پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 فصل جدیدِ حیات طیبه جمهوری اسلامی
📝 دکتر #عباسعلی_رهبر
بیانیهی گام دوم بیانیهای راهبردی، استراتژیک و هوشمندانه و گام دوم انقلاب دومین مرحلهی خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی است. متناسب با این فضا چند نکتهی کلیدی در خصوص فصل جدیدِ حیات طیبهی جمهوری اسلامی وجود دارد:
1⃣ ما در یک مثلث روابط، ساختار و معنا قرار میگیریم. رهبر جمهوری اسلامی ایران با توجه به تجربهی بیش از پنج دهه فعالیت سیاسی، اجتماعی در عرصههای مختلف مدیریت سیاسی و علمی و فکری که داشتهاند، تجارب خود را انتقال میدهند. مهمترین تأکید ایشان در این زمینه این است که معنای انقلاب اسلامی، جامعه و تمدن اسلامی را بایستی بهطور جدی مورد توجه قرار داد و نبایستی بههیچ عنوان از «معنا و حقیقت انقلاب» دور شد. در واقع خوانش اقتدار ما در فضای دوم و نسل دوم انقلاب اسلامی در قالب این است که بتوانیم آرمانهای انقلاب اسلامی را مجددا احیا کنیم.
2⃣ در این بیانیه ما شاهد ترسیم جهان عینی (آبژکتیو) و جهانهای بین الاذهانی (سابجکتیو) از سوی ایشان هستیم. ایشان بحث قدسی اندیشیدن و زمینی عمل کردن را مورد توجه قرار دادند و نسبت بسیار مناسبی میان آرمانها و واقعیتها در بیانیهی ایشان وجود دارد. واقعیاتی که نباید از آنها غافل بود مثل عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، بحث آزادی و استقلال و آرمانهایی که در ذات انقلاب ما نهفته است مثل جمهوریت، اسلامیت و موضوعات مختلف که در قالب معناگرایی بایستی بهآنها توجه نمود.
3⃣ توجه رهبر انقلاب به روح دشمنشناسی بسیار مهم است. در واقع رهبر انقلاب روح نامرئی فرااستعماری نوین را در قالب زرق و برق غرب و بهنوعی شیطنتهای قدرتهای دیگر، مورد توجه قرار دادهاند و از جوانان خواستهاند تا بهعنوان افرادیکه آیندهساز انقلاب هستند، نسبت به این دشمنشناسی حساس باشند. بنابراین نسبت به ترفندها و خدعههای دشمن بایستی حساسیت خاص داشت. بحثهایی نیز توسط افراد ناآگاه مطرح میشود که دست از دشمنی برداشته و به سوی دوستی پیش برویم. ایشان به ذات استکبار اشاره دارند که بایستی همیشه این مسئله را در نظر داشته باشیم.
4⃣ نکتهی بسیار مهم دیگر که بهعنوان سرفصل مدنظر قرار میگیرد، مقولهی پیشرفت است که در آگاهی جمعی کنشگران بهخصوص جوانان خود را آشکار میکند. رهبر انقلاب دغدغهی اصلی خود را در یک سپهر پیشرفت بیان میکنند. سپهری که در آن معنویت، عدالت، اقتصاد، فناوری و سبک زندگی مردم مورد توجه قرار میگیرد و شاید این بیانیه را میتوان حلقهی ارتباطی با الگوی پایهای دانست که مورد توجه ایشان است و جمعی از نخبگان حوزه و دانشگاه این الگو را به صورت اولیه ترسیم کردهاند.
5⃣ بحث مهم دیگر که در این بیانیه مطرح میشود، توازن میان سیاست، معنویت و عدالت است. در حقیقت نفس انقلاب اسلامی بهعنوان تمدنساز نوین اسلامی و به عنوان پدیدهای که خیلی از موضوعات بینالمللی را تحت الشعاع قرار داده، در قالب تمدنسازی اسلامی است.
6⃣ نکتهی بعدی این است که بایستی امید اجتماعی و فرهنگ گفتگو را در دو امر مورد توجه جدی قرار دهیم: اول توجه جدی به بازتولیدهای فرهنگی و معنایی جمهوری اسلامی و دوم توجه به آسیبها و همچنین تهدیدات داخلی و خارجی.
🔹مفاهیم، زبان کلی، فرآیندها و فرهنگی که مورد توجه بیانیهی گام دوم است به عنوان یک مانیفست میتواند فضایی در قالب خطمشیگذاری کلان برای نسل جوان انقلاب ترسیم کند. رهبر انقلاب، مشکلات را مورد توجه قرار داده و سپس دستورگذاری کرده و تنظیم خطمشی میکنند و مشروعیتبخشی و حتی بحثهای اجرایی و ارزیابی را نیز بهنوعی مورد توجه قرار میدهند. به همین دلیل ما در فضای خطمشیگذاری عمومی نقش جوانان را بسیار مهم و پربار میبینیم و لازم است چرخهی فرآیند در قالب نهایی پیشرفت برای دستیابی به تمدن و جامعهی اسلامی مورد توجه جدی قرار گیرد.
💢 نکتهی آخر اینکه رهبر انقلاب افقی جدی را مورد توجه قرار میدهند آن ابعاد مادی و معنوی تمدنی انقلاب اسلامی است، که در حقیقت انقلاب اسلامی هویتی فراملّی و فرامرزی دارد و تغییرات، تحولات ساختاری و هنجاری در درون کشور اثر خود را در تحولات بینالمللی و بین منطقهای میگذارند. در واقع انقلاب اسلامی بحث آزادی، مردمسالاری، عدالت، استقلال و حاکمیت اسلام و نفی استبداد را مطرح کرده و استکبارستیزی و نفی سلطهپذیری، وحدت جهان اسلام، صدور معنوی انقلاب و توجهات مرتبط با صلح و عدالت جهانی را مورد توجه قرار میدهد. در واقع این تمدن نوین اسلامی چیزی نیست مگر اینکه ما بتوانیم ثمرات عملی و عینی آن را در قالب فرآیند شعارهای اصلی انقلاب مورد توجه قرار دهیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
✅ دولت «هَجو و هُو»
📝 #پرویز_امینی
🔴 دولتهای پیش از دولت روحانی مورد نقد و اعتراض مخالفان بودند حتی اواخر دولت دوم خود مثل سالهای پس از ۸۱ دولت خاتمی و یا سالهای پس از ۹۰ دولت احمدینژاد، مورد نقد و اعتراض هواداران خود نیز بودهاند. اما پدیدهای که درباره دولت روحانی در حال شکلگیری و گسترش است، بسی فراتر از نقد و اعتراض هواداران و مخالفان است. دولت روحانی در حال «هجو و هو» شدن اجتماعی است.
🔴 دولت روحانی جوری در صحنه عمل ظاهر شده است که نوعی «برابری سیاسی» بین رئیسجمهور و مردم عادی ایجاد کرده است! همانطور که مردم عادی به دلیل فقدان جایگاه قانونی و عدم بهرهمندی از ابزارها و سازوکارهای اجرایی، نمیتوانند کاری برای حل مشکلات بکنند، دولت روحانی هم نشان داده علیرغم داشتن جایگاه و مسئولیت ارشد اجرایی کشور یا نمیخواهد یا نمیتواند مسائل جاری و اولیه کشور و مردم را رفع و رجوع کند و بنابراین بین او و شهروندان عادی برای حل مسائل، عملا فرقی وجود ندارد. بیعملی و بدعملی دولت در ماجرای سیل در استانهای شمالی نمونه تازه این مسئله است.
🔴 وقتی به مجموعه مسائل دولت روحانی از تغییر دلار از ۳۰۰۰ به ۱۳۰۰۰ هزار تومانی و از چندین برابر شدن قیمت خرید مسکن و اجازه و سر به فلک کشیدن قیمت خودرو تا پراید ۵۰ میلیونی و افزایش قیمت اجناس به شکل روزانه مانند گوشت صد و بیست و سی هزار تومانی و شکست سنگین برجام و بربادرفتن انگاره امید به اروپا نگاه میکنیم و اینک نیز به وضعیت امدادرسانی دولت روحانی خصوصا غیبت استاندار گلستان در این سیل بنیانافکن و خانمانبرانداز به دلیل مرخصی خارجی!، ناخودآگاه انسان را به یاد این شعر در تحلیل یکی از دورههای مهم تاریخی ایران میاندازد:
آن ز دانش تهی ، از غفلت پر
شاه سلطان حسین یَخشی(یاخچی) دور
این تحلیل شاعرانه معطوف به نحوه برخورد آخرین سلطان صفویه با مسائل و مشکلات آن زمان است که با بیان گزاره یخشی دور! (خیلی خوب!) به آنها رسیدگی میکرد و نهایتا این تدبیر منجر به سقوط یکی از قدرتمندترین دولتهای دوران ۵۰۰ ساله اخیر به دست ضعیفترین قدرت خارجی (محمود افغان) گردید که برای امروز ما قابل تأمل است!
🔴 اگر جمهوری اسلامی بتواند دو سال آینده و باقیمانده از دولت روحانی را تحمل کند، میتوان به ضریب اطمینان بالایی گفت که ج.ا.ا به یک وضعیت ضدضربه تبدیل شده است و دیگر بقای آن تضمینشده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 دم خروس یا قسم حضرت عباس؟
📝 #شاهین_سپهری
🔹آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در یک اقدام بی فایده و منقضی شده استاندار گلستان آقای مناف هاشمی را برکنار کردند و سرپرستی برای عمارت دارالحکومه ی گلستان گماردند.
