فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گاف جدید بایدن حین توهین به پوتین
🔸بایدن با تاکید بر این که قصد ندارد سربازان آمریکایی را به اوکراین بفرستد، در اشاره به پوتین گفت «ما محکم در کنار اوکراین ایستادهایم و در کنار آنها خواهیم ایستاد. در مقابل مردی که سالهاست خوب میشناسم، ایستادهایم، یک ظالم بیرحم. کنار نخواهیم رفت».
🔸سپس مدعی شد که «پوتین مطمئن بود ناتو شکست خواهد خورد. من پس از رئیسجمهور شدن و سوگند خوردن با او دیدار و درباره همین موضوع صحبت کردم».
🔸در همین بخش از سخنان، بایدن رشته کلام را از دست داد و شروع به بیربط حرف زدن کرد و در نهایت برای توجیه این لحظات گفت که «شاید نباید وارد این موضوع میشدم، کمی من را هیجانزده میکند».
@Kayhan_online
🔰 خشم شدید شبکه صهیونیستی از پیامهای تسلیت جهانی به ایران
🔸عرض تسلیت و ابراز همدردی مقامات کشورهای مختلف (از جمله کشورهای غربی) به خاطر درگذشت رئیسجمهور ایران، رسانه وابسته به موساد را عصبانی کرد.
🔸در حالی که مقامات 69 کشور برای عرض تسلیت به تهران آمدهاند، وبسایت اینترنشنال ضمن ابراز عصبانیت نوشت: مقامات دولتی برخی کشورها و تعدادی از نهادهای بینالمللی با پیام تسلیت و شرکت در مراسم تشییع، به مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش واکنش نشان دادند. دولتها و نهادها بر پایه چه استدلال معقول و مقبولی در چنین سطوحی ابراز تأسف و تأثر میکنند؟
🔸تعدادی از مقامات دولتی برخی کشورها و تعدادی از نهادهای بینالمللی نیز نسبت به کشته شدن رئیس دولت جمهوری اسلامی با صدور پیامهای تسلیت یا اقدامات نمادینی که حاکی از تأسف و تألم است واکنش نشان دادند. برخی از این واکنشها از سمت دولتهایی بود که افکار عمومی پیشاپیش انتظار برخورد مشابهی از سوی آنها را داشت؛ اما در مواردی، رفتار و گفتار نمایندگان دولتها و نهادها موجب برانگیخته شدن تعجب و خشم گروهی از ایرانیان (اپوزیسیون) شد.
🔸برای مثال، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای، کشته شدن ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و هیئت همراهش در سقوط بالگرد را تسلیت گفت. شارل میشل، رئیس شورای اروپا هم در پیامی نوشت که اتحادیه اروپا، درگذشت رئیسی و امیرعبداللهیان را صمیمانه تسلیت میگوید و با خانواده آنها ابراز همدردی میکند. سخنگوی ناتو هم این حادثه را به ملت ایران تسلیت گفت. جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک و کنفرانس بینالمللی امنیت هستهای در وین نیز با یک دقیقه سکوت آغاز به کار کردند.
🔸واقعیت این است که این قبیل فرمالیتهها و ژستهای دیپلماتیک در راستای حفظ مجاری رسمی و حتی در صورت لزوم تقویت و ارتقای ارتباط با جمهوری اسلامی است. اهداف راهبردی و منافع دولتها محرک چنین اقداماتی است و توجیهاتی مثل ضرورتِ ناگزیرِ عرف دیپلماتیک یا ادله اخلاقی، پوششی نخنماست که با چشم غیرمسلح نیز میتوان آنسویش را به عیان دید.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001D9Y
@Kayhan_online
.
چرا دولت موفق بوده است؟
اهمیت واقعبینی و نقد منصفانه
🔹برخی تحلیلگران ضمن تکریم شخصیت شهید رئیسی، می گویند: "آقای رئیسی و دولت وی در مدیریت اقتصادی موفق نبوده اند؛ در برخی حوزه ها همان روند قبلی را ادامه داده اند، هنوز در فروش نفت و بازگرداندن درآمدها در زمین آمریکا بازی می کنیم، دولت فاقد برنامه اقتصادی است و...".
♦️فارغ از این که اجزاء عملکرد دولت یا حتی برنامه و رویکرد آن قابل نقد است؛ به نظر می رسد یک واقعیت مهم در این گونه تحلیل ها مغفول می ماند:
🔹آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی و در حال مرگ را تحویل گرفته و ماموریتش احیای آن بوده؛ نه این که مصدوم را در کوتاه مدت مثلا برای رقابت در حد المپیک آماده کند! اولویت مهم، ثبات بخشی و کاهش ناترازی ها (از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) بوده است.
♦️دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی (اقتصادی/سیاسی/امنیتی/فرهنگی/اجتماعی) را تحویل گرفته و سعی کرد مین های در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند، یا عمل کردن آنها را به تاخیر بیندازد. در چنین وضعیتی، تلقی/تلقین این که دولت باید در هر ثانیه و دقیقه چند قدم می دویده و استاندارد های دوی معمولی چقدر است، به دور از واقع بینی است.
🔹آقای رئیسی، رانندگی خودرویی را تحویل گرفت که هم ترمز بریده بود و هم شتاب حرکت آن در قهقرای اقتصادی به اوج رسیده بود. برخی مدیران ارشد سابق برای این حرکت منفی، هشت سال پا روی پدال گذاشته و گاز داده بودند؛ دولت فعلی حتی اگر بی عیب و نقص هم بود، نمی توانست آن شتاب منفی و انرژی منفی آزاد شده را ظرف دو سه سال متوقف کند. اما موفق شده از شتاب ویرانگر آن بکاهد.
♦️اقتصادی که فروش نفتش به عنوان منبع اصلی درآمدی در دوره کوتاهی اوج گرفته و ناگهان ظرف دو سال، به یک نُهم سقوط کرده (از دو و نیم میلیون بشکه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه)، به فردی می ماند که مخدر یا مواد نیرو زای قوی مصرف می کند و سپس با از بین رفتن آثار آن، با تبعات سنگین بعدی دست و پنجه نرم می کند. ترک دادن چنین اقتصاد اعتیاد زده ای، کار یکی دو سال نیست.
🔹دولت با چالش هایی از این دست رو به رو بوده و در عین حال در مهار بخش مهمی از آنها موفق عمل کرده است: ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری، نرخ تورم ۶۰ درصدی، نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیاردی، خزانه ارزی صفر شده، سررسید اصل و سود اوراق (۵۰۰ هزار میلیارد تومان)، چالش حذف اجباری یا تداوم ناممکن پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اعلام ناتوانی دولتمردان قبلی درباره امکان پرداخت حقوق کارکنان در مرداد ۱۴۰۰، ایجاد تعهدات مالی جدید با فشار رسانه ها و برخی نمایندگان و...
♦️حتما باید دولت و کارکرد و برنامه آن را نقد کرد. اما رویکرد منصفانه و نزدیک به به واقعیت، این است که قبل و بعد هر نقدی، به وضعیتی که دولت رئیسی تحویل گرفت و به موقعیتی که ارتقا داد، اشاره شود.
🔹از سوی دیگر، افزایش فروش نفت ایران، حاصل اراده کشورمان در شکستن و دور زدن تحریم های آمریکا بود و نه بازی طبق نقشه و در زمین آمریکا. آمریکا نتوانست و گرنه در همین حوزه تحریم نفتی می خواست کمر اقتصاد ما را بشکند.
♦️آمریکا اگر می توانست، به روند صفر یا حداقلی کردن فروش نفت ایران در کانال برجام و پسا برجام ادامه می داد. آنها مشغول وقت کشی در مذاکرات و منتظر از پا در آمدن ایران بودند اما به مدد الهی و همت دولت، شکست خوردند.
@kayhan_online
🔰 فارن افرز: تشییع ملی نشان میدهد جانشین رئیسی باید راه او را ادامه دهد
🔸بعید است که درگذشت سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران، چندان آشفتگیای در تهران به وجود آورد. در واقع بعید است که چندان تغییری در کار باشد.
🔸این تحلیل را نشریه فارن افرز منتشر کرده و مینویسد: در گذشت ناگهانی ابراهیم رئیسی، لحظه حساسی برای جمهوری اسلامی است. ریاست جمهوری وی در دوران تازهای برای ایران رخ داد. از سال ۱۹۷۹، دستگاه سیاسی ایران با چنین چرخش سریعی روبهرو نشده بود. ایران در بیرون مرزها، جهان را با توانمندیهای نظامیاش و اراده بهکارگیری آنها، غافلگیر کرد.
🔸رئیسی در دوران ریاست جمهوری خود، رویکرد «خاورمیانه، نخستِ» آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب ایران در سیاست خارجی را پذیرفت، نفوذ منطقهای ایران را گسترش داد و روابط با همسایهها را بهبود بخشید. او این اطمینان را به وجود آورد که ریاست جمهوری ایران، با رهبری هماهنگ است. روابط با چین و روسیه را تعمیق داد و برنامه هستهای کشور را گسترش داد.
🔸با این همه، بعید است که درگذشت رئیسی، چندان آشفتگیای در تهران بهوجود آورد. در واقع بعید است که چندان تغییری در کار باشد. احتمالا ریاست جمهوری در دستان محافظهکاران وفادار به حاکمیت باقی خواهد ماند.
🔸در شرایطی که کشور در آستانه یک انتخابات قرار دارد، آن هم با سیاستمدارانی که سودای جانشینی رئیسی را دارند، تقریبا قطعی است که رئیسجمهوری آینده، همانند سلف خود خواهد بود و تشییع و سوگواری سراسری برای درگذشت رئیسی، تضمین خواهد کرد که نامزد پیروز، انتقال قدرت آرامی را تجربه کند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001D9X
@kayhan_online
یک هفته سرنوشتساز در انتظار مدعیان قهرمانی و قعرنشینان
🔰 لرزش استقلال معادلات در صدر جدول را تغییر داد حالا اختیار عمل دست پرسپولیس است
🔸با پایان هفته بیستوهشتم لیگ برتر، تیمهای مدعی استقلال و پرسپولیس یک هفته حساس و سرنوشتساز را برای کسب عنوان قهرمانی در پیش دارند.
🔸کامبک پرسپولیس در بازی با استقلال خوزستان معادلات صدر جدول را تغییر داد و اکنون آنها هستند که اختیار عمل را در دست دارند. شکست سه بر صفر سرخپوشان در نیمه اول شاید این باور را به وجود آورده بود که استقلال با تساوی در قائمشهر هم میتواند زودتر از موعد جشن قهرمانیاش را برپا کند اما چهار گل در نیمه دوم ورق را به سود شاگردان اوسمار ویرا برگرداند.
🔸در پایین جدول هم فعلاً فولاد از منطقه خطر فرار کرده اما همچنان شرایط نامناسبی دارد. صنعت نفت آبادان و استقلال دیگر گزینههای جدی سقوط هستند و پیکان و نساجی نیز باید برای فرار از منطقه خطر تلاش کنند.
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001D8o
@kayhan_online
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مراسم تشییع مادر بزرگوار سید مقاومت جناب سیدحسن نصرالله در لبنان برگزار شد
@Kayhan_Online
🗳️ اطلاعیه شماره یک ستاد انتخابات کشور
🔸ثبت نام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۰ تا روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۴ از ساعت ۸:۰۰ صبح لغایت ۱۸:۰۰ (به مدت ۱۰ ساعت) در محل وزارت کشور انجام میپذیرد.
دارا بودن شرایط ذیل جهت ثبت نام از داوطلبان گرامی الزامیست:
🔸۱-سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصب ذیل که در احراز مدت جمع سابقه تصدی در یک یا چند مورد از مناصب مذکور کفایت می کند.
🔸۱-۱مقامات سیاسی موضوع بندهای (الف) (ب) و ( ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷
🔸۲-۱-معاونین روسای قوای سه گانه.
🔸۳-۱- اعضای شورای عالی امنیت ملی.
🔸۴-۱- اعضای مجمع تشخیص مصلت نظام.
🔸۵-۱- مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور.
🔸۶-۱- روسای سازمان ها، موسسات ، نهادهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در سطح ملی.
🔸۷-۱ -فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر.
🔸۸-۱- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور.
🔸۹-۱- استانداران.
🔸۱۰-۱- شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت .
🔸۱۱-۱- اشخاص، مقامات و مدیران هم طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان.
🔸۲- سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت های ریاست جمهوری.
🔸۳- حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت نام .
🔸۴-داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه های علمیه .
🔸۵-ارائه برنامه ها و خط مشی های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست های کلی نظام .
🔸۶-معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه ها و توان مدیریتی .
🔸۷- عدم محرومیت از حقوق اجتماعی در زمان ثبت نام .
🔸۸- فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر .
🔸۹- عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و عدم محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران.
🔸۱۰- وابسته نبودن به گروه های غیر قانونی و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸.
🔸۱۱-عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن.
@Kayhan_Online
14030306.pdf
13.68M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online
🔰 جلسه کابینه جنگی رژیم صهیونیستی در پی حمله موشکی مقاومت به تلآویو
🔸کابینه جنگی شامگاه یکشنبه برای بررسی آخرین تحولات مذاکرات تبادل اسرا و آتش بس در غزه تشکیل جلسه می دهد.
سیانان
@Kayhan_online