📎🔹دریاچه ارومیه چگونه احیا شد چگونه زنده میماند؟
افتتاح اول طرح احیای دریاچه ارومیه در اسفندماه سال گذشته همراه با بارانهای خوبی که در سال آبی کنونی رخ داده است، وضعیت نگین آبی آذربایجان را به طور ملموس بهبود داده و امید میرود با تکمیل اقدامات احیائی توسط دولت، شاهد تصاویر بهتر از دریاچه ارومیه طی روزها و سالهای آتی باشیم.
به گزارش کیهان، تصاویری که ابتدای امسال از دریاچه ارومیه در رسانهها منتشر شد، حاکی از آن بود که مسافران و گردشگران زیادی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت به دریاچه ارومیه مراجعه کردهاند. دریاچهای که تا همین سال گذشته اعلام میشد بیش از 80 درصد خشک شده است، با این حال افزایش بارشها در سال آبی جاری و افتتاح فاز اول طرح احیای دریاچه ارومیه از اسفند سال گذشته، لبهای خشک دریاچه را بهطور قابل توجهیتر کرده است، بهطوری که دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در 29 فروردینماه گفته است: «با بهرهبرداری از طرحهای احیا و بارندگیهای مطلوب اخیر شاهد افزایش ۱۷ سانتیمتری ارتفاع آب دریاچه در روزهای گذشته هستیم.»
دریاچه ارومیه از چه زمان و چگونه خشک شد؟
در مورد تاریخ خشک شدن و علل خشک شدن دریاچه ارومیه نظرات مختلفی به میان آمده است. وحید جلال زاده، استاندار وقت آذربایجان غربی و نماینده کنونی ارومیه در مجلس طی سخنانی در تاریخ 1390 گفته بود: «دریاچه ارومیه از غفلت 50 ساله رنج میبرد و دوره خشکسالی این دریاچه از سال 70 آغاز شده است.» وی در زمینه تاثیر احداث پل میانگذر بر روی دریاچه ارومیه نیز گفته بود: «این پل هیچ تاثیری در خشک شدن آب دریاچه نداشته و تنها در چرخش آب در دو طرف پل تاثیرگذار بوده است.» اگرچه حسین دلیریان، سخنگوی سازمان فضای ایران، در حساب توئیتری خود در 7 دیماه سال گذشته نوشته بود: «سازمان فضایی ایران با بررسی تصاویر ماهوارهای اعلام میکند که پل کلانتری نقش بسزایی درخشک شدن دریاچه ارومیه داشته است، میزان مصالح واردشده به دریاچه برای احداث این میانگذر و برهم خوردن چرخه جریانهای آبی در نیمه شمالی و جنوبی این دریاچه، یکی از عوامل تخریب اکوسیستم و خشک شدن آن است».
برخی منابع دیگر نیز زمان آغاز خشک شدن دریاچه را طبق تصاویر ماهوارهای از ابتدای دهه 80 میدانند، به گونهای که تصاویر نشان میدهند تا اواخر دهه 80، حدود 88 درصد از مساحت این دریاچه خشک شده است. سدسازی بیرویه، احداث بزرگراه بر روی دریاچه و استفاده بیرویه از منابع آب حوضه آبریز دریاچه و همچنین بارش کم برف و باران در سالهای متمادی از عوامل خشک شدن دریاچه ارومیه طی حداقل 20 سال اخیر عنوان شده است. برخی کارشناسان نیز برداشت آب بیرویه توسط کشاورزان و ساکنان محلی از رودخانههای منتهی به حوضه آبریز دریاچه از جمله رودخانه زاب را در فهرست عاملان خشک شدن این دریاچه میدانند.
اما در آخرین اظهار نظر، معتمدیان، دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در 29 فروردین ماه امسال، وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را نتیجه شرایط نزدیک به ۲۰ سال اخیر دانسته و گفته است: «تحولاتی چون تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی، مصرف زیاد آب و برداشت مازاد از چاههای کشاورزی منطقه، شرایط کنونی دریاچه ارومیه را موجب شده است.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263546
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹قدرت ايمان بر آنها غلبه كرد و غلبه مىكند
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹باز شدن قفل 2/5 میلیون خانه خالی نیاز مستأجران و تکلیف بر زمین مانده مسئولان
🔸قوانین خوبی برای عرضه خانههای خالی موجود در کشور وجود دارد که سالها بر زمین مانده و به خوبی اجرا نمیشود. سه قوه باید برای کاهش فشار بر مستأجران همه تلاش خود را برای اجرای این قوانین به کار گیرند.
با فرارسیدن اردیبهشتماه کمکم وارد فصل جابهجایی مستأجران میشویم و همزمان با گرمتر شدن هوا، دمای بازار اجاره هم بیشتر و بیشتر میشود. هرساله در این ایام مستأجران حال و روز خوشی ندارند چرا که باید خود را برای مواجهه با ارقام عجیب و غریبی که از سوی موجران مطرح میشود آماده کنند.
سال گذشته اجارهبها در تهران بهطور میانگین ۴۶ درصد رشد داشت و امسال هم در صورت استمرار روند کنونی، وضعیت بازار اجاره اگر بدتر نباشد، بهتر نخواهد بود.
از نگاه کارشناسی که موضوع را بررسی کنیم، باید چند کار اساسی بهمنظور حل مشکل مسکن انجام شود که عمده راهکارها به تقویت سمت عرضه بازمیگردد. برای سنگینتر شدن کفه ترازو به سمت عرضه یک راه این است که زمینه انبوهسازی با اولویت اقشار کمتربرخورداری که صاحبخانه نیستند فراهم گردد. بدون شک اجرای طرحهای بزرگ انبوهسازی مسکن زمان بر است و دولتهای مختلف در قالب مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن آن را پیش بردهاند و البته توفیق آنها در پیشبرد طرح با هم متفاوت بوده است.
اما یک راهکار میانمدت و کوتاهمدت برای تقویت سمت عرضه، هدایت واحدهای خالی به بازار است که مهمترین ابزار برای این کار، استفاده از مالیاتهای تنظیمی از جمله مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر خانههای لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه است که در دنیا سابقه طولانی دارند.
2/5 میلیون خانه خالی در کشور
سال 96 عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی با اشاره به معضل خانههای خالی در سراسر کشور گفت: بر اساس آمار سال 95 بالغ بر دو میلیون و 587 هزار واحد مسکونی خالی در کشور داریم که این خانههای خالی بیشتر برای سوداگری و تجارت ساخته میشوند.
شبیه به این آمار را وزرای بعدی هم تأیید کردند. رستم قاسمی وزیر فقید راه و شهرسازی هم سال گذشته پس از حضور در کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: تعداد خانههای خالی بهصورت دقیق مشخص نیست و بین دو تا دو و نیم میلیون واحد اعلام میشود.
آمار عجیب تهران
عباس آخوندی در سخنانی که پیشتر به آن اشاره گردید گفته بود: تنها در تهران سه میلیون و 900 هزار واحد مسکونی وجود دارد بدین معنا که چیزی در حدود 13 میلیون نفر میتوانند در پایتخت، زندگی کنند این در شرایطی است که جمعیت تهران هشت میلیون و 600 هزار نفر است. براساس آخرین آمار منتشرشده از مرکز آمار ایران در تهران 490 هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد. در حالی که در آمار سال 90، این میزان 327 هزار واحد مسکونی بوده است.
تازهترین آمار و ارقام که در سال ۱۳۹۹ ارائه شد هم از وجود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران حکایت داشت که حدود ۲۰ درصد واحدهای خالی کل کشور را به خود اختصاص میدهد. این در حالی است که به گفته شهردار تهران ۵۱ درصد خانوارها در این کلانشهر مستأجر هستند.
65 هزار واحد خالی در پردیس...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263645
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_میهمان
🔹شوک بعدی، برجامِ بدون آمریکا!
#دکتر_محمد_حسین_محترم
۱- در حالی که ایران مشغول خنثیسازی تحریمها و کاهش تاثیر دلار بر اقتصاد کشور با سیاست گسترش روابط با کشورهای جهان بهخصوص همسایگان است و جایگاه برجام در اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی تنزل یافته، مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر چندبار تلاش ناموفقی در رسانههای خود کردند تا شاید همچون سالهای گذشته علیه ایران فضاسازی کنند؛ اما در فضایی که جمهوری اسلامی با سیاستهای مدبّرانه خود برای رقمزدن تحولات سریع و تشکیل نظام جدید در سطح بینالمللی و منطقه به وجود آورده، نتوانستند. این یعنی اولا در فضاسازی به عنوان آخرین حربه هم شکست خوردند و ایران توانسته این تهدید را نیز خنثی کند. ثانیا یعنی اینکه آمریکاییها همچنان نیازمند شدید برجام هستند. آنها ابتدا در اقدامی فریبکارانه دوباره از «توافق موقت» و
«تعلیق برخی تحریمها» در ازای «توقف برخی فعالیتهای هستهای ایران»، از جمله غنیسازی ۶۰ درصد سخن گفتند. این ادعا در حقیقت همان «پوسته خالی برجام» بود که به اذعان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از برجام باقی مانده است. رافائل گروسی بااشاره به نظارت مستمر بازرسان آژانس بر فعالیتهای هستهای ایران تاکید میکند سیاست یکجانبه ایالات متحده در خروج از برجام چنین سرنوشتی برای برجام رقم زده است. رسانههای غربی همچنین با هدف مقصرنمایی ایران و ایجاد دوقطبی در داخل کشور ادعا کردند تهران این پیشنهاد را رد کرده است! همچنین هفته گذشته در حالی که از یکسو ویلیام برنز رئیس سازمان جاسوسی آمریکا و کالین کال دستیار پنتاگون مدعی شدند که ایران تنها دو هفته تا غنیسازی اورانیوم کافی برای ساخت بمب هستهای فاصله دارد! و از سوی دیگر چند مقام آمریکایی از جمله مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان رفتند تا علیه ایران فضاسازی و ایرانهراسی کنند و سعودیها را از نزدیکی به تهران بترسانند.خودِ کالین کال مقام ارشد پنتاگون اذعان کرد آمریکا در موقعیت خوبی نیست و چارهای جز راه دیپلماتیک با ایران ندارد! هرچند با توجه به زمین بازی جدیدی که جمهوری اسلامی تعریف کرده موفق به پروپاگاندا نشدند، اما اولا بایدن به همراه چند کشور اروپایی با اعمال تحریمهای جدید بعد از اجرای سناریوی آشوب و براندازی، در تناقضی فریبکارانه و آشکار در حالی که بخش جدیدی بر تحریمها افزوده، ادعا کرده است میخواهد بخشی از تحریمها را بردارد! ثانیا با سیاست و عملکرد موفقیتآمیز نظام در سیاست خارجی، ملت ایران از مرحله تاثیرپذیری از دوقطبیسازیهای کاذب با ابزار دلار و برجام عبور کرده است. ثالثا گروسی در پی سفر به تهران از گشایش در توافق با ایران خبر داده و گفته بود بابهایی در حال باز شدن است. این بدان معناست که ایران با آژانس مشکل فنی ندارد و به توافق رسیده و آماده امضای برجام در صورت لغو تحریمهاست اما این آمریکاست که توافق حاصل شده با آژانس را نپذیرفته و با زیادهخواهیهای خود حاضر نیست تصمیم سیاسی درست را بگیرد. رابعا ایران دیگر اجازه نمیدهد با فریبکاری مجدد، تاریخ تکرار شود و اگر منافعاش تامین نشود حاضر به امضای توافق دائمی هم نیست چه برسد به موقت! و سیاست جمهوری اسلامی لغو همه تحریمهاست...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263693
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹ممنوعیت استفاده از قابلمه در خیابانهای فرانسه / پلیس: قابلمهها را توقیف میکنیم!
https://kayhan.ir/fa/news/263619
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹سرکرده آشوب علیه رای مردم طرفدار و طلبکار جمهوریت شد!
🔸رئیسشورای مرکزی مجمع روحانیون بر خلاف مشی طیف متبوع خود مدعی شد نگران جمهوریت است.
خاتمی در جمع عدهای از سیاسیون و فعالان رسانهای گفته است:
« -جمهوری معنی و تاریخ دارد و آن اسلامی که در انقلاب ۵۷ در کنار جمهوریت قرار گرفت، اسلامی بود که باید خود را با جمهوریت سازگار میکرد.
- جمهوری، تاریخ و معنا و لوازمی دارد. از دوران روم باستان، یونان و تا به امروز جمهوری بهاشکال مختلف وجود داشته و توسعه یافته است و امروزاشکالی از آن در جهان وجود دارد و در حکمرانی موفق بودهاند.
- اینکه جمهوری اسلامی در ایران معنا دارد یا ندارد، باید در مورد آن بحث شود اما شخصا معتقدم نسخه اسلام سازگار با عرف،اشکالی را ایجاد نمیکند.
- متاسفانه اولین بار من از مفهوم مردم سالاری دینی استفاده کردم، اما منظور ما از مردم سالاری همان دموکراسی و از دینی بودن همان اخلاق دینی سازگار با عرف بود. امروز شاهدیم جمهوری اسلامی به سمت حکومت اسلامی تمایل پیدا کرده است، در حالی که منظور موسسان از جمهوری اسلامی، حکومت آخوندی نبود.
- یکی از فرماندهان ارتش در همان روزهای ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب- که فکر میکنم تیمسار مصطفی رحیمی بود- نگران کلمه جمهوری اسلامی بود و به امام نامه نوشت و نگرانی خود را با ذکر دلایلی ابراز کرد. من شخصا پیگیر نامه بودم و میخواستم بدانم حضرت امام چه نظری دارند. از مرحوم احمد آقا [سید احمد خمینی] پرسیدم چه شد. سید احمد آقا به من گفت، امام نه یک بار که دوبار نامه را مطالعه کرد و گفت به رحیمی بگویید منظور از جمهوری اسلامی، حکومت آخوندی نیست، این مردم نگرانند اسلام با جمهوری سازگار نباشد.
- مردم در همهپرسی تعیین نظام به کدام جمهوری اسلامی رای دادند؟ اگر همان زمان میگفتیم که قرار است با اسلامیتش تو سرتان بزنیم، آیا کسی به آن رای میداد؟
- میگویند اگر زنی روسریش تا نصفه عقب باشد،اشکالی ندارد و بچههای خودمان هستند، اما اگر روسری افتاد و چهار تار مو بیشتر آشکار شد، دیگر بچههای خودمان نیستند. بله اسلام نسبت به بیحجابی محض حرف دارد و البته اختلاف نظرها هم زیاد است، ولی اسلام دین رکود نیست بلکه برای زمان و مکان انعطاف دارد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263687
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹کج و کوله!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹سانسور از کجای تاریخ به امروزمان رسید؟!
سانسور شدید رسانههای زنجیرهای بیگانه و جیرهخواران آنها در داخل کشور در مورد حضور بینظیر مردم در مراسم ماه مبارک رمضان، راهپیمایی روز جهانی قدس و نماز عید فطر، بهانهای شد تا نگاهی بیندازیم به پس زمینههای تاریخی این سانسور وحشتناک و فاجعهبار:
شاید بتوان گفت نخستین سانسور تاریخ بشر را سامری (یار و همراه پیشین حضرت موسی علیهالسلام و دشمن سرسخت بعدیاش) اعمال کرد، وقتی در زمان غیبت حضرت، از طلاها و زیورآلات غنیمتی، گوسالهای پرسروصدا برپا نمود و به دروغ شایع کرد که حضرت موسی علیهالسلام قوم خود را ترک گفته است. او گوساله را خدای خود و قوم برجای مانده خواند.
سامری پس از مراجعت حضرت موسی، همچنان معجزات وی از جمله ید بیضاء و اژدها شدن عصا و شکافتن رود نیل را منکر گردید و آنها را نه معجزه بلکه تنها جادوهای سادهای نامید که جادوگران فرعونی بهتر از آن را میدانند.
الواح الهی حضرت موسی علیهالسلام، از دسترس دور ماند و بهجای آن تورات تحریف شدهای نوشته شد که در آن دیگر چندان از تعالیم نجاتبخش پیامبر خدا، نشانی رویت نمیشد.
سانسور مسیحیت و تعالیم حضرت عیسی مسیح(ع)
شاید بتوان سانسور بعدی تاریخ را در مورد مسیحیت دانست که به جز تحریفات پولس و تحمیل تثلیث به آن، آنچه یوحنا برخلاف سخنان و تعالیم حضرت عیسی مسیح علیهالسلام به عنوان «مکاشفات» به عهد جدید افزود، زمینههای منازعات بعدی و پیدایش لوتریسم و آمیخته شدن به آموزههای عبرانی و پدیدههایی همچون مسیحاگرایی یا به عبارتی آخرالزمانگرایی و به وجود آمدن فرقههای صهیونی مانند پیوریتانیسم و اوانجلیسم را باعث گردید که تا همین امروز فجایع سلطهگری آمریکا و غرب و موجودیت نامشروع اسرائیل را توجیه میکند.
لشکرکشی صلیبیون به غرب آسیا و برپایی جنگهای دویستساله علیه مسلمانان نیز از سانسور دیگری منشأ گرفت، آنجا که کانونهای صهیونی برای سرکوب مسلمانان و تسلط بر بیتالمقدس، مسیحیان را فریب داده و به بهانه تهدید مراکز دینیشان در قدس شریف، آنها را به سرزمین مقدس کشانده و در برابر سپاه اسلام قرار دادند.
آنها با دروغ و فریب، گوساله سامری دیگری به نام «معبد سلیمان» را علم کرده و گروهی از شوالیههای صلیبی را تحت عنوان «راهنمای زائران معبد مقدس»، پایهگذار فرقههای تاثیرگذار و مخوفی همچون فراماسونری و ایلومیناتی و کابالا نمودند. فرقههایی که طی قرنهای بعد، شورشها و انقلابات و حکومتهای متعددی را در اروپا و آمریکا رقم زدند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263681
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹پدر داستان انقلاب
🔸از هجرت مرحوم امیرحسین فردی، سردبیر کیهانبچهها و از مفاخر ادبیات معاصر ایران 10 سال گذشت!
فردی مدیرمسئول و سردبیر هفتهنامه کیهانبچهها، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و سرپرست شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) بود و در کارنامهاش نگارش رمانهای «سیاه چمن»، «اسماعیل»، «کوچکجنگلی»، «آشیانه در مه»، «یک دنیا پروانه» را ثبت کرده است.
فردی در روزهای پایانی حیات گرامیاش با 64 سال سن و با وجود ابتلا به ناراحتی قلبی اما تا لحظه آخر زندگی خود دست از مجاهدت شبانهروزی برای اعتلای فرهنگ کشور و پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی برنداشت. وی در قله ادبیات داستانی قرار داشت و سالهای آخر عمرش را وقف نگارش رمان درباره انقلاب اسلامی نموده بود. طوری که تا آخرین روزهای حیات دنیویاش و با وجود کسالت، تلاش داشت تا سهگانهای که نگارش آن را شروع کرده بود را تکمیل کند. سهگانهای که با رمان «اسماعیل» با روایت نوجوانی که درگیر مبارزات انقلابی میشود، شروع شد و با رمان «گرگسالی» که ادامه اسماعیل بود ادامه پیدا کرد، اما رحلت او باعث ناتمام ماندن داستانش از انقلاب شد.
مرحوم فردی تا آخرین روزهای زندگیاش در سنگرهای فرهنگی مختلف مشغول بود اما هیچ گاه از سادهزیستی و زندگی بسیجیوار خود دست نکشید. بهطوری که حاضر نشد از زندگی در محله مستضعفنشین 30متری جی که از جوانی در آنجا سکونت داشت تغییر محل بدهد.
این نویسنده که از او به عنوان پدر ادبیات داستانی انقلاب یاد میشود بانی بسیاری از جریانها و حرکتهای فرهنگی بود. کانون نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) یکی از این جریانهاست که پیش از انقلاب از پایگاههای مبارزه با رژیم ستمشاهی بود و پس از انقلاب به محلی برای پرورش نسل جدیدی از هنرمندان تبدیل شد. بهگونهای که دهها نفر از هنرمندان برجسته کشورمان در عرصههای مختلف ادبیات و سینما و تئاتر از این مرکز برخاستند. جایزه ادبی شهید غنیپور هم یکی از یادگاران این مسجد است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263679/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹اعتراف روزنامه اصلاحطلب به خشونت عریان اپوزیسیون
سرویس سیاسی-
روزنامه هممیهن روز گذشته در مطلبی نوشت: «مخالفان حکومتها پیش از پیروزی سعی میکنند که چهره دموکراتیکی از خود نشان دهند، حتی اگر موافقتی هم با دموکراسی نداشته باشند؛ ولی مجموعه اپوزیسیون بهویژه از نوع سلطنتطلب آن هیچ ابایی از این ندارند که خشنترین چهره خود را نشان دهند و همه ایرانیانی را که خلاف آنان میاندیشند را به انواع و اقسام شیوهها تهدید میکردند. حتی نمادهای خشونت از جمله شکنجهگران را هم به میدان آوردند تا نشان دهند که هیچ تغییری نکردهاند.»
این روزنامه در ادامه افزود: «واقعیت این است که سرنوشت ملتهای دیگر منطقه جلوی چشم مردم ما قرار دارد. هر تغییری که تحت حمایت نیروهای خارجی شکل بگیرد، ناپایدار و زیانبار است، حتی اگر حمایت آنها از روی حسننیت باشد که معمولا نیست.»
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/263658
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹از اين هاى و هويها نترسید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper