🔰 پشت پرده سیگنالهای متناقض در حوزه سیاست خارجی چیست؟!
🔸با گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز دولت چهاردهم، در پس وقایعی(از جمله تحریمهای جدید اروپا بر علیه کشتیرانی و هواپیمایی ایران، قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام و...) که در هفتههای اخیر به وقوع پیوسته، بحث مذاکرات و نوع تنظیم ارتباط ایران با غرب، بیش از پیش به کانون توجه رسانهها و صاحبنظران تبدیل شده است.
🔸در این دوران کوتاه، شاهد سیگنالها و مواضع متناقض از سوی افراد مختلف در دولت درباره بحث ارتباط با غرب در دوران جدید هستیم.
🔸در همین راستا، درست در زمانی که عباس عراقچی در مصاحبه با العربی جدید، هرگونه مذاکره با آمریکا را در دوران کنونی رد میکند، ظریف در یادداشت خود در فارن افرز، کشور را مشتاق مذاکره معرفی میکند، موضعی که از سوی رسانههای زنجیرهای نیز به «چراغ سبز ظریف» تعبیر شد. در همین راستا بعضاً شاهد این هستیم که در زمانی که وزیر امور خارجه مواضع درستی را مبتنی بر اصول کلی نظام و توصیههای رهبر معظم انقلاب اتخاذ میکند، دیگر ارکان دولت در مواضعی متناقض با سیاستهای کلی نظام در حوزه مذاکرات رفع تحریمها و سیاست خارجی کشور، به روند مواجهه دستگاه دیپلماسی با طرف اروپایی و همچنین سیاست منطقهای ایران آسیب میزنند.
🔸تکرار مواضع تأملبرانگیز رئیسجمهور در حوزه سیاست خارجی از نیویورک تا گفتوگوی ویژه تلویزیونی شامگاه دوشنبه، بیش از هر چیز ناشی از تسلط برخی از افراد بر وی در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی دارد.
🔸پزشکیان در راستای همین مواضع تأملبرانگیز شامگاه دوشنبه عنوان داشت: «ما به دنبال این هستیم که به اروپاییها ثابت کنیم که به دنبال جنگ و ناآرامی نیستیم»، فارغ از این موضوع که ایران همواره منادی صلح جهانی و منطقهای بوده و در این رهگذر از هیچ تلاشی دریغ نکرده، چه نیازی به اثبات صلحطلبی ایران برای کشورهایی است که علیرغم تکذیب ارسال موشک به روسیه توسط رئیسجمهور اوکراین بر موضع غیر منطقی خود اصرار داشته و در طی ۱۵ ماه طی شده از جنگ غزه در مواجهه با سیل اعتراضات مردمی در کشورهایشان نیز، حتی کوچکترین موضعی در مقابل اسرائیل اتخاذ نکردند.
🔸به نظر میرسد مسئله سیگنالها و مواضع متناقض در درون دولت به نوبه خود میتواند اثرات زیانباری را بر کشور و بیش از همه به خود دولت وارد سازد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GJZ
@Kayhan_online
🔰 حمله به یک واجب شرعی و سیاسی به بهانه قانون حجاب
🔸فارغ از اینکه قانون مصوب جدید حجاب قانونی کامل یا دارای نقصهایی است، برخی با دعوت به تمکین نکردن از قانون، مخالفت با این مصوبه را تبدیل به بهانهای برای حمله به اصل حجاب کردهاند.
🔸پس از انتشار متن قانون جدید حجاب با عنوان قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، شاهد واکنشهای مختلفی بودیم؛ یک دسته کسانی هستند که با وجود تاکید بر لزوم برخورد با پدیده بیحجابی و پیشگیری از گسترش برهنگی، قانون تصویب شده را فاقد کارایی مطلوب و مورد انتظار در مقابله با بیحجابی میدانند. دسته دیگر این قانون جدید را مناسب و کارآمد دانسته و بر لزوم ابلاغ بموقع و اجرای آن تاکید دارند.
🔸در این میان دسته دیگری هم هستند که میتوان رد آنها را بیشتر در برخی رسانههای رسمی و غیررسمی و چهرههای منتسب به اصلاحطلبان یافت؛ این دسته از افراد نه تنها با قانون مصوب جدید ابراز مخالفت میکنند بلکه قائل به تصویب قانونی دیگر یا اصلاح مواد مورد نقد در قانون جدید نیستند و به بهانه مخالفت با تصویب قانون حجاب، مخالفت خود با تاکید بر رعایت این واجب شرعی و سیاسی را علنی کردهاند.
🔻در این راه حتی یکی از روزنامه نگاران اصلاحطلب در روزهای اخیر با تحریف نظر امام خمینی(ره) درخصوص واجب بودن رعایت حجاب، دم از مصلحتاندیشی امام در مسائلی از این دست زده است؛ حال آنکه دیدگاه و نظر بارها اعلام شده امام راحل و قاطعیت و تاکید ایشان بر اجرای حدود و احکام الهی آشکارتر از آن است که بتوان دست به تحریف آن زد.
🔸روزنامه اصلاحطلبی با انتشار تیتر درشتی با عنوان «الوعدهوفا» نوشته بود: «مسعود پزشکیان» در ایام انتخابات ریاستجمهوری تضمینهایی به مردم داده بود، آیا رئیسجمهور به وعدههایی که داده پایبند است یا لایحه عفاف و حجاب را اجرا خواهد کرد؟»
🔻این روزنامه طوری وانمود میکند که گویی رئیسجمهور در ایام انتخابات وعده آزادی بیحجابی و عمل نکردن به هر قانونی درخصوص مقابله با بیحجابی را داده است!
🔸فارغ از اینکه قانون مصوب جدید قانونی کامل یا دارای نقصهایی است یا اینکه چقدر به نتیجه مطلوب میرسد و یا اینکه چقدر نیازمند دریافت نظرات کارشناسی و رفع نواقص است، دعوت به تمکین نکردن به قانون یا هیچانگاری قانون از کسانی که همیشه دم از قانونمداری میزنند هم در نوع خود جالب است.
🔻ترویج سرکشی از قانون از سوی این افراد درحالی است که رعایت حجاب واجبی اجتماعی و در راستای صیانت از کرامت زنان بوده و وظیفه حکومت اسلامی مراقبت از پیادهسازی احکام و دستورات اسلام در سطح جامعه است.
🔸حال که عدهای مخالفت با یک مصوبه قانونی و ایراد به محتویات آن به را بهانهای برای زیر سؤال بردن اصل حجاب و طرفداری از حجاب اختیاری و به عبارتی حمایت از بیحجابی تبدیل کردهاند، وظیفه دستگاه قضا است که به طور قاطع با این فرصتطلبی مخرب مقابله نماید.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001GJj
@Kayhan_online
🔰عراقچی: در حال حاضر قصد مذاکره با واشنگتن را نداریم؛ هیچ مبنایی برای این مذاکره وجود ندارد
🔸وزیر امور خارجه در گفتوگو با العربی الجدید درباره پرونده مذاکرات هستهای ایران گفت:
🔺دلایل زیادی برای بدبین بودن به مذاکرات با اروپا در خصوص پرونده هستهای داریم. در حال حاضر قصد گفتوگو با واشنگتن را نداریم؛ چراکه هیچ مبنایی برای چنین گفتوگویی وجود ندارد.
🔺ما منتظریم تا ببینیم دولت جدید آمریکا چه سیاستهای را در پیش خواهد گرفت و سپس سیاست خود را ترسیم خواهیم کرد.
🔸گفتنی است پیش از این محمدجواد ظریف معاون راهبردی مسعود پزشکیان طی مقاله ای در فارن افرز به دولت ترامپ پیشنهاد مذاکره در موضوع هسته ای و موضوعات بیشتر را داده بود.
@kayhan_online
🔰ادامه بحران در کره جنوبی؛ وزیر دفاع استعفا کرد
🔸در ادامه بحران سیاسی ناگهانی در کره جنوبی، «کیم یونگهیون» وزیر دفاع کره جنوبی به دلیل مشارکت در تنظیم «اعلامیه حکومت نظامی اضطراری» در این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفای خود را اعلام کرد.
@kayhan_online
🔰 ماکرون چگونه تسلیم باجخواهی نتانیاهو شد؟
👤 #سید_محمد_امینآبادی
🔸فرانسه سعی کرده است این تنش میان پایبندی نظری به دیوان کیفری بینالمللی و حمایت از اسرائیل - و همچنین شانه خالی کردن از تعهدات خود - را از طریق حرکات حقوقی خطرناک حل کند و مدعی شده، از آنجا که اسرائیل عضو اساسنامه رم نیست، رهبران آن از مصونیت برخوردارند. با این حال، مقامات از همه ردهها، از جمله رؤسای دولتها و حکومتهای تحت حکم بازداشت دیوان بینالمللی کیفری، حتی اگر به یکی از دولتهای غیر عضو اساسنامه رم، مانند اسرائیل تعلق داشته باشند، از مصونیت برخوردار نیستند.
🔸«امیر تیبون» خبرنگار روزنامه اسرائیلی هاآرتص: «دولت فرانسه،به گفته حلقه نزدیکان نتانیاهو، تنها به دلیل یک اولتیماتوم اسرائیل و تهدید برای خارج کردن فرانسه از فرآیند و مکانیزم مذاکرات آتشبس لبنان، موافقت کرد که این بیانیه را منتشر کند.»
🔻بنابراین، به منظور حفظ نقش خود در خاورمیانه، به نظر میرسد دیپلماسی فرانسه به آنچه به عنوان باجخواهی نتانیاهو تلقی میشود، تسلیم شده و تفسیر قانون را در این راستا تحریف و تغییر داده است.
#نگاه
https://kayhan.ir/001GJq
@Kayhan_online
با تهدید ارز واحد بریکس
🔰 بلومبرگ: ترامپ فرار از دلار را در جهان سرعت داد
🔸واکنشهای منفی به تهدید ترامپ علیه بریکس از استرالیا تا آمریکا در حالی ادامه دارد که خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد تهدیدهای ترامپ علیه بریکس نتیجه معکوس خواهد داشت و ممکن است دور شدن از دلار را تسریع کند.
🔸دونالد ترامپ؛ رئیسجمهور منتخب آمریکا، در اظهار نظر جدید خود اعضای بریکس را تهدید کرده است که اگر از استفاده از دلار برای تسویه معاملات بینالمللی خودداری کنند، تعرفههای ۱۰۰ درصدی بر صادرات آنها به ایالات متحده اعمال خواهد کرد.
🔸به نوشته بلومبرگ برخی از تحلیلگران آمریکایی اظهارات ترامپ را یک تاکتیک مخاطرهآمیز توصیف کردند که ممکن است نتایجی معکوس را به همراه داشته باشد.
🔸«مارک سوبل»؛ یک مقام سابق سیاست ارزی در وزارت خزانهداری آمریکا که به مدت ۴۰ سال در این زمینه کار کرده است، تصریح کرد: «مداخله اخیر ترامپ در بریکس و ایدههای مربوط به ایجاد ارز واحد مشترک بین آنها ممکن است وضعیت دلار را تضعیف کند و احتمال ظهور توافقهای بینالمللی برای اجتناب از استفاده از چنین ارزی را افزایش دهد. اظهارات ترامپ کشورها را تشویق میکند تا راههایی را برای کاهش وابستگی به ارز آمریکا بررسی کنند.»
🔸«براد ستسر»؛ عضو ارشد شورای روابط خارجی و یکی از مقامات سابق خزانهداری ایالات متحده در زمان باراک اوباما، هم نوشت: «این وضعیت خوب به نظر نمیرسد و نشاندهنده فقدان اعتماد به دلار است.»
🔸«رودریگو کاترال»؛ استراتژیست بانک ملی استرالیا گفت: «فشار افزایش یافته ترامپ بر گروه بریکس ممکن است دور شدن از دلار را تسریع کند. کشورهای بریکس بیش از ۴۰ درصد از ذخایر بانکهای مرکزی جهان را در اختیار دارند و قبلاً درباره راههایی برای کاهش وابستگی به دلار از جمله ایده ارز واحد مورد استفاده برای تجارت بین کشورهای عضو بحث کردهاند.»
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GJ5
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خضریان، نماینده مجلس: همتی در ۱۰۰ روز اخیر دلار را ۱۰ هزار تومان گران کرد، چرا قبل از ورود او به دولت، دلار در ۵۹ هزار تومان ثابت مانده بود؟
🔸علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با «اقتصاد ۱۲۰»: تا قبل از آمدن همتی به وزارت اقتصاد، با وجود رخ دادن دهها بحران سیاسی، دلار ۵۹ هزار تومان بود، اما در سه ماهی که او وزیر اقتصاد شده، دلار ۱۰ هزار تومان گران شده است/ اطلاع داریم، همتی برای افزایش نرخ دلار نیمایی به فرزین فشار میآورد.
@Kayhan_online
50.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 «هیهات منا السکوت»
🔸نماهنگ «هیهات منا السکوت» بانوای حاج مهدی رسولی با موضوع مقاومت منتشر شد.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 منصوری: سفرهای استانی شهید رئیسی کارشناسیشده بود
🔸بعضی از دوستانی که میگویند تصمیمات گرفتهشده پشتوانۀ مالی ندارند، بیایند باهم گفتوگو کنیم.
@Kayhan_online