📌 #خبر_ویژه
🔹آمریکا هم مثل اسرائیل هیچ غلطی نمیتواند بکند
عضو شورای روابط خارجی آمریکا میگوید: آمریکا نمیخواهد و اسرائیل نمیتواند به ایران حمله کند.
«ایلان برمن» در تحلیلی برای روزنامه واشنگتنتایمز نوشت: جلوگیری از پیشرفت برنامه هستهای ایران بهدلیل اینکه آمریکا نمیخواهد دست به قمار نظامی علیه ایران بزند و اسرائیل بهرغم خواستن توان این کار را به تنهایی ندارد، همچون کلافی سردرگم، دولتمردان تلآویو را آزار میدهد.
جمهوری اسلامی ایران از دیرباز مهمترین چالش راهبردی پیشروی اسرائیل بوده است. امروزه، با وجود سالها تمرکز مداوم، و همچنین طیف وسیعی از ابتکارات مخفی برای از بین بردن قابلیتهای نظامی و فناوری هستهای ایران، این تهدید بهطور قابلتوجهی حادتر شده است. در نتیجه، دولت یهود بهسرعت در حال نزدیک شدن به یک مقطع حساس در سیاست خود در قبال ایران است.
همانطور که در سفر اخیر به اسرائیل شنیدم، دو چیز این لحظه سرنوشتساز را به هم نزدیکتر میکند. اولین مورد، پیشرفتهای شتابان هستهای خود ایران است. اخیرا کشف شد که این کشور اورانیوم را با خلوص 84 درصد غنیسازی کرده است، که تنها اندکی با خط قرمز 90 درصدی که توسط رهبران متوالی اسرائیل ترسیم شده، فاصله دارد. این نشاندهنده پیشرفت جدی و پایدار هستهای از جانب جمهوری اسلامی ایران است. پیشرفتی که علیرغم فشارهای اقتصادی و سیاسی گستردهای که غرب در سالهای اخیر علیه ایران اعمال کرده است، رخ داده است.
دوم، ورشکستگی رویکرد فعلی آمریکا در قبال تهدید ایران است. در نتیجه، آنها ادعا میکنند که ایالات متحده «پلَن بی» زیادی برای جلوگیری از هستهای شدن ایران ندارد. این درک هشیارکننده حتی آن دسته از اسرائیلیهایی را که پیشتر از برجام حمایت کرده بودند، متقاعد کرده است که اسرائیل باید برای از بین بردن (یا حداقل به تاخیر انداختن) تلاش هستهای ایران بهطور یکجانبه اقدام کند.
با این حال، اینکه آیا واقعا اسرائیل میتواند این کار را انجام دهد، موضوع بحث قابلتوجهی در تلآویو است. سخنی که اغلب شنیده میشود این است که برنامه هستهای ایران بسیار بالغ، توزیعشده و انعطافپذیرتر از آن است که با هرگونه اقدام نظامی قابلتصور اسرائیل حذف شود.
اسرائیل در زمینه منابع لازم برای انجام چنین حملهای کمبود دارد. در اینجا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، موضوع انتقادات گستردهای است. هم مفسران لیبرال و هم محافظهکار ادعا میکنند که نتانیاهو علیرغم تمام لفاظیهای مداوم خود در مورد خطرات ایران هستهای، آخرینباری که بر سر کار بود، برای تقویت تواناییهای نظامی اسرائیل به اندازه کافی تلاش نکرد. به عبارت ساده، آنها میگویند، او بیش از حد به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا اعتماد داشت و بنابراین منابع کافی را برای ایجاد یک گزینه نظامی مستقل علیه ایران اختصاص نداد.
این وضعیت به خوبی بر معضل عمیق اسرائیل در قبال ایران، بهویژه در زمینه «روابط ویژه» طولانیمدت آن با ایالات متحده تاکید میکند. همانطور که ناظران اسرائیلی میگویند، آمریکا توانایی مقابله با تهدید هستهای ایران را دارد، اما اراده سیاسی برای انجام این کار را ندارد. در مقابل، اسرائیل در موضع مخالف است. اراده کافی دارد، اما فاقد توانایی مقابله با تهدید ایران به شکلی پایدار است.
آنچه باید به تحلیل برمن افزود، این است که اولا؛ رژیم صهیونیستی در صورت ارتکاب کوچکترین خطا، با گزینه نابودی قطعی مواجه خواهد شد. ثانیا؛ آمریکا هم فاقد گزینه نظامی معتبر در مقابل ایران است. این واقعیت را میتوان از درماندگی آمریکا در مقابل ایران در موشکباران عینالاسد، سرنگونی گلوبال هاوک، بازداشت تفنگداران متجاوز به حریم دریایی ایران، و توقیف نفتکشهای متخلف آمریکایی دید. از سوی دیگر آمریکا در زمینه مداخله نظامی در افغانستان و عراق و سوریه با شکستی خفتبار مواجه شد و حال آنکه قدرتی مانند ایران را در مواجهه مستقیم نظامی پیشرو نداشت.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹رئیس و عضو هیئت مدیره اتاق مشترک ایران و عراق در گفتوگوهایی جداگانه، اخلال در روابط تجاری ایران و عراق را رد کرده و گفتند: مبادلات تجاری ایران و عراق طبق روال سابق انجام میشود و اتفاق جدیدی نیفتاده است.
به گزارش تسنیم، روزهای اخیر خبری مبنی بر اینکه «بانک مرکزی عراق اجازه انتقال دلار به ایران را ندارد» دست به دست میشود و در بازار هم اثراتی داشته است. پرسوجو از اعضای اتاق مشترک ایران و عراق اما نشان میدهد که این موضوع جدیدی نیست و مبادلات تجاری ایران و عراق بهروال سابق انجام میشود. در این زمینه رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در واکنش به اخبار محدودیتهای جدید ارزی در مبادلات ایران و عراق گفت: مبادلات تجاری ایران و عراق طبق روال سابق انجام میشود و اتفاق جدیدی نیفتاده است. بحث محدودیتهای جدید ارزی در مبادلات بین ایران و عراق شایعه است و ما اطلاعی از آن نداریم.
یحیی آلاسحاق افزود: محدودیتهایی در مبادلات ارزی بین ایران و عراق از گذشته وجود داشته، اما توافقاتی که بین بانک مرکزی ایران و عراق انجام شده، طبق روال سابق در حال اجراست. سال گذشته صادرات ایران به عراق 10 میلیارد دلار را رد کرد و امسال هم در حال رشد است و مشکلی وجود ندارد.
حمید حسینی؛ عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق نیز در این ارتباط و در واکنش به ادعای مشکل ایران برای دریافت ارز از عراق میگوید: اگرچه از گذشته مشکلاتی در نقل و انتقال ارز وجود داشته، اما بهدلیل اینکه بازار ارز عراق، بازاری باز بوده است ما هیچ مشکلی در تراکنشهای مالی با عراق نداشتیم و در زمان حاضر هم نداریم.
وی ادامه داد: اخیراً هم فدرال رزرو با توجه به اینکه باید 250 تا 300 میلیون دلار بابت پول نفت عراق تخصیص میداد؛ سختگیریهایی را شروع کرده است. برای واردات هم در صورتی ارز تخصیص میدهد که گواهی مبدأ آن مشخص و همچنین مدارک حمل آن موجود باشد؛ چرا که بخشی از ارزها برای پولشویی استفاده و بخشی هم بهعنوان فساد خارج میشد و هیچ نظارتی بر بازار ارز عراق وجود نداشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264502
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹غوغای خشونت در آمریکا طی 5ماه 14600نفر با اسلحه کشته شدند
خشونتهای مسلحانه و قتل با سلاح گرم در آمریکا تبدیل به یک تراژدی هولناک و سراسری شده و حالا رقمی شگفتانگیز را به ثبت رسانده است. بالغ بر 14 هزار آمریکایی از خردسال تا کهنسال در آمریکا طعمه آزادی حمل سلاح در آمریکا شدهاند، آن هم فقط طی 5 ماه!
آمریکا سرزمین اسلحههای جور و واجور که از سنگین تا سبک آن بهراحتی در دسترس همه شهروندان قرار میگیرد. یک آمریکایی کافی است تا اراده کند و چند ساعت بعد با هر مدل سلاح، حتی از نوع سنگین و نیمهخودکار تهیه کند و به خیابانهای این کشور بیاید و خود را برای یک درگیری مسلحانه، درست همانند بازیهای کامپیوتری آماده کند. همین دسترسی آسان به اسلحه در آمریکا است که آمار تلفات ناشی از خشونت با سلاح گرم را نجومی و شگفتآور کرده است. این آمار و ارقام به طرز باورنکردنی در سالجاری میلادی که یک هفته بیشتر از 5 ماه از آن میگذرد، تصاعدی بوده است. نشان به آن نشان که، براساس آمار رسمی و براساس مرکز «آرشیو خشونتهای مسلحانه» از ابتدای سال 2023 میلادی تاکنون، ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر از جمله بیش از 600 کودک و نوجوان از بر اثر خشونت مسلحانه در آمریکا جان خود را از دست دادهاند. در ۱۹۹ تیراندازی کور در همین مدتزمان، تنها ۵۲۱ نوجوان و ۹۳ نفر کودک جان خود را از دست دادهاند. براساس آمار این مرکز، عامل اول مرگ بر اثر استفاده از سلاح گرم مربوط به خودکشی است و همچنان اکثریت مرگهای بر اثر سلاح گرم را تشکیل میدهد. تیراندازیهایی که در آنها ماموران پلیس نقش داشتهاند هم در این بین، به مرگ ۴۸۷ نفر منجر شده و ۵۱۵ نفر هم در تیراندازیهای غیرعمد جان خود را از دست دادهاند.جدیدترین حادثه تیراندازی در آمریکا روز گذشته در ایالت تگزاس و در یک مرکز خرید به ثبت رسید. بر اثر این حادثه خونین، هشت نفر جان خود را از دست دادند. همچنین، دستکم هفت نفر بین سنین پنج تا ۶۱ سال بر اثر جراحات به بیمارستان منتقل شدند. در همین ایالت، تیراندازی دیگری هم اواخر ماه گذشته رخ داد که در آن یک مرد مسلح پنج نفر از همسایگان خود از جمله یک پسر 9 ساله را به گلوله بست و کشت. گفتنی است، عدم تنقیح قوانین و ضابطه درخصوص حمل سلاح در آمریکا تبدیل به نگرانی در جامعه این کشور شده و هر روز سطح نگرانیها حتی افزایش مییابد. اگرچه سیاستمداران آمریکایی خود نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردهاند و بارها از ضرورت تصویب قانون در این حوزه گفتهاند اما در عمل هیچ اتفاق مثبتی نمیافتد. بسیاری تاکید دارند که لابی قوی فروشندگان اسلحه در این کشور و بازیگری آنها در حوزه سیاست موجب شده تا مصلحت مردم بر منافع دلالان ترجیح داده نشود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264418
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#نکته
...تا غول بیابان نفریبد به سرابت
#حسین_شریعتمداری
۱- فرض کنید در جبهه جنگ حضور دارید. طبیعی است که احتمال حمله دشمن در تمامی ساعات شبانهروز وجود دارد و شما برای دفع حمله احتمالی حریف در آمادهباش کامل به سر میبرید.
در همین حال و هوا و به ناگاه با حمله دشمن روبهرو میشوید. برای دفع حمله دشمن کمترین تردیدی به خود راه نمیدهید. اما، چه میزان از توان و استعداد نظامی خود را برای دفع حمله به کار میگیرید؟ یک فرمانده کارکشته ابتدا اهمیت منطقه مورد حمله و میزان توانی را که دشمن برای این حمله به کار گرفته است ارزیابی میکند و سپس، نیروی تحت امر و ادوات جنگی خود را متناسب با توانی که حریف به صحنه آورده است و درجه اهمیتی که منطقه مورد حمله از آن برخوردار است، به کار میگیرد. چرا؟ چون بعید نیست که حمله دشمن از نوع «طرح فریب» باشد. با این توضیح که به نقطه دیگری به عنوان منطقه اصلی چشم دوخته است و برای فریب طرف مقابل، بخشی از نیروهای خود را به منطقهای که برایش از اهمیت کمتری برخوردار است میفرستد تا نیروهای حریف را از منطقه اصلی دور کند و ضریب موفقیت خود را در حمله به نقطه اصلی افزایش دهد. طرحفریب
«Military deception» ترفند شناخته شدهای در فرهنگ جنگهای کلاسیک و جنگهای نامتقارن و حتی در جنگ نرم است.
۲- حالا فرض کنید که دشمن دست به عملیات فریب زده و شما در حال دفع حمله و تعقیب دشمن هستید. به این صحنه از دو دریچه نگاه کنید. از دریچه چشم خودیها، حمله را دفع کرده و در حال تعقیب دشمن هستید! اما از نگاه دشمن، این شما نیستید که دشمن را تعقیب میکنید! بلکه این دشمن است که شما را به دنبال خود میکشاند و از میدان اصلی نبرد دور میکند!
۳- اکنون وقت آن است که از یک سو، فقط نیم نگاهی به تیترهای درشت روزنامههای زنجیرهای، کانالهای خبری ضدانقلابیون فراری و شبکههای فارسیزبان دولتهای غربی، مصاحبههای برخی از مدعیان اصلاحات و اعتدال و... بیندازید و از سوی دیگر، جایگاه برجسته جمهوری اسلامی، اقتدار مثالزدنی و دستاوردهای پیدرپی نظام در اوج فشارهای بیسابقه دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنها و... را در نظر آورید. چه میبینید؟ به عنوان مثال در حالی که سفر رئیسجمهور ایران به سوریه، آتش به جان دشمنان غربی و عبری و عربی انداخته است، طیف مورد اشاره را میبینید
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264542
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹پیام سفر رئیسجمهور ایران به سوریه؛ منطقه دیگر تحت نفوذ آمریکا نیست
🔸وبگاه لبنانی التیار نوشت: سفر رئیسجمهور ایران به سوریه پیام روشنی برای آمریکا داشت، مبنی بر اینکه منطقه دیگر تحت نفوذ این کشور نیست.
وبگاه «التیار» لبنان در یادداشتی به سفر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به سوریه و بازگشت قریبالوقوع دمشق به اتحادیه عرب پرداخت و نوشت که حضور رئیسی در دمشق یک سفر پروتکلی صرف نبود.
به نوشته این وبگاه، سفر ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به سوریه در چند روز گذشته از نظر زمانی، نمادین و محتوایی مضامین مهمی را به همراه داشت، این سفر تنها یک سفر پروتکلی نبود، بلکه این پیام را در خود داشت که منطقه و روابط بینالملل در سایه تحولات و تغییرات رخ داده، وارد فضای جدیدی شده است.
التیار سپس به سه نکته مهم نهفته در این سفر پرداخت و نوشت:
اول اینکه از نظر زمانی، این سفر پس از توافق میان تهران و ریاض با میانجیگری پکن و همچنین احیای روابط دو جانبه دمشق و ریاض صورت گرفت. بنابراین این سفر موجب تحریک سعودیها نشد، به خصوص اینکه عربستان سعودی در صدر کشورهایی است که برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش میکنند.
دوم اینکه مهمترین نکته این سفر را میتوان از نظر نمادین توضیح داد. زیرا آغازی برای شکست انزوای بینالمللی سوریه که محور غربی سعی در تحمیل آن به دمشق داشت، بود. این اولین سفر یک رئیسجمهور کشور فعال در منطقه پس از آغاز جنگ جهانی علیه سوریه در اواسط مارس ۲۰۱۱ بود که پیش از سفر عمر البشیر رئیسجمهور سابق سودان در پایان سال ۲۰۱۸ انجام شد. سفر رئیسی به سوریه مهر پایانی به این انزوا بود و اینکه سوریه پس از شکست جنگ جهانی علیه خود، به سمت بازیابی روابط جهانی و نقش محوری خود در منطقه و جهان عرب حرکت کرده است.
بنابراین بیتردید حضور هیئت ریاستجمهوری ایران در دمشق و رایزنی درخصوص مسائل اقتصادی و عمرانی نشانه روشنی از پایان جنگ سوریه و پیروزی محور مقاومت بر محور غربی است. جمهوری اسلامی ایران و سوریه دو همپیمان خونی، پیروزمندانه دو رکن اصلی این محور هستند.
سوم اینکه از نظر محتوایی، در کنار رئیسجمهور ایران در سوریه علاوه بر شخصیتهای سیاسی و نظامی، شخصیتهای اقتصادی نیز حضور داشتند و بیتردید حضور آنها موجب تعمیق روابط اقتصادی دو جانبه ایران و سوریه خواهد شد و در مرحله بعد یعنی بازسازی سوریه خود را به خوبی نشان خواهد داد.
به نوشته این وبسایت، امضای توافقنامههای اقتصادی میان ایران و سوریه در این برهه، همچنین نشان از کاهش نقش نظامی در سوریه دارد، هرچند دو طرف بر توسعه همکاریهای نظامی در سطح استراتژیک تأکید کردند، اما موضوع مهم این است که سوریه وارد مرحله بازسازی شده و ایران نیز اعلام کرده است که قصد مشارکت فعال در این مرحله را دارد.
به گزارش فارس وبگاه تیار در ادامه نوشت: «با توجه به موارد فوق، به گفته یک مقام مطلع، هدف اصلی سفر تحکیم و تعمیق اتحاد راهبردی موجود بین دو کشور بود. همچنین پیام روشنی برای محور آمریکایی غربی در پی داشت مبنی بر اینکه منطقه در آستانه مرحله جدیدی از روابط دو جانبه بین کشورهای منطقه است، به ویژه پس از آشتی پکن میان تهران و ریاض و گفتوگوهای ترکیه و سوریه و با توجه خارج شدن روابط بینالملل از فضای تک قطبی و قدرتیابی روسیه و چین، منطقه دیگر تحت نفوذ مطلق آمریکا نیست»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264519
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دعواهای نفسانی
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹مدعیان اصلاحات پشت دلالها درآمدند
🔸مالیات بر عایدی سرمایه برخلاف آنچه رسانههای زنجیرهای در بوق و کرنا میکنند، به نفع بیش از 95 درصد مردم و به زیان دلالان است و در 190 کشور جهان در حال اجرا است.
در وضعیت تورمی، سرمایهگذاری در بازارهای غیرمولد همچون خریدوفروش املاک، ارز، طلا، خودرو و رمزارز، بازدهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری در تولید دارد و رغبت سرمایهگذاری در تولید را کاهش داده است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه که اخیرا در مجلس به تصویب نهایی رسیده و در انتظار تأیید شورای نگهبان است، ابزارهای انگیزشی برای سرمایهگذران ایجاد میکند که از بازارهای غیرمولد به سمت بازار مولد کوچ کنند.
طبق این قانون قرار است از کسانی که دلالی و سوداگریهای ویرانگر و در مقیاس وسیع در بازارهای ملک و زمین و مسکن و سکه و طلا و خودرو و ارز و... میکنند، مالیاتهای هنگفت اخذ شود و بدین ترتیب، ضمن مبارزه با این اخلالگران دانهدرشت، مجال فعالیتهای مشابه تدریجاً از بازار اقتصاد کشور جمع شود.
ابزاری برای کنترل تورم
به گفته مهدی طغیانی اقتصاددان و نماینده مجلس، امروزه با سوداگریهایی در بخشهای مختلف مانند ارز، ملک و خودرو مواجه هستیم که بخشی از تورم نیز ناشی از این موضوع است، به همین دلیل مجلس شورای اسلامی برای مقابله با آن، تدوین و تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه را در دستورکار خود قرار داد.
مهدی سرمست، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی هم با تأکید بر ضرورت کنترل تقاضاهای سوداگرانه در اقتصاد ایران، میگوید: برای رشد اقتصادی و کنترل تورم، علاوهبر رفع موانع تولید باید با پایههایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، از جذابیت بخش غیرمولد کاسته شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264572
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#یادداشت_میهمان
#دکتر_محمد_حسین_محترم
برخلاف مرسوم خلاصه مطلب را همین اول عرض میکنیم که نحوه خیز آمریکا برای مقابله با سیاست منطقهگرایی ایران نویددهنده شکستهای جدید این کشور در آینده است:
۱-مقامات یمن این روزها علیرغم گمانهزنیها و ادعای برخی رسانهها، از عدم تحقق مطالبات ملت یمن مبنی بر تمدید آتشبس و اجرای تعهدات براساس توافق دو طرف و تعلل و تاخیر در ادامه مذاکرات صلح بهدلیل سنگاندازیهای آمریکاییها و سازمان ملل در راه پایان دادن به جنگ سخن گفتند و هشدار دادند وضعیت
«نه صلح و نه جنگ» را نمیپذیرند. مهدی المشاط رئیسشورای عالی سیاسی یمن با اشاره به تلاشهای منافقانه و فریبکارانه آمریکا، از ریاض خواسته است در برابر فشارهای آمریکا تسلیم نشود. جریان تحولات برای پایان جنگ یمن نشان میدهد آمریکاییها و صهیونیستها بعداز چند ماه که در گیجی و شوک توافق و برقراری روابط ایران و عربستان به سر میبردند، اکنون ذره ذره در حال خروج از این گیجی و به دنبال توطئهها و سناریوهایی برای جلوگیری از تحقق پیامدها و دستاوردهای منطقهای و بینالمللی این توافق مهم در جهت جلوگیری از کاهش نفوذ و هژمونی خود در منطقه هستند.
۲- علی رغم اینکه عربستان در چندماه اخیر نشان داده که دیگر دوران گاو شیرده بودنش برای آمریکا تمام شده، اما با توجه به تأثیرگذاری عربستان بر جهان عرب و وابستگیهایی که ریاض هنوز به واشنگتن دارد، آمریکا برخلاف مواضع فریبکارانه رسانهای خود که از صلح صحبت میکند، با فشارها و تحمیل شرایطی به دنبال مانعتراشی در روند پایان جنگ یمن است تا عربستان را از برداشتن هرگونه گام جدی به سوی صلح ناتوان کند و همچنان وابسته به خود نگه دارد. در نتیجه یمن هرگز روی صلح به خود نبیند و روند برگشت سوریه به آغوش جهان عرب تحتالشعاع قرار گیرد، ریاض به آغوش جبهه مقاومت پناه نبرد و مشکلات در عراق و پروندههای لبنان و فلسطین حل نشود و صهیونیستها در برابر بحرانهای داخلی و خارجی نفسی تازه کنند و به این ترتیب ادامه حیات سیاسی و نفوذ خود در منطقه را حفظ و سیاست منطقهگرایی جمهوری اسلامی را با چالش روبه رو نماید. البته جمهوری اسلامی با رقم زدن سریع تحولات جدید در میدان و دیپلماسی به خوبی نشان داده که سیاست چندجانبهگرایی و همسایگی و آسیاگراییاش را از مرحله دستاندازها عبور داده و دیگر با هرگونه چالشی متوقف نخواهد شد و دست وپا زدنهای آمریکا در مقابل سیاستهای مدبرانه جبهه مقاومت برای اخراجش از منطقه...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264623
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹زباندرازی متهمانی که منابع کشور را حراج کرده بودند
🔸روزنامه شرق میگوید: جریزهفروشی سرنوشت محتوم اقتصادهای جریزهای شده است.
این روزنامه نوشت: «در روزهایی که ایرانیان بیش از هر چیز در انتظار چشماندازی صریح یا به قرینه از آینده اقتصادی و اجتماعی خود نشستهاند، شاید هولناکترین هشدار، سیر در مسیر یونانیشدن اقتصاد یعنی «جزیرهفروشی» برای پرداخت مستمری بازنشستگان در بحران روزافزون و پیچیده صندوقهای بازنشستگی است که خواب را از دیدگان هر ایرانی میرباید. ناشنیدن و نادیدن این هشدار و بستن دهان گوینده البته ذرهای از نگرانی آن نمیکاهد؛ بلکه دستکم دو پرسش ناگزیر را در پی دارد؛ یکی آنکه گیریم تعهدات صندوقهای بازنشستگی با جزیرهفروشی تأمین شود؛ اما ناترازی و کسریهای بزرگ و فزاینده در بودجه عمومی دولت برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان که سالانه از هزار و 300 هزار میلیارد تومان بالاتر رفته و تعهدات دولت به بانکها و پیمانکاران و نیروگاههای تولید برق و... و نیز ناترازی بزرگ بانکهای دولتی را با کدام فروش تأمین میکنید؟ و دوم اینکه واگذاری شتابزده داراییهای دولت در دو دهه گذشته که در سالهای اخیر به اوج خود رسیده و نیز فروش اموال و داراییهای دولت با نام «مولدسازی داراییها» چه مناسبتی با جزیرهفروشی دارد؟
جزیرهفروشی سرنوشت محتوم و ناگریز «اقتصادهای جزیرهایشده» و در حال کوچک شدن دنیای امروز است که یونان نه اولین آن بوده و نه آخرین آنها. جهانی شدن بهمثابه یکپارچگی، ادغام، پیوستگی و فشردگی ویژگی مهم دنیای امروز است که بیش و پیش از هر زمینهای در پیوستگی اقتصادی و توانایی کشورها برای توسعه مبادلات مالی و تجاری، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، جذب فناوری، جذب گردشگر، جذب سرمایه انسانی و بهویژه سرمایه خلاق و تنوعبخشی به ترکیب سبد کالاها و خدمات و شرکای تجاری شناخته میشود.
