گزارش مستند کیهان از کارنامه اقتصادی دولت
🔰 ۱۰۰ روزِ گران مدعیان اصلاحات چه پاسخی دارند؟!
🔸بسیاری از اقدامات ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم در حوزه اقتصاد به نفع یک اقلیت بسیار کوچک و پرسروصدا و به زیان اکثریت مردم بوده و دولتی که قرار بود صدای بیصدایان باشد با تحمیل گرانیها، همان صداهای ضعیف را هم نشنید.
🔸افزایش ۴۰ تا ۶۶ درصدی قیمت نان، ۳۰ درصدی لبنیات، ۳۸ درصدی تعرفه برق، ۳۰ درصدی بلیت قطار، ۱۵ تا ۳۵ درصدی خودرو، تعرفه گاز، قطع برق به بهانههای دروغ و برملا شده، افزایش نرخ ارز با دستکاری دولتی نرخ نیما، قیمت میوه و صیفی جات و... و ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۴ که ابعاد تورمی در پی خواهد داشت؛
🔸در کنار آزادسازی واردات گوشیهای لوکس آمریکایی (آیفون)، بنزین سوپر، کاهش سه میلیارد دلاری ارز واردات کالاهای اساسی، افزایش دو هزار هزار میلیارد تومانی بودجه شرکتهای دولتی، بازگرداندن حق مأموریت ارزی مدیران دولتی و... نشان میدهد اقدامات اقتصادی این دولت که مدعیان اصلاحات تا عمق آن مهرهچینی کردهاند، در خدمت طبقه اشرافی و بر ضد محرومان و طبقه متوسط است.
🔸وقت برخی اعضای دولت در 100 روز، صرف حاشیهسازی شده است. زیر سؤال بردن سامانه هوشمندسازی عرضه آرد و نان که موجب صرفهجویی یک میلیون و 500 هزار تن آرد، 75هزار میلیارد تومان یارانه و جلوگیری از قاچاق شده بود یکی از عملکردهای سازمان برنامه و بودجه است. زیر سؤال بردن آمار مسکنهای در حال ساخت و تحویل داده شده دولت سیزدهم از سوی وزیر راه و شهرسازی و برخی معاونان او، سرگرم کردن مردم با بحث فیلترینگ و FATF از سوی وزیران اقتصاد، ارتباطات و تعداد دیگری از اعضای دولت و...، صرفاً حاشیهسازی و بازی کردن با روان مردم بوده است.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001G7q
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سامانه بارشی، از اواخر وقت امروز وارد کشور میشود و بارندگی در نواحی غربی را بهدنبال خواهد داشت
@Kayhan_online
🔰 ذوقزدگی تحلیلگر صهیونیست از پادویی برخی اصلاحطلبان برای اسرائیل
🔸یک تحلیلگر صهیونیست از مطالب گروهک موسوم به مجمع محققین و همچنین روزنامه زنجیرهای هم میهن در توجیه ایده دو دولتی در سرزمینهای اشغالی ذوق زده شد.
🔸راز زیمت (پژوهشگر ارشد در موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل/ تحلیلگر مرکز اتحاد برای مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو) در شبکه ایکس نوشت:
🔻دیگر صداها در ایران درباره موضوع فلسطین: مقاله تفسیری روزنامه اصلاحطلب «هم میهن» بر این است که ایران باید راهحل دو کشور [در سرزمین اشغالی فلسطین] را بپذیرد یا حداقل متعهد به عدم مخالفت با آن باشد تا توانایی خود را برای ادغام در یک منطقه منطقهای تسهیل کند؛ گفتوگو با کشورهای عربی.
🔸تحلیلگر صهیونیست افزود: مهم است که تأکید شود این یک روزنامه اصلاحطلب است که نماینده مواضع رسمی رژیم نیست. در عین حال، حمایت صرف از راهحل دو کشور در روزنامهای که در ایران منتشر میشود، بیمعنا نیست.
🔸بیدلیل نیست که برخی زمامداران صهیونیست در جریان فتنه ۸۸ گفتند که اصلاحطلبان سرمایه بزرگ اسرائیل هستند. در فتنه صهیونیستی زن، زندگی، آزادی هم همپوشی و پادویی عناصر افراطی مدعی اصلاحات کاملاً مشهود بود و به همین علت هم هست که وقتی نتانیاهو اخیراً در ویدئویی از فتنه زن، زندگی، آزادی حمایت کرد، صدایی از این عناصر داخلی به اعتراض بلند نشد.
🔸در پادویی ننگین برخی مدعیان اصلاحطلبی برای رژیم صهیونیستی همین بس که شبکه اینترنشال وابسته به موساد، از سوی معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی اداره میشود!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001G8O
@Kayhan_online
🔻این موارد که به گوشهای از آنها اشاره شد، از سوی اداره سانسور رژیم صهیونیستی، اجازه انتشار یافتهاند....!
🔸کشتار گسترده زنان و کودکان، بر قدرتِ هیچ ابرقدرتی، نیفزوده است. این حجم از قساوت و خونریزی که با «شیکترین»، «بهروزترین» و مترقیترین ادبیاتهای سیاسی، توجیه میشوند، دودمان رژیم صهیونیستی را بر باد خواهد داد چرا که نه تنها منطقه بلکه کل جهان را وارد مرحلهای جدید از تحولات و دگرگونیهای اجتماعی، سیاسی و اخلاقی کرده است. این جنگ، بزرگترین کشتار آنلاین تاریخ است که در آن حقیقت بیپرده و در معرض دید همگان قرار گرفته است. فروپاشی نظامی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی اسرائیل و حامیانش به وضوح آغاز شده است.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
نگاهی به رمان «خار و میخک» نوشته شهید یحیی سنوار
🔰 شهیدی که با قلب و قلمش مبارزه کرد
👤 #فاطمه_قاسمآبادی
🔸زمانیکه فهمیدم شهید یحیی سنوار، رُمانی در زندان رژیم صهیونیستی به نام «خار و میخک» نوشته است، خیلی تعجب کردم.اینکه شهید چطور در محیط زندان و با مشکلات فراوان، این کتاب را نوشته، کاری سخت و غیر ممکن به نظر میرسد اما اینکه با وجود فشارها و آزارهای صهیونیستها، ناامید نشده و در نهایت به کمک دوستانش کتاب را از زندان خارج کرده، بیشتر شبیه معجزه است.
🔻شهید در ابتدای داستان، در مقدمه به خوانندگان در مورد حقایق کتاب میگوید: «این داستانِ شخص من نیست، داستانِ یک شخص خاص هم نیست، اما همه اتفاقات آن، مو به مو واقعی است»
🔸شخصیتها در رمان، به شدت واقعی به نظر میرسند، شخصیت مادر و تکتک بچهها با تفکرات و نگاهشان به زندگی، کاملا برای مخاطب شرقی قابل درک است. به خاطر همین هم جاهای مختلفی از داستان انگار مرز بین کتاب و دنیای خواننده محو میشود و دو دنیا، یکی میشود....
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001G7K
@Kayhan_online
گزارش مستند کیهان
🔰 به شهر زیرزمینی مقاومت خوش آمدید
🔸شاید عجیب باشد که چگونه نیروهای مقاومت، هم در لبنان و هم در نوار غزه با وجود بیش از ۴۰۰ روز حملات پیدرپی و نظارت هوائی و ماهوارهای میتوانند عملیاتهای موفقی را علیه ارتش رژیم صهیونیستی اجرا کنند. تواناییِ ضربههای کاری و کمین علیه نیروهای صهیونیستی، به لطف شبکههای تونلی است که ممکن میشوند.
🔸«کابوس زیرزمینی»، واژه اندیشکده معروف آمریکایی در توصیف تونلهای زیرزمینی حماس است. اندیشکده «جنگ نوین» تونلهای حماس را «مشکل شرورانهای» میداند که مبارزان فلسطینی در آن، انتظار نظامیان صهیونیست را میکشند.
🔸لبنان نیز تنها ۱۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که از استان قم ایران هم کوچکتر است. مناطق شیعهنشین لبنان نیز غالباً در نزدیکی مرز اراضی اشغالی میباشد. به همین خاطر رژیم صهیونیستی هرگونه تجهیزات امنیتی، جاسوسی و اطلاعاتی را برای نظارت بر روی مردم غزه و لبنان تاکنون اعمال کرده است اما با این حال تونلهای غزه و حزبالله تمامی نظارتهای رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است و نماد این به چالش کشیده شدن را در ناتوانی صهیونیستها برای نجات اسرای صهیونیست میتوان دید.
🔸«آرتور هرمان» پژوهشگر «مؤسسه هادسون» در «فارین افرز» مینویسد، تونل سازی برای حداقل ۳۰۰۰ سال تاریخ دارد و تونلها برای ضربه زدن به دشمنان قویتر استفاده میشده است. این تونلها به گروههایی مانند حماس و حزبالله در جنگهای نامتقارن مزیت میدهد و حتی دست بالاتر را در برخی موارد اعطا میکند. این گروهها به واسطه همین تونلها میتوانند برتریهای فناوری یک ارتش پیشرفتهتر مانند رژیم صهیونیستی را خنثی کنند.
🔸شاید برای بسیاری سؤال باشد که چرا نیروهای مقاومت شروع به ساخت تونل میکنند با اینکه هزینه ساخت تونل بسیار زیاد است و از طرفی، کاری طولانی و طاقت فرسا محسوب میشود. کارشناسان دو علت اساسی برای ساخت این تونلها بیان میکنند:
🔻۱- افزایش توانایی نظامی و امکان مقابله با حملات رژیم صهیونیستی، زیرا رژیم صهیونیستی با تکیه بر کمکهای همهجانبه آمریکا دسترسی به بروزترین جنگندهها را دارد تا بتواند مواضع حماس و حزبالله را بر روی زمین بزند.
🔻۲- یکی دیگر از علل ساخت تونل بهخصوص در غزه مبارزه با محاصره و تحریم همهجانبهای است که رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ از زمین، هوا و دریا علیه این باریکه اعمال کرده است. غزه مرز زمینی با مصر دارد اما این کشور عربی هم چندین سال است که غزه را محاصره و تحریم کرده است.
🔸برگزاری «رویترز» درباره تونلهای غزه مینویسد «حماس از سال ۲۰۰۷ تا قبل از جنگ ۷ اکتبر بیش از ۵۰۰ کیلومتر شبکهای از تونلها را ایجاد کرده است که تقریباً نصف طول سیستم متروی نیویورک است.» «سیانان» در رابطه با تونلهای حماس در غزه مینویسند که «این تونلها به عنوان گذرگاههایی شناخته میشود که برای جابهجایی کالا و همچنین حملات به داخل اسرائیل مورد استفاده قرار میگیرد... این تونلها مکانی برای ذخیره راکتها و انبارهای مهمات، و استقرار مراکز فرماندهی و کنترل حماس استفاده میشوند زیرا همه در پناه از دید هواپیماها و پهپادهای نظارتی ارتش اسرائیل هستند.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001G82
@Kayhan_online
عکاس مطرح جهان:
🔰 آلمان، آیا از شنیدن صدای غزه میترسی؟
🔸«نن گلدین» از برجستهترین عکاسان معاصر جهان در افتتاحیه نمایشگاه انفرادی خود در گالری نشنال برلین از دولت آلمان خواست کسانی که به دنبال آتشبس در جنگ غزه هستند را جدی بگیرد و از شنیدن صدای مخالفان نسلکشی در غزه نترسد.
🔸نن گلدین در روز افتتاحیه نمایشگاه انفرادی خود سخنرانی پرشوری در دفاع از مردم فلسطین ایراد کرد و فضای رسانههای فرهنگی و هنری آلمان را تحت تاثیر صحبتها و نمایشگاه خود قرار داد.
🔸گلدین در مراسم افتتاحیه که ویدئویی از آن در رسانههای اجتماعی منتشر شد، گفت: «کلمه یهودیستیزی به سلاح تبدیل شده است» دادگاه بینالمللی کیفری در مورد نسلکشی صحبت میکند. سازمان ملل از نسلکشی صحبت میکند. حتی پاپ هم از نسلکشی صحبت میکند. با این حال ما قرار نیست درباره عنوان نسلکشی صحبت کنیم. آلمان از شنیدن این صدا میترسد؟
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001G7c
@Kayhan_online
🔰 مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!
🔸نگاهی به فعل و انفعالات اقتصادی دولت و گرانیهای مداوم کالاهای مختلف طی چهارماه استقرار دولت چهاردهم در پاستور این سؤال را به وجود میآورد که دولت برای گران شدن کالاها برنامه دارد، یا برای کنترل تورم و گرانی؟
🔸به گزارش جهان نیوز، این روزها در کوچه و بازار و رسانه حرف از گرانی است. کالایی «گران شد» و یا «گران میشود» از جمله بحثهایی است که حول اقدامات دولت میگردد. همینطور که مسئله گرانی برخی از کالاها مانند بنزین بر سر زبانهاست به یکباره دیده میشود که مثلا خودروسازان به افزایش ۳۰ درصدی محصولات خود اقدام میکنند.
طی سه ماهی که از تشکیل دولت میگذرد، خبری که مردم میشنوند، گرانی است.
🔸موضوعی که گویا تداوم دارد خصوصا اینکه برخی از اقتصاددانان نیز با خوانش بودجه آینده عنوان کردهاند تصمیمات و اهداف دولت در گرانی کالاهای مختلف بسیار مشخص و مبرهن است.
🔸با این اوصاف همه جا تیر و ترکشهای گرانی کالاهای مختلف دیده میشود. اما با پرسش این سؤال که دولت با توجه به وعدههای رئیسجمهوری برای یکی کردن سفره مردم و مسئولین و نگاه به افراد کمتر برخوردار و قشر متوسط جامعه، چه برنامهای دارد؛ وزیر اقتصاد به وضوح بیان میکند که خواهان سرکوب کردن قیمتها نیست!
🔸عبدالناصر همتی درباره موج گرانیها گفت: «سرکوب کردن قیمت هیچ نفعی ندارد و فقط علاوهبر خاموشکردن سیگنال، روند اقتصاد را نیز کند میکند، لذا به این موضوع اعتقاد نداریم. آن چیزی را که فکر میکنیم تعادل در اقتصاد ایجاد میکند را دستکاری میکنیم و دستکاری قیمت به معنای ازبینبردن علم اقتصاد است. من اعتقاد جدی دارم که قیمت به ما نشانه، سیگنال، رفتار، عرضه، تقاضا و روند اقتصاد را نشان میدهد.»
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001G8H
@Kayhan_online