🖌#یادداشت_روز
🔹بازدارندگی در دست ماست
#سعدالله_زارعی
فرمانده اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در اواسط هفته گذشته به طور ضمنی مقاومت منطقه را به «جنگ گسترده» تهدید کرد و بعضی از رسانهها هم از توافق آمریکا و این رژیم در اقدام نظامی علیه ایران خبر دادند و بعضی هم در داخل ایران به تجزیه و تحلیل این خبر پرداخته و آن را مهم شمردند. اندکی بعد مقامات صهیونیستی اعلام کردند شرایط را زیر نظر دارند تا اگر مورد حمله قرار گرفتند، پاسخ قاطع بدهند. این موضع جدید، عقبنشینی از موضع قبلی تلقی شد. «ایزرائیل نیوز»، پایگاه خبری رژیم صهیونیستی پس از سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان که روز پنجشنبه به مناسبت سالگرد فرار ارتش اسرائیل از جنوب لبنان ایراد شد، نوشت دبیرکل حزبالله لبنان پاسخ سرلشکر «آهارونهالیوا» را داد. در این خصوص نکاتی وجود دارد:
1- رژیم صهیونیستی از لحاظ داخلی در وضعیتی است که برای خروج از آن به تهدید علیه مقاومت روی آورده است. تهدیدات رژیم طی هفتههای اخیر
به دو شکل ظهور و بروز پیدا کرده است؛ حمله به غزه و به شهادت رساندن تعدادی از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی و تهدید اخیر مبنی بر انجام «جنگ بزرگ» علیه حزبالله. جنگ رژیم صهیونیستی در غزه پس از پنج روز به آتشبس تبدیل شد. نتانیاهو در روز سهشنبه 19 اردیبهشت - دو هفته پیش - بلافاصله پس از ترور سه فرمانده جهاد اسلامی در غزه، اعلام کرد مأموریت ارتش اسرائیل در حمله به غزه پایان یافته است. با این وجود، اسرائیل طی پنج روز در معرض شلیک حدود 1200 موشک و راکت قرار گرفت و در شرایطی موفق به دریافت آتشبس از طرف فلسطینی شد که نشانهای از ضعف در جهاد اسلامی و جنبش حماس مشاهده نشد. در عین حال از آنجا که شروط اصلی طرف فلسطینی هم برای تحقق آتشبس محقق نشده بود، توانست به اقدام تجاوزکارانه خود رنگ پیروزی بزند و وضع او را در جامعه یهودی بهبود ببخشد. از اینرو رهبران احزاب مخالف نتانیاهو ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265912
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹فاز نخست تصفیهخانه خلیجفارس بعد از ۲۷ سال افتتاح شد
https://kayhan.ir/fa/news/265872
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹واکنش اپوزیسیون به آزادی دیپلمات ایرانی غرب باز هم ما را فروخت
https://kayhan.ir/fa/news/265872
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹کارگزاران میخواست رکورد تورم بالاتر از 49 درصد را هم بزند؟!
روزنامه حزب کارگزاران میگوید مجلس چهارم، برنامه دوم توسعه را که در دولت هاشمی نوشته شده بود، از «تعدیل» به «تثبیت» تغییر داد وگرنه در رشد اقتصادی از همه کشورهای منطقه جلو افتاده بودیم.
روزنامه سازندگی در تحلیلی به قلم محسن هاشمی نوشت: برنامه اول توسعه که در دولت اول سازندگی اجرایی شد، رشد اقتصادی سال اول برنامه 13 درصد و سال دوم 11 درصد رشد متوسط 5 سال برنامه اول 7/6 درصد شد. متاسفانه مجلس(چهارم)، برنامه دوم را از برنامه تعدیل به برنامه تثبیت تغییر داد و رشد اقتصادی کشور کاهش چشمگیری یافت و دیگر عملاً برنامه دولت سازندگی نبود.
