📌 #خبر_ویژه
🔹 روزنامه اصلاحطلب: با این کارنامه زمانه، زمانه ما نیست
🔸 یکی از افراطیون فعال در فتنه سبز با اشاره به انزجار مردم از عملکرد طیف متبوع خود، نوشت زمانه، زمانه ما نیست.
فیاض زاهد در روزنامه آرمان مینویسد: عوامل زيادي دست به دست هم داد تا سرانجام آن اتفاقي که در ايام ثبتنامهاي انتخاباتي شاهد بوديم رخ دهد و اغلب نيروهاي شناسنامهدار جريان اصلاحات براي حضور در رقابتهاي انتخاباتي يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي حضور پيدا نکنند. از يکسو فرجام و سرنوشت دولت دکتر روحاني که اصلاحطلبان هزينه سنگيني براي حمايت و همراهي از آن داده بودند و نتوانست مطالبات را برآورده کند، از سوي ديگر پرسشي جدي که درخصوص کارآمدي برخي مسئولان از ديماه 1396 ايجاد شد و سرانجام در سال 1398 به اوج خود رسيد و بخش زيادي از سرمايه اجتماعي اصلاحطلبان را مصادره کرد، از جمله عواملي بودند که در به وجود آمدن وضع کنوني بيشترين تأثير را داشتهاند. ما اصلاحطلبان نيز نتوانستيم به مردم توضيح دهيم که چگونه در ميان دو گيره بسيار سنگين گرفتار آمديم و نميتوانيم خود را از زير فشار برهانيم. تحولات بينالمللي که هر چه ميگذرد ضديت خود را با انديشههاي ميانهروانه بيشتر آشکار ميسازد.
http://kayhan.ir/fa/news/177141
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 یک کارشناس اقتصادی:
اصلاح ساختار بودجه به نفع سازمان برنامه است نه کشور
🔸 یک کارشناس اقتصادی گفت: اصلاح ساختار در بودجه انجام شده است اما در جهت افزایش قدرت سازمان برنامه بوده است!
علی سعدوندی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در مورد لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور گفت: وضعیت بودجهریزی کشور طی چند دهه گذشته اینطور بوده که هر زمانی درآمد نفتی داشتیم، این درآمد از حساب دولت به حساب بانک مرکزی منتقل میشد و در مقابل، بانک مرکزی اقدام به انتشار پایه پولی میکرد.
وی افزود: در واقع از درآمد نفت به عنوان بهانهای استفاده میشده تا به طور مستقیم از بانک مرکزی استقراض صورت گیرد. این یکی از دلایلی است که نفت را عامل «نفرین منابع» در ایران میدانند. حتی اگر بانک مرکزی این درآمد ارزی را در بازار بفروشد، نرخ ارز حقیقی زیر نرخ تعادلی قرار میگیرد همان گونه که طی ۵۰ سال گذشته این اتفاق افتاده است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در واقع طی سالیان متمادی ما درآمد نفت را صرف ایجاد تورم کردیم؛ در حال حاضر نیز با توجه به اینکه درآمد نفت نداریم اما دولت مصمم به تداوم روشهای قبلی است و یک درآمد تخیلی برای نفت در لایحه بودجه ذکر کرده است.
سعدوندی در واکنش به اظهارات رئیسسازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه تمام درآمد حاصل از صادرات نفت صرف طرحهای عمرانی خواهد شد، افزود: دولت روغن ریخته را نذر امامزاده میکند؛ درآمد نفتی وجود ندارد که صرف بودجه عمرانی شود؛ این اظهارنظر از سوی آقای نوبخت به این معناست که ما سال آینده بودجه عمرانی نخواهیم داشت. وی در پاسخ به این سؤال که اصلاح ساختاری در بودجه که دولت وعده آن را داده بود، انجام شده است؟، تصریح کرد: اصلاح ساختار در بودجه انجام شده است اما در جهت افزایش قدرت سازمان برنامه بوده و اصلاح ساختاری که به نفع اقتصاد کشور باشد در لایحه دیده نمیشود.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: واقعیت این است که ما کسری بودجه مزمن داریم و این کسری را از محل درآمد ارزی تامین کردهایم؛ وقتی کسری بودجه ریالی را از محل درآمد ارزی پوشش دهیم به صنعت زدایی یا تورم منجر میشود که ما متاسفانه هر دو را داشته ایم. اگر کسری بودجه نداشتیم چطور است که کار عمرانی انجام نمیشود؟ …
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177103
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 دمشق: آمریکا قاتل هزاران نفر در «رقه» است باید تحت پیگرد قرار گیرد
🔸 وزارت خارجه سوریه بااشاره به جنایات آمریکا در سوریه، اعلام کرد که جنگندهای ائتلاف آمریکایی ضد داعش به بهانه آزاد سازی شهر«رقه» در شرق سوریه، هزاران غیر نظامی را قتل عام کردند و به همین خاطر، باید تحت پیگرد بینالمللی قرار بگیرند.
وزارت خارجه سوریه دیروز به مناسبت هفتادمین سالگرد روز جهانی حقوق بشر، بیانیهای صادر و اعلام کرد، ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد داعش به بهانه آزاد سازی شهر رقه، مناطق مسکونی این شهر را بمباران کرده و هزاران غیر نظامی را به قتل رسانده و این شهر را به صورت کامل، بر سر ساکنانش تخریب کرده است. در این بیانیه آمده است که آمریکا و متحدانش به خاطر این جنایت، باید تحت پیگرد قضایی بینالمللی قرار بگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه سوریه در این بیانیه، از تجاوزات سازمانیافته آمریکا علیه ملتهای جهان انتقاد کرد.
وزارت خارجه سوریه این جنایات ائتلاف آمریکا را نقض آشکار معاهدات حقوق بشر و حقوق بینالملل دانست و از استفاده آمریکا از بمبهای ممنوعه فسفر علیه زنان و کودکان سوریه انتقاد کرد.
دمشق تصریح کرد، باید درباره جنایات آمریکا علیه انسانیت و حقوق بشر در همه مناطق دنیا از جمله ویتنام، عراق، افغانستان، آمریکا، زندانهای ابوغریب و گوانتانامو و زندانهای مخفی در اروپا، یک تحقیق بینالمللی صورت گیرد. دمشق در پایان خاطر نشان کرد، همه کشورهای جهان باید با تشریک مساعی، به واشنگتن اجازه ندهند که از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای سرکوب اراده و خواست سایر ملتها استفاده کند.
http://kayhan.ir/fa/news/177124
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 ارز 4200 تومانی؛ به نام فقرا، به کام نورچشمیها
🔸 روزنامه سازندگی در گزارشی با بیان اینکه «چرا هنوز برخی مدیران ارز 4200 تومانی را مقدس میدانند؟» نوشت: «به اعتقاد اقتصاددانان اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بهطور مشخص چند نتیجه ناگوار بهدنبال داشته است: اول اینکه باعث شکلگیری طبقه جدیدی از واردکنندگان شده که اکثراً فاقد رگ و ریشه در تجارت هستند... واردکنندگان جدید اغلب دارای روابط سیاسی هستند و بهنوعی نورچشمی سیاستمداران به شمار میروند، دوم اینکه باعث توقف فعالیت تجار شناسنامهدار شده است، سوم اینکه تشدیدکننده فساد در نظام اداری و فضای کسبوکار بوده است و درنهایت اینکه به اسم فقرا توزیع شده اما در عمل کام همان طبقه نوظهور را شیرین کرده است.»
روزنامه سازندگی پیش از این هم در یادداشتی با بیان اینکه «نزدیک به 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی که دولت پرداخت کرده، به کشور بازنگشته است» نوشته بود: «این عدد برابر با نیمی از بودجه کل کشور است. حدود 72 برابر هزینهای که ایران در جنگ تحمیلی پرداخت کرد. میزان دلارهای هدررفته 15 برابر هزینهای است که طی سیل فصل بهار به کشور مهیا میشد. با این پول امکان ساخت 60 نمونه پروژه عظیم مانند پل صدر وجود داشت. با این پول امکان ساخت 200 نمونه دیگر مانند برج میلاد هم برای کشور مهیا میشد. با این میزان دلار، امکان پرداخت 5 و نیم سال یارانه نقدی برای کشور فراهم میآمد. همه این اعداد نشان میدهد تصمیم ارز 4200 تومانی یکی از عجیبترین و پیچیدهترین اقدامات دولت طی سالهای گذشته بوده است.»