در دنیای جهانیشده و یکپارچه، جزیرهایشدن و در پیله خود ماندن گونهای از هنرمندی است. در دوران نرخهای رشد اقتصادی 6-10 درصدی و بالاتر از آن در بسیاری از کشورهای شرق و جنوب آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا که به معجزههای رشد شهرت یافتهاند، حدود 50 سال درجازدن با نرخ رشد اقتصادی حدود 1.5 درصدی (کمتر از نرخ متوسط رشد جمعیت) و رشد اقتصادی نزدیک به صفر در یک دهه معجزه وارونه اقتصاد ایران است. در نیمقرن اخیر تولید ناخالص داخلی جهان تقریبا 10 برابر و تجارت جهانی حدود چهار برابر شده است؛ اما سهم ایران از تولید ناخالص داخلی جهان به حدود یکسوم و سهم آن از تجارت جهانی به حدود یکچهارم کاهش یافته است.
در سالهایی که درآمد ترکیه از گردشگری به حدود 60 میلیارد دلار و امارات به حدود 30 میلیارد دلار نزدیک میشود، سهم ایران با برخورداری از ظرفیتهای کمنظیر تاریخی و فرهنگی به زحمت به سه میلیارد دلار میرسد.
بازگویی این ارقام و بازبینی جایگاه ایران از رتبهبندیهای اقتصادی و تجاری و مالی جهان بهروشنی مفهوم «جزیرهایشدن»، کوچک شدن و کماهمیت شدن و کمرنگ شدن تدریجی بازیگری ایران در اقتصاد منطقهای و جهانی را نشان میدهد».
شرق نویسنده این متن را «حجت(الله) میرزایی» معرفی کرده، بیآنکه به سوابق وی بپردازد. میرزایی که در اینجا ژست تحلیلگر و کارشناس منتقد گرفته، در گذشته در دوران وزارت علی ربیعی و محمد شریعتمداری در وزارت «تعاون، رفاه و کار»، معاون اقتصادی بوده است. او همچنین در دوره شهرداری محمدعلی نجفی در شهرداری تهران، معاونت برنامهریزی را برعهده داشته است.
به عبارت دیگر، هم روزنامه شرق و هم نویسنده آن، در حالی ژست اپوزیسیونی و انتقادی میگیرند که هرکدام به اعتبار دوران مسئولیت با فضاسازی برای مدیریت اشرافی غربگرا، باید پاسخگوی عملکرد و نتایج خود باشند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/264618/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر با ظرفیت ۱۲۰هزار تنی در چابهار
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولینبار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، قاسم عسکری نسب از پهلوگیری اولین کشتی پهنپیکر حامل بیش از ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی گندم برای اولین بار در سال جاری در بندر چابهار خبر داد و افزود: با مهیا شدن امکان پهلوگیری این نوع شناورها، ظرفیت استثنایی برای بندر چابهار ایجاد شده است که نوید رشد اقتصاد دریامحور را در سواحل مکران به همراه خواهد داشت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: امکان پهلوگیری شناورهای بالای ۱۰۰ هزار تنی حامل کالای فله خشک قابلیت مهمی است که بنادر محدودی در منطقه از این ظرفیت برخوردار هستند. امکان ورود به بندر، پهلودهی و تخلیه این نوع شناورها مستلزم برخورداری از عمق مناسب آب کانال ورودی و پای اسکله و همچنین برخورداری از تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری است که زیرساختهای بندری و تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری موجود در بندر شهید بهشتی چابهار امکان ورود این نوع شناورهای پهنپیکر را فراهم و تخلیه آنها را تسهیل کرده است.
عسکری، ایمنی عملیات بندری و دریایی و تسریع در تخلیه شناورهای حامل کالاهای اساسی را از اولویتهای این اداره کل جهت رضایتمندی ذینفعان و افزایش رقابتپذیری بندر چابهار برشمرد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper