🌍 #بین_الملل
🔹 کارشناسان درباره سفر رئیسجمهور آمریکا به اسرائیل چه میگویند؟
عکس یادگاری و چند موضع تبلیغاتی تنها دستاورد بایدن از سفر به سرزمینهای اشغالی
🔸 سرویس خارجی-
با وجود تبلیغات بسیاری که برای سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه شد، اما حتی منابع صهیونیستی نیز به نتیجه بودن این سفر اذعان دارند.
وقتی «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه وارد فرودگاه
بن گوریون شد، پوشش رسانهای ورود او آن چنان با تصاویر متعدد هوایی و گروههای فیلمبرداری و صدها خبرنگار دیگر همراه بود که بیش از خود این سفر، تبلیغات این سفر در رسانهها دیده شد. طی روزهای چهارشنبه تا جمعه،
«جو بایدن»، بازیگر نقش اول فیلمی بود که در این سه شبانهروز از خبرگزاریهای منطقه بارها و بارها پخش میشد. بایدن حدود دو روز را در سرزمینهای اشغالی گذراند و با بسیاری از شخصیتها و مقامات صهیونیستی بازدید کرد و فقط برای دو ساعت در روز جمعه با محمود عباس در بیت لحم دیدار کرد. دیدار بایدن از بیت لحم فلسطین آن قدر کوتاه بود که فلسطینیها آن را توهینآمیز عنوان کردند و در طول همان مسیری که خودرو رئیسجمهور آمریکا عبور میکرد، هزاران فلسطینی با تجمع در کنار خیابانهای مسیر مخالفت شان را با ورود بایدن اعلام کردند. البته مخالفت با حضور بایدن فقط محدود به شهرها و مناطق مختلف کرانه باختری نبود و اهالی نوار غزه در پاسخ به فراخوان گروههای ملی و اسلامی برای اعلام مخالفت با نتایج سفر رئیسجمهور آمریکا، به خیابان آمدند و با حمل پرچمهای سیاه ورود بایدن را روز عزای ملی نامیدند.
صهیونیستهای ناراضی
نارضایتی و مخالفت با سفر بایدن به منطقه تنها محدود به فلسطینیها نبود، بلکه محافل صهیونیست نیز اذعان داشتند که سفر بایدن بینتیجه است.
«نداف آیال» کارشناس امور روابط بینالملل در روزنامه یدیعوت آحارانوت، نوشت: بایدن به عنوان رئیسجمهوری از اسرائیلی بازدید میکند که از نظر وضعیت داخلی خود طبق نظرسنجیها در وضعیت فروپاشی قرار دارد.
«عوفر شیلح» نماینده سابق کنست، نیز در این باره نوشت: «بایدن در حالی به اسرائیل آمده است که شاهد رکود سیاسی بیسابقه هستیم و به نظر میرسد که این شرایط سیاسی هم در اسرائیل و هم در آمریکا مانع این شود که سفر بایدن پس از این استقبال گرم، دستاوردی داشته باشد.» او در مقالهای که در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شد..
ادامه مطلب👇
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹 هشدار میدهم
https://kayhan.ir/fa/news/245620
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 یک شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#عناوين
📆 یکشنبه 26 تیر 1401
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹 گزارش خبری کیهان
شِل هشدار داد انرژی در اروپا جیرهبندی میشود
https://kayhan.ir/fa/news/245695
▫️ در اجرای اصل نود و یکم قانون اساسی صورت گرفت
انتصاب 3 تن از فقهای شورای نگهبان برای یک دوره جدید با حکم رهبر انقلاب
https://kayhan.ir/fa/news/245720
▫️ برگزاری هفتمین اجلاس سران کشورهای آستانه
نشست رئیسی، پوتین و اردوغان سهشنبه در تهران
https://kayhan.ir/fa/news/245714
🖌 #یادداشت_روز
🔹 روزی شعار کل جهان میشود علی(ع)
https://kayhan.ir/fa/news/245717
📌 #خبر_ویژه
▫️ گزارش هاآرتص از 30 سال روابط پنهان عربستان و اسرائیل
https://kayhan.ir/fa/news/245718
▫️ از شما چه پنهان برجام تضمین نداشت (!)
📎🔹به مناسبت فرا رسیدن عید خجسته غدیرخُم
سیمای پرفروغ ولایت در خطبه غدیریه
https://kayhan.ir/fa/news/245683
▫️ حُسن القَضاء
https://kayhan.ir/fa/news/245707
▫️شهادت مأمور دریابانی نوشهر در حین مأموریت
https://kayhan.ir/fa/news/245701
▫️رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به کیهان:
کاهش جمعیت، نگهداری از سالمندان را دچار مشکل می کند
https://kayhan.ir/fa/news/245650
▫️ تقویت همه مراکز واکسیناسیون در تهران و شهرستانها
تعداد شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی افزایش یافت
https://kayhan.ir/fa/news/245651
▫️کیهان بررسی میکند
خنثیسازی تحریمها از پنجره اوراسیا
https://kayhan.ir/fa/news/245672
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹آمارها نشان داد
پس از امضای سند 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شده است
https://kayhan.ir/fa/news/245669
🌍 #بین_الملل
🔹 کیهان بررسی میکند
چرا سفر بایدن به اسرائیل شکست خورد؟ کارشناسان پاسخ میدهند
https://kayhan.ir/fa/news/245694
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹 گزارش خبری کیهان
شِل هشدار داد انرژی در اروپا جیرهبندی میشود
🔸 «بن ون بوردون» مدیرعامل شرکت نفتی شِل در اظهاراتی ضمن هشدار نسبت به کمبود گاز در زمستان پیش رو تاکید کرد با روند کنونی احتمالا اروپا مجبور به جیرهبندی مصرف انرژی خواهد شد.
سرویس خارجی-
143 روز (معادل 4 ماه و 21 روز) است که از جنگ اوکراین میگذرد و درباره تاثیرات مخرب این جنگ بر حوزههایی مثل امنیت انرژی و غذایی تاکنون صدها و شاید هزاران خبر و گزارش در رسانههای بینالمللی منتشر شده است. کارشناسان هشدار میدهند در صورت ادامه این وضع امنیت انرژی در برخی مناطق جهان و بهویژه در اروپا به شدت مختل خواهد شد چرا که کشورهای اروپایی که در اوکراین با روسها سرشاخ شدهاند، به شدت وابسته به نفت و گاز همین روسیه هستند.
گزارشاندیشکدهها و نهادهای بینالمللی نیز نشان میدهد که بحران انرژی ممکن است بسیار عمیقتر از وضعیت کنونی شود چرا که زمستان در راه است! همین پنج شنبه بود که «اکونومیست» طرح روی جلدش را به بحران انرژی زمستان پیش روی اروپا اختصاص و هشدار داد بحران انرژی در زمستان ممکن است به «سقوط اتحادیه اروپا» منجر شود. در رابطه با عمیقتر شدن بحران انرژی در اروپا، «دنیل یرگین» نیز در مقالهای برای نشریه «پراجکت سندیکیت» نوشته بود: «این بحران انرژی به هماناندازه شوک نفتی دهه 70 میلادی جدی و به طور بالقوه حتی بدتر است. در دهه ۱۹۷۰ فقط درگیر نفت بودیم، در حالی که این بحران اکنون در حوزه گاز طبیعی،
زغال سنگ و حتی چرخه سوخت هستهای را در بر میگیرد.»
حالا در جدیدترین هشدارها در این زمینه «بن ون بوردون» مدیرعامل شرکت نفتی شِل در اظهاراتی ضمن هشدار نسبت به کمبود گاز در زمستان پیش رو در اروپا تاکید کرد با روند کنونی احتمالا اروپا مجبور به جیرهبندی مصرف انرژی میشود. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری «اسپوتنیک»، بهای نفت خام در اروپا در سال جاری به میزان قابل توجهی افزایش یافته به گونهای که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ۴۸.۴۱ درصد رشد یافته است. بهای گاز طبیعی نیز از ژانویه سالجاری (دی ۱۴۰۰) تاکنون بیش از ۹۸ درصد افزایش یافته است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245695
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 در اجرای اصل نود و یکم قانون اساسی صورت گرفت
انتصاب 3 تن از فقهای شورای نگهبان برای یک دوره جدید با حکم رهبر انقلاب
https://kayhan.ir/fa/news/245720
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 برگزاری هفتمین اجلاس سران کشورهای آستانه
نشست رئیسی، پوتین و اردوغان سهشنبه در تهران
🔸 رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه هفته جاری برای نشست سهجانبه با رئیسجمهور ایران درباره آینده بحران سوریه به تهران سفر میکنند.
سرویس سیاسی-
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه هفته جاری به تهران سفر میکنند. بر اساس آنچه در رسانههای داخلی منتشر شده، احتمالاً یکی از اهداف این سفرها نشست سهجانبه رؤسای جمهور ایران روسیه و ترکیه است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هفته گذشته گفت: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه سهشنبه 28 تیرماه برای شرکت در دیدار سهجانبه با حضور رؤسای جمهور ایران و ترکیه در چارچوب مذاکرات آستانه به تهران سفر میکند.
پسکوف پیشتر سفر پوتین به تهران را قطعی اعلام کردهاما گفته بود که تاریخ آن هنوز مشخص نیست.
طبق اعلام مسئولان دولتی در ماههای اخیر و پس از سفر رئیسی به مسکو و ملاقات با پوتین و پیگیریهای انجامگرفته روابط و تبادلات اقتصادی دو کشور افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش تسنیم، در دیدار اخیر دو رئیسجمهور در حاشیه اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر نیز پوتین به همتای ایرانی خود گفته بود که در ماههای اخیر حجم مبادلات تجاری و روابط اقتصادی دو کشور افزایش خوبی داشته و خواهان تداوم آن شده بود.
به اعتقاد کارشناسان ایران و روسیه ظرفیتهای مناسبی در حوزههای اقتصادی، تجاری، بازرگانی، کشاورزی، انرژی، ترانزیتی و غیره دارند که در توافقات انجامگرفته، پیگیری و دنبال شده است.
نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: تازهترین تقلای دیپلماتیک پوتین در شرایطی است که جوبایدن سرگرم سفر خاورمیانهای خود است و مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم روز دوشنبه گفت که روسیه خواهان دریافت پهپادهای رزمی ایران ازجمله پهپادهایی است که قادر به شلیک موشک هستند تا کمبود پرندههای بدون سرنشین و هواپیماهای شناسایی خود در جبهههای جنگ را جبران کند.
بر اساس این گزارش، تحلیلگران میگویند که روسیه همچنین و بهتازگی ایران را بهعنوان یک شریک مهم اقتصادی میبیند و پیشنهاد یک مسیر تجاری و نیز تبادل تجربه در دور زدن تحریمها و صادرات نفت را داده است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245714
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 روزی شعار کل جهان میشود علی(ع)
#حسین_شریعتمداری
🔸 ۱- این کلام را نمیدانم از کیست ولی از هرکه هست، حکیمانه به نظر میرسد، «غدیر، کربلای عوام بود و کربلا، غدیر خواص». در غدیر با آن که بیعت کرده بودند، عهد شکستند و «جفا» کردند. در کربلا، با آن که بیعت برداشته شده بود، پای پس نکشیدند و «وفا» کردند ...
امروز اما، این گزاره کامل به نظر نمیرسد و ادامهای دارد که ناگفته مانده است و آن، این که در انقلاب اسلامی، کربلا و غدیر به هم رسیدند و مردم این مرز و بوم بیآنکه در غدیر بوده و یا در کربلا حضور داشته باشند، بیعت بشکسته در غدیر و نابسته در کربلا را به یکدیگر گره زدند و آن عهد که در «الست» با خدای خویش بسته بودند «ارنی گویان» به میقات بردند. پرچم ولایت را که بیاعتناء به غدیر بر زمین مانده بود، برافراشتند و اسلام ناب به غارت رفته در کربلا را برپا داشتند و اینگونه بود که امام راحل ما میفرمود «من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله - صلیالله علیه و آله- و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی- صلوات الله و سلامه علیهم- میباشند».
۲- آن روز پیامبر خدا(ص) در بازگشت از آخرین سفر حج، به محلی معروف به غدیر خُم رسیده بود. جایی که راه اهل مصر و مدینه و عراق و شام از هم جدا میشود. رسول خدا(ص) به ناگاه ایستاد و جلوتر رفتگان را پیام داد که بازگردند، حاضران را از رفتن بازداشت و همه را فرمود درنگ کنند تا در راهماندگان نیز از راه برسند. رخداد سرنوشتسازی در میان بود. خداوند تبارک و تعالی از ابلاغ پیامی خبر داده و خطاب به رسول اکرم(ص) فرموده بود «اگر این پیام را ابلاغ نکنی، رسالت خود را انجام ندادهای». این پیام چه بود که بیابلاغ آن دین خدا کامل نبود؟ ... جماعت که گفتهاند شمارشان بیش از صد هزار نفر بود گرد آمدند و رسول خدا(ص) بر منبری که از جهاز شتران ساخته شده بود ایستاد و درحالی که دست علی(ع) را بلند کرده بود، او را به عنوان وصی بعد از خود به حاضران معرفی فرمود و تاکید کرد « مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ ...
هر که من مولا و فرمانروای اویم علی مولای او است، خدایا دوست بدار آن کس که او را دوست میدارد، و دشمن بدار آن کس که او را دشمن میدارد». رسول خدا(ص) پیش از آن نیز بارها علی(ع) را به امامت و جانشینی خود معرفی فرموده بود...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245717
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
پ
📌 #خبر_ویژه
🔹 گزارش هاآرتص از 30 سال روابط پنهان عربستان و اسرائیل
🔸 یک روزنامه صهیونیستی فاش کرد روابط پنهان رژیم عربستان با رژیم صهیونیستی حداقل به سه دهه قبل برمیگردد و اکنون فقط این روابط آشکار شده است.
روزنامه هاآرتص در تحلیلی به قلم یوسی ملمان، نقش بندر بنسلطان در این مسیر را ویژه توصیف کرده و نوشت: بندر ۷۳ ساله، پسر ولیعهد سلطان است که در سال ۲۰۱۱ قبل از پادشاه شدن درگذشت. بندر در جوانی در نیروی هوایی انگلیس و آمریکا آموزش دید. سپس به آمریکا و دانشگاه جان هاپکینز رفت. او در سال ۱۹۸۳ به عنوان سفیر در واشنگتن منصوب شد و همانجا هم به تقویت تدریجی روابط با اسرائیل مبادرت کرد؛ ابتدا تماسهای غیرمستقیم از طریق رهبران سازمانهای یهودی در آمریکا. او به ریگان و بوش پدر نزدیک شد و قراردادهای نظامی هنگفتی را به امضا رساند. نام او همچنین در یک معامله بزرگ و جنجالی با انگلیس به چشم میخورد و متهم است رشوهای یک میلیارد پوندی دریافت کرده است. شروع نقشآفرینی عربستان برای پایان دادن به منازعه اعراب و اسرائیل به سال ۲۰۰۲ نسبت داده میشود که طرح صلح عربی ارائه شد. اما درواقع این روند، خیلی زودتر آغاز شد: در سال ۱۹۸۱ که ولیعهد فهد (یک سال بعد به پادشاهی رسید) و طرح صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی را به پیشنهاد شاهزاده بندر به اجرا گذاشت. این طرح در اتحادیه عرب به تصویب رسید. هرچند این طرح توسط مناخیم بگین، نخستوزیر وقت اسرائیل رد شد، اما حاوی ایده جدید یعنی به رسمیت شناختن اسرائیل در داخل مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ و به طرح موسوم به «3-9» اجلاس خارطوم مبنی بر «نه به موضوع به رسمیت شناختن اسرائیل، نه به مذاکرات، نه به صلح» خاتمه میداد.
ابتکار بندر که دو سال بعد سفیر عربستان در آمریکا شد، پایهای برای سرعت دادن به روابط با اسرائیل بود. اولین دیدار بندر با یک مقام اسرائیلی، ملاقات با شبتای شاویت رئیسموساد در واشنگتن و در اوایل دهه ۱۹۹۰ (پس از جنگ خلیجفارس و انتخاب اسحاق رابین به عنوان نخستوزیر) بود. سه دهه بعد، رؤسای موساد و دو نخستوزیر (اولمرت و نتانیاهو) با مقامات ارشد سعودی در اروپا، اردن، مصر و در سالهای اخیر در خود عربستان دیدار کردهاند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245718
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 صدا نمیاد!
https://kayhan.ir/fa/news/245715
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📎🔹 به مناسبت فرا رسیدن عید خجسته غدیرخُم
سیمای پرفروغ ولایت در خطبه غدیریه
🔸یکی از رویدادهای قطعی و سرنوشتساز تاریخ صدر اسلام، واقعه غدیر خم است که در آن، خلافت بلافصل علی علیهالسلام مطرح گردیده است. غدیر پس از مبعث، مهمترین قضیه جهان اسلام محسوب میشود.
رسول خدا(ص) از جانب خداوند مأمور شد تا ولایت و جانشینی امیرمؤمنان(ع) را به مسلمانان ابلاغ فرماید. این رخداد عظیم در روز هجدهم ذیحجه سال دهم هجری، در بازگشت از سفر حجهًْالوداع و در منطقهای به نام غدیرخُم اتفاق افتاد و طی آن رسول خدا(ص) در سخنانی نسبتا طولانی، این مأموریت را به انجام رسانید و در پایان به فرمان آن حضرت، جمعیت حاضر(این جمعیت را از ده هزار تا یکصد و بیست هزار نفر برشمردهاند) با علی(ع) بيعت کردند و منصب «امارت مؤمنان» را به محضرش تهنیت عرض کردند. خلفای سه گانه و بسیاری از اصحاب و شخصیتهای مهم صدر اسلام در شمار بیعتکنندگان بودند. سخنان رسول اعظم(ص) در روز غدیر، «خطبه غدیریه» نام دارد که در کتابهای تاریخی و حدیثی فراوانی از شیعه و سنی ذکر شده است.
علامه والامقام امینی(۱۲۸۱-۱۳۴۹ش) در راه اثبات واقعه غدیر، کمر جهد و همت را محکم کرد و چهل سال آرام و قرار را از خود سلب نمود. او برای دستیابی به کتابهای مورد نیاز خویش به کشورهای مختلفی سفر کرد و در کتابخانههای مهم آنها به جستوجو، تحقیق و نسخه نویسی پرداخت. از آن بزرگوار نقل شده است که در این راه، ده هزار کتاب را به دقت مطالعه کردم و به بیش از یکصد هزار کتاب دیگر مراجعات مکرر داشتم. سرانجام حاصل چهار دهه رنج طاقتفرسا، کتاب گرانسنگ و پربهای الغدیر گردید. بایسته است بدانیم با آن که بیش از پنجاه سال از تأليف الغدیر میگذرد، تاکنون هیچکس نتوانسته است بر بنیان قوی و منطق استوار آن، خدشه یا ایرادی وارد سازد.
خطبه غدیریه پیامبر اکرم(ص) مشحون از معارف الهی و دانشهای نبوی است. توحید، اهلبیت، مهدویت، احکام الهی، حلال و حرام و بسیاری از موضوعات دیگر، ساختار این خطبه شریف را تشکیل میدهد. اما بخش عمده و اساسی خطبه غدیریه، فضایل مولا علی علیهالسلام و تأكيد بر وجوب ولایت او است که موضوع این مقاله میباشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245683
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper