📚 #معارف
🔹 آسیبشناسی امنیت اجتماعی از نگاه قرآن
🔸 سهیل منصورزاده
امنیت، ضد ترس یا نقیض آن و از دغدغههای فردی و اجتماعی انسان است و لذا یکی از مهمتریم نیازهای همیشگی انسان به شمار میرود. ترس از گذشته که از آن به حزن و اندوه یاد میشود و یا ترس از آینده که از آن به خوف یاد میگردد، آسیبهای جدی روحی و روانی بر انسان وارد میسازد، به گونهای که آسایش روانی را از او سلب کرده و هرگونه عمل مثبت را با دشواری مواجه میکند.
واژه امنیت دو کاربرد مهم و اساسی در فرهنگ و ادبیات قرآنی دارد؛ گاه مراد از امنیت آن چیزی است که در حوزه فردی و روانشناختی فردی از آن سخن به میان میآید و گاه مراد امنیت اجتماعی و مباحثی است که در حوزه روانشناختی اجتماعی از آن بحث میشود. آنچه در این نوشتار از آسیبشناسی امنیت اجتماعی از آن سخن به میان میآید مباحث و مسائلی است که در حوزه روانشناختی اجتماعی بدان پرداخته میشود. کوشش بر آن است تا با بررسی و تحلیل آموزههای قرآن به این مهم دست یابیم که علل و عوامل مهم در مسأله امنیت اجتماعی که شامل امنیت اخلاقی، اقتصادی و جانی و آبرو و عرض آدمی میشود چیست و خداوند به عنوان آفریدگار و پروردگار او چه راهکارهایی برای مقابله و یا برونرفت از این مشکل ارائه میدهد.
ارزش و اهمیت امنیت
در ارزش و اهمیت امنیت همین بس که یکی از ویژگیهای بهشت و مدینه فاضله، وجود امنیت است؛ زیرا چنانکه روشن خواهد شد، فقدان امنیت به گونهای است که هر تلاش انسانی را با شکست مواجه خواهد ساخت و آدمی گاه به جایی میرسد که دست از هرگونه تلاش میشوید: زیرا بدون وجود امنیت همه جانبه، زندگی دوزخی است که قابل تحمل نخواهد بود. خداوند میفرماید که در بهشت، مومنان در امنیت میباشند از اینرو نه اندوه و حزنی بر گذشته خویش و نه ترس و خوفی از آینده خود خواهند داشت.
در دنیا نیز قرآن به امنیت و ارزش آن در زندگی بشر اشاره کرده و میفرماید که یکی از خواستههای اساس بلکه نخستین درخواست حضرت ابراهیم هنگام بازسازی و یا بنیانگذاری کعبه و شهر مکه، ایجاد امنیت برای این شهر نوساز است: و اذ قال رب اجعل هذا بلدا آمنا؛ و هنگامی که ابراهیم گفت: پروردگارا! این شهر را شهری امن قرار ده! (بقره آیه 126)…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176205
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📚 #معارف
🔹 آرزوی محتضر در لحظه مرگ
🔸 اگر در پایان عمر باشید و لحظات مرگ فرا رسیده باشد، چه کار میکنید؟
آیا با زن و بچه خداحافظی میکنید؟ اموال را تقسیم میکنید؟ قراردادهای مهم میبندید که سرنوشتساز است؟ استغفار میکنید؟ نماز میخوانید؟ یا...
قرآن گزارش میکند که هنگام مرگ، همه حقایق برای آدمی کشف میشود و ملکوت هر چیزی برایش آشکار شده و شخص با حقیقت هر چیزی چنانکه هست آشنا میشود. (ق، آیه 22) پس همه زندگیاش به عنوان بخشی از این حقیقت برای او به نمایش در میآید؛ چنانکه آیندهاش نیز به نمایش در میآید و دیگر چیزی به نام غیب، معنایی برایش ندارد و همه چیز مشهود او میشود و همه هستی به عنوان عالم شهادت در برابرش قرار میگیرد.
در این آگاهی و علم فراگیر حقیقی، آدمی در مییابد که چه چیزی ارزشی و چه چیزی بیارزش و یا ضد ارزش است. میزان ارزش هر چیزی نیز برای او آشکار میشود.
در این هنگامه مرگ که شخص به علم احاطی و کشف و شهود رسیده و ملکوت هر چیزی آشکار شده است، او برترین چیزها را میشناسد و دوست دارد تا بدان عمل کند.
قرآن گزارش میکند که محتضر در هنگام مرگ و آگاهی از حقایق هر چیزی دوست دارد تا مرگش کمی تاخیر بیفتد و با یک عمل خوب از صالحین شود.
از نظر قرآن تنها عملی که محتضر دوست دارد به عنوان بهترین و برترین عمل صالح آن را انجام دهد، انفاق و صدقه دادن است.
خداوند میفرماید: از آنچه به شما روزی دادهایم انفاق کنید، پیش از آنکه مرگ یکی از شما فرا رسد و بگوید: «پروردگارا! ای کاش (مرگ) مرا مدت کمی به تأخیر میانداختی تا (در راه خدا) صدقه دهم و از صالحان باشم!» (منافقون، آیه 10)
با این هشدار شایسته است خودتان از اموالتان انفاق کنید و صدقه بدهید پیش از آنکه دیر شود.همچنین شما هم برای مردگان خودتان از مال خودشان یا مال خودتان انفاق و صدقهای بدهید تا آنان بهرهای ببرند؛ زیرا آنان منتظر هستند که بهترین و برترین عمل را برایشان انجام دهید که همین صدقه دادن است.
http://kayhan.ir/fa/news/176206
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 آفات معطلی اقتصاد به بهانه گشایش از خارج
🔸 هر چند اقتصاد ایران از همان ابتدای انقلاب تحت تحریمهای شدید دشمنان خود بهویژه آمریکا بود، اما از سال 1390 به بعد شکل و حجم و فشار این تحریمها تغییر کرد و تبدیل به یک «جنگ تمامعیار اقتصادی» شد.
سیاستگذاران، کارشناسان و مسئولان راههای متفاوتی را پیش روی کشور متصور شدند، عدهای چون تصورشان از تحریم امری زماندار و قابل رفع بود سیاست اصلی را در دور زدن تحریمها میدیدند. گروهی چون اثرگذاری تحریمها را ناشی از مشکلات و ضعفهای تاریخی- ساختاری می¬دیدند، چاره کار را توجه به داخل و خودکفایی اقتصادی میدانستند و بعضی هم مذاکره با غرب را اکسیر شفابخش اقتصاد ایران می¬دانستند.
رهبر انقلاب از همان ابتدا 2 سیاست عمده را مورد تأکید قرار دادند و در مقاطع مختلف این 2 مورد را به مسئولان گوشزد نمودند. ایشان ضمن تشویق مسئولان به تعامل با کشورهای گوناگون و محدود نکردن رابطه با کشورهای محدود اروپایی، سیاست توجه به همسایگان و شرق را مطرح نمودند تا همه تخممرغهای سبد اقتصاد و دیپلماسی در یک سبد قرار نگیرند. از طرفی محور و ستون ساخت اقتصاد کشور را توجه به داخل و ساخت کشور از درون بیان کردند. این دو بال همان چیزی است که در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با عنوان «درونزایی» و «برونگرایی» به آنها اشاره شده است.
متأسفانه بیتحرکی غربی¬ها در مقابل خروج آمریکا از برجام و عدم جبران تعهدات برجامی از یکسو و چشم امید داشتن برخیها در داخل به انجام تعهدات توسط غربی¬ها، اقتصاد کشور را دستخوش انفعال کرد. از دیدگاه اقتصاد سیاسی اصولا انفعال و منتظر ماندن برای گشایش در حوزه اقتصادی چندین پیامد دارد:
1- بازار داخلی را ملتهب میکند
وقتی رفتار کنشگران اقتصادی در یک جامعه وابسته به انجام اقدامی خارجی می¬شود، اقتصاد آن کشور به جای اثرپذیری از عوامل حقیقی اقتصادی مانند سطح تولید و اشتغال و... تا حدی وابسته به خارج از کشور میشود. انعکاس این اتفاق در اقتصاد بهصورت نوسانات بالا در حوزه ارز، سکه و بازار سرمایه خواهد بود که در نهایت میتواند خود این التهاب، علامت بیثباتی را به خارج از کشور منتقل کند و حجم سرمایهگذاری خارجی را کاهش دهد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176202
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 مقصـر بیکاری
🔸 درحالیکه ایجاد اشتغال یکی از وظایف دولت در قانون اساسی اعلام شده و این روزها خیلیها یا بیکارند یا زمینه شغلی مناسبی برای آنها فراهم نشده رئیسجمهور مدعی است: دولت نباید شغل ایجاد کند بلکه زیرساختها را آماده میکند و اگر کسی بیکار باشد مقصر خودش است.
این اظهارات رئیسجمهور درباره بحث بیکاری واشتغالزایی در حالی است که مطابق اصل 28 و 43 قانون اساسی، یکی از وظایف اصلی دولتها در کشور ایجاد شغل برای جوانان است.
اصل 28 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میگوید: هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند. دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکاناشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید.
همچنین در اصل 43 قانون اساسی آمده است: برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضوابط زیر استوار میشود:
1 ــ تأمین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه.
2 ــ تأمین شرایط و امکانات کار برای همه بهمنظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص منتهی شود و نه دولت را بهصورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامهریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت گیرد.
3 ــ تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.
4 ــ رعایت آزادی انتخاب شغل و عدم اجبار افراد به کاری معین و جلوگیری از بهرهکشی از کار دیگری…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176203
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی
🔹 وضعیت نرخ سود بانکی در آمریکا و اروپا
🔸 بعد از بحران مالی سال 2008 در آمریکا و اروپا، بانکهای مرکزی در این دو حوزه پولی اقدام به افزایش کمسابقه نقدینگی کرده تا از آن طریق بتوانند با رکود حاصل از وقایع آن دوران مقابله کنند. این اقدامات که از آنها بهعنوان سیاستهای انبساطی یاد میشوند اصولا با افزایش دسترسی فعالان اقتصادی و شرکتها به پول یا وام بانکی سبب رونقبخشی به اقتصاد از طریق افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات و لذا افزایش تولید ناخالص ملی میشوند.
با این حال سیاستهایی از این قبیل در درازمدت عواقب منفی نیز از خود به جا میگذارند. از همه مهمتر دسترسی آسان به منابع مالی برای شرکتهای تولیدی سبب کاهش بهرهوری و رقابتپذیری آنها شده و در درازمدت به کاهش کیفیت محصولات تولیدی و کاهش سطح فناوری میانجامد. به اضافه آن دسته از شرکتها که رقابتپذیر نیستند و در شرایط عادی قادر به ادامه بقا نمیباشند با وجود این منابع مالی به حیات خود ادامه داده و منابع محدود مالی، طبیعی و انسانی در اقتصاد بیش از پیش به هدر میروند.
بدون شک اینگونه سیاستهای انبساطی یا به زبان سادهتر چاپ پول در ایران نیز همواره به کار گرفته شده و نتایج حاصل از آنها بسیار شبیه به توضیحات بالا هستند. اما در آمریکا و اروپا این سیاستها به تازگی و همانطور که ذکر شد تنها بعد از وقایع بحران مالی 2008 ظهور کرده و بهکار گرفته شدند. به همین ترتیب نیز عواقب منفی ذکر شده کم کم در حال نمایان شدن هستند. بهعنوان مثال در حوزه پولی یورو، کار
به جایی کشیده شده که نرخ بهره بانکی منفی شده است. این به آن معناست که بانکهای عامل در این حوزه قادرند از بانک مرکزی پول قرض گرفته و در ازای آن سود هم ببرند! بدیهی است که در این شرایط بانکها با حساسیت بسیار کمتری به جستجو برای متقاضیان این منابع رفته و در بسیاری مواقع این منابع در مواردی مصرف شده که بازدهی کافی نداشته، به رشد اقتصادی و اشتغالزایی کمک نمیکنند و از همه مهمتر با تخصیص اشتباه منابع سبب کاهش بهرهوری در اقتصاد میشوند.
استمرار روند بهرهگیری از سیاستهای انبساطی پولی امروزه در بازارهای مالی در آمریکا و اروپا سبب وابستگی بیش از حد فعالان اقتصادی به منابع مالی قابل دسترس با نرخ بسبار پایین شده است. این امر به طرزی همهگیر شده که کوچکترین اشاره رؤسای بانک مرکزی در جهت افزایش نرخهای بهره به ترس و وحشت و واکنش غیرمتناسب بازارها ختم میشود. در چند سال اخیر واکنش دونالد ترامپ نیز بسیار همسو با این جریان و در دفاع از سیاستهای انبساطی و دسترسی آسان به منابع پولی و مالی بود که کار را برای رؤسای بانکهای مرکزی دوچندان دشوار ساخته است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176201
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
👥 #اجتماعی
🔹 تبیین لایه کاربری و حاکمیتی فضای مجازی با نگاه به سخنان رهبر انقلاب
🔸رضا صفری
مطالبات و سخنان رهبر انقلاب درباره فضای مجازی آنچنان دقیق و کارشناسانه است که به جرأت و بدون اغراق میتوان گفت که نه تنها در بین فضلا و بزرگان حوزههای علمیه، بلکه حتی در بین مسئولان اجرایی رده اول کشور نیز کسی را سراغ نداریم که اینگونه بر این فضا احاطه داشته باشد.
رهبری انقلاب در یک نگاه فراگیر، لایه حاکمیتی و مدیریتی را جدای از بحث کاربری میدانند و درباره هرکدام از این حوزهها، سخنانی هوشمندانه بیان داشتهاند. اگر کسی به این نکته مهم توجه نکند، با یک تعارض بدوی در سخنان ایشان روبهرو شده و دچار خطایی راهبردی در مدیریت و استفاده از فضای مجازی خواهد شد.
لایه حاکمیتی و مدیریتی در فضای مجازی
لایه حاکمیتی در فضای مجازی، ناظر به مدیریت کلان و هدفمند است که کشور را از وابستگی، مستعمره و زیردست بودن نجات میدهد و در پی آن بسیاری از تهدیدات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی و... تا حدود زیادی دفع خواهد شد.
چند نمونه از مواردی که مقام معظم رهبری در ارتباط با حوزه حاکمیتی و مدیریتی فضای مجازی بیان فرمودهاند و یا در راستای مطالبات ایشان قرار میگیرد:
ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در تراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل.
اهتمام ویژه به سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه.
مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه.
احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانشبنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور.
مواجهه فعال و مبتکرانه با فضاي مجازي در سطح ملی و جهانی و توسعه آن به میزان آمادگی قطعی نظام (از نظر فنی و محتوایی) براي استفاده از فرصتها و مقابله با تهدیدات آن.
به حداقل رساندن اتکاي کشور به کشورهاي دیگر در استفاده از فضاي مجازي و توابع آن در عرصههای فنی…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176200
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
⏳ #اوقات_شرعی | تهران |۱۳ آذر ۱۳۹۸
🔹برای اطلاع از اوقات شرعی سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/prayer
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper