🔰 مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمیپذیرند (۳)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸در این میان آنکارا برای جداسازی مردم سوریه از دولت چهره جدیدی از خود به نمایش گذاشت. دولت ترکیه بهصورت مدیریت شده و محدود در بازار اقتصادی سوریه رسوخ کرد تا نشان دهد تنها کشوری است که غم مردم را میخورد و در صدد کمک به آنان برآمده است. حتماً شما هم بارها شنیدهاید که چطور ایران که روابط راهبردی با دولت سوریه دارد از ترکیه که هیچ رابطهای با دولت این کشور ندارد و در حال جنگ با آن است، سهم کمتری در بازار سوریه دارد. پاسخ به این سؤال در آن زمان دشوار بود و چون واقعیت روشن نبود، گفته میشد این از خاصیت تجارت محور بودن ترکیه در مقایسه با ایران است که به دلیل اتکاء به نفت، واردات محور میباشد. در حالی که گسیل کردن کنترل شده کالاهای غذایی ترکیه به بازار سوریه با هدف انتفاع اقتصادی ترکیه صورت نمیگرفت. نشانه آن هم این بود که مواد غذایی ترکیه با قیمتی بسیار کمتر از قیمتی که این کالاها در کشورهای دیگر به فروش میرسید، در سوریه عرضه میشد و این از یک هدف مهم غیراقتصادی خبر میداد.
هدف دولت ترکیه اثرگذاری بر جامعه سوریه، جداسازی آن از دولت و سفیدسازی چهره ترکیه نزد مردم سوریه بود که به دلیل سوابق در دوره عثمانی و پس از آن، دشمن خود میدانستند.
🔸اما نقش ترکیه در سوریه در سالهای پیشرو ضرورتاً تغییر میکند. ترکیه درصدد ایجاد یک دولت وابسته به خود در سوریه است و در عین حال به دلیل شکننده بودن اقتصاد آن، برداشتن بار دولتی که هماینک به یک دهان باز تبدیل شده و به همه چیز احتیاج دارد، برای آنکارا به شدت دشوار است و بازگشت ذهنیت مردم سوریه از همسایه شمالی خود که اصرار دارد هم بخشهایی از سوریه را در اشغال داشته باشد و هم به عنوان قیم آن ایفای نقش کند، چندان دور نیست.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
📷 خفه شدند؟
🔸روزنامه سازندگی یکی از روزنامههای حامی دولت پزشکیان، این روزها نسبت به آلودگی هوای کلانشهرها تقریبا روزه سکوت گرفته است.
🔸این اتفاق در حالی است که سال گذشته بارها تیتر و عکس یک خود را به موضوع آلودگی هوا اختصاص داده بودند و به دولت شهید رئیسی انتقاد میکردند.
🔸حالا که آلودگیهوا به وضوح در ارتفاعات بر فراز تهران پیداست و در روزهای گذشته هوای تهران شاخص ۱۵۰ را هم رد کرده و در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه افراد جامعه قرار دارد؛ ظاهرا گردانندگان این روزنامه همانطور که در ۶ آذر ۱۴۰۲ تیتر زدند، خفه شدهاند؛ البته در انتقاد از دولت مورد حمایتشان!
@Kayhan_Online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - بخش نود و شش
🔰 در جستوجوی اعتبار و هویت از دست رفته!/حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در حالی برای سومین سال پیاپی، فیلمهای خارجی جشنواره فیلم فجر به صورت مستقل از جشنواره اصلی در اردیبهشت ۱۳۹۶ تحت عنوان جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمد که علی رغم توصیههای خیرخواهانه و کارشناسانه بسیاری از دوستداران و منتقدین سینمای ایران، همچنان متولیان و مدیران این سینما بر برگزاری به هر صورت و شکل و با هر وسیله این به اصطلاح جشنواره، اصرار ورزیدند!
🔸آنچه در اردیبهشت ۱۳۹۶ تحت عنوان جشنواره فیلم فجر برگزار شد، علیرغم تلاش برخی دوستان، متاسفانه فاقد اعتبار و هویت یک جشنواره با معیارهای جهانی و بینالمللی بود و به عبارتی جز یک هفته فیلم ساده و معمولی البته با آثاری نامتجانس و درهم برهم و ناموزون به نظر نرسید.
🔸این موضوع تنها مورد ادعای امثال نگارنده نبوده و خود مسئولان جشنواره نیز آن را به طور ضمنی مورد اشاره قرار دادند. با اعلام اینکه در سال ۱۳۹۶ (پس از به قول خودشان برگزاری ۳۵ دوره) تازه از فدراسیون بینالمللی انجمنهای تهیه کنندگان فیلم (فیاپف) درخواست کردند تا با اعزام نمایندگانی، به این جشنواره، «گرید» یا «درجه» داده و به اصطلاح آن را در مجموعه جشنوارههای جهانی، دارای اعتبار و مقام و رتبه نمایند!
🔸و همچنان اغلب آثار بخشهای مسابقه جشنواره (با وجود آنکه به ندرت فیلم قابل تاملی هم در میانش یافت شد) نه تنها در جشنوارههای دیگر نمایش داده شده بودند بلکه بعضا پیش از نمایش در این جشنواره حتی ماهها به اکران عمومی درآمدند! یعنی درواقع بخش مسابقه اصلی جشنواره با بخشهایی همچون جشنواره جشنوارهها (که صرفا نمایشی بوده و به نمایش فیلمهای برگزیده دیگر جشنوارههای میپردازد)، تفاوتی پیدا نکرد! پس علت موجودیت و تفکیک بخشهایی به نام مسابقه و جام جهاننما یا جشنواره جشنوارهها چیست؟!
🔸بخش دیگر از اعتبار یک جشنواره استاندارد به جوایز آن و شب اختتامیه ارتباط پیدا میکند. متاسفانه از ۵ برنده و برگزیده بخش اصلی مسابقه بینالملل (سینمای سعادت) ۳ نفر در سالن مراسم حضور نداشتند! و برنده بهترین فیلم و فیلمنامه یعنی برگزیده اصلی هم یک فیلم ایرانی به نام «ائو» یا «خانه» ساخته اصغر یوسفی نژاد بود.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Ghy
@Kayhan_Online
🔰 آشوبهای انتخاباتی در موزامبیک جان ۱۲۵ نفر را گرفت
🔸یک سازمان مردمنهاد در موزامبیک اعلام کرد که درگیریها بر سر نتایج انتخابات ریاستجمهوری این کشور، ۱۲۵ کشته بر جای گذاشته است.
🔸درگیریهای انتخاباتی در موزامبیک که به گفته رسانههای این کشور از دوشنبه هفته گذشته آغاز شده است، تاکنون دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان مردمنهاد «پلتفروما دیساید» میگوید در این درگیریها دستکم 125 تن کشته شدهاند و مرگبارترین درگیریها نیز در اطراف «ماپوتو» پایتخت موزامبیک و استانهای شمالی از جمله «نامپولا» رخ داده است.
🔸انتخابات ریاستجمهوری موزامبیک نهم اکتبر (۱۸ مهرماه) برگزار شد. دیوان عالی موزامبیک روز دوشنبه پیروزی «دانیل چاپو» از حزب «فرلیمو» را با کسب ۶۵.۱۷درصد آرا تایید کرد. حزب « فرلیمو» از سال ۱۹۷۵ تاکنون قدرت را در دست دارد.
🔸«ونانسیو موندلین» رقیب اصلی چاپو اعلام کرد که در انتخابات تقلب رخ داده است. اعلام و تایید نتایج انتخابات ریاستجمهوری باعث شد که اپوزیسیون این کشور دور تازهای از اعتراضات را شروع کند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GiY
@Kayhan_Online
🔰 طلبکاری به جای شرمندگی بعد از دو دهه دروغ گفتن به مردم
🔸نام این پدیده را باید آلزایمر گذاشت، یا وقاحت و سفارشینویسی برای غرب؛ که روزنامه هممیهن با انکار همه عبرتهای دو دهه مذاکره و اعتماد نافرجام به غرب مینویسد:
🔻«دوی ماراتن هم یک خط پایان دارد اما ماراتن هستهای ایران انگار به آخر نمیرسد. این ما هستیم که به پایان تنش و توافق نیاز داریم. چون طرف مقابل تمام ارکان حکمرانی و زندگی ملتش به سیاست خارجی گره نخورده است»؟!
🔸باورکردنی نیست اما عبارات فوق را روزنامه زنجیرهایی نوشته که هم طیفانش طی دهه گذشته از سر ندانم کاری یا مأموریت برای غرب، حل همه مشکلات کوچک و بزرگ و متنوع را به سیاست خارجی، آن هم در محدوده مذاکره با غرب و قبول دیکتههای آن گره زدند و بدترین عملکرد اقتصادی و دیپلماتیک چند دهه اخیر را به بار آوردند.
🔸شبه تحلیل روزنامه هممیهن از این جهت که اصرار میکند واقعیتها و عبرتهای دو دهه اعتماد یکطرفه به آمریکا و اروپا را نفهمد، رقتآور است. از وضعیت تحریمها مینالد اما عمداً به یاد نمیآورد که دولتمردان دولت «برجام دیگر هیچ» میگفتند: «در روز اجرای برجام، همه تحریمهای مالی و بانکی و اقتصادی یکجا لغو میشود»، ترامپ نمیتواند از توافق خارج شود و تحریمها را برگرداند»، «امضای کری تضمین است»، «آقای کری قول داده برخی کوتاهیهای توافق موقت را در برجام جبران کند»، «کاسبان تحریم آب و صابون از کجا بیاوریم تا صورتتان را بشویید، تحریم رفت و دیگر بر نمیگردد»!
🔸حافظهشان یاری نمیکند که تروئیکای اروپایی چگونه برجام را زیر پا گذاشت و به مدت سه سال وعده راهاندازی اینستکس را داد (وعده فروش دارو و غذا به ایران در ازای نفت فروخته شده ایران به طرف ثالث) اما به همان وعده هیچ و پوچ هم عمل نکرد. یادشان نمیآید از اوباما تا ترامپ و بایدن هرکدام چگونه مورد توهین و تحقیرشان قرار دادند.
🔸در موضوع ناترازیها، روزنامه زنجیرهای اصلاً به یادش نمیآید که با برجام، هدفگذاری برای تولید برق هستهای و بال توافق آب و هوائی پاریس، تولید برق توسط نیروگاههای فسیلی را به حاشیه راندند و ضمناً وزرای مربوطه پالایشگاهسازی را کثافتکاری و نیروگاهسازی را رفتن زیر بار مافیای نیروگاهسازی نامیدند؟ و باز هم خبر ندارند که دولت آقای پزشکیان باید برای ذخیرهسازی سوخت زمستانی نیروگاهها اقدام میکرد و نکرد!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gj3
@Kayhan_Online
جشنواره عمار؛ از آغاز تا قله
🔰 تفاوت عمار با سایر جشنوارهها
👤 #محمد_محمدی
🔸این جشنواره به افراد عادی و البته علاقهمند فرصت میدهد تا داستانهای خود را روایت کنند و در شکلگیری گفتمان فرهنگی جامعه نقش فعالی داشته باشند.
🔻عمار با ایجاد بستری برای نمایش آثار فیلمسازان جوان و مستقل، به کشف و پرورش استعدادهای جدید در حوزه سینما کمک کرده است. آثار جشنواره اغلب به موضوعات مرتبط با هویت ملی و دینی میپردازند و به تقویت این مفاهیم در جامعه کمک میکنند و به عنوان یک سکوی آزاد، به فیلمسازان اجازه میدهد تا به نقد مسائل اجتماعی و سیاسی بپردازند و گفتمان انتقادی را در جامعه تقویت کنند. مهمترین هدف این جشنواره اما استفاده از ابزار هنر، برای تبیین مفاهیم و ارزشهای انقلاب اسلامی و مقابله با جنگ نرم دشمن است.
🔸آثار تولید شده در جشنواره اغلب محتوایی متعهد و ارزشی دارند و به مسائل اجتماعی و سیاسی میپردازند پس این جشنواره دغدغهمند است و نه رقابتهای صرف هنری. در ادامه عماریها با برگزاری اکرانهای مردمی در سراسر کشور، به گسترش دسترسی مخاطبان به آثار کمک کردهاند.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Gi1
@Kayhan_online
🔰 اصلاحات متکی بر اصول در ورزش
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸برای اینکه ورزش ما از وضعیتی که سالهاست در آن منجمد شده خارج شود و مرحله نوینی را در حیات تقریبا یک قرنی خود آغاز کند و مسیر پیشرفت و قویتر شدن را در پیش بگیرد، اولا باید از کارهای تکراری و بیثمر و حرفهای کلیشهای و بدون عمل دست برداشت و ثانیا به اصول ثابت شده و روشهای مثبت تجربه شده روی آورد.
🔸این ورزش، سخت محتاج تحول است و استعداد بهتر شدن را هم دارد. برای ایجاد تحول باید دست به اصلاحات به معنی واقعی زد. همانطور که بالاتر گفته شد، اصلاحات با شعار و ادا اتفاق نخواهد افتاد. باید از راهش وارد شویم و «اصولی» را که به اصلاحات منجر میشود در نظر بگیریم و در عمل و اجرا محکم و با قاطعیت پای آنها بایستیم.
🔸خوشبختانه مدیریت جدید ورزش از ابتدای کار خود درباره ایجاد اصلاحات و تحول سخن گفته و نیز از اینکه در این باره عزم راسخ داشته و در برابر موانع و مانعتراشان کوتاه نخواهد آمد و قصد سمزدایی و مبارزه بیامان با فساد و عواملی را دارد که محیط پاک ورزش را به دلایل و انحای مختلف به ناپاکی و پلشتی آلوده میکنند. و اینها همه یعنی اینکه ایشان میداند کجا آمده و در چه میدان و فضائی قدم گذاشته و چه اولویتهایی باید در سرلیست برنامهها قرار بگیرد.
🔸مرحله اول یعنی «تعیین نقشه راه و خط و نشان کشیدن»، درست و امیدوارکننده و نویدبخش است. میماند ورود به مرحله بعدی که «اقدام و عمل» است.
🔸باز تکرار میکنیم برای اینکه ورزش در مسیر اصلاح و تحول و قویتر شدن حرکت کند و بتواند نقش مثبت خود- مثل افتخارآفرینی و شاد کردن دل مردم، ارتقای روحیه ملی و کمک به وحدت و همبستگی اجتماعی و...- را ایفا کند، باید روشهای موجود و ناکارآمد رایج را اصلاح کرد و به «اصول» اصلاحگرانه و تحولآفرین روی آورد، اصولی مثل آینده نگری و برنامهریزی (چیزی که تقریبا در ورزش ما هرگز وجود نداشته)، اصلاح مکانیزم جذب و دفع (پس زدن عناصر فرصتطلب، آویزان و منفعتجو و به میدان فراخواندن شخصیتهای محترم، کاربلد، متخصص، عاشق خدمت و...)، قانونگرایی و حاکم بودن حساب وکتاب و ضابطه بر امور (چنانکه شخص وزیر محترم در دو، سه جلسه اخیر برآن تاکید کرده، از جمله: «من با قانون، رفیق هستم» و...). چون نیک بنگریم و تحلیلی علمی و واقعگرایانه از وضعیت ورزش به دست دهیم، خواهیم دید که یکی از آفات بزرگ و سدهای سکندر پیش روی ورزش، عمل نکردن به اصول و ضوابط و تجربیاتی است که بارها و در موارد مختلف و در کشورهای گوناگون و... کارآیی و بازدهی مثبت خود را ثابت و با دفع عناصر مخل و جریانات انگل و مزاحم، راه را برای اصلاح و تحول و پیشرفت ورزش هموار کردهاند...
#نکته_ورزشی
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001Giy
@Kayhan_online
🔰 دولت به جای دستاوردسازی فانتزی به اولویتهای مردم بپردازد
🔸دستگاه عریض و طویل رسانهای حامیان دولت به جای ارائه دستاوردهای ملموس و اولویتدار برای مردم، در حال اقدامات نمایشی و دستاوردسازی است.
🔸تبلیغ در راستای دستاوردسازی مجازی در دستور کار تیم عریض و طویل رسانهای دولت قرار گرفته است. نگاهی به نوع ادبیات و بازار گرمی که اعضای اطلاعرسانی دولت در این خصوص انجام دادهاند به وضوح این رپرتاژ نمایان است. البته اصلاحطلبان در این زمینه ید طولایی دارند از جمله در برجام و دستاوردسازی برای آن که عاقبت خود مسئولان دولتی وقت نتیجه آن را «تقریباً هیچ» نامیدند. هنوز افکارعمومی تصویرسازی از «محمدجواد ظریف» در قامت «آرش کمانگیر» و «امیرکبیر» را فراموش نکرده است.
🔸به گزارش جهاننیوز، تنها در یک فقره «الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، چنان حماسی و بزرگ درباره رفع فیلترینگ واتساپ و گوگلپلی نوشته است که کاربران در شبکههای اجتماعی به طنز گفتهاند بعد از این سخنرانی حماسی، باید پیروزی را جشن گرفت و سرود «بر طبل شادانه بکوب» را پخش کرد!
🔸طی پنج ماه گذشته تیم تبلیغاتی بسیار تلاش کرده که برای پاستورنشینان دستاوردسازی کند. این موضوع بیشتر در حوزه مجازی و برای قشر متمول صورت گرفته است. مسائلی که حتی شاید در اولویتهای دستهچندمی مردم خصوصاً قشر متوسط و کمتربرخوردار وجود ندارد برای این افراد دستاوردهای عظیم بهشمار میرود. ماجرای ریجستری گوشی آیفون از جمله این موارد است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gj2
@Kayhan_online
🔰 حذف یک مستند افشاگرانه علیه نتانیاهو توسط بیبیسی!
🔸الکس گیبنی، مستندساز برنده جایزه اسکار اعلام کرد بیبیسی مستند افشاگرانه او درباره بنیامین نتانیاهو با نام «پروندههای بیبی» را رد کرده است.
🔸الکس گیبنی، مستند «پروندههای بیبی» را تهیهکنندگی کرده است، مستندی که بر اساس ویدئوهای درز کرده از بازجوییهای پلیس از نتانیاهو ساخته شده و نشان میدهد که او متهم به پذیرش هدایایی به ارزش دهها هزار دلار در ازای اعطای امتیازهای سیاسی است.
🔸گیبنی در شبکه اجتماعی ایکس/توئیتر نوشت: «بیبیسی فیلم «پروندههای بیبی» را پخش نمیکند چون این مستند نسبت به نتانیاهو انتقادآمیز است. اسرائیلیهای حاضر در این فیلم او را متهم میکنند که برای فرار از محکومیت رشوهخواری، جنگی بیپایان و وحشیانه در غزه به راه انداخته است. بیبیسی نمیخواهد این دیدگاه را در تلویزیون نشان دهد. بیبیسی به نتانیاهو تسلیم شده است.»
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001Gim
@Kayhan_online