شایان ذکر است خبرنگار کیهان در نشست خبری مهرماه رئیسجمهور درباره بر باد رفتن 18 میلیارد ارز 4200 تومانی و مسئولیت این خسارت پرسید که رئیسجمهور در پاسخ گفت: 18 میلیارد دلار بر باد نرفته و به مردم داده شده است!
http://kayhan.ir/fa/news/177139
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 یک منتقد بیان کرد
نقاط مثبت و منفی سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت
🔸 یک منتقد از نقاط مثبت و منفی سیزدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت گفت.
امیرحسین جوانشیر، کارشناس فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار کیهان، به ورود نگاههای تازه به سیزدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت اشاره کرد و گفت: جشنواره سینماحقیقت طی سالهای گذشته، پایگاه یک طیف خاص از مستندسازان بود؛ این جشنواره قبلا در انحصار فیلمسازهای شبهروشنفکر که برخی از آنها از چپیها هم تندتر بودند قرار داشت. اما امسال فیلمسازهای جریان انقلابی هم در این رویداد حضور دارند و حتی فیلمهایی درباره سوریه و جبهه مقاومت هم به نمایش درمیآید. حمیدی مقدم، دبیر این دوره از جشنواره سینما حقیقت، تلاش کرده تا فضای انحصاری این جشنواره را بشکند و همه طیفها در آن دیده میشوند. فضا به قدری در جشنواره باز شده است که حتی حسن رحیمپور ازغدی هم در آن حضور یافته و من دیدم که وقتی رحیمپور وارد جشنواره شد، عدهای از جوانان دور او را گرفتند و بهخاطر انتقاداتش از روحانی از وی تقدیر کردند.
وی درباره نقطه ضعف این جشنواره نیز اظهار داشت: امسال برخلاف سالهای گذشته، بلیتهای جشنواره سینماحقیقت پولی شده است. حتی برای ارائه جدول فیلمهای جشنواره نیز پول گرفته میشود. با توجه به شرایط اقتصادی امروز کشورمان، این کار به سینمای نوپای مستند ما لطمه وارد میکند و باعث میشود تا مخاطب آن کاهش یابد. همچنانکه وقتی مقایسه میکردم، تعداد تماشاگران جشنواره، امسال نسبت به سال قبل ریزش یافته که دلیلش هم همین پولی شدن دیدن فیلمها در این جشنواره است که به نظرم تصمیم نابهجایی بود.
http://kayhan.ir/fa/news/177110
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 سازندگی: شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گرفتار بیاخلاقی و پنهانکاری است
🔸 ارگان حزب کارگزاران میگوید: رفتار اصلاحطلبان، موجب ترسیم کاریکاتور از اصلاحات شده است.
روزنامه سازندگی با تأکید بر تنزل جایگاه اصلاحطلبی، به بیتوجهی اصلاحطلبان بر معیارهای اخلاقی تصریح کرد و نوشت: متأسفانه حتی در مواجهه با تشکلها و جریانات درونگفتمان اصلاحات نیز انگ و برچسب و تخطئه کردن نیز رواج پیدا کرده است. بهاء دادن به نیروهایی را شاهد بودهایم که در کنشهای خود کمتر توجهی به اصول اخلاقی داشتهاند و بعضاً نیز کنشگری با سویهها و رویکردهای اخلاقستیزانه و ناصادقانه در رفتار و کردارشان همراه بوده. در عالیترین سطح موجه اصلاحات، با هزینه کردن از خود و اعتبار خود، این افراد برای برخورداری از مواهب قدرت توصیه شدهاند، در صورتی که اگر این اصول برای جریان اصلاحات جزو پرنسیبهای غیرقابل تخفیف و الزامآور باشد، تکلیف اصلاحات و جامعه با افراد مرتکب کنشهای اخلاق ستیز روشن میشود و این افراد از گردونه فرصتطلبی و از رأس و بدنه اصلاحات نیز کنار گذاشته میشوند.
