گزارش خبری کیهان
🔰 نامزدها از برنامههای خود چه گفتند؟
🔸نامزدهای انتخابات در برنامههای تلویزیونی به تشریح برنامهها و دیدگاههای خود پرداختند که البته اولین نطق تلویزیونی مسعود پزشکیان با آشفتگی و عصبانیت افراطیون مدعی اصلاحات مواجه شد. این طیف کنشگری انتخاباتی را خارج از چارچوب نظام اسلامی و قانون اساسی میخواهد.
🔸سعید جلیلی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه «با مردم» از حماسه حضور مردم در تشییع تاریخی رئیسجمهور شهید و جمعی از شهدای خدمت قدردانی کرد و گفت: شما مردم، شهادت رئیسجمهور صادق و خدمتگزار را به حماسه تبدیل کردید و در ۴۵ سال گذشته بارها و بارها نشان دادید.
🔻جلیلی بیان داشت: برنامه تدوین شده باید بر پایه مطالعات عمیق و با استفاده از تجربههای علمی و عملی باشد و به درکی عمیق از ریشههای مسائل کشور رسیده باشد، همچنین این برنامه باید به راهکارهای حساب شدهای دست یافته باشد و سالها روندهای جهانی را با بینشی عمیق دنبال کرده باشد و از دستاوردهای مردم ایران آگاهی داشته باشد، با مطالعه شب امتحانی نمیشود در این بزنگاه تاریخی، تصمیم درست گرفت.
🔸حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز با اشاره به اهمیت و ابزار تحقق شادی برای زندگی، گفت: مفهوم شادی یک گرانیگاه در همه عرصهها است که در وهله نخست دل شاد میخواهد که خود، با زندگی خوب و آرام شکل میگیرد.
🔻حجتالاسلام پورمحمدی تاکید کرد: باید یک تفکر شادیزا آن هم شادی ماندگار و عمیق را تولید کنیم و دولت موظف است در این زمینه سرمایهگذاری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید بستر شادی را در جامعه ایجاد کرده و گسترش دهد، گفت: دولت باید با مقوله شادی هوشمندانه برخورد کند و در فضای حذف، طرد، تنگ نظرانه و اخم و غضب برخورد نکند.
🔸سید امیرحسین قاضی زادههاشمی دیگر نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلویزیونی «با مردم» با تسلیت مجدد شهادت آیتالله رئیسی گفت: باور نمیکردم کمتر از ۳ سال بگذرد و من مجددا برای انتخاب رئیسجمهور جدید در قاب تلویزیون با مردم صحبت کنم.
🔻وی افزود: ملت بزرگ ایران! رئیسجمهور شهید ما عملکرد مردمی داشت، کارهای بسیار خوبی شروع شده که برخی به نتیجه رسیده و در حال انجام است این سید عزیز دیروز برادر بزرگ انقلابی ما بود اما امروز من به عنوان الگو و اسوه سخت کوشی، صداقت و مردم داری در عرصه دولتمردی او را میشناسم و خود را مکلف به ادامه راه و مسیر شهید عزیز میدانم. اکنون خود را عهدهدار مسئولیت سنگین ادامه دادن مسیر شهید عزیز میدانم.
🔸مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نیز با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در پاسخ به این سؤال که چه برنامهای برای تحقق برنامههای بالادستی کشور از جمله برنامه هفتم توسعه دارد، گفت: من در روز ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری و در ۵ دقیقه زمانی که برای تبیین برنامههای خودم داشتم، تصریح کردم که ما قرار نیست برنامه جدیدی بنویسیم و سیاست جدیدی را در کشور اعلام کنیم.
🔻وی افزود: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری مشخص است و نهایتا کاری که دولت محترم در گذشته بر اساس کارشناسی انجام داده، تبدیل به قانون شده و طبیعتاً باید هر دولتی که روی کار میآید، برنامه توسعه را بر مبنای سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبر انقلاب اجرائی کند.
🔸خبر دیگر اینکه، محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: در نشست صمیمانه مجمع اجماع نیروهای انقلاب، آخرین وضعیت و سازوکار اجماع نیروهای انقلاب بررسی شد و نمایندگان گروهها و احزاب جبهه انقلاب نظراتشان را اعلام کردند. نیروهای انقلاب چارهای جز اجماع بر نامزد مقبول ندارند و مشارکت همه گروهها در «مانا» تا زمان اجماع و پس از آن ادامه مییابد.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001DPK
@Kayhan_online
🔰 شناسه انتخاباتی نامزدها اعلام شد
🔸 مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی- شناسه نامزد ۲۲
🔸 مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۳۳
🔸 سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد ۴۴
🔸 علیرضا زاکانی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۵۵
🔸 سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی- فرزند سید حسن - شناسه نامزد ۶۶
🔸 محمدباقر قالیباف- فرزند حسین- شناسه نامزد ۷۷
@kayhan_online
🔰 بلومبرگ: آمریکا با دقت انتخابات ایران را دنبال میکند
🔸یک خبرگزاری آمریکایی تاکید کرد که انتخابات ایران در بحبوحه شرایط بحرانی خاورمیانه برای واشنگتن مهم است و آمریکا با دقت، انتخابات ایران را زیر نظر گرفته است.
🔻بلومبرگ نوشت: انتخابات در ایران قرار است ۲۸ ژوئن برگزار شود و پیشبینیهای عمومی بر این اساس است که یک نامزد تندرو یا محافظهکار برنده این انتخابات شود. این در حالی است که همزمان با جنگ غزه و بحران در خاورمیانه، دولت ایالات متحده آمریکا با دقت فرآیند انتخابات را در ایران دنبال میکند.
🔸 آمریکا، در شرایطی که خصومتها با تهران به دلیل جنگ اسرائیل و حماس در غزه و همچنین پرونده برنامه هستهای ایران تشدید شده، با دقت نتایج این انتخابات را دنبال میکند. نامزدها تا ۲۷ ژوئن فرصت دارند که کارزار تبلیغاتی خود را پیگیری کنند و انتظار میرود که در ۵ برنامه زنده تلویزیون ملی با یکدیگر مناظره کنند. قاضیزاده هاشمی در انتخابات سال ۲۰۲۱ شرکت کرده بود و نفر چهارم شد، درحالیکه در آن انتخابات زاکانی و جلیلی به نفع سید ابراهیم رئیسی از رقابتها کنار کشیدند.
🔸میانهروها و اصلاحطلبها شانس بسیار کمی در انتخاباتهای ایران داشتند و لیست نهائی نامزدها نشان میدهد که تا چه اندازه از نفوذ و اثرگذاری آنها در قدرت کاسته شده است. پزشکیان که در حال حاضر پنجمین دوره نمایندگی خود را در مجلس پشت سر میگذارد، تنها نامزد اصلاحطلبان است. پزشکیان به دلیل مواضع انتقادی صریح و شفافش در مورد کانون تندرو قدرت، به خصوص پس از آنکه این نیروها در دوران ریاستجمهوری رئیسی قدرتمندتر شدند، شناخته شده است.
🔸ایران بهعنوان اصلیترین حامی حماس و حزبالله لبنان، پیش از این وارد نبرد شده است و در ماه آوریل برای نخستین بار حمله مستقیم نظامی به اسرائیل انجام داد. هم حماس و هم شاخه نظامی حزبالله از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروههای تروریستی تلقی شدهاند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ6
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناس هواشناسی:
🎥 امروز در شمال غرب و خراسان رضوی بارش باران همراه با رعدوبرق پیشبینی شده است
@Kayhan_online
🔰 کاسبی با رنج مردم
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸۲۲ خرداد ۱۳۸۸ یک روز بهیادماندنی در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران بود. روزی که با حضور حدود ۸۵ درصدی واجدان شرایط در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، حد نصاب جدیدی در میزان مشارکت انتخاباتی به ثبت رسید. این رخداد شیرین اما با آشوبآفرینی برخی بازندگان، در کام ملت ایران تلخ شد. آشوبی که از مدتها پیش توسط دولت آمریکا برای آن زمینهسازی شده بود و ناظران سیاسی داخلی نیز نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند.
🔸پروژهای که دولت «جورج بوش» پایهریزی کرده بود پس از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ با قدرت توسط «باراک اوباما» دنبال شد. تنها یک هفته از انتخابات ایران گذشته بود که اوباما در گفتوگو با تلویزیون CBS پشتیبانی آمریکا از آشوبگران را اعلام کرد و گفت در کنار آنها ایستاده است.
🔸اما ایالات متحده پیش از سرمایهگذاری بر روی پروژه انقلاب مخملی در ایران؛ پروژهای دیگر نیز داشت که سرعت پیشرفت آن برای مقامات واشنگتن چندان راضیکننده نبود. ۲۲ می۲۰۰۷ «ایبیسی نیوز» از دستور «جورج بوش» رئیسجمهور وقت آمریکا برای اجرای یک «عملیات مخفیانه» در ایران خبر داد و نوشت:
🔻«این طرح شامل تخریب اقتصاد ایران با دستکاری نرخ ارز و معاملات مالی بینالمللی است.»
🔸«بروس ریدل» افسر بازنشسته CIA در امور ایران و منطقه غرب آسیا در این زمینه به «ایبیسی نیوز» گفته بود:
🔻«فشار اقتصادی بر ایران میتواند مؤثرترین ابزار در دست CIA باشد. به خصوص پیگیری حسابهای مورد استفاده برای تأمین بودجه برنامه هستهای و معاملات سپاه پاسداران.» آشوبهای تابستان ۱۳۸۸ و عوامل آن سرعت مناسب را برای این پروژه بایگانی شده فراهم کردند. «جان بولتون» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، همان زمان گفت: «این ناآرامیهای ایران در سال ۸۸ بود که گزینه تحریم ایران را که بیش از دو سال از دستور کار خارج شده بود، مجددا به روی میز برگرداند.»
🔸 23 مهر 1388 تقریبا چهار ماه از انتخابات ریاستجمهوری ایران گذشته بود و هنوز برخی شهرها درگیر آشوبهای خیابانی بود که «جان هانا» مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا و عضو ارشد «مؤسسه واشنگتن» از ملاقات خود با برخی چهرههای نزدیک به رهبران آشوب خبر داد و در روزنامه لسآنجلستایمز نوشت:
🔻«پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان ایرانی در اروپا- که در میان آنها بعضی شخصیتهای نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم این بود. تحریم باید در دوزهای قوی اعمال شود؛ آنها گفتند یک دوز ضعیف و یا رویکرد تدریجی [در تحریم] فقط به رژیم این امکان را میدهد که خود را [متناسب با آن] تنظیم کند؛ برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک عمل کند و نه به صورت واکسن.»
🔸مدتی بعد دولت آمریکا به ریاست «باراک اوباما» تصمیم گرفت تا از طریق کانال ارتباطیای که سناتور «چاک شامر» با برخی سران آشوب در تهران داشت؛ پیامی را به آنها مخابره کند. از شامر خواسته شده بود تا از رهبران فتنه سبز بپرسد:
🔻«سبزها بدانند که این سؤالات از سوی وزیر خارجه آمریکا مطرح میشود: چه کاری باید انجام دهیم؟ چهکاری نباید انجام دهیم؟»
🔸پاسخ به این سؤال تقریبا مشابه با همان چیزی که بود که «جان هانا» در ارتباط با چهرههای نزدیک به سران آشوب طی گردهمایی فعالان ایرانی در اروپا دریافت کرده بود. آشوبگران 9 آذر 1388 (30 نوامبر 2009) با رعایت احتیاط کامل و بدون نام و امضا در یادداشتی 8 صفحهای پاسخ سؤالات وزارت خارجه آمریکا را دادند و آن را به دست سناتور شامر رساندند؛ آنها نیز تلویحا خواستار اعمال فشار و تحریم ایران شده بودند.
🔸در واقع سیاستی که واشنگتن پس از تابستان 1388 با عنوان «تحریمهای فلجکننده» در پیش گرفت، ایده آشوبگران ایرانی بود که توسط دولت آمریکا به اجرا درمیآمد.
🔸دو سال بعد وقتی ایران طعم خیانت مدعیان اصلاحات را در تحریمهای فلجکننده آمریکا میچشید؛ آنها پشت سر آقای حسن روحانی به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ صف کشیدند و او را با وعده «لغو تحریمها» به قدرت رساندند. از این منظر بزرگترین «کاسب تحریم» مدعیان اصلاحات بودند.
🔸این روزها و در کوران رقابتهای انتخاباتی اگر این جریان سیاسی باز هم از «تحریمها» و دلسوزیاش برای «لغو تحریمها» گفت؛ یقین داشته باشید باز هم پای یک کاسبی دیگر در میان است. آنها نشان دادند حتی به قیمت افزایش رنج مردم به دنبال کسب کرسی قدرت هستند؛ با حضور «بانیان تحریم» هیچ تحریمی «لغو» نخواهد شد همانطور که در دولت آقای روحانی ۸۰۲ تحریم ضدایرانی تبدیل به بیش از ۱۵۰۰ تحریم شد.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001DQC
@Kayhan_online
یحیی سنوار وضعیت غزه را به حادثه کربلا تشبیه کرد
🔰 اینجا غزه، کربلایی دیگر است
🔸خبرگزاریها دیروز به نقل از «وال استریت ژورنال» نوشتند، «یحیی سنوار»، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، در نامههای خود، شرایط حاکم بر غزه را با حادثه کربلا مقایسه و تاکید کرده برای شهادت آماده است. او این را هم نوشته است که
🔻«باید در همان مسیری که شروع کردهایم پیش برویم. یا بگذار کربلای جدیدی باشد.»
🔸فضای حاکم بر غزه و حوادثی که بر این باریکه در این ۹ ماه رفته، حقیقتا بیشباهت با حوادث کربلا و عاشورا نیست. حالا روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشته، به نامههایی از یحیی سنوار دست یافته است که نشان میدهد، او نیز حوادث حاکم بر غزه را به حوادث کربلا و عاشورا تشبیه کرده است.
🔸به نوشته این روزنامه آمریکایی السنوار در عین حال در نامههایش از آمادگیاش برای شهادت در میدان نبرد مینویسد و در نامه جدید خود نبرد کنونی در غزه را به نبرد امام حسین(ع) در کربلای معلی در سال ۶۱ هجری و شهادت ایشان تشبیه میکند...
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DPA
@Kayhan_online