در سخنرانی «جی دی ونس» در نشست روز اول کنفرانس امنیتی مونیخ بود، دولتهای اروپایی را به شدت عصبانی و کلافه کرده و حتی آنها را ترسانده است. معاون ترامپ در این نشست رسماً دموکراسی اروپا را زیر سؤال برد و اعلام کرد که چتر امنیتی و نظامی آمریکا نمیتواند تا ابد روی سر اروپا باز باشد.
🔻همزمان اظهارات «کیت کلاگ» نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین که گفته است «اتحادیه اروپا در مذاکرات صلح اوکراین جایی نخواهد داشت»، مقامات اروپایی را مقابل گزینه دشواری قرار داده است: ادامه تحمل این حقارت یا اتخاذ سیاست مستقل اروپایی!؟
🔸کارشناسان و تحلیلگران غربی اتفاقات امسال کنفرانس امنیتی مونیخ را فصل جدایی روابط میان دو طرف میدانند و بر این باورند که زمان خروج اروپا از چتر حمایتی آمریکا و ارائه یک سیاست مستقل اروپایی فرا رسیده است.
🔸روزنامه «فایننشال تایمز» هم در مطلبی با اشاره به گفتوگوی «ترامپ» و «پوتین» در ارتباط با جنگ اوکراین، هشدار داد که «اختلافات داخلی اروپا به اندازه فشارهای خارجی از سوی آمریکا و روسیه، یک مشکل جدی است».
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001HZT
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای برخی استانها
🔸سازمان هواشناسی از تقویت و گسترش سامانه بارشی فعال در کشور در ۲۴ ساعت آینده خبر داد.
@Kayhan_online
🔰 ۱۲ به وقت مونیخ غزه و تهران (۲)
👤 #محمد_ایمانی
🔸برگزارکنندگان کنفرانس، صحبت از این میکنند که آمریکای تحت رهبری ترامپ، دیگر لنگر ثباتی برای غرب نیست، بلکه یک تهدید است و باید محتاطانه با آن برخورد شود. آمریکای ترامپ، بزرگترین چالش برای اتحاد و انسجام اروپاست».
🔻۶) ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در کنفرانس مونیخ گفت: «بیایید صادق باشیم، ما نمیتوانیم احتمال اینکه آمریکا در لحظهای حساس به اروپا «نه» بگوید را رد کنیم. آمریکا ممکن است زمانی که اروپا مورد تهدید قرار بگیرد از آن حمایت نکند. بنابراین داشتن یک ارتش واحد اروپایی ضروری است». او که ملت و کشورش را قربانی اعتماد به آمریکا کرده، یک روز قبل هم گفته بود: «ایالات متحده، هرگز اوکراین را به عنوان عضوی از ناتو در نظر نگرفته است». این در حالی است که دولت ترامپ از اوکراین خواسته، ۵۰ درصد مالکیت مواد معدنی کمیاب خود را به آمریکا واگذار کند(!) قابل تامل این که معاون ترامپ قبل از عزیمت به مونیخ و در مصاحبه با وال استریت ژورنال، روسیه را هم تهدید کرده و گفته بود: «اگر پوتین با توافق صلحی که ضامن استقلال بلندمدت اوکراین باشد موافقت نکند، آمریکا تحریم های بیشتری اعمال خواهد کرد و احتمالا دست به اقدام نظامی میزند».
🔻۷) در حالی که برخی محافل در ایران میخواستند از ترامپ، تصویر تاجری محترم، تعاملپذیر و حتی قابل شراکت بسازند، از گرینلند و کانادا و پاناما گرفته تا آلمان و اوکراین، تصویری دقیق از ماهیت غیر قابل اعتماد و خیانتکار شیطان بزرگ را به دست میدهند. فراعنه متوهم آمریکایی، فقط سودای مالکیت و بلعیدن غزه مقاوم را ندارند، بلکه خیانت و تحقیر را حتی به نزدیکترین متحدان هم روا میدانند. چنان که «تد کروز» سناتور آمریکایی درباره دیدارش با سفیر دانمارک به فاکس نیوز گفته است: «سفیر دانمارک، ناراحت و دلخور بود و گفت گرینلند فروشی نیست. خندیدم و گفتم میدانید چیست؟ همه چیز فروشی است! شما یک دوست و متحد مهم هستید، اما دوستان میتوانند درباره منافع مشترک مذاکره کنند[!] از زمانی که پرزیدنت ترامپ در این باره صحبت کرده، جنبش استقلال گرینلند در حال رشد بوده و اگر استقلال خود را اعلام کند، دانمارک چیزی به دست نخواهد آورد».
🔻۸) فوریه ۲۰۱۷ که هنوز معادلات جهانی به اندازه امروز تغییر نکرده بود، «ولفگانگ ایشینگر» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، در گزارش سالانه تصریح کرد: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. فضای امنیتی جهان مسلما بیثباتتر از هر مقطع دیگر از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخاب ترامپ، نهادهایی همچون اتحادیه اروپا و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده... دولت جدید آمریکا ممکن است به منزله کاتالیزور [شتابدهنده تحولات] عمل کند. احتمالا ما در آستانه دوره عبور از غرب هستیم؛ دورهای که در آن بازیگران غیر غربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی لیبرال تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به بحرانها، ضعف را آشکار کرده و زمینه را برای پر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند روسیه و ایران فراهم آورده است».
🔻۹) هفت سال بعد، گزارش تازه «شاخص امنیتی کنفرانس مونیخ» میگوید: «پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، درک و دریافت عمومی از آمریکا به عنوان تهدید افزایش یافته و شهروندان کشورهای بزرگ صنعتی، نگرانی بیشتری دارند. نگرانیها درباره اقدامات واشنگتن، به ویژه در آلمان و کانادا، روندی افزایشی را نشان میدهد. برای تهیه این شاخص، هزار نفر از هر یک از کشورهای عضو گروه هفت (۷ کشور صنعتی) و کشورهای اصلی گروه بریکس (به استثنای روسیه) یعنی برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی مورد پرسش قرار گرفتند و در همه این کشورها (جز آفریقای جنوبی)، درک و دریافت از آمریکا به عنوان تهدید، افزایش یافته است.
🔸روی کار آمدن ترامپ، به معنای روگردانی آمریکا از جهانگرایی لیبرال و احتمالاً فاصله گرفتن از نقش تاریخی «قدرت تأمینکننده امنیت اروپا» خواهد بود. در حالی که سیاست خارجی آمریکا در سالهای آینده را احتمالاً رقابت با چین تعیین خواهد کرد، همین امر می تواند به تسریع روند چندقطبی شدن نظام بینالملل بینجامد. شهروندان کشورهای عضو گروه «جی۷» نسبت به این تحول، در مقایسه با مردم کشورهای گروه «بریکس»، خوشبینی کمتری دارند. چند قطبی شدن نظم جهانی، با شکافی ایدئولوژیک همراه است. لیبرال دموکراسیها، تحت فشار و حتی در حال عقبنشینی هستند».
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 ۱۲ به وقت مونیخ غزه و تهران (۳)
👤 #محمد_ایمانی
🔻۱۰) در حالی که وابستگی تاریخی به آمریکا، اوکراین و اروپا و کانادا را در مقابل فشارهای باجخواهانه ترامپ منفعل کرده است، اقتدار مقاومت غزه موجب شد تا حتی نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به اولتیماتوم ترامپ بیمحلی کند و به اراده حماس برای مبادله سه اسیر صهیونیست در ازای آزادی ۳۷۰ اسیر فلسطینی تن بدهد. ترامپ هفته گذشته تهدید کرده بود که «اگر تا ساعت ۱۲ شنبه، همه گروگانها از غزه آزاد نشوند، دروازههای جهنم باز میشود». اما حماس، پای موضع خود ایستاد و اعلام کرد که طبق توافق و در مرحله ششم مبادله اسیران، فقط سه نظامی صهیونیست را آزاد میکند. حماس، مجاورت خانه شهید یحیی سنوار را برای آزادی سه اسیر صهیونیست تعیین کرد، در حالی که در پاسخ به لاف ترامپ درباره تخلیه غزه از مردم، روی بنرها نوشته شده بود: «مهاجرتی در کار نیست، مگر به قدس». نتانیاهو، تن دادن به خواست حماس را بر اعتماد به لاف ترامپ ترجیح داد و مبادله را پذیرفت. مقارن این رویداد مهم، ترامپ در یک عقبنشینی آشکار گفت: «اکنون، اسرائیل باید تصمیم بگیرد که در ساعت ۱۲ ظهر شنبه، چه کاری انجام خواهد داد. ما از هر تصمیمی که اسرائیل بگیرد، حمایت خواهیم کرد»!
🔻۱۱) روزی نیست که تحلیلگر یا سیاستمداری در آمریکا و اروپا، درباره افتادن نقاب از چهره تمدن لیبرال و نابودی قدرت آمریکا هشدار ندهد. آنها از اینکه حربه قدرت نرم آمریکا پس از قدرت سخت آن، کُند و ناتوان شده، به شدت ابراز نگرانی میکنند و میگویند قدرت اجماعساز و رهبریکننده آمریکا، به قدرت «خود ویرانگر» تبدیل شده است. نظریه «پایان تاریخ» (استیلای اخلاقی لیبرالیسم) کجا، و یاغیگری دولت آمریکا کجا؟! در این شرایط، باید از ملت بزرگ ایران تجلیل و قدرشناسی کرد که در مقابل تهدیدات دشمن، جا نزدند، حماسه کم نظیر ۲۲ بهمن را در کف میدان پدید آوردند، و تومار عملیات فریب دولت ترامپ را در هم پیچیدند. این، نتیجه لبیک ملت و رئیسجمهور، به رهنمودهای رهبر حکیم انقلاب است. چند هفته قبل، خبرنگار از ترامپ پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تاسیسات هستهایاش حمله نمیکنید!؟»؛ و او در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را میگویی! اما ایران در حال حاضر، نهتنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند». وحدت و همدلی است که این پیام اقتدار ایران را بر چشم و ذهن و جان دشمنانش مستولی میکند.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گزارشی از حسینیه امام خمینی(ره) دقایقی پیش از آغاز دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب. ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
@Kayhan_online
🔰 اگر مسئولان هوشمندانه عمل کنند حادثه به بحران تبدیل نمیشود
🔸جنس و شدت حوادث با هم فرق میکند اما در عین این تفاوت، اگر ارادهای برای کنترل و مدیریت آن وجود داشته باشد چه بسا سختترین و پرشدتترین حوادث، با کمترین هزینه و بالعکس، حوادث کوچکتر با وزن کمتر، بالاترین هزینه را برای فرد، سازمان یا یک نظام سیاسی در پی دارد. دو اتفاق در دو مقطع زمانی در کوی دانشگاه تهران افتاد که در یکی دامنه آن به بیرون از محیط دانشگاه کشیده شد و فضای کشور را ملتهب و بحرانی کرد و دیگری که در روز چهارشنبه اتفاق افتاد، با مدیریت مناسب صحنه، نگرانیها را برطرف و آرامش را به محیط دانشجویی برگرداند. این در حالی بود که کسانی با وجود غیر سیاسی بودن قتل مظلومانه یک دانشجو در خیابان پیرامونی کوی دانشگاه در پی سوءاستفاده سیاسی از آن بودند.
🔸در حادثه اخیر کوی دانشگاه برخی افراد که در ۱۸ تیر ۷۸ در حلقه نزدیکان رئیسجمهور وقت بودند و آن زمان هیچ نگرانی از زیر سؤال رفتن امنیت کشور نداشتند به یکباره نگران امنیت کشور شدند. یکی از این افراد که با توئیتی خواست نگرانی خود را نشان دهد، محمدعلی ابطحی، مسئول دفتر دولت خاتمی و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ بود. او در یک توئیت پیرامون حادثه کشته شدن این دانشجوی کوی دانشگاه توسط زورگیرها نوشته است:
🔻«فاجعه کشته شدن توسط زورگیران خیابانی که مقتول دانشجو بوده و میتوانسته هر فرد دیگری همباشد، دردناک بود. حس ناامنی عمومی جامعه را دچار شوک میکند. مسئولان امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی، در این فضای بیتاب جامعه رسالت و وظیفه مهمی برای امنیت مردم دارند.»
🔸اما از برخی دلسوزیهای تصنعی افرادی همچون ابطحی بگذریم، برآیند اقدامات دولت پزشکیان در این چند روز خوب بوده است. چراکه نقطه مقابل اتفاقات کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸، مدیریت اعتراضات دانشجویی در پی به قتل رسیدن امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران بود که عصر چهارشنبه در مجاورت کوی دانشگاه به ظاهر با هدف سرقت، مورد قتل قرار گرفت. در اینجا با وجود فضاسازی برای بحرانآفرینی توسط برخی افراد در فضای مجازی و حتی برخی رسانهها، مسئولان در وزارت کشور، وزارت علوم و دستگاه قضائی از همان ساعات اولیه دست بهکار شدند و غالبا ادبیات بهکار رفته توسط مسئولان، آرامکننده فضای دانشگاه بود.
