گزارش خبری کیهان
🔰 نامزدها از برنامههای خود چه گفتند؟
🔸نامزدهای انتخابات در برنامههای تلویزیونی به تشریح برنامهها و دیدگاههای خود پرداختند که البته اولین نطق تلویزیونی مسعود پزشکیان با آشفتگی و عصبانیت افراطیون مدعی اصلاحات مواجه شد. این طیف کنشگری انتخاباتی را خارج از چارچوب نظام اسلامی و قانون اساسی میخواهد.
🔸سعید جلیلی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه «با مردم» از حماسه حضور مردم در تشییع تاریخی رئیسجمهور شهید و جمعی از شهدای خدمت قدردانی کرد و گفت: شما مردم، شهادت رئیسجمهور صادق و خدمتگزار را به حماسه تبدیل کردید و در ۴۵ سال گذشته بارها و بارها نشان دادید.
🔻جلیلی بیان داشت: برنامه تدوین شده باید بر پایه مطالعات عمیق و با استفاده از تجربههای علمی و عملی باشد و به درکی عمیق از ریشههای مسائل کشور رسیده باشد، همچنین این برنامه باید به راهکارهای حساب شدهای دست یافته باشد و سالها روندهای جهانی را با بینشی عمیق دنبال کرده باشد و از دستاوردهای مردم ایران آگاهی داشته باشد، با مطالعه شب امتحانی نمیشود در این بزنگاه تاریخی، تصمیم درست گرفت.
🔸حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز با اشاره به اهمیت و ابزار تحقق شادی برای زندگی، گفت: مفهوم شادی یک گرانیگاه در همه عرصهها است که در وهله نخست دل شاد میخواهد که خود، با زندگی خوب و آرام شکل میگیرد.
🔻حجتالاسلام پورمحمدی تاکید کرد: باید یک تفکر شادیزا آن هم شادی ماندگار و عمیق را تولید کنیم و دولت موظف است در این زمینه سرمایهگذاری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید بستر شادی را در جامعه ایجاد کرده و گسترش دهد، گفت: دولت باید با مقوله شادی هوشمندانه برخورد کند و در فضای حذف، طرد، تنگ نظرانه و اخم و غضب برخورد نکند.
🔸سید امیرحسین قاضی زادههاشمی دیگر نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلویزیونی «با مردم» با تسلیت مجدد شهادت آیتالله رئیسی گفت: باور نمیکردم کمتر از ۳ سال بگذرد و من مجددا برای انتخاب رئیسجمهور جدید در قاب تلویزیون با مردم صحبت کنم.
🔻وی افزود: ملت بزرگ ایران! رئیسجمهور شهید ما عملکرد مردمی داشت، کارهای بسیار خوبی شروع شده که برخی به نتیجه رسیده و در حال انجام است این سید عزیز دیروز برادر بزرگ انقلابی ما بود اما امروز من به عنوان الگو و اسوه سخت کوشی، صداقت و مردم داری در عرصه دولتمردی او را میشناسم و خود را مکلف به ادامه راه و مسیر شهید عزیز میدانم. اکنون خود را عهدهدار مسئولیت سنگین ادامه دادن مسیر شهید عزیز میدانم.
🔸مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نیز با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در پاسخ به این سؤال که چه برنامهای برای تحقق برنامههای بالادستی کشور از جمله برنامه هفتم توسعه دارد، گفت: من در روز ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری و در ۵ دقیقه زمانی که برای تبیین برنامههای خودم داشتم، تصریح کردم که ما قرار نیست برنامه جدیدی بنویسیم و سیاست جدیدی را در کشور اعلام کنیم.
🔻وی افزود: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری مشخص است و نهایتا کاری که دولت محترم در گذشته بر اساس کارشناسی انجام داده، تبدیل به قانون شده و طبیعتاً باید هر دولتی که روی کار میآید، برنامه توسعه را بر مبنای سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبر انقلاب اجرائی کند.
🔸خبر دیگر اینکه، محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: در نشست صمیمانه مجمع اجماع نیروهای انقلاب، آخرین وضعیت و سازوکار اجماع نیروهای انقلاب بررسی شد و نمایندگان گروهها و احزاب جبهه انقلاب نظراتشان را اعلام کردند. نیروهای انقلاب چارهای جز اجماع بر نامزد مقبول ندارند و مشارکت همه گروهها در «مانا» تا زمان اجماع و پس از آن ادامه مییابد.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001DPK
@Kayhan_online
🔰 شناسه انتخاباتی نامزدها اعلام شد
🔸 مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی- شناسه نامزد ۲۲
🔸 مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۳۳
🔸 سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد ۴۴
🔸 علیرضا زاکانی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۵۵
🔸 سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی- فرزند سید حسن - شناسه نامزد ۶۶
🔸 محمدباقر قالیباف- فرزند حسین- شناسه نامزد ۷۷
@kayhan_online
🔰 بلومبرگ: آمریکا با دقت انتخابات ایران را دنبال میکند
🔸یک خبرگزاری آمریکایی تاکید کرد که انتخابات ایران در بحبوحه شرایط بحرانی خاورمیانه برای واشنگتن مهم است و آمریکا با دقت، انتخابات ایران را زیر نظر گرفته است.
🔻بلومبرگ نوشت: انتخابات در ایران قرار است ۲۸ ژوئن برگزار شود و پیشبینیهای عمومی بر این اساس است که یک نامزد تندرو یا محافظهکار برنده این انتخابات شود. این در حالی است که همزمان با جنگ غزه و بحران در خاورمیانه، دولت ایالات متحده آمریکا با دقت فرآیند انتخابات را در ایران دنبال میکند.
🔸 آمریکا، در شرایطی که خصومتها با تهران به دلیل جنگ اسرائیل و حماس در غزه و همچنین پرونده برنامه هستهای ایران تشدید شده، با دقت نتایج این انتخابات را دنبال میکند. نامزدها تا ۲۷ ژوئن فرصت دارند که کارزار تبلیغاتی خود را پیگیری کنند و انتظار میرود که در ۵ برنامه زنده تلویزیون ملی با یکدیگر مناظره کنند. قاضیزاده هاشمی در انتخابات سال ۲۰۲۱ شرکت کرده بود و نفر چهارم شد، درحالیکه در آن انتخابات زاکانی و جلیلی به نفع سید ابراهیم رئیسی از رقابتها کنار کشیدند.
🔸میانهروها و اصلاحطلبها شانس بسیار کمی در انتخاباتهای ایران داشتند و لیست نهائی نامزدها نشان میدهد که تا چه اندازه از نفوذ و اثرگذاری آنها در قدرت کاسته شده است. پزشکیان که در حال حاضر پنجمین دوره نمایندگی خود را در مجلس پشت سر میگذارد، تنها نامزد اصلاحطلبان است. پزشکیان به دلیل مواضع انتقادی صریح و شفافش در مورد کانون تندرو قدرت، به خصوص پس از آنکه این نیروها در دوران ریاستجمهوری رئیسی قدرتمندتر شدند، شناخته شده است.
🔸ایران بهعنوان اصلیترین حامی حماس و حزبالله لبنان، پیش از این وارد نبرد شده است و در ماه آوریل برای نخستین بار حمله مستقیم نظامی به اسرائیل انجام داد. هم حماس و هم شاخه نظامی حزبالله از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروههای تروریستی تلقی شدهاند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ6
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناس هواشناسی:
🎥 امروز در شمال غرب و خراسان رضوی بارش باران همراه با رعدوبرق پیشبینی شده است
@Kayhan_online
🔰 کاسبی با رنج مردم
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸۲۲ خرداد ۱۳۸۸ یک روز بهیادماندنی در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران بود. روزی که با حضور حدود ۸۵ درصدی واجدان شرایط در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، حد نصاب جدیدی در میزان مشارکت انتخاباتی به ثبت رسید. این رخداد شیرین اما با آشوبآفرینی برخی بازندگان، در کام ملت ایران تلخ شد. آشوبی که از مدتها پیش توسط دولت آمریکا برای آن زمینهسازی شده بود و ناظران سیاسی داخلی نیز نسبت به وقوع آن هشدار داده بودند.
🔸پروژهای که دولت «جورج بوش» پایهریزی کرده بود پس از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ با قدرت توسط «باراک اوباما» دنبال شد. تنها یک هفته از انتخابات ایران گذشته بود که اوباما در گفتوگو با تلویزیون CBS پشتیبانی آمریکا از آشوبگران را اعلام کرد و گفت در کنار آنها ایستاده است.
🔸اما ایالات متحده پیش از سرمایهگذاری بر روی پروژه انقلاب مخملی در ایران؛ پروژهای دیگر نیز داشت که سرعت پیشرفت آن برای مقامات واشنگتن چندان راضیکننده نبود. ۲۲ می۲۰۰۷ «ایبیسی نیوز» از دستور «جورج بوش» رئیسجمهور وقت آمریکا برای اجرای یک «عملیات مخفیانه» در ایران خبر داد و نوشت:
🔻«این طرح شامل تخریب اقتصاد ایران با دستکاری نرخ ارز و معاملات مالی بینالمللی است.»
🔸«بروس ریدل» افسر بازنشسته CIA در امور ایران و منطقه غرب آسیا در این زمینه به «ایبیسی نیوز» گفته بود:
🔻«فشار اقتصادی بر ایران میتواند مؤثرترین ابزار در دست CIA باشد. به خصوص پیگیری حسابهای مورد استفاده برای تأمین بودجه برنامه هستهای و معاملات سپاه پاسداران.» آشوبهای تابستان ۱۳۸۸ و عوامل آن سرعت مناسب را برای این پروژه بایگانی شده فراهم کردند. «جان بولتون» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، همان زمان گفت: «این ناآرامیهای ایران در سال ۸۸ بود که گزینه تحریم ایران را که بیش از دو سال از دستور کار خارج شده بود، مجددا به روی میز برگرداند.»
🔸 23 مهر 1388 تقریبا چهار ماه از انتخابات ریاستجمهوری ایران گذشته بود و هنوز برخی شهرها درگیر آشوبهای خیابانی بود که «جان هانا» مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا و عضو ارشد «مؤسسه واشنگتن» از ملاقات خود با برخی چهرههای نزدیک به رهبران آشوب خبر داد و در روزنامه لسآنجلستایمز نوشت:
🔻«پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان ایرانی در اروپا- که در میان آنها بعضی شخصیتهای نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم این بود. تحریم باید در دوزهای قوی اعمال شود؛ آنها گفتند یک دوز ضعیف و یا رویکرد تدریجی [در تحریم] فقط به رژیم این امکان را میدهد که خود را [متناسب با آن] تنظیم کند؛ برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک عمل کند و نه به صورت واکسن.»
🔸مدتی بعد دولت آمریکا به ریاست «باراک اوباما» تصمیم گرفت تا از طریق کانال ارتباطیای که سناتور «چاک شامر» با برخی سران آشوب در تهران داشت؛ پیامی را به آنها مخابره کند. از شامر خواسته شده بود تا از رهبران فتنه سبز بپرسد:
🔻«سبزها بدانند که این سؤالات از سوی وزیر خارجه آمریکا مطرح میشود: چه کاری باید انجام دهیم؟ چهکاری نباید انجام دهیم؟»
🔸پاسخ به این سؤال تقریبا مشابه با همان چیزی که بود که «جان هانا» در ارتباط با چهرههای نزدیک به سران آشوب طی گردهمایی فعالان ایرانی در اروپا دریافت کرده بود. آشوبگران 9 آذر 1388 (30 نوامبر 2009) با رعایت احتیاط کامل و بدون نام و امضا در یادداشتی 8 صفحهای پاسخ سؤالات وزارت خارجه آمریکا را دادند و آن را به دست سناتور شامر رساندند؛ آنها نیز تلویحا خواستار اعمال فشار و تحریم ایران شده بودند.
🔸در واقع سیاستی که واشنگتن پس از تابستان 1388 با عنوان «تحریمهای فلجکننده» در پیش گرفت، ایده آشوبگران ایرانی بود که توسط دولت آمریکا به اجرا درمیآمد.
🔸دو سال بعد وقتی ایران طعم خیانت مدعیان اصلاحات را در تحریمهای فلجکننده آمریکا میچشید؛ آنها پشت سر آقای حسن روحانی به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ صف کشیدند و او را با وعده «لغو تحریمها» به قدرت رساندند. از این منظر بزرگترین «کاسب تحریم» مدعیان اصلاحات بودند.
🔸این روزها و در کوران رقابتهای انتخاباتی اگر این جریان سیاسی باز هم از «تحریمها» و دلسوزیاش برای «لغو تحریمها» گفت؛ یقین داشته باشید باز هم پای یک کاسبی دیگر در میان است. آنها نشان دادند حتی به قیمت افزایش رنج مردم به دنبال کسب کرسی قدرت هستند؛ با حضور «بانیان تحریم» هیچ تحریمی «لغو» نخواهد شد همانطور که در دولت آقای روحانی ۸۰۲ تحریم ضدایرانی تبدیل به بیش از ۱۵۰۰ تحریم شد.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001DQC
@Kayhan_online
یحیی سنوار وضعیت غزه را به حادثه کربلا تشبیه کرد
🔰 اینجا غزه، کربلایی دیگر است
🔸خبرگزاریها دیروز به نقل از «وال استریت ژورنال» نوشتند، «یحیی سنوار»، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، در نامههای خود، شرایط حاکم بر غزه را با حادثه کربلا مقایسه و تاکید کرده برای شهادت آماده است. او این را هم نوشته است که
🔻«باید در همان مسیری که شروع کردهایم پیش برویم. یا بگذار کربلای جدیدی باشد.»
🔸فضای حاکم بر غزه و حوادثی که بر این باریکه در این ۹ ماه رفته، حقیقتا بیشباهت با حوادث کربلا و عاشورا نیست. حالا روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشته، به نامههایی از یحیی سنوار دست یافته است که نشان میدهد، او نیز حوادث حاکم بر غزه را به حوادث کربلا و عاشورا تشبیه کرده است.
🔸به نوشته این روزنامه آمریکایی السنوار در عین حال در نامههایش از آمادگیاش برای شهادت در میدان نبرد مینویسد و در نامه جدید خود نبرد کنونی در غزه را به نبرد امام حسین(ع) در کربلای معلی در سال ۶۱ هجری و شهادت ایشان تشبیه میکند...
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001DPA
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان 🔸شبکه المنار خبر داد توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی حومه دهستان های
🔰حزب الله لبنان شهادت یک فرمانده و سه رزمنده خود را در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان تأیید کرد
🔸مقاومت اسلامی لبنان بامداد امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که در حمله هوایی اسرائیل به منطقه «جویا» در جنوب لبنان، یک فرمانده میدانی و سه رزمنده حزبالله به شهادت رسیدهاند.
🔸طبق این اطلاعیه، «طالب سامی عبدالله» ملقب به «حاج ابوطالب» از فرماندهان میدانی حزبالله، «محمد حسین صبرا» ملقب به «باقر»، «علی سلیم صوفان» ملقب به «کمیل» و «حسین محمد حمید» ملقب به «ساجد» جزو شهدا هستند.
@kayhan_online
🔰 پرونده هستهای برخلاف سال ۹۲ نمیتواند تاثیرگذار اصلی در انتخابات باشد
🔸یک رسانه وابسته به اپوزیسیون اذعان کرد رأیدهندگان ایرانی برخلاف سال ۱۳۹۲ نسبت به پرونده هستهای بیاعتنا هستند.
🔸وبسایت رادیو فردا در تحلیلی نوشت: یازده سال پیش، در خردادماه ۱۳۹۲، وقتی حسن روحانی در رقابتهای تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری از جیب خود کلیدی بیرون آورد و وعدۀ باز شدن قفل تحریمهای هستهای را مطرح کرد، نقطۀ عطفی در باب اهمیت فعالیتهای هستهای پدید آمد؛ ترازی تازه برای ارزیابی وعدهها و شعارهای انتخاباتی و عملکرد رؤسای جمهور در ایران.
🔻روحانی با عنایت به همان وعدهها برای رفع تحریمها و توافق با قدرتهای جهانی موفق شد بر رقبای خود که رویکرد مشخص و راهگشایی در قبال گفتوگوهای هستهای و تحریمهای شورای امنیت نداشتند، پیروز شود.
🔻او در شرایطی موفق شد از گفتمان «حل مسئله هستهای» برای پیروزی خود در انتخابات آن سال بهره ببرد که شورای امنیت سازمان ملل در مدت هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، شش قطعنامه علیه تهران تصویب کرده و با این حال، رئیسجمهور وقت آن قطعنامهها را «کاغذپاره» خوانده بود.
🔻حالا گروهی از تندروهای وابسته به حلقههای مرکزی قدرت، نگران تکرار تجربۀ سال ۹۲ هستند.
🔻بهنظر میرسد پس از ۱۸ ماه، کشورهای غربی و بهویژه اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که رویکرد پیشین در قبال ایران پاسخگو نیست و مقامهای جمهوری اسلامی قصد ندارند گامی مثبت در جهت تنشزدایی و اعتمادسازی بر سر برنامۀ هستهای خود بردارند.
🔸حتی کسانی که در جریان رقابتهای انتخاباتی از لزوم احیای برجام و مذاکرات هستهای و رفع تحریمها سخن بگویند، نمیتوانند چشم خود را بر عمر کوتاه دستاوردهای دیپلماسی دولت حسن روحانی در این عرصه ببندند. با وجود شوق و امیدی که بعد از حصول آن توافق در ایران ایجاد شد، همۀ آرزوهای آن دوران خیلی زود بر باد رفت و حالا دیگر از برجام، چیزی جز یک نام باقی نمانده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ5
@kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بسته ۲۰ گیگابایتی هدیه برای استفاده از پیامرسانهای داخلی
وزیر ارتباطات:
🔸بسته ۲۰ گیگابایتی ترافیک شبکههای اجتماعی داخلی را برای همه مردم در نظر گرفتهایم که با کد دستوری که پیامک خواهد شد قابل فعالسازی است.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امضای تفاهمنامه همکاری قضایی بین ایران و قطر
@Kayhan_online
🔴 رسانههای رژیم صهیونیستی از ضربه مستقیم حزب الله به شرکت تسلیحاتی «رافائل» این رژیم خبر دادند
🔸این رسانه ها همچنین از قطع جریان برق در بسیاری از مناطق شهر «صفد» در جریان حملات موشکی امروز حزب الله خبر دادند.
@Kayhan_online
پاسخ به سؤالات و شبهات فلسطین و مقاومت- ۴
🔰 اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیسم
سرزمين فلسطين چگونه توسط صهیونیستها اشغال گرديد؟
🔻صهيونيسم، مولود دوران تحول و انتقال سرمايهداري غرب به مرحله امپرياليسم نيز به شمار ميرود. در اين دوره، همه قدرتهاي بزرگ براي تأمين منافع استعماري، فعالانه در پي يافتن جاي پايي محكم، در غرب آسیا شدند.
🔻براي دستيابي به اين هدف، نخستين بار ناپلئون بناپارت (امپراتور فرانسه)، به جلب همكاري يهوديان عليه امپراتوري عثماني دست زد كه البتّه در اين كار توفيقي به دست نياورد. سپس، بيسمارك (صدراعظم سابق آلمان) براي پاسداري از خط راه آهني كه قرار بود از آلمان به بغداد كشيده شود، به جذب و به كارگيري يهوديان پرداخت.
🔻اما سرانجام، انگليس با ترغيب يهوديان اروپاي شرقي، روسيه و غرب، براي مهاجرت به فلسطين به تشكيل يك دولت يهودي كه حافظ منافع آن كشور باشد، دست يافت.
🔸خاندان سرمایهدار رُوچیلْد که از مهمترین یهودیانی بودند که صهیونیسم را پذیرفتند، نقش بسزایی در اشغال فلسطین و تأسیس اسرائیل داشتند.3 هدف مهم صهیونیسم، گردآوردن یهودیان جهان در یک منطقه (فلسطین) برای تشکیل دولت یهودی و تأسیس کشور بزرگ یهود بود.
🔸در اوایل قرن بیستم صهیونیستها با استفاده از سلطه انگلستان بر فلسطین، راهحلّ تشکیل یک کشور یهودی را مطرح کردند. کوشش صهیونیستها نتیجه بخشید و توانستند نظر «لرد بالفور» وزیر خارجه انگلیس را جلب کنند. سرانجام در نوامبر ۱۹۱۷ اعلامیه بالفور در مورد تصویب طرح تاسیس «کانون ملّی یهود» در سرزمین فلسطین، در کابینه انگلستان منتشر شد8 و آمریکا نیز از این طرح حمایت کرد. سرانجام درآوریل ۱۹۲۰ متّفقین و جامعه ملل، قیمومت فلسطین را رسماً به انگلستان واگذار کردند.
🔸پس از اعلام موجودیت رژیم اشغالگر قدس توسط بن گوریون، اوّلین جنگی که این رژیم علیه فلسطین و کشورهای عربی منطقه به راه انداخت به جنگ ۱۹۴۸ معروف است. در طی این جنگ صهیونیستها ۷۸ درصد خاک فلسطین را تحت اشغال خود درآوردند و نخستین مرحله آوارگی بزرگ فلسطینیان به وقوع پیوست. در مه سال ۱۹۴۹ اسرائیل به عضویت سازمان ملل درآمد.
#پاورقی
https://kayhan.ir/001DP3
@Kayhan_online
🔰 پایان خاموشیها با اقدامات جهادی دولت سیزدهم
🔸در دولت هفتم و هشتم ۶۰ درصد و نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت یازدهم و دوازدهم فقط ۲۳ درصد رشد تولید برق داشتیم و دولت سیزدهم با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق دولت را تحویل گرفت اما توانست بساط خاموشیها را جمع کند.
🔸مردم به دلیل ناترازی برق و عدم افزایش ظرفیت تولید در دولت گذشته، خاموشیهای طولانیمدت و بدون برنامه را تجربه میکردند اما با آغاز به کار دولت سیزدهم و تلاش برای تامین برق پایدار، از بروز خاموشیها جلوگیری شد و در سه سال گذشته در تابستان قطعی برق نداشتیم.
🔸ناترازی حاصل عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی در دو دولت قبل شکل گرفته بود که از سال ۱۳۹۶ آغاز و در سال ۱۴۰۰ این ناترازیها تبدیل به قطعی برق به ویژه در بخش خانگی شد؛ به طوری که در تابستان ۱۴۰۰ از ۲۹ اردیبهشت تا پایان شهریورماه به صورت گسترده و بدون برنامه خاموشیها را داشتیم.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001DPk
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشک نروژی:
🎥 ارتش اسرائیل با حملات خود، بیمارستانهای غزه را به کشتارگاه تبدیل کرده است
@Kayhan_online
🔰 پخش مناظرههای انتخاباتی بهصورت زنده از رادیو
🔸دبیر ستاد انتخابات معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران گفت: برنامههای مناظرههای انتخاباتی نامزدها در سیما نیز بهصورت زنده برروی آنتن شبکههای رادیویی«انتخاب» و «ایران» خواهد رفت.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، رضا کوچک زاده تهمتن دبیر ستاد انتخابات معاونت صدای رسانه ملی در نشست خبری گفت: بعد از شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان وی در حادثه تلخ سقوط بالگرد، براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی ستاد انتخابات رادیو شکل گرفت و متناظر با آن دستورالعمل برنامهسازی رادیو آماده و دستور راهاندازی رادیو «انتخاب» صادر شد.
🔸مدیر رادیو «انتخاب» با بیان اینکه از پنجم خرداد امسال شاهد راهاندازی رادیو «انتخاب» بودیم و این رادیو تا یک روز بعد از برگزاری انتخابات (۹ تیر) ادامه خواهد داشت افزود: تجربه چند دوره برگزاری رادیو «انتخاب» ما را به سطح جدیدی از ارتباطگیری با مخاطب رسانده که شامل ارتباط مردم با مردم، مردم با مسئولین، مسئولین با مسئولین و مسئولین با مردم است.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001DPr
@Kayhan_online
🔰 دنیای اقتصاد: با وجود تحریمها تجارت خارجی ایران رونق گرفته است
🔸روزنامه اصلاحطلب مایل به غرب اذعان کرد: تعاملات و تجارت خارجی کشور در دولت آقای رئیسی گسترش یافته است و دست دولت بعدی را در زمینه بیاعتنایی به تحریمها باز کرده است.
🔸دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به چین در ماه مه، رکورد هفتماهه خود را شکست. پکن در طول این ماه، روزانه معادل یکمیلیون و ۵۴۰هزار بشکه نفتخام از تهران خریداری کرده است. به لطف مشتریانی مانند چین، مبادلات نفتی افزایش داشته و این روند موجب شده است ایران در سال گذشته میلادی رکورد افزایش تولید اوپک را ثبت کند.
🔸همچنین شواهد نشان میدهد پاکستان با نادیده گرفتن تهدیدها به اجرای پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور، مصمم است. به گزارش بلومبرگ، بلوک کشورهای تحریمشده توسط آمریکا، دارای پتانسیل برقراری تجارت دو و چندجانبه با یکدیگر هستند تا بتواند از آنها در برابر جنگ اقتصادی واشنگتن محافظت کند. این موارد به معنی آن است که رئیسجمهور بعدی ایران، حداقل در صادرات نفتخام برای حفظ شرایط فعلی کار چندان دشواری نداشته باشد.
🔸حجم صادرات نفتخام ایران به چین در ماه مه، بهدنبال بهبود شرایط و حاشیههای سود پالایشگاهی بهویژه در پالایشگاههای مستقل چینی، به بالاترین رقم طی هفت ماه گذشته رسید. به نوشته بلومبرگ، اطلاعات شرکت کپلر نشان میدهد چین تنها در طول ماه گذشته میلادی، روزانه برابر با یکمیلیون و 540هزار بشکه نفتخام از ایران وارد کرده که بالاترین رقم از ماه اکتبر بوده است.
🔸پالایشگاههای مستقل چین که اصطلاحا به آنها تیپات نیز میگویند؛ در سال 2024 میلادی با حاشیههای ضعیف سوددهی برای تولید انواع سوخت، مواجه بودهاند. امری که موجب کاهش سطح فعالیتهای آنها شد. این دسته از پالایشگاهها، معادل ربع کل ظرفیت پالایش نفتخام چین را به خود اختصاص میدهند و در عین حال از پیشگامان تولید گازوئیل نیز محسوب میشوند.
🔻نکته قابلتامل آنکه سود فرآوری نفتخام به بنزین و گازوئیل از ابتدای آوریل افزایش یافته تا جاییکه به بالاترین رقم فصلی خود طی 10 سال گذشته رسیده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DQ4
@Kayhan_online
پزشکیان، آنگونه که هست
آنگونهکه افراطیون میخواهند
۱) مسعود پزشکیان دو دهه قبل، وزیر بهداشت بوده و پس از آن، از کارهای اجرائی دور بوده است. او اصلاحطلب حزبی نیست، و دارودسته جداگانهای برای خود ندارد. در این شرایط، برخی افراطیون مدعی اصلاحات بر آن شدهاند که او را بکوبند و از نو -آنگونه که میخواهند و برای رادیکالیسم و گلادیاتور بازی خود نیاز دارند- بسازند!
۲) صلاحیت آقای پزشکیان در کنار پنج نامزد دیگر، در حالی تایید شد که نامزدهای بسیاری از طیفهای کوناگون تایید نشدند. صلاحیت وی در انتخابات اسفند ماه گذشته مجلس، از سوی هیئتهای اجرائی تایید نشده بود، اما در شورای نگهبان تایید شد. او ۸ فروردین ۱۴۰۳، درباره ماجرای تایید صلاحیتش گفته بود: «بنده از جاهای مختلف این را شنیدم. رهبری فرموده بودند چرا این کار را کردید؟ شورای نگهبان هم اعلام کرد که ما هیچ وقت رد نکردیم و همیشه تایید کردیم، بلکه هیئت اجرائی رد کرده بود».
۳) پزشکیان همچنین دی ماه پارسال خبر داده بود: «اگر دخالت رهبری نبود، امکان ردصلاحیت من در انتخابات مجلس وجود داشت. از زمانی که خود را شناختیم، سعی کردیم برای انقلاب و نظام کار کنیم. از جاهای مختلف شنیدم که مقام معظم رهبری، اسم مرا آوردند و سؤال کردند که به چه دلیل در هیئت اجرائی اینطور شده، و مرا مدیون خودشان کردند».
۴) پزشکیان دوشنبه شب در برنامه تلویزیونی گفت:
«- ما قرار نیست برنامۀ جدید بنویسیم و سیاست جدیدی اجرا کنیم. قدم اول ما این است که مسیری که دولت پیش گرفته را ادامه دهیم.
- هر دولتی که بخواهد بیاید، باید برنامۀ هفتم توسعه را اجرا کند. قطعا اولویت ما رفتن به سمت سیاستهای کلی و مسیری است که ما را به اهداف برساند.
- معطل ماندن برنامههای ما -یا به چشماندازی که رهبر انقلاب مشخص کردند و قرار بوده اول (منطقه) شویم و فقر را از بین ببریم و نرسیدیم- نشان میدهد ما در اجرا نتوانستیم سیاستها و اهداف را پیاده کنیم.
- قدم اول ما این است که مسیری که دولت پیش گرفته را ادامه دهیم. اگر در ارزیابیها ببینیم برنامه یا نیروها نواقصی دارند، اصلاحاتی باید در مسیر شکل بگیرد. مشکل این است که هر کسی که میآید، مسیر را عوض میکند.
- برخلاف اروپا ما از مالیات فرار میکنیم، باید دارایی مردم مشخص شود. اگر دادهها شفاف شود فساد کاهش پیدا میکند. در داخل کشور FATF را حداقل اجرا کنیم، قانون هم دارد».
۵) اما این سخنان به مذاق برخی افراطیون خوش نیامد. چنان که نوشتند:
«- برنامه زنده تلویزیونی پزشکیان پایینتر از حد انتظار گروههای هوادار اصلاحطلبان بود. او اگر در برنامههای بعدی با همین دست فرمان حرکت کند، توانایی برانگیختن سازمان رأی اصلاحطلبان را نخواهد داشت.
-اولین نطق پزشکیان بازخورد منفی داشت.
-آقای پزشکیان! مسیر را اشتباه شروع کردید. آنها که قرار است برای شما پای صندوق بیایند، خواهان تغییر اساسی هستند.
- تا اومدیم ببینیم این موج چیه که میگن پزشکیان راه انداخته یا میتونه راه بندازه، با مصاحبه تلویزیونی بیرمقش کرد».
همچنین احمد_ ز ، یکی از افراطیون گفته: «باید بررسی بشود چرا پزشکیان تایید صلاحیت شده است؟».
این فضاسازی در حالی است که شبکه اینترنشنال وابسته به موساد، در چند نوبت به پزشکیان به خاطر این که گفته بود «فکر نمیکردم خاتمی به جایی برسد که رای ندهد»، «نامزد شدم تا مشارکت در انتخابات افزایش پیدا کند»، و «برنامه توسعه را بر مبنای سیاستهای رهبری اجرا میکنم»، حمله کرده بود.
۶) منافقین و تندروهای غربگرای که نسبت به نطق پزشکیان ابراز نارضایتی و طلبکاری از موضع بالا کردهاند، همانهایی هستند که در ادوار مختلف به تناوب، دور کسانی مانند مرحوم هاشمی، خاتمی، کروبی، عارف، روحانی، همتی و... جمع شده و تا عرش بالا برده بودند، و ضمنا به وقتش هم که توقعاتشان به قدر کافی برآورده نشده، پنجه بر صورت همین شخصیتها کشیده و از بدترین توهین و تخریب دریغ نکردهاند. آنها بارها، هاشمی را «انحصارطلب، پدرخوانده، و عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای»، خاتمی را «اردک لنگ، جزو بدترینها در مجمع روحانیون، شاه سلطان حسین بیعرضه»، «کروبی را یک دنده، مرتجع و سادهلوح» و «عارف را اصلاحطلب قلّابی و برانگیخته نهادهای امنیتی» خواندهاند.
۷) منافقین جدید، ادامه منافقینی هستند که حضرت امام(ره) دربارهشان فرمود: «خدا میداند که من مکرر به این (بنی صدر) گفتم که آقا اینها تو را تباه میکنند، این گرگهایی که دور تو جمع شدهاند و به هیچ چیز عقیده ندارند، تو را از بین میبرند، گوش نکرد، هی قسم خورد که اینها فداکار هستند». آقای پزشکیان که به درستی خود را خدمتگزار نظام و انقلاب میداند و در تشییع شهید رئیسی از ارادت خود به آن شهید گفت، قطعا آن قدر تجربه و تدبیر دارد که به بدخواهان کشور و ملت پهلو ندهد و فاصلهگذاری منطقی داشته باشد.
محمد ایمانی