گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 سرکوب، بازداشت و زندان وضعیت مشترک دانشجویان در اروپا و آمریکا
🔸نزدیک به ۳۰۰۰ دانشجو و استاد دانشگاه فقط در آمریکا بازداشت شدهاند و «آزادی بیان» و «حق اعتراض»، به اسرائیل که میرسد، دیگر وجود ندارد!
🔸نوع برخورد پلیس، برخی رسانهها، سناتورهای این کشور و مقامات دولت بایدن نیز با این اعتراضها، بهتر از پلیس این کشور نیست. از آنجایی که اینبار معترضان، اقشار تحصیلکرده و نخبه معتبرترین دانشگاههای دنیا هستند، آنها را نمیتوانند «اراذل و اوباش» بنامند، اما تا دلتان بخواهد، برچسبهای عجیب و غریب دیگر به آنها چسباندهاند.
🔸طبق تصاویر و گزارشهایی که طی یکی دو روز گذشته منتشر شده است، پلیس آلمان، هلند و آلمان نیز در حال سرکوب و دستگیری معترضان- چه در دانشگاهها و کلاسهای درس و چه در خیابانها و میادین اصلی شهر- هستند.
🔸دیروز تصاویر برافراشته شدن پرچم فلسطین در یکی از میدانهای مرکزی شهر لیون فرانسه در حمایت از مردم غزه منتشر شد. دانشگاههای فرانسه نیز طی هفتههای گذشته، برای ملت مظلوم غزه سنگتمام گذاشته بودند، طوری که خبر رسید، مراکز امنیتی و اطلاعاتی فرانسه، کنترل تحرکات دانشجویان دانشگاههای این کشور را به شکل بیسابقهای افزایش دادهاند.
🔸اوضاع در شهرهای اشغالی فلسطین نیز وخیم است و صهیونیستها در این سرزمین اشغالشده نیز، علیه دولتمردانشان شعار میدهند. آنها میگویند عامل تمام این بدبختیها، دولت نتانیاهو است و نگران کشتهشدن الباقی اسرای در دست حماس هستند.
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001CvU
@kayhan_online
🔰 اخراج آمریکا از نیجر و گسترش همکاریها با ایران و روسیه
🔸روزنامه فرانسوی لوموند ادعا کرد: دولت نیجر مخفیانه با تهران در مورد «فروش ۳۰۰ تن اورانیوم تصفیه شده به ارزش ۵۶میلیون دلار» توافق کرده اما آن را انکار میکنند. این اورانیوم در معادن یک شرکت فرانسوی تولید میشود.
🔸لوموند نوشت: ماجرای فروش مخفیانه اورانیوم تصفیهشده موسوم به «کیک زرد» نگرانیهایی در محافل واشنگتن و پاریس ایجاد کرده است. این خبر که از سوی رسانه آنلاین «اطلاعات آفریقا» فاش شده است میگوید که حکومت نظامی نیجر که از زمان کودتای ژوئیه ۲۰۲۳ در قدرت است، درگیر «مذاکرات محرمانه» با ایران «برای تحویل ۳۰۰ تن کیک زرد» (اورانیوم تصفیه شده) است.
🔸دولت نظامی نیجر این خبر را تکذیب میکند. اما اطلاعاتی که توسط چندین منبع رسمی غربی و نیجریهای به لوموند رسیده تأیید میکنند که حکومت نیجر همچنان قصد فروش آن را به ایران دارد.
🔸انجمن جهانی هستهای مستقر در بریتانیا در گزارشی میگوید که نیجر در سال ۲۰۲۲ با تولید حدود ۲۰۲۰ تن اورانیوم، هفتمین تولیدکننده بزرگ اورانیوم در جهان بوده است.
🔸دولت نیجر از ژوئیۀ ۲٠۲۳، تحت تحریم قرار دارد. در عین حال، از همین زمان به بعد، بهای اورانیوم در بازارهای جهانی ۴٠درصد افزایش داشته است. در این شرایط، طبیعی است که رژیم نیجر به دور زدن تحریمها بیندیشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001CwX
@Kayhan_online