📎🔹رهبر انقلاب: خانم یک شخصیت مستحکم و قوی داشتند
«... در این مدت که مبتلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوّت قلبم گردیدم متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آئینه قلبم منقوش است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند. [حالِ] من با هر شدتی باشد میگذرد ولی بحمدالله تاکنون هر چه پیش آمد خوش بوده و الان در شهر زیبای بیروت هستم؛ حقیقتاً جای شما خالی است فقط برای تماشای شهر و دریا خیلی منظره خوش دارد. صد حیف که محبوب عزیزم همراه نیست که این منظره عالی به دل بچسبد...»1
این جملات بخشی از نامهای است که حضرت امام خمینی رحمهًْاللهعلیه در حالی که 31 سال داشتند به هنگام سفر حج در فروردین 1312 برای همسرشان، خانم خدیجه ثقفی نوشتند. نامهای که کلمه به کلمه آن، سرشار از عشق و محبت امام به خانواده بوده و سبک زندگی اسلامی را در روابط با همسر را ترسیم مینماید.
براساس اسناد مکتوب و شفاهی از جمله گفتوگوهای مختلف با همسر و دختران امام، مرحومه خانم خدیجه ثقفی پس از طی شرایط و مراحل متعددی، با روحالله خمینی جوان که طلبهای از خمین بود و در قم اقامت داشت، ازدواج میکند.
او که در خانواده نسبتا مرفه در تهران متولد و بزرگ شده بود، اگرچه پدرش از روحانیون معروف و از دوستان آیتالله خمینی بود اما چندان رضایتی به ازدواج با یک طلبه آن هم از قم را نداشت و از همین روی خمینی جوان، 4 بار از او خواستگاری کرد تا اینکه در رویایی صادقه حضرت رسول اکرم(صلیاللهعلیهوآله)، امیرالمومنین علی علیهالسلام و امام حسن مجتبی علیهالسلام را رویت کرد که از وی ناراضی هستند و مادربزرگش همین نارضایتی را دلیلی بر لزوم ازدواج با آیتالله روحالله خمینی دانست.
امام در ماه رمضان با خانم خدیجه ثقفی ازدواج کردند، چرا که مقید بودند بایستی درسهای حوزه تعطیل باشد و پس از یک هفتهای به قم رفته و در خانهای اجارهای و محقر ساکن شدند.
رفتار و اخلاق حضرت امام در خانواده
مرحومه خانم خدیجه ثقفی درباره رفتار و روابط امام با ایشان گفته است:...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262105
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹تجدید روابط دیپلماتیک ایران با همسایگان محور رایزنیهای شمخانی در امارات
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در سفر به امارات و در دیدار با مقامات این کشور بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران بر تقویت همکاری مستمر و سازنده با همسایگان تاکید کرد.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که به ابوظبی سفر کرده است، روز پنجشنبه با شیخ محمد بن زاید، رئیس دولت امارات دیدار و رایزنی کرد.
شمخانی در این دیدار تأکید کرد که ایران و امارات میتوانند گامهای بزرگی در راستای گسترش روابط و تقویت دیپلماسی اتخاذ کنند.
از سوی دیگر شیخ محمد بنزاید خاطرنشان کرد که امارات آماده رفع سوءتفاهمها با ایران و گسترش روابط به بالاترین سطوح در تمامی زمینهها با این کشور است.
رئیس دولت امارات تأکید کرد که امیدواریم سفر دریابان شمخانی به ابوظبی منجر به ایجاد صفحه جدیدی از روابط میان ایران و امارات شود.
براساس این گزارش، علی شمخانی پیش از این با طحنون بنزاید، همتای اماراتی خود در ابوظبی دیدار و گفتوگو کرد.
دو طرف در این دیدار درخصوص روابط دوجانبه رایزنی کردند.
شمخانی در این دیدار گفت که این سفر آغازی مفید برای دو کشور برای ورود به مرحله جدیدی از روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تأکید کرد که باید همکاری و نزدیکی روابط را جایگزین دشمنی و دوری کنیم تا بر چالشهای موجود غلبه یابیم، چالشهایی که تداوم آن به سود کشورهای منطقه نیست.
شیخ طحنون نیز گفت که همکاری و دوستی با ایران برای ما بسیار مهم بوده و اولویت ابوظبی است.
وی گفت که سفر شمخانی به ابوظبی نقطه تحولی در روابط دو کشور و گسترش همکاری فیمابین است.
به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، طحنون بن زاید همچنین گفت که توافق اخیر میان ایران و عربستان نقش سازندهای در ایجاد صلح و ثبات و امنیت پایدار در منطقه خواهد داشت.
امیر دوبی: به هیچ کشوری اجازه نمیدهیم...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262138
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹سال 1401 سال موفقیتهای ایران و جبهه مقاومت بود
امام جمعه موقت تهران در آخرین نماز جمعه امسال گفت: سال ۱۴۰۱ سال ایران، جبهه مقاومت و سال آسیا در شکلگیری قطببندیهای جدید و حرکت به طرف نظم نوین جهانی بود. سال ۱۴۰۱ قدمی به سوی ظهور حضرت حجت (عج)
بود.
حجتالاسلام محمدجواد حاج علی اکبری خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به نزدیک بودن ماه رمضان و همچنین فصل بهار، گفت: فرا رسیدن بهار طبیعت و بهار عاشقان، ماه مبارک رمضان را تبریک عرض میکنم. این دو عطیه الهی هستند که با هم میرسد و ان شاءالله که برای امت و امام امت و خوبان و صالحان مبارک باشد.
وی خطاب به نمازگزاران ادامه داد: از خدای متعال در این روزهای پایانی شعبان کمک بگیرید تا خدا ما را برای ماه رمضان آماده کند. دعا و استغفار فراوان داشته باشید و برای دردهای روحی خودتان از قرآن طلب شفا کنید.
امام جمعه موقت تهران در ارتباط با حوادث فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی امسال گفت:. در نیمه دوم سال، مردم انقلابی و صبورمان بزرگترین جنگ رسانهای و سهمگینترین جنگ ترکیبی را شاهد بودند که از طرف عوامل استکبار جهانی به شکل تحسین برانگیزی برنامهریزی شده بود حتی رهبر انقلاب نیز به این نکته اشاره کردند که برنامهریزی آنها بسیار خوب بوده است.
وی تصریح کرد: در پاییز و زمستان 1401، مردم و امت ما در برابر سه موج بزرگ ایستادگی کرد. اولین آن حملات پیدرپی دشمن در عرصه رسانهای و حتی با خشونت عریان و انجام رفتارهای وحشیانه بود. شایعه سازی و کشته سازی از برنامههای اصلی آنان بود. حادثه شاهچراغ، اتفاقات در سیستان و کردستان از جمله این امور بود. همچنین قتل بسیجیان و نیروهای انقلابی که آنها را از یادمان نمیبریم.
حاج علیاکبری افزود: دشمنان در ادامه با پروژه مسموم سازی دانشآموزان و نیز فراخوانهای چهارشنبه آخر سال تلاش کردند غائله دیگری به راه بیندازند.
وی یادآور شد: دشمنان تلاش کردند اتهامات حقوق بشری واهی را بر ایران وارد کنند که این تلاشهای آنان موج دوم حملاتشان بود. در عین حال که آنان در موج سوم دشمنیهای خود با تشدید اغتشاشات ارز و سکه تلاش کردند اوضاع اقتصادی کشور را به هم بریزند و به دنبال دستیابی به دلار ۱۰۰ هزار تومانی بودند اما این سه موج توسط ملت ما خنثی شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262143/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹خط اصولی دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 یک شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹365 روز کیهان را در یک روز بخوانید
سال 1401، اولین سال قرن جدید هم در حالی به آخر راه رسید که انبوهی از اتفاقات و رویدادهای شیرین و تلخ در دل خود داشت.
سرویس سیاسی-
از تلاشها و دستاوردهای ارزشمند دولت مردمی سیزدهم در گرهگشایی از مشکلات کشور با افتتاح دهها و صدها پروژه ملی عمرانی و زیر بنایی شامل حوزههای حملونقل، راه و شهرسازی، محیط زیست، ارتباطات، نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاه، آب و فاضلاب و.. در سیاست خارجی عزتمندانه و موفقیتآمیز در «ارتباط با همسایگان» و استراتژی «توازن در روابط خارجی» تا حوادث تلخی نظیر سیل امام زاده داوود(ع)، حمله به 3 روحانی در حرم امام رضا(ع)، حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ(ع)، اغتشاشات و جنگ ترکیبی و همهجانبه دشمن علیه ملت ایران به بهانه فوت یک دختر و اقدام جنایتکارانه در مسمومیت سریالی مدارس دخترانه.