اگر با همان روش و فرمان دولت سازندگی ادامه میدادیم، امروز تولید ناخالص کشـور به مراتب بیشتر از عربستان و ترکیه و... میشد. باید گفت که دولت اول سازندگی، دستش باز بود ولی بعد وارد چالشهایی با دلواپسان وقت شد. حتی بعضی به شوخی میگفتند که باید از سرنوشت امیرکبیر پند گرفت و همین گفتنها و ترسها باعث شده تا اهداف سـال ۱۴۰۴ که باید مقام اول در تمام ابعاد توسعه در منطقه را داشته باشیم، محقق نشود و در حال حاضر از تعدادی از کشورهای منطقه عقب افتادهایم.
هاشمی در سال ۶۸ با فکر توسعهگرایی و خروج اقتصاد ایران از مشکل دولتی بودن وارد انتخابات ریاست جمهوری شـد. اما متأسفانه نتوانست تمام رویاهای خود را برای سازندگی و توسعه کشور به سـر انجام برساند. هاشمی عاشق توسعه ایران بود و به لغت سازندگی تعصب ویژه داشت و حتی بدینمنظور روابط خارجی و داخلی را به سمت اعتدال و اصلاح برد ولی بعد دچار چالش شد که تأثیر زیادی بر اقتصاد کشور گذاشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265913
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 سرِ گاو!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹واردات یک تن شمش طلا به کشور در قالب بازگشت ارز صادرات
🔸رئیس سابق سازمان توسعه تجارت از ورود یک تن شمش طلا به کشور طی سه ماه گذشته در قالب بازگشت ارز صادرات خبر داد.
علیرضا پیمان پاک در فضای مجازی نوشت: «با همراهی بانک مرکزی طی سه ماهه گذشته بیش از یک تن شمش طلای استاندارد در قالب بازگشت ارز صادرکنندگان خرد به کشور وارد شده است.»
وی با اشاره به اینکه این عدد طی سه سال گذشته تنها 80 کیلوگرم بوده است، تأکید کرد: تسهیل شرایط بازگشت ارز در شرایط فعلی بهترین راه خنثیسازی تحریمهاست.
گفتنی است به دلیل تحریمهای آمریکا با استفاده از سلاح دلار، کشورمان راههای جایگزینی برای دور زدن این تحریمها در پیش گرفته است. در همین زمینه براساس تصمیم دولت، صادرکنندگان میتوانند به ازای تعهد ارزی خود مبنی بر بازگشت ارز صادرات، شمش طلا وارد کنند.
دولت همچنین به دنبال تسویههای غیر دلاری در مبادلات خارجی و استفاده از ظرفیت همکاریهای پولی با کشورها است. نشست اخیر اتحادیه پایاپای آسیایی که هفته قبل به میزبانی بانک مرکزی کشورمان برگزار شد نیز اقدامی در همین چارچوب به شمار میرود.
سهم دلار از ذخیره ارزی کشورها
کشورهای بسیاری در دنیا با مشاهده استفاده ابزاری آمریکا از دلار، به فکر کاهش ذخایر دلاری و استفاده از ارزها و داراییهای جایگزین مانند طلا افتادهاند.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، روند کنار گذاشتن دلار از داراییهای بانکهای مرکزی کشورهای جهان به صورت تدریجی اتفاق افتاده و هماکنون در پایینترین سطح خود از سال 1995 تاکنون قرار دارد.
طی سالهای گذشته البته به صورت مداوم شاهد پایین آمدن سهم دلار از این داراییها در سراسر جهان بودهایم که دلیل آن هم استفاده بیش از حد آمریکا از تحریمهای دلاری به عنوان اهرم فشار علیه کشورها و بالا رفتن شدید بدهی عمومی این کشور است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265846
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹دوئل نهایی اردوغان و قلیچدار اوغلو/امروز رئیس جمهور ترکیه انتخاب می شود
دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه امروز برگزار میشود؛ در حالی که اردوغان دور اول را با پیشتازی 5 درصدی از رقیب خود، قلیچداراوغلو، به پایان رساند.
انتخابات ۲۴ اردیبهشت در ترکیه با مشارکتی قریب به 87 درصد، یک صحنه سیاسی – اجتماعی جالب توجه بود که همه اقشار جامعه، در آن ایفای نقش کردند. این انتخابات روز یکشنبه 24 اردیبهشت از ساعت 8 صبح به وقت محلی (هشت و ۳۰ دقیقه به وقت تهران) آغاز شد، تا رئیسجمهور و ۶۰۰ عضو پارلمان این کشور برای یک دوره پنج ساله مشخص شوند. با شمارش آراء که تا اواسط روز بعد از آن به طول انجامید مشخص شد که تکلیف رئیسجمهور بعدی در دور اول مشخص نمیشود. انتخابات به دور دوم کشید تا امروز در تاریخ 28 مه (یکشنبه؛ 7 خرداد) رئیسجمهور ترکیه بین «رجب طیب اردوغان» و «کمال قلیچداراوغلو» انتخاب شود. در دور اول، اردوغان با بیش از ۴۹ درصد در رتبه اول، قلیچداراوغلو با تقریباً 45 درصد در رتبه دوم و «سینان اوغان» با بیش از ۵ در جایگاه سوم قرار گرفتند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، امروز برای دومین بار با کمال قلیچداراوغلو، رهبر اپوزیسیون ترکیه بر سر مقام ریاستجمهوری رقابت خواهد کرد و این در حالی است که نظرسنجیهای پیش از انتخابات از پیشتازی اردوغان خبر میدهند. آنطور که ایسنا نوشته، اردوغان در اکثر نظرسنجیها با اختلافی تک رقمی، از قلیچداراوغلو جلوتر است. نظرسنجی توسط مؤسسه «کندا» پیشبینی کرده که ۵۳.۴ درصد از مردم ترکیه از اردوغان و ۴۶.۶ درصد از آنان از قلیچداراوغلو حمایت خواهند کرد. رئیسجمهوری ترکیه در نظرسنجی مؤسسه «ساروس» هم چهار درصد از رقیبش جلوتر است. با اینحال، با توجه به نتیجه غیرمنتظره دور اول انتخابات، اعتبار نظرسنجیها در ترکیه خدشهدار شده است؛ بیشتر مؤسسات نظرسنجی نتوانستند در دور اول پیشبینی کنند که انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد. البته بسیاری از این نظرسنجیها در آستانه دور اول انتخابات در ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) نیز اردوغان را پیروز انتخابات میدانستند؛ اما به هر حال انتخابات به دور دوم کشید. این یعنی در تحلیل «باید بسیار محتاط بود»؛ چرا که هر پیشبینیای خالی از خطا نخواهد بود و هر گونه سخنِ قاطع و قطعی گفتن به مثابه «نوشتنِ تاریخِ آینده» تفسیر خواهد شد؛ به هر حال«همانطور که نمیتوان گذشته را پیشبینی کرد، نمیتوان برای آینده نیز تاریخی نوشت».
یکی دیگر از عوامل مهم برای پیروزی قلیچداراوغلو این است که حمایت کردها را که در دور اول از آن بهره برد، حفظ کند. این رهبر اپوزیسیون در دور اول انتخابات ریاستجمهوری ترکیه حدود ۸۰ درصد از آرای مناطق کردنشین جنوب شرق این کشور را به خود اختصاص داد؛ اما ائتلاف قلیچداراوغلو با یک سیاستمدار راست افراطی در هفته گذشته این احتمال را مطرح کرد که کردها در این دور از انتخابات از او روی بگردانند. با اینحال، حزب دموکراتیک خلقها پنجشنبه اعلام کرد که همچنان از قلیچداراوغلو حمایت خواهد کرد؛ این حزب بزرگترین حزب کردهای ترکیه بوده و هوادارانش را به شرکت در انتخابات و حمایت از قلیچداراوغلو دعوت کرده است. «صلاحالدین دمیرتاش»، رهبر برجسته کرد که در حصر است، در روز...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265876
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹 شهادت یک مرزبان در درگیری مسلحانه مرزبانان ایران با طالبان
یک مرزبان در درگیری مسلحانه مرزبانان غیور ایران با طالبان به شهادت رسید و دو مرزبان مجروح شدند.
مرکز اطلاعرسانی فرماندهی مرزبانی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد: در پی درگیری مرزی نیروهای طالبان با مرزبانان ایران در منطقه ساسولی حوزه هنگ مرزی زابل، محمد مهدی احمدی یکی از مرزبانان غیور شهید و دو نفر دیگر مجروح شدهاند.
