واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف 2
🔰 زخمی که باز هم سرپوش گذارده شد
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در مناظره آبان ماه سال 1390 با جناب معاونت سینمایی یا همان رئیس سازمان سینمایی یعنی جواد شمقدری در بخش بعد از خبر شبکه دو سیما، وقتی به وضعیت نامطلوب سینمایی اشاره کردم، ایشان پاسخ دادند که به جای نمایشهای کاذب از اوضاع خوب سینمای ایران، زخمی را گشودهاند که همگان دریابند سینمای ایران در چه وضعیتی به سر میبرد، زخمی که گویا تا آن هنگام پنهان بوده است!
🔸بنده در همان مناظره به ایشان عرض کردم زخم باز کردن و عدم شناخت علت زخم برای درمان قطعی، نمیتواند مشکلگشا باشد و آن زخم بهتدریج کلیت پیکر سینمای ایران را در بر خواهد گرفت. متاسفانه علل آن زخم، مورد بررسی و تحلیل قرار نگرفت و مسئولان سینمایی به طریق درمانش راه نبردند. پس گویا تصمیم گرفتند تا دوباره آن زخم را بسته و سرپوش گذارند تا بوی تعفنش، فضای جشنواره فیلم فجر را فرا نگیرد. آنچه در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاد، حکایت همین سرپوش نهادن بر آن زخم کهنه و درمان نشده بود.
🔸نابراین تعداد زیادی فیلم که احتمالا حکایت تکراری جراحتهای کهنه این سینما بودند، از صحنه جشنواره سی و یکم کنار ماندند. فیلمهایی چون «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» (روح الله حجازی)، «پرویز» (مجید برزگر)، «همه چیز برای فروش» (امیر ثقفی)، «مهمونی کامی» (علی احمدزاده)، «تابور» (وحید وکیلی فر)، «لرزاننده چربی» (محمد شیروانی)، «سیزده» (هومن سیدی)، « این یک رؤیاست» (محمود غفاری)، «گس» (کیارش اسدی زاده) و...
🔻سطح بسیار نازل و ضعیف ساختار و محتوای اکثر آثار حاضر در بخش مسابقه جشنواره سی و یکم، نشانگر آن بود که فیلمهای یاد شده به دلیل ساختار سینمایی و یا مسائلی از این قبیل حذف نشدند، چنانکه شواهد متعدد مستند نیز براین فرضیه صحه میگذارند.
🔸اما شاید بتوان گفت بخش دیگری از زخم فوق که درزیر پانسمان کاذب مسئولان سینمایی پنهان نشد، درگزینشهای هیئتهای انتخاب و داوری بروز کرد. مجموعهای از ضعیفترین و آماتوریترین فیلمها (اگرچه اغلب آثار سالم و استرلیزهای به نظر میآمدند) برای بخش مسابقه سینمای ایران سی و یکمین جشنواره فیلم فجر انتخاب گردید که زمانی برای خود حرمت و اعتباری داشت و با این انتخابهای ضعیف همه آن اعتبار زیر علامت سؤال رفت.
🔸و بالاخره حاصل چنین داوری غیر تخصصی، جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شد برای بازی معمولی، پیش پا افتاده و همیشگی پگاه آهنگرانی و در نظر نگرفتن بازیهای خوب لیلا حاتمی در فیلم «سر به مهر»، نگار جواهریان در فیلم «حوض نقاشی» و طناز طباطبایی در فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیکشند» و... و جایزه بهترین بازیگر مرد بازهم به بازی همیشگی و غیرخلاقانه حمید فرخ نژاد در فیلم پرخرج «استرداد» رسید و هنرمندی امثال آرش مجیدی در فیلم «سر به مهر»، میثم فرهومند در فیلم «تنهای تنهای تنها»، رضا ناجی در فیلم «ترنج» و...نادیده گرفته شد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001F7p
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حمله پلیس کراچی به عزاداران سید حسن نصرالله مقابل کنسولگری آمریکا
🔸دهها نفر از شهروندان شهر کراچی پاکستان که با در دست داشتن تصاویر شهید «سید حسن نصرالله» مقابل کنسولگری آمریکا در این شهر تجمع کرده بودند، مورد حمله نیروهای پلیس قرار گرفتند.
🔸پلیس کراچی با شلیک گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی برای پراکنده کردن تظاهراتکنندگان تلاش کرد و شماری از معترضین را نیز بازداشت کرد.
تسنیم
@Kayhan_online
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فریادهای «لبیک یا خامنهای» و «لبیک یا نصرالله» در تظاهرات مردم بحرین علیه جنایات اسرائیل
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰 واکنش هنرمندان به شهادت سیدحسن نصرالله 🔸ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان سینما و تلویزیون طی سوگنامها
🔰 ادامه واکنش هنرمندان به شهادت سیدحسن نصرالله
🔸در ادامه، داود میرباقری، کارگردان سریالهایی چون «مختارنامه» و «سلمان فارسی» هم در واکنش به شهادت سیدحسن نصرالله- یادداشتی منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: «خبر شهادت سید دوستداشتنی جبهه مقاومت، ناگهانی و بسیار دردناک بود. روح بلند سردار معرکههای نبرد با دشمنترین دشمنان انسانیت، محبوب قلوب همه آزادگان، سید حسن نصرالله با سیمرغ شهادت به قاف عشق محبوب ابدی و ازلی پرواز کرد و در قرب اجداد طاهرینش آرام گرفت.
🔻داریوش ارجمند، بازیگر سینما و تلویزیون نیز در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: دیدگاه من نسبت به شهادت سید حسن نصرالله و اتفاقاتی که به ویژه در چند روز اخیر در لبنان و علیه نیروهای مقاومت رخ داد هم همانند تمامی کسانی است که نسبت به محور مقاومت اقدامهای اخیر را ستم جهانی میدانند...
🔻سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سینما نیز درباره ترور سیدحسن نصرالله توسط رژیم صهیونیستی نوشته است: «سید سالها آرزوی شهادت داشت، از همان دهه ۷۰ شمسی که زعامت حزبالله را برعهده گرفته بود...
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001F82
@Kayhan_online
🔰کنعانی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را بیپاسخ نمیگذاریم
🔸سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز تاکید کرد که «هیچ یک از اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در ارتباط با اهداف مرتبط با ایران را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت و این رژیم برای جنایاتی که در حق ملت ایران، محور مقاومت و اتباع و نظامیان ایرانی مرتکب شده، بدون توبیخ و تنبیه نخواهد ماند».
@Kayhan_online