در این میان روزنامه کیهان بنا بر رسالت ذاتی و همچنین جایگاه و موقعیت مهم و اثرگذار خود در رسانههای داخلی، منطقهای و بینالمللی به فراخور این رویدادها و حوادث سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بینالمللی واکنشهایی در تیتر یک خود داشت که برخی از آنها به شکل ویژهتری مورد توجه قرار گرفت.
در این گزارش برخی از مهمترین، پربازدیدترین و پربحثترین مواضع روزنامه کیهان که درسالی که گذشت را مرور میکنیم.
توافق ایران و عربستان؛
ضربه کاری به آمریکا و رژیم صهیونیستی
در پی توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با مذاکرات عزتمندانه دولت سیزدهم و میانجیگری چین و برخی کشورهای منطقه روزنامه کیهان در واکنش به این رویداد بسیار مهم و همچنین رفتار هیستریک و عصبی غربیها، رژیم صهیونیستی و برخی رسانههای مدعی اصلاحات که در رفتاری کودکانه به برجستهسازی تیترهای کیهان در زمان قطع رابطه عربستان با ایران پرداخته بودند، این تیتر را انتخاب کرد و نوشت: «توافق ایران و عربستان، علاوهبر آمریکا و اسرائیل، جریان غربگرا در داخل کشور را نیز عصبی و پریشان کرده است. این طیف مدعی است که اقدام دولت در توافق با عربستان، دقیقا همان نسخهای است که این جریان پیش از این پیشنهاد داده بود. اما این ادعا هیچ نسبتی با واقعیت ندارد. چرا که اولا برخلاف نسخه پیشنهادی جریان مدعی اصلاحات در سیاست خارجی مبنی بر امتیازدهی یکطرفه ایران به طرف مقابل، مذاکره و توافق اخیر ایران و عربستان مصداق امتیازدهی یکطرفه نبوده است و ایران از موضع اقتدار در مذاکرات و توافق ورود کرده است. ثانیا، مذاکره ایران با عربستان، ذیل چراغ سبز آمریکا به ایران رخ نداده است. این در حالی است که طیف مدعی اصلاحات همچنان آمریکا را کدخدای! جهان قلمداد کرده و مدعیاند که بدون اجازه آمریکا نمیتوان در سیاست خارجی به کوچکترین اقدامی دست زد. ثالثا، بهتر است مدعیان اصلاحات کمی هم درباره دیپلماسی و سیاست خارجی مطالعه کرده و بدانند که این اقتدار است که احترام میآورد. رویکرد مقتدرانه در سیاست خارجی، مهمترین عامل در تنشزدایی است و قطعا آنچه که به تنشزایی در سیاست خارجی دامن میزند، دیپلماسی منفعلانه است. بهتر است مدعیان اصلاحات مذاکره را یاد بگیرند.»
سانسور رویدادهای امیدآفرین
مأموریت کاسبان یأس و ترس
روزنامه کیهان همچنین در پی سانسور رویدادها امیدآفرین در رسانههای جریان غربگرای داخلی این تیتر را انتخاب کرد و در گزارش آن مواردی از رویدادهای مثبت و دستاوردهای ملت ایران در ایام اخیر که شبکه روزنامههای زنجیرهای و وابسته به جریانهای مدعی اصلاحات به آنها نپرداختهاند را فهرست کرد و نوشت: «از رسانههای خارجی و جیرهخواران وابسته به استکبار جهانی که بگذریم، آنچه بیشتر مایه تاسف است، سیاست برخی رسانههای داخلی است که علیرغم فعالیت در چارچوب رسمی جمهوری اسلامی و با ارتزاق از منابع بیتالمال، به پمپاژ یأس و ناامیدی و خاموش کردن شعله امید در جامعه میپردازند. بخشی از اجرای این راهبرد، در قالب انتشار و برجستهسازی اخبار نومیدکننده و یأسآور است و قسمتی دیگر از پروژه ناامیدسازی جامعه، از طریق پنهانسازی اخبار مثبت و واقعیتهای امیدآفرین انجام میشود.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262222/365
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹پایان سال 1401 و آرزویی که دشمن به گور برد
#مسعود_اکبری
اولین سال قرن پانزدهم هجری شمسی به روزهای پایانی خود رسیده است و این وجیزه، آخرین یادداشت روز کیهان در سال 1401 است. به همین بهانه قصد داریم تا مروری کوتاه داشته باشیم به وقایع و تحولات سال جاری. سال 1401 سالی پر فراز و نشیب بود؛ سال چالشها و همچنین سال موفقیتها و پیروزیها.
در سال 1401 و در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان و از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی با آمارهای سرسامآور و روزافزون فوتیهای کرونا مواجه بودند، ایران اولین روز بدون فوتی کرونا را تجربه کرد. در همین رابطه وزیر بهداشت
- 12 خرداد- در توئیتی نوشت: «پس از دو سال و ۱۰۰ روز مقابله ملت قدرتمند ایران با کرونا و در حالی که در آمریکا و اروپا تلفات بالایی گزارش میشود، ایران، نخستین روز بدون فوت کرونا را تجربه کرد.»
این خبر خوب در روزها و هفتهها و ماههای بعد نیز بارها و بارها تکرار شد. روزهای بدون فوتی کرونا در شرایطی در سال جاری به دفعات تکرار شد که در دولت قبل شاهد رکورد 700 فوتی در اثر ابتلا به کرونا در یک شبانهروز بودیم. در دولت قبل، مقابله با کرونا و شکست این ویروس منحوس به برجام و FATF گره زده شد اما امسال بدون برجام و FATF، توفیقات بسیاری در مقابله با همهگیری ویروس کرونا کسب کردیم. بهتر است بگوییم ایران، بدون فایزر و مدرنا و با تکیه و اعتماد به دانش بومی و استعدادهای جوانان عزیز ایران، ویروس کرونا را شکست داد. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262234
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹وقتی کسری بودجه و انضباط مالی وارونه روایت میشود
🔸کارشناس اقتصادی حامی دولت سابق در مجادلات سیاسی، این بار مدعی شد دولت سیزدهم، دنبال تدوین بودجه انبساطی است.
مهدی پازوکی در چند دولت مدعی اعتدال و اصلاحات، بهعنوان «مشاور اقتصادی معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی» و «مدیرکل مرکز مدارک اقتصاد، اجتماعی و انتشارات سازمان بودجه» فعالیت کرده است. او در گفتوگو با فرارو اظهار داشت: «بنا بر گفته رئیسسازمان برنامه و بودجه، دولت با کسری ۲۰۰ هزار میلیاردی مواجه است. دلیل این اتفاق هم نوع بودجه سال ۱۴۰۱ بود. چرا که مجلس و دولت یک بودجه انبساطی بستند. یکی از کارهایی که وقتی با کسری بودجه مواجه هستیم که به واسطه آن کشور دچار افزایش نقدینگی و تورم میشود، این است که در بودجه بعدی (۱۴۰۲) هزینههای غیرضروری کاهش پیدا کند. البته هنوز مشخص نیست که آیا در بودجه سال آینده چنین اقدامی انجام شده یا خیر، ولی حتی اگر الان بودجه هم منتشر شود، مشخص نمیشود.»
او افزود: «از طرف دیگر به نظر من باید سازمان برنامه کاملا علمی با بودجه برخورد کند. زیرا هیچ کجای دنیا در شرایطی که کشور تورم فزاینده دارد و مداوم با کسری بودجه و خلق پول مواجه است، بودجه را انبساطی نمیبندند. البته وقتی ما به هیچ قسمتی از اقتصاد کشورمان علمی نگاه نکنیم، معلوم است که بودجه کشور را هم غیرعلمی نگاه کنیم.
پازوکی تصریح کرد: «میخواهم بگویم که میتوان کشور را اداره کرد، اما نیاز به برنامه و مهارت درست دارد. به عنوان مثال یکی از کارهایی که باید دولت برای افزایش درآمد خود انجام دهد، مولدسازی داراییها است. نکته جالب این است که در گزارش شش ماههای که ارائه کردند، عملا عملکرد دولت در این زمینه صفر بود. به زبان سادهتر بخواهم توضیح بدهم این است که دولت ایران بعد از دولت نروژ، بیشترین دارایی را میان دولتهای جهان دارد. در چنین شرایطی به جای چاپ پول و افزایش نقدینگی و پول پرقدرت در کشور، باید این اموال را به فروش برساند. اصلا این اموال برای همین مواقع مناسب است که درآمدزا باشند.»
وی افزود: «همه اینها را گفتم که باید بگویم مسئله این است که اصلا ارادهای برای بهبود اوضاع وجود ندارد. نه ارادهای برای به کارگیری نیروهای کارآمد، نه ارادهای برای رفع مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، نه ارادهای برای پیدا کردن راهحل و ایجاد آسایش و آرامش برای مردم. الان هم بودجه را انبساطی بستهاند و سال دیگر هم باز تکرار داستان کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی و افزایش نقدینگی و تورم سرسام آور است.» سایت فرارو در مقدمه گفتوگوی خود نوشته است: «کل بودجه سال آینده بیش از ۵هزار همت است و در حوزه درآمدی شاهد رشد ۴۰درصدی نسبت به بودجه سال گذشته هستیم. نکته حائز اهمیت در بودجه سال آینده افزایش محسوس در حوزه درآمدهای مالیاتی است؛ آنچنانکه در بخش مالیاتهای مستقیم، مصرف و فروش شاهد افزایش ۶۰درصدی نسبت به سال۱۴۰۱ خواهیم بود. در حوزه واگذاری داراییهای مالی نیز بودجه با رشد ۶۳درصدی مواجه شده است. این در حالی است که در سال جاری بر اساس اظهارات رئیسسازمان برنامه و بودجه به دلیل اینکه بخشی از درآمدها حاصل نشد، دولت با یک کسری بودجه ۲۰۰ هزار میلیاردی مواجه بود و به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی همین مسئله منجر به افزایش نقدینگی و تورم در کشور شده است»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262147
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
بابات کجاست؟!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹لایحه قضایی مقابله با اخبار جعلی به دولت ارسال شد
🔸معاون مرکز ملی فضای مجازی از ارائه لایحه قضایی مقابله با اخبار جعلی به دولت خبر داد.
قاسم خالدی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره اقدامات اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای سند مقابله با اخبار جعلی اظهارداشت: ما در انتهای سال ۹۹ سند مقابله با اخبار جعلی را به تصویب شورای عالی فضای مجازی رساندیم و در ابتدای سال ۱۴۰۰ کارگروه عملیاتیسازی این سند را تشکیل دادیم، اما با مشکلات جدی در اجرای این سند مواجهیم.
خالدی افزود: بخش خصوصی و سکوهای ما به حوزه اجرای سند مقابله با اخبار جعلی ورود نکردهاند. یکی از دلایل این است که چالشهایی را برای تشخیص ماشینی اخبار جعلی براساس گویشهای مختلف زبان فارسی دارند. این موضوع به بهرهگیری از فناوریهای روز نیاز دارد از این رو در سند مأموریتی به معاونت علمی ریاست جمهوری داده شده که به این حوزه ورود کند. از سوی دیگر در این باره خیلی فرهنگسازی نشده تا بخش خصوصی موظف شود به این موضوع ورود کند. سواد فضای مجازی نیز آنقدر در این زمینه گسترش پیدا نکرده که ما از سمنهای مختلفی در این حوزه برخوردار شویم.
وی ادامه داد: مهمترین بخش مشکل و چالش اصلی ما به دستگاههای دولتی برمیگردد. ما با این مشکل مواجه هستیم که وقتی خبر جعلی مرتبط با فعالیت این دستگاهها تولید میشود، دستگاههای اجرایی برای پاسخگویی به آن رغبتی نشان نمیدهند، عملاً یا حاضر به پاسخگویی نیستند یا به شدت کند هستند و سرعت عمل پایینی دارند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوای مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته زمان طلایی که یک خبر جعلی باورپذیر میشود ۵ دقیقه است و ما نیم ساعت فرصت داریم که پاسخی بدهیم که تأثیرگذار باشد. این درحالی است که متوسط پاسخگویی دستگاهها به اخبار جعلی بیش از ۳۰ ساعت است که این بازه زمانی عملاً بیتأثیر است و خود این «تکذیبیه با تأخیر» تشدیدکننده خبر جعلی است.
خالدی گفت: لذا از رئیسجمهور درخواست کردیم تا در این زمینه دستگاهها به ویژه روابط عمومیها را موظف کنند به سرعت به اخبار جعلی پاسخ دهند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262187
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
در این سال جدید برای امّت کار بکنید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper