📸مراسم گرامیداشت سید مقاومت، دبیر کل حزب الله لبنان، شهید سیدحسن نصرالله و شهید سردار نیلفروشان در مسجد صاحب الزمان عج شوب محله کشتلی
https://eitaa.com/keshtele_news5
https://t.me/keshtele_news5
تغییر در دریافت بنزین با کارت سوخت شخصی
🔹سقف سوختگیری با کارت سوخت شخصی خودروها در هر نوبت ۶۰ لیتر بود که به ۵۰ لیتر تغییر کرده.
🔹دارندگان کارت سوخت شخصی در هر نوبت سوختگیری تا سقف ۵۰ لیتر میتوانند بنزین دریافت کرده و فقط ۲ بار در شبانهروز میتوانند از کارت خود استفاده کنند.
🔹این تغییر در استانهای مرزی که شرایط سوخـتگیری در آنها متفاوت است، اجرا نمیشود.
https://eitaa.com/keshtele_news5
https://t.me/keshtele_news5
📷 فینالیستهای مسابقۀ عکاسی کمدی حیاتوحش امسال
🔹از بین ۹۰۰۰ عکس از ۹۸ کشور مختلف ۴۴ عکس منتخب شدند که تعدادی از آنان را میبینید.
https://eitaa.com/keshtele_news5
https://t.me/keshtele_news5
☘ بنام خدا
⭐️گذری بر روستای کشتله
عنایت دارید " کشتله " واژه ایست نام آشنا که به گواه تاریخ در عصری که شهرقدیم بابل " مامطیر" نام داشت یکی از مراکز شیعه نشین این شهر تحت عنوان مرکز " علویان " بود.
در این زمان محلات پنجگانه به اسمهای شوبمحله ، میدانسر ، پائین محله ، وسیدکلا نبود فقط " کشتله" بود.
مرکز روستای کشتله در ضلح جنوب و جنوب شرقی شوبمحله فعلی واقع بوده که بعدها به دلایلی که برای ما روشن نیست به محلات پنجگانه فعلی تقسیم شد.
💚در خصوص دلایل پراکندگی و جدایی اهالی روستای کشتله وتقسیم آن به پنج محل روایات گوناگونی ذکر شده است ، از جمله گفتند ؛ در اثر هجوم و غارت سربازان شوروی سابق ( که با کشتی در رودخانه بابلرود لنگر می انداختند) مردم از غارت وتجاوز آنان به ستوه آمده بودند هر طائفه به محلی کوچ کردند، و برخی روایت کردند ، در اثر جنگ میان مرعشان و باوندیان مردم روستا که در معرض خطر جانی قرار گرفتند بناچار از این محل نقل مکان کردند و.....
🌿در خصوص اهمیت تاریخی کشتله شبههای نیست وجود کارخانه سنتی آسیاب جو وگندم( وپس از آنکه برنج تولید شد کارخانه شالیکوبی در شوبمحله کشتله احداث گردید) همچنین کوره آجرپزی واخیرا کشف آثار باستانی و وجود سربازخانه در عمق زمین همین منطقه ، و وجود امام زاده قاسم علیه السلام و بسیاری از ادله های دیگر تاریخی حکایت از کهن و تاریخی بودن روستای "کشتله" دارد.
(این نکات به جهت آگاهی نسل جدید نگاشته شده بدین امید که مطلعین ومحققیق در این خصوص بیشتر افکار عمومی را روشن کنند)
🟦برهمین اساس است که ما را #کشتلی می شناسند نه به اسم شوبمحلی یا میدانسری یا ......!!
اما متاسفانه بزرگان ما این جایگاه را برای ما خوب حفظ نکردند و باید اذعان کرد هرچه از تاریخ فاصله می گیریم بر همبستگی و یکپارچگی و نیز اشتراکات اهالی روستای کشتله کاسته می شود.
درقدیم " کشتله " یک روستا بود و یک مسول داشت بنام خان یا سلطان و بعداز آنکه به پنج محل تقسیم شد یک کدخدا داشت که با مشورت نمایندگان پنج محل تصمیم می گرفت !
اما اکنون کشتله دارای پنج روستا بوده و کدخدای کشتله جای خود را به شورای اسلامی داده و امروز هرمحل دارای سه شورا و یک دهیار و در مجموع ۱۵ نفر شورا و پنج نفر دهیار و پنج نفر به عنوان مسول بسیج با سلایق و علایق مختلف بوده و مسولیت و اداره امور روستا دست این اشخاص می باشد .
لذا بدیهی است این عزیزان نا خواسته منافع محلی را بر محوریت روستایی ترجیع دهند و نسبت به روستای کشتله و منافع آن قدری بی تفاوت باشند به همین جهت علیرغم تلاشهای برخی مسولین نه تنها قادر نیستند از منافع مشترک روستا بدرستی دفاع کنند بلکه عامل بازدارنده در رشد وتعالی روستا بزرگ کشتله هستند.
مثل از بین رفتن هفت آبندان مشترک، عدم بهره وری کامل آبندان بزرگ کشتله ، مشکل آب شرب روستایی که سالها اهالی روستا از آب آلوده استفاده می کنند و دهها منافع مشترک دیگر.
✅این چالش ها چندان به مسولین محلی بر نمی گردد بلکه روستا بلحاظ ساختاری دارای ایراد است که بزرگان و پیشکسوتان بایستی همت نمایند و برای آینده روستا چاره جویی کنند تا حسن همجواری اهالی روستای کشتله دچار خدشه نشود.
🌹بامید آبادانی و رشد وتعالی "کشتله " بزرگ
✅بازنشر با شما فرهنگ دوستان #روستای کشتله