🔰 هم حمایت از تولیدکنندگان هم بستن راه سوءاستفاده ارزی
🔸رویکرد رهبر انقلاب به موضوع واگذاری ارز دولتی، ناظر به کیفیت مدیریت منابع ارزی در خدمت حمایت تولید و تامین ثبات بازار است و نه ناظر به دعوای حامیان و مخالفان ارز ترجیحی.
🔸در میان کارشناسان در زمینه درستی یا نادرستی ارز ترجیحی (دولتی)، مباحث دامنهداری برقرار است. این بحث پس از تعیین نرخ 4200 تومانی در دولت آقای روحانی (سال 1397) بالا گرفت و عدهای از آن حمایت، و گروه دیگری مخالفت کردند. در این مباحث غالبا چند موضوع با هم خلط شد؛ یکی اهمیت تامین کالاهای اساسی و حمایت از تولید کنندگان، دوم نظارت بر تامین کالاهای اساسی(واردات) یا سرمایهگذاری تولیدی؛ و سوم، حراج بیحساب و کتاب منابع و خالی شدن خزانه ارزی در اواخر سال 1399 و آغاز سال 1400.
🔸مسئله فقط این نبود که در جلسه 21 فروردین 97- بدون کار کارشناسی درست و با وجود مخالفت بانک مرکزی و وزارت اطلاعات و...- نرخ من درآوردی 4200 تومان از زبان رئیس دولت وقت تصویب شد. چالش بزرگتر، حراج 18 میلیارد دلار ارز دولتی ظرف دو ماه بود که رانتی 150 هزار میلیاردی را پدید آورد. کمتر از دو سال بعد، دولت در اثر ته کشیدن منابع مجبور شد ارز مربوط به واردات بیست قلم کالا را بیسر و صدا حذف کند.
🔸ناظر به این ماجرا بود که رهبر انقلاب در تاریخ 7 شهریور 1397 فرمودند:
🔻«در مسئله تخصیص ارز باید مراقبت صورت میگرفت تا باعث سوءاستفاده نشود. وقتی که میخواهیم ارز را به هر دلیلی وارد بازار کنیم- این را لازم میدانیم، وسیلهای برای پایین آوردن قیمت ارز میدانیم- باید با چشمِ باز انجام بدهیم تا اینجور نشود که در این شرایطِ سختِ ما، چند میلیارد دلار بیفتد دست یک عدّه معدودی که یا قاچاق کنند، یا ببرند در کردستان عراق بفروشند، یا در بازار داخلی آن را نقد کنند، یا بهعنوان گردشگری بگیرند، جور دیگر عمل کنند و یا بهعنوان آوردنِ یک کالایی ثبت سفارش کنند، یک کالای دیگر را بیاورند؛ اینها خب چیزهایی است که مدیریّتها میتوانند مراقبت کنند.»
🔸بنابراین از واقعیت «غلط بودن قیمتگذاری ارز و اختصاص ناهوشمند آن برای واردات کالاهای اساسی»، نمیتوان «حذف ارز واردات و آزادسازی بیمحابای قیمتها» یا «عدم حمایت از تولیدکنندگان» را نتیجه گرفت و در دام طرفداران سیاستهای منسوخ لیبرالیستی افتاد.
🔸چاره اساسی، هوشمند و متمرکزسازی سامانه جامع تجارت، و هدفمندسازی یارانههای اختصاصی به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به جای واگذاری بیهدف یا حذف آن، و ضمنا اهتمام ویژه به ساز و کارهای مبارزه قاطع با متخلفان دانه درشت در زمینه تسهیلات ارزی است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HDj
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب -بخش صد وچهار
🔰 دکانی دو نبش به نام هنر و تجربه -حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸مؤسسه هنر و تجربه و گروهی به همین نام در سال ۱۳۹۳ با بودجه دولتی تاسیس شد و در همان سال با ۴ سالن سینما در تهران (آزادی و کوروش و خانه هنرمندان و موزه سینما) و یک سالن در پردیس سینمایی هویزه مشهد، برنامه نمایش خود را آغاز کرد. اعضای هیئتمدیره این گروه عبارت بودند از هوشنگ گلمکانی (سردبیر ماهنامه فیلم که در دهه ۶۰ به سینمای گلخانهای ایران، سینمای امثال تارکوفسکی و پاراجانف را تحمیل کردند و ذائقه فیلمساز جوان ایران را با سبک شبه عرفانی امثال آنها پر کردند)، جعفر صانعی مقدم (که سالها متولی انجمن سینمای جوان و تربیت جهت دار و غرب گرایانه نسل جوان سینماگران بود)، امیر حسین علم الهدی (یکی از مدیران همیشه روی نیمکت سالهای متوالی و متمادی این سینما که برخی اوقات توی زمین بازی میکند و برخی وقتها هم کنار زمین خودش را گرم میکند!!)، شهرام مکری (از دست پروردگان انجمن به اصطلاح سینمای جوان و جعفر صانعی مقدم با فیلمهایی مثل «گربه و ماهی» و «هجوم» که نامزد دریافت جایزه فیلم همجنس بازانه جشنواره برلین در سال ۱۳۹۶ شد!).
🔸گروه هنر و تحربه در واقع شکل تغییر یافته همان فیلمهای موسوم به مخاطب خاص یا سینمایی بود که در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به سینمای هنری اروپا مشهور شد. اما در ایران گروهی به تقلید از برخی فیلمسازان اروپایی و به بهانه سینمای مثلا ضد قصه، آثاری را جلوی دوربین بردند که کمترین قرابتی با سینما و هنر هفتم نداشت. در واقع آنها بیسوادی و نابلدی خود را تحت عنوان این نوع سینما به خورد مخاطب میدادند، منکر سینمای قصه گو میشدند، در حالی که حتی عاجز از بیان سینمایی یک خط قصه بودند.
🔸حرف آنها این بود که اگر مخاطب از فیلم و سینمای ما چیزی نمیفهمد، این به دلیل نافهمی و هوش وذوق هنری سطح پایین اوست و اساسا ما برای امروز و این مکان فیلم نساختیم. آنها مدعی بودند که سینمای به اصطلاح هنریشان ممکن است در یک زمانی دیگر و مکانی دیگر مخاطب خود را پیدا کند، مخاطبی به اصطلاح فرهیخته و فیلسوف و عارف و.... و این در حالی بود که اثر آنها خالی از هرگونه استعداد هنری یا ظرفیت سینمایی بود.
🔸این دکان در سالهای بعد شکل و شمایلی دیگر یافت و هر بار نیز عنوانی جعلی به آن میبستند، گاهی به عنوان سینمای هنری و زمانی سینمای معناگرا و حتی در این روزها بیشتر نام سینمای اجتماعی را برخود دارد، در حالی که سازندگانش، کمترین اطلاع و سواد را حتی درباره اجتماع پیرامون خود دارند و از همه مهمتر که از سینما به اندازه یک دانشآموز دبیرستانی نیز نمیدانند!!
🔸لازم به ذکر است که هدر دادن بیتالمال توسط مؤسسه هنر و تجربه (که سالهاست بودجههای میلیاردی را صرف تولید سیاه مشقهای ضعیف و مسئله دار کرده) به همین موارد ختم نشده و روز چهارشنبه 12 دی ماه 1397 نیز مراسم جشنی برای سالگرد تولد بهرام بیضایی، کارگردان فراری از وطن که اینک از طریق افراد معلومالحالی همچون عباس میلانی و مؤسسه صهیونیستی هوور در آمریکا مشغول کار است، در خانه هنرمندان برگزار نمود.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001HCk
@Kayhan_online
📷 «سید الطوفان»؛ بنری که بر آوار منزل یحیی السنوار در خان یونس نصب شد
@Kayhan_online
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 پایان آتشبس ۶۰ روزه در لبنان صهیونیستها: عقبنشینی نمیکنیم!
🔸رسانههای عبری اعلام کردند بنا به اخباری که از کابینه میرسد، ارتش رژیم صهیونیستی در زمان توافق شده از جنوب لبنان عقبنشینی نخواهد کرد! از طرف دیگر، مقاومت اسلامی لبنان در بیانیهای اعلام کرد مهلت ۶۰ روزه رو به پایان است، لذا باید مفاد توافق آتشبس به صورت کامل اجرائی شود.
🔸در حالی که طبق توافق آتشبس میان رژیم صهیونیستی و لبنان باید ارتش این رژیم یکشنبه (فردا) بعد از پایان مهلت ۶۰ روزه از جنوب لبنان عقبنشینی کند، سازمان «رادیو و تلویزیون» رژیم صهیونیستی گزارش داد مقامات سیاسی به ارتش دستور دادهاند از بخش شرقی جنوب لبنان عقبنشینی نکند.
🔸روزنامه «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد: «کابینه امنیتی تصمیم عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان را تصویب نکرد. اسرائیل آتشبس در لبنان را با دولت دونالد ترامپ هماهنگ میکند.» گفتنی است، پیش از این رژیم صهیونیستی از آمریکا خواسته بود موعد عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان را به مدت ۳۰ روز به تأخیر بیندازد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001HCD
@Kayhan_online
ایران در رسانه های جهان
🔰 فارن پالیسی:«خلع سلاح» ایران آرزوی آمریکا از «مذاکرات» است
🔸مجله آمریکایی «فارن پالیسی» اخیراً با انتشار مقالهای، غایت مذاکره با ایران را در اقتدارزدایی و خلع سلاح ایران خلاصه میکند.
🔸مجله آمریکایی «فارن پالیسی» (Foreign Policy)، قبل از وردود ترامپ به کاخ سفید با انتشار مقالهای از «جاناتان پانیکوف» طراح و مدیر «ابتکار امنیتی خاورمیانه» شرایط ترامپ در مواجهه با ایران را بررسی کرد.
🔸در این مقاله مواجهه آمریکا با ایران ذیل «تهدید» و «فشار» تعریف شده- که در صورت شکلگیری مذاکره- نشان از عطش امتیازگیری از ایران دارد. لذا رجوع به گذشته و عبرت آموزی از تاریخ باید سرلوحه دستگاه دیپلماسی باشد.
🔸با نظر به تجربه گذشته، به نظر میرسد هدف از «مذاکره» مبادله «برابر» و «پایاپای» نیست؛ بلکه دادن امتیاز و گرفتن وعدهها است، به عبارتی دیگر «بده-بستان» توصیف مناسبی برای مذاکرات گذشته به حساب نمیآید چرا که آورده مذاکرات پیشین (برجام) در وعدههای عملی نشده خلاصه میشود.
🔸جاناتان پانیکوف، طراح و مدیر ابتکار امنیتی خاورمیانه در مجله آمریکایی فارن پالیسی نوشت: من بیشتر روی مسائل خاورمیانه در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده کار کردم و به این نتیجه رسیدم که چگونه رفتار رهبران خارجی و سیاست داخلی و منطقهای سیاست کشورهای خاورمیانه را هدایت میکند. برای ترامپ را در دفتر بیضی شکل، مزایا و معایب غیرقابل پیشبینی بودن او را بر امنیت ملی ایالات متحده توضیح دادم.
🔸وی در ادامه با اشاره به مصاحبه ترامپ در اکتبر گذشته از قول رئیسجمهور فعلی آمریکا نقل کرد: «دوست دارم ایران را بسیار موفق ببینم. تنها چیز این است که آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.»
🔸پانیکوف در تحلیل نقل قول ترامپ نوشت: موضع ترامپ در قبال ایران سه احتمال را به تصویر میکشد که شامل توافق گسترده مرتبط با همه مسائلی که غرب با ایران دارد (برنامه هستهای، نیروهای نیابتی و برنامه موشکهای بالستیک آن) میشود؛ یا یک توافق محدود که فقط به برنامه هستهای آن مربوط میشود و یا حمله نظامی برای حذف برنامه هستهای ایران.
در ادامه این مقاله آمده است: مسیری که ترامپ انتخاب میکند- معامله یا انتقام [انتقام به علت توهم دست داشتن ایران در اقدام به ترور]- سیاست ایالات متحده را شکل خواهد داد و در سراسر خاورمیانه طنینانداز خواهد کرد. هر دو گزینه مستلزم آن است که ترامپ فشار واقعی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد؛ تحریمهای جدید و اجرای بهتر تحریمهای موجود، بیرون راندن ایران از ارگانهای سازمان ملل که به طور مداوم اهداف آنها را نقض میکند.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001HD7
@Kayhan_online
نگاهی به پویانمایی «ساعت جادویی»
🔰 عبور از زمان، کشف هویت و انقلاب در دل تاریخ
👤 #الناز_برکاتی
🔸پویانمایی «ساعت جادویی» چیزی بیشتر از یک داستان تخیلی است. این پویانمایی تنها با یک ساعت جادویی، مخاطب را به دنیای گذشته میبرد، اما نه فقط برای تماشای ماجراجوییها و کشف شگفتیها، بلکه برای روبهرو شدن با تاریخ، فرهنگ و چالشهای اجتماعیای که هنوز هم بازتابهای آن در جامعه امروز ایران وجود دارد. داستان عماد، پسربچهای بازیگوش که بهواسطه هدیهای از پدربزرگش به دوران کودکی مادربزرگش سفر میکند، در ظاهر یک روایت فانتزی است، اما در دل این داستان، وقایع تاریخی مهمی مانند قیام گوهرشاد در هم آمیختهاند که آن را از یک انیمیشن معمولی به یک اثر عمیق و آموزنده تبدیل کرده است.
🔸«ساعت جادویی» بهخوبی توانسته ترکیب تخیل و واقعیت تاریخی را به شیوهای جذاب و آموزنده درآمیزد. این انیمیشن با استفاده از سفر در زمان، داستان مقاومت و اعتراض در برابر ظلم را روایت میکند و در دل آن مفاهیم عمیقی چون هویت فرهنگی، عدالت و ایستادگی در برابر قدرتهای سرکوبگر را به مخاطب منتقل میکند.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001HCm
@Kayhan_online
🔰 مجوزهای دولتی برای گرانسازی موجب تورم خوراکیها شد
🔸صدور برخی بخشنامهها از سوی دستگاههای دولتی با مضمون گرانسازی، موجب تورم نقطه به نقطه و تورم اقلام خوراکی شد.
🔸در حالی که دولت طی چند ماه گذشته، مجوز گرانی نان، لبنیات، دارو، کالاهای اساسی، ارز، گاز، برق، بلیت قطار و... را صادر کرده، مرکز آمار از افزایش تورم نقطه به نقطه و تورم خوراکیها خبر میدهد.
🔸در این زمینه روزنامه اعتماد بیآنکه به منشأ دولتی ماجرا اشاره کند، در خبری با عنوان «تورم خوراکیها بالا رفت / هشدار برای تنظیم بازار در دو ماه پایانی سال» نوشت: مرکز آمار در جدیدترین گزارش خود از شاخص قیمت مصرفکننده در اولین ماه زمستان، خبر داده که میزان تورم ماهانه بار دیگر افزایشی شده است.
🔸بر اساس جدیدترین دادههای مرکز آمار تورم ماهانه در دی امسال به 2.9 درصد در حالی که در آذر 2 درصد بوده است. بنابراین، نه تنها در دیماه قیمت سبد مصرف خانوارها نسبت به آذر افزایش یافته بلکه به سرعت این رشد قیمت نیز افزوده شده است. همچنین، تورم نقطه به نقطه نیز نسبت به آذرماه در سطح بالاتری قرار گرفته و به 31.8 درصد رسیده است. به عبارت دیگر، خانوارها در دیماه 1403 نسبت به دیماه 1402 گذشته برای یک سبد یکسان از کالا و خدمات، 31.8 درصد بیشتر هزینه پرداخت کردهاند.
🔸در همین حال روزنامه ایران نیز در گزارشی با اشاره به گزارش مرکز آمار خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد که تورم دیماه سال جاری در مقایسه با تورم دیماه سال 1402 با افزایش مواجه شده و به 31.8 درصد رسیده است. با توجه به مجوزهای افزایش قیمتی که در یک ماه اخیر بهویژه در حوزه صنایع غذایی داده شده، افزایش قیمت کالاهای خوراکی مانند کره پاستوریزه، کنسرو تن ماهی و حتی روغن نباتی، تاثیر خود را در سرعت افزایش قیمت کالاهای خوراکی گذاشته است. در یک نگاه کلی در دیماه امسال نسبت به آذرماه سال جاری نرخ تورم ماهانه با رشد 0.9 درصدی به 2.9 درصد رسیده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HDc
@Kayhan_online
کیهان بررسی کرد
🔰 گزافهگوییهای جدید ترامپ علیه ایران با استفاده مجدد از ترفند «مرد دیوانه»
🔸رئیسجمهور آمریکا درباره ایران با بیان این ادعا که خوب خواهد بود اگر مسائل با ایران را بدون حمله اسرائیل بتوانیم حل کنیم، گفت: امیدوارم ایران توافق کند.
🔸ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره حمایت آمریکا از اسرائیل در حمله به تاسیسات هستهای ایران گفت: «واضح است که به این سؤال پاسخ نمیدهم. باید دید چه پیش میآید. در روزهای آینده با افراد مختلفی دیدار خواهم کرد. امیدوارم این مسئله بدون نیاز به اقداماتی از این دست حل شود. این واقعا خوب خواهد بود».
🔸رئیسجمهور آمریکا در شرایطی ادعای تسلیحات اتمی را درباره جمهوری اسلامی مطرح کرد که تهران بارها تاکید کرده است که برنامه هستهای کاملاً صلحآمیز دارد و هرگز به دنبال سلاح هستهای نبوده است. ترامپ ادامه داد «میدانید، اگر آنها یک سلاح هستهای داشته باشند، همه بقیه هم بهدنبال آن خواهند رفت و بعد همهچیز به یک فاجعه تبدیل خواهد شد».
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001HDf
@Kayhan_online
🔰 انتقادات بیپاسخ
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸در پاسخ به این سؤال که چرا ورزش مستعد ما در مسیر بایسته و رو به پیشرفت حرکت نمیکند و اینکه چرا مسائل و مشکلات شناخته شده حل نمیشود و موانع بر سر راه و مانعسازان پیشانی سفید کنار زده و دفع نمیشوند، بهترین پاسخ شاید این باشد که چون به «اصول» عمل نمیشود. و در جواب اینکه چرا به اصول عمل نمیشود؟ باید گفت چون ورزش از سوی آنهائی که در این باره مسئولیت رسمی و مستقیم دارند، جدی گرفته نشده و این عدم جدیت نمیتواند «اراده»ای را به میدان آورد که واقعا قصد اصلاح و شتاب بخشیدن به حرکت ورزش در مسیر پیشرفت و قوی و بهتر شدن داشته باشد.
🔸بدون تعارف باید بگوییم متاسفانه این اصلی است که مثل دیگر اصول مدیریتی در اداره ورزش ما جدی گرفته نشده و از این نظر آسیبهای زیادی از حیث فنی و اخلاقی بر پیکر آن وارد و در حوزهها و رشتههای مختلف درگیر حاشیهها و مسائل و مشکلات آزاردهنده کرده، خواه و ناخواه از مهمترین عواملی است که نقش مانع را برای حرکت بایسته ورزش در مسیر پیشرفت بازی کرده است.
🔸چنانکه بارها نوشتهایم متاسفانه عدم اعمال اصولی مثل نظارت موجب به وجود آمدن نوعی«ملوک الطوایفی» در بخشهایی از ورزش ما و بعضی از فدراسیونها شده که لاجرم از یکسو صدای اعتراض خیلی از اهالی آن رشته را بلند کرده و از دیگر سو، موجب درجا زدن و بلکه پسروی شده است. عرض کردیم در این باره مثالهای زیادی در دست است که برای جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آنها صرفنظر میکنیم.
🔸در این باره نکته دیگری که به نظر میرسد، این است که برای پایان دادن به این وضعیت و حاکم کردن فضای سالم و محترمانه در ورزش، باید به طور جدی- نه صوری و نمایشی- مراکز و کمیتههایی تشکیل شود که به این گزارشها و اعتراضات و اتهامات و تخلفات احتمالی به طور قانونی و شفاف رسیدگی کند تا اگر کسی قصد جوسازی و اتهام زنی و سوءاستفاده داشته باشد و یا مدیری کوتاهی و تخلفی دارد، تنبیه شود و در ضمن حساب کار دست دیگران بیاید.
#نکته_ورزشی
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001HCg
@Kayhan_online
نگاهی به فیلم «حمله ناگهانی»
🔰 یک پینوکیوی کسالتبار
👤 #سعید_متین
🔸مک کویین به همان جنگ دوم جهانی و این بار موضوع بمبارانهای سنگین لندن در سپتامبر ۱۹۴۰ پرداخته که قرار میشود تعداد زیادی از کودکان به محل امنی انتقال یابند و در این میان پسر بچهای به نام جرج که با مادر و پدر بزرگش زندگی میکند علیرغم میلش، مشمول همین موضوع میگردد.
🔸بخشهایی از کاراکتر جرج تقریبا از شخصیتی واقعی گرفته شده که با فداکاری خود، عده زیادی از مردم را که در یکی از ایستگاههای مترو لندن گیر افتاده بودند را از خطر مرگ در اثر سیلاب نجات داد.
🔸برخی دیگر از وقایع فیلم مانند بمباران سالن آواز و دزدیدن جواهرات قربانیان بمباران نیز واقعی هستند.
🔻طبق معمول در این داستان، هم سرکرده فعالان پناهگاههای لندن، یهودی است و هم شخصی که در پناهگاه، متفکرانه جانب صلح و آرامش را میگیرد.
🔸به طور کلی در فیلمهای امسال تظاهر به یهودیت، آن هم در نقشهای برجسته، بسیار بارز مینمایاند! دلیلش هم کاملا واضح است!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001HCj
@Kayhan_online
🔰 ظریف چه فاجعهای به بار آورده که ناچار از مذاکره دوباره است؟!
🔸کلمات، ناتوان از بازگو کردن عمق فاجعهای هستند که آقای ظریف در نگارش نامتوازن برجام به ضرر ایران مرتکب شده است. اکنون در حالی که او در حال عبور از جنازه برجام (حقوق پایمال شده ایران در توافق هستهای) و التماس مذاکره دوباره از آمریکا و اروپاست، طرفهای اروپایی و حتی تیم ترامپ، ایران را به استفاده از مکانیسم ماشه تعبیه شده در بطن «توافق مُرده» تهدید میکنند!
🔸پس از تهدید مقامات انگلیسی و فرانسوی و آلمانی به احتمال استفاده از مکانیسم ماشه، حالا نماینده ترامپ در سازمان ملل هم ایران را با همین دستاویز تهدید کرده است!
«الیس استفانیک» در جلسه استماع سنا برای تصدی نمایندگی دولت ترامپ در سازمان ملل گفت: مکانیسم ماشه، یک ابزار مهم برای رئیسجمهور ترامپ علیه ایران است.
🔻سخنان وقیحانه گزینه ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، در حالی مطرح شده که دولت قبلی او با نقض قطعنامه ۲۲۳۱، از برجام خارج شد و اقدام به نقض تعهد دولت آمریکا در قبال ایران کرد.
🔸یادآور میشود ساز و کار اسنپ بک یا همان ماشه در متن برجام، به طرف مقابل ایران این اجازه را میدهد که به صرف بهانهجویی بتواند تحریمهای جمع شده ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ را یکجا و بدون نیاز به جلب نظر دیگر اعضای شورای امنیت برگرداند!
🔸طبق مکانیسم ماشه، اگر یکی از طرفها به این جمعبندی برسد که طرف دیگر به تعهداتش پایبند نیست، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند. اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی میخواهد حل و بررسی نشود، شاکی میتواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد و شورای امنیت را مطلع کند. پس از آن، شورای ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریمها یا بازگرداندن آنها، قطعنامه صادر کند. اگر در این مدت، شورا نتواند قطعنامهای صادر کند، تمام تحریمهای قبل از برجام، به طور خودکار بازمیگردند و قابل وتو از سوی اعضای دائمی شورا (چین و روسیه) نیست بلکه «عدم بازگشت تحریمها» قابلیت وتو دارد.
🔸گفتنی است همزمان با سخنان نماینده ترامپ در سازمان ملل، گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: برجام دیگر کارآمد نیست و باید به فکر جایگزینی برای آن باشیم.
🔸بالا آمدن افتضاح آقای ظریف در تدوین خسارتبار برجام، در حالی است که او بیاعتنا به عهدشکنی وقاحتآمیز طرف آمریکایی، پالسهای منفعلانه برای مذاکره با ترامپ میفرستد. ظریف در این بازی حقارتآمیز حتی به یاد نمیآورد که پس از پایمال شدن توافق برجام توسط ترامپ گفته بود:
🔻با ترامپ مگه میشه مذاکره کرد؟ روی کلمه به کلمه برجام ساعتها مذاکره شده، بعد آقای ترامپ میاد یه لحظه یه چیزی امضا میکنه میگه همش باطل! این آیا جز یک نمایش تبلیغاتی هست؟ شما اصلاً نشون بدید مذاکره با شما ارزش وقت آدم رو داره؟!».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HDb
@Kayhan_online