📚کتاب خوب برای آشنایی بیشتر با اندیشه های این شهید بزرگوار مطالعه کتابهای "ماجرای فکر آوینی" دکتر وحید یامین پور
و "توسعه و مبانی تمدن غربِ" شهید مرتضی آوینی را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
📗📘📙
@ketabe_khoob
_عیدت مبارک ملّا، مرتضی علی یارت، چرا سراسیمه ای؟
_اسعدالله ایامکم، خبر خیر است؛ مسافرمان امروز می رسد...
عن قریب به دنیا می آید.
_به حق مرتضی علی ان شاءالله " تیک ریش خیره". خدا را شکر....
کوچه در آن صبح نمناک، خلوت بود و ملّا محمد جز همان پیرمرد دستار به سر، کسی را در محل ندیده بود.جلوی در خانه نفسی تازه کرد و آرام با دو دست دو لنگه چوبی در را فشار داد. " یاالله" گویان وارد حیاط خانه شد. زمزمه های زنانه ای از درونی به گوش می رسید.
_ یاالله؛ یاالله؛ دختر شیخ یعقوب من برگشتم...
زن میانسالی که ملّا او را درست به جانیاورد، از اندرونی بیرون آمد.
_ ملّا مبارک است، خانم سبک شدند الحمدالله. بچه پسر است...
به حق مرتضی علی تیک ریش خیره ان شاءالله.
_السلام علیک یا امیر المومنین یا مولی الموحدین یا قائد الغّر المحجلین.
مرتضی فرزند محمد امین فرزند شمس الدین در عید غدیر سال هزار و دویست و چهارده هجری قمری در خاندان انصاری چشم به جهان گشود. آن ها در محله مشایخ انصاری در اطراف بقعه متبرکه حضرت سبز قبا از فرزندان امام کاظم (ع) در دزفول سکونت داشتند.
#نخل_و_نارنج
#شیخ_مرتضی_انصاری
📗📘📙
@ketabe_khoob
📚نام کتاب: نگاهی به فتوژورنالیسم جنگ تحمیلی
🖋نویسنده: نازلی عباسی اهوازی/ محمدرضا شریف زاده
📑انتشارات: سوره مهر
📖توضیحات:
🔸️عکس و عکاسی همیشه خلاقیتی را به تصویر میکشد که در پی نگاهِ جستوجوگر عکاس پدید میآید. و این پدید تصویری همیشه در تلاش بودهاست تا آنچه را که هست به هستی درآورد و جاودانه کند، اما در این میان برخی چنان به واسطه این هنر و صنعتِ نوین بشری در جاودانههای ملتی ریشه دوانیدهاند که فراتر از هر عنوان یا هر کادر تصویری است.
#هنر
#دفاع_مقدس
📗📘📙
@ketabe_khoob
📚مجموعه این کتاب ها را با ۳۵ درصد تخفیف میتوانید تهیه کنید.
کتاب ماجرای فکر آوینی به تنهایی هم ۳۵ درصد تخفیف دارد.
📩برای سفارش کتاب به این شماره در واتساپ پیام بدهید.
☎️۰۹۱۷۸۰۸۰۸۳۳
📗📘📙
@ketabe_khoob
هدایت شده از پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
🔸فردوسی و مقام "سخن"
✒سید حسین شهرستانی
(مدیر گروه حکمت هنر)
روز بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی را روز پاسداشت زبان فارسی نامیدهاند. این، البته امری است شایسته. چرا که #فردوسی ایران را با احیاء زبان فارسی زنده کرد. آن هنگام که جغرافیای سیاسی ایران از دست رفته بود، او جغرافیای فرهنگی ایران را در مرزهای زبان فارسی برقرار کرد تا بر این پایه سامان سیاست و مدنیت ملی ایرانیان تجدید شود.
اما من برآنم که اگر فردوسی را صرفا پاسدار زبان فارسی و بواسطه آن مرزبان ایران بدانیم، هنوز منزلت والای او را نشناختهایم.
فردوسی پاسدار زبان یا "سخن" در کلیت آن است و بدین ترتیب از هستی "انسان" مرزبانی و مراقبت میکند.
بدین نظر نه ایران که انسان و جهان وامدار شاعر بزرگ طوس است. چرا که شاعران بزرگ از حدود مرزهای ملی و قومی فرامیروند.
فردوسی بهمثابه شاعر حقیقی، حقیقت #سخن را که سرمایه آدمیت و جوهر جهان است به یاد میآورد و بدین یادآوری آنرا "تازه" میکند و بدین ترتیب جهان تازه میشود:
هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود
سخن در ظرف زیست روزمره در معرض فرسایش است. ما مردم روزمره، سخن را مصرف میکنیم و بدین ترتیب نیروی آن را تخلیه میکنیم. کلمات در زندگی روزمره شتابان و سرگردان از اینسو بدانسو پرتاب میشوند. در وضع معمول زبان، ابزاری است بیجان که ما بیآنکه بدان ملتفت باشیم و در آن درنگ کنیم، آنرا "بهکار میبریم". واژهها، این گوهرهای معدن وجود، کدر و خاکآلود زیر دست و پای ما میغلطتند و بدین ترتیب کهنه و کمفروغ میگردند.
شاعر اما، این جواهر را از زمین برمیگیرد، غبار غفلت از آنها میزداید و در پرتو درخشش آن خیره میماند. شعر، شعاع خیرگی شاعر است در تماشای فروغ سخن.
سخن را سخندان ز گوهر گزید
ز گوهر ورا پایه برتر سزید
شاعر یادآور ما بدین معنی است که سخن جوهر جان آدمی است و سبک انگاشتن سخن، سرسری گرفتن وجود و بیهوده انگاشتن زندگی است.
این سبک انگاشتن سخن، بلیه و واقعهی فراگیر زمانه ماست و بهتعبیر فردوسی:
سخنها از اندازه اندر گذشت
این بلیه نه فقط مردم عامی که بسیاری از اهل علم و دانشگاهیان و روحانیان و هنرمندان و مداحان و سیاستمردان و حتی ادیبان و شاعران را دربر میگیرد. در این روزگار بطالت سخن و بیقدری کلام و مصرف بیلگام کلمات و تراکم پرگویی، همه ما به درنگ در سخن سخندانان بزرگ محتاجیم تا دریابیم مادام که سخن سست و خوار ماند، نه دنیایی خواهیم داشت و نه دینی.
بیا تا جهان را به بد نسپریم
به کوشش همه دست نیکی بریم
نباشد همی نیک و بد پایدار
همان به که نیکی بود یادگار
همان گنج و دینار و کاخ بلند
نخواهد بدن مر تورا سودمند
سخن ماند از تو همی یادگار
سخن را چنین خوارمایه مدار
🌐 @Rcica_ir
🔵 Rcica.ir
*تصویر، نگارهای است از چهره فردوسی و سه شاعر معاصر او (عنصری، فرخی و عسجدی) در حاشیه حکایتی از تذکره الشعرای دولتشاه سمرقندی، حکایتی که گرچه مستند و صحیح نیست اما بهوجهی شیرین و شنیدنی است.
https://www.instagram.com/p/CAKmfd_pXtF/?igshid=1kd71q5nq58o6
هدایت شده از کتاب خوب📚
📚نام کتاب: "خنجر سپید شب"
🖋نویسنده: مسلم ناصری
📑انتشارات: نشر معارف
📓تعداد صفحات: ۲۳۸
📖توضیحات:
خنجر سپید شب دوره ۳۵ ساله زندگی پسری است که سر ناسازگاری با خلیفه سوم عثمانی که دایی اش است، دارد. در عین حال که پسر از خاندان بنی امیه و مخالفان امام علی علیه اسلام است و پدربزرگش توسط امام علی علیه اسلام کشته شده، اما دوستدار حضرت امیر علیه السلام می شود و سرانجام هم توسط دایی زاده اش کشته می شود.
شخصیت تاریخی این کتاب استناد تاریخی دارد و در گذشته وجود داشته و وقایعی هم برایش روی داده نیز اتفاق افتاده است.
کتاب «خنجر سپید شب» از نظر شخصیت و اتفاقی که برایش روی داده واقعی است، اما با نوع نگاه نویسنده شکل داستانی پیدا کرده است.
#رمان
📗📘📙
@ketabe_khoob
کتاب خوب📚
📚نام کتاب: "من ادواردو نیستم"
🖋نویسنده: گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی
📑انتشارات: شهید ابراهیم هادی
📓تعداد صفحات: ۹۶
📖توضیحات:
شهید ادواردو آنیلی، شهیدی که ثروت آنچنانی و موقعیت آنچنانی خود را رها کرده و عاشق دین مبین اسلام و مذهب شیعه میگردد و در نهایت در این راه به مقام شهادت می رسد.
شهید ادواردو آنیلی فرزند جیانی آنیلی، سناتور و میلیاردر ایتالیایی، صاحب کارخانه ماشین سازی فیات، فراری، اوبکو، لامبورگینی، لانچیا، آلفارمو، چندین کارخانه صنعتی، بانک های خصوصی، شرکت های طراحی مد و لباس، روزنامه های لاستامپا، کوریره، دلاسرا و باشگاه فوتبال یوونتوس، در ۶ ژوئن ۱۹۵۴ در نیویورک به دنیا آمد.
او تحصیلات مقدماتی را در ایتالیا و سپس در کالج آتلانتیک انگلستان گذراند. پس از آن در رشته ادیان و فلسفه شرق از دانشگاه پرینستون آمریکا با درجه دکترا فارغ التحصیل شد.
اجداد ادواردو با راه اندازی کارخانه فیات در ایتالیا این صنعت عظیم را در آن جا بنا گذاشتند که امروزه بستگانش سهامدار عمده شرکت فیات، صاحب بانک ها و بیمه ها، باشگاه یوونتوس و ... هستند. پدر ادواردو کاتولیک و مادرش یک پرنسس یهودی است.
ادواردو شرح مسلمان شدنش را چنین می گوید: «زمانی که در دانشگاه نیویورک درس می خواندم، یک روز در کتابخانه قدم می زدم و کتاب ها را نگاه می کردم چشمم افتاد به قرآن و کنجکاو شدم که ببینم در قرآن چه چیزی آمده است.
آن را برداشتم و شروع کردم به ورق زدن و آیاتش را به انگلیسی خواندم، احساس کردم این کلمات، کلمات نورانی است و نمی تواند گفته بشر باشد، این بود که بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم. این شد که آن را امانت گرفتم و بیشتر مطالعه کردم و احساس کردم که آن را می فهمم و قبول دارم.»
#شهید
📗📘📙
@ketabe_khoob
هدایت شده از کتاب خوب📚
وحید یامین پور:
روزانه ساعتهای متوالی تلویزیون می بینیم، فیلم تماشا می کنیم، صفحات مجازی را می چرخیم، موسیقی گوش می کنیم و درباره ی مفید بودن یا نبودنش از خودمان سوالی نمی پرسیم.
اما تا پای کتاب به میان کشیده می شود، می پرسیم " حالا این کتاب مفید و جذاب هست یا نه؟! "
بی شک تعداد کتاب های غیر مفید کمتر از فیلمها و سریالهای بی فایده است و احتمال مفید بودن یک کتاب ناشناخته بسیار بیشتر از احتمال مفید بودن یک فیلم است. در این مورد وسواس را کنار بگذارید.
📗📘📙
@ketabe_khoob