📷 شهادت سه نفر از کارکنان پلیس آگاهی گیلان
🔸استواریکم «سید مهیار کیازاده»، استوار دوم «محمد حسین جمشیدی» و سرباز وظیفه «امیر محمد ملازاده» حین عملیات تعقیب خودروی مسروقه و سارقان سابقهدار در حدود ساعت ۲ بامداد امروز (سه شنبه) در محور خمام به خشکبیجار در محدوده روستای کتهسر دچار سانحه شده و با واژگونی خودرو به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
@Kayhan_online
🔰همه چیز درباره نهضت ملی مسکن پرند
از میانگین ۴۵ درصدی پیشرفت پروژهها تا پاسخ به سوالات متقاضیان
🔸آرش صیادی؛ مدیرعامل شرکت عمران پرند در گفتگو با کیهان:
🔺از ۲۲۷ هزار نفر ثبتنام کننده نهضت ملی در پرند، ۸۶ هزار نفر واجد شـرایط شناخته شدهاند و تاکنون ساخت ۳۲ هزار و ۱۱۱ واحد آغاز شده است. تمامی پروژهها از مرحله خاکبرداری عبور کرده و به فونداسیون رسیدهاند. کف پیشرفت ۱۰ درصد و سقف آن ۱۰۰ درصد با میانگین پیشرفت حدود ۴۵ درصد.
🔺۳۰۰۰ واحد تا پایان سال تحویل میشود. مشکل اصلی در تکمیل پروژهها، همکاری نکردن برخی از دستگاههای خدماترسان است. اگر این دستگاهها همکاری کنند میتوان ۴۰۰۰ واحد اضافی تا پایان سال به مردم تحویل داد.
🔺در پروژههای در حال تحویل، آورده متقاضی ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون تومان و مبلغ وام ۵۵۰ میلیون تومان است. به قیمت امروز، هر واحد با احتساب وام حدود یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است یعنی با احتساب ناخالص، به متری ۱۰ میلیون تومان میرسد.
🔺قبول داریم که شاید بسیاری از مردم نتوانند این قیمتها را پرداخت کنند اما واقعیت این است که نمیتوان مسکنی ارزانتر به مردم ارائه داد؛ هم قیمت زمین از قیمت تمام شده کم شده و هم هزینه مدیریت پروژه را مردم پرداخت نمیکنند. در واقع، تمام تلاشها شده که این هزینهها بر دوش مردم نباشد.
🔺شهید رئیسی، اهتمام ویژهای به تکمیل مترو پرند داشتند. ایشان دو یا سه نوبت به پرند آمدند و با تأکید بر تزریق منابع ۷۵۰ میلیاردی از سوی شرکت عمران پرند، پروژه در یک دوره یکساله به بهرهبرداری رسید.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GHS
@Kayhan_online
🔰عقبگرد به دهه ۹۰؛ زمانی که پرداخت یارانه به مردم «مصیبت» بود
🔸عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در همایش روز بیمه باز هم زبان به عجز و گله گشود و این بار گفت: دستمان در پرداخت یارانه تنگ شده است.
🔸این جمله آقای همتی جملهای آشناست که پیش از این در دولت حسن روحانی نیز تکرار شده بود.
🔸در آن دولت علی طیب نیا وزیر وقت اقتصاد در مرداد ۱۳۹۴ گفت: «شبهایی که قرار است یارانه بپردازیم، شب مصیبت عظمای دولت است.»
🔸شهریور ۱۳۹۴ نیز بیژن زنگنه وزیر نفت دولت روحانی از پرداخت یارانه نقدی به مردم را «عذاب الیم» خواند و گفت: « از نگرانی اینکه چطور باید پول هدفمندی یارانهها را تامین کنیم، خوابم نمیبرد.»
🔸محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت نیز مرداد ۱۳۹۹ پرداخت یارانه به مردم را از مصائب دولت آقای روحانی خواند و گفت: «پرداخت یارانه نقدی، کمک معیشتی و حقوق ها از مصائب سازمان برنامه و بودجه است.»
🔸اظهار عجز و لابه دولتمردان روحانی در حالی بود که یارانه نقدی آن زمان مبلغ ناچیز ۴۵ هزار تومان به ازای هر فرد بود.
🔸دولت شهید رئیسی توانست با اصلاحات اقتصادی و مدیریت منابع مالی مبلغ یارانه نقدی را به ۳۰۰ هزار تومان افزایش دهد و دولتمردان سیزدهم برای پرداخت این مبلغ به مردم هرگز ناله نکردند.
🔸اکنون به نظر می رسد با ریاست جمهوری مسعود پزشکیان؛ یک بار دیگر به دهه ۹۰ عقبگرد کردهایم و صدای آشنای دولتمردان حسن روحانی این بار از زبان دولتمردان مسعود پزشکیان به گوش میرسد.
🔸گفتنی است در روزهای گذشته با انتصاب محمد شریعتمداری به عنوان مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، یازدهمین عضو کابینه حسن روحانی نیز به دولت پزشکیان پیوست. وی در دولت روحانی وزیر کار، وزیر صمت و معاون اجرایی رئیسجمهور بود.
🔸پیش از وی، برخی دیگر از اعضای کابینه روحانی از جمله ظریف وزیر خارجه، انصاری معاون پارلمانی، سیمایی صراف دبیر هیئت دولت، همتی رئیس بانک مرکزی، ربیعی وزیر کار، طیب نیا وزیر اقتصاد، صالحی وزیر ارشاد، صالحی امیری وزیر ورزش و جوانان، اوحدی رئیس بنیاد شهید و علوی وزیر اطلاعات در دولت مسعود پزشکیان منصوب شده بودند.
🔸مسعود پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی گفته بود دولت او دولت سوم روحانی نخواهد شد.
@Kayhan_online
🔰 گُرگیجه روزنامه غربگرا برای توجیه مذاکره بیهوده با اروپا
🔸«اگرچه اروپا برای ایران تاکنون منشأ خیری که انتظار میرود نبوده، اما دفع توان سلبی اروپا علیه ایران، مهم و ضروری است. بنابراین راهبرد مذاکراتی با اروپا، بهجای هستهای باید با اعتمادسازی بر سر اوکراین شروع و با توافق فنی بر سر موضوع هستهای با هدف رفع تحریمهای اروپایی هستهای و غیرهستهای و ممانعت از اسنپ بک ادامه یابد».
🔸این تحلیل عجیب، عصاره توجیه روزنامه غربگرای «دنیای اقتصاد» درباره مذاکرات دوباره با اروپاست. این روزنامه که چند سال قبل از بزککنندگان برجام و نقش مثبت اروپا بود، اکنون هیچ اشارهای به حقوق زیر پا گذاشته شده ایران نمیکند و در عین حال ادعا میکند که قبل از توافق هستهای جدید، باید نگرانیهای اروپا درباره اوکراین را حل کرد تا اروپا متوسل به مکانیسم ماشه (اسنپ بک) برجام نشود و به خاطر برنامه هستهای، تحریمهای شورای امنیت را به شکل خودکار برنگرداند! نکته عجیب این که حتی زلنسکی رئیس دولت اوکراین هم ادعای اروپا درباره ارائه موشکهای ایران به روسیه را تکذیب کرده است.
🔸دنیای اقتصاد افزوده است: منطقی است راهبرد مذاکراتی ایران بر اولویتهای اروپایی متمرکز شود تا تقلیل مذاکره با اروپا به موضوعاتی که در دست آمریکاست و بیان ناتوانی اروپا برای بدهبستانی واقعی با ایران بهواسطه رفع تحریمهایی که باز در دست آمریکاست. در مسئله هستهای اساسا اروپا فاقد وزن و نقش لازم است و بازیگر اصلی آمریکاست منتها بهواسطه اسنپبک اروپا در تلاش است تا جایگاهی را برای خود در این موضوع مهیا کند ولی باز در موضوع اسنپ بک نیز بدون هماهنگی با آمریکا اقدامی نخواهد کرد. در بحث منطقه خاورمیانه، خود اروپا نیز نیک میداند فاقد قدرت و ابزارهای لازم برای ایفای نقش یا تحت فشار قرار دادن ایران است.
🔸بنابراین راهبرد مذاکراتی با اروپا بهجای هستهای باید با اعتمادسازی بر سر اوکراین شروع و با توافق فنی بر سر موضوع هستهای با هدف رفع تحریمهای اروپایی هستهای و غیرهستهای و ممانعت از اسنپ بک ادامه یابد. اگر این دور از مذاکرات نیز مانند گذشته مسائل را به موضوع هستهای و رفع تحریمهای آمریکا تقلیل دهد و فاقد راهبرد مذاکراتی و تاکتیکهای مذاکراتی مناسب باشد، راه به جایی نخواهد برد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GIo
@Kayhan_online
🔰 اتحادیه اروپا با ابزار «تحریم» به کمک غربگرایان گرجستان شتافت
🔸به دنبال آمریکا، اتحادیه اروپا نیز در حمایت از غربگرایان گرجستان، دولت این کشور را به «وضع تحریم» تهدید کرد.
🔸آمریکا دو روز پیش اعلام کرد که در حمایت از معترضان و در اعتراض به سرکوب آنها شراکت استراتژیک خود را با گرجستان به حالت تعلیق درآورد. «کایا کالاس» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته است که تحریمها یکی از چندین «گزینه» است که پس از توقف مذاکرات الحاق گرجستان با بروکسل و سرکوب معترضان طرفدار اتحادیه اروپا توسط این اتحادیه در نظر گرفته شده است.
🔸کالاس گفت که به کشورهای عضو اتحادیه اروپا فهرستی از «گزینهها» برای مقابله با وضعیت گرجستان از جمله تحریمهای اقتصادی ارائه کرده است. او گفت: «ما گزینههای مختلفی داریم. اما البته، ما باید به توافق برسیم.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GID
@Kayhan_online
سخنگوی شهرداری در پاسخ به کیهان:
🔰 بودجه ۶ ماه اول ۱۴۰۳ شهرداری تهران صد درصد محقق شد
🔸سخنگوی شهرداری تهران درباره میزان تحقق بودجه سال جاری مدیریت شهری تهران گفت: شهرداری در زمینه تحقق بودجه نهتنها مشکلی نداشته بلکه بیش از ۱۰۰درصد آن را محقق کرده است
🔸به گزارش کیهان، عبدالمطهر محمدخانی در نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران درخصوص زمان ورود وسایل حملونقل عمومی به ناوگان، اعلام کرد: در یک یا دو ماه آینده شاهد ورود اتوبوسها و تاکسیهای جدید به پایتخت هستیم. ما مسیر جدیدی را برای واردات در نظر گرفتیم که از مسیر مورد علاقه مافیای خودرو عبور نمیکند و به نفع شهروندان است و با قیمت پایین خریداری شده است.
🔸محمدخانی با بیان اینکه شهرداری با حمایت بانکشهر این اقدام را به صورت مستقیم انجام میدهد، افزود: به همین دلیل سرعت واردات شاید کندتر باشد اما بهصرفهتر است و هزینهای که از جیب مردم برای خرید تاکسیها و اتوبوسها صرف میشود، کمتر است و تعداد بیشتری وسایل نقلیه با این رقم وارد میشود.
🔸سخنگوی شهرداری تهران در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره میزان تحقق بودجه امسال شهرداری تهران اظهار داشت:
🔻بودجه شهرداری تهران از سال ۱۴۰۰ افزایش و از ۳۷هزار میلیارد تومان به بودجه ۱۵۰هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳ رسیده است. شهرداری در زمینه تحقق بودجه نهتنها مشکلی نداشته بلکه بیش از ۱۰۰درصد آن را محقق کرده است.