سازندگی با تأیید بر اینکه اصلاحات به کاریکاتوری از اصلاح طلبی تبدیل شده، میافزاید: برخی ناصادقانه و با طرح یکسری گزارهها و فنون به دنبال قالب کردن ایدههای خود و قبیلهسیاسیشان به نام اصلاحات هستند و با پنهانکاری به تودههای مردم میخواهند وانمود کنند که در صورت عدم انتخاب آنها، منافعشان در خطر است و با این شیوه پنهانکاری شکل مترسک به خود گرفتهاند. برخی از تلاشها و کنشهای اصلاحطلبان در شرایط موجود بیهیچ برنامه و پلتفرم سیاسی روشنی سیاستورزی دارند؛ به گونهای که فقط برخورداری از نام و تابلوی اصلاحات برای این دسته اهمیت دارد. موضوع جریان اصلاحطلبی فعال در بخشهایی از قدرت، اذهان سیاسی مردم و قشرهای اجتماعی مختلف را به اندازهای گمراه کرده که در عمل آنچه قابل مشاهده است، این است که ماهیت اصلاحطلبانه و تغییرخواهی نه تنها در کنشهای این طیف از نیروهای مستقر در قدرت وجود ندارد، بلکه صرفاً برای تقسیم مواهب ناشی از حضور در ساختار سیاسی و دستیابی به رانت و امکانات قدرت، اینکه صرفاً «نام اصلاحات» برای این مدعیان اصلاحطلبی به «نانی» تعبیر شود کفایت مینماید. با این وجود از نتایج حضور این دسته در قدرت، یحتمل هر امری ممکن است غیر از اصلاح مناسبات اصلاحگرایانه. در نتیجه، تنزل و تقلیل کردار برخی از شاخصین جریان اصلاحات موجود در ساختار قدرت، اصلاحات را عملاً به کاریکاتوری از واقعیت سیاسی بدل ساخته است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177140
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 یک استاد دانشگاه خبر داد
بیسابقهترین آینده فروشی کشور با انتشار اوراق در بودجه 99
🔸 یک استاد دانشگاه گفت: اگر دولت موفق به فروش 80 هزار میلیارد تومان اوراق مالی در سال 99 شود در واقع موفق به بیسابقهترین آینده فروشی در اقتصاد ایران شده است.
عباس علوی راد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص بودجه سال آینده اظهار داشت: معادل 80 هزار میلیارد تومان از مجموع 124 هزار میلیارد تومان منابع حاصل از واگذاری داراییهای مالی، مربوط به انتشار اوراق مالی در سال 99 است. فروش این میزان اوراق مالی توسط دولت در طول یک سال مالی در سالیان اخیر بیسابقه است.
وی افزود: از سوی دیگر حدود 17 درصد از کل بودجه عمومی دولت در سال 99 مربوط به فروش اوراق است. بنابراین عدم تحقق درآمدهای ناشی از فروش 80 هزار میلیارد تومان اوراق مالی میتواند ضربه بزرگی به مجموع منابع درآمدی دولت وارد نماید که خود منجر به گسترش کسری بودجه خواهد شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: حال این پرسش مطرح میشود که اساسا چرا فروش این میزان اوراق مالی توسط دولت در سال 99 دشوار خواهد بود؟ با فرض یکسان بودن ریسک خرید ایناوراق با سپرده گذاری در بانکها توسط کارگزاران اقتصادی، عامل تعیینکننده در موفقیت فروش 80 هزار میلیارد تومان اوراق مالی توسط دولت در سال 99 نرخ سود آن خواهد بود.
به گفته علوی راد، به نظر میرسد تعیین نرخ سود اوراق مالی دولت در محدوده نرخ سود سپردههای بانکی از جذابیت کافی برخوردار نخواهد بود و فروش آنها را با شکست مواجه خواهد نمود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر چنانچه دولت نرخ سود جذاب و بالاتر از نرخ سود سپرده گذاری در بانکها برای اوراق مالی پیشنهاد نماید عملا وارد رقابت با سیستم بانکی خواهد شد. البته ممکن است دولت با استفاده از نقش حاکمیتی خود برخی از کارگزاران اقتصادی و پیمانکاران را برای خرید این اوراق در مقابل عمل انجام شده قرار دهد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177105
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper