مدعیان اصلاحات بخوانند
🔰 پزشکیان: اشتباه است فکر کنیم کسی از بیرون مشکلات را حل میکند
🔸رئیسجمهور اظهار داشت: سیاستمداران و روشنفکران هم رفع مشکلات و هم ایجاد مشکلات استان به دستشان است. اگر فکر میکنید کسی از بیرون بیاید و مشکلاتمان را حل کند سخت در اشتباه هستید. دشمنان منتظرند ما با هم دعوا کنیم تا دیگر چیزی از کشور نماند.
🔸رئیسجمهور در بخشی از این نشست افزود: اینکه تصور کنیم نجات از خارج میآید، خیال خامی است. حتی کسانی که دلشان میخواهد ما را نابود کنند، منتظرند که ما درگیر اختلافات شویم. هیچکدام از آنهایی که به فکر سرنوشت ما هستند، نباید از خارج کشور باشند. ما باید تلاش کنیم که مشکلات خود را از درون حل کنیم، و گرنه دشمنان از هر فرصتی برای وارد کردن ضربه به ما استفاده خواهند کرد.
🔸به نظر میرسد مخاطب اصلی این سخن و موضع درست و اصولی رئیسجمهور محترم بیش از هرکسی مشاورین و اطرافیان غربگرای وی همچون محمد جواد ظریف و علی عبدالعلی زاده و فعالین و رسانههای مدعی اصلاحات هستند که در طی ماههای اخیر از ارسال هر سیگنالی برای مذاکره با آمریکا و دولت جدید آن فروگذار نکرده و علاوهبر تکرار روش اشتباه و خطرناک خود در ضعیف نشان دادن کشور، در آخرین اقدام دست به سفیدشویی ترامپ نیز زدهاند.
🔸رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود به مشکلات موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: در انتخابات، دعوای ما در این جریانها بر سر حرفی بود که هیچکدام از ما بهدرستی درک نکردیم. هیچکدام از ما نباید خود را برتر از دیگران بدانیم، چرا که همه ما بخشهایی از یک مجموعه بزرگ هستیم و نباید برای حل مشکلات، بهجای همدلی و همکاری، به دنبال تضاد و تفرقه باشیم. اگر فکر میکنیم که خود را برتر از دیگران میبینیم، باید بدانیم که این تفکر بهجای پیشرفت، تنها موجب پسرفت خواهد شد و مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001HD8
@Kayhan_online
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سازمان هواشناسی: روز دوشنبه سامانه بارشی قوی وارد کشور میشود
🔸استانهای شمالی و غربی منتظر بارش برف و باران باشند.
@Kayhan_online
🔰 این همصدایی اتفاقی نیست(۱)
👤 #مسعود_اکبری
🔸روز 18 اردیبهشت 1397 «دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت آمریکا رسما از برجام خارج شد. فردای آن روز، روزنامههای جریان مدعی اصلاحات در صفحه اول به این اقدام دولت آمریکا واکنش نشان دادند.
🔸روزنامههای زنجیرهای در همین رابطه نوشتند «خروج مزاحم از برجام»، «برجام بدون مزاحم»، «کودتای مجنون» و «خروج موجود مزاحم از برجام»؛ حدود 16 ماه بعد، «روحانی» رئیسجمهور وقت گفت: «[آمریکاییها] به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام میدهند که با ما مذاکره کن؛ این کشورها مگر دیوانه شدهاند که با شما مذاکره کنند؟ شما [آمریکاییها] علناً مذاکره دیروز را زیرپا میگذارید.»
🔻«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه وقت نیز - تیرماه 1400 - (حدود سه سال پس از خروج آمریکا از برجام) گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری آمریکا مواجه میشدیم.»
🔸در همان مقطع روزنامه مدعی اصلاحات «شرق» در یادداشتی به قلم یکی از دیپلماتهای سابق با اعتراف به سیاست خارجی خسارتبار دولت روحانی نوشت: «دولت یازدهم و دوازدهم... روابط دوجانبه با کشورها و بهخصوص همسایگان را تعطیل کرد و به تعبیر مخالفانش سیاست خارجی کشور را به زلف برجام گره زد... دولت روحانی در سیاست خارجی از دو ابراولویت «اقتصادی» و «همسایگان» سخن گفت که در عرصه عمل به اندازه سر سوزنی اجرائی نشد.»
🔸با اینحال و با توجه به تجربه پرهزینه و البته خسارتبار برجام، اکنون همین طیف در واکنش به روی کارآمدن ترامپ، مدعی هستند که باید هر طور شده با شخصی که او را «دیوانه» و «مزاحم» و «مجنون» مینامیدند، پشت یک میز نشسته و به توافقی «برد-برد» برسیم!
همزمان با فضاسازی سنگین مدعیان اصلاحات درباره لزوم مذاکره با آمریکا، کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی با ذوقزدگی در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد: «ترامپ به دنبال رسیدن به یک توافق بسیار محدودکننده با ایران است و معتقد است که میتواند با ایران به تفاهم برسد.»
🔸البته این ذوقزدگی صهیونیستها مسبوق به سابقه است. به عنوان نمونه، «یائیر گولان» نظامی سابق و سیاستمدار کنونی رژیم صهیونیستی - اسفند 1399- در یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست نوشت: «وقتی در سال 2015 توافق هستهای ایران امضا شد، من در آن موقع ژنرال ارتش و معاون ستاد کل نیروهای دفاعی اسرائیل بودم. به جرأت میتوانم بگویم که همه امرای ارتش اسرائیل از این توافق راضی بودند. توافق هستهای مزیتهای فراوانی داشت. توافقی بود که ایران را ترغیب میکرد 98 درصد از انبار اورانیوم غنیشدهاش را تحویل بدهد و رآکتور آب سنگینش را با سیمان پر کند. بهطور جدی انبار سانتریفیوژهای فعالش را کم کند. جلوی راه فرعی ساخت سلاح هستهای از طریق تولید پلوتونیوم را هم میگرفت.»
🔸«گولان» در ادامه تصریح کرد: «بهطور کلی؛ توافق هستهای توافقی بود که برنامه هستهای ایران را به طرز چشمگیری به عقب میراند. این عقب رانده شدن قابل راستیآزمایی هم بود. همه اینها همان چیزی بود که ما میخواستیم. و اما امروز هم من هنوز هم معتقدم این به نفع امنیت فوری اسرائیل است که آمریکا به توافق هستهای برگردد و آن را مبنایی برای دنبال کردن مذاکرات قرار بدهد.»
🔸رسانهها و فعالین تندرو مدعی اصلاحات باید به این سؤال پاسخ بدهند که چرا اینچنین آشکارا با صهیونیستها همصدا هستند؟! آیا این همصدایی اتفاقی است؟! وقتی کمی به عقب برمیگردیم و اظهارات مقامات صهیونیست درباره افراطیون مدعی اصلاحات را مرور میکنیم، نمیتوانیم این همصدایی را «تصادفی» و «اتفاقی» قلمداد کنیم. از طیفی که صهیونیستها پیش از این از آنان با عنوان «سرمایههای اسرائیل در ایران» نام میبردند، اصلا بعید نیست که در پازل دشمنان ایران بازی کرده و آب به آسیاب دشمن ریخته و منافع ملی و عزت مردم ایران را نادیده بگیرند.
🔸نکته قابل توجه اینجاست که فضاسازی طیف تندرو مدعی اصلاحات درباره لزوم مذاکره و توافق با آمریکا به عنوان تنها راهحل رفع مشکلات کشور، با منش و مشی رئیسجمهور محترم به هیچ عنوان همخوانی ندارد.
🔸نشان به آن نشان که جناب آقای پزشکیان، اخیرا در نشست با فعالان سیاسی و فرهنگی استان خوزستان گفته است: «سیاستمداران و روشنفکران هم رفع مشکلات و هم ایجاد مشکلات استان به دستشان است. اگر فکر میکنید کسی از بیرون بیاید و مشکلاتمان را حل کند سخت در اشتباه هستید.»
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 این همصدایی اتفاقی نیست(۲)
👤 #مسعود_اکبری
🔸افراطیون مدعی اصلاحات در حالی مذاکره و توافق با آمریکا را کلید حل مشکلات جا میزنند که حتی دولتهای اروپایی نیز، مثمرثمر بودن این رویکرد را نفی میکنند. به عنوان نمونه، در روزهای گذشته «فرانسوا بایرو» نخستوزیر فرانسه در جمع خبرنگاران گفت: «ایالات متحده تصمیم گرفته تا از طریق دلار، از طریق سیاست صنعتی خود، از طریق این واقعیت که میتواند سرمایهگذاریهای جهان و تحقیقات جهان را به دست آورد، یک شکل بسیار سلطهگرانه از سیاست را آغاز کند.»
🔸این دیپلمات فرانسوی در ادامه تاکید کرد: «اگر ما کاری انجام ندهیم، سرنوشت روشن است؛ ما تحت سلطه خواهیم بود، ما خُرد خواهیم شد، ما به حاشیه رانده خواهیم شد.»
🔸این اولینبار نیست که مقامات اروپایی از خسارتبار بودن رابطه با آمریکا سخن میگویند. در یک نمونه دیگر، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه پیش از این گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنبالهروهای آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد... اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»
واقعیت این است که برای افراطیون مدعی اصلاحات، لغو تحریمها و گشایش اقتصادی اصلا محلی از اعراب ندارد؛ که اگر داشت، در دوران روی کار بودن این طیف شاهد ۲ برابر شدن تحریمها و رکوردزنی افزایش قیمت دلار و سکه و مسکن و گوشت و مرغ و تخممرغ و خودرو نبودیم.
🔸یکی از لیدرهای طیف تندرو مدعی اصلاحات و از بازداشتشدگان فتنه ۸۸ پیش از این پشت پرده اسم رمز «مذاکره و توافق با آمریکا» را فاش کرد. وی در همین زمینه گفته بود: «در الگوی مذاکره با خارج، ابتدا باید پذیرفت بر نفس مذاکره ایرادی مترتب نیست چه با جمهوریخواهان چه با دموکراتها، چه بیواسطه و چه با واسطه... از تقاطع دو متغیر «خارج» و «مذاکره»...مقرر است میان دولتهای خارجی و نظام مذاکراتی صورت بگیرد که اولا؛ در رفتار نظام تغییراتی ایجاد شود و ثانیا؛ بر سر مسائلی از جمله فعالیتهای منطقهای، موشکی و هستهای توافقاتی حاصل شود.»
🔸شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی پیش از این ضمن اعلام خطر درباره این پروژه ضدایرانی که توسط دشمن و دنبالههای داخلی آن پخت و پز شده است، گفته بود: «برای دشمن، این برجام، سهضلعی است نه یکضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده (ترامپ)، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که میرسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام 2 در منطقه، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، این خونی را که در عالم اسلامی جریان پیدا کرده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام 2 شرکت کردیم، به همین تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام ۳ هم خواهند داشت، چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.»
🔻رهبر معظم انقلاب - 9 اردیبهشت 94- فرمودند: «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیتهای متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان تنها راه علاج مشکلات اقتصادی انجام دهند.»
🔸بله، کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل است و آن طیفی که فکر میکند کسی از بیرون بیاید و مشکلاتمان را حل کند، سخت در اشتباه است. حال انتظار از جناب آقای پزشکیان، رئیسجمهور محترم این است که با قاطعیت، افراد و جریانهایی که در اطراف ایشان در کسوت «معاون»، «مشاور»، «کارشناس»، «وزیر»، «مسئول رسانهای و اطلاعرسانی» و...قائل به این هستند که «باید کسی از بیرون بیاید و مشکلاتمان را حل کند.»، را کنار گذاشته و افراد شایسته و امتحان پس داده را جایگزین کنند که قطعا این کار به صلاح کشور و مردم عزیزمان است.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 گردانهای القسام ۴ سرباز زن اسرائیلی را امروز آزاد میکنند
سخنگوی گردانهای القسام:
🔸سربازان زن اسرائیلی که در فصل دوم توافق آتشبس آزاد میشوند عبارتند از کارینا عارف، دانیل گیلبوآ، نعما لوی و لیری الباگ.
@Kayhan_online
🔰 هم حمایت از تولیدکنندگان هم بستن راه سوءاستفاده ارزی
🔸رویکرد رهبر انقلاب به موضوع واگذاری ارز دولتی، ناظر به کیفیت مدیریت منابع ارزی در خدمت حمایت تولید و تامین ثبات بازار است و نه ناظر به دعوای حامیان و مخالفان ارز ترجیحی.
🔸در میان کارشناسان در زمینه درستی یا نادرستی ارز ترجیحی (دولتی)، مباحث دامنهداری برقرار است. این بحث پس از تعیین نرخ 4200 تومانی در دولت آقای روحانی (سال 1397) بالا گرفت و عدهای از آن حمایت، و گروه دیگری مخالفت کردند. در این مباحث غالبا چند موضوع با هم خلط شد؛ یکی اهمیت تامین کالاهای اساسی و حمایت از تولید کنندگان، دوم نظارت بر تامین کالاهای اساسی(واردات) یا سرمایهگذاری تولیدی؛ و سوم، حراج بیحساب و کتاب منابع و خالی شدن خزانه ارزی در اواخر سال 1399 و آغاز سال 1400.
🔸مسئله فقط این نبود که در جلسه 21 فروردین 97- بدون کار کارشناسی درست و با وجود مخالفت بانک مرکزی و وزارت اطلاعات و...- نرخ من درآوردی 4200 تومان از زبان رئیس دولت وقت تصویب شد. چالش بزرگتر، حراج 18 میلیارد دلار ارز دولتی ظرف دو ماه بود که رانتی 150 هزار میلیاردی را پدید آورد. کمتر از دو سال بعد، دولت در اثر ته کشیدن منابع مجبور شد ارز مربوط به واردات بیست قلم کالا را بیسر و صدا حذف کند.
🔸ناظر به این ماجرا بود که رهبر انقلاب در تاریخ 7 شهریور 1397 فرمودند:
🔻«در مسئله تخصیص ارز باید مراقبت صورت میگرفت تا باعث سوءاستفاده نشود. وقتی که میخواهیم ارز را به هر دلیلی وارد بازار کنیم- این را لازم میدانیم، وسیلهای برای پایین آوردن قیمت ارز میدانیم- باید با چشمِ باز انجام بدهیم تا اینجور نشود که در این شرایطِ سختِ ما، چند میلیارد دلار بیفتد دست یک عدّه معدودی که یا قاچاق کنند، یا ببرند در کردستان عراق بفروشند، یا در بازار داخلی آن را نقد کنند، یا بهعنوان گردشگری بگیرند، جور دیگر عمل کنند و یا بهعنوان آوردنِ یک کالایی ثبت سفارش کنند، یک کالای دیگر را بیاورند؛ اینها خب چیزهایی است که مدیریّتها میتوانند مراقبت کنند.»
🔸بنابراین از واقعیت «غلط بودن قیمتگذاری ارز و اختصاص ناهوشمند آن برای واردات کالاهای اساسی»، نمیتوان «حذف ارز واردات و آزادسازی بیمحابای قیمتها» یا «عدم حمایت از تولیدکنندگان» را نتیجه گرفت و در دام طرفداران سیاستهای منسوخ لیبرالیستی افتاد.
🔸چاره اساسی، هوشمند و متمرکزسازی سامانه جامع تجارت، و هدفمندسازی یارانههای اختصاصی به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به جای واگذاری بیهدف یا حذف آن، و ضمنا اهتمام ویژه به ساز و کارهای مبارزه قاطع با متخلفان دانه درشت در زمینه تسهیلات ارزی است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HDj
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب -بخش صد وچهار
🔰 دکانی دو نبش به نام هنر و تجربه -حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸مؤسسه هنر و تجربه و گروهی به همین نام در سال ۱۳۹۳ با بودجه دولتی تاسیس شد و در همان سال با ۴ سالن سینما در تهران (آزادی و کوروش و خانه هنرمندان و موزه سینما) و یک سالن در پردیس سینمایی هویزه مشهد، برنامه نمایش خود را آغاز کرد. اعضای هیئتمدیره این گروه عبارت بودند از هوشنگ گلمکانی (سردبیر ماهنامه فیلم که در دهه ۶۰ به سینمای گلخانهای ایران، سینمای امثال تارکوفسکی و پاراجانف را تحمیل کردند و ذائقه فیلمساز جوان ایران را با سبک شبه عرفانی امثال آنها پر کردند)، جعفر صانعی مقدم (که سالها متولی انجمن سینمای جوان و تربیت جهت دار و غرب گرایانه نسل جوان سینماگران بود)، امیر حسین علم الهدی (یکی از مدیران همیشه روی نیمکت سالهای متوالی و متمادی این سینما که برخی اوقات توی زمین بازی میکند و برخی وقتها هم کنار زمین خودش را گرم میکند!!)، شهرام مکری (از دست پروردگان انجمن به اصطلاح سینمای جوان و جعفر صانعی مقدم با فیلمهایی مثل «گربه و ماهی» و «هجوم» که نامزد دریافت جایزه فیلم همجنس بازانه جشنواره برلین در سال ۱۳۹۶ شد!).
🔸گروه هنر و تحربه در واقع شکل تغییر یافته همان فیلمهای موسوم به مخاطب خاص یا سینمایی بود که در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به سینمای هنری اروپا مشهور شد. اما در ایران گروهی به تقلید از برخی فیلمسازان اروپایی و به بهانه سینمای مثلا ضد قصه، آثاری را جلوی دوربین بردند که کمترین قرابتی با سینما و هنر هفتم نداشت. در واقع آنها بیسوادی و نابلدی خود را تحت عنوان این نوع سینما به خورد مخاطب میدادند، منکر سینمای قصه گو میشدند، در حالی که حتی عاجز از بیان سینمایی یک خط قصه بودند.
🔸حرف آنها این بود که اگر مخاطب از فیلم و سینمای ما چیزی نمیفهمد، این به دلیل نافهمی و هوش وذوق هنری سطح پایین اوست و اساسا ما برای امروز و این مکان فیلم نساختیم. آنها مدعی بودند که سینمای به اصطلاح هنریشان ممکن است در یک زمانی دیگر و مکانی دیگر مخاطب خود را پیدا کند، مخاطبی به اصطلاح فرهیخته و فیلسوف و عارف و.... و این در حالی بود که اثر آنها خالی از هرگونه استعداد هنری یا ظرفیت سینمایی بود.
🔸این دکان در سالهای بعد شکل و شمایلی دیگر یافت و هر بار نیز عنوانی جعلی به آن میبستند، گاهی به عنوان سینمای هنری و زمانی سینمای معناگرا و حتی در این روزها بیشتر نام سینمای اجتماعی را برخود دارد، در حالی که سازندگانش، کمترین اطلاع و سواد را حتی درباره اجتماع پیرامون خود دارند و از همه مهمتر که از سینما به اندازه یک دانشآموز دبیرستانی نیز نمیدانند!!
🔸لازم به ذکر است که هدر دادن بیتالمال توسط مؤسسه هنر و تجربه (که سالهاست بودجههای میلیاردی را صرف تولید سیاه مشقهای ضعیف و مسئله دار کرده) به همین موارد ختم نشده و روز چهارشنبه 12 دی ماه 1397 نیز مراسم جشنی برای سالگرد تولد بهرام بیضایی، کارگردان فراری از وطن که اینک از طریق افراد معلومالحالی همچون عباس میلانی و مؤسسه صهیونیستی هوور در آمریکا مشغول کار است، در خانه هنرمندان برگزار نمود.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001HCk
@Kayhan_online
📷 «سید الطوفان»؛ بنری که بر آوار منزل یحیی السنوار در خان یونس نصب شد
@Kayhan_online