#تدبردرقرآن
«أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ»
استادی می فرمود :
این آیه معنایش این نیست که با ذکر خدا دل آرام می گیرد
این جمله یعنی خدا می گوید:
جوری ساخته ام تو را که جز با یاد من آرام نگیری...!!
تفاوت ظریفی است!
اگر بیقراری؛
اگر دلتنگی؛
اگر دلگیری؛
گیر کار آنجاست که هزار یاد،
جز یاد او، در دلت جولان میدهد...
#یادخدا
🔸به یاد خدا باشید یا با تسبیح یا با دل.
🔹یاد خدا با دل خیلی اهمیت دارد. گاهی اوقات انسان با زبان در حال گفتن ذکر استغفار است، اما گناه هم می کند.
✍ در حدیث آمده که : « کسی که در حال گناه کردن استغفار میکند، خود را مسخره کرده است.
🔸یکی از علما می گفت: سی سال پیش سوار اتوبوس بودم، یک حاجی هم جلوی من نشسته بود.
🔸 هر زن بی حجابی که وارد اتوبوس می شد، حاجی نگاه می کرد و یک « استغفر الله » می گفت. پشت سر هم هر زنی که وارد می شد، حاجی این کار را می کرد.
🔸یک وقت در یکی از ایستگاه ها یک خانم بی حجاب سوار ماشین شد، حاجی متوجه او نشد، من با دست به شانه اش زدم و گفتم : « حاج آقا، یک استغفر الله دیگر هم سوار اتوبوس شد! شخص حاجی با شنیدن حرف من ناگهان برگشت و متوجه شد یک عالم پشت سرش نشسته و مراقب اوست و فهمیده که شیطان او را بازی داده است. جیک نزد.
🔥 شیطان این قدر عجیب است که در حالی که مشغول استغفار هستی، شما را به گناه می اندازد. این ذکر به درد نمی خورد. چون دل به یاد خدا نیست.
🔸 حاجی پشت سر هم می گفت:« خدا لعنت کند کسانی را که اینها را بی حجاب کرده اند» اما با این حال، خودش، محو تماشایشان بود. اگر دل انسان به یاد خدا باشد که چشم، به زن نامحرم نگاه نمی کند! تسبیح در دست و ذکر استغفار هم بر لب، اما دل به یاد خدا نیست!
👌از خدا بخواهید که دل هایتان به یاد او باشد. این مطلب را یادگاری از من داشته باشید: ذکر خالی، چنگی به دل نمی زند!
📚 محمودی گلپایگانی ، در محضر مجتهدی ج 2، ص 165،انتشارات مستجار،1392
تا دل درست نشود،
ایمان درست نخواهد شد؛
و تا #زبان درست نشود،
دل درست نخواهد بود!
_ پیامبراکرمصلیاللهعلیهوآله
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موکبی خاص، موکبداری با قصهای خاصتر و میزبانی از زائران اباعبدالله (ع)!
شهادت یکباره ۴فرزندِ شیخ حیدر، ملقب به ابولیس، یکی از موکبداران عراقی، در راه میزبانی از زائران اباعبدالله الحسین (ع). او روز سوم این مصیبت، خود را برای میزبانی زوار آماده کرد چون...
#اربعین🖤
#حسین_جانم..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسی نمیتواند از آن جلو گیری کند.....
آقا امیرالمومنینعلیهالسلام:
#دلتنگیِ آدمی،
به اندازهی خوشی های اوست!
غررالحکم،حدیث۲۵۳۰
✅ خواص عاشورایی:
نافع بن هلال بجلی
🔹 نافع بن هلال بجلی، از اصحاب امام علی و امام حسین علیهماالسلام است. وی مردی بزرگوار و از قاریان قرآن و از نویسندگان حدیث بود. او در جنگ های زمان امام علی علیه السلام شرکت کرد.
🔻 او قبل از شهادت مسلم از کوفه خارج شد و در میانه راه به کاروان امام پیوست. شب عاشورا، نافِع به امام گفت: "به خدا سوگند با دوستِ تو، دوست و با دشمن تو، دشمنيم".
🔸 وی در رساندن آب به خانواده امام علیه السلام نقش مؤثّرى داشت. با بسته شدن راه ورود به آب، امام به حضرت عباس فرمودند که شبانه با نافع و بقیه نیروها، از فرات آب به خیمه ها برسانند. موفق شدند ضمن کشته و زخمی کردن چند تن از دشمنان، آب به خیمه ها برسانند.
▫️نافِع بن هِلال، تيراندازى ماهر بود. در روز عاشورا، دوازده نفر از دشمن را از پا در آورد. پس از تمام شدن تيرهايش، با شمشير خود به صف دشمن زد. آن قدر جنگيد تا به اسارت دشمن در آمد و کشته شد.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#نافع_بن_هلال
#بصیرت
🏴🕯🖤🕯🏴
آیت الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق و از علمای حوزه علمیه تهران بود. وی نماز جماعت مسجد جامع بازار تهران را اقامه میکرد و جلسات معارف اسلامی و درس اخلاق او مورد علاقه مردم تهران بود.
او در سال ۱۳۱۶ش در تهران زاده شد و پس از دوره مقدمات، در ۱۸سالگی به قم رفت. امام خمینی و آیات عظام بروجردی، گلپایگانی، طباطبایی، محقق داماد از جمله اساتید او بودند. وی در ۲۵ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
کتاب مکاسب محرمه امام خمینی و همچنین دو جلد رسائل اصولی او نیز به همت شیخ مجتبی تنظیم و منتشر شد. وی مدتی با شهید مصطفی خمینی هم مباحثه بود.
امام خمینی، آیت الله تهرانی را مأمور به جمعآوری فتاوا و تنظیم صحیحترین نسخه از رسالۀ عملیه و مناسک حج خویش کرد که در سال۱۳۴۳ش به چاپ رسید.
آیت الله آقا مجتبی تهرانی در ۱۹ صفر ۱۴۳۴ق(۱۳۹۱ش) بعد از گذراندن یک دورۀ طولانی بیماری درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۱۹صفر
#آقا_مجتبی_تهرانی
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🪴جی. پی. واسوانی در کتاب زندگی پس از مرگ برای آماده شدن زندگی بعد از مرگ اینطور میگه که: « حلقهای از عشق و ارادت نسبت به یکی از قدیسان خدا ایجاد کنید و هر روز این پیوند را قویتر نمایید. به درگاه او دعا کنید، همه کارهایتان را به وی تقدیم کنید و در لحظات سکوت با عشق و ارادت صمیمانه با او گفت و گو کنید. این حلقه را رشد دهید تا زمانی که احساس کنید هر جا که هستید، از ان وجود مقدس دور نیستید. در حضور وی هیچ مرگی نمیتواند وجود داشته باشد، زیرا وقتی این جسم را ترک میکنیم، او نیز در کنار ما خواهد بود. آن قدیس ما را در آغوش پرمهر خود خواهد گرفت و به سوی خدا راهنمایی خواهد کرد.»
💌 گاهی یک مسیحی یا بودایی، بیشتر از ما مسلمونا، قدر نعمت امام حسینی که خدا بهمون داده رو میدونه، حیفه به خدا با این امام حسین ناامید بشیم، بداخلاق باشیم، بد زندگی کنیم، نگران آینده باشیم.
امام ما، فدا شد که ما فدای هر چیزی نشیم. قیمت ما به اندازه خداست، با غصه خوردن سر هر چیزی چوب حراج به روح و روانمون نزنیم. 💚
🌺🌿🌺🌿