فارغ از اینکه استاندار پیشین که بوده و چه کرده و مرخصی حق اش بوده و تا کجا مجاز به غیبت در حوادث مترقبه بوده؛ روی سخن من با معاون اول رئیس جمهور مان است.
🔸آقای جهانگیری در دولتی که رئیسش در کوران حوادث یا توچال است یا در جزایر خوش آب و هوا ، خرده ای به استاندار مفلوک گلستان نیست.
در دولتی که رئیس جمهورش کمترین دغدغه ای ندارد انتظار از نیروهای دست دومش مسخره ترین توقع ممکن است.
🔸اگر معدنی میریزد و قطاری از ریل خارج می شود و زمین لرزه ها می آید و سیل ها تلاطم میکنند و باز هم سلطان صاحبقران را کَک نمی گزد، این یعنی خیلی وقت است که آب از سر گذشته.
شما گفتید هیچ گونه قابل قبول نیست که مسئول در بحران بالاسر کار نباشد.
می شود بفرمایید در همه ی این بحران ها آقای رئیس کجا بوده اند؟
🔸وقتی معاون اول رئیس دولتی دم از مدیریت جهادی می زند اما رئیس آندولت لیبرال مآبانه و فرتوت و بی خیال مشغول هر امر غیر مهمی جز رفع بحران است آیا دم خروس را باید معیار گرفت یا قسم حضرت عباس؟
💢 مناف هاشمی امروز برکنار شد اما همه از چند روز پیش میدانستیم تنها قربانی مفقود شدهی سیل هم اوست.
تکلیف او با مردم مشخص است چون بود و نبودش در کشور فرقی نمی کند ، در همین سیل نیز چه باشد چه نباشد مردم و بسیج و سپاه و هلال احمر و... کار خود را می کنند؛ اما من کسی را سراغ دارم که حضورش اگرچه غالباً منفی ،متأسفانه دارای تأثیر است.اگر راست می گویید "غائب همیشگی" را عزل کنید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
"ما و گریه های امیرکبیر"
رنج مردم در #سیل و گرانی را که میبینم; به یاد گریه های امیرکبیر برای آن کودکی می افتم که مبتلای آبله شد...
که پدرش به حرف امیر گوش نکرد و واکسیناسیون آبله را انجام نداد.
و حالا کودک آبله زده را گذاشته بود مقابل میرزا تقی خان و از او چاره میخواست!
کدام چاره جز گریه های صدر اعظم؟!
⬅️ بله! ما مردم به حرف آن دلسوزی که میگفت به جریانات غیر جهادی رأی ندهید, به مدیریت اشرافی رأی ندهید و حواستان باشد که که مدیران جدید ضعفهای قبلی ها را نداشته باشند, گوش نکردیم...
✅ و به کسانی رأی دادیم که نامشان از سالها قبل تا همین الآن با خوش نشینی, سفر خارجی و جزیره زیبای #کیش گره خورده است.
ما گوش نکردیم و به کسانی رأی دادیم که قوت لایموتشان نان نبود; شیشلیک بود.
و ما به کسانی رأی دادیم که اسلافشان برای سیل که هیچ! که بخاطر شایعه هم می گریختند و در کنار یک دریاچه تفریحی کمپ میزدند تا خطر رفع شود!
و حالا همین ما انتظار داریم که این آدمها وسط حادثه باشند, حین سیل سفر خارجی نروند, مثل #قالیباف کنار آتش چادر بزنند, مثل پروفسور دهمرده بپرند وسط سیلاب و مردم را نجات بدهند, مثل پرویز فتاح با ندارها بنشینند و نان قاتق بخورند و #گوشت 100 هزارتومانی ککشان را بگزد!
وَه که چه انتظار نامعقولی داریم...
ما به حرف #امیرکبیر گوش نکردیم!
📝gera...
➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 سیاستمدار تراز انقلاب در گام دوم
📝 دکتر #موسی_نجفی
🔸گروهی فکر میکنند سیاست یعنی «عملگرایی محض» و تجربه و کار سیاسی؛ و در این رابطه خود را از دانستن و اندیشهی سیاسی بینیاز میدانند. این در حالی است که عمل سیاسی یا به دنبال حفظ وضع موجود است و یا تغییر آن، نفس این تأیید و یا رد هم مبتتی بر بدبودن و یا خوب دانستن اوضاع زمانه است. اما اینکه چه چیزی و با کدام «شاخص» خوب و یا بد تعریف میشود، خود مسئلهی مهمی است!
🔻در فرهنگ و تمدن غرب این کار و این وظیفه در قرون قبلی از کلیسا و بالتبع از مسیحیت گرفته شد و به فلسفه و بعداً به علم واگذار گردید و لذا «علم سیاست جدید» از نظر کسانی مثل ماکیاولی و دیگران با گذار از فلسفهی سیاسی کلاسیک و اخلاق و ارزشها پایهگذاری و نشانهگذاری گردید. با فاصله افتادن بین «دانش و ارزش» در سیاست نوعی نظر به منفعت مادی و سلطهگری و تجاوز به حقوق دیگران و در سطح بالاتر، ملل ضعیفتر مشروعیت یافت؛ لذا با مترادف شدن سیاست با قدرت، اگر بگوییم پدیدهی استعمار و سلطه هم مشروعیت پیدا نمود سخن به گزافه نگفتهایم.
🔹اما ماجرای تفکر و سیاست در اسلام چنین چالش و تاریخی را طی نکرده است؛ هرچند تاریخ خلافت آرام آرام از ارزشها فاصله گرفت اما در امامت و ولایت شاخص عدالت با هیج مصلحت و تدبیری معاوضه نگردید. از این رو امروز در مواجهه با جبههی سیاسی غرب از رسانه گرفته تا دیپلماسی و حقوق بشر باید مواظبت کرده و در نظر داشته باشیم که اخلاق در سیاست (یا لاقل آنچه ما اخلاق میدانیم) دال مرکزی و محور حرکت و شاخص ارزیابی غربیها نبوده و نیست و احتمالاً نخواهد بود.
🔸اما در نبود یک اخلاق متعالی در سیاست غرب، به یک مطلب خوب توجه شده است و آن این است که از سنتهای پسندیده در مغرب زمین همچون خاطرهنویسی سیاسیون برای پرکردن فاصلهی تجربهی سیاسی و علم و دانش و اندیشه استفاده شده است. این انتقال منظم و با قاعدهی تجربه سیاستمداران در مواقعی از آنان چهرههایی علمی و نظریهپرداز و یا استراتژیست در سطح جهان میسازد.
🔻چقدر مناسب است که ما برای کمال یافتن در سیاست علاوه بر پافشاری بر اصول اخلاقی، برای علمینمودن سیاست از اندیشهی سیاسی و تمسک به سیرهی خاطرهنویسی توامان استفاده نماییم. به نظر میرسد برای فهم و اجرای روح بیانیهی گام دوم رهبر عزیز بایستی سیاستمداران و «سیاسیون تراز انقلاب» بیش از پیش با این ملاکها ارزیابی گردند؛ و در این مرحله شاخصها از جناح بندی چپ و راست به اخلاق و اندیشه در سیاست منتقل گردد.
🔹نکتهی مهم دیگر این است که ما اگر ولی فقیه را در بُعد سیاسی و از نظر عمل سیاسی، شاخص و میزان سیاستمدار تراز انقلاب بدانیم، در بیانیهی گام دوم در سه بُعد تاریخشناسی و جریانشناسی و آیندهنگری نویسندهی اندیشمند آن توانسته بین گذشته و حال و آینده ارتباط و پیوستگی ایجاد نماید؛ پرسش اینجاست چند در صد از مدیران ارشد سیاسی فعلی و یا آینده از چنین توانمندی فکری و نظری برخوردارند؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به حساب سلبریتیها پول واریز نکنید. این خواهش و تقاضا نیست، هشداره!
سلبریتیها بدهکار بانکی بودن، پول کمک مردمی مستقیم رفته به حساب بانک!
@kh_enghelab
خیابان انقلاب
به حساب سلبریتیها پول واریز نکنید. این خواهش و تقاضا نیست، هشداره! سلبریتیها بدهکار بانکی بودن، پ
🔹 من منباب کمک به هموطنان عزیز و بنا به تجربه، حتیالمقدور هیچ پولی به حسابهای غیر رسمی واریز نمیکنم! پول ریختن به حسابهای پراکنده، ولو حساب فلان تشکل امین دانشجویی یا بهمان عنصر خوشنام، خود از جمله علل پراکندگی مدیریت است! گمانم باید به مراکزی همچون هلال احمر ولو در این دولت و یا سایر سازمانهای مسئول و موظف، بیشتر اعتماد کنیم! اینکه در ورای هر حادثهای، شاهد شکاف زننده و گسل زشت "مردم به تشکل ما یا فرد مدنظر ما بیشتر اعتماد کردند" باشیم، خودش یک بلای بزرگ است!
🔻 سلبریتیها جدای از آنکه چه سازی میزنند، اصلا و ابدا لیاقت بزرگی و ریشسفیدی در این قبیل قضایا را ندارند! این را خودشان مکرر نشان دادهاند! واقعا با وجود نهادی چون هلال احمر یا دیگر نهادهای دستاندرکار، من نوعی چرا باید کمک خود را از کانال سلبریتیها به دست مردم درگیر بلا برسانم؟! که غالبا هم نمیرسد یا دیر میرسد! مسئله این است؛ ما اساسا برای چه دولت به آن معنی که در فرهنگ سیاسی مشهور است، تشکیل میدهیم؟! که باز هم مثل ایام بینظم و نظام، مشکلاتمان را حل کنیم؟!
🔹 مردمی که هنوز هم امثال صادق زیباکلام و بلکه علی دایی را حتی به هلال احمر با وجود این همه جوان مخلص، متخصص، کارآزموده و بیادعا ترجیح میدهند، مصیبتزدهترین مردم تمام تاریخ و فیالواقع صاحب مستضعفترین افکار هستند!
🔻 برای آنکه رویکرد غیر سیاسی این متن، روشنتر شود، مثالی بزنم؛ فرضا بخواهم به سیلزدهها مبلغ ۲۰۰ هزار تومان کمک کنم! این پول را به حساب هلال احمر میریزم، ولو آنکه منتقد دولت فعلی باشم! جناب دگراندیش! جوانان بیادعای هلال احمر را به شومنها نفروش! بگذار کمکت، گرهگشا از مردم آسیبدیده باشد، نه باعث پز دلقکها!
🔹 آن سلبریتی که روز اول عید را در ویلایش در شمال بوده و حالا آمده گلستان تا عکسی به یادگار بیندازد و برود، نه تختی عصر، که مصداق لاشخور است! مواظب باشید به بهانهی یک عکس، کسی را بیخود بزرگ نکنید! بعضیها استادند که روی غم و رنج ملت، از خودشان سوپرمن بسازند! آنهم بیهیچ کار خاصی! این بدترین نوع پوپولیسم و تحمیق ملت است! برای عدهای، خوب شد این سیل آمد تا از عمق عشق مضاعف خود به دوربین، پردهبردارند! اینان نه فرزند رسانه، که بندهی عکس و عبد دیدهشدناند! سیاسیهایی که شعارشان دوری از سیاست است! سوپرپوپولیستهایی که از پوپولیسم متنفرند! مظاهر جدید نفاق! و راستش همهی حرفشان این است؛ "آهای پیرمرد مازنی! کاش شیروانی خانهات زودتر بریزد تا تبدیل شود به نردبان شوی مردمداری من"!
📝 #حسین_قدیانی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 مفاهیم اساسی در سیاست خارجیِ «نظام انقلابی»
📝 دکتر #محمد_جمشیدی
🔸در تبیین رویکرد سیاست خارجی طرح شده در گام دوم انقلاب باید به این نکته توجه کرد که اکنون پس از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان مسالهی غرب بهخصوص آمریکا، «اصلِ انقلاب» است. گروه اقدام ایران که مستقر در وزارت خارجهی آمریکاست، در گزارشی اعلام میکند ایران تنها حکومت انقلابی باقی مانده در روی زمین است که آمریکا باید کار آن را یکسره کند. در واقع مفهوم کلیدی سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال ایران انقلاب است و تمام خواستههای آنها نیز متمرکز بر همین کنار گذاشتن دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف است. به این ترتیب، راهکار مدنظر آمریکا برای عادی شدن ایران در محیط بینالملل، «انقلابزُدایی از جمهوری اسلامی» است. به عبارت دیگر، از منظر دشمن این انقلاب اسلامی است که ایران را حتی به لحاظ مادی، قدرتمند کرده است و رفع تهدید ایران تنها از طریق انقلابزُدایی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی میسر است. اینک با فهم این چارچوب میتوان به اهمیت تاکید رهبری بر مسالهی انقلاب و لزوم تداوم آن پی برد. صرف گلایههای آمریکا از مخرب بودن انقلاب اسلامی برای منافع غرب، شاهدی بر درستی موضع رهبری است مبنی بر اینکه تاریخ چهل سالهی انقلاب بدون خیانت به آرمانها سپری شده است.
🔹از سوی دیگر، هم استراتژیستهای آمریکایی نظیر کسینجر و هم برخی از چهرهها و مسئولین غیرانقلابی کشور این جمله را تکرار میکنند که ایران باید بین دو گزینهی «دولت- ملت» بودن یا «نهضت انقلابی» بودن انتخاب کند. برخلاف این، #بیانیه_گام_دوم بر مفهوم راهبردیِ «نظام انقلابی» تاکید میکند. این دو با هم تناقضی ندارند چراکه اولی ساختار را نشان میدهد و دومی آرمان را. گرفتن انقلاب از جمهوری اسلامی به معنی گرفتن آرمان و هویت از آن است. امروز هیچ کشور مهمی در دنیا وجود ندارد که سیاست خارجیاش متاثر از آرمان و هویتش نباشد. به عبارت دیگر، این هویت است که حتی منافع را مشخص میکند. نظام انقلابی به معنی جستجوی واقعبینانهی آرمانهای یک ملت است. بد نیست کسانی که نقش هویت، آرمانها و ارزشها در سیاست خارجی ایران را نقد میکنند نگاهی به اسناد امنیت ملی آمریکا بیندازند چراکه همواره یک فصل از این اسناد به پیشبرد ارزشهای آمریکایی اختصاص دارد. نظام سیاسی بدون ارزش هرگز نمیتواند مولدِ «قدرت نرم» باشد و لذا هرگز نمیتواند داعیهی حرف جدید در روابط بینالملل را داشته باشد. در واقع انقلاب اسلامی باعث پیشرفت و قدرتیابی جمهوری اسلامی شده و هرجا جمهوری اسلامی با مشکل مواجه شده است ناشی از عقبگرد، غفلت و دلزدگی مسئولین از انقلاب اسلامی بوده است.
🔻مفهوم مهم دیگر در عرصهی سیاست خارجی، «مرزبندی با دشمن» است. این امر در ابتدا نیازمند پذیرش وجود دشمن و دشمنی است و ثانیا نیازمند مرزبندی با آن است. برخی در داخل قائل به وجود دشمن نیستند و علت مشکلات را سوءتفاهم معرفی میکنند و راهکار را گفتگو، تعامل و ادغام در غرب میدانند. برجام شاهد مثال خوبی بر بُطلان این فرضیه است. رهبر انقلاب ضمن اینکه قائل به گفتگو با دشمن دربارهی مشکلات حلشدنی است اما راهحل را ادغام در غرب نمیبیند و بر مرزبندی تأکید میکند. مرزبندی فقط در عرصهی هویت نیست بلکه یکی از کارکردهای آن اینست که منافع خود را بهتر تشخیص میدهید. اگر مرزبندی وجود نداشته باشد شاید حتی منافع دشمن را بهجای منافع خود تعریف کنند. نمونهی بارز کسی که با دشمن مرزبندی نکرد محمد مرسی رئیس جمهور مصر پس از بیداری اسلامی است که نهایتا با حمایت آمریکا از کودتا سرنگون شد.
🔸مسالهی سوم مربوط به تحولات ژئوپلتیک است. رهبر انقلاب از بروز تحول در مناسبات جهانی و قرار گرفتن ما در یک نقطهی عطف تاریخی خبر دادهاند که این ارزیابی مورد تایید صاحبنظران و حتی سرویسهای اطلاعاتی از جمله جامعهی اطلاعاتی آمریکاست. این تحولات در منطقهی خاورمیانه در قالب بیداری اسلامی و پیامدهای آن و همچنین در قالب ناتوانی آمریکا از تمرکز و مدیریت منطقه خودنمایی میکند. دو عنصر کلیدی در این رابطه اهمیت دارد: اول ناکامی جریان و پروژهی سکولاریسم در خاورمیانه است که جریانهای اصلی فکری آمریکا اکنون به این مساله اشاره دارند و شکست دولتهای سکولار منطقه نیز نتیجهی آن شکست بزرگتر است. دوم رشد جمعیت مسلمانان در منطقه و جهان و گرایش فزایندهی مسلمانان به زندگی بر اساس شریعت است.
💢حرکت انقلاب اسلامی نه تنها به راحتی می تواند منطقه را از دست آمریکا خارج سازد و منافع راهبردی واشنگتن و متحدانش را با چالش اساسی مواجه کند بلکه میتواند آثار جدیدی در عرصهی فرا منطقه داشته باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔹بهبهانه سیل اخیر در چند استان، سخنان ابلهانهای در فضای مجازی منتشر شده که برخی این رخدادهای تلخ را نتیجه شعار "مرگ بر آمریکا" دانسته اند! که باید چنین پاسخ داد:
🔸جز اولیاء الهی کسی نمیتواند ادعا کند دلیل فرازمینی یک بلا را میداند، ولی میتوان پرسید که از نظر قرآن آیا "مرگ" خواستن برای کسی جایز است؟ یا غلط است و مایهی نزول عذاب خواهد شد؟
🔻خداوند خودش در قرآن بیش از ۲۰ بار منافقین و کافرین را لعن کرده و برای ظالمان شعار "مرگ" داده است.
🔹از جمله آیات زیر:
۱. قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ (سوره بروج)
۲. قتل الخراصون (سوره الذاریات)
۳. فَقُتِلَ کَیْف قَدَّرَ (سوره مدثر)
۴. الذین کفروا فتعسا لهم (سوره محمد)
🔸تعابیر "قُتل" و "تعسا لهم" در آیات فوق دقیقا به معنای "مرگ بر" استفاده شده. یعنی خداوند تندترین تعبیر را برای کفار و منافقین و مستکبرین بهکار برده.
🔻اما مهمتر اینکه خداوند ترک کردن این خصلت، یعنی مقاومت در برابر مستکبرین و تمایل به آنها (بخوانید ترک کردن شعار مرگ بر آمریکا را) مایه نزول عذاب دانسته و نه برعکس.
مثلا در آیات ۱۱۲ و ۱۱۳ سوره هود آمده:
و لا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار
🔹بنا بر این آیات، حتی اگر سیل اخیر را نشانهی خشم الهی بدانیم، باید یکی از دلایل آنرا گزافه گوئیها از همین دست و تحقیر مقاومت مردم بدانیم و نه برعکس؛ که خداوند تقوای مردمان از جمله پایداری در برابر ظلم را علت ریزش رحمت دانسته نه نزول عذاب.
🔸به هرحال بهتر است این سلبریتیهای زیاده گو بهجای ادعاهای گزاف غیر قابل اثبات اجازه دهند علل طبیعی و اشتباهات پیشین و راههای جبران آسیبها بررسی علمی شود.
📝 #وحید_یامین_پور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از طوفان تیرماه ۱۳۹۷ در ژاپن که در آن 225 نفر کشته شدند و 1100 میلیارد دلار به اقتصاد ژاپن خسارت آمد یعنی معادل 20 سال صادرات نفت ایران!
@kh_enghelab
خیابان انقلاب
تصاویری از طوفان تیرماه ۱۳۹۷ در ژاپن که در آن 225 نفر کشته شدند و 1100 میلیارد دلار به اقتصاد ژاپن
🔴 اگر اين مقدار باران در هيروشيما مى باريد چه مى شد؟
📝 #محمدرضا_اسلامی
اين روزها كه بحث سيل دامنگير استانهاى مختلف كشور شده، مرورى بر گزارش بازديد ميدانى كه بعد از بارندگى شديد در #هيروشيما داشتم، بى مناسبت نيست:
🔹 ژاپن كشورى است كه تقريبا از همه منابع طبيعى بى بهره است، بجز "باران". بيشترين بهره ژاپن از طبيعت، زلزله و باران است. آسيب پذيرى ژاپن در برابر بارانهاى شديد باعث شده تا ژاپنى ها سرمايه گذاريهاي هنگفتى در زمينه شبكه هاى آب و فاضلاب، زهكشي، مهندسى رودخانه، سواحل و... طى چندين دهه انجام دهند.
روش و نحوه كار ژاپنى را هم مى شناسيم: وسواس و دقت بسيار (تا سرحد ممكن).
هر سال اواسط تابستان حدود دو ماه فصل بارندگيهاى شديد در ژاپن آغاز مى شود. روزهاى بسيارى در ماههاي جولاى و آگوست بارانى است. بارانهاى شديد. لذا مديريت شهرى ژاپن، به همان اندازه كه براى زلزله و آتش مهياست، براى سيل هم آماده و پرداخته است.
🔸 تابستان سال ٢٠١٤ نيمه شب بيستم آگوست، ابرهاى آسمان هيروشيما باريدن آغاز كردند. ✔️در فاصله ساعت يك ونيم نيمه شب تا ساعت چهار ونيم سحرگاه (سه ساعت) 217.5 ميليمتر باران باريد. (اين عدد را به خاطر بسپاريم. مقياس خوبى براى مقايسه با گلستان است) ✔️شهردار كازومى ماتسويى در ساعت ٤:١٥ سحرگاه اعلام وضعيت اضطرارى كرد. ولي حالا ديگر كمى دير بود چون باران زياد، باعث رانش زمين در قسمت شمالى شهر شد و "هفتاد وچهار" شهروند هيروشيما در آن ساعات سحرگاه، زير خروش سنگ و خاك و آب كشته شدند. ✔️بين ساعات ٤ تا ٦ صبح، در اثر سست شدن زمين، آوارى از خاك و سنگ (همچون سونامى) از سمت كوه به سمت خيابانهاى هيروشيما براه افتاد و متاسفانه بهاى اين بارندگى شديد با جان هفتاد وچهار ژاپنى كه در آن ساعت در خواب بودند برابر شد. ✔️علاوه بر اين، ٩٨٠ خانه هم دچار آسيب شديد شد. ✔️حدود سه هزار نيروى امداد براي پيدا كردن اجساد از ميان خاك و آوار به منطقه گسيل شدند.
🔺نخست وزير، #شينزو_آبه در روز ٢٤ آگوست (چهار روز بعد) شخصا عازم منطقه شد ولي عنوان شد كه بدى هوا مانع رسيدن نخست وزير به هيروشيما شده است(؟!) ✔️امپراطور و همسرش چند هفته بعد براي تشكر از زحمات نيروهاى امداد به هيروشيما رفتند. ✔️در تاريخ ٥ سپتامبر كابينه ژاپن مبلغ ٩٠٠ميليون يِن براي بازسازي هيروشيما اختصاص داد.
🔹 چند هفته بعد از اين ماجراها به اتفاق پروفسور تاكادا براي تهيه گزارش به اتفاق پروفسور تاكادا براي تهيه گزارش بازديد ميدانى رفتيم و جلساتى با مديران اداره آب، شهردارى و فاضلاب شهرى هيروشيما برگزار شد.
در جلسات، وقتي #مكانيزم رانش زمين و شروع سونامى خاك و سنگ را توضيح دادند، جويا شدم كه چرا با وجود چنين نقشه ها و اطلاعات دقيقى از بروز فاجعه پيشگيرى نكرديد؟
پاسخ اين بود كه نقاط متعددى در پيرامون شهر هيروشيما مستعد بروز مشكل هستند. شهر گسترش پيدا كرده و ما هنوز موفق به ايمن سازى همه نقاط نشده ايم. بودجه نيست. (ژاپن-سال ٢٠١٤)
⭕️ سيل به شهرهايمان آمده و آسيب رسانده. اما يادمان نرود اين ميزان آب حتي در #ژاپن و #آمريكا هم مشكلزا هست. دو بحران بزرگ را در ژاپن و آمريكا از نزديك شاهد بودم. سونامى و زلزله توهوكو و آتش كاليفرنيا. در هر دو بحران، دو كشوري كه مدعى سابقه و استادى در زلزله و مديريت آتش هستند در كارِ طبيعت فرو ماندند. قدرت شگفت طبيعت است و عجز بشر.
💢 در ملامت كردن همديگر قدرى تامل كنيم. بعد از فاجعه سونامى و انفجار نيروگاه فوكوشيما، هرگز نشنيدم يك #ژاپنى بگويد: مديران احمق شركت برق توكيو ديوار مقابل نيروگاه را كوتاه ساختند و فاجعه آلودگى هسته اى رخ داد. در كاليفرنيا در زمينه آتش كار مى كنم و هرگز نشنيدم يك آمريكايي بگويد مديران نالايق آتش نشانى عُرضه مهار آتش را نداشتند و در دوهفته هزاران خانه در آتش سوخت. سفينه به فضا مى فرستيد و ناو هواپيمابر به خليج فارس، ولى در نياز لجستيك آتشِ يك شهر در مى مانيد...
➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 چرا بیانیه گام دوم مهم است؟
📝 #مهدی_فضائلی
🔸بیانیهی تفصیلی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و آغاز «فرایند بزرگ و جهانی چهل سال دوم» به جهات متعددی بیانیهای بسیار مهم و راهبردی است.
1⃣این بیانیه مهم است بهدلیل صادرکننده و امضای زیر آن! صادرکنندهی این بیانیه شخصیتی است با ویژگیهای حقیقی ممتاز و جایگاه حقوقی رفیع. شخصیتی که رنگ انگشترش خبرساز است و نخهای قبای ایشان یا تصویر راه رفتن ایشان در یک روز برفی برای تدریس، سوژهای جذاب برای رسانهها و میلیونها کاربر فضای مجازی میشود، بیانیهی حدوداً شش هزار کلمهای چنین شخصیتی که تکتک واژگانش با عنایت انتخاب شدهاند حتماً مهم و نیازمند تعمق و شایستهی تدبر در آن است.
2⃣این بیانیه مهم است بهدلیل مقطع صدور آن یعنی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز دههی پنجم و چهل سال دوم انقلاب. فراموش نکنیم که سردمداران شیطان بزرگ در خفا و علن وعدهی پایان انقلاب تا قبل از این ایام را داده بودند.
3⃣این بیانیه همچنین مهم است بهدلیل مخاطب اصلی آن یعنی جوانان؛ جمعیتی انبوه، تحصیلکرده، پُرانرژی و آیندهساز؛ حدود ۳۵ میلیون نفر (اگر فقط جوانان ایرانی را مخاطب این بیانیه بدانیم) که هر کدامشان میتوانند موتور محرکه و پیشران حرکت و اقدامی مهم و سازنده برای کشور باشند.
4⃣و این بیانیه همچنین مهم است بهدلیل محتوا و مضامین راهبردی آن که سخن اصلی همینجاست! در این بیانیه که میتوان آن را منشور انقلاب اسلامی در نقطهی عطف چهلسالگی ارزیابی کرد، محورها، فرازها و نکتههای پُرمغز موج میزند و با تعمق و ژرفاندیشی در آن، این حقیقت روشنتر میشود. بدیهی است که اینجا مجال مناسبی برای پرداختن و حتی مرور همهی آنها نیست، لذا فقط به برخی سرفصلها و فرازهای این منشور که خود گویای اهمیت آن است بسنده میکنم:
🔸 ورود انقلاب اسلامی به دومین مرحلهی خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی
🔹 نسل جدیدی که وارد فرایند بزرگ و جهانی چهل سال دوم میشود
🔸 انقلاب اسلامی؛ آغاز عصر جدید در جهان
🔹 نزدیک شدن راست مدرنیته به احتضار خود
🔸شعارهای جهانی، فطری و همیشهزندهی انقلاب اسلامی
🔹 نظامسازی انقلاب اسلامی با دفاع ابدی از نظریهی نظام انقلابی
🔸متحجر نبودن انقلاب و درعینحال پایبندی شدید به اصول خود
🔹 قدرتمند اما مهربان، باگذشت و حتی مظلوم بودن انقلاب و پرهیز از افراط و چپروی
🔸صراحت و شجاعت در برابر زورگویان و گردنکشان و دفاع از مظلومان و مستضعفان
🔹 سهقطبی شدن جهان با وقوع انقلاب اسلامی و دوقطبی بودن کنونی جهان یعنی اسلام و استکبار
🔸برکات بزرگ انقلاب اسلامی: از ثبات و امنیت و حفظ تمامیت ارضی ایران تا به اوج رساندن مشارکت مردمی و ارتقاء شگفتآور بینش سیاسی آحاد مردم و از سنگین کردن کفهی عدالت در تقسیم امکانات کشور تا پیشرفتها در عرصهی علم و فناوری و افزایش معنویت و اخلاق
🔹 سرفصلها و توصیههای اساسی برای گام دوم انقلاب: از امید و نگاه خوشبینانه به آینده بهعنوان کلید اساسی همهی قفلها تا دست یافتن به قلهی دانش، و از معنویت و اخلاق تا اقتصاد و عدالت و مبارزه با فساد و استقلال و آزادی و عزت ملی و مرزبندی با دشمن و در پایان لزوم مقابلهی جهادی هوشمندانه با سبک زندگی غربی
🔻بیانیه یا منشور گام دوم انقلاب اسلامی در عین انقلابی بودن، بسیار عالمانه و منصفانه به نگارش درآمده و ضمن دفاع کامل از راه پیمودهشده، کاستیها و فاصلهی طولانی تا بایستهها و آمادگی برای تصحیح خطاها در آن پذیرفته شده است.
🔺ادبیات سلیس، جامعیت، عالمانه و منصفانه بودن این بیانیه در عین انقلابی و تهاجمی بودن را میتوان از ویژگیهای این بیانیه برشمرد که بخشی از عصبانیت دشمن، عناصر بیگانه و ضد انقلابیون رسوای خارجنشین را باید در همین ویژگیها جستجو کرد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این بیانیه نهتنها خط القای یأس و ترس دشمن را فروپاشیدهاند بلکه امواج واقعی امید را در ملت ایران و خصوصاً جوانان جاری کردهاند.
💢و سخن پایانی اینکه باید بهشدت مراقبت کرد تا این بیانیه به «سندی بالادستی» به این معنی که تمجید و تجلیل بشود اما بهکار بسته نشود، تبدیل نشود و اتفاقاً «سندی دمدستی» یعنی منشوری کاملاً عملیاتی و اجرایی باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔹این چند روز از دیدن تصاویر هموطنان عزیز سیل زده ام بسیار ناراحتم و هر چه می بینم غم و اندوه است اما در میان این آلام حضور گرم مردم و مسئولان از قشرها و تفکرات مختلف کمی از اندوه آدم کم می کند.
🔸چند روزه از مهندس فتاح عزیز تصویری منتشر میشه که در اون داره به خانمی که در آب گیر کرده کمک میکنه و همین کمکش هم باعث آسیب دیدن پای راستش میشه، دیروز زنگ زدم تا از او حالی بپرسم و خداقوتی بگم مثل همیشه با شعری شروع کرد :
در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم
سرزنش ها گر کند خار مغیلان غم مخور
🔹گفت الحمدالله بخیر گذشت ، من کاری نکردم همکار خبرنگار شما داشت با رشادت کار می کرد که یکدفعه رفت سمت یک چاله بزرگ دیگه محرم و نامحرم رو کنار گذاشتم رفتم سمتش و کنترلش کردم من اندکی پام صدمه دید که مهم نیست اگر نمی گرفتمش با چادر و وسایلی که داشت نمی تونست خودش رو کنترل کنه و خطر خیلی جدی براش پیش می آمد .خدا رو شکر.
🔸خداقوتی بهش گفتم و مثل همیشه از منش او کیف کردم و البته احساس غرور کردم از همکار خبرنگارم در گلستان که تا پای جانش برای اطلاع رسانی از وضع مردم مایه می گذاره .خداقوت به شما خانم خبرنگار متعهد.
📝 #محمدحسین_رنجبران
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین یادداشت های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 اصلاحات اقتصادی در گام دوم انقلاب
📝 دکتر #مجید_شاکری
🔸مهمترین نکته در بخش اقتصادی بیانیهی گام دوم وجود یک طرح کلی در بافتار این نوشتار است. به بیان دیگر نویسندهی متن در ذهن خود یک کلانتصویر عمومی با اجزای همساز با هم داشته و ما با طرح کلی یک سیاست توسعه مواجهیم نه تعدادی شعار اقتصادی کنار هم چیده شده. وجود این چشم انداز کلی در حالیکه حتی در مصاحبههای بعضی مقامات اقتصادی هم به سختی میتوان ردی از یک تصویر کلان را دید انصافاً دلگرم کننده و امیدبخش است.
🔹نکتهی بعدی اشاره به این است که اساساً تحریمها در جوار ضعفهای داخلی اقتصاد معنا مییابند و با حل ضعف داخلی، اثر تحریم هم شدیداً کاهش مییابد. بهطور خاص و دربارهی ایران دهه ۹۰، یک نکتهی کلیدی دیگر هم قابل افزودن به این تعبیر است: همآیندی راه حلها.
🔺توضیح آنکه در سالهای اخیر با دستهبندیهایی از بحران ها و ابر چالش هایی مواجه بودهایم که هر صاحبنظری به فراخور نگاه خود آن را فهرست کرده بود که کاملاً این حس را به مخاطب میدهند که با یک همآیندی بحرانها مواجهیم و ناچار از وانهادن بخشی از آنها به هر قیمت و مبارزه با بعضی دیگر هستیم. در نقطهی مقابل نگاه دیگری هم وجود دارد که من از آن به عنوان «همآیندی راهحلها» یاد میکنم. در این نگاه، همهی اَبَرچالشها اجزای مختلف یک اَبَرچالش مرکزی هستند و ما بسته به آنکه از چه زاویهای به این اَبَرچالش یگانه نگاه میکنیم شکل متفاوت و اسم متفاوتی برای آن خلق میکنیم. (بحران بانکی، بحران صندوقهای بازنشستگی، بحران بودجهی دولت، بحران محیط زیست و...) در این نگاه با حل یک مشکل، مشکلات دیگری هم بهدلیل آن که همه جزئی از یک کل واحدند یا حل می شوند یا جداً تخفیف مییابند.
🔸میتوان این مشکل اصلی را مشکل "مالیهی حکمرانی" یا Government finance نام نهاد که تحریم (یا بهتر بگویم اثر تحریم بر اقتصاد) هم صرفا جزئی از آن است. با حل بخش دیگری از مسئلهی مرکزی (مثلا حل بحران بانکی که در منشا ظاهرا به تحریم بیارتباط است) به طرز معناداری ابزارهای جدید و غیر منتظرهای برای سیاستگذاری رشد در دورهی تحریم به دست خواهد آمد. از این منظر به درستی اثر تحریم بر اقتصاد ناشی از ضعف اقتصاد است و نه قوت تحریم.
🔹نکتهی بعدی دو سرفصل هزینه های مسرفانه در دستگاهها و بودجهبندی نامتوازن و معیوب است که کمابیش به هم مرتبطند. به تواتر در منابع مختلف ادبیات تحریمی اشاره شده است که مهمترین نگرانی طرف آمریکایی درباره تحریمها منجر شدن آن به اصلاحات واقعی اقتصادی خاصه در ساختار درآمد و هزینهی دولت ایران است. در این زمینه، محدود شدن واقعی بودجهی جاری، تغییر ساختار مدیریت دارایی دولت به نحوی که ROA حاصل از هفت هزار هزار میلیارد تومان دارایی دولت به نحو موثری به یاری بودجه بیاید، افزایش بودجه عمرانی از محل هدایت اعتبار از جمله اصلاحات مهمی است که باید در تنظیم بودجه مورد توجه واقع گردد. بازترکردن دست دولت در برداشت از صندوق توسعه ملی به هیچ وجه یک پاسخ فعال و توام با اصلاحات واقعی اقتصادی تلقی نمیشود. بیانیهی گام دوم دربارهی توجه جدی به ساختار مالیِ دولت آدرس صحیحی در این مسیر است.
🔺نکتهی نهایی اشاره به «لزومِ اجرای اصلاحات اقتصادی توسط گروهی از جوانان مسلط بر اقتصاد» در داخل دولت است. از دو زاویه میتوان این گزاره را تشریح کرد. نخست آنکه با توجه به تغییر مداوم بسیاری گزارههای اقتصادی و نیز تغییرات جدی دائمی در صحنهی اجرا، تسلط به گزارههای جدیدتر و عدم تعصب بر چارچوبهای پیشین توسط مقامات اقتصادی بسیار ضروری است. نکتهی دوم اینکه این امر به نوبهی خود نیاز به گفتوگو پذیری و شنیدن نظرات اقتصادی مختلف توسط مسئولان و مشاوران اقتصادی دولت و پرهیز از مرزبندیهای مرسوم اعم از بازارگرایی و نهادگرایی و توجه ویژه به عملگرایی دارد که در گروه سنی جوانان بسیار معمولتر و شدنیتر است.
💢در طی سه سال گذشته و حول سوالات مهم بیپاسخ مثل آن که «چرا با وجود برجام مشکلات انتقال مالی حل نشد؟» یا «چرا با وجود تلاش دولت برای عدم افزایش بدهیاش به بانک مرکزی، نقدینگی با این سرعت رشد کرد؟» مجموعهای از جوانانِ در حاشیهی قدرت شکل گرفته که اگر چه تاکنون منفرد بودهاند اما به سمت شبکه شدن و همیاری در حرکتند. تصور میکنم که در آینده این شبکهی علاقهمند به جمهوری اسلامی ایران و فارغ از دستهبندی های رایج سیاسی و علمی، از جایگاه مشاوره به جایگاه سیاستگذاری اقتصادی ارتقا خواهد یافت و این فراز مهم بیانیهی گام دوم تحقق خواهد یافت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
متن کامل قطعنامه ۲۴۶۲ @kh_enghelab
🔴 متن قطعنامه ۲۴۶۲ منتشر شد!
🔹 در این قطعنامه ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل از کشورهای عضو برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم درخواست هایی مطرح کرده اند.
احتمال زیاد جریان حامی پیوستن به دو کنوانسیون استعماری از این قطعنامه سواستفاده کنند و اینگونه القا کنند که دیگر الزام بین المللی شده و نمی توان کنوانسیون ها را رد کرد.
دوستان به نکات زیر توجه کنند
1⃣ قطعنامه ۲۴۶۲ فاقد هرگونه بند الزام آور برای پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و یا کنوانسیون پالرمو است.
2⃣ تنها بند الزام آور قطعنامه بند ۵ است که درباره لزوم داشتن قوانین داخلی برای جرم انگاری تامین مالی تروریسم و کمک به اقدامات تروریستی است. که از این نظر ایران مشکلی ندارد.
3⃣ تنها از نظر تعریف تروریسم با است که قطعنامه تاکید کرده برای هر هدفی (for any purpose) که با قانون اساسی ما تضاد داشته و البته حقوق بین الملل هم در مواردی با قانون اساسی ما همسو است و لذا میتوان با تفسیر حقوقی از هزینه های احتمالی آن کاست.
4⃣ باید تاکید شود که دلیل اصلی نپیوستن ایران به کنوانسیون های استعماری مساله تحریم های آمریکا بوده و تا زمانی که این تحریم ها وجود داشته باشد، پیوستن به کنوانسیون های فوق ضد منافع مردم و معیشت آنهاست. تجربه نیز نشان داده که مذاکره نمی تواند رفع کننده تحریم باشد. تنها راه بی اثر کردن تحریم ها است.
4⃣ درباره اجرای استاندارد های فتف هم همان ادبیات قبلی را تکرار کرده و ازکشورها درخواست اکید کرده است بدون هیچ قید الزام آوری. لذا جای نگرانی نیست.
📝 #مسعود_براتی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحانی: در اینجور حوادث با زبانمان زخم روی نمک مردم نپاشیم!!
@kh_enghelab
خیابان انقلاب
روحانی: در اینجور حوادث با زبانمان زخم روی نمک مردم نپاشیم!! @kh_enghelab
✅ خبر تلخ نوروز سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰
📝 #پرویز_امینی
🔴 نوروز سال ۱۳۹۸ با سیل در گلستان و مازندران و شیراز و...، تلخ آغاز شد. اما خبر تلخ نوروز سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ چیست؟ آیا این دو نوروز آینده را با خبر تلخی آغاز خواهیم کرد؟ آیا این خبر تلخ از هم اکنون قابل پیشبینی است؟ پاسخ به پرسشهای بالا مثبت و در یک جمله قابل خلاصه کردن است که چه خبر بدتر و تلختر از این که در دو سال آینده روحانی همچنان رئیسجمهور و دولت دوازدهم همچنان مسئول اداره اجرایی کشور است! خبر تلخی که بیش از دو سال باید تحملش کرد.
🔴 دولتی که در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ضربالمثل «هر سال دریغ از پارسال» در دل و زبان مردم رونق خواهد بخشید و آن را ورد زبانها خواهد کرد. دولتی که در سال ۹۷ نشان داد که این ضربالمثل باید به شکل «هر روز دریغ از دیروز» و یا «هر ساعت دریغ از ساعت قبل» تغییر یابد و به روز شود.
🔴 دولتی که در سال ۹۷ و نوروز ۹۸ آنچنان شرافتی به پیاز داده است که فراتر از سیب و پرتقال و حتی جلوتر از موز در صدر جدول قیمتها قرار دارد. دولتی که در سال ۹۷ آنچنان تحولی در قیمت مسکن و خودرو ایجاد کرده است که همه مسکنداران و خودروداران، احساس میلیاردر بودن و حس لاکچری بودن دارند.
🔴 گوشت و مرغ را چنان از دسترس خانوادهها خارج کرده است که گریزی از رژیم گیاهخواری نیست و از این رهگذر همگان این فرصت را پیدا کردهاند که با این رژیم، احساس باکلاسی کنند!
🔴 در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یعنی بیش از دو سال دولتی باید تحمل شود که از نظر سرمایه اجتماعی «ورشکسته» و در حال هُو و هَجو شدن اجتماعی است و از نظر مقبولیت در رنج بیسابقه ۵ تا ۱۰ درصدی است. دولتی که با متوسط سنی کابینه بالای ۶۰ سال و رئیسجمهور غیراجرایی بالای ۷۰ سال، از نظر عملیاتی، کند و سنگین است.
🔴 دولت روحانی و خود شخص روحانی نشان داده است که نسبت به زندگی مردم فارغدلاند در این حد که در یک شرایط بحرانی مانند سیل قابل پیشبینی، استاندار گلستان در مرخصی خارج از کشور و رئیسجمهور یک هفته ناپیداست و حتی یک فریم تصویر از او در این ایام وجود ندارد و حتی استاندار را نیز معاون اول برکنار میکند و البته بعدا اعلام میشود که رئیسجمهور در یک سفر فشرده کاری! در قشم تشریف داشتند.
🔴 دولتی باید تحمل شود که ایده مرکزیش؛ حل مسائل کشور از طریق تغییر در روابط خارجی (برجام)، تا فیها خالدون شکست خورده است و هیچ ایده کلان دیگری برای اداره کشور ندارد و اداره کشور دچار روزمرگی است و اداره امور اجرایی باری به هر جهت است.
🔴 وضعیت بحرانی دولت روحانی تا جایی پیش رفته است که در ادبیات و گفتار روحانی نیز در حال بازنمایی است. ادبیات «پریشانگویانه» رئیسجمهور در چند ماه اخیر، بازنمایی «پریشاناحوالی» نفر اول دولت دوازدهم است. این پریشاناحوالی در پریشانگویی روحانی، وجه زبانی پیدا کرده و بازنمایی میشود:
🔻 «ابر نگاه میکنه به پایینش و میبینه خبری نیست، کویره. برای چی بباره؟ خو میره جای دیگه»
🔻 «اون کسانی که عزیزانشون رو از دست دادند، دیگه صبر رو خدا باید بده، خدا باید تحمل کنه»
🔻 «ما نباید زخم به نمک مردم بپاشیم»
🔻 تشبیه دولت یازدهم و دوازدهم به شاگردی که همه نمرههایش ۲۰ است و فقط یک نمره ۱۹.۵ گرفته است و مردم همه نمرههای بیست را رها کردهاند و فقط به این نمره ۱۹.۵ توجه میکنند و حتی ۱۹.۵ را منفی ارزیابی میکنند (درست در وضعیت بغرنج مردم در سال ۹۷)
🔻 «در روز سختی است که آدمها خودشان را نشان میدهند. در روز سختی است که اگر فرماندار، بخشدار، فرمانده سپاه، فرمانده بسیج، فرمانده ارتش، نیروهای امدادی، شب عید نرفتند خونه، کنار مردم بودند، تو جاده بودند، تو روستا بودند، کنار سیل بودند، اونوقت ارزش آدمها مشخص میشه و الّا در روز عادی همه خوبیم. تو روز سختی است که معلوم میشه ما چکاره هستیم. جوهره انسانها در روز سختی آشکار و روشن میشه» (روحانی تنها مقام ارشدی است که در هفته اول بحران سراسری سیل در کنار مردم نیست)
🔴 اینها بخشهایی از پریشانگویی رئیسجمهور روحانی است که اینک به صورت یک بسته طنز در فضای مجازی در حال چرخش است.
🔴 با این وضعیتِ دولت روحانی، خبر بد نوروز سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ قابل پیشبینی است. این خبر بد و تلخ این است که روحانی همچنان رئیسجمهور است. برای مردم ایران با این حجم از مشکلات، خبر بقای دولتی با این ویژگیها، تجربه کردن یک جنگ روانی فرسایشی دو ساله است.
🔴 اینجاست که واقعا باید گفت: جناب روحانی علی برکت الله!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🎥 خیال میکنیم امام کاظم(ع) یک آقای بیسر و صدایِ سر به زیر بود....
🔻 زندگی مبارزاتی امام موسی کاظم(ع) در بیان #رهبر_انقلاب
🏴شهادت امام موسی کاظم علیهالسلام تسلیت باد.🏴
@kh_enghelab
🔴 همه عیب سیل گفتیم، هنرش همی بگوییم
📝 #محمد_فاضلی
✅ در این چند روز به مقولاتی پرداختیم نظیر خسارات سیل، نقد آمادگی کشور در برابر این رخداد طبیعی، اثر سیاستهای گذشته بر وقوع و کمبود در مقابل سیل و بسیاری مقولات دیگر که عمدتاً نگاهی انتقادی و منفی به سیل داشتند. حق داشتیم این کار را انجام دهیم و گزارشهای دقیق برای رفع این کاستیها مطالبه کنیم. این کار را ادامه خواهیم داد، اما زمان مناسبی است تا فواید سیل را هم مرور کنیم.
1⃣ سیل به انتشار وتوزیع مواد ارگانیک، و توزیع رسوبات در دشتهای سیلابی کمک میکند. رطوبت مناسب خاک که پس از سیلابها ایجاد میشود سبب تثبیت پوشش گیاهی و پیآمدهای ناشی از آن نظیر جلوگیری از توسعه بیابانها و پدیدههایی نظیر ریزگردها میشود.
2⃣ سیل سبب تقویت و تجدید حیات تالابها شده و به این ترتیب بر رخدادهای مهم حیات پرندگان آبی نظیر مهاجرت، تخمگذاری و زادآوری آنها مؤثر است. سیل سال 2016 در نیوساوت ولز استرالیا این پدیده را در مقیاس دهها هزار پرنده ایجاد کرد.
3⃣ مقیاس زمانی عاملی تعیینکننده برای ارزیابی اثرات سیل است. آنچه در کوتاهمدت برای برخی افراد و خانوادهها، خسارت فاجعهبار به حساب میآید، در درازمدت برای گیاهان و جانورانی که در مناطق سیلخیز زندگی میکنند و خود را با آن تطبیق دادهاند، تضمینکننده کارکرد درست و حیات زیستبوم زندگی آنهاست. آنها زندگی خود را با دورههای سیلاب تطبیق داده و تنظیم میکنند.
4⃣ تالابها و سایر پیکرههای آبی با سیل احیا میشوند و این بر کیفیت آبهای در دسترس انسانها و سایر موجودات، و حتی کیفیت هوا مؤثر است. سیل مواد مغذی بسیاری را وارد تالابها کرده و تغذیه ماهیان سایر زیستمندان تالابها را تسهیل میکند.
5⃣ سیل رسوبات بسیاری را در دشتهای سیلابی انباشته میکند و زمینهای کشاورزی با این رسوبات غنیتر میشوند. جمعیتهای انسانی در طول تاریخ در همین دشتهای سیلابی و آبرفتی نظیر نیل، رود زرد و سایر آبرفتها ساکن شدهاند. تخریب رژیم رودخانهها و ممانعت از سیل به معنای تخریب سطح باروری خاک در این گونه دشتهای سیلابی نیز هست.
6⃣ سیلابها باعث تغذیه آبهای زیرزمینی میشوند و از طریق تقویت پیکرههای آبی، علاوه بر فواید محیطزیستی این پیکرههای آبی، امکانات تفریحی و توریستی آنها را نیز تقویت میکنند. سیلابها زمینهای شور شده را میشویند و از میزان آلودگیهای ناشی از سموم و کودهای شیمیایی انباشته و متمرکزشده در اراضی میکاهند.
7⃣ سیل سبب تخریبهای اقتصادی در منطقه سیلزده میشود اما همزمان سبب تشدید فعالیتهای اقتصادی در خارج منطقه سیلزده و همچنین تشدید فعالیت اقتصادی برای بازسازی میشود. غنی ساختن اراضی کشاورزی و همچنین در دسترس قرار دادن آب بیشتر برای فعالیتهای صنعتی، توریستی و خدماتی، فواید اقتصادی فراوانی برای سیل ایجاد میکنند.
✅ ارزیابی واقعبینانه از سیل در چارچوب موازنه خسارات سیل، که خود به دو دسته پولی (تخریب زیرساختها، از دست رفتن مشاغل، ساعات از دسترفته کار و مزارع تخریبشده) و غیرپولی (نظیر از دست رفتن جان انسانها و رنج سیلزدگان) تقسیم میشوند؛ و منافع سیل به دست میآید. عنصر زمان بسیار تعیینکننده است. خسارات در کوتاهمدت وارد میشوند اما فواید عمدتاً در طول زمان و در چارچوب «خدمات اکوسیستمی» به دست میآیند.
✅ تحلیل ریسک در این میان نقش مهمی ایفا میکند. سیل آنگونه نیست که بهطور کامل قابل پیشگیری و مقابلهپذیر باشد. بنابراین همواره میزانی از خطر سیل وجود دارد و جوامع باید فواید اقتصادی و اجتماعی ناشی از قرار گرفتن در معرض سیل (نظیر سکونت در دشتهای حاصلخیز سیلابی و منافع ناشی از آن) را با خسارات دورهای ناشی از بروز سیل، متوازن سازند.
✅ جوامع باید به گونهای رفتار کنند که خسارات و بالاخص خسارات غیرپولی سیل را به حداقل برسانند. این همان عقلانیتی است که در پس سیل خفته است و باید آنرا در نظام حکمرانی محیطزیستی، اقتصادی و سیاسی جامعه جستوجو کرد. این عقلانیت، سیل را از رخداد طبیعی خطرناک، به رخدادی که میتوان با آن تطابق یافت و توأمان از فواید آن بهرهمند شد بدل میسازد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 سیلاب و ضعف امدادرسانی چه ربطی به تحریمها دارد؟!
🔹جواد ظریف در اقدامی عجیب، این همه ضعف در مدیریت آبی کشور طی سالهای اخیر و بازنکردن سدها در تابستان، عدم تعمیر سیلبندها، لایروبی نکردن مسیلها و رودخانهها و ناکارآمدی دولت در خدمترسانی و ضعف امداد رسانی، عدم حضور رئیس جمهور و استاندار گلستان و ... در هفته اول بحران را به تحریمهای آمریکا ربط داده!
1⃣ این پیام که باعث دلسوزی دونالد ترامپ نمیشود بلکه پالسِ امیدوار کردن دشمنان است که فشار آنها جواب داده. پس همین فشار را افزایش دهید ما هم هرچیزی را به تحریم ربط میدهیم
2⃣ این کار آدرس غلط به مردم در داخل است که بله این مشکلات و سیلابها هم بخاطر کوتاه نیامدن در برابر آمریکاست.
3⃣ این پیام نشان میدهد که دولتمردان ما یا واقعاً نفهمیدهاند یا نمیفهمند یا نمیخواهند بفهمند که عامل مشکلات دشمنان نیستند. دشمنان دشمنی میکنند و از مشکلات سوءاستفاده میکنند، اما عامل اصلی مشکلات داخلیاند. و هیچ راهی بجز توجه به داخل و اصلاحات مدیریتی و ساختاری نیست. هنوز آمریکا را عامل مشکلات میدانند و راهحل مشکلات را پا دادن به آمریکا!!
📝 #داود_مدرسی_یان
📡 @kh_enghelab
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 تولید علم در چهارچوب جهان بینی توحیدی
📝 دکتر #مهدی_گلشنی
🔸دلیل اینکه مخاطب رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم عمدتاً جوانان بودند، این بوده که بیشترین امید را برای آیندهی کشور به این گروه دارند و آنان را کمتر آلوده به منافع زودگذر مادی میبینند. در سالهای گذشته ایشان سفارشهای بسیار مهمی به مقامات کشوری کردهاند اما بعضا کمتر مؤثر واقع شده است لذا اینبار جوانان را به «پاسداری از منافع و آیندهی کشور» فراخواندهاند.
بهعنوان نمونه، چند مورد از توصیههای اساسی ایشان به جوانان را ذکر میکنم:
1⃣ایشان میفرمایند: «نکتهی مهمّی که باید آیندهسازان در نظر داشته باشند، این است که در کشوری زندگی میکنند که از نظر ظرفیّتهای طبیعی و انسانی، کمنظیر است و بسیاری از این ظرفیّتها با غفلت دستاندرکاران تاکنون بیاستفاده یا کماستفاده مانده است. همّتهای بلند و انگیزههای جوان و انقلابی، خواهند توانست آنها را فعّال و در پیشرفت مادّی و معنوی کشور به معنی واقعی جهش ایجاد کنند.»
🔹درست است که ما پس از انقلاب در حوزههای مختلف پیشرفت داشتهایم، اما اینها در حد ظرفیت عظیم کشور ما نبوده و این بخاطر غفلت مسئولان از این ظرفیت بزرگ بوده است، و دلیل عمدهی آن عدم رعایت شایستهسالاری در انتصابها است. جوانان باید با آگاهی از ظرفیتهای کشور و توجه به اقتضائات زمان درصدد آگاهیبخشی به جامعه برای استفادهی از ظرفیتهای عظیم کشور باشند و مسئولان را به استفادهی از این ظرفیتها تشویق کنند. رهبر انقلاب دو ویژگی اساسی را متذکر میشوند: «همت بلند» و «انگیزههای انقلابی جوانان». مسئولان و افراد جامعه باید مراقب باشند که آنها تضعیف نشوند.
2⃣الان غرب درصدد ناامید ساختن مردم ما از آیندهی کشور است و ما را در محاصرهی تبلیغاتی انداخته است. جوانان باید در تقویت هویت دینی-ملی خود و جامعه بکوشند و نهال امید به آینده را در جامعهی ما پرورش دهند و ترس و نومیدی را از افراد جامعهی ما بزدایند.
3⃣یکی از مشکلات مهم اینست که دانشگاههای ما عمدتاً مشغول کپیبرداری از علم و تکنولوژی غرب هستند، بدون آنکه بخواهند ما نیز در گشودن مرزهای دانش شریک باشیم. این بزرگترین لطمه را به آیندهی علم کشور میزند. با توجه به تاکید رهبر انقلاب بر بیاعتمادی به برخی از دولتهای اروپایی و آمریکا باید مراقب سیاستها و معیارهای سنجش علمی استعماری آنها -که در تصمیمسازی مسئولان علمی کشور اثرگذار بوده و هست- باشیم.
4⃣رهبر انقلاب فرمودهاند:
«تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی بر تولید انبوه و با کیفیّت، و توزیع عدالتمحور، و مصرف به اندازه و بیاسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است.»
🔹متأسفانه توجه عالمانه به اقتصاد در کشور کمتر بوده و از تفکر نخبگان ما در حوزهی اقتصاد کمتر استفاده شده است. لذا پیشرفتمان در این حوزه در حد ظرفیتهای کشور نبوده است. ولی اقتصاد نقش مهمی در استفلال ما و حفظ ما در مقابل زورگویی بیگانگان دارد. با اقتصاد مقاومتی ما میتوانستیم مقدار زیادی از سوء آثار تحریمها را بگیریم. اما چنین نکردهایم. برخی از مسؤلان ما هنوز فکر میکنند که این غرب است که میتواند ما را نجات دهد، در حالیکه غربیها ایران مستقل را نمیخواهند.
🔸نگاه به خارج، عدم توجه به ظرفیّت نیروی انسانی کشور، عدم برنامهریزیهای مناسب اقتصادی، و عدم رعایت اولویّتها منجر به ایجاد مشکل در زندگی مردم شده و نومیدی را در اقشار جامعه تقویت کرده است. جوانهای دغدعهمند میتوانند با آگاه ساختن مسئولین از خطاها و دادن امید به جامعه، روحیهی امید را در جامعهی ما تقویت کنند. همانطور که رهبر انقلاب فرموده اند: «در جمهوری اسلامی، دلهای مسئولان به طور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد و از شکافهای عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشد.»
5⃣غرب در مقام آن است که فرهنگ ما را عوض کند و سبک زندگی غربی را در ایران اسلامی رایج سازد. در این جهت آنها بهوسیلهی عواملشان در داخل کشور در جهت تضعیف هویت دینی-ملی ما و کاشتن احساس حقارت نسبت غرب در محیطهای علمی ما تلاش کردهاند. اکنون زمان آن رسیده که دانشگاهها، حوزهها و جوانان یک تلاش جهادی در جهت تقویت هویت دینی-ملی در جامعهی ما به راه اندازند.
💢در نهایت، با توجه به بیانیهی رهبر انقلاب، میتوان گفت که لازمهی رسیدن به تمدن نوین اسلامی، حضور و حرکت جوانان از طریق مشارکت در شکستن مرزهای دانش و تولید علوم در چهارچوب جهانبینی توحیدی است، که در عرصههای فرهنگی، فنّاوری و اقتصادی مؤثر و تعیین کننده است. این به ثمر نخواهد رسید مگر در سایهی خودباوری، ایمان اصیل اسلامی، باور به توانمندیهای داخلی و شناخت موانع و دشمنیها.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 مبارزه با ظالمان کوچک، راز عدالت خواهی امید آفرین
📝 #محسن_مهدیان
🔺نقش آقای رئیسی به عنوان رئیس جدید عدلیه در سیل را چطور دیدید؟ آقای رئیسی طی حکمی اعلام کرد که با مسئولین متخلف و سهل انگار در ماجرای سیل گلستان برخورد شود. قاضی سراج هم بلافاصله مصاحبه می کند که پیشتر 5 گزارش کارشناسی درباره سیل به استاندار و دیگر مسئولین ارائه شده بود که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت. وی ادامه داد با قصور و تقصیر برخورد می کنیم. سراج چند روز بعد در بدو ورود به دروازه قرآن شیراز هم گفت که اگر رودخانه لایروبی میشد سیل اتفاق نمی افتاد. با مدیران متخلف برخورد می شود.
غرض سیل نیست. ماجرا یک فصل جدید در مبارزه با فساد و عدالتخواهی است. این متن را تا انتها مرور کنید.
🔹انتظار ما از مبارزه با فساداقتصادی چیست؟ خیلی ساده است. افزایش امید.
اما آیا اینگونه است؟ احتمالا تصدیق می کنید که ماجرا بدتر شده است. یعنی برخلاف انتظار، با افزایش مبارزه با فساد مردم دچار بی حسی بیشتر شده و هر روز امیدشان کمتر می شود. یک نشانه اش، "احساس" فساد سیستمی است.
اما چرا؟ علت در اولویت های ما در مبارزه با فساد است. به پرونده های تاریخی فساد نگاه کنید. چه ویژگی مشترکی دارند؟ همین پرونده اخیر پتروشیمی را مجدد ببینید. چندین نفر متهم دارد اما کدام متهم مورد توجه است؟ خانمی که که دارای روابط سیاسی با این گروه و آن حزب است. مبارزه با فساد اقتصادی در کشور ما بیشتر همراه با هیجان های سیاسی بوده است چون برای مردم برخورد با یک آقازاده و آقایش جذابیت بیشتری دارد.
اشکال همینجاست.
🔸نتیجه توقف- دقت شود؛ "توقف"- در فساد "سلبریتی های سیاسی" ناامیدی است. مردم می گویند برخورد با فساد این ژنرال سیاسی و آن آقا و آقازاده یک معنی بیشتر ندارد و آن اینکه : "همانطور که فکر می کردیم همه تان با هم فاسدید!" و ترجمه اش فساد سیستمی است.
اما چرا اینطور فکر می کنند؟ طبیعی است. چون مبارزه با فساد منجر به کاهش ناکارآمدی نمی شود و همزمان سفره آنها کوچکتر می شود. رحیمی و فریدون و بقائی و مهدی هاشمی را هم بگیرید باز با ناکارامدی فلان استاندار و بهمان فرماندار باران رحمت، باران غضب می شود. باز با تصمیم غلط یک مسوول و بدون هرگونه ارتشا و اختلاسی، ارز 15 هزارتومان و تورم 40 درصد و سفره مردم کوچک تر می شود و غیره.
پس مردم می گویند دستگیری این و آن کفاف نمی دهد. سیستم فاسد است که مبارزه با فساد هم منجر به کارآمدی نمی شود.
🔺فصل جدید عدالتخواهی و مبارزه با فساد، مبارزه با ظالمان کوچک است. ظالمانی که هرچند اسم سیاسی و پرطمطراق ندارند و مبارزه با انها بی هیجان است؛ هرچند اختلاس نمی کنند و ارتشا ندارد اما تصمیم غلط و سهل انگاری و اهمال و تنبلی شان موجب ظلم های بزرگ می شود و عامل اصلی ناکارآمدی در کشورند. مبارزه را باید ازین نقطه آغاز کرد. این مبارزه با فساد، برای مردم محسوس است و هرقدمی که برداشته شود کارآمدی را بیشتر می کند نه هیجان را فزونتر.
🔹رئیسی تاکید کرد حکم رهبری منشور عدلیه است. اما مهمترین نکته در حکم رهبری چیست:"احیای حقوق عامه". یعنی نظارت بر حسن عملکرد مجریان قانون. یعنی بجای توقف درین که کدام آقازده چی پوشیده است باید ببینیم کدام آقاست که به وظیفه قانونی اش عمل نمی کند. اهتمام به این بند یعنی احساس امید و همزمان رشد کارآمدی در نظام. گامی که در ماجرای سیل برداشته شد.
💢امیدست جریان عدالتخواهی ما نیز همگام با عدلیه به این بلوغ برسد که "راز عدالتخواهی امیدآفرین" در پیگیری کارآمدی و مبارزه با ظالمان کوچک است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f