🔻روال دهههای گذشته این است که میزان تحقق بودجه در ۶ ماه اول نسبت به ۶ماهه دوم عدد کمتری است اما یکی از ویژگیها در دوره اخیر که در گزارش ۶ماهه طبق تایید خزانهدار شورا وجود دارد، این است که تحقق بودجه در ۶ ماه اول سال صددرصدی بود.
🔻بررسی سالهای قبل در ۶ ماه اول سال بعضاً عدد تحقق حدود ۶۰درصد بود و تحقق این بودجه کمک میکند که کار عمرانی سریعتر و پروژهها بهتر پیگیری شود.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001GIa
@Kayhan_online
🔰گزارش فاکس نیوز از سرقت کابلهای برق و تلفن در لسآنجلس
تلفن برخی مشترکین شش ماه است که قطع شده
🔸خط تلفن برخی مشترکین در لسآنجلس بخاطر سرقت گسترده کابلهای مخابرات شش ماه است که با قطعی مواجه است، در صورتی که کماکان برای آنها قبض ماهیانه صادر میشود!
🔸شرکت مخابرات پاسخ داده میزان کابل دزدیها فراتر از توان ما برای جایگزینی بوده و اصلا دیگر کابل مسی نیست موجود نیست. آنها برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری سارقان شود جایزه 5 هزار دلاری تعیین کردند. علاوه بر این، مسئولان شهر لسآنجلس جایزه 20 هزار دلاری در نظر گرفتهاند.
🔸سرقت کابل های مسی، باعث قطع برق یک دبیرستان در ماه اخیر شد. سرقت کابل علاوه بر لس آنجلس، در اوکلند باعث شد مسئولان شهری چراغهای راهنمایی یک تقاطع شلوغ را حذف کنند. کابل مسی برای سارقین تا کیلویی 8 دلار درآمد دارد.
فرنگنوشت
@Kayhan_online
پنجشنبه همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س)
🔰 پیکر ۳۰۰ شهید گمنام از دانشگاه تهران تا معراج شهدا تشییع میشود
🔸فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ گفت: تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید گمنام، پنجشنبه ۱۵ آذرماه همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) از ساعت ۸ صبح از مقابل دانشگاه تهران برگزار میشود.
🔸نشست خبری آئین تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید گمنام با حضور سردار حسن حسنزاده، فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
🔸فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ بیان داشت: امسال در روز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر ۳۰۰ شهید گمنام در سراسر کشور تشییع و بدرقه میشوند. از این تعداد پیکر ۲۰۰ شهید گمنام در شهرستانها و سایر استانها و مراکز استانها طی مراسم باشکوهی تشییع خواهند شد. همچنین پیکر ۱۰۰ شهید گمنام در تهران، پایتخت نظام جمهوری اسلامی ایران و امالقرا تشییع میشود.
https://kayhan.ir/001GIe
@Kayhan_online
📷 حضور سفیر ایران در محل شهادت سید حسن نصرالله
🔸 مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران با حضور در محل شهادت سید حسن نصرالله گفت که جنایات وحشیانه صهیونیستها نمیتواند مقاومت مردم لبنان را درهم بشکند.
@Kayhan_online
🔰 دروغ توقف مازوتسوزی نگرفت بریم سراغ بزککاری فاجعه کرسنت!
🔸روزنامه شرق ادعا کرد: مازوتسوزی امروز، امتداد آتشزدن قرارداد کرسنت است و البته ادامهاش مانده است(!)
🔸این روزنامه به بهانه بررسی «سیاستگذاریهای نادرست صنعت انرژی و برق» نوشت: چندی پیش، وزیر نیرو به مجلس رفت و گفت: «مصرف مازوت در نیروگاهها با بهینهسازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کپسول خوب در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب میتوان از ظرفیت نیروگاههای مازوت نیز حداکثر استفاده را کرد، بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد».
🔻این گزاره درحالی مطرح میشود که راههای زیادی برای استفاده نکردن از مازوت وجود داشت که با بیتدبیری و سهلانگاری نادیده انگاشته شد. امروز وضعیت صنعت برق کشور به جایی رسیده که در تولید برق هزینه و فایده در نظر گرفته نشده است و گاهی صادرات سوخت خام نیروگاهها میتواند مقرون بهصرفهتر باشد یا سوزاندن فلر سرمایه عظیمی را به باد میدهد که میتوانست بهجای گاز شیرین به عنوان ماده خام صنایع استفاده شود یا بهینهسازی مصرف سوخت یا نگهداشت ذخایر آب پشت سدها از جمله روشهایی است که میتوانست نیاز به مازوت در نیروگاهها را به حداقل برساند.
🔻گاز مصرفی نیروگاهها در سهماهه شهریور تا آبان در سال ۱۴۰۲، 7.9، 6.6 و 3.3 میلیارد مترمکعب بوده و برای سال ۱۴۰۳ این اعداد به ترتیب 7.8، 4.7 و 2.2 میلیارد مترمکعب بوده است. سؤال اینجاست که اگر سازمان محیطزیست ادعا میکند مازوتسوزی ندارد، دود زرد نیروگاهها که نشانه مازوتسوزی است چیست؟ یا به این سؤال پاسخ بدهند که حتی اگر در بهترین حالت، روزانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب گاز و ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل تأمین شود که با توجه به سرمای پیشرو این غیرممکن خواهد شد، وزارت نیرو ۲۰۰ میلیون کیلووات ساعت دیگر را از چه راهی بهجز مازوتسوزی میتواند تأمین کند؟ طبعاً در شرایط کنونی کشور چارهای جز مازوتسوزی وجود ندارد، اما پنهانکردن مازوتسوزی و تحریف واقعیات چاره حل مشکل نیست.
🔸درباره تحلیل شرق چند نکته بایسته یادآوری است. نخست این که دولت ادعا میکرد به خاطر مقابله با آلودگی هوا اقدام به توقف مازوتسوزی کرده است اما مدتی بعد معلوم شد نیروگاهها در مناطق مختلف همچنان مازوتسوزی میکنند؛ ضمن این که مازوت، سوخت حداکثر ۵ درصد نیروگاهها بوده است! به تدریج معلوم شد دولت درباره ذخیرهسازی سوخت زمستانی کوتاهی کرده و حالا که کار به قطعی برق و خاموشی رسیده بود، تلاش میشد تا این قطع به نام توقف مازوتسوزی و مقابله با آلودگی هوا، به مردم فاکتور شود!
🔻نکته دوم در ناترازی تولید برق، نگرش نوکدماغی شرق و کتمان مدیریت فشلی است که پالایشگاه را کثافتکاری مینامید و در موضوع ساخت نیروگاه میگفت به خاطر ۲۰۰ مگاوات برق زیر بار مافیای نیروگاهسازی نمیرویم! همین مدیریت منفعل، از یکسو به غرب تعهد داده بود ۹۵ درصد برنامه هستهای را متوقف کند و بنابراین ساخت نیروگاه هستهای را عملاً منتفی کرده بود؛ از طرف دیگر توافق آب و هوائی پاریس را پذیرفته و متعهد به کاهش استفاده از سوختهای فسیلی از جمله در نیروگاهها شده بود!
🔻سوم این که نویسنده شرق گویا روی کمحافظگی مخاطبان حساب ویژه باز کرده است وگرنه فساد و فاجعه پنهان در قرارداد گازی کرسنت را به عنوان موفقیت فاکتور نمیکرد. به غیر از فسادهای پدید آمده در قراردادهای مانند توتال و استات اویل در دولتهای هاشمی و خاتمی، فساد و تخلف بزرگی هم در دولت خاتمی درباره قرارداد کرسنت پدید آمد و به خسارت ۱۸ میلیاردی ایران انجامید.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GIn
@Kayhan_online