در این درگیری که با آتش پرحجم مرزبانان همراه بود تلفات شدیدی نیز به افراد تحت امر طالبان وارد شده است که اخبار تکمیلی آن متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265867/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه
🔸رئیس قوه قضائیه دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه را ابلاغ کرد؛ اژهای پیش از این نیز ضمن بازدید از بعضی پارکینگها، برای رفع مشکلات تذکراتی را ارائه داده بود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، با توجه به لزوم حفظ حقوق شهروندی و حمایت از اموال و مالکیت شهروندان و بیتالمال، جلوگیری از انباشت وسایل نقلیه توقیفی ناشی از اعمال قوانین و تسریع در تعیین تکلیف آنها، دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، رئیسقوه قضائیه در ۲۸ ماده و ۶ تبصره به مسئولان قضایی سراسر کشور، ارسال و ابلاغ شد.
رئیسقوه قضائیه پیش از این نیز ضمن بازدید از بعضی پارکینگهای مخصوص نگهداری خودروهای توقیفی، موضوع را آسیب شناسی و جهت رفع مشکلات تذکراتی را ارائه داده بود.
براساس این دستورالعمل، توقیف وسایل نقلیه توسط ماموران جز در موارد قانونی و یا برابر دستور مقام قضایی ممنوع است.
بر اساس این دستورالعمل ماموران موظف هستند در زمان توقیف، قبض متحدالشکل یا رسید الکترونیکی متضمن مشخصات مالک و اطلاعات دسترسی به وی، مشخصات وسیله نقلیه، علت و محل توقیف، مشخصات مامور توقیفکننده، شرایط و فرایند ترخیص و تبعات عدم مراجعه برای ترخیص را تکمیل و پس از امضاء مامور توقیفکننده به مالک تحویل دهند.
همچنین مرجع توقیفکننده موظف است مالک را درباره چگونگی رفع توقیف وسیله نقلیه راهنمایی کند.
در این دستورالعمل تاکید شده است در صورت عدم حضور مالک در زمان توقیف، مرجع توقیفکننده موظف است از طریق ارسال پیامک، به مالک اطلاعرسانی کند، همچنین فراجا ترتیبات لازم جهت امکان استعلام از مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ را برای مالکین فراهم کند. سایر مراجع توقیفکننده نیز در صورت عدم اطلاع مالک، با اعلام مراتب توقیف به فراجا موجبات اطلاعرسانی و امکان استعلام را برای مالک فراهم میکند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265897
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه
🔸رئیس قوه قضائیه دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه را ابلاغ کرد؛ اژهای پیش از این نیز ضمن بازدید از بعضی پارکینگها، برای رفع مشکلات تذکراتی را ارائه داده بود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، با توجه به لزوم حفظ حقوق شهروندی و حمایت از اموال و مالکیت شهروندان و بیتالمال، جلوگیری از انباشت وسایل نقلیه توقیفی ناشی از اعمال قوانین و تسریع در تعیین تکلیف آنها، دستورالعمل ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، رئیسقوه قضائیه در ۲۸ ماده و ۶ تبصره به مسئولان قضایی سراسر کشور، ارسال و ابلاغ شد.
رئیسقوه قضائیه پیش از این نیز ضمن بازدید از بعضی پارکینگهای مخصوص نگهداری خودروهای توقیفی، موضوع را آسیب شناسی و جهت رفع مشکلات تذکراتی را ارائه داده بود.
براساس این دستورالعمل، توقیف وسایل نقلیه توسط ماموران جز در موارد قانونی و یا برابر دستور مقام قضایی ممنوع است.
بر اساس این دستورالعمل ماموران موظف هستند در زمان توقیف، قبض متحدالشکل یا رسید الکترونیکی متضمن مشخصات مالک و اطلاعات دسترسی به وی، مشخصات وسیله نقلیه، علت و محل توقیف، مشخصات مامور توقیفکننده، شرایط و فرایند ترخیص و تبعات عدم مراجعه برای ترخیص را تکمیل و پس از امضاء مامور توقیفکننده به مالک تحویل دهند.
همچنین مرجع توقیفکننده موظف است مالک را درباره چگونگی رفع توقیف وسیله نقلیه راهنمایی کند.
