📎🔹 کیهان بررسی میکند
خنثیسازی تحریمها از پنجره اوراسیا
🔸 تمدید موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اوراسیا، شرایط مناسبی برای خنثیسازی تحریمها پیش روی طرفین قرار میدهد.
سرویس اقتصادی-
مذاکرات ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای عقد موافقتنامه تجارت آزاد از مدتها قبل در حال انجام است و انتظار میرود که پس از انجام حداقل دو دور مذاکراتی طی ماههای آینده این مذاکرات به اتمام برسد. پس از اتمام مذاکرات متن موافقتنامه آماده امضای مقامات دو طرف خواهد شد.
براساس اعلام سازمان توسعه تجارت، موافقتنامه تجارت ترجیحی از پنجم آبان ۱۳۹۸ اجرایی شده و اعتبار اولیه آن به مدت سه سال بوده است و در حال حاضر ایران و کشورهای اتحادیه اوراسیا توافق کردهاند که تا نهاییشدن موافقتنامه در حال مذاکره تجارت آزاد، موافقتنامه فعلی تجارت ترجیحی تمدید شود.
تفاهمنامه (پروتکل) تمدید موافقتنامه تجارت ترجیحی در اسفند سال گذشته به امضای ۵ کشور اتحادیه اوراسیا و ایران رسیده و در حال حاضر هر یک از کشورهای طرف این موافقتنامه در حال طی مراحل تصویب داخلی این تمدید هستند. هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در خردادماه سال جاری تفاهمنامه تمدید تجارت ترجیحی را تصویب کرد.
استقبال روسها
در جدیدترین اقدام طرفهای عضو، ولادیمیر پوتین؛ رئیسجمهوری روسیه تمدید اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی با اوراسیا را امضا کرده است. به گزارش اسپوتنیک، مجلس علیای پارلمان روسیه نیز حدود 10 روز پیش این پروتکل را تصویب کرده بود.
بر اساس گزارش پیوستی که پارلمان روسیه منتشر کرده، این مصوبه در راستای دستورالعملهایی درباره توافقنامه موقتی که در ۱۷ مه ۲۰۱۸ (اردیبهشتماه ۱۳۹۷) امضا شده و منجر به تأسیس منطقه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شده بود تصویب شده است. این دستورالعمل در ۱۴ مارس ۲۰۲۲ (اسفندماه ۱۴۰۰) در تهران تصویب شد و از اکتبر ۲۰۱۹ (مهرماه ۱۳۹۸) برای فهرست محدودی از کالاها اجرایی شده است. براساس این توافقنامه، طرفین برای کاهش یا لغو حقوق گمرکی و دیگر موانع غیرگمرکی برای برخی از کالاها در راستای تشویق همکاریهای اقتصادی و تجاری دو طرف تعهداتی را برعهده گرفتهاند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245672
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 آمارها نشان داد
پس از امضای سند 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شده است
🔸 طبق آمار اوپک و موسسه کپلر، پس از امضای سند همکاری 25 ساله ایران و چین با راهبرد مسئولان ارشد نظام، صادرات نفت ایران به این کشور حدود هشت برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، اقتصاد ایران به عنوان بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری دنیا به صادرات نفت خام وابسته است. این موضوع موجب شده است آمریکا با اعمال تحریمهای نفتی بر فروش نفت ایران بهدنبال محدودیت در صادرات و آسیب رساندن به اقتصاد و معیشت مردم باشد.
به اعتقاد کارشناسان، بازارسازی نفت یکی از راهکارهای ایمنسازی فروش نفت ایران در شرایط تحریم و التهابات بازار است. بازارسازی برای فروش نفت ایران بدین معناست که موضوع تحریم از موضوع دوجانبه آمریکا و ایران، به موضوع مورد دغدغه کشور طرف ثالث در تعاملات نفتی ایران تبدیل شود، بدین صورت بازار فروش نفت ایران اثرپذیری حداقلی از بازگشت تحریمها داشته و تداوم مییابد.
تاثیر سیاست «شراکت استراتژیک»
بر ایمنسازی صادرات نفت
یکی از سیاستهای بازارسازی نفت،
strategic partnership یا شراکت استراتژیک است. در این سیاست دو کشور وارد همکاری و شراکت بلندمدت میشوند که فروش نفت و تبادلات انرژی بخشی از آن خواهد بود.
محمدصادق جوکار رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی در توضیح سیاست شراکت استراتژیک گفت: استراتژی ایران در تعامل با کشور چین میتواند ذیل همین شراکت استراتژیک تعریف شود. بنده فقط ناظر به حوزه نفت و انرژی توضیح میدهم که در الگوی شراکت استراتژیک ذیل توافق 25 ساله با چین میتوان هم در بخش توسعه تقاضای داخلی از طریق ارتقای پالایشگاهها، ایجاد پتروپالایشگاههای جدید و ساخت پالایشگاههای کوچک از طریق انتقال فناوری مثلاً مینیریفاینریها (پالایشگاههای کوچکمقیاس) کار کرد.
وی اظهار داشت: در ذیل سیاست شراکت استراتژیک هم میتوانیم از خاممحوری نفت بکاهیم و هم برای ایمنسازی آن بخش خامی که مجبور هستیم صادر کنیم در تعامل با چین کار را پیش ببریم. یعنی الان ایران تصمیم گرفته است که با کشور چین یک مشارکت راهبردی داشته باشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245669
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 کیهان بررسی میکند
چرا سفر بایدن به اسرائیل شکست خورد؟ کارشناسان پاسخ میدهند
🔸 سفر رئیسجمهور آمریکا به فلسطین اشغالی در شرایطی که او دستورکار رؤسای جمهور قبلی این کشور درباره فلسطین را دنبال میکند، به مانند سفر رؤسای جمهور قبلی آمریکا به عنوان یک سفر شکست خورده در تاریخ ثبت شد.
سرویس خارجی-
«جو بایدن» وقتی بعدازظهر چهارشنبه هفته گذشته برای نخستین بار به عنوان رئیسجمهور آمریکا پایش را در تلآویو گذاشت، همان ابتدای کار به یک حقیقت طلایی اشاره کرد وقتی که گفت: «برای صهیونیست بودن، نیازی نیست حتما یهودی باشی.» بعد از این سخنان بایدن، «یائیر لاپید»، نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی نیز سخنان بایدن را تأیید کرد و خطاب به او گفت:« بله شما یک صهیونیست بزرگ هستید.» در واقع هم بایدن و هم لاپید هر دو درست گفتند و رئیسجمهور آمریکا همان گونه که مقامات واشنگتن و تلآویو هم اذعان کردند، یک صهیونیست است. صهیونیستی که به آسیای غربی آمده بود تا به دیگر متحدان صهیونیستش دلگرمی بدهد. این روزها وضعیت سیاسی و اقتصادی در فلسطین اشغالی چندان مساعد و مناسب نیست. از نظر اقتصادی همچنان اعتصابهای صنفی و کارگری ادامه دارد و هنوز معلمان شاغل در تلآویو از حداقل حقوق خود ناراضیاند. از نظر سیاسی نیز بن بست تشکیل کابینه هنوز پس از حدود چهارسال ادامه دارد و تلآویو همچنان در حسرت یک کابینه با ثبات درمانده است. در این وضعیت طبیعی است که رئیسجمهور آمریکا که خود را یک صهیونیست میداند، وقتی برای نفت مجبور شده تا در برابر دولت سعودی سر خم کند، پیش از خوش و بش با رهبران ریاض چند روزی را نیز مهمان تلآویو باشد و در آنجا بر حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی تاکید کند. در واقع به جز همان جمله تکراری و همیشگی «از شما حمایت میکنیم»، سفر بایدن به فلسطین اشغالی هیچ دستاوردی نداشت. حتی پیش از آغاز سفر بایدن به فلسطین اشغالی، بسیاری از کارشناسان این سفر را از پیش شکست خورده عنوان کرده بودند. از جمله «مزین قمسیه»، نویسنده کتاب «مقاومت مردمی در فلسطین» و استاد دانشگاه بیت لحم و مدیر موزه تاریخ طبیعی فلسطین از یک هفته قبل از سفر بایدن به فلسطین اشغالی، در تحلیلی این سفر را شکست خورده عنوان کرده و گفته بود: « وقتی ردپای رؤسای جمهور قبلی آمریکا از هری ترومن تا دونالد ترامپ را در فلسطین دنبال میکنیم، بیشتر این سفرها را بینتیجه میبینیم و سفر بایدن به فلسطین هم تمرینی برای بیهودگی است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245694
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#مکتب_امام
🔹 الگوی غدیر
https://kayhan.ir/fa/news/245708
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#عناوين
📆 سه شنبه 28 تیر 1401
در کیهان امروز می خوانیم:
📂 #تیتر_اول
🔹 در سراسر ایران و سایر نقاط جهان برگزار شد
جشن بزرگ غدیر باشکوهتر و گستردهتر از همیشه
https://kayhan.ir/fa/news/245799
▫️ با کسب 4 مدال طلا و در بین 65 کشور
تیم المپیاد زیستشناسی ایران مقام نخست جهان را به دست آورد
https://kayhan.ir/fa/news/245751
▫️ پوتین، اردوغان و فیصل مقداد در تهران
ترافیک دیپلماتیک در تهران /ایران کانون رایزنیهای سیاسی و اقتصادی منطقه
https://kayhan.ir/fa/news/245809
🖌 #یادداشت_روز
🔹 خواب بایدن تعبیر نشد
https://kayhan.ir/fa/news/245812
📌 #خبر_ویژه
▫️ گاردین: بایدن رئیسجمهوری است که تدریجا روی پاهای خود میمیرد
https://kayhan.ir/fa/news/245813
▫️ عربستان با میزبانی اسرائیل تبدیل به سیبل ایران خواهد شد
▫️پشیمانی و عقبنشینی اروپا از تحریمهای روسیه
▫️ایل جورناله: بایدن گرفتارتر از آن است که به متحدان آمریکا فکر کند
📎🔹بهمناسبت اعیاد سعید قربان و غدیر خم انجام شد
موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
https://kayhan.ir/fa/news/245801
▫️ تکاور پلیس در سیستان و بلوچستان به شهادت رسید
https://kayhan.ir/fa/news/245796
▫️سازمان سنجش آموزش کشور:
کنکور 1402 براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار میشود
https://kayhan.ir/fa/news/245744
▫️کیهان بررسی میکند
مصوبه شورای پول و اعتبار با اصل شفافیت همخوان نیست
https://kayhan.ir/fa/news/245788
▫️ نقش مافیای فوتبال در ابقای اسکوچیچ این تازه آغاز ماجراست!
https://kayhan.ir/fa/news/245739
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹صندوق بینالمللی پول:
اقتصاد ایران رتبه چهاردهم دنیا و اول منطقه و جهان اسلام است
https://kayhan.ir/fa/news/245785
🌍 #بین_الملل
🔹 144 روز از جنگ اوکراین گذشت
از عجز و لابه آلمان برای نبود گاز در زمستان تا هشدار اروپا درباره خطرات مرگبار نبود گندم
https://kayhan.ir/fa/news/245771
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹 در سراسر ایران و سایر نقاط جهان برگزار شد
جشن بزرگ غدیر باشکوهتر و گستردهتر از همیشه
https://kayhan.ir/fa/news/245799
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 با کسب 4 مدال طلا و در بین 65 کشور
تیم المپیاد زیستشناسی ایران مقام نخست جهان را به دست آورد
https://kayhan.ir/fa/news/245751
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 پوتین، اردوغان و فیصل مقداد در تهران
ترافیک دیپلماتیک در تهران /ایران کانون رایزنیهای سیاسی و اقتصادی منطقه
🔸 ترافیک دیپلماتیک در تهران ادامه دارد و قرار است با برگزاری هفتمین نشست سران روند آستانه با حضور رؤسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه، ایران بازهم کانون رایزنیهای سیاسی و اقتصادی منطقه باشد.
سرویس سیاسی-
ترافیک دیپلماتیک در تهران همچنان ادامه دارد؛ این بار قرار است رؤسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه در ادامه روند تنش زدایی در منطقه و رایزنی درباره بحران سوریه، بعد از دو سال وقفه امروز سه شنبه ۲۸ تیرماه در نشست تهران حضور یابند.
نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن آتش بس در سوریه، از اواخر سال ۲۰۱۶ تاکنون ۱۸ بار مذاکرات آستانه را با هدف بررسی مسائل بشردوستانه، تقویت اعتماد و هماهنگی برای انجام اقداماتی در راستای توسعه روند صلح و حل و فصل بحران سوریه برگزار کردهاند.
در کنار برگزاری ۱۸ دور نشست در چارچوب روند آستانه، تاکنون ۶ نشست سران ضامن آستانه با حضور رؤسای جمهوری ایران، روسیه و ترکیه برگزار شده است؛ نشست سوچی (اول آذر 96)، نشست آنکارا (15 فروردین 97)، نشست تهران (16 شهریور 97)، نشست سوچی (25 بهمن 97)، نشست آنکارا (25 شهریور 98) و نشست فوقالعاده و مجازی به میزبانی تهران (11 تیر 99)
امروز سهشنبه ۲۸ تیرماه قرار است نشست هفتم سران روند آستانه با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه برگزار شود.
تهران؛ کانون رایزنیهای سیاسی و اقتصادی منطقه
این نشست در حالی برگزار میشود که سفر 4 روزه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به منطقه شنبه 25 تیرماه به پایان رسید؛ سفری که به زعم کارشناسان و تحلیلگران داخلی و خارجی صرفاً نمایش ناتوانی آمریکا در مقابله با ایران و جریان مقاوت بود و در موضوعاتی مانند حل بحران انرژی غرب، اجماعسازی منطقهای و عادیسازی روابط میان سعودی و رژیم صهیونیستی هم دستاوردی نداشت...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245809
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌 #یادداشت_روز
🔹 خواب بایدن تعبیر نشد
#سعدالله_زارعی
🔸 سفر جو بایدن به منطقه که هفتهها محل بحثها و گمانهزنیهای سیاسی و کارشناسی بود به پایان رسید و آنچه بر جای ماند تعدادی گزارههای ضدونقیض درباره عادیسازی روابط تلآویو - ریاض، متعهدشدن ریاض به افزایش صادرات نفت تا سقف 13 میلیون بشکه در روز، حل و فصل موضوعات فیمابین آمریکا و عربستان پس از ماجرای قتل فجیع جمال خاشقجی و ایجاد سامانه دفاعی مشترک سایبری بود! در واقع سفر بایدن نه تنها تکلیف گمانهزنیها را روشن نکرد، حتی نتوانست تصویر روشنی از توافقات میان شرکتکنندگان در اجلاس دهجانبه جده را پدید آورد. در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1- بایدن سفر منطقهای خود را از تلآویو شروع کرد، سپس به بیتالمقدس رفت و از آنجا وارد جده شد. در این میان محافل آمریکایی روی یک واژه از سخنان بایدن در دیدار با لاپید و در گفتوگو با کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی تمرکز کردند و آن «امنیت اسرائیل» بود. در واقع بایدن آشکار ساخت که نگران وضعیت این رژیم شده و آمده است تا اگر میتواند کمی این وضعیت را بهبود بخشد.
کما اینکه وقتی شبکه تلویزیونی CNN آمریکا از عادل الجبیر
وزیر مشاور در امور خارجی سعودی درباره تأثیر عادیسازی رابطه چند کشور عربی با رژیم صهیونیستی پرسید، پاسخ داد «ما امیدواریم این تصمیمات اثری مثبت بر وضعیت داخلی اسرائیل داشته باشد».
اما با بررسی نتایج میتوان گفت این سفر برای تلآویو حداکثر در حکم یک مُسَکِّّن بود و از این رو فعالسازی دوباره ماشین عادیسازی روابط اسرائیلی -عربی در جریان سفر بایدن، به برقراری پروازهای غیرنظامی و در واقع بازشدن آسمان عربستان روی هواپیماهای مسافری
رژیم صهیونیستی محدود گردید و دو طرف نتوانستند موانع موجود که عمدتاً ناشی از حساسیت شدید مسلمانان است را از سر راه بردارند.
بایدن در جریان سفر به تلآویو و مذاکرات با لاپید در کنار لزوم فعال کردن عادیسازی و رفع موانع آن، به «راهکار دو دولتی» اشاره کرد که به معنای پایان یافتن ماجرای معامله قرن از دید بایدن بود. در این میان درگیری رژیم صهیونیستی با مشکلات داخلی و ضعفهای سیاسی و امنیتی بیشتر از آن است که بتواند از سفر بایدن استفاده چندانی ببرد. این جمله بایدن که «در دوره ریاستجمهوری من، تنش نظامی بین ایران و آمریکا روند رو به کاهش داشته است» به این معنا بود که آمریکا عدم توانایی خود را در اجرای طرح کمربند آسمان که گفته میشد در قالب یک طرح منطقهای با محوریت عملیاتی
رژیم صهیونیستی مدنظر میباشد، اعلام کرده است. در واقع بایدن در این سفر اذعان کرد سخن گفتن از یک طرح مشترک عملیاتی
علیه ایران به نفع آمریکا، رژیم اسرائیل و کشورهای عربی نیست...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245812
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 گاردین: بایدن رئیسجمهوری است که تدریجا روی پاهای خود میمیرد
🔸 بایدن و تیم او از اینکه عربستان بتواند عرضه نفت به بازارهای جهانی را افزایش دهد نا امید شدند اما ملاقات بایدن با قاتل خاشقجی ناامید شدند، نشانهای از ضعف رئیسجمهوری است که آرام آرام روی پاهای خود میمیرد.
این ارزیابی را «سایمون تیسدال» از مدیران روزنامه گاردین مطرح کرده و نوشت: ملاقات جو بایدن با کسی که او را قاتل میداند تنها باعث شد رئیسجمهور آمریکا، ضعیفتر از پیش به نظر برسد. بایدن با کسی دیدار داشت که هم خود بایدن و بسیاری دیگر در جهان، او را آدمکش میدانند. این نشانه ضعف رئیسجمهوری آمریکاست که آرام آرام روی پاهای خود میمیرد.شاید رئیسجمهور متزلزل آمریکا فکر میکرد این کار را به خاطر کشورش انجام میدهد. با این وجود، بسیاری در کشورش از این که او با مردی ملاقات کرده که پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار، در سال ۲۰۱۸ میلادی از وی
به عنوان یک یاغی یاد کرده بود، ناامید خواهند شد.
بایدن احتمالا تصور میکند این همه چرخش بزرگ بتواند به احیای رابطه آمریکا و عربستان کمک کند، ایرانیها را بترساند و افزایش قیمت انرژی را مهار کند: جنایت عربستان را پمپاژ و وحشت در صفهای پمپ بنزین را مهار کنید.برای بایدن، نفت بر حقوق بشر غلبه کرد اما او و تیمش ناامید شدند چراکه محمد بن سلمان آشکار ساخته بودند که هیچ افزایشی در تولید نفت در کار نخواهد بود.
پس بایدن به چه چیزی فکر میکند؟ شاید او اصلا به وضوح فکر نمیکند. زمانی که محبوبیت رئیسجمهور به ۳۳ درصد کاهش مییابد و اکثر دموکراتها میگویند که او برای نامزدی مجدد خیلی پیر شده و زمانی که افزایش تورم رایدهندگان را دیوانه به آغوش مخالفان سوق میدهد، ذهن هر فردی از جمله بایدن به سوی گیج شدن کشیده میشود.
بایدن نه تجسم یک قرن جدید آمریکایی، بلکه ضعف جدید آمریکایی است. در کشورهای عربی خاورمیانه، زمانی که رئیسجمهوری از آمریکا تماس تلفنی میگرفت، توجه رهبران منطقه جلب میشد اما حالا همان مقامات در پاسخ دادن معطل میکند و مایل به تماس تلفنی با روسیه وچین هستند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/245813
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#گفت_و_شنود
🔹 هیس! بردار برو!
https://kayhan.ir/fa/news/245810
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper