#پرسه_در_فضای_مجازی
دو روز قبل
🔻 ترامپ: اگر گروگانها تا زمانی که من قدرت را ست میگیرم آزاد نشوند خاورمیانه جهنم خواهد شد
دو روز بعد
🔻آمریکا جهنم شد...
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب- بخش ۱۰۰
🔰 داوری کودکانه، ارقام پنهان و سردرگمی در ساختار و محتوا/حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸سی و ششمین جشنواره فیلم فجر اگرچه از بعضی جهات مانند سینمای دفاع مقدس و بازنمایی ماجراهای واقعی از چند دوره گذشته این جشنواره جلوتر بود و همچنین سعی داشت از برخی آسیبهای محتوایی یک دهه اخیر جشنواره فیلم فجر همچون محور قرار دادن موضوعاتی مانند خیانت و مهاجرت و بعضی بحرانهای محدود اجتماعی به عنوان معضلی فراگیر و همچنین پایانهای تلخ و ناامیدکننده بگریزد اما در زمینه ساختاری و البته محتوا و تم کلی جشنواره همچنان سردرگم و بلاتکلیف و غیراستاندارد یا بهتر بگوییم عقب افتاده عمل کرد.
🔸تعداد بسیاری از فیلمهای منتخب در بخش مسابقه اصلی از کمترین ساختار استاندارد سینمایی بیبهره بودند، تم و درونمایه اصلی جشنواره روشن نبود و فیلمهای متعددی برخلاف عنوان آن یعنی «فجر انقلاب اسلامی» در بخش مسابقه پذیرفته شده و بعضا جایزه هم گرفتند!
🔸در نتایج و آراء این هیئت داوری بعضا فیلمهایی مانند «لاتاری» علیرغم قوتهای بسیار در ساختار و عناصر و عوامل فنی (به نظر بسیاری از کارشناسان از جمله خود اعضای همان هیئت داوری)، اساسا در هیچ رشتهای حتی نامزد دریافت جایزه نشدند!
🔻استدلال بسیار عجیب یکی از داوران (رسول صدر عاملی) این بود که تم فیلم، آزارشان داده و درونمایه آن به ذائقه آنها خوش نیامده بود!
🔸عضو دیگر هیئت داوری یعنی جمال ساداتیان اظهار داشت که با مسئله انتقام و تم خشونت (یعنی همان تمی که تایید یا ردّش در حیطه وظائف هیئت انتخاب و مدیریت جشنواره قرار میگیرد) در فیلم «لاتاری» مخالف بوده! وی ادامه داد که به نظر او نبایستی شخصیت اصلی فیلم دست به انتقام یعنی دفاع از ناموس و حیثیت وطنش در مقابل تجاوز بیگانه میزد بلکه بایستی با مذاکره و تعامل و... آن را حل میکرد!
🔸با چنین استدلال کودکانه ای، در واقع دیگر عوامل فنی و هنری فیلم «لاتاری» نیز از ارزیابی داوران به دور ماندند! به گونهای که شبهه تحریم فیلم از سوی جشنواره (مانند آنچه سال گذشته برای «ماجرای نیمروز» اتفاق افتاد و در لحظات آخر توسط رئیس سازمان سینمایی رفع و رجوع شد) نیز قوت گرفت.
🔸در همین داوری، دلیل دریافت جایزه بهترین فیلمنامه توسط اثری بسیار ضعیف و شعاری به نام «کامیون» که نامزد دریافت 6-7 جایزه شد، از سوی یکی از داوران اینگونه ذکر شد که کامبوزیا پرتوی هرچه بنویسد و هرچه بسازد، از نظر وی عالی است! یعنی جایزه وی هیچ ربطی به قوت فیلمنامه فیلم «کامیون» نداشته است!
🔸اما در جشنواره سی و ششم هیچ آمار درصدی ارائه نشد! این درحالی است که گویا آنچنان برای فیلم سخیف و ضعیف «مغزهای کوچک زنگ زده» ساخته هومن سیّدی توّهم جوایز متعددی بهوجود آورده بودند که وقتی سیّدی ناگهان برای جایزه من درآوردی سیمرغ «هنر و تجربه»، به روی سن رفت (که خودش نیز از عنوان آن تعجب کرده بود)، به طعنه گفت: فکر کردم سالن را اشتباهی آمدم و مراسم در سالن بغلی اجرا میشود!!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Gxt
@Kayhan_online
یورونیوز خبر داد
🔰 ترامپ نتانیاهو را «حرامزاده»ای میداندکه میخواهد «آمریکا را وارد جنگ با ایران کند»
🔸«دونالد ترامپ» ویدئویی را در پلتفرم «تروثسوشال» به اشتراک گذاشته است که در آن، «جفری ساکس»، استاد دانشگاه «کلمبیا»، از «بنیامین نتانیاهو»، بهخاطر «تلاشهای وسواسگونهاش برای سوق دادن آمریکا به جنگ با ایران» انتقاد کرده و وی را «حرامزاده» مینامد.
🔸«ساکس» در این سخنرانی میگوید: «ماجرا این است که نتانیاهو از سال ۱۹۹۵ نظریهای داشت مبنی بر اینکه تنها راه خلاصشدن از شر حماس و حزبالله، سرنگونی دولتهایی است که از آنها حمایت میکنند، یعنی عراق، سوریه و ایران... نتانیاهو همچنان تلاش میکند ما را وادار کند همین امروز یا این هفته با ایران بجنگیم. متأسفم که باید بگویم او فردی عمیقاً حرامزاده و سیاهدل است، زیرا ما را به جنگهای بیپایانی مثل عراق و افغانستان کشانده...»
🔸بازنشر این اظهارات از سوی ترامپ به این معنا است که اولاً ترامپ هم مثل «ساکس» نتانیاهو را عمیقاً یک حرامزاده میداند و ثانیاً، میداند نباید وارد درگیری مستقیم با ایران شود!
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GyW
@Kayhan_online
📷 گردن نگیر اما غیرتی!
🔻قبلا این گونه بود که منتقدان یک دولت، بی تدبیری های او را مورد نقد یا تخطئه قرار می دادند، اما حالا برخی افراطیون مدعی اصلاحات، نقش پوزیسیون و اپوزیسیون را با هم بازی می کنند و دست پیش می گیرند.
🔸نسخه جهش یافته وقاحت، این شکلی است که طرف در ستاد انتخاباتی جبهه اصلاحات فعالیت می کند، و به ملاقات رئیس جمهور هم می رود؛ اما به جای شرمندگی از بی برنامگی و بی تدبیری دولت، قیافه طلبکاری می گیرد.
🔻طلبکاری از دولت؟ نه! قلم را طوری می چرخاند که صدا و سیما را بکوبد، بی آنکه سر سوزنی از دولت انتقاد کند. محمود صادقی (که برخی اصلاح طلبان او را در مجلس دهم، نفر انتحاری توصیف می کردند) توییت زده:
🔸"کل مملکت تعطیل شده، علتش را هم درست نمیگویند؛ شبکه خبر سیما با تیتر «ناتوانی مقامات آمریکا در مهار آتشسوزی کالیفرنیا»، درحال مصاحبه با کارشناسان مسائل امریکا است".
🔻آیا او می تواند فقدان ستاد اقتصادی کارآمد در دولت و سوء مدیریت ناشی از آن را گردن دیگران بیندازد؟ یا ناراحت است از این که همه رسانه های دنیا درباره بی کفایتی مثال زدنی رژیم آمریکا در ماجرای آتش سوزی لس آنجلس سخن می گویند؟!
🔸هر چه باشد، آمریکا کعبه آمال غرب پرستان است و اسباب سرشکستگی شان می شود که اعیان نشین ترین شهر و ایالت آن، مخازن آب کافی و امکانات اولیه برای اطفای حریق نداشته باشد و مردم، با سطل و کیف دستی، آب بر روی آتش شعله ور بریزند!
🔻آقای صادقی! ببخشید که رسانه های دنیا، به اسب آمریکا می گویند یابو، و از حجم درماندگی و بی اعتنایی ابرقدرت به بحران های عادی زندگی مردمش ابراز حیرت می کنند!
🔸یادگاری نوشتن روی دیوار چنین رژیمی که به داد مردم خود هم نمی رسد، بی خردی است.حل مشکلات هم، تدبیر برآمده از تیم اقتصادی منسجم و با برنامه می خواهد، نه تشکیل شرکت سهامی سیاسی و سپس، ناتوان نمایی کشور و دخیل بستن به شیطان!
#محمد_ایمانی
@Kayhan_online
26.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 به قربون ۶ماههٔ ارباب
🌷به قربون یکی یهدونهٔ سلطان
@Kayhan_online
🔰 خنجر از پشت به مردم زدن یعنی همین دفاع از گرانسازی
🔸روزنامه هممیهن به بهانه حمایت از رشد مصنوعی بورس که در اثر گرانسازی دولتی قیمت خودرو و ارز اتفاق افتاده، از گران شدن ارز و کاهش ارزش پول ملی حمایت کرد.
روزنامه هممیهن در تیتری با عنوان «عبور از شاخص سه میلیونی؟/ بورس در آسـتانه رکوردشکنی» نوشت: بورس تهران پس از چهارسال نزول، چند ماهی میشود که روند نسبتاً صعودی به خود گرفته و توانسته کانالهای جدید را فتح کند. شاخص کل از مرز 9/2 میلیون واحدی عبور کرده است؛ اما با توجه به شرایط بازار سرمایه به نظر میرسد در کوتاهمدت بازار واکنش منفی نسبت به رشد اعداد نشان دهد اما متغیرهای بازار پس از یک استراحت کوتاه میتواند به شاخص ۳ میلیونی برسد و پس از آن با تکیه به سیگنالهای سیاسی مثبت کانال ۵/۳ میلیونی را نیز فتح کند.
🔸معنای دیگر تحلیل هممیهن در حمله به منتقدان گرانسازی نرخ ارز (کاهش ارزش پول ملی)، این است که حذف ارز نیمایی و رساندن نرخ دلار به ۸۰ هزار تومان (و آثار تورمی آن در زندگی ۸۵ میلیون نفر) کار درستی بوده، چون موجب رشد حبابی و مصنوعی شاخص بورس برای چند ده هزار سهامدار بوده است!
🔸یادآور میشود روزنامه هممیهن چند ماه قبل در تحلیلی به دفاع از گران کردن بنزین پرداخته و مدعی شده بود: «بهترین راه حل مسئله بنزین این است که قیمت بنزین واقعی شود و دولت یک بار برای همیشه خود را از قیمتگذاری نرخ بنزین خلاص کند»! این روزنامه غربگرا همچنین، پس از آن که اعلام شد صادرات نفت ایران از جمله به چین با وجود تحریمها افزایشی شده، با وقاحت تمام ادعا کرد این افزایش صادرات، به خاطر چراغ سبز ترامپ بوده است! نشریه صدا نیز که سردبیر آن با روزنامه هممیهن یکی است، اخیرا در صفحه اول خود، از حذف ارز نیمایی (و گران شدن نرخ ارز) جانبداری و در کنار تصویر وزیر اقتصاد تیتر زد: «پوپولیسم علیه لیبرالیسم/ درباره سیاست ارزی وزیر اقتصاد و پیوندی که میان چپگرایان و دلواپسان در برابر او شکل گرفته است».
🔸مواضع سوپر کاپیتالیستی و راستگرایانه تیم هممیهن در حالی است که این نشریه هر از گاهی هم ژستهای مردمی و چپگرایانه میگیرد و از جمله چند هفته قبل، کاریکاتوری را منتشر کرد که سیاست گران کردن خودرو و گاز و برق و لبنیات و... را به مثابه خنجر زدن دولت از پشت به مردم تصویر کرده بود!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gz1
@Kayhan_online
🔰 پوستاندازی در ورزش
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸در جلسه مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک- که هفته گذشته تشکیل شد- وزیر ورزش در بخش پایانی صحبتهای خود اعلام کرد که «در آینده خبرهای خوبی از ورزش خواهد رسید.» البته همه میدانیم در حال حاضر و علیرغم همه کاستیها، گلایهها، ضعفها و مشکلات خودساخته، کمابیش در مورد نتایج ورزش و فعالیت و تلاش اهالی آن و هنرنمایی ورزشکاران شایسته و برومند اخبار خوش و روحیهبخشی به گوش میرسد اما آنهائی که ورزش ایران را میشناسند و از داشتههای مادی و اقلیمی و همچنین مهمتر از همه، منابع و نیروهای مستعد و کارآمد انسانی آن آگاهند، خوب میدانند که آنچه به عنوان اخبار خوش و افتخارآفرینی و جایگاه و... برای ورزش کشورمان مطرح است، در حد «کف» تواناییها بوده و ظرفیتها و استعدادها و توان بالقوه و نهفته- اگر به فعلیت درآید و به طور علمی و اصولی برای تحقق اهداف بزرگتر برنامهریزی شود- خیلی بالاتر از این حرفها و بیشتر از چیزی است که امروز میبینیم.
🔸خوشبختانه وزیر ورزش- حداقل با توجه به آنچه از بدو مسئولیت از زبان ایشان شنیدهایم- به این نکته باور دارد و به کرات حرف از اصلاحات اساسی و ایجاد تحول میزند و در جلسه اخیر باز روی مسئله اصلاح و تحول تاکید و این بار از تعبیر «پوست اندازی» برای بیان مقصود خود استفاده کرد.
🔸چنین وضعیتی این نکته را به عنوان یک وظیفه مهم و مسئولیت حیاتی به دستاندرکاران ورزش یادآور میشود که موضوع «تحول»- یا به قول وزیر محترم، «پوستاندازی»- را باید جدی گرفت و نباید فقط تکرار کرد بلکه باید هرچه سریعتر- و البته با تامل و برنامهریزی و خیلی حسابشده– در این باره اقدام کنیم.
🔸خیلی روشن است که این شرایط به دلیل غفلت و قصور صورت گرفته، بر ورزش حاکم شده و برای پایان دادن به آن باید تلاش مضاعف و جانانه کرد، چنانکه آقای وزیر نیز در همان جلسه بر «تلاش ایثارگرانه» (نه کاسبکارانه و نه کارمندی و رفع تکلیفی) برای حل مشکلات تاکید کرده است.
🔸تردیدی نیست که با توکل به خدا و درایت و برنامهریزی و همت و دلسوزی مسئولان، مشکلات قابل حل و موانع کنار رفتنی است و در این مورد جای نگرانی و نومیدی وجود ندارد. بنابراین باید هر چه زودتر- و البته مدبرانه و دقیق- وارد عرصه عمل شد و شجاعانه و با روحیه جهادی به جنگ موانع و مانعسازان رفت، کسانی که جز منافع حقیر و جاهطلبیهای سیریناپذیر، هیچ حرمت و «خط قرمز» دیگری (کشور، مردم، ورزش و...) برای خود قائل نیستند و...
#نکته_ورزشی
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001Gy9
@Kayhan_online
🔰 آمریکاپرستی دولتیها به خرج مردم
🔸همزمان که «محمدجواد ظریف» معاون غیرقانونی رئیسجمهور با هزینه بیتالمال همایش «وفاق ملی» راه انداخته تا ناصر هادیان در آن بگوید:
🔺فقط یک قدرت جهانی داریم و آن آمریکاست... هیچ قدرتی تا ۲۵ سال آینده نمیتواند قدرت آمریکا را به چالش بکشد.
🔸لسآنجلس دومین شهر بزرگ آمریکا پس از نیویورک برای چهارمین روز متوالی در آتش میسوزد؛ بیش از ۱۰ هزار خانه تخریب شده و نیرو و تجهیزات کافی برای مهار آتش وجود ندارد.
🔸همایش زینتی «وفاق ملی» به خرج مردم این روزها در حالی برگزار میشود که «علی لاریجانی» یکی از چهرههای همسو با دولت هفته گذشته گفته بود:
🔺گفتمان وفاق هیچ ارتباطی با زندگی ملموس مردم ندارد.
🔸همچنین «یوسف پزشکیان» فرزند رئیسجمهور که در نهاد ریاست جمهور استخدام شده نیز در واکنش به برگزاری این همایش گفته بود:
🔺به نشان دادن وفاق در عمل بیش از تبیین آن در نظر نیازمندیم.
@Kayhan_Online
🔰 چگونه صهیونیسم اسرائیل را نابود خواهد کرد
👤 #سید_محمد_امینآبادی
🔸همزمان با این که موفقیت یا شکست مذاکرات برای آزادی اسرای صهیونیست در هالهای از ابهام قرار دارد، تنشهای داخلی درون رژیم صهیونیستی به سطح بیسابقهای رسیده است. هرگز پیش از این، مسئله اسرای صهیونیست تا این حد به یک موضوع سیاسی برای صهیونیستها تبدیل نشده بود. این بار، نهتنها میان رهبران سیاسی این رژیم اختلاف وجود دارد (بهطوریکه رهبران راستگرا آشکارا تمایل خود را برای قربانی کردن گروگانها بهمنظور دستیابی به اهداف نظامی ابراز کردهاند) بلکه حتی در میان خانوادههای اسرا نیز اجماعی وجود ندارد. در چندین مورد، این خانوادهها حتی از سوی رهگذران مورد حمله قرار گرفتهاند. اگرچه اختلافات سیاسی و اجتماعی از دیرباز در پروژه صهیونیسم وجود داشته است، اما این بار بحران به شکلی عمیقتر رخ داده است، بهگونهای که ماهیت خود صهیونیسم را به چالش کشیده و آن را وادار به بازتعریف خود کرده است.
🔸این بحران بیانگر یک بحران عمیق اجتماعی و ایدئولوژیک است و پرسشهایی را درباره آینده حکمرانی در این سرزمین اشغالی بهویژه با توجه به تداوم تلاشهای جناح راست افراطی برای اصلاحات قضائی مطرح میکند.
🔸این بحران وجودی در زمانی رخ میدهد که اسرائیل مدعی است بهطور فعال در حال تغییر واقعیتهای منطقهای است. اقدامات آن شامل پیشروی در مرزهای لبنان علیرغم توافقات با حزبالله برای عقبنشینی، نفوذ به جنوب سوریه در پی فروپاشی دولت اسد، و بهطور سیستماتیک تعمیق حضور خود در غزه است.
🔸اکنون روایت موجود در «اسرائیل» به ستایش مرگ، فداکاری و فتوحات نظامی میپردازد و زندگی غیرنظامیان را در اولویت قرار نمیدهد. در حالی که اکثریت جامعه اسرائیل از نسلکشی غزه حمایت میکنند، افکار عمومی آن هنوز به طور کامل پیامدهای بلندمدت این مسیر را درک نکرده است. تسلیم شدن در برابر سیاستهای انتقامجویانه نهتنها ساکنان اسرائیل را از درون متلاشی میکند، بلکه خطر پیامدهای بینالمللی ویرانگری را نیز به همراه دارد، زیرا جهان به اقدامات مهارناپذیر تلآویو علیه جمعیت غیرنظامی واکنش نشان میدهد.
🔸شکافهای بین رهبری اسرائیل و افکار عمومی آن، تنها سیاسی نیست بلکه شکافهای موجود شکافهای اساسی و عمیقتری در درون خود صهیونیسم را آشکار میکند.. صهیونیسم زمانی وعده امنیت، رفاه اقتصادی و اتحاد یهودیان را داده بود. اما امروزه، تغییر به سمت سیاستهای راست مسیحی، شکافی بین وعدههای صهیونیسم و آنچه که صهیونیسم ارائه میکند، ایجاد کرده است.
🔸شکست ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و وسواس برای بازگرداندن «قدرت بازدارندگی» به هر قیمتی، اسرائیل را متلاشی از هم گسسته و موج بیسابقهای از مهاجرت را به دنبال داشته است. بر اساس آمار رسمی مرکز آمار اسرائیل، در هفت ماه نخست سال ۲۰۲۴، حدود ۴۰,۶۰۰ نفر برای مدت طولانی اسرائیل را ترک کردهاند که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۹ درصد افزایش داشته است.
#نگاه
https://kayhan.ir/001Gyb
@Kayhan_online
🔰 عطریانفر: نگاه هاشمی به توسعه آمرانه بود
🔸عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: نگاه آقای هاشمی به توسعه و حکمرانی، نگاهی آمرانه یا توسعه آمرانه بود او این نگاه را تا پایان حفظ کردند.
🔸محمد عطریانفر، معاون سیاسی وزارت کشور در دولت هاشمی، در پاسخ این سؤال «هممیهن» که «آیا دیدگاهها و نظرات آقای هاشمی درباره مردم در زمان پس از ریاستجمهوری با دوره ریاستجمهوری تغییری داشت؟»، اظهار کرد: آقای هاشمیرفسنجانی یک نقطه عطفی در نوع نگرشاش نسبت به جامعه و حکمرانی وجود دارد که آن را میتوان شناسایی کرد و مورد تاکید قرار داد و این نقطه دقیقاً به حوادث بعد از سال 84 به بعد و به صورت دقیقتر از سال 88 به بعد برمیگردد. ایشان شخصیتی بود که در امر حکمرانی، نگاهش عمدتاً آمرانه بود و از منظر ضرورت حل مشکلات و مسائل مردم به موضوعات نگاه میکرد.
🔸عطریانفر در ادامه و در حالی که هاشمی را قائل به مدیریت و توسعه آمرانه میدانست، گفت: آقای هاشمیرفسنجانی، استدلالشان این بود که ما لاجرم نیازمند حضور احزاب قدرتمند برای دست به دست شدن قدرت سیاسی هستیم و اجازه دهیم که نحلههای فکری با هم رقابت کنند. من از خود ایشان شنیدم که میگفت تا زمانی که روحانیت مدعی سیاستورزی تام و تمام باشد، احزاب در ایران شکل نخواهد گرفت. تلقیاش این بود که این تمامیتطلبی، خودشیفتگی بیش از حد و اینکه در عرصه سیاست فقط روحانیت مدعی حضور باشد و جایی برای هیچ رقیب دیگری به رسمیت شناخته نشود، این مورد نقد آقای هاشمی بود و اتفاقاً به همین دلیل بود که بین دوره اول و دوره دوم مدیریت در دولت، ایشان این موقعیت را فراهم کردند که افرادی از دولت که علاقه دارند، گفتمان دیگری را ترویج و پیگیری کنند، که بعدها نامش کارگزاران سازندگی شد و آقای هاشمی پشتیبان این نظریه بود.
🔸بخش اخیر سخنان عطریانفر متناقض است چه این که او خودش هم روحانی بود و برخی از حامیان کارگزارانی وی دنبال تغییر قانون اساسی بودند تا هاشمی برای بار سوم رئیسجمهور شود. از سوی دیگر، معنای تنوع بخشی به سیاست و رقابت این نبود که هاشمی از مدیران خود در دولت بخواهد حزبی دولتی تاسیس کنند.
🔸ثالثا هاشمی تا قبل از انتخابات خرداد 1376 متحد سنتی ناطق نوری بود که در کسوت روحانیت حضور داشت، اما بنابر گفته حسین مرعشی، هاشمی چند ماه قبل از انتخابات ریاستجمهوری از کارگزاران خواست که سراغ حمایت از خاتمی بروند. دست بر قضا خاتمی نیز روحانی و از وزرای سابق دولت هاشمی بود اما در فضاسازی تبلیغاتی اینگونه وانمود شد که ناطق طرفدار وضع موجود و خاتمی خواستار تغییر وضع موجود است. با این حیله تبلیغاتی خاتمی در حالی نماینده تغییر شد که اعضای حزب دولتی کارگزاران پیشاپیش در دولت او زنبیل گذاشته بودند! دو دهه پس از این ماجرا، آقای هاشمی در انتخابات سال 1392 نامزد شد و پس از رد صلاحیت، از نامزد دیگری حمایت کرد که او هم در اسم و رسم، روحانی بود.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Gz0
@Kayhan_Online