🔰 جنجال محکوم پرونده فروش اطلاعات علیه پزشکیان
🔸محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان، در ادامه فشار افراطیون به دولت گفت: مسئولیت ادامه فیلترینگ با شخص پزشکیان است.
🔸عباس عبدی به خبرآنلاین گفته است: از این پس ادامه فیلترینگ ربطی به مخالفت آن ۱۵ عضو ندارد مسئولیت آن با دولت و شخص آقای پزشکیان است. اگر کسانی هستند که مطابق نظر معاون محترم اجرائی جلوی بدیهیات منافع کشور ایستادهاند پس هیچ کدام از وعدههای آقای پزشکیان محقق نخواهد شد.
🔸خبرآنلاین در ابتدا از قول محمد جعفر قائمپناه نوشت: «شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمیدانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم میریزد، چرا که دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست مییابند.»
🔸عبدی در واکنش به سخنان معاون پزشکیان گفت: در عمل به وعدهها، نمیگذارند و مخالف هستند و اینجور بهانهها مطلقا پذیرفتنی نیست. این اظهارات ضمن تاکید مجدد بر مانعتراشیها بر سر راه رفع فیلترینگ در شورایعالی فضای مجازی، احتمالات درباره رفع فیلترینگ در بازه زمانی کوتاهمدت را کمرنگ کرد.
🔸محکوم پرونده فروش اطلاعات همچنین گفته است: فیلترینگ امروز نمادی از مقاومت جریان تندرو در برابر تغییرات است. مصوبه حجاب هم همینگونه است. مبادا آقای پزشکیان و قائمپناه و دیگر اعضای دولت دچار سندروم صندلی شوند.
🔸این ادبیات به ظاهر خیرخواهانه دعوت به خودکامگی و استبداد رای از سوی دولتی است که حداکثر ۲۵ درصد آرای واجدان حق رای را کسب کرده است اما از او خواسته میشود مانند دولت توتالیتر و خودکامه، مجلس و دستگاه قضائی و شورای عالی فضای مجازی یعنی ساز وکارهای قانونی را دور بزند و دیکتاتوری مطلق (حرف فقط حرف من/ یا حرف برخی مشاوران افراطی) را در موضوعات مختلف حاکم کند.
🔸این عناصر بدسابقه و وطنفروش که حالا ماموریت فشار بر رئیسجمهور برای از کوره در بردن و مستاصل کردن آقای پزشکیان گذاشتهاند، همانهایی هستند که با وجود تظاهر به حمایت از خاتمی و روحانی در دوران ریاست جمهوری، از یکسو خواستار استعفای این دو دولتمرد برای دامن زدن به حاکمیت دوگانه و بحرانسازی سیاسی شدند و از سوی دیگر پس از ناامیدی، با وقاحت خواستار عبور از خاتمی و روحانی شدند؛ دقیقا همان گونه که در نقشه غرب تعبیه شده بود. آنها حالا هم در حالی که کشور درگیر بحرانی مهم در منطقه است، ماموریت گشودن جبهه فرعی و حاشیهسازی و مشغول کردن مسئولان به نیابت از اسرائیل و آمریکا را دارند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GQQ
@Kayhan_online
🔰 غلبه بر «مقاومت» ممکن نیست؛ چرا؟ (۲)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸مردم سوریه رشیدتر از آن هستند که عمق توطئهای که این روزها علیه سرزمینشان جریان دارد را متوجه نشوند و قدرتمندتر از آن هستند که از پس خنثیسازی این توطئه برنیایند. مقاومت در منطقه یک «طرح سیاسی» نیست که با توافق دو یا چند دولت و یا چند حزب سیاسی پدید آمده باشد. مقاومت مقتدرانه، حاجت عمومی مردم این منطقه در برابر طمعورزیهای آمریکا و رژیم غاصب است و این چیزی نیست که با سقوط یک دولت دچار دگردیسی و کاستی شود. در سوریه، اگر بار مقاومت تا امروز عمدتاً بر دوش یک دولت یا یک حزب بوده، امروز بر دوش کل ملت سوریه و همه اجزاء آن قرار گرفته و این چیزی نیست که قابل اسقاط باشد.
🔸نکته مهم این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با اقداماتی که در یک سال اخیر علیه سه کشور عربی و اسلامی ـ فلسطین، لبنان و سوریه ـ به اجرا گذاشته و «نقض حاکمیت» کردند، بیش از گذشته خود را در برابر جهان اسلام قرار دادهاند. آنان در حالی که سودای تسلط بر این منطقه دارند و میخواهند قدرت سابق خود را احیا کنند، در همان حال علیه سه کشور و سه ملت دست به جنگ، کشتار و تجاوز زدهاند! این یک تناقض آشکار است. خود این تجاوزات و کشتارها و نقض حاکمیتها، آنان را از بازیابی قدرت نامشروع خود بازمیدارد. هیچ دولت عربی هر چند خائن باشد، به دلیل عصبانیت عمومی ملتها از این تجاوزات، جرأت همکاری علنی از قبیل عادیسازی با اسرائیل را نخواهد داشت. در واقع آنچه این روزها در غزه، لبنان و سوریه مشاهده میکنیم، خود برهان قاطعی بر حقانیت مقاومت و روایی آن است. به همین دلیل است که جامعه سنی، جامعه دروز و جامعه مسیحی لبنان هم در کنار جامعه شیعه، در مقابل تضعیف حزبالله ایستادند و هیچ تحمیل جدیدی بر حزبالله را نپذیرفتند. کما اینکه جوامع اسلامی و عربی منطقه به طور یکپارچه در مقابل طرح تغییر وضعیت سیاسی ـ امنیتی غزه ایستادهاند.
🔸اکثر ملتها و دولتهای منطقه به خوبی میدانند، مقاومت سرمایه آنان در برابر نقض حاکمیت ملیشان در برابر آمریکا و رژیم اسرائیل است. اگر آمریکاییها و صهیونیستها براساس تعلیمات ضداسلامیشان گمان میکنند مانور قدرت آنان علیه سوریه، لبنان و فلسطین سبب تسلیم ملتها و دولتها در منطقه میشود، حتماً دچار خطا هستند. نگاهی به مواضع ضدآمریکایی و ضداسرائیلی ماههای اخیر ملتها و دولتهای عربی، علیرغم آن که با حماس، حزبالله و دولت اسد اختلاف داشتهاند، به خوبی وضع منطقه را نشان میدهد. مقاومت نه تنها بخشی از هویتجداییناپذیر منطقه است بلکه در رأس نیازهایی است که ملتها و دولتها به آن توجه دارند. تحرکات دشمنان اسلام و دشمنان اعراب، مقاومت را به حاشیه نمیبرد، خودشان را بیش از پیش منزوی و منفور میگرداند.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 غلبه بر «مقاومت» ممکن نیست؛ چرا؟ (۱)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸به نظر این نگارنده آنچه در حد فاصل هفتم تا هجدهم آذر ماه جاری در سوریه مشاهده کردیم، بهزعم طراحان بخش اولیه اتفاقی است که برای کل منطقه و فراتر از آن تدارک دیده شده است. البته موفقیت هدفگذاری اتفاقی که طراحی شده بحث دیگری است و تجربه طولانی ما پاسخ این موضوع را میدهد. اگر ما به اسناد و اظهارات مقامات طی این حدود ۳۰ سال نگاه بیندازیم متوجه میشویم اسناد و مقامات دستگاههای مختلف آمریکا، بقاء ابرقدرتی این کشور را در سیطره و سلطه یکپارچه و یا تا حد زیادی یکپارچه بر غرب آسیا ـ به قول آنها خاورمیانه ـ میدانند. خاورمیانه برای آمریکا رمز بقاء این کشور در قامت یک ابرقدرت است و هیچ معاوضه و بدلی هم ندارد. این در حالی است که در خاورمیانه کنونی، سلطه آمریکا تا حد زیادی از بین رفته است و روند تحولات از شیب تند انزوای آمریکا خبر میدهد. در همین ماههای اخیر شاهد بودیم که با اندک حرکت استقلالطلبانهای که صورت گرفت، ابقاء نظامیان آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی در دستکم پنجکشور آفریقایی مورد تجدیدنظر قرار گرفت و روند خروج نظامی غربیها از این کشورها شروع شد. خب در غرب آسیا ظرفیت مخالفت با ادامه حضور نظامیان آمریکایی و انگلیسی خیلی قویتر از ظرفیت آفریقا میباشد.
🔸بحث از لزوم شکل دادن به «خاورمیانه جدید» یا «خاورمیانه بزرگ» که دستکم از سال ۱۳۷۳ شروع شد و در سال ۱۳۷۹ در قالب یک طرح جامع روی میز دولت آمریکا قرار گرفت و اندکی پس از آن با خلق حادثه نمادین یازده سپتامبر، جنگهای افغانستان و عراق و پس از آن چندین جنگ دیگر و حوادث بسیار تروریستی در سطح منطقه و فراتر از آن راه افتاد، هدفگذاری آمریکا از تحولات در غرب آسیا را روشن مینماید.
🔸بمباران همزمان تواناییهای سوریه از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از اسقاط نظام سیاسی این کشور کاملاً بیانگر آن است که اغراض این دو رژیم متجاوز فراتر از اسقاط یک دولت در یکی از کشورهای غرب آسیا میباشد. آنچه در طرح آمریکا دیده شده، باز مهندسی غرب آسیا بر محور اقتداربخشی به رژیم شکستخورده اسرائیل است. دولت آمریکا در حالی که وانمود میکرد با کشتار وسیع مردم مظلوم غزه مخالف است، مسیر انتقال وسیع بمبهای قوی به رژیم متجاوز را بیوقفه ادامه داد و یا در حالی که وانمود میکرد در تدارک آتشبس در جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان است، چشم خود را بر ادامه جنایات اسرائیل در لبنان و نقض مکرر آتشبس بست و نیز در حالی که وانمود میکرد با اقدامات تروریستی در سوریه مخالف است، در برابر تهاجم تروریستهای تحریرالشام و در برابر حمله وسیع رژیم غاصب به سوریه پس از تغییر دولت در دمشق هیچ موضع مخالفی نگرفت و حتی بلافاصله پس از سقوط دمشق اعلام کرد در حال بررسی خارج کردن «تحریرالشام» از لیست گروههای تروریستی است. بنابراین کاملاً واضح است که از نظر آمریکا صرفاً تغییر دولتها کفایت نمیکند بلکه به تضعیف مطلق کشورها از دو حیث اقتصادی و نظامی چشم دوخته است به گونهای که رژیم غاصب صهیونیستی بتواند به آسانی سیاستهای توسعهطلبانه خود را پیش ببرد.
🔸در پرونده سوریه، آمریکا ابتدا بر منابع اقتصادی آن در شرق این کشور مسلط و مانع برخورداری دولت از داراییهای خود شد به گونهای که دچار فقر مطلق شود و قادر به اداره نیروهای نظامی خود هم نباشد و سپس با اعمال تحریمهای شدید تزار یا قیصر، مجاری تنفسی دولت و مردم سوریه را بست. دولت سوریه به دلیل ضعف مالی، قادر به تأمین توانایی و روحیه ارتش نشد و این در حالی بود که در یک سال گذشته، کمک مالی دولت آمریکا به رژیم غاصب از ۴۰ میلیارد دلار فراتر رفت و علاوهبر آن نزدیک به ۱۲۰ هزار تن انواع سلاحها و بمبها را در اختیار رژیم قرار داد. بر این اساس حتی پس از سقوط دمشق، تهاجم سنگین زمینی و هوائی رژیم صهیونیستی علیه سوریه ادامه یافت و شدت گرفت. با این وجود بسیار سادهلوحانه است اگر تحولات اخیر سوریه را صرفاً از منظر هجوم یک گروه مسلح داخلی و یا صرفاً از منظر سیاستهای تجاوزکارانه همسایه شمالی آن تجزیه و تحلیل کنیم. امروز سیاستهای همسایه شمالی سوریه و گروه وابسته به آن، نوعی عملگی در طرحی است که اگر مجال پیدا کند، در انتهای آن و در افق جایی برای جولان آنها نیز در سوریه باقی نمیماند.
🔸اما البته آنچه در عمل در سوریه و در بقیه منطقه اتفاق خواهد افتاد، کامیابی آمریکا، اسرائیل و تروریستها و دولتهایی که سادهلوحانه در این روند ایفای نقش کردهاند نخواهد بود. مردم سوریه در طول ۵۰ ـ ۶۰ سال گذشته بیش از هر ملت دیگری در غرب آسیا، در برابر آمریکا، رژیم اسرائیل و دولتهایی در اطراف خود و گروههای تروریستی قرار داشتهاند. زمین سوریه در همه این دهها سال، زمین مقاومت بوده است.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 پایان تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب»
🔸تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» محصول سازمان هنری رسانهای اوج به پایان رسید.
🔸تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» به کارگردانی حسن آخوندپور و تهیهکنندگی سعید سعدی با ایفای نقش سوگل طهماسبی در نقش عطیه به اتمام رسید.
🔸همزمان با پایان تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «رؤیای نیمه شب» در آبادان و شهرک دفاع مقدس کارهای مراحل فنی آن آغاز شده است. این مجموعه تاریخی به نویسندگی سید حسین امیرجهانی محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که اقتباسی آزاد از رمان «رؤیای نیمه شب» نوشته مظفر سالاری است.
بهاره افشاری، حسن معجونی، مهلقا باقری، محسن قصابیان، نسیم ادبی، سعید شریف، نادر سلیمانی و آیدا ماهیانی در این مجموعه ایفای نقش دارند.
#ادب_و_هنر
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 تنوعبخشی به سبد تولید برق راهکار رفع ناترازی انرژی
🔸بیش از ۹۰ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای حرارتی که عمدتاً سوخت اصلی آنها گاز طبیعی است، تأمین میشود. ضرورت دارد برای افزایش امنیت انرژی و رفع ناترازیها، به تنوعبخشی در سبد تولید برق توجه ویژهای شود.
🔸ایران ظرفیتهای متنوعی برای تولید برق از جمله زغالسنگ، انرژی هستهای، نیروگاههای آبی و منابع تجدیدپذیر دارد. با این حال، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای حرارتی گازسوز تولید میشود.
🔸وابستگی بیش از اندازه به گاز طبیعی و همزمان ناترازی میان تولید و تقاضای گاز، مشکلات متعددی را ایجاد کرده است که نتایج آن را در قطعی برق خانگی شاهد هستیم.
🔸دولت سیزدهم گامهای مهمی برای تنوعبخشی به تولید برق برداشته است. برای نمونه، تا مردادماه امسال از محل نیروگاههای تجدیدپذیر، ۳۷۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. خبرگزاری تسنیم در این گزارش اعلام کرد که نزدیک به ۱۳ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر دیگر نیز در حال احداث است و انتظار میرود این نیروگاهها تا سال آینده به شبکه سراسری متصل شوند.
🔸مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «واکاوی امنیت انرژی در ایران از منظر تنوع در سبد تولید برق»، بر لزوم تنوعبخشی به تولید برق برای افزایش امنیت انرژی و رفع ناترازیها تأکید کرده است. در این گزارش آمده که وابستگی شدید به گاز طبیعی، امنیت تأمین برق را به خطر میاندازد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GR4
@Kayhan_online
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 انتقاد شمخانی به بیعملی دولت روحانی در مقابل آمریکا پس از خروج از برجام
🔸طرف ایرانی اصلا اعتقادی به عکسالعمل [به خروج آمریکا از برجام] نداشت.
🔸میگویند [غنیسازی] ۶۰ درصد را ما ساختیم! نه؛ اینطوری نیست. ۶۰ درصد را [قانون] اقدام راهبردی ساخت؛ دیگران تصمیم گرفتند ساختند.
@Kayhan_online
🔰 برای دومینبار فریب FATF را نخورید!
🔸اظهارات برخی مقامات دولتی درباره خوشبینی نسبت به FATF و گرهگشا بودن آن در موضوع تحریمها در حالی است که آقای ظریف وزیر خارجه وقت در تاریخ پانزده مهرماه سال ۹۵ اذعان کرد: «نه بنده و نه رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه CFT مشکلات ما حل شود».
🔸آقای پزشکیان در دانشگاه شریف گفته بود: وقتی بتوانیم با هم گفتوگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت. اینکه برخیها FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را نمیدانیم، بگوییم آن را قبول نداریم». پزشکیان همچنین افزود: «از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سر آنها آورده است؟
🔸جهاننیوز در نقد و ارزیابی این سخنان نوشت: اساساً مسئولین و کارشناسان ما، آنقدر وقت ندارند که برای برخی موضوعات بدیهی و یا حاشیهسازیها دائماً وقت بگذارند و از کارهای اصلی باز بمانند؛ تکلیف FATF مشخص است. ما نمیتوانیم با دست خودمان، اسرار و اطلاعات مهم اقتصادی کشور را به راحتی در اختیار غربیها قرار دهیم و راه دور زدن تحریمها را به تحریمکنندگان نشان دهیم!
ناگفته نماند که براساس گفته کارشناسان، از ۴۱ توصیه FATF تنها دو توصیه CFT و پالرمو به اجرا نرسیده که منطق این بود که این دو، خود، منشأ تحریم داخلی هستند. در واقع، اکثریت قریب به اتفاق آنچه که مربوط به FATF است از سوی ما صورت گرفته و هماکنون ما از این نهاد، طلبکار هستیم!
🔸اظهارات اخیر متأسفانه بوی رفتارهای دولت موسوم به تدبیر و امید را میدهد. یعنی همان گرهزدن مسائل به برجام و FATF و...؛ در زمان دولت روحانی، حتی برخیها میگفتند که اگر FATF امضا نشود، واکسن نمیتوانیم وارد کنیم! این در حالی است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، در سطح وسیع، واردات واکسن انجام شد. علاوهبر آن، قبل از روی کار آمدن آقای پزشکیان، در دولت قبل، شاهد افزایش چشمگیر فروش نفت و بازگشت مبالغ کشور بودیم.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GR8
@Kayhan_online
🔰خاموشیهای خانگی نرفته؛ برگشت!
🔸 خاموشیهای برنامهریزی شده خانگی که از ششم آذرماه متوقف شده بود، دوباره آغاز شده و شاهد اعمال خاموشیهای ۲ ساعته به مشترکان بخش خانگی با عنوان مدیریت سوخت نیروگاهی هستیم.
🔸درحالی شاهد بازگشت خاموشیهای خانگی هستیم که هیچ اعلام قبلی از سوی وزارت نیرو و یا توانیر (شرکتهای توزیع برق) در خصوص اعمال دوباره خاموشیهای خانگی صورت نگرفته و مردم بدون اطلاع قبلی، با قطع برق مواجه شدهاند.
🔸دولتیها ابتدا خاموشیهای خانگی را با ژست قهرمانانه جلوگیری از مازوتسوزی توجیه کردند! مدتی بعد مشخص شد این ادعا خلاف واقع بوده و علت خاموشیها ناتوانی دولت در تأمین دخیره سوخت نیروگاهی بوده است.
🔸حالا با مدیریت ضعیف منابع و بیثباتی تصمیمگیری در دولت، یک بار دیگر شاهد تصمیمی جدید توسط دولت و اعمال مجدد خاموشیهای خانگی هستیم.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰آیا قرار است در اجراى عدالت و حفظ سلامت مردم به عقب برگردیم؟ 🔸افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی که ب
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 وزارت بهداشت میگوید بودجه برای بهبود زیرساخت آموزشی ندارد اما در مشهد هتل میسازد!
🔸میثم ظهوریان نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی:
🔸بعضی اشکال گرفتهاند که وقتی بودجه برای افزایش زیرساختها و بهبود کیفیت آموزش دانشجویان علوم پزشکی کم است، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز غلط است.
🔸این اشکال نادرست است زیرا اتفاقا بودجه لازم برای افزایش کیفیت و زیرساختها در نظر گرفته شده اما برخی مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این بودجه را به جای خرج در جای اصلی، در موارد غیر ضروری دارند خرج میکنند.
🔸یک مثال؛ ساخت هتل در مشهد توسط وزارت بهداشت با رقم ۲ هزار میلیارد تومان است و مشابه همین مبلغ در ۵ شهر دیگر مجتمعهای اقامتی و رفاهی میسازد.
@Kayhan_online
🔰 رئیسجمهور کوبا «تاج جنایت» را بر سر نتانیاهو گذاشت
🔸رئیسجمهور کوبا با اشاره به جنایتهای هولناک رژیم صهیونیستی و آمریکا در غزه و لبنان، روز جهانی حقوق بشر را به سخره گرفت و گفت وقتی [غرب] بر سر جنایتکاران [نتانیاهو] تاج میگذارد، نباید روز حقوق بشر را جشن گرفت.
🔸«میگل دیاز کانل» در هفتاد و ششمین سالگرد تصویب «اعلامیه جهانی حقوقبشر» در ایکس نوشت: «در حالی که نسلکشها تاج جنایت بر سر میگذارند نباید جشن گرفت...جهان نباید روز حقوق بشر را جشن بگیرد، زمانی که بمبها بر غزه یا لبنان فرود میآیند و نسلکشها با ربودن زمینهای بیشتر از سوریه، تاج جنایت خود را بر سر میگذارند... اگر فلسفه غارت ناپدید شود فلسفه جنگ ناپدید خواهد شد.»
🔸اعلامیه حقوق بشر یک پیمان بینالمللی است که در انجمن عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ (۱۹ آذر 1928 شمسی) در پاریس به تصویب رسیده است. این اعلامیه دستاورد مستقیم جنگ جهانی دوم بوده و برای نخستین بار حقوقی را که تمام انسانها سزاوار آن هستند بهصورت جهانی بیان میدارد.
🔸صهیونیستها در کنار بمب و موشک و سلاحهای شیمیایی، از ابزار دارو و غذا نیز برای کشتار مردم غزه استفاده میکنند بدین شکل که، اجازه ورود آن را نمیدهند یا اگر هم وارد غزه میشود، آن را هدف قرار میدهند. در همین رابطه به گزارش «مهر» به نقل از «المسیره» نوشته است، «اسماعیل الثوابته مدیر دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه اعلام کرد:
🔻دشمن اسرائیلی همچنان گذرگاهها را بسته و مانع از ورود کمکها و مواد غذایی به غزه میشود... غزه به وضع فاجعهباری به علت سیاست گرسنه نگه داشته ساکنان آن از سوی اشغالگران، رسیده است...
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GRJ
@Kayhan_online
🔰انگشت «تروئیکای اروپا» روی ماشه
🔸رویترز مدعی شد که تروئیکای اروپایی به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است که آمادگی دارد تا در صورت لزوم «مکانیسم ماشه» را علیه تهران فعال کند!
🔸مکانیسم ماشه ساز و کاری در برجام است که طرفهای غربی با فعال کردن آن امکان بازگرداندن تمام قطعنامههای تحریمی سازمان ملل علیه ایران را دارند.
🔸این قطعنامهها اگرچه در قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق (و نه لغو) شد اما این تعلیق نیز عملا هیچگاه رخ نداد و محتوای تحریمی این قطعنامهها توسط اروپا و آمریکا اجرا میشد و یا تحریمهای مشابه آن به بهانههای دیگر توسط آنها اعمال شد.
🔸بر این اساس کارشناسان، تأثیر استفاده تروئیکای اروپا از مکانیسم ماشه را بیشتر در تأثیر جنبه روانی آن بر اقتصاد ایران ارزیابی میکنند.
🔸علیرغم اشتیاق غیرقابل توجیه دولت چهاردهم برای مذاکره با تروئیکای اروپا این اقدام آنها پس از تحریمهای کشتیرانی و هواپیمایی، قطعنامه ضدایرانی شورای حکام و قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا؛ چهارمین اقدام خصمانه تروئیکا علیه ایران در ماههای اخیر است.
@Kayhan_online