به طعنه گفت به من: روزگار جانکاه است
به من! که هر نفسم آه در پی آه است
#فاضل_نظری
هدایت شده از کتاب خوب📚
📌
💠"نسل حافظه کوتاه مدت و سوءهاضمه در ادراک"
💬 یامین پور در برنامه زنده "صد در صد" :
🔶عامه مردم تصور می کنند استفاده بیشتر از تکنولوژی های ارتباطی نوین باعث رشد فکر و دانش میشود. ولی بررسی ها نشان می دهد این نسبت عکس است. یعنی مصرف زیاد این تکنولوژی ها به خصوص شبکههای اجتماعی باعث سطحی نگری، کم سوادی، اختلال در تمرکز و آسیبهای ذهنی می شود.
☑️در اینجا از جملاتی از #امبرتو_اکو استفاده می کنم؛ اکو می گوید:
"این نسل هرچه میگذرد، کمتر و کمتر از بر میکند و یاد میگیرد، چون با عادت کرده فشار یک دکمه همه چیز را به حافظه دستگاهها بسپرد. این باعث نحیف شدن و آتروفی حافظه جمعی و فردی و قدرت یادگیری جوانها میشود.
همه همکارهای من در دانشگاه برای من نقل میکنند که دانشجویان نسلهای اخیر بعد از 30 دقیقه حتی یادشان نمیآید موضوع بحث چند دقیقه قبل چه بود. این در حالی است که همهشان با کامپیوترهاشان دارند نت برمیدارند و با موبایلها از تخته کلاس عکس میگیرند. من اسم اینها را گذاشتهام «نسل حافظه کوتاهمدت». در مقابل حافظههای کوتاهمدت هیچ راه روشنی وجود ندارد!"
🔶نوعی سوءهاضمه در ادراک اتفاق می افتد. #بودریار از این تعبیر استفاده می کند. کم کم به تهی بودن پیامها از معانی می رسیم. این نتایج ربطی به محتوای شبکه های اجتماعی ندارد. بر فرض سالم بودن تمام محتوا باز هم این پیامدها باقیست. کودکان پیش از آنکه شهروند فضای مجازی بشوند باید بیاموزند کتاب ورق بزنند ...
🔸️ویدیو این گفتگو در آپارات :
به تاریخ اردیبهشت ۱۳۹۵
http://www.aparat.com/v/sjSb5
📚@ketabe_khoub
✅اگر کسی پنداشته است که میتوان سخن از حق گفت و مردم جهان را علیه حاکمیت جهانی کفر شوراند و سیر تاریخ را تغییر داد و در عین حال در آرامشی کامل از مکر شیطان و اذنابش در امان بود، سخت در اشتباه است. قلمرو حاکمیت شیطان ضعف و ترس انسانهاست و اگر می خواهی جهان را از کف او خارج کنی، نباید بترسی!
#شهید_آوینی
@ketabe_khoub
گر ز دستِ زلفِ مُشکینت خطایی رفت رفت
ور ز هندویِ شما بر ما جفایی رفت رفت
برقِ عشق ار خرمنِ پشمینه پوشی سوخت سوخت
جورِ شاه کامران گر بر گدایی رفت رفت
در طریقت رنجشِ خاطر نباشد می بیار
هر کدورت را که بینی چون صفایی رفت رفت
عشقبازی را تحمل باید ای دل، پای دار
گر ملالی بود بود و گر خطایی رفت رفت
#حافظ
هدایت شده از کتاب خوب| کودک
📚نام کتاب: با من بخوان تا یاد بگیری
🖋نویسنده: نادر ابراهیمی
📑انتشارات: شهر قلم
📓تعداد صفحات: ۲۴
🪴🪴🪴
📖توضیحات:
مجموعه کتاب های یادگارهای نادر ابراهیمی
📗📘📙
@ketabe_khoob
هر که ز حور پرسدت رخ بنما که این چنین
هر که ز ماه گویدت بام برآ که این چنین
🍃
هر که پری طلب کند چهره خود بدو نما
هر که ز مشک دم زند زلف گشا که این چنین
🍃
هر که بگویدت ز مه ابر چگونه وا شود
باز گشا گره گره بند قبا که این چنین
🍃
گر ز مسیح پرسدت مرده چگونه زنده کرد
بوسه بده به پیش او جان مرا که این چنین
🍃
هر که بگویدت بگو کشته عشق چون بود
عرضه بده به پیش او جان مرا که این چنین
🍃🦋🍃
مولانا/ دیوان شمس/ غزلیات
📝
این روزها تهران تبدیل شده به یک کتابخونه بزرگ!
پویش فرهنگی هوشمند "کتابخانه شهر" با ۱۰۰ عنوان کتاب بر روی ۷۰۰ سازه تبلیغات شهری به مناسبت هفته کتاب در پایتخت اکران شده!
برید بارکد تابلوها رو بزنید و کتاب رو با تخفیف ۸۰ درصدی تهیه کنید!
@ketabe_khoub
📚نام کتاب: آسید علی آقا
🖋نویسنده: سید هادی طباطبایی
📑انتشارات: جمکران
📓تعداد صفحات: ۱۲۴
📖توضیحات:
کتاب « آسید علی آقا » می کوشد تا تصویری از زندگی و زمانه و شاگردان سید علی آقا قاضی ارائه کند. کتاب از زبان مرحوم سید علی قاضی، است و با زاویه دید اول شخص نوشته شده است. در این کتاب سبک زندگی و سلوک ایشان بیان می شود. سپس پای شاگردان ایشان به میان می آید و از زبان مرحوم قاضی، احوالات و مشی و مرام برخی از زبده ترین شاگردان ایشان مثل علامه طباطبایی ، سید هاشم موسوی حداد و محمدتقی بهجت به تصویر کشیده می شود. نحوه ی سلوک، طریقه آشنایی با سید علی آقا و مرارتهای این شاگردان نیز از زبان سید علی قاضی بیان می شود.
📗📘📙
@ketabe_khoub
در زیست توسعه یافته، لذت است که اصالت دارد. مادر اگر فرزندان کمتری داشته باشد یا اصلا فرزند نداشته باشد، لذت و تمتعش در دنیا بیشتر است. اگر مبنا لذت باشد، عقل حکم می کند بچه دار نشود....
بشری که در زندگی اش لذت اصل باشد، مسئولیت نمی پذیرد. تفاوتی بنیادی در کار است: دنیای توسعه یافته مبتنی بر رهایی و لذت است، و دنیای متدین مبتنی بر تکلیف.
مرد ایرانی ازدواج می کرد که مادری برای فرزندان آینده اش یافته باشد. روایات مربوط به ازدواج، معطوف به چیست؟ معنای ازدواج در دنیای توسعه یافته دچار دگرگونی می شود و همسر تبدیل می شود به همدم قصه های عشقی. دنبال آدمی هستیم که با او گره های دراماتیک و قصه عشقی بسازیم. در نهایت پیدا هم نمی شود.
معمولا همه این ها مربوط به پیش از ازدواج است یا اندکی پس از آن. می گویند: همسران تا شش ماه عاشقانه زندگی می کنند و بعد، پنجاه سال همدیگر را تحمل می کنند! پشت این طنز تلخ، واقعیتی جدی است.
اگر زندگی بشر واقعا مبتنی بر لذت باشد، دلیلی برای فرزند آوری وجود ندارد. همه وجوه زندگی بشرِ توسعه یافته، مبتنی بر تلذذ است.
✍ماجرای فکر آوینی/صفحه ۱۳۷
#ماجرای_فکر_آوینی
#وحید_یامین_پور
♨️ @ketabe_khoub
جواب خطورات
شخصی گفت: پشت سر عارف واصل سید مرتضی کشمیری می رفتم، به ذهنم خطور کرد که مگر کسی غیر از امام معصوم هم غیب می داند؟ در این هنگام سید مرتضی برگشت و به من گفت:
آری، مومنان هم می دانند!
فهمیدم که به خطور در ذهنم جواب داد.
در محضر بهجت ج 2ص11
@ketabe_khoub
هدایت شده از کتاب خوب📚
📚نام کتاب:"گلستان یازدهم"
🖋نویسنده: بهناز ضرابی زاده
📑انتشارات: سوره مهر
📓تعداد صفحات: ۳۱۶
📖توضیحات:
«گلستان یازدهم» دربردارنده خاطرات مشترک خانم پناهی روا و شهید چیت سازیان از زمان آشنایی، عقد، ازدواج و شهادتشان است و البته مروری هم به سال های بعد از شهادت شهید دارد و زندگی همسر ایشان را روایت می کند.
زندگی شهید چیت سازیان با همسرش یکی از موضوعات جذاب از دفاع مقدس است، زیرا این کتاب دربردارنده خاطرات دوران هشت ماه زندگی مشترک زهرا پناهی روا با سردار شهید چیت سازیان است که به زندگی همسر شهید بعد از شهادت همسر نیز پرداخته شده است و جلوه دیگر این کتاب تولد فرزند شهید در 37 روز پس از شهادت وی است که نامش را علی گذاشتند.
در حقیقت اسم این کتاب به نوعی شخصیت سردار شهید چیت سازیان را معرفی می کند و با محتوای کتاب در ارتباط است و هم از کلیشه به دور است؛ چیزی که در این کتاب زیبا و جذاب است زندگی این دو فرد بود که یک دوران کوتاهی باهم بودند. خانم پناهی روا به دزفول می رود و آنجا در کنار همسرشان زندگی می کند و به نظر من این زندگی یک گلستان بوده؛ و این دو در دزفول در کوچه ای زندگی می کردند که اسم آن کوچه گلستان یازدهم بوده و در نهایت اسم این کتاب گلستان یازدهم انتخاب شده است.
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از وحید یامین پور
🔺️گپ و گفتی دربارهی زکام ذهن
دربارهی اینکه برخی استعدادهای انسانی م بتدريج نامرئی و بعد پنهان میشوند. آنگونه که دیگر آنها را بیاد نمیآوریم. روح ما آلزایمر میگیرد...
درباره برخی تکنیکهای مراقبت از موهبتهای روح صحبت کردیم. درباره اهمیت خلوت و تمرکز از طریق کتاب...
درباره اهمیت "دلشورهی هستی" و خطر گمشدن در غوغای زمانه.
#کتاب و #رسانه
هدایت شده از وحید یامین پور
در این گپ و گفت ارجاع من به جملاتی از مرحوم حاج اسماعیل دولابی و مارتین هایدگر بود. انشاءالله که حاج اسماعیل منو میبخشند : )
جایی ایشان گفته بود در قدیم مردم کمتر میدانستند و بیشتر ساکت بودند، حالا بیشتر میدانند و شلوغ میکنند... حالا سوال این است که قبلا بیشتر میفهميدند یا الان؟! حقیقت بر کدام یک بیشتر امکان جلوهگری داشته؟ کدام در انفتاح بوده و کدام در فروبستگی؟
هایدگر در توصیف "فرد منتشر" و گم شدن در غوغای زمانه از اگزیستانس مجازی سخن میگوید. غوغا ما را از قرب حقیقت دور میکند و نسبت به ظهور عالم نابینا میشویم. گویی عالم نامرئی شده ولی این ما هستیم که دیگر قیام در عالم نداریم...
دل راه خودش را می رود و گاهی باید او را گرفت و نشاند و پرسید:"به کدام راه می روی؟ به کدام راه من را می کشانی دل؟"
#نخل_و_نارنج
🌾
📚نام کتاب: پدر، عشق و پسر
🖋نویسنده: سید مهدی شجاعی
📑انتشارات: نیستان
📓تعداد صفحات: ۸۷
📖توضیحات:
کتاب پدر، عشق و پسر یکی از آثار سید مهدی شجاعی است که «انتشارات کتاب نیستان» منتشر کرده است. این کتاب زندگی حضرت علیاکبر (ع) را روایت میکند. «علی بن حسین بن علی بن ابیطالب» که بیشتر با نام علیاکبر شناخته شده است، فرزند امام حسین (ع) و اولین نفر از قوم بنیهاشم است که در حماسهی عاشورا به شهادت رسید. امام حسین (ع) که حضرت علیاکبر (ع) را شبیهترین به حضرت محمد (ص) میدانست پیش از شهادت ایشان گفتند :«به زودی جدت را ملاقات میکنی و آن حضرت شما را سیراب خواهد کرد که بعد از آن هرگزتشنگی نباشد.»
📗📘📙
@ketabe_khoub
تو را آن بِهْ که رویِ خود ز مشتاقان بپوشانی
که شادیِّ جهانگیری، غمِ لشکر نمیارزد
حافظ☘
هدایت شده از کتاب خوب📚
📚نام کتاب: " انسان، از تنگنای بدن تا فراخنای قرب الهی
🖋نویسنده: اصغر طاهرزاده
📑انتشارات: لب المیزان
📓تعداد صفحات: ۱۷۴
📖توضیحات:
نفس ناطقه ی انسانی، وجودی بسیار لطیف است، به طوری که به هر چه روی آورد، به صورت او در می آید. لذا اگر به عالم عقل نظر کرد، عقل می شود و اگر به عالم محسوس نظر نمود، صورت محسوس در جان او ثبت می گردد. زیرا در تمام عوالم بین عالِم و معلوم اتحاد هست، همچنان که بین عاقل و معقول اتحاد می باشد و اتحاد بین حاسّ و محسوس نیز از همین قرار است، و چون ممکن نیست هیچ کس طالب مجهول مطلق باشد و مسلم نفس ناطقه هرگز مجهول مطلقی را طلب نمی کند و از آنجایی که عقل، حق را می طلبد، باید حق را اجمالا بشناسد و یک نحوه اتصالی با او داشته باشد و تزکیه موجب می شود که این اتصال و معرفتِ اجمالی شکوفا شود. وقتی متوجه شدیم نفس ناطقه به جهت لطافتی که دارد به هر چه روی آورد، به صورت او در می آید، می توان گفت: نظر به حق موجب می شود تا نفسِ انسان، حقانی گردد و صفات الهی در او تجلی نماید.
📗📘📙
@ketabe_khoob
هدایت شده از وحید یامین پور
4_6026098081341116960.mp3
12.59M
🔺️زکام ذهن
▪️گپ و گفتی دربارهی اینکه برخی استعدادهای انسانی بتدريج نامرئی و بعد پنهان میشوند. آنگونه که دیگر آنها را بیاد نمیآوریم. روح ما آلزایمر میگیرد...
▪️درباره برخی تکنیکهای مراقبت از موهبتهای روح صحبت کردیم. درباره اهمیت خلوت و تمرکز از طریق کتاب...
درباره اهمیت "دلشورهی هستی" و خطر گمشدن در غوغای زمانه.
هایدگر در توصیف "فرد منتشر" و گم شدن در غوغای زمانه از اگزیستانس مجازی سخن میگوید. غوغا ما را از قرب حقیقت دور میکند و نسبت به ظهور عالم نابینا میشویم. گویی عالم نامرئی شده ولی این ما هستیم که دیگر قیام در عالم نداریم...
🔸️زمان: ۵۲ دقیقه
🆔️ @yaminpour
May 11
صحرای پر از خار و پای برهنه
یکی از علما برای تقوا معنی لطیفی کرده و مثال جالبی می زند، می فرماید: " هرگاه با پای برهنه در بیابان پر از خار و خاشاک باشی چطور راه می روی؟ آیا همین طور سر بالا می کنی و می دوی؟ یا اینکه کاملا مواظبت می کنی و جلوی پایت را می نگری تا کجا خار نباشد، آهسته پا را می گذاری تا صدمه نبینی، یعنی احتیاط می کنی که خار به پایت نرود و ناراحتت نکند."
تقوا یعنی مواظب خار و خاشاک دامهای شیطان بودن و از آن کناره گرفتن.
#استعاذه
#آیت_الله_دستغیب
📗📘📙
@ketabe_khoob
جوان و انتخاب بزرگ.pdf
530.7K
✅جوان و انتخاب بزرگ
✍استاد طاهرزاده
⬅️پی دی اف
🔹🍃
🍃🔹