🔸دادستانی و نیروی انتظامی برای شناسایی قاتل، همه همت خود را به میدان آوردند. مدیر کوی دانشگاه تهران برای تسکین احساسات دانشجویان استعفا داد و دهها اقدام دیگر انجام شد تا سناریوی دشمن که درصدد است با حادثهای، محیطهای آموزشی کشور را ملتهب کند، برخلاف رفتار مسئولان وزارت کشور و وزارت علوم در سال ۷۸، آرام و بدون کمترین تنش خاتمه یابد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Haa
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زنگنه، نماینده مجلس: سیاستهای اقتصادی دولت در راستای خواستهی دشمن است
محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔸وزارت اقتصاد و بانک مرکزی آمریکا، در نوک پیکان جنگ اقتصادی ما با هستند بنابراین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ما هم باید راهبری این نبرد را بر عهده بگیرند ولی سیاستهای اتخاذ شده ما را در جریان خواستهی دشمن قرار داده است.
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 لغو افتتاحیه به نام سیل زدگان و به کام ....؟
👤 #سعید_مستغاثی
🔸دبیر سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر خبر از لغو مراسم افتتاحیه آن به دلیل «توجه به فضای عمومی جامعه و همدردی با خانوادههای داغدار حوادث تلخ اخیر» داد (احتمالا منظورش ماجراهای آبان ۱۳۹۸ و سانحه هواپیمای اوکراینی بود) و اظهار داشت گویا هزینههای آن برای کمک به سیلزدگان صرف خواهد شد.
🔸این در شرایطی بود که رسانههای زنجیرهای غرب، در پی وقایع شگفتانگیزی مانند تشییع دهها میلیونی پیکر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین موشک باران پایگاه اصلی آمریکا در عراق، فشار حداکثری رسانهای و جنگ روانی خود را بر کمرنگشدن جشنهای دهه فجر و به خصوص جشنوارههای هنری متمرکز نمودند.
🔸سخن با دبیر محترم جشنواره فیلم فجر این بود که اگر واقعا قصد بر این داشتید هزینههای مراسم افتتاحیه برای کمک به سیلزدگان مصرف شود که بسیار امر پسندیده و تحسینبرانگیزی بود. چه بسا اگر همه هزینههای اینگونه جشنوارهها هم برای کمک به مردم محروم سیستانوبلوچستان صرف میشد، پر بیراه نبود که تجربه نشان داده، جشنواره فیلم فجر در سالهای اخیر بیشتر محل عرضاندام و شاخ و شانهکشیدن همانها بوده که اینک بر طبل تحریم میکوبیدند و متاسفانه مدیران این جشنواره در طی این سالها هر چه تقدیر و جایزه و پول و سرمایه هم بود به پای چنین افرادی ریختند که با فیلمها و آثارشان بیشترین دروغ و تهمت و افترا به جامعه ایرانی و مردم و انقلابش نثار کردند.
🔸پس برای اینکه خدایناکرده، مثل برگزارنشدن برخی مراسم ختم و هفته و چهلم رفتگان و ادعای صرف هزینه آن برای امورات خیریه، این شبهه پیش نمیآمد که اساسا امور خیریهای در میان نیست!
🔸و ظن قرارگرفتن عدم برگزاری افتتاحیه جشنواره در سبد تحریمیها شایع نشود (با توجه با دلنوشته تحقیرگرانه دبیر جشنواره مبنی بر دلجویی و منّتکشی از تحریمکنندگان و تبلیغات گسترده رسانههای بیگانه)، مناسب بود جناب دبیر میزان هزینهای که برای مراسم افتتاحیه درنظر گرفته بودند را به طور شفاف اعلام نموده و سپس فیش واریزی آن به حساب سیلزدگان سیستانوبلوچستان نیز به طور شفاف انتشار میدادند. خصوصا که سازمان سینمایی ادعای بسیاری بر شفافسازی عملکردها و تصمیمگیریهایش داشته و دارد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Ha0
@Kayhan_online
45.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا ترامپ بعد از یک سال و نیم از برجام خارج شد؟
حسن حسنخانی، کارشناس اقتصادی:
🔸روسیه در مهار افزایش قیمت دلار پس از تحریم موفق شد ولی در کشور ما با هر شوک دلار بالاتر رفت.
🔸چرا صنعت نظامی ما در دوره تحریم لنگ نماند و اسیر انگارههای ذهنی تحریم نشد.
@Kayhan_online