رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔰 نگاه نقادانه داشته باشید اما همراه با نگاه سرافرازانه به پیشرفتهای کشور
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر یکشنبه در دیدار ۲/۵ ساعته با حدود ۳ هزار نفر از دانشجویان و نمایندگان تشکلهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و علمی دانشگاهها، فردای بهتر از امروز را مقصود اصلی کشور و نظام خواندند و با فراخوان دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به ارائه راهکارهای نو به نو برای تحقق این هدف اساسی و پیشرفت بدون عقبگرد مادی و معنوی کشور گفتند: تربیت عالم، تولید علم و جهت دادن به این دو مقوله سه وظیفه اصلی دانشگاه است.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001CNt
@Kayhan_online
🔰 همسویی عبدالحمید با تروریستها علیه رونق اقتصادی سیستان و بلوچستان
🔸 گروهک تروریستی جیشالظلم دلیل اقدامات تروریستی هفته گذشته خود در چابهار و راسک را «ناکامگذاشتن پروژه و طرح توسعۀ سواحل مکران» عنوان کرد و این در حالی است که در هفتهها و ماههای قبل از این عملیات تروریستی، عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جماعت مسجد مکی زاهدان هم بارها علیه طرح توسعه مکران موضع گرفته بود.
🔸تروریستهای جیشالظلم صراحتاً در بیانیه خود پس از عملیاتهای تروریستی هفته گذشته اعلام کردهاند که برای ناکام گذاشتن پروژه و طرح توسعه سواحل مکران دست به چنین اقدامی زدهاند. آنها تلاش دارند با ایجاد ناامنی، هم مسافران را از آن منطقه فراری دهند و هم مانع سرمایهگذاری شوند.
🔸در این میان، همسویی تروریستها با صحبتهای مولوی عبدالحمید در نماز جمعه مسجد مکی زاهدان جالب توجه است. میان آخرین موضعگیری عبدالحمید علیه توسعه مکران با زمان انجام عملیاتهای تروریستی هفته گذشته، کمتر از ۴۰ روز فاصله است.
🔸۱۱ اسفند ۱۴۰۲ بود که عبدالحمید به بهانه سیل در سیستان و بلوچستان، طرح توسعه مکران را «بزرگ و بلندپروازانه» دانست و در موضعی پوپولیستی گفت:
🔻 «هزینههایی که میخواهید برای سواحل مکران و اسکان دیگران در این سواحل خرج کنید، این هزینهها را برای رسیدگی به همین مردم و حل مشکلات زیرساختی آنها انجام بدهید.... بهتر است بهجای این پروژههای بزرگ، به ملت ایران رسیدگی شود که نان برای خوردن ندارند و از فقر و گرسنگی و تنگدستی تلف میشوند. اگر کشور سرمایهای دارد بهترین مصرف آن همین مردم هستند. رسیدگی به ملت از هر برنامه و پروژۀ دیگری مهمتر و بزرگتر است.»
🔸سیاهنمایی مطلق عبدالحمید در مورد وضعیت مردم و تقابل با توسعه سواحل مکران در حالی است که از قضا این پروژه به نفع همین مردم است. او پیش از این هم در شهریور ماه ۱۴۰۲ علیه پروژه توسعه مکران موضع گرفته بود. جالب آنکه در سالهای گذشته، او از این طرح دفاع و حتی مخاطبان خود را تشویق به آموختن فنونی میکرد که بتوانند در این پروژه ایفای نقش کنند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CNa
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناس هواشناسی:
🎥 سامانه بارشی در نیمه دوم هفته جاری در اغلب نقاط کشور فعال است
@Kayhan_online
🔰 نقشی که بر آب شد
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
اندکی پس از عملیات طوفانالاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ «ولودیمیر زلنسکی» در محکومیت عملیات مقاومت فلسطین و برای حمایت از رژیم صهیونیستی گفت:
🔻«این عملیات مرا به یاد روزهای اولیه جنگ تمام عیار مسکو علیه کییف میاندازد.»
چنین تشبیهسازی احمقانهای میان اوکراین و اسرائیل فقط از رئیسجمهور نادان اوکراین برمیآمد. مسلما اگر امروز در مورد شباهت اوکراین و اسرائیل از زلنسکی سؤال شود، او ترجیح میدهد این سؤال را بیپاسخ بگذارد و در مورد موضوع دیگری صحبت کند. چون هیچکس دوست ندارد به رژیم جنایتکاری که مشغول نسلکشی در غزه است تشبیه شود.
🔸حالا کار به جایی رسیده که «فیونا هیل»، مسئول سابق وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناس امور روسیه، سیاستی که بایدن در سخنرانی خود با تشبیه شرایط رژیم صهیونیستی به شرایط اوکراین در پیش گرفته بود را تصمیمی نادرست ارزیابی کند.
🔸اما شاید این تشبیه در همان روزهای اولیه اینقدر احمقانه به نظر نمیرسید. در واقع پشت این تشبیه محاسبهای ساده وجود داشت؛ آمریکا پیشبینی میکرد میتواند با آن یک اجماع همگانی در حمایت از رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین شکل دهد؛ درست شبیه کاری که در موضوع اوکراین علیه روسیه انجام دادند.
🔸آمریکا و متحدانش امروز در موضوع فلسطین منزویتر از همیشه هستند و با یک رسوایی آشکار در به کارگیری استانداردهای دوگانه مواجهاند.
🔸آمریکا و متحدانش اکنون نیز در حال ایجاد نظمی جدید در جهان هستند با این تفاوت که به ازای هر روز ادامه جنگ غزه و حمایت از اسرائیل نقش خود را در جهان آینده کمرنگ و کمرنگتر میکنند.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001CNX
@kayhan_online
🔰والاستریتژورنال: اسرائیل به هیچ یک از اهداف جنگی خود دست نیافته است
بنی موریس، مورخ اسرائیلی: طول عمر اسرائیل برای اولین بار از زمان تولدش زیر سوال رفته است
🔸۶ اکتبر ۲۰۲۳-تلآویو؛ اسرائیل در آستانه دوران جدیدی از به رسمیت شناختن در جهان اسلام به نظر میرسید. نزدیک به یک توافق صلح با عربستان سعودی که میتوانست پس از سالها در حاشیه بودن، اسرائیل را به مرکزیت یک خاورمیانه جدید انتقال دهد... در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ همه چیز تغییر کرد.
🔸امروز اسرائیل بیش از هر زمان دیگری در جهان منزوی شده است. توافق صلح با عربستان سعودی متوقف شده است. این کشور با متحد اصلی خود، ایالات متحده در حال جدل است و فضای فیزیکی زندگی آن به دلیل خطرات در مرزهای شمالی و جنوبی آن کوچک شده است.
🔸ظرف شش ماه دنیا برای این ملت! کوچک زیر و رو شده است. در ۷ اکتبر - یا همان شنبه سیاه (همانطور که اکنون اسرائیلیها آن را مینامند) دولت یهودی یک شوک اساسی را تجربه کرد که احساس امنیت و اعتقاد به قدرت ارتشش را بر هم زد. این دولت با تهاجم شدید به غزه پاسخ داد که ... انزوای ناشی از آن میتواند بیشتر از حمله حماس در ۷ اکتبر، تهدیدی برای آینده آن باشد.
🔸بنی موریس، مورخ اسرائیلی میگوید: «طول عمر اسرائیل برای اولین بار از زمان تولدش زیر سوال رفته است.»
🔸در حالی که روابط با متحدان عرب مانند مصر و اردن به هم ریخته است. معترضان طرفدار فلسطین در خیابانهای پایتختهای غربی ازدحام کردهاند و بعضا خواستار نابودی اسرائیل شدهاند.
🔸اسرائیل، تقریباً به اندازه نیوجرسی چهارمین ایالت کوچک آمریکا، فضای زمینی قابل زندگی خود را کاهش داده است. صدها هزار اسرائیلی از غلاف غزه و مرز شمالی نزدیک لبنان از خانههای خود تخلیه و آواره شدهاند. بسیاری از آنها به جنوب نقل مکان کردهاند، اما هیچ کدام نتوانستهاند به شمال بازگردند. بسیاری هنوز در هتلها زندگی میکنند.
🔸یک جنگ تمام عیار با حزبالله لبنان که بسیار قدرتمندتر از حماس است، هر روز محتمل تر به نظر میرسد. اسرائیل همچنین برای انتقام از سوی ایران یا یکی از گروههای متحدش به دلیل حمله هوایی به ساختمان دیپلماتیک ایران در سوریه، آماده میشود.
🔸اسرائیل تأثیر اقتصادی جنگ را تازه احساس کرده است، زیرا صدها هزار نفر از نیروهای ذخیره مجبور به ترک مشاغل خود برای جنگیدن شدهاند. در میان همه اینها، اسرائیل به هیچ یک از اهداف جنگی خود یعنی بازگرداندن همه اسران به اسارت رفته در ۷ اکتبر و شکست موفقیتآمیز حماس در غزه دست نیافته است.
🔸همه اینها در حالی اتفاق میافتد که اسرائیلیها بر سر رهبری کشور و مدیریت دولت در جنگ اختلاف نظر دارند. ائتلاف نتانیاهو بار دیگر مورد حمله معترضان ضد دولتی قرار گرفت که خواستار برگزاری انتخابات جدید هستند. اختلافات میان اعضای کابینه جنگی خود نتانیاهو بر سر نحوه اولویت دادن به اهداف جنگی به افکار عمومی سرایت کرده است و این حس را عمیقتر میکند که دولت در حال جنگیدن با خود و در عین حال جنگیدن با حماس است.
🔸نتانیاهو میگوید پیروزی نزدیک است، اما نظرسنجیها نشان میدهد اکثریت ساکنان اراضی اشغالی متقاعد نشدهاند. حماس هیچ نشانهای از تسلیم نشان نمیدهد. عوامل حماس میتوانند به محض عقبنشینی نیروهای اسرائیلی، به مناطق نفوذ کنند که نشانهای از شکلگیری مجدد مقاومت است.
وال استریت ژورنال
@Kayhan_Online