در این دستورالعمل تاکید شده است در صورت عدم حضور مالک در زمان توقیف، مرجع توقیفکننده موظف است از طریق ارسال پیامک، به مالک اطلاعرسانی کند، همچنین فراجا ترتیبات لازم جهت امکان استعلام از مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ را برای مالکین فراهم کند. سایر مراجع توقیفکننده نیز در صورت عدم اطلاع مالک، با اعلام مراتب توقیف به فراجا موجبات اطلاعرسانی و امکان استعلام را برای مالک فراهم میکند.
انتقال وسایل نقلیه با استفاده از وسیله نقلیه ایمن و بدون آسیب رساندن به وسیله نقلیهای که توقیف شده است، یکی دیگر از مواد ذکر شده در این دستورالعمل است
در ماده ۸ این دستورالعمل آمده است: متصدی حملونقل وسایل نقلیه توقیفی مکلف است وسیله نقلیه را به متصدی توقفگاه تحویل دهد. بلافاصله پس از تحویل وسیله نقلیه به متصدی توقفگاه، وی موظف است صورتمجلسی تنظیم و به امضای خود، حملکننده و مالک برساند و در سامانه مربوط ثبت و وسیله نقلیه را در محل مناسب از توقفگاه جانمایی کرده و ترتیب توقیف آن را در سربرگ صورتجلسه مشخص کند.
متصدیان توقفگاهها موظف هستند در زمان تحویل یا استرداد وسیله نقلیه حسب مورد وضعیت آن را با صورتجلسه اولیه توقیف یا تحویل به توقفگاه تطبیق داده و هرگونه تغییر در وضعیت یا قطعات و یا بروز آسیب یا خسارت به وسیله نقلیه توقیفی را در سامانه ثبت کنند.
در این دستورالعمل مصوب شده است که هزینههای حمل و نگهداری وسایل نقلیه توقیفی حداکثر برابر تعرفههای مصوب هیئت وزیران خواهد بود و به طرق مقتضی به اطلاع شهروندان رسیده و به صورت الکترونیکی و متمرکز محاسبه و دریافت خواهد شد.
در این دستورالعمل، فراجا موظف به فراخوان عمومی جهت اطلاعرسانی به مالکان وسایل نقلیه رسوبی شده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265897
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹موشکهای ایرانی به تهدیدی چندلایه علیه آمریکا و اسرائیل تبدیل شدهاند
🔸روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در گزارشی ضمن بررسی دستاوردهای نظامی و قابلیتهای موشکی ایران، تاکید کرد که موشکهای ایرانی به تهدیدی چندلایه علیه امنیت تلآویو و واشنگتن تبدیل شدهاند.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» روز شنبه 27 می، دو روز پس از رونمایی ایران از جدیدترین موشک بالستیک دوربرد خود با نام «خرمشهر-۴» یا «خیبر» همانند بسیاری از رسانههای عبری دیگر به این موضوع واکنش نشان داده و در گزارشی نوشت: «موشکهای ایران برای امنیت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تهدیدکننده هستند.»
این روزنامه صهیونیستی در گزارش مفصلی نوشت: ایران از دهه ۱۹۸۰ روی توسعه موشکی کار میکرد و امروز نیز به افزایش برد و دقت موشکهای خود ادامه میدهد. به طوری که هماکنون تهران انواع موشکها از نظر برد، سوخت مصرفی و موارد به کارگیری در اختیار دارد؛ حالا حتی در اینکه کدام بخش از صنایع دفاعی و یا سازمان هوافضای ایران این سامانهها را تولید میکند، هم تنوع و گستردگی وجود دارد.
جروزالم پست در ادامه نوشت: ایران به کار خود با موشکهای سوخت مایع و سوخت جامد ادامه میدهد. همچنین به کار روی موشکهایی که میتوانند ماهوارهها را پرتاب کنند، ادامه میدهد و تمرکز خاصی هم روی موشکهای کروز و مهمات هدایتشونده دقیق دارد. این بدان معناست که ایران در زمینه تسلیحاتی که میتواند اسرائیل، آمریکا، اروپا و آسیا را تهدید کند، گزینههای زیادی برای اقدام دارد.
این روزنامه اسرائیلی درباره توانمندیهای موشکهای ایرانی نوشت: موشکهای ایران اغلب در کانون توجه قرار دارند و اطلاعات زیادی در مورد آنها وجود دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مستقر در واشنگتن گزارشی درباره برنامه نظامی ایران دارد که با اکثر موشکهای اصلی ایران سروکار دارد. این لیست رصد و تحلیل، شامل موشکهای بالستیک میانبرد عماد، قدر-۱، خرمشهر، سجیل و شهاب-۳، علاوهبر موشکهای بالستیک کوتاه برد ذوالفقار، تندار-۶۹، شهاب-۱ و ۲، قائم-۱، فاتح-۱۱۰ و فاتح-۳۱۳ است؛ این گزارش همچنین پرتابگرهای ماهوارهای سفیر و سیمرغ را هم شامل میشود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265909
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹سفارتخانههای ایران ابزار اصلی برای جهش اساسی اقتصادی کشور هستند
🔸معاون اول رئیسجمهور در گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، دیپلماسی فعال و توسعه روابط اقتصادی با کشورهای جهان را نقطه قوت دولت سیزدهم خواند و از سفارتخانهها و سفرای کشورمان به عنوان ابزار اصلی و مهم در راستای جهش اساسی اقتصادی کشور یاد کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور در این گردهمایی که در وزارت امور خارجه و با حضور سفرا، رؤسای نمایندگیها و جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: در بستر سیاست خارجی دولت سیزدهم، فضای همکاری و تعامل ایران با کشورها کاملا متفاوت و متحول شده است که میتوان با قدرت بر سر منافع ملی کشور با سایر کشورها مذاکره و چانهزنی کرد و به همین منظور باید سفرای ایران از استعدادها و ظرفیتهای داخلی کشور در حوزههای مختلف کاملا آگاه باشند تا بتوانند در کشورهای محل ماموریت خود برای بخش خصوصی و طرف خارجی جذابیت و علاقهمندی اقتصادی ایجاد کنند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین بر ضرورت ایجاد بسترها، امکانات و ملزومات مورد نیاز سفارتخانههای ایران در کشورهای خارجی برای پیگیری سیاستها و دیپلماسی اقتصادی دولت مردمی تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد هماهنگی و همکاری بین دستگاههای مختلف اداری و اجرایی کشور مسیر برای ارزآوری و فرصتسازی اقتصادی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در سایر کشورها هموار شود.
وی با اشاره به اینکه اولویت مباحث اقتصادی، رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم است، تصریح کرد: در گذشته سفارتخانههای کشور بیشتر نقش سیاسی خود را ایفا میکردند و به نقش اقتصادی سفارتها کمتر توجه شده اما اکنون سفارتخانهها و سفرای ایران ابزار اصلی و مهم در راستای جهش اساسی اقتصادی کشور هستند.
دکتر مخبر خاطر نشان کرد: از سفارتهای ایران انتظار میرود تا تفاهمات و توافقات سفرهای خارجی رئیسجمهور و همچنین مقامات کشورهای دیگر به ایران را با قوت پیگیری کنند تا مانعی بر سر اجرای این تفاهمات باقی نماند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به تغییرات جدی و جدید در عرصه بینالملل و معادلات سیاسی بین کشورها در دو سال گذشته خاطرنشان کرد: هژمونی و نفوذ اقتصادی دلار و سیاستهای خارجی آمریکا نسبت به گذشته افول قابل توجهی داشته است و این کشور دیگر نمیتواند همانند گذشته و به واسطه حاکمیت دلار، مسائل و مشکلات اقتصادی خود را با کمترین هزینه حل و فصل کند و بار مسائل خود را بر دوش دیگر کشورها بیندازد.
وی همچنین اهمیت دلارزدایی از سیستم اقتصادی کشورها را خاطر نشان ساخت و گفت: استقبال از ایده جمهوری اسلامی ایران برای دلارزدایی در اتحادیه پایاپای آسیایی که هفته گذشته با حضور مسئولان بانک مرکزی کشورهای عضو در تهران برگزار شد، نشان میدهد که در وضعیت جدید کنونی باید در دیپلماسی و ماموریتهای سیاست خارجی کشور نیز تفاوتهای اساسی ایجاد